Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση της Μεσσηνίας για το φόβο πυρκαγιών


Απόφαση που θα απαγορεύει την κυκλοφορία σε δασικές εκτάσεις και άλλες περιοχές που κινδυνεύουν από πυρκαγιές αναμένεται να εκδώσει την Τρίτη ο νομάρχης Μεσσηνίας Δ.Δράκος, ύστερα από αιτήματα των ΟΤΑ πρώτου βαθμού, που συζητήθηκαν στο Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο.
Τη σύσκεψη του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου της Νομαρχίας Μεσσηνίας που έγινε την Παρασκευή μονοπώλησαν τα θέματα της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές και του σχεδιασμού ετοιμότητας της Πολιτικής Προστασίας.
«Είμαστε σε συνεχή δραστηριότητα και επικοινωνία με τις δημοτικές αρχές, αλλά και με όλες τις υπηρεσίες που απαρτίζουν το ΣΝΟ και πρέπει να επισημάνουμε τη βελτίωση της δραστηριότητας των αυτοδιοικητικών φορέων γύρω από το θέμα», τόνισε ο νομάρχης, Δημήτρης Δράκος.
Ο κ. Δράκος επεσήμανε επίσης ότι «οι δημοτικές αρχές, με την προηγούμενη εμπειρία, έχουν αναπτύξει πολύ σημαντική δραστηριότητα, έχουν κινητοποιηθεί οι εθελοντικές οργανώσεις και ομάδες και υπάρχει ένας σχεδιασμός αξιόλογος και σημαντικός».

Ο νομάρχης Μεσσηνίας είπε επίσης ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας, είναι μια τακτική η οποία έχει εφαρμοστεί χρόνια κι επιβάλλεται, διότι έχει παρατηρηθεί ότι σε περιοχές δυσπρόσιτες, δασικές, δρυμών, απομονωμένες, καλό είναι να υπάρχει έλεγχος.
Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πρ.Παυλόπουλου, παραχωρείται στους νομάρχες το δικαίωμα απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.
Γι' αυτό και την προσεχή Τρίτη αναμένεται να εκδώσει σχετική απόφαση που θα απαγορεύσει την κυκλοφορία σε κάποιες περιοχές ύστερα και από αιτήματα των ΟΤΑ πρώτου βαθμού.

(Πηγή in.gr)

Εγώ θα πω το εξής για τις "απαγορεύσεις".
Για να "πετύχουν", χρειάζεται και η αντίστοιχη κινητοποίηση (περίπολοι κλπ) εποπτείας.
Και πείτε τώρα εσείς, ΠΟΥ γίνεται λεπτομερής έλεγχος.
Μην τρελαθούμε τώρα.
Και πέρσι είχαν απαγορεύσει την κυκλοφορία σε δάση, και στα "απαγορευμένα" γινόταν πανηγύρι από κόσμο.
Αλλο ένα "ημίμετρο" λοιπόν.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ

Δυο από τα ποιήματα του θαλασσινού ποιητή ΝΙΚΟΥ ΚΑΒΒΑΔΙΑ μελοποιημένα απο τον Θάνο Μικρούτσικο, και τραγουδισμένα από τον Γιάννη Κούτρα. 1) ΑΡΜΙΔΑ 2) ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ Για εκείνους που θέλησαν να ταξιδέψουν,αλλά οι "θάλασσες" τους ήταν "μακριά"!

Από το πολύ καλό http://www.greektube.org/

Επιστολή Δ.Σ Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης

ΤΜΗΜΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.) Ανοιχτή επιστολή προς: Διοικητικό συμβούλιο Ε.Σ.Η.Ε.Μ.Θ Διοικητικό συμβούλιο Ε.Π.Η.Ε.Θ Συνάδελφοι, Ασφαλώς θα γνωρίζετε την εργασιακή αναστάτωση που επικρατεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στα Γραφεία Θεσσαλονίκης των Εθνικής Εμβέλειας Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών. Οι απολύσεις στον ΑΝΤ1, το κλείσιμο του Σταρ που μετατράπηκε σε δήθεν απλή μετακόμιση και η φημολογία ότι επίκεινται περικοπές στον ΑΛΦΑ, είναι προειδοποιητικά μηνύματα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Πιστεύουμε ότι το σχέδιο των Καναλαρχών να συρρικνώσουν τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας (Δημοσιογράφων, Τεχνικών, Διοικητικών κλπ) στην Πόλη μας, σε ελάχιστες ή και καθόλου, μπήκε σε εφαρμογή. Είναι ολοφάνερο ότι έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν το μόνιμο προσωπικό που απασχολούν αυτή την στιγμή με ενοικιαζόμενο στο οποίο μάλιστα ενθαρρύνουν και καλλιεργούν τεράστιο ανταγωνισμό, σε σημείο που ήδη έχουν καταργήσει το ωράριο και έχουν ρίξει τις τιμές ενοικίασης στο ελάχιστο. Μόνο ένας τρόπος υπάρχει, συνάδελφοι, για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση, η ενωτική αντίδραση όλων μας. Θα πρέπει να στείλουμε το μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, δεν θα αφήσουμε να περάσουν τα εργοδοτικά σχέδια. Θα πρέπει οι Διοικούντες τα Ιδιωτικά Κανάλια και οι Ιδιοκτήτες τους να καταλάβουν ότι με την παραμικρή κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση θα σταματήσει κάθε ειδησιογραφική πρόσβαση στην Β. Ελλάδα, ότι δεν πρόκειται να έχουν εικόνα ήχο και ρεπορτάζ από πουθενά, ούτε από τους ενοικιαζόμενους free lancer Δημοσιογράφους και Τεχνικούς στους οποίους είναι σίγουρο ότι βασίζονται κάνοντας αυτές τις κινήσεις, πιστεύοντας ότι θα αγοράζουν ακόμα πιο φτηνά την εργασία τους. Οι ίδιοι, βιώνοντας την άγρια εκμετάλλευση που τους γίνεται, δηλώνουν ότι θα είναι συμπαραστάτες σε κάθε μας αντίδραση διεκδικώντας και οι ίδιοι αμοιβές που να ανταποκρίνονται στην εργασιακή προσφορά τους και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας . Θα πρέπει, ακόμα, οι εργοδότες μας να καταλάβουν ότι οι αντιδράσεις δεν θα περιοριστούν στον Βορειοελλαδικό Χώρο αλλά θα είναι πανελλαδικές.Θεωρούμε ότι επιβάλλεται άμεσα μια συνάντηση των Διοικητικών μας Συμβουλίων για τον προγραμματισμό και τον συγχρονισμό των κινήσεών μας. ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε