Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Νέο Κόμμα σχεδιάζει ο Σαμαράς

Στα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν* την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου:
Νέο Κόμμα σχεδιάζει ο Σαμαράς

* ΔΩΡΕΑΝ με τα «Επίκαιρα» το βιβλίο του Aλμπερτ Αϊνστάιν «Πώς βλέπω τον Κόσμο», το μανιφέστο ζωής της απόλυτης διάνοιας του 20ού αιώνα..
Μετά τη διάλυση του πολιτικού σκηνικού από την τρόικα και την ανησυχία ότι μόλις ψηφιστούν και τα νέα μέτρα η Νέα Δημοκρατία θα ακολουθήσει την πορεία του ΠΑΣΟΚ προς την κατάρρευση, ο Αντώνης Σαμαράς εξετάζει σενάρια μετεξέλιξης της σε νέο πολιτικό σχηματισμό.
• Κίνηση απελπισίας ή φυγή προς τα εμπρός;
• Σε ποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα απευθύνει πρόσκληση
• Στόχος ένας νέος «αστικός πόλος» για να προλάβουν τον ΣΥΡΙΖΑ
• Προσπαθούν να ανακόψουν την άνοδο της Χρυσής Αυγής.
Διαβάστε ακόμη στα «Επίκαιρα»:
- Αποκάλυψη: Διωγμοί-σοκ από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.
• «Στη Θράκη κουμάντο κάνει ο Τούρκος πρόξενος»!!!
• Τα «Επίκαιρα» φέρνουν στο φως συγκλονιστικά ντοκουμέντα για τις απειλές και τους εκβιασμούς από το τουρκικό προξενείο προς έναν Πομάκο ιμάμη που αρνήθηκε να «προσκυνήσει» τον ψευδομουφτή.
- Επίσης μια μεγάλη έρευνα για την ασυδοσία των Τούρκων στη Θράκη, που θα συζητηθεί: Η άτυπη συγκυριαρχία, η δράση των παρακρατικών, οι θρησκευτικές αδελφότητες και η αφασία του ελληνικού κράτους.
- Αποκλειστικό: Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο για τις διαδηλώσεις.
• Βαριές ποινές για μολότοφ και αντιασφυξιογόνες μάσκες.
• Νέα ειδικά σπρέι από την αστυνομία. Μεταφορά «τεχνογνωσίας» από την Ευρώπη.
- Ιστορίες «καραμπινάτης» φοροδιαφυγής: Επιχειρηματίες, εφοπλιστές, πολιτικοί, ακόμη και πρώην υπουργοί, γνωστές οικογένειες σε λίστα ελέγχου του ΣΔΟΕ. Επιβλήθηκαν πρόστιμα τα οποία ποτέ δεν εισπράχθηκαν. Οι φοροφυγάδες απειλούσαν τους ελεγκτές ότι θα… θα διαμαρτυρηθούν στο φίλο τους υπουργό!.

- Το μνημόνιο «καταρρίπτει» την Πολεμική Αεροπορία: Οι περικοπές που έχει επιβάλει η τρόικα στην άμυνα ακυρώνουν την αιχμή του δόρατος του ελληνικού αποτρεπτικού δόγματος που είναι η πολεμική αεροπορία. Στοιχεία για τη μείωση του αριθμού των μαχητικών αεροσκαφών, στην οποία εξωθούν οι δανειστές. Aμεσος κίνδυνος για την ασφάλεια της χώρας.
- Προς την Ευρώπη των… διαλυμένων Εθνών! Η οικονομική κρίση και η λιτότητα πολλαπλασιάζει τα αποσχιστικά κινήματα στην Ευρώπη. Ευρωπαϊκά κράτη στα πρόθυρα διαμελισμού.
- Λαθρομετανάστευση: Η Ευρώπη πετάει τη βόμβα στην Ελλάδα… Την ίδια στιγμή οι Βορειοευρωπαίοι αποκλείουν κάθε συζήτηση για αναθεώρηση του Δουβλίνο ΙΙ.
- «Υπόγεια κινήματα» στην καρδιά της Ευρώπης: Οι νέοι πολιτικοί φορείς και οι τρόποι εκδήλωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας.
- Συνεντεύξεις:

• Σάββας Ρομπόλης, Καθηγητής οικονομικών κοινωνικής πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο: Θέμα χρόνου η κατάρρευση των συντάξεων.
• Λούκα Κατσέλη, Πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας: Η επιμήκυνση θα είναι αργός θάνατος.
- Και πολλά ακόμα ρεπορτάζ, άρθρα και αναλύσεις στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ πουν κυκλοφορούν.
- ΔΩΡΕΑΝ με τα «Επίκαιρα» το βιβλίο του Αλμπερτ Αϊνστάιν «Πώς βλέπω τον Κόσμο», το μανιφέστο ζωής της απόλυτης διάνοιας του 20ού αιώνα.
Οι απόψεις του κορυφαίου επιστήμονα για τον κόσμο και την ανθρωπότητα.
Το είχε διαπιστώσει και ο ίδιος ο Αλμπερτ Αινσταϊν, η πιο εμβληματική ιδιο­φυΐα του 20ού αιώνα: «Τα σπουδαία πνεύματα πάντοτε αντιμετώπιζαν τη βίαιη εναντίωση των μετριοτήτων». Με αυτές κλήθηκε να συγκρουστεί καθ όλη τη διάρκεια της ζωής του (1879-1955) ο Γερμανοεβραίος φυσικός, από την εποχή που σε ηλικία δεκαέξι ετών απέτυχε να εισαχθεί στην Πολυτεχνική Σχολή της Ζυρίχης μέχρι τη σύγκρουσή του με τους συναδέλφους του, όταν ανακοίνωσε τη Θεωρία της Σχετικότητας, η οποία άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το γαλαξία μας, ή με το ναζιστικό καθεστώς στην πατρίδα του, στην οποία αρνήθηκε να επιστρέψει μετά την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ στην εξουσία.

ΑΙΣΧΟΣ - ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ (όσο τον έχετε ακόμα και δεν τον κάνατε και αυτόν καυσόξυλα).
Βάλθηκαν να μας πεθάνουν ΟΛΟΥΣ.
Το ΘΡΑΣΟΣ των κυβερνώντων, δεν έχει όριο, και το ΑΙΣΧΟΣ θα συνεχίζεται όσο δεν αντιδρούμε.
Να μια ακόμα είδηση, έτσι για να την εμπεδώσουμε.

«ΟΔΕΥΕΙ ΣΕ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ».
Την ώρα που οι πολίτες θα επιβαρυνθούν με νέες περικοπές και φόρους, μετά τα νέα μέτρα θα μειωθούν και οι παροχές στην...
υγεία. Μεταξύ άλλων ζητούν μείωση επιδομάτων και αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων. Πρόοδο διέκριναν οι τροικρανοι, στην τρίωρη συνάντηση με τον υπουργό υγείας, σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου οικονομικών. Παρόλο αυτά θα μας επιβάλλουν περικοπές 950 εκατομμύρια ευρώ στον τομέα της υγείας. Ο υπουργός Υγείας Αντρέας Λυκουρέντζος και ο υφυπουργός Μάριος Σαλμάς παρουσίασαν στην τρόικα τις περικοπές στην υγεία.
Αποφασίστηκε οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ να πληρώνουν διπλάσια συμμετοχή. Από 15% θα αυξηθεί στο 30% η συμμετοχή στις ιδιωτικές κλινικές και τα θεραπευτήρια, ενώ νέα λίστα θα παρουσιαστεί στην τρόικα.
Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας έχει συμφωνήσει σε τρία μέτρα από αυτά που έχει ζητήσει η τρόικα. Τα μέτρα αυτά είναι:
Η έκδοση νέου δελτίου φαρμάκων, πιθανά και μέσα στην εβδομάδα.
Με το μέτρο αυτό υπολογίζεται να υπάρξει εξοικονόμηση 300 εκατ. ευρώ.
Το δεύτερο μέτρο που φέρεται να συμφώνησαν είναι η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων σε ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα. Σε αυτό το μέτρο δεν φαίνεται να έχει "κλείσει" το ποσό.
Το τρίτο μέτρο που φέρεται να συμφώνησαν είναι ο διπλασιασμός της εισφοράς υγείας των ασφαλισμένων του ΟΓΑ από τα 12 ευρώ στα 24 ευρώ το μήνα. Σε άλλα τρία μέτρα δεν έχουν συμφωνήσει και μάλλον αποτελούν και θέματα τριβής. Για παράδειγμα, η Τρόικα επιμένει να αναγράφεται μόνο η δραστική ουσία στην συνταγή του γιατρού. Η ελληνική πλευρά αντιπροτείνει να υπάρχει και πρόταση εμπορικής ονομασίας, την οποία να έχει ο ασθενής και ο φαρμακοποιός την ευχέρεια να ακολουθήσει ή να απορρίψει. Επίσης η τρόικα επιμένει και στις αλλαγές στον κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ (π.χ. περικοπές βοηθημάτων), αλλά και στις περικοπές στις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ, λειτουργικές και άλλες.
Αυτά, ΜΟΝΟ στην Ελλάδα συμβαίνουν.
Με λίγα λόγια, ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ έμμεσα από τις παροχές υγείας, τις οποίες έχουν ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΕΙ τους ασφαλισμένους.
Δεν φτάνει που τίναξαν στον αέρα ΟΛΑ τα ταμεία, καταδικάζουν τώρα τους ΕΛΛΗΝΕΣ σε θάνατο, γιατί αν αυτά τα μέτρα δεν είναι θανατική καταδίκη, πείτε μου εσείς ΤΙ είναι.
ΠΟΥ θα βρει ο κόσμος τα χρήματα για να πληρώσει την αυξημένη συμμετοχή, τη στιγμή που ΔΕΝ μπορεί να πληρώσει το ΕΛΑΧΙΣΤΟ για τα φάρμακα του;
ΤΟ ΟΡΓΙΟ όλων των περασμένων ετών σκάει στις πλάτες μας.
Αλήθεια, θα πληρώνουν και οι αλλοδαποί την διπλάσια συμμετοχή;
ΘΑ πληρώνουν ΟΛΟΙ αυτοί που ακόμα παίρνουν μαϊμού συντάξεις και επιδόματα;
Το (ανύπαρκτο) κράτος «πρόνοιας» φρόντισε με κάθε επιμέλεια να στήσει στον τοίχο συντάξεις και πιδόματα εκείνων που πραγματικά πρέπει να τα λαμβάνουν.
Φρόντισε να ΚΟΨΕΙ παροχές σε βασικά ειδή από τετραπληγικους, παραπληγικούς, καρκινοπαθείς, με κύριο ζητούμενο την ΟΛΙΚΗ κατάργηση τους.
Όλα αυτά, ελέω τρόικας.
Οι «μαριονέτες» που υποτίθεται μας κυβερνούν, ενώ μπορούν να εξασφαλίσουν τα ποσά που χρειάζεται η χώρα στριμώχνοντας τους μεγαλοφειλετες της, ξεζουμίζουν το λαό κάνοντας για πολλοστή φορά τα «πολιτικά χατίρια».
Μέχρι πότε θα το ανεχόμαστε αυτό;
Μέχρι ΠΟΤΕ θα ανεχόμαστε την κάθε τρόικα (Ελληνική και ξένη) και τον παραλογισμό της;
Στα τσακιδια ΟΛΟΙ τους.
Όπως μας εξοντώνουν αυτοί, καιρός είναι να τους πάρουμε ΕΜΕΙΣ τα κεφάλια.

Βασίλης Τσούγκαρης
tsogarisgnomi@gmail.com

Νέο βιβλίο από τις Εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Αγαπητοί αναγνώστες κυκλοφόρησαν οι Δώδεκα θεοί της πετυχημένης σειράς Ελληνική Μυθολογία στα αγγλικά!
TWELVE GODS OF OLYMPUS - GREEK MYTHOLOGY
Text by Sirmo Kapoutsi
Illustrations by Nestoras Xouris
Translated by Kathleen Ann OʼDonnell
Date of publication: Octomber 10, 2012
24 X 32 cm, 48 pages
Paperback
ISBN: 978-960-6864-88-9 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ: ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Ταξιδεύοντας με τον Οδυσσέα
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλεί τους μικρούς τους φίλους σε διαδραστικό παιχνίδι με αφορμή τη σειρά βιβλίων ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΣΕ GRAPHIC NOVEL το Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012, στις 12 το μεσημέρι, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).
Μια συνάντηση των παιδιών με τη συναρπαστική μεταφορά σε graphic novel του έπους του Ομήρου και τους δημιουργούς της Τάσο Αποστολίδη και Γιώργο Ακοκαλίδη.

Ο Τάσος Αποστολίδης συζητά με μαθητές και μαθήτριες για τον Οδυσσέα,  και μαζί τοποθετούν σε χάρτη την περιπετειώδη διαδρομή της επιστροφής του στην Ιθάκη, σκιαγραφούν τους χαρακτήρες του Οδυσσέα, της Πηνελόπης και του Τηλέμαχου, αναγνωρίζουν σκηνές της Οδύσσειας σε προβολή DVD, επινοούν μια υποτιθέμενη χαμένη ραψωδία και την αφηγούνται.
Τέλος, μαθαίνουν τι απέγιναν οι ήρωες όπως και άλλες εξελίξεις...
Στο τέλος της εκδήλωσης δύο τυχεροί θα κερδίσουν ένα από τα έξι βιβλία της σειράς!
Σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα δοθούν δωράκια.
H ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΠΟ 8 ΕΤΩΝ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ

Για πρώτη φορά το διάσημο έπος του Ομήρου παρουσιάζεται ως εικονογραφήγημα συνεχειών σε έξι βιβλία, το καθένα από τα οποία διατηρεί την αυτοτέλειά του, αφού σε κάθε βιβλίο ολοκληρώνεται ένας συγκεκριμένος αριθμός ραψωδιών.
Το εικονογραφήγημα –graphic novel ή comics– είναι το καταλληλότερο αφηγηματικό μέσο που έχει τη δυνατότητα να απεικονίσει τον πραγματικό κόσμο παράλληλα με τον φανταστικό, ικανοποιώντας ψυχαγωγικούς και εκπαιδευτικούς στόχους.
Η εικονογραφηγηματική μορφή της Οδύσσειας χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί και πέρα από την αυτοτέλειά της, μπορεί να αποτελέσει ερέθισμα ώστε ο νεαρός αναγνώστης να αναζητήσει αργότερα το πρωτότυπο –ή μια λογοτεχνική μετάφραση– για να απολαύσει και τις δικές τους αρετές.
Τα έξι βιβλία της σειράς:
1. Αναζητώντας τον πατέρα (ραψωδίες α, β, γ, δ)
2. Στο νησί των Φαιάκων (ραψωδίες ε, ζ, η, θ)
3. Από τους Κίκονες στην Κίρκη (ραψωδίες ι, κ)
4. Επιστροφή στην Ιθάκη (ραψωδίες λ, μ, ν)
5. Η αναγνώριση (ραψωδίες ξ, ο, π, ρ, σ)
6. Η εκδίκηση του Οδυσσέα (ραψωδίες τ, υ, φ, χ, ψ, ω)

• Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της εκδήλωσης, οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ όπου μπορούν να πιουν τον καφέ ή το τσάι τους, ή να επιστρέψουν μετά τη λήξη της.
• Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο 211 3003580 ή να στείλετε e-mail στο polychoros@metaixmio.gr (σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο, την ηλικία του παιδιού και το θέμα της εκδήλωσης, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα).
• Παρακαλούμε να ειδοποιηθούν όλοι οι μαθητές του σχολείου σας από 8 έως 12 ετών.
2ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Ο συναρπαστικός κόσμος της εικονογραφήγησης
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν φέτος τον 2ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης (Οκτώβριος 2012-Μάιος 2013) με μορφή διαγωνισμού για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού. Το θέμα του Μαραθωνίου είναι «Ο συναρπαστικός κόσμος της εικονογραφήγησης» και πιο συγκεκριμένα το έργο του Αριστοφάνη σε κόμικς, αλλά και η Ομήρου Οδύσσεια σε graphic novel από τους δημιουργούς Τάσο Αποστολίδη (κείμενα) και Γιώργο Ακοκαλίδη (εικόνες).
Ο Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης Κόμικς αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα λογοτεχνίας για να παρουσιαστεί και να συζητηθεί ένα βιβλίο σε μια σχολική ομάδα. Υποστηρίζει και ενισχύει το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας που υλοποιεί το ΕΚΕΒΙ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, εξυπηρετώντας τους στόχους του: την ενίσχυση της ανάγνωσης και την καλλιέργεια της αγάπης των μαθητών για το καλό βιβλίο. Η εικονογραφηγηματική μορφή τόσο των κωμωδιών του Αριστοφάνη όσο και της Οδύσσειας μπορεί να αποτελέσει ερέθισμα, ώστε οι νεαροί αναγνώστες να αναζητήσουν στο μέλλον το πρωτότυπο ή μια λογοτεχνική μετάφραση των έργων, για να απολαύσουν και τις δικές τους αρετές.
Στο πρόγραμμα μπορούν να πάρουν μέρος τα τμήματα των τάξεων Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ των Δημοτικών Σχολείων της χώρας, εφόσον δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως τις 26 Οκτωβρίου 2012.
Περισσότερες πληροφορίες για τον Μαραθώνιο και τους όρους συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στο www.metaixmio.gr.
Ειδικά για τους μαθητές που συμμετέχουν στον 2ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης διαβάζοντας Οδύσσεια, το παραπάνω διαδραστικό παιχνίδι αποτελεί μια καλή αφορμή για αρχικά ερεθίσματα και θα καθοδηγήσει τους εκπαιδευτικούς προτείνοντας τρόπους και θέματα για περαιτέρω επεξεργασία.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ : ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ (Live)

Γ. Νταλάρας - Σαν τον Οδυσσέα

Ποίοι υπουργοί φεύγουν στον επικείμενο ανασχηματισμό

Για ποιόν δημοσιογράφο του Mega "χτυπάει" την καμπάνα ο Χάρυ Κλύν;
Ποίοι υπουργοί φεύγουν στον επικείμενο ανασχηματισμό

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η δολοφονία στη Λαμία (vid)

Ποιοι είναι αυτοί οι «ψιθυριστές» επιχειρηματίες που βάζουν ιδέες στην Τρόικα για περικοπές

Ο Πέτρος Γαϊτάνος υπέρ της Χρυσής Αυγής

Πήγε στον οδοντίατρο και κόντεψε να μείνει τυφλή από το ένα της μάτι

Πέθανε μετά από 13 χρόνια αγώνα νεαρός που τον είχαν κάψει ζωντανό όταν ήταν 8 ετών

4 εφιαλτικά σενάρια εάν αποχωρήσει η Ελλάδα από το ευρώ

Σκάνδαλο η εκποίηση της «Δωδώνης» δήλωσε ο Α.Τσίπρας
Πάγκαλος: Να τεθεί άμεσα «εκτός νόμου» η Χρυσή Αυγή
Καμμένος: «Να πει ο πρωθυπουργός αν παραχώρησε τον όρο «Μακεδονία»»
Μεϊμάρακης προς ΣΥΡΙΖΑ: «Μην με εκβιάζετε»
7χρονη βιολίστρια, παιδί θαύμα
Αποσχιστικές τάσεις στην Ευρώπη
Έλλειψη βασικών αγαθών για το 23% των παιδιών στην Ελλάδα
Η φυματίωση επιστρέφει
ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ – Άνοιγμα 85 εκατ. ευρώ
Φόνος στην Ευελπίδων: «Αγόρι μου ορκίζομαι το αίμα σου πίσω να πάρω»
Αναχωρεί η τρόικα, κλείδωσαν μέτρα και δόση
Γαϊτάνος: Μου αρέσει ο τσαμπουκάς της Χρυσής Αυγής
Γκάφα του Ρόμνεϊ στο debate
4 εφιαλτικά σενάρια εάν αποχωρήσει η Ελλάδα από το ευρώ
Η λίστα Λαγκάρντ και οι ιερές ανταλλαγές του Βατοπεδίου
«To be…» στον Ιανό

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ PIAZZA del POPOLO

PIAZZA del POPOLO
Συνάντηση αυτοδιοικητικών του Έβρου με τον Γ.Γ. Δημοσίων Έργων
Την Θράκη θα επισκεφθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας

Η Κομοτηνή έχει καμερόνι!

Επιπλέον δρομολόγια από το Αστικό ΚΤΕΛ Κομοτηνής για τους φοιτητές

Ο Κεμάλ Ατατούρκ και η Χρυσή Αυγή!

