Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΑΠΟ ΕΜΥ/ΕΜΚ
Ελληνικό, 12-03-2015/1400 B
Α.Α. 11/2015

ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ
ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (13-03-2015) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ.

1. ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (13-03-2015)
Α. ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ:
ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ (ΑΠΟ ΤΗΝ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ), ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΣΤΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ.
ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ
ΚΡΗΤΗ.
ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΙΣ
ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΤΑ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ.
Β. ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ
ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 700
ΜΕΤΡΑ.
2. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (14-03-2015) 

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ
ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ
ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Hackathon για Ανοιχτά Δεδομένα

Ενεργοποιήθηκαν οι 6μηνες συνταγές στον ΕΟΠΥΥ!







EKTAKTH ΕΙΔΗΣΗ 12 Μαρτίου 2015
Ενεργοποιήθηκαν οι 6μηνες συνταγές στον ΕΟΠΥΥ!


Σημαντικό βήμα για την εξυπηρέτηση των χρονίως πασχόντων αποτελεί η ενεργοποίηση στην ΗΔΙΚΑ της επιλογής συνταγογράφησης 6μηνων συνταγών.
Περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ

Πολλοί διαβάζοντας τον τίτλο του άρθρου, θα βιαστούν να πουν (ίσως) πως «ισοπεδώνω» τα πάντα, πως όλοι ΔΕΝ είναι ίδιοι, και πολλά άλλα. Αδέλφια, σας πληροφορώ πως ΔΕΝ ΙΣΟΠΕΔΩΝΩ ΤΙΠΟΤΑ, και πως γνωρίζω πολύ καλά πως ΔΕΝ είναι όλοι ίδιοι, μόνο που όπως αποδεικνύεται, οι «ΙΔΙΟΙ», είναι πολύ περισσότεροι από τους «άλλους», τους ΣΩΣΤΟΥΣ, τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, που ΔΕΝ παίζουν με τις ζωές μας.
Το άρθρο έχει να κάνει με ένα ακόμα από τα ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ «παιχνίδια» που παίζονται στα ΚΕΠΑ, και που ξεκινούν πρώτα απ’ όλα από «άνωθεν» οδηγίες, και μετά, από τα «κέφια» του κάθε ΓΡΑΦΙΑ.
Το έχω γράψει πολλές φορές, πως σε αυτή τη χώρα (ο Θεός να την κάνει), για το αν ζήσουμε η πεθάνουμε, αν γίνουμε καλά η όχι, ΔΕΝ αποφασίζει η ιατρική και ο παντοδύναμος, αλλά σε πάρα πολλές, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες, περιπτώσεις, αποφασίζουν ΓΡΑΦΙΑΔΕΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΑΔΕΣ, και ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ.
Είναι όπως ένα συμβάν που μου έτυχε πρόσφατα σαν συνοδό τραυματία στα «επείγοντα» περιστατικά όπου περιμέναμε ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, και την αξιολόγηση του τραυματία (μολυσμένο τραύμα) μέχρι να έρθει κάποιος γιατρός, την έκανε η νοσοκόμα, (αλλά γι αυτό επειδή έγινε καταγγελία, θα τα πούμε με λεπτομέρειες σε άλλο άρθρο).
Αν μπείτε φίλοι μου στα διάφορα forum ατόμων με χρόνιες παθήσεις, θα ΦΡΙΞΕΤΕ από αυτά που θα διαβάσετε, από τα παθήματα των ανθρώπων αυτών που είχαν την ΑΤΥΧΙΑ να πάσχουν από κάτι, και σα να μη τους έφτανε η ΤΥΡΑΝΝΙΑ της πάθησης τους, έχουν και όλα όσα ανέφερα πιο πάνω να την κάνουν μεγαλύτερη.
Για δείτε και αυτό….

«Αν και έχω κορεστεί από δικαστήρια (γι' άλλους λόγους) δεν έχω εναλλακτική: Θα υποβάλλω Αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου με αίτημα αποζημίωσης σε χρήμα λόγω της (για δεύτερη φορά μέσα σε δυο χρόνια) διακοπής καταβολής σύνταξης και επιδόματος με ευθύνη των υπηρεσιών του κράτους, που είχε ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της υγείας μου και της αδυναμίας μου να παρέχω τα απαραίτητα στα ανήλικα παιδιά μου.
Έληξε η προηγούμενη γνωμάτευση στις 31/11/2014. Στις αρχές Σεπτεμβρίου πήγα να καταθέσω το φάκελο και η υπάλληλος δεν τον δέχθηκε. Μου είπε ότι πρέπει να τον καταθέσω δυο μήνες πριν από τη λήξη της προηγούμενη γνωμάτευσης (δηλαδή μετά την 1η Οκτωβρίου 2014). Έτσι λοιπόν, έφυγα και επανήλθα στις 6 Οκτωβρίου και κατέθεσα τα χαρτιά μου.
Με κάλεσαν για την 1η Δεκεμβρίου 2014, οπότε και πέρασα από την επιτροπή και μου είπαν "περάστε με τη νέα χρονιά να πάρετε τη γνωμάτευσή σας".
Εγώ επειδή είμαι και πεισματάρης, πέρασα παραμονές Χριστουγέννων και ρώτησα μήπως είχε βγει η γνωμάτευση, αλλά μου απάντησαν ότι "είναι νωρίς, ακόμη". Έτσι, επανήλθα στις 7 Ιανουαρίου 2015 και πήρα τη γνωμάτευση. Την πήγα αυθημερόν στα Ταμεία μου και ξεκίνησε πάλι η καταβολή της σύνταξης μόλις πριν από λίγες ημέρες (στο τέλος Φεβρουαρίου).
Αποτέλεσμα: Τέσσερις μήνες χωρίς ευρώ στην τσέπη.
Κι αυτό για δεύτερη φορά (το 2012 - 2013 είχα μείνει για επτά μήνες χωρίς καταβολή σύνταξης).
Πήρα απόφαση λοιπόν, και το προτείνω σε όλους. Θα κάνω αγωγή στο Ελληνικό Δημόσιο να με αποζημιώσει σε χρήμα (που όπως έγραψα παραπάνω είναι το μόνο που "πονάει") διότι κατά συρροή έχει θέσει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία δυο ανηλίκων (των παιδιών μου) και τη δική μου, αφού μας άφησε χωρίς φαγητό, χωρίς χρήματα για θέρμανση κλπ.
Φυσικά, και τις δυο φορές η καθυστέρηση δεν οφειλόταν σ' εμένα, όπως αποδεικνύεται από τα επίσημα έγγραφα που υπάρχουν (έχω κάνει όλες τις διαδικασίες εγκαίρως, από την πλευρά μου). Η καθυστέρηση οφείλεται στις αρμόδιες υπηρεσίες και μόνο.»

Δείτε ΚΑΙ αυτό….
«Έχω μείνει χωρίς χρήματα , ΕΝΤΕΛΩΣ , επί ΔΕΚΑΕΞΙ ΜΗΝΕΣ !!!!!! Από τέλος Αυγούστου του 2012 έως Δεκεμβρη του 2013 .Φυσικά ΔΕΝ έφταιγα εγώ . Έφταιγε η πολύμηνη αναμονή και η ...αντιεπιστημονική απόφαση της Αβαθμιας επιτροπής . Που με έκρινε ...σαν βελτιωμένη . Έτσι αναγκάστηκα να περάσω Ββαθμια . Αφού έληξε η απόφαση της Ββαθμιας , έμεινα πάλι χωρίς χρήματα επί ΤΕΣΣΕΡΙΣ μήνες . Από τέλος Αυγούστου 2014 έως τέλος Δεκεμβρη 2014 !!!Καλό θα ήταν να γίνουν καταγγελίες κατά του Ελληνικού Δημοσίου . Με απαίτηση χρηματικής αποζημίωσης . Το έχω σκεφτεί . Όμως.....πού να βρεθούν χρήματα για το δικαστήριο ....Αυτό με ...φρενάρει !!!Αν μπορούσα θα έκανα αγωγή ! Όχι μόνο για τους λόγους που αναφέρεις κι εσύ , αλλά και για έναν παραπάνω :Για τον εξευτελισμό , που έχω υποστεί παίρνοντας ΔΑΝΕΙΚΑ για να ζήσουμε σαν οικογένεια ! Δεν έχω καταφέρει να τα επιστρέψω όλα αυτά τα δανεικά .....Με πολλές συνέπειες ........Ψυχολογικά .....είμαι κουρέλι ....»
Και συνεχίζει ο πρώτος ασθενής…
«Γι' αυτό …., θα το κάνω με τα αναδρομικά, προσπαθώντας με... αλχημείες να "τα φέρω βόλτα", ακόμη κι αν "στριμωχτώ" οικονομικά (είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις πολύ καλά τι λέω.
Για τη δική σου περίπτωση, σου επισημαίνω ότι με την απόφαση της Β' βάθμιας αποδεικνύεται ότι το ίδιο το κράτος αποδέχθηκε το λάθος του και αυτό μπορείς να επικαλεστείς. Η απόφαση της Β' βάθμιας αποτελεί αδιάσειστο νομικό επιχείρημα (αυτό σου το επιβεβαιώσει ένας/μια δικηγόρος). Σου προτείνω να το κάνεις.
Τα έξοδα δεν είναι εξωπραγματικά. Όσο για την αμοιβή του δικηγόρου υπάρχει και η εργολαβία.»

Όσο για τον δεύτερο που όπως διαβάσατε ΚΑΤΑΧΡΕΩΘΗΚΕ, να η απάντηση του.
«Σωστά τα λες ....Όμως δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να το κάνω ............Χρωσταω αρκετά σε φίλο , που απόψε πια να είναι φίλος .....Επειδή δεν του επέστρεψα τα δανεικά .Χρωσταω στη εφορία .....κλπ...κλπ........Άστα να πάνε .....»
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΜΩΡΕ;
ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ, ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΑΡΧΙΔΙΣΜΟΥ;
Με ΖΩΕΣ έχετε να κάνετε ρε ΖΩΑ, όχι με αντικείμενα άψυχα.
Κύριοι Υπουργοί, Υφυπουργοί, και οι λοιποί, θα κάνετε κάτι;
Θα επανέλθω, γιατί η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΜΑΣ δεν έχει σταματημο.


Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Σάββατο 14 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα ο Νικόλας Ανδρικόπουλος στο σπίτι της χαράς»

Το βιβλιοπωλείο «Το σπίτι της χαράς» και οι εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ, σας προσκαλούν το Σάββατο 14 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα σε μια συνάντηση με τον εικονογράφο-συγγραφέα Νικόλα Ανδρικόπουλο που είναι ο δημιουργός του βιβλίου «η γοργόνα του Ορφέα». Ελάτε να κουβεντιάσετε μαζί του, γιατί και πως γράφτηκε και εικονογραφήθηκε αυτό το βιβλίο, που έχει έναν ουσιαστικό υπότιτλο: «Αύγουστος-Δεκέμβρης-Απρίλης-Αύγουστος.»
Σας περιμένουμε λοιπόν γονείς και παιδιά να περάσουμε μαζί ένα όμορφο απόγευμα και να ζωγραφίσουμε την εικόνα που μας αρέσει με την καθοδήγηση του συγγραφέα-εικονογράφου!
Από 7 ετών
Βιβλιοπωλείο «Το σπίτι της Χαράς»
2ας Μαΐου 3 Ν. Σμύρνη, τηλ. 2109311133

K-PO K-500 Multi CB ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

K-PO K-500 Multi CB ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Το φθηνότερο CB radio της αγοράς!!!!

Αξιόπιστο με πολύ καλή λήψη και κανάλια αρκετά για να σας κρατήσει σε επαφή!(240 ch 6 Bands 25.615~28.305 +ALPHA ch. AM/FM Multi European)
Mε δυνατότητα επιλογής ισχύος High 8w/Low 4w και Αυτόματο Squelch,απλό στην χρήση και με δυνατό και καθαρό ήχο.
Πώληση Χονδρική/Λιανική
Χαρακτηριστικά


  • Keyboard & LCD display with back-light
  • Up & Down buttons on the unit & Microphone
  • Scan function
  • Button for quick access to channel 9 & 19
  • AM / FM button (depending on the band inactive)
  • Volume (volume) manually adjustable
  • Squelch either manually or automatically controlled
  • Reset function
  • 3.5 mm jack for external speaker
  • Audio output power into 8 Ohm 3W
  • Power supply 13.8V DC (RX: 0.3 - 1.2A / TX: 3A max.)
  • Dimensions (WxHxD) 140 x 40 x 125 (excluding projections parts)
  • ΚΕΔΡΟΣ | νέες εκδόσεις - εκδηλώσεις | 2015

    Σας ενημερώνουμε για τα νέα βιβλία που κυκλοφόρησαν.
    Επίσης, για όσους δεν πρόλαβαν να δουν την έκθεση ΑΪΒΑΛΙ: ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ
    στο Μουσείο Μπενάκη, σας πληροφορούμε πως συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή, 19 Απριλίου.
    Τέλος, σας δίνουμε τη δυνατότητα να κερδίσετε μία διπλή πρόσκληση
    για την παράσταση Ω, ΤΙ ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΑΜΠΑ! στο θέατρο Προσκήνιο.

