Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Παράταση Έκθεση φωτογραφίας με θέμα το Φάρο των Χανίων

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ Κ.Ε.ΔΗ.Χ ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077 FAX : 28210 74332 Web SIte : www.dipeh.gr Email : dipeh@otenet.gr Παράταση Έκθεση φωτογραφίας με θέμα το Φάρο των Χανίων Από 23/8/2010 Έως 31/8/2010 ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ μέχρι την ΤΡΙΤΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010 η έκθεση με θέμα το Φάρο των Χανίων, που διοργάνωσαν, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΦΑΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2010, ο Δήμος Χανίων και η Κοινωφελής Επιχείρηση τoυ Δήμου Χανίων, σε συνεργασία με τη Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων (ΛΕΦΚΙ), στην Πύλη Sabbionara Το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται 10.00 - 14.00 και 18.00 - 23.00. Συμμετέχουν τα μέλη της ΛΕΦΚΙ : ΒΑΡΔΗ ΡΙΑ, ΒΕΝΕΤΟΥΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΚΛΑΠΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΜΑΝΩΛΙΟΥ, ΚΛΟΥΒΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ, ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΜΑΥΡΟΓΕΝΗΣ ΧΑΡΗΣ, ΜΠΑΛΑΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΑΪΖΗ ΜΑΡΙΑ, ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΣΑΒΒΑΣ ΚΟΗΣ, ΣΚΟΡΔΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΤΑΣΟΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ, ΜΑΝΩΛΙΚΑΚΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, ΣΚΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Η είσοδος είναι ελεύθερη

ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Αν και το ξαναβάλαμε το συγκεκριμένο βίντεο το επαναλαμβάνουμε γιατί ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΜΑΝΟΣ χάρισε ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ στιγμές με τις ερμηνείες του.

«Ο Άλλος Δον Ζουάν» από τον Πολιτισμικό Νότο 29/8/2010

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ Κ.Ε.ΔΗ.Χ ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077 FAX : 28210 74332 Web SIte : www.dipeh.gr Email : dipeh@otenet.gr «Ο Άλλος Δον Ζουάν» από τον Πολιτισμικό Νότο 29/8/2010 «Ο Άλλος Δον Ζουάν» Το έργο βασίζεται στην κωμωδία που έγραψε ο Μεξικανός Juan Ruiz de Alarcon (1550-1636) “Las Paredes Oyen” και ο Eduardo Manet, κουβανός δραματουργός, μας φέρνει κοντά σε αυτό χρησιμοποιώντας το εύρημα Θέατρο εν Θεάτρω. Πρόκειται για την ιστορία ενός φτωχού θιάσου που παίρνοντας άδεια από τις αρχές, ετοιμάζεται να παίξει το έργο του Αλαρκόν. Ο ίδιος ο συγγραφέας θα παίξει το ρόλο του «άλλος Δον Ζουάν», που υποφέρει με την εξωτερική του εμφάνιση και δεν ελπίζει να τον αγαπήσει η όμορφη Δόνα Άννα η οποία με τη σειρά της έχει πέσει θύμα της γοητείας του Δον Μένδο. Ο Δον Μένδο είναι το πρόσωπο που ενσαρκώνει το θεατρικό χαρακτήρα που συγγενεύει με τον παραδοσιακό Δον Ζουάν. Στο έργο θα επικρατεί η προσποίηση, το ψεύδος, η σύγχυση και τα παιχνίδια κατόπτρων. Κανένα από τα πρόσωπα δεν έχει σταθερή ταυτότητα, όλοι είναι ηθοποιοί δεύτερου και τρίτου βαθμού που είναι αναγκασμένοι να παίξουν δύο ή τρεις ρόλους. Με το θέατρο εν θεάτρω γίνεται μια συνεχής ανάμειξη της πραγματικότητας με την ψευδαίσθηση. Το έργο περιέχει την διαλεκτική του φαίνεσθαι και του είναι και το πρόβλημα μεταξύ λογοκρισίας και ελεύθερης σκέψης. Σκηνοθεσία – κινησιολογία: Μαρία Μεντέζ Μουσική τραγουδιών: Σταμάτης Παπαδάκης Επιμέλεια μουσικής: Μαρία Μεντέζ Ενδυματολόγος: Έφη Μαρουσάκη Σχεδιασμός και κατασκευή σκηνικών: Γιώργος Κοσμαδάκης – Gabriel Cardellini Παίζουν οι ηθοποιοί: Βαρδαλάκης Μανώλης Ελληνικάκη Νίκη Κάτσουνα Φρύνη Κριαρά Βαγγελιώ Μαζάνη Αλεξάνδρα Ματσαμάκης Γιάννης Ξανθουδάκης Νεκτάριος Ο Θεατρικός Οργανισμός " Πολιτισμικός Νότος " είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα το οποίο δραστηριοποιείται στα Χανιά από το 1992. Οι δραστηριότητές του αναπτύσσονται κυρίως στο χώρο της θεατρικής παιδείας και αφορούν ενήλικες αλλά και παιδιά από 6 έως και 18 ετών. Από το 1994 διατηρεί μόνιμα εργαστήρια θεατρικής παιδείας, τριετούς φοίτησης, στα οποία διδάσκουν καταξιωμένοι δάσκαλοι και στο τέλος κάθε θεατρικής περιόδου δίδονται σχετικές παραστάσεις. Εκτός των ετήσιων παιδικών θεατρικών παραστάσεων, οι οποίες πραγματοποιούνται ανελλιπώς από το 1994, η θεατρική ομάδα του " Πολιτισμικού Νότου " παρουσίασε στα Χανιά και ένα μεγάλο αριθμό, σημαντικών θεατρικών παραστάσεων. Όλα τα παραπάνω συνιστούν μια θεατρική παρουσία-παρέμβαση, η οποία έχει τις βάσεις της στη συλλογική δουλειά και την πίστη σ' αυτό που κάνουμε..

ΠΡΟΣΟΧΗ

To facebook μαρτυρεί την ακριβή τοποθεσία σας http://tiresias-press.blogspot.com/2010/08/to-facebook.html ______________ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ______________ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Εδώ Τιμωρούν... Οι Ενεργοί Πολίτες

ΝΕΟ BLOG ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Ενα Νέο BLOG από τη Χαλκιδική είναι γεγονός στο διαδίκτυο. ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ονομάζεται και θα το βρείτε εδώ.

Greek Alert

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ Ο Ντέιβιντ Ίρβινγκ θυμάται τις τετρακόσιες ημέρες που πέρασε στην απομόνωση της παλαιότερης φυλακής της Αυστρίας όταν, βάσει ενός σταλινικού νόμου του 1945, καταδικάστηκε το 2005 σε φυλάκιση για μια ιστορική διάλεξη που είχε δώσει πριν από δεκαέξι χρόνια. Το μόνο που παρατήρησα, εκτός από οδοφράγματα και ελικόπτερα που πετούσαν πάνω από το κεφάλι μου, ήταν πως μετά την καταδίκη μου ήμουν περικυκλωμένος από οκτώ αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων με περιβολή μάχης και με αυτόματα Glock, οι οποίοι με οδήγησαν βιαστικά στο κελί μου μέσα από έναν λαβύρινθο μυστικών περασμάτων και εξωτερικών σκαλιών. Τώρα ξέρω το λόγο. Ναι, έγραψα κοροϊδευτικά σ' ένα φίλο στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, στις 10 Νοεμβρίου του 2006: Στις ημέρες μας γίνεται πραγματικά όλο και πιο επικίνδυνο να είναι κανείς πραγματικός ιστορικός.

Πρόταση για αποχή του Δήμου Θεσσαλονίκης από την ΔΕΘ

Αναστάτωση προκάλεσε παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Κουριαννίδη, στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο νέο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης, την Πέμπτη 26 Αυγούστου. Ο κ. Κουριαννίδης παρεμβαίνοντας σε θέμα της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε τη συμμετοχή του Δήμου στην 75η ΔΕΘ, πρότεινε να μη συμμετάσχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στη φετινή έκθεση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραμονή στον προεδρικό θώκο της ΔΕΘ του γνωστού «ελληνόφωνου» Γιάννη Κωνσταντίνου. Ο κ. Κουριαννίδης περιέγραψε παραστατικά το σκηνικό της συμμετοχής του κ. Κωνσταντίνου στην παρουσίαση του «μακεδονικού» αλφαβηταρίου, δίπλα σε πρόσωπα που αυτοπροσδιορίζονταν ως εθνικά Μακεδόνες, ως Οθωμανοί (!) κ.λπ., αλλά δίπλα και στον ανεκδιήγητο Τρεμόπουλο των Οικολόγων, που δήλωνε ότι όλη η κακοδαιμονία στη Μακεδονία οφείλεται «στον Κρητικό αστυνόμο και στον Πελοποννήσιο γραφιά»! Και όλα αυτά κάτω από τεράστια πορτρέτα «Μακεδόνων ηρώων και λογοτεχνών». «Φανταστείτε αυτό το σκηνικό, κύριοι συνάδελφοι», τόνισε ο κ. Κουριαννίδης, «και πείτε μου αν αρμόζει αυτός ο άνθρωπος να προεδρεύει σήμερα στον μεγαλύτερο εκθεσιακό οργανισμό της πατρίδας μας». Δυστυχώς, ο κ. Κουριαννίδης δεν κατάφερε να πείσει τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους και η πρότασή του στηρίχθηκε μόνο από τον έτερο δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του, τον Θωμά Ακριβόπουλο. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, υπερασπίστηκε τον κ. Κωνσταντίνου σθεναρά, αλλά αναφέρθηκε και «στο δικαίωμα των ανθρώπων αυτών ομιλούν τη γλώσσα τους». Φάνηκε μάλιστα πως είχε έρθει σχετικά προετοιμασμένος, αφού είχε φροντίσει να έχει μαζί του και αντίτυπο του ψευδομακεδονικού αλφαβηταρίου και υπεραμύνθηκε της ύπαρξής του και κυκλοφορίας του, αναπτύσσοντας και ταυτιζόμενος με όλα τα σχετικά επιχειρήματα των φιλοσκοπιανών!

Η τρόικα φέρνει νέο φορολογικό Στο στόχαστρο οι 1.000 πλουσιότεροι

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ Να πληρώσουν οι έχοντες Την αύξηση στους συντελεστές βάζει στο τραπέζι η Κομισιόν Η αύξηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή ακόμη και στο 50% (ή και παραπάνω για ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων), η εισαγωγή πολλαπλών ενδιάμεσων συντελεστών, η άρση της φορολογίας σε κατώτερα εισοδήματα μισθωτών και η τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας είναι μερικές από τις ιδέες που έχει προτείνει ατύπως η Κομισιόν (στο πλαίσιο της τρόικας) στο οικονομικό επιτελείο. Τα ζητήματα αυτά, όπως και ολόκληρο το πλέγμα του νέου φορολογικού καθεστώτος, αναμένεται να συζητηθούν εις βάθος κατά την προσεχή επίσκεψη του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα, πριν από τα μέσα Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο και της διαμόρφωσης του προϋπολογισμού του 2011. Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΔΕΘ: δρακόντεια μέτρα αλά... Σύνοδο Κορυφής