Μαρία Γκουγκουσκίδου: «Επιβεβλημένη η εξαίρεση των σχολείων από την εξίσωση του ΕΦΚ για το πετρέλαιο»

Η Ζωή Λάσκαρη στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Πρωτοβουλία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για στήριξη δημοσίων και δημοτικών βιβλιοθηκών

Φεστιβάλ βιομηχανικής πληροφορικής στην Καβάλα

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Δράμας στο Περιφερειακό Ιατρείο Καλαμπακίου

Συλλογή υπογραφών από το ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων

Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ για τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου

Ρεπορτάζ της ΝΕΤ για την κατασκευή του φράχτη στη Νέα Βύσσα (ΒΙΝΤΕΟ)

«Μπλόκο» στους επισήμους από τους εργαζόμενους στον κάθετο άξονα Κομοτηνής – Μακάσα

Συλλήψεις στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ για χρέη προς το δημόσιο 2 εκατομμυρίων ευρώ

Θα αξιοποιήσει το Δημαρχείο της Νέας Βύσσας η δημοτική αρχή Ορεστιάδας;

Ευλογία η παραμονή στο ευρώ για την χώρα μας! «Το Λόμπι της Δεκάρας» τα σπάει (ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ)

15 θέσεις τακτικού προσωπικού στις υπηρεσίες Ασύλου του Έβρου

Πλημμύρισε το κέντρο της Δράμας από την ισχυρή νεροποντή

Κατέκτησε την πρωτιά σε τουρνουά στην Αθήνα ο ΑΟ Ορεστιάδας

Ο Κυριάκος Γεροντόπουλος για την συνέχιση των προγραμμάτων του ΚΕΕΛΠΝΟ

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελευθερούπολη Καβάλας

Το ΔΝΤ βάζει τέλος στη (δικιά του) θεωρία υπέρ της λιτότητας

Το ΔΝΤ βάζει τέλος στη (δικιά του) θεωρία υπέρ της λιτότητας
Οι Κεντρικές Τράπεζες και τα δύο…σκιάχτρα
Η άνοδος και η πτώση του Μακάρθι
Θα ακυρώσουν οι κεντρικές τράπεζες το δημόσιο χρέος;
Το ευρώ και η έξοδος των ισχυρών
Ο Σαμαράς ψάχνει λύση στο αδιέξοδο
Στη Ρουμανία για το ΕΛΚ την Τετάρτη, στις Βρυξέλλες την Πέμπτη ο πρωθυπουργός
Αλαβάνος: Το ευρώ του Ελληνα δεν έχει καμία σχέση με αυτό του Γερμανού!
Μεϊμαράκης: «Αδικαιολόγητη και αδιανόητη η επιμονή της Τρόικας στα μέτρα»
Επίθεση σε κυβέρνηση και Τρόικα από τους Ανεξάρτητους Έλληνες
Σκηνικό ρήξης με την τρόικα από Κουβέλη- Βενιζέλο
Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει τις αξιώσεις της τρόικας για τα εργασιακά
Το ΤΑΙΠΕΔ ποτέ δεν ανακοίνωσε κάτι σχετικό με την αξιοποίηση νησιών λέει ο ΥΠΟΙΚ
Τα τελευταία δυόμισι χρόνια έβαλαν λουκέτο 100.000 επιχειρήσεις λέει η ΓΣΕΒΕΕ
Διαφωνεί με την απόφαση για επιμήκυνση της ζωής του φρέσκου γάλακτος ο Μ.Χαρακόπουλος
Δραματική αύξηση ελαστικών μορφών εργασίας και ισχνοί μισθοί στο α εξάμηνο
«Γέφυρες» από τον Πολ Τόσμεν για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων
Δεν κλείνουν μονάδες στην Ιταλία, διαβεβαιώνει συνδικάτα η Fiat
Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Citigroup, Βίκραμ Πάντιτ
Με την εμπλοκή να παραμένει στα εργασιακά, αναχωρεί η τρόικα από την Αθήνα
Paperpack: Εγκρίθηκε η απορρόφηση της Προμοκαρτόν
Paperpack: Εγκρίθηκε η απορρόφηση της Προμοκαρτόν
Δεν προχωρά η συμφωνία S&B - ΜΥΤΙΛ για Bωξίτη
Ο ΟΛΠ τιμάει το Νικηφόρο Βρεττάκο
Ντυνάν: Ως 19/10 κατάθεση εγγράφων από επενδυτές
Profile: Ενίσχυση πλατφόρμας τραπεζικών εργασιών
Allianz Ελλάδος: Λειτουργική κερδοφορία στο 6μηνο
CITI: Νέα εφαρμογή CitiDirect Banking Evolution