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ξ. ΝΙΔΕΡ - Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
    Κωνσταντίνος Ξ. Νίδερ
    Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
    (Ιανουάριος-Μάιος 1919)

    Επιμέλεια-Σχολιασμός: Φίλιππος Δ. Δρακονταειδής

    Το κείμενο του στρατηγού Νίδερ, μοναδικό ντοκουμέντο στην ελληνική βιβλιογραφία, προσφέρει πλήρη εικόνα της εκστρατείας στην Ουκρανία - η οποία διήρκεσε μόλις έξι μήνες - και υπογραμμίζει την προχειρότητα της προετοιμασίας της. Περιγράφει με αμεροληψία τα γεγονότα, τις σχέσεις, τις αποφάσεις, τις δράσεις των πολιτικών και στρατιωτικών πρωταγωνιστών και τις εξελίξεις μιας εκστρατείας που υπήρξε το προοίμιο της Μικρασιατικής Καταστροφής, με αποτέλεσμα την πολιτική, οικονομική και κοινωνική απαξία της χώρας.
    Περισσότερα
    ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΙΟΝΕΣΚΟ - ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ
    Ευγένιος Ιονέσκο
    ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ
    Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές

     

    Το 1952 ο Ιονέσκο ολοκληρώνει τη συγγραφή ενός θεατρικού έργου, το οποίο είναι εντελώς διαφορετικό από τα προηγούμενα και θα του χαρίσει τη μεγάλη αναγνώριση. Σύμφωνα με την ιστορία του, πολλοί κριτικοί θεωρούν ότι είναι ένα έργο που απεικονίζει κατά κάποιο τρόπο τη ζωή του λογοτέχνη, δηλαδή ότι είναι αυτοβιογραφικό. Το έργο ονομάζεται Θύματα του καθήκοντος και θα ανέβει στο Θέατρο της Λατινικής Γειτονιάς το 1953, ενώ θα εκδοθεί το 1954. Στο έργο βλέπουμε την πορεία του Σουμπέρ, από το γάμο του μέχρι την στιγμή του θανάτου του. Το έργο είναι συμβολικό και στην πραγματικότητα δείχνει τη ζωή του Ιονέσκο.
    Περισσότερα
    ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΕΡΔΕΒΑΣ - ΧΑΡΑΓΜΑΤΙΕΣ
    Ανδρέας Ζερδεβάς
    ΧΑΡΑΓΜΑΤΙΕΣ


    Εξόφλησα
    Σου έστειλα και το τελευταίο χρέος μου, / κόσμε· / σ’ εξόφλησα. / Με δόσεις μεν, μα τα κατάφερα. / Τα πήρες όλα σου και με το παραπάνω. / Άσε με ήσυχο πια, κόσμε. / Δε μου ’μεινε παρά μονάχα η θέα/ του χθεσινού ανθρώπου / προς τον σημερινό συνάνθρωπο· / εξοφλημένο στοιχείο μοναξιάς αυτός, / που ακολουθεί πάντα το χθεσινό, / ως συνέπεια χάριτος / μιας θηλαστικής εκκρεμότητας, / και λέει αντέχει ακόμη το κορμί / να σκουπίζει τακτικά / με δάχτυλα κι αγκώνες/ ό,τι του περίσσεψε. / Μα σ’ εξόφλησα, κορμί! / H τελευταία δόση μου, / χώμα σου. / Όπως, στιγμές, κι εσάς εξόφλησα. / Πάνω σε σκέψεις τρεχαντήρια, / ακούστηκαν δειλοί ορισμοί, / προσανατολισμοί ακούστηκαν, / ψιθύριζαν πάνω σε τοπία / άσκοπων υδρορροών.
    Περισσότερα
     
    βιβλία για τους μικρούς μας φίλους
    ΛΕΛΑ ΣΤΡΟΥΤΣΗ - Η {ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ} ΜΑΥΡΗ ΘΡΟΥΜΠΑ
    Κείμενο και εικονογράφηση: Λέλα Στρούτση
    Η {ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ} ΜΑΥΡΗ ΘΡΟΥΜΠΑ
    Σειρά: ΕΝΑΣ ΓΡΙΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΚΤΑΒΙΟ ΠΑΖΛ


    Ποιo είναι το Μεγάλο Κόλπο του Τουρλού Αχταρμά; Ποιoς είναι ο χειρότερος εφιάλτης της Δόνα Μόνα; Τι κάνει την Ντονατέλα Ντορεμί να βράζει από θυμό; Θα σώσει τη φήμη του Κουκουτσιού ο καπετάν Νικολής Καντηλίτσας; Είναι ο Μά-κι Γκα-ντε-μά-κι στ’ αλήθεια άτυχος; Πόσες ελιές Καλαμών μπορεί να φάει ο Ολιβιέ Καλαμόν; Τι σχέση έχει η Μαύρη Θρούμπα με τους μετεωρίτες; Πού κρύβει ο Μοχάμπε Μαμακίτα τις ελιές; Ποιoς μπορεί να προβλέψει το πεπρωμένο; Μπορεί η λογική να εξηγήσει τα πάντα; Ποιος «έφαγε» τη Μαύρη Θρούμπα;
    Περισσότερα
    Ο μονόφθαλμος μαθηματικός Οκτάβιο Παζλ καλείται να λύσει το γρίφο της εξαφάνισης της μίας και μοναδικής Μαύρης Θρούμπας. Σύμμαχοί του, η λογική και το μαθηματικό του δαιμόνιο. Θα τα καταφέρει;
    Για παιδιά από 10 ετών

     
    7 ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ - ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ;
    7 συγγραφείς
    ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ; (μυθιστόρημα)
    Πρόλογος: ΣΤΕΦΑΝ ΕΣΕΛ
    Μετάφραση: Αριάδνη Μοσχονά


    Το βιβλίο Πώς φτάσαμε ως εδώ; μιλάει για όσα μπορεί να συμβούν, αν δεν έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα. Γι’ αυτό θεωρώ πως είναι σημαντικό, γι’ αυτό και σας προτρέπω να το διαβάσετε.
    Απόσπασμα από τον πρόλογο του Στεφάν Εσέλ (συγγραφέας μεταξύ άλλων, των βιβλίων Αγανακτήστε! και Αγωνιστείτε!).
    Οι συγγραφείς Σαντρίν Μπο, Σεβρίν Βιντάλ, Αν-Γκαέλ Μπαλπ, Κλεμαντίν Μποβέ, Ανλίζ Ερτιέ, Ανιές Λαρός και Φανί Ρομπέν συγκεντρώθηκαν και έγραψαν όλες μαζί ένα βιβλίο, με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εφτά οικογένειες, όταν αναλαμβάνει την εξουσία ένα απολυταρχικό κόμμα.
    Περισσότερα
    Για παιδιά από 11 ετών
     
    ΛΕΝΑ ΜΕΡΙΚΑ - ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΓΑΠΗ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ!
    Λένα Μερίκα
    ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΓΑΠΗ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ!


    Το θρυλικό ντετεκτιβικό δίδυμο Μίλτος - Θεοδώρα ξαναχτυπά!
    Μα ποιος έχει βάλει στόχο τους συνταξιούχους της ΔΕΗ; Πού χάθηκε ξαφνικά ο κύριος Θύμιος από το σπα όπου παραθέριζε; Τον κατάπιαν τα ιαματικά νερά; Και πώς μπορεί να δηλώνει μέσω Ίντερνετ μπουχτισμένος από την πολλή αγάπη, αγνοώντας τις αγωνιώδεις προσπάθειες των δικών του να τον εντοπίσουν; Ποιος ο ρόλος του μυστηριώδους Σομαλού πιτσιρίκου κάπτεν Μπίλι; Τα λαγωνικά Mίλτος και Θεοδώρα δε μασάνε. Ενάντια σε αδίστακτους Ρώσους ολιγάρχες και ντόπιους γερο-ναζί, που το παίζουν (ναι, καλά!) καφενόβιοι της διπλανής πόρτας, εξαπολύουν την αισθησιακή πράκτορα Αναστάζια Μπουλ... Περισσότερα
    Για παιδιά από 12 ετών
     
    Ω, ΤΙ ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΑΜΠΑ! - ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
    Κερδίστε μία διπλή πρόσκληση για να δείτε την εμβληματική σάτιρα του Κώστα Μουρσελά.
     
    Soloúp: ΑΪΒΑΛΙ, ένα ταξίδι στο χρόνο

    Δείτε εδώ όλες τις εκδηλώσεις μας, για μικρούς και μεγάλους.
    ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
    Ο νικητής του μηνιαίου διαγωνισμού μας είναι ο κος
    Βασίλειος Νεστορίδης.
    Κέρδισε τα ακόλουθα π
    έντε βιβλία:
    ΒΙΒΛΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ-ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ

                 Καφέ-Εστιατόριο ResΤart
    To καφέ-εστιατόριο ResΤart, που φιλοξενείται στον 1ο όροφο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ., σας προσκαλεί από την Τετάρτη 11 Μαρτίου, να γευτείτε απολαυστικά ροφήματα αλλά και να ανακαλύψετε γαστρονομικές προτάσεις βασισμένες στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Α λα καρτ προτάσεις και μενού ημέρας θα σας εκπλήξουν γευστικά.
    Ωράριο λειτουργίας: 10 π.μ.–19 μ.μ.
    Πληροφορίες-κρατήσεις: 6971737732

    Σαβ 14/03 Θεσσαλονίκη – Δράση αλληλεγγύης στους διωκόμενους των Σκουριών

    Παράνομες πολυεθνικές στο απυρόβλητο,
    αγωνιζόμενες κοινωνίες στο εδώλιο.
    Σάββατο 14/03 Δράση αλληλεγγύης στους διωκόμενους των Σκουριών

    11:30 Πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη
    Την 1η Μαρτίου 2015, κοινοποιήθηκε το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής για την υπόθεση των Σκουριών. Με το βούλευμα, εικοσιένα συναγωνιστές παραπέμπονται στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με βαρύτατες κατηγορίες μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία κ.α.
    Σύμφωνα με το βούλευμα, οι κατηγορούμενοι τέλεσαν εγκληματικές πράξεις ενάντια σε μια νόμιμη εταιρεία.
    Πώς εξάγει το Συμβούλιο το συμπέρασμα ότι η εταιρεία είναι νόμιμη; Αν αυτή η άποψη βασίζεται στις απορριπτικές αποφάσεις του ΣτΕ σε προσφυγές κατοίκων, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε (γεγονός γνωστό σε όλους όσοι έχουν βασικές δικονομικές γνώσεις) ότι το ΣτΕ εξέτασε την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων και αποφάνθηκε ότι είναι σύννομη. Δεν εξέτασε ούτε την επιστημονική ουσία των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και ούτε, κυρίως, αποφάνθηκε για το αν η εταιρεία τηρεί ή όχι αυτούς τους όρους. Το συμπέρασμα ότι μια (σύννομα) αδειοδοτημένη δραστηριότητα δεν παρανομεί, είναι αυθαίρετο και αβάσιμο.
    Εμείς ξέραμε και ξέρουμε ότι η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. έχει πολύ κακή σχέση με τη νομιμότητα, όπως και με τον έλεγχο. Βιώνουμε καθημερινά την καταστροφή, τις αυθαιρεσίες και τις παρανομίες της εταιρείας. Ολόκληρο εργοστάσιο εμπλουτισμού έχει χτιστεί χωρίς τις απαραίτητες άδειες. Επικίνδυνα τοξικά απόβλητα μεταφέρονται μέσα από κατοικημένες περιοχές, χωρίς να πληρούνται κανόνες ασφαλείας. Δρόμοι επιστρώνονται με στείρα εξόρυξης, επιβαρυμένα με βαρέα μέταλλα και αρσενικό. Τοξικά υγρά απόβλητα σε ρέματα. Χωμάτινα φράγματα 150 μέτρων -με επικίνδυνα απόβλητα, σε σεισμογενή περιοχή, χωρίς να πληρούνται οι κανόνες ασφαλείας – η προσφυγή, ενάντια στην κατασκευή των οποίων, εκκρεμεί στο ΣτΕ.
    Το βούλευμα επιχειρεί επίσης να συνδέσει την, οποιασδήποτε μορφής, διαμαρτυρία των κατοίκων ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, με λειτουργία και δράση εγκληματικής οργάνωσης. Εγκληματική οργάνωση δεν είναι οι άνθρωποι που αγωνίζονται για τον τόπο και τη ζωή τους. Εγκληματικό είναι το ξεπούλημα του τόπου μας στους χρυσοθήρες. Θεωρούμε αυτό τον αγώνα χρέος μας και δε θα σταματήσουμε μέχρι την τελική δικαίωση.
    Οι διωκόμενοι συμπολίτες και συναγωνιστές μας θα δικαστούν με ολόκληρη την κοινωνία στο πλευρό τους. Σ΄αυτές τις δίκες, στο εδώλιο θα κάθεται ολόκληρη η κοινωνία. Και οι κοινωνίες δε δικάζονται. Γιατί οι κοινωνικοί αγώνες δεν είναι ούτε νόμιμοι, ούτε παράνομοι. Είναι δίκαιοι!
    Απαιτούμε την παύση των διώξεων και την άμεση απαλλαγή των συναγωνιστών μας Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκης
    ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