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ «Ομπρέλα» προστασίας σε ολόκληρο το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα δημιουργήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ και των διαδηλώσεων που αναμένεται να πραγματοποιηθούν. Στελέχη της ΕΛΑΣ αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι θα ληφθούν δρακόντεια μέτρα, τα οποία θα θυμίζουν το σχεδιασμό που είχε εφαρμοστεί στη Σύνοδο Κορυφής του 2003, όταν τεράστιες περιοχές σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική είχαν μετατραπεί σε αδιαπέραστα φρούρια. Ηδη στη χτεσινή σύσκεψη στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ στην Αθήνα τα μέτρα πήραν την τελική τους μορφή και διμοιρίες των ΜΑΤ, άντρες της Ασφάλειας, ομάδες δικυκλιστών και κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας «τοποθετήθηκαν» επί χάρτου στα σημεία που πρέπει να καλυφθούν. Οπως εκτιμάται, οι πορείες αναμένεται να είναι από τις πολυπληθέστερες των τελευταίων ετών, καθώς χιλιάδες πολίτες θα βγουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν ενάντια στα οικονομικά μέτρα. Ωστόσο, αυτό που φοβίζει τις αστυνομικές αρχές είναι τυχόν «χτύπημα» από ομάδες που πρόσκεινται στον αναρχικό χώρο. Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics * Πως οι Ευρωπαίοι θα νικήσουν στη μάχη της Ασίας * Διαμάχη Ινδίας- Κίνας για θέματα άμυνας * Τη σύλληψη του Ελ Μπασίρ ζητά η Κάθριν Αστον * Θρίλερ με νεκρό πράκτορα της MI6 στο Λονδίνο * Η βαρβαρότητα δεν ξεχνιέται. Δεν θα ξεχάσουμε! * Καλή επιτυχία αδέλφια!!! * Πραγματοποίηση Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου «Τρεις γενοκτονίες, μια Στρατηγική» * Ψάχνουν τον τάφο της γυναίκας του Μεγ. Αλεξάνδρου * Παλεύει για τη ζωή του ο τρίτος χειριστής * Εξελίξεις στο θέμα του βουλγαρικού πυρηνικού σταθμού «Μπέλενε» * Αντιπαράθεση με το Κόσοβο για την κατασκευή υδροηλεκτρικού σταθμού * Οι Γερμανοί ξανάρχονται.. * Η Δικαιοσύνη να ξεκαθαρίσει το τοπίο και όχι -εξ αντικειμένου- να συγκαλύπτει τη διαφθορά! * Ελληνοτουρκικές διαφορές και αγωγοί μεταφοράς ενέργειας * Πολεμιστές της Κύπρου: Δεν τους ξέχασαν όλοι. Κάποιοι τους θυμούνται! * Μια ανοιχτή πληγή * Πετούσαν στα όρια Ασκηση υψηλού κινδύνου εκτελούσαν τα F-16 που συγκρούστηκαν * Η «θερμή ειρήνη» * To μήνυμα της Χίλαρι στους απόδημους * Καταλύτης το Μνημόνιο για τη Χάραξη μιας Νέας Ενεργειακής Στρατηγικής * Αποκαλύπτουν εισβολή στα συστήματα του Πενταγώνου * Θα θυμάται πάντα την Ελλάδα ο απερχόμενος αμερικανός Πρέσβης Ντάνιελ Σπέκχαρτ * Γκρουέφσκι: Μαξιμαλιστικά τα αιτήματα της Ελλάδας για την ονομασία * Πατέρας Μούκαϊ: Ο Μπολάνος και ο Γκούμας δεν είναι Έλληνες * Οι Βορειοηπειρώτες οργανώνονται

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: "ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ" ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΑΚΟ

Διαβαστε στο Διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr> ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ "ΑΣΤΡΑΠΗ" ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΤΟΝ Ν. ΤΑΓΑΡΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7789 ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ (ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΠΟΤΣΗ 2010)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

* Το τραγούδι του μητροπολίτη Παύλου και το... παρατράγουδο του Ιβάν Σαββίδη * Το παρασκήνιο της Τραπεζούντας * Η πραγματικότητα των αυτονόητων * Η Μόσχα διεκδικεί την Παναγία Σουμελά