    "Στο κοφίνι δεν χωρούν, στο μπαούλο περισσεύουν..." την Κυριακή 15 Μαρτίου 12:00 π.μ. στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

    "Στο κοφίνι δεν χωρούν, στο μπαούλο περισσεύουν..."
    Οι HOCUS POCUS παρουσιάζουν, την Κυριακή 15 Μαρτίου 12:00 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. την παράσταση "Στο κοφίνι δεν χωρούν, στο μπαούλο περισσεύουν...", που είναι βασισμένη σε Λαϊκά Ελληνικά Παραμύθια. Πρόκειται για μια παράσταση διαδραστική που χρησιμοποιεί σκιές, μάσκες, αφήγηση και κούκλες.
    Δύο ταξιδιώτες, ένας μπαλαντέρ και οι θεατές, όλοι μαζί δημιουργούν αυτή την παράσταση. Τα παθήματα ενός γέρου και μιας μπάμπως, τα αινίγματα μιας σκληρόκαρδης βασιλοπούλας, οι δοκιμασίες ενός παλικαριού και η αναστάτωση που προκαλεί μια χρυσή χήνα βγαίνουν μέσα από κοφίνια και μπαούλα και ξεφανερώνονται!
    Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά
    Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
    Αγ. Δημητρίου 159Α
    t: 2310247111 

    Εισιτήρια: 5 ευρώ για τα παιδιά & 7 ευρώ για τους ενήλικες

    12-18/03: Ταξίδια στν κόσμο της τέχνης/συναυλίες στη Βιβλιοθήκη/Παρουσίαση"Ανατολής το περιήχημα"/

    Κύκλος Διαλέξεων για την Τέχνη με την τεχνοκριτικό κυρία Έφη Ανδρεάδη
    Ταξίδια στον κόσμο της Τέχνης
    Πέμπτη 12 Μαρτίου, 18:30
    Μέσα από έναν κύκλο πρωτότυπων ομιλιών η γνωστή τεχνοκριτικός κυρία Έφη Ανδρεάδη μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε από μια νέα σκοπιά σημαντικές στιγμές της καλλιτεχνικής δραστηριότητας και να ανιχνεύσουμε τις ουσιαστικές σχέσεις που συνδέουν τα έργα της τέχνης με την ίδια τη ζωή.
    Κάθε Πέμπτη έως και 2 Απριλίου, ώρα έναρξης 18:30
    Πολυχώρος Μουσικής Βιβλιοθήκης
    Εγγραφές στον χώρο της Βιβλιοθήκης (10:00-16:45) και ηλεκτρονικά στο www.mmb.org.gr
    Μεμονωμένη ομιλία: 12€
    Συμμετοχή στον κύκλο: 50€
    Περισσότερες πληροφορίες

    Συναυλία στη Μουσική Βιβλιοθήκη
    Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015, 19:00
    "Τα πρώτα μουσικά βήματα στην σκηνή"
    Συναυλία των μαθητών της τάξης κιθάρας του Κωνσταντίνου Κηρολύτη
    Παρουσιάζονται έργα των F.Tarrega, J.S.Bach, H.Villa-Lobos, F. Sor
    Είσοδος ελεύθερη
    Αίθουσα Διδασκαλίας
    Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

    Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη
    Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015, 15:00
    Συναυλία κλασικής κιθάρας του
    Αθηναϊκού Ωδείου
    Συμμετέχουν επιλεγμένοι σπουδαστές κλασικής κιθάρας από το master class του Νότη Μαυρουδή
    Συμμετέχει ο Νότης Μαυρουδής
    Φωνή: Αλεξάνδρα Μητσοπούλου
    Είσοδος ελεύθερη
    Αίθουσα Διδασκαλίας
    Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
    Περισσότερες πληροφορίες

    Συναυλία στη Μουσική Βιβλιοθήκη
    Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015, 18:00
    Μαθητική συναυλία των καθηγητριών του Φιλαρμονικού Ωδείου
    Χριστίνας και Αναστασίας Δάβαρη
    Συμμετέχουν επίσης μαθητές του καθηγητή κιθάρας Θανάση Γεωργιάδη και του καθηγητή βιολιού Γιώργου Μανωλά
    Είσοδος ελεύθερη
    Αίθουσα Διδασκαλίας
    Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνώ
    Συναυλία στη Μουσική Βιβλιοθήκη
    Σάββατο 14 Μαρτίου 2015, 20:00
    Μάνος Χατζιδάκις
    "Ο μεγάλος ερωτικός"
    Ερμηνεύουν
    Μαριλένα Κανελλίδου
    Γιάννης Αναγνωστόπουλος
    Συμμετέχει η χορωδία του Ελληνικού Ωδείου Νέου Ψυχικού
    Επιμέλεια και διδασκαλία: Μαριλένα Κανελλίδου
    Είσοδος: 10€, 7€ (φοιτητικό)
    Αίθουσα Διδασκαλίας
    Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

    Συναυλία στη Μουσική Βιβλιοθήκη
    Κυριακή 15 Μαρτίου 2015, 20:30
    Ρεσιτάλ με έργα για δύο κιθάρες
    Βιργινία Αμαριωτάκη
    Μανώλης Βροντίνος
    Έργα Albeniz, Piazzola, de Falla, Αντωνίου
    Είσοδος: 10€, 7€ (φοιτητικό)
    Αίθουσα Διδασκαλίας
    Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

    Θεατρική παράσταση για παιδιά
    Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή
    Αυτή την Κυριακή 15 Μαρτίου
    στις 11:30 η πρωτότυπη θεατρική παράσταση της
    ομάδας Kοπέρνικος δίνει και φέτος την ευκαιρία σε παιδιά 4-9 ετών να εξοικειωθούν με τις έννοιες της Βιβλιοθήκης και της φιλαναγνωσίας, μέσα από πολλές εκπλήξεις και έντονη διαδραστικότητα, μα πάνω απ όλα μέσα από τα ψέματα των ηρώων της!
    Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ (παιδικό), 10 ευρώ
    Αγορά εισιτηρίων: 210-7234567,
    210-7282554 (την ημέρα της παράστασης)
    Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
    Δ-Π 09:00-17:00, Σ 10:00-14:00
    Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής)
    Δ-Π, Κ 10:00-16:00
    Κλείστε ηλεκτρονικά το εισιτήριό σας εδώ
    Αίθουσα Διδασκαλίας
    Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη"
    Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
    Περισσότερες πληροφορίες

    Θεατρική παράσταση για παιδιά
    Απαγορεύεται η μουσική!
    Όσο κι αν ο ανατρεπτικός της τίτλος προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο, η νέα μουσικοθεατρική παράσταση της ομάδας Κοπέρνικος έρχεται να μας αποδείξει ότι η μουσική βρίσκεται παντού.
    Αυτή την Κυριακή 15 Μαρτίου
    στις 15:00 το θέατρο γεμίζει υπέροχες μουσικές και τραγούδια, που ερμηνεύονται ζωντανά ακόμα κι από τα ίδια τα παιδιά, ενώ η έντονη δράση και το έξυπνο χιούμορ σε ένα απόλυτα παιχνιδιάρικο σκηνικό, προσφέρουν στα παιδιά ηλικίας 4-9 ετών ένα ευρηματικό και ποιοτικό θέαμα, ανοίγοντας το δρόμο για άφθονους "μουσικούς πειραματισμούς" στο σπίτι η στο σχολείο.
    Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ (παιδικό), 10 ευρώ
    Αγορά εισιτηρίων: 210-7234567,
    210-7282554 (την ημέρα της παράστασης)
    Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
    Δ-Π 09:00-17:00, Σ 10:00-14:00
    Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής)
    Δ-Π, Κ 10:00-16:00
    Κλείστε ηλεκτρονικά το εισιτήριό σας εδώ
    Αίθουσα Διδασκαλίας
    Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη"
    Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
    Περισσότερες πληροφορίες

    Συναντήσεις με το Ergon Ensemble και τη Σύγχρονη Μουσική
    Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015, 15:00
    Παρουσιάσεις του συνόλου σύγχρονης μουσικής Ergon Ensemble με σκοπό τη γνωριμία με τα ηχοχρώματα, τις εκτελεστικές τεχνικές και τη σημειογραφία της σύγχρονης μουσικής μέσα από το εξαιρετικά πλούσιο ρεπερτόριο του 20ού και 21ου αιώνα.
    Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μούζας
    15:00 - 16:30: Η χρήση των κρουστών οργάνων στη μουσική του 20ού αιώνα
    17:00 - 18:30: Σύγχρονες τεχνικές εκτέλεσης των κρουστών
    Εισήγηση: Μπάμπης Ταλιαδούρος κρουστά
    Είσοδος ελεύθερη
    Αίθουσα Διδασκαλίας
    Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη"
    Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

    Παρουσίαση περιοδικού στη Μουσική Βιβλιοθήκη
    "Ανατολής το Περιήχημα"
    Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015, 18:30
    Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου ΑΘηνών και η Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη" οργανώνουν παρουσίαση του πρώτου τεύχους της πρόσφατης μουσικολογικής περιοδικής έκδοσης
    Ανατολής το Περιήχημα
    Χαιρετίζει η διευθύντρια της Μουσική Βιβλιοθήκης
    κ. Στεφανία Μεράκου
    Το περιοδικό παρουσιάζουν ο Πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, αν.καθηγητής κ. Αχιλλέας Γ. Χαλδαιάκης και ο ομότιμος καθηγητής
    κ. Γρηγόριος Θ. Στάθης
    Μουσικό πρόγραμμα: από το χορό ψαλτών
    "Ιλισιώτες Ψάλτες"
    με χοράρχη τον κ. Γρηγόρη Αναστασίου
    Είσοδος ελεύθερη
    Πολυχώρος της Μουσικής Βιβλιοθήκης του
    Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
    Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

    Ποίηση και Μουσική σε 3 πράξεις
    20, 21 & 22 Μαρτίου 2015, 19:30
    Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ποίησης στις 21 Μαρτίου πολλοί και ξεχωριστοί καλλιτέχνες, σε 3 διαφορετικές παραστάσεις παρουσιάζουν μορφές ποίησης-ποιήματα και ποιητές που αγαπούν και εμπνέονται από αυτούς.
    Παρασκευή 20 Μαρτίου
    "Όλο τον κόσμο γύρισες"
    Ο Γ.Κούτρας και ο Απ. Ρίζος ταξιδεύουν τον ποιητή Νίκο Καββαδία
    Σάββατο 21 Μαρτίου
    "'Αγιος Έρωτας"
    Ο Γιώργος Ανδρέου "διαβάζει" τους ποιητές της καρδιάς του.
    Μαζί του η Ρίτα Αντωνοπούλου
    Κυριακή 22 Μαρτίου
    Οι encardia τραγουδούν...τους Ελληνόφωνους ποιητές της Κάτω Ιταλίας
    Πολυχώρος της Μουσικής Βιβλιοθήκης του
    Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
    στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
    Προπώληση: viva.gr, 11876, public, Παπασωτηρίου, seven, Ianos, Reload, MediaMarkt


    Φιλοξενία εκδηλώσεων
    Στη νέα πτέρυγα του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
    διατίθενται για τη φιλοξενία εκδηλώσεων
    πλήρως εξοπλισμένοι χώροι:
    Πολυχώρος και Αίθουσα Διδασκαλίας
    Με τη σύγχρονη τεχνολογική υποδομή, την εξαιρετική ακουστική και το πιάνο που διαθέτουν
    προσφέρονται για τη φιλοξενία εκδηλώσεων λόγου και μουσικής, παρουσιάσεων, σεμιναρίων και εκθέσεων.
    Αναγνωστήριο Βιβλιοθήκης
    Χάρη στην υλικοτεχνική υποδομή μιας σύγχρονης βιβλιοθήκης, αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για τη διοργάνωση σεμιναρίων και εργαστηρίων.
    Οι εκδηλώσεις μπορούν να πλαισιωθούν
    με διοργάνωση κοκτέηλ στο Φουαγιέ Πολυχώρου.
    Όλοι οι χώροι προσφέρουν
    ιδανική πρόσβαση στο Αίθριο των Μουσών
    και εξυπηρετούνται από το Γκαράζ του Μεγάρου.
    Πληροφορίες: 210 7282569-570
    Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες και δείτε φωτογραφίες από τους χώρους

    ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ


    ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ
    Ορθολογισμός και Επιστήμη
    Σειρά διαλέξεων από τον Νίκο Δήμου
    Παρασκευή 13, 20 Μαρτίου και 3 Απριλίου 2015, στις 7:30 μ.μ.
    Ορθολογισμός και επιστήμη. Δύο έννοιες ταυτόσημες. Ο ορθός λόγος οργανώνει τη σκέψη και τη ζωή μας. Η επιστήμη, δουλεύοντας ορθολογικά, ερμηνεύει, φωτίζει, εξηγεί, θεραπεύει και, μαζί με την τεχνολογία, εφευρίσκει πράγματα που αλλάζουν, ευκολύνουν και πλουτίζουν τη ζωή.
    Δύο έννοιες που λείπουν από τη σημερινή Ελλάδα. Η ζωή μας είναι ανορθολογική: ανοργάνωτη, γραφειοκρατική, χαοτική, ταλαιπωριακή. Καταναλώνουμε πολλά ανορθολογικά προϊόντα από αστρολογικά περιοδικά μέχρι θεωρίες συνωμοσίας.
    Για τα θέματα αυτά, τόσο τα θεωρητικά όσο και τα πρακτικά, θα μιλήσει ο Νίκος Δήμου, σε μια σειρά διαλέξεων, ενώ θα υπάρξει και ανοιχτός διάλογος με το κοινό.
    Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων, πριν από κάθε διάλεξη, η αγορά βιβλίου/ων ελάχιστης αξίας 9 ευρώ από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
    Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξη ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.

    ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
    Ο πρίγκιπας μισός της Κατερίνας Ανωγιαννάκη
    Σάββατο 14 Μαρτίου 2015, στις 12:30 το μεσημέρι
    Διαδραστική θεατρική αφήγηση για παιδιά από 4 ετών
    Αν είσαι όμορφος, έξυπνος και πρίγκιπας η ζωή μοιάζει σχετικά εύκολη! Εκτός κι αν έχεις τη συνήθεια ν’ αφήνεις τα πάντα... ΜΙΣΑ. Πώς περιμένεις μετά να σου εμπιστευτούν ΟΛΟΚΛΗΡΟ βασίλειο; Και αν εσύ δε θες να γίνεις βασιλιάς και έχεις άλλα σχέδια στο μυαλό σου;
    Μια διαδραστική αφήγηση παραμυθιού και ένα εικαστικό εργαστήριο για παιδιά από 4 ετών, από τη συγγραφέα Κατερίνα Ανωγιαννάκη και την ομάδα «Μικρές Ιστορίες».
    Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).



    ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
    Διαβάζουμε και (ξανα)διαβάζουμε ελληνική λογοτεχνία
    Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015, στις 7 μ.μ.
    Με αφορμή τα βιβλία Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο της Άλκης Ζέη, Δέκα ζωές σε μία της Τατιάνας Αβέρωφ και Η καλοσύνη των ξένων του Πέτρου Τατσόπουλου συζητάμε με τους συγγραφείς τους για το (αυτο)βιογραφικό στοιχείο στο μυθιστόρημα.

    ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ
    Τρίτη 17 Μαρτίου 2015, στις 8 μ.μ.
    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης σας προσκαλούμε σε μια βραδιά αφιερωμένη στον ποιητή Γιάννη Κοντό. Ελάτε να διαβάσουμε μαζί τα ποιήματά του. Διαλέξτε ένα ποίημα από το έργο του Γιάννη Κοντού για να το διαβάσουμε παρέα, τιμώντας έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής ποίησης της γενιάς του ’70.
    Τη βραδιά θα συντονίσει η για χρόνια συνεργάτιδά του Ελένη Μπούρα.
    Μεταξύ άλλων συμμετέχουν και διαβάζουν οι:
    Τατιάνα Αβέρωφ, Μαριγώ Αλεξοπούλου, Αναστάσης Βιστωνίτης, Μιχάλης Γκανάς, Κωστής Γκιμοσούλης, Νίκος Δαββέτας, Σοφία Δημοπούλου, Γιώργος Δουατζής, Σοφία Ζαραμπούκα, Άλκη Ζέη, Νίκος Θρασυβούλου, Κώστας Καναβούρης, Διονύσης Καραβασίλης, Δημήτρης Κοσμόπουλος, Στάθης Κουτσούνης, Μαρίνα Λαχανά, Χριστόφορος Λιοντάκης, Αλέξιος Μάινας, Γιώργος Μανιώτης, Σοφία Μαντουβάλου, Άρης Μαραγκόπουλος, Ελένη Μπούρα, Μαρίζα Ντεκάστρο, Αλέξης Πανσέληνος, Βάσω Παπαγεωργίου, Νώντας Παπαγεωργίου, Τίτος Πατρίκιος, Σταμάτης Πολενάκης, Μαρλένα Πολιτοπούλου, Μανόλης Πρατικάκης, Νίκος Σιδέρης, Ντίνος Σιώτης, Γιώργος Συμπάρδης, Πασχαλία Τραυλού, Βάσια Τζανακάρη, Γιάννης Τζανετάκης, Θωμάς Τσαλαπάτης, Δημήτρης Χαλαζωνίτης, Αθηνά Χατζή, Έλενα Χουζούρη, Ελιάνα Χουρμουζιάδου
    ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ


    Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Bookia TV
    και από τη διεύθυνση: www.bookia.gr/index.php?action=BTV

    ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ
    Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να λάβετε μέρος στην ποιητική βραδιά του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ δηλώστε τη συμμετοχή σας στέλνοντας στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr τα εξής στοιχεία, με την ένδειξη «Βραδιά Ποίησης».
    • Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail.
    • Τον τίτλο του ποιήματος από το έργο του Γιάννη Κοντού που θα διαβάσετε και τον αριθμό των λέξεων του ποιήματος.
    ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
    • Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 13/3/2015.
    • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
    • Οι ενδιαφερόμενοι θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους.

    ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
    Το τραγούδι του ύπνου του Κυριάκου Χαρίτου
    Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, στις 12:30 το μεσημέρι
    Για παιδιά από 4 ετών
    Ένα παιδί τριγυρίζει σε όλη τη χώρα και ψάχνει τον ύπνο. Ποιος θα το βοηθήσει να τον βρει; Εσύ μπορείς! Πάρε μαζί σου το μαξιλάρι σου και έλα να βοηθήσεις τον ήρωα του παραμυθιού να ...κοιμηθεί.
    Διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού και θεατρικό παιχνίδι από τον ηθοποιό-εμψυχωτή Χρήστο Χριστόπουλο.
    Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).



    ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
    ΤΑ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ POCKET ΕΓΙΝΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑ!
    Εμπνευστείτε από τους τίτλους μας, γράψτε μια σύντομη ιστορία και κερδίστε.
    Αυτό τον Μάρτιο, η επιτυχημένη σειρά ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Pocket φέρνει κοντά σας δέκα νέους τίτλους και το γιορτάζει με έναν πρωτότυπο διαγωνισμό!
    Η σειρά ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Pocket αποτελείται από αγαπημένα βιβλία γνωστών συγγραφέων που επανακυκλοφορούν σε μικρό, βολικό σχήμα, με πολύ χαμηλή τιμή. Μια σειρά γεμάτη βιβλία που δεν προορίζονται για το ράφι, αλλά μπορούν να μας ακολουθήσουν παντού: στην πόλη, στον δρόμο, στο τρένο, στο μετρό, στο λεωφορείο.
    Τα ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ pocket επιστρέφουν δυναμικά στις 11 Μαρτίου με δέκα νέους τίτλους, φτάνοντας πλέον συνολικά τους τριάντα. Δέκα ακόμα μεγάλα βιβλία σε τιμές από μόλις 5,50 έως 8,80 €, θα βρίσκονται από αύριο στα ράφια των βιβλιοπωλείων.
    Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ γιορτάζουν την πολύ μεγάλη επιτυχία της σειράς με έναν πρωτότυπο διαγωνισμό! Επιλέξτε πέντε από τους τίτλους των βιβλίων τσέπης και συνθέστε με αυτούς τη δική σας ιστορία. Στείλτε μας ένα κείμενο (έως 500 λέξεις), χρησιμοποιώντας δικές σας λέξεις και οπωσδήποτε πέντε από τους τίτλους των βιβλίων τσέπης των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Οι τρεις πιο ευφάνταστες και πρωτότυπες ιστορίες θα δημοσιευτούν στον διαδικτυακό μας τόπο www.metaixmio.gr, και οι δημιουργοί τους θα κερδίσουν τα πέντε pocket βιβλία, τους τίτλους των οποίων χρησιμοποίησαν για να φτιάξουν την ιστορία τους!
    Δείτε πού και πώς θα στείλετε τις ιστορίες σας, περισσότερα για τον διαγωνισμό, καθώς και όλους τους τίτλους των ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Pocket ΕΔΩ.

    Ο ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΚΛΟΥΖ ΣΟΥ «ΒΓΑΖΕΙ» ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ
    Οι τέσσερις πρώτες περιπέτειες του αγαπημένου ντετέκτιβ των μικρών μας φίλων κυκλοφορούν όλες μαζί σε μια μοναδική κασετίνα. Αποκτήστε την και πάρτε δώρο ένα καπελάκι του αγαπημένου σας ήρωα.
    Εάν είστε μέλη της Βιβλιοπαρέας ή του ΤΡΙΒΙΖΑΣ FAN fun club, μπορείτε τώρα να αποκτήσετε το καπέλο του ανεπανάληπτου ντετέκτιβ Κλουζ με κάθε αγορά της κασετίνας που περιλαμβάνει τις πρώτες τέσσερις περιπέτειες της σειράς «Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ». Η προσφορά ισχύει για online παραγγελίες από το site των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ www.metaixmio.gr.
    Οι πρώτες τέσσερις ιστορίες του Κλουζ είναι:
    1. Η συνωμοσία της τσίχλας: Αυτή η υπόθεση τον αφορά προσωπικά τον Κλουζ: Γιατί εξαφανίζονται οι αγαπημένες του τσίχλες από το περίπτερο της Όλγας;
    2. Βρόμικα κόλπα στο γήπεδο: Ο Κλουζ δεν παίζει μπάλα. Ώσπου έρχεται η Γιάννα και ζητάει τη βοήθειά του: κάτι ύποπτο συμβαίνει στην ομάδα της.
    3. Το μυστήριο του τσίρκου: Το Τσίρκο Ζαμπάνο ήρθε στην πόλη! Το αστέρι του τσίρκου ζητάει τη βοήθεια του διάσημου και πανέξυπνου ντετέκτιβ. Η αδερφή του κάνει στις παραστάσεις το ίδιο πάντα λάθος – ξανά και ξανά.
    4. Ο Κλουζ στο διαδίκτυο: Ο Κλουζ αναλαμβάνει μια υπόθεση που τον οδηγεί στον λαβύρινθο της σύγχρονης τεχνολογίας. Ψάχνει ένα μυστηριώδες παιχνίδι που είναι γνωστό με το όνομα «Μαγικός Κήπος».
    Μην ξεχάσετε, αφού κάνετε την παραγγελία σας, να στείλετε e-mail στο patili2@metaixmio.gr, αναφέροντας το ονοματεπώνυμό σας και το club στο οποίο είστε μέλος. Η προσφορά ισχύει μέχρι εξάντλησης των αποθεμάτων, οπότε φροντίστε να κάνετε γρήγορα την παραγγελία σας!!! Μπορείτε να βρείτε και να παραγγείλετε την κασετίνα ΕΔΩ.

    ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
    Οι τρεις τυχεροί του διαγωνισμού της προηγούμενης εβδομάδας που κερδίζουν το βιβλίο Αντι-θεά της Κένταρ Μπλέικ είναι:
    1. Παντελής Λιάκας
    2. Αναστασία Μητροσίλη
    3. Σοφία Χατζημαργαρίτη
    Οι νικητές μπορούν να παραλάβουν το δώρο τους από τον Πολυχώρο με την επίδειξη της ταυτότητάς τους έως τις 21 Μαρτίου 2015.

    ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
    ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
    Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
    WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
    Βρείτε μας στο facebook
    ΩΡΑΡΙΟ:
    Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
    Σάββατο: 09:00-15:00
    Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

    Διαβάστε στα ανανεωμένα και αποκαλυπτικά «Επίκαιρα» :Επιτέλους! Ώρα να πληρώσουν οι Γερμανοί τα χρέη τους στον ελληνικό λαό

    Διαβάστε στα ανανεωμένα και αποκαλυπτικά «Επίκαιρα» :

    Αποκλειστικές προ-δημοσιεύσεις μόνο στα epikaira.gr:
    Επιτέλους! Ώρα να πληρώσουν οι Γερμανοί τα χρέη τους στον ελληνικό λαό
    ΣΚΑΝΔΑΛΟ: 110 εκατ. ευρώ «δώρο» στην Deutsche Bank για τα ελικόπτερα που δεν πετάνε
    Αριστείδης Μπαλτάς: Θα αλλάξουμε το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια
    Κλείσιμο λογαριασμών με το φαύλο παρελθόν της διαφθοράς
    Διαβάστε ακόμη στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ:

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
    Ιστορική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για την επανασύσταση της Επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις
    Σκληρή επίθεση στο Βερολίνο: «Με νομικά τεχνάσματα, σιωπή και παρέλκυση δεν εκπληρώνετε τις υποχρεώσεις σας. Είναι ηθική η στάση σας;»
    Προσφυγή στην UNESCO προανήγγειλε ο Ήσυχος - 400.000 περιπτώσεις λεηλασίας πολιτιστικής κληρονομιάς
    ΣΚΑΝΔΑΛΟ
    110 εκατ. ευρώ «δώρο» στην Deutsche Bank για τα ελικόπτερα που δεν πετάνε
    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Αριστείδης Μπαλτάς
    «Θα αλλάξει το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια»
    Περισσότερα θέματα, αποκαλύψεις και αναλύσεις
    στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν.
    Και...

    Για την καθημερινή σας, έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση,
    εμπιστευτείτε τα www.epikaira.gr