Real.gr

Με «αγκάθια» αλλά και περίγραμμα μέτρων στις αποσκευές του
Παράταση για τα εργασιακά

Μετά το θρίλερ... πρόοδος

Νεα σύσκεψη την επόμενη εβδομάδα

Απεργιακό 48ωρο

Σκληρό πρέσινγκ στην τρόικα από ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

ΔΝΤ - ΕΕ: Κόντρα με θύμα την Ελλάδα

«Καταθέστε πρόταση μομφής να μας συσπειρώσετε»

Σάλπισμα πρόκρισης

«Έρχονται» βροχές

Αρχίζουν ξανά έρευνες στην Τροία

Αναβρασμός στην ευρωζώνη

Ο «αστροναύτης» παντρεύεται

Τηλεμαχία με «άρωμα» Ελλάδας

Βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζουν οι φορολογούμενοι

«Εφαρμογή» μόνο για άπιστους!

Η sexy Μαίρη Συνατσάκη

Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά

Ο Ομπάμα ισοφάρισε

Ο Ομπάμα… ισοφάρισε
Το πρώτο debate ανάμεσα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μιτ Ρόμνεϊ στο Πανεπιστήμιο του Ντένβερ, πριν από περίπου δυο εβδομάδες, [...] [...]
Το μέλλον της Μέρκελ εξαρτάται από την Ελλάδα

Από τις αρχές του Οκτώβρη η Angela Merkel απέκτησε αντίπαλο. Το σοσιαλιστικό κόμμα της Γερμανίας (SPD) αποφάσισε αιφνιδιαστικά, πως [...] [...]
Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται με… e-mail

Με ανοιχτά βασικά σημεία της διαπραγμάτευσης αναχωρεί από την Αθήνα η Τρόικα, χωρίς να κλειδώσει το πακέτο των μέτρων. [...] [...]
Στουρνάρας: Όλα θα εξελιχθούν κατ’ ευχήν

Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών χθες το βράδυ, ο Γιάννης Στουρνάρας έκανε την παρακάτω [...] [...]
Το χρονικό της εμπλοκής στα εργασιακά

Το μαχαίρι στο λαιμό της κυβέρνησης βάζουν για άλλη μια φορά οι επικεφαλής της Τρόικας, με τις απαιτήσεις για πλήρη [...] [...]
Η ώρα της πολιτικής διαπραγμάτευσης

Σε πολιτική διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους οδηγείται η Αθήνα μετά τις εμμονές της τρόικας όσον αφορά κυρίως τα εργασιακά. [...] [...]

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert

Greek Alert
Οι “επαναστάτες” κεμαλοναζί σφαγείς του Συριακού λαού, δολοφόνησαν 18χρονο κορίτσι που είχε την ατυχία να είναι Χριστιανή. Τέτοια ανδρεία…
Ποιος είναι ο άνθρωπος που τροποποιεί τον καιρό της Ελλάδας με αεροψεκασμούς!

Το Ιράκ θα στείλει στρατό στα σύνορα του με την Τουρκία!

400.000 πρόσφυγες το νέο όριο της Τουρκίας..δεν έδωσαν το ΟΚ οι ΗΠΑ για επέμβαση στην Συρία;

ΕΚΤΑΚΤΟ : Ξαφνική άσκηση εντός κατοικημένων περιοχών

Έξαλλη η Aκρίτα από τις απειλές Χρυσαυγίτη!

Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

ΕΝΑ ΨΥΧΩΜΕΝΟ, ΓΕΜΑΤΟ ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ. ΠΑΡΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΣΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ (VIDEO)

Ποιο κόμμα βρίσκεται στην δεύτερη θέση σε δείγμα 2000 πολιτών;

ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εβγαλαν αυθαίρετες όλες τις Εκκλησίες των τελευταίων 24 ετών !!

Kάποιος να την μαζέψει !!! Φιλοτουρκική παρέμβαση Ρεπούση, σχετικά με τα παράνομα νηπιαγωγεία της Θράκης! - Tα λόγια είναι πραγματικά περιττά…

ΕΛΒΕΤΙΑ: Η νέα διαφήμιση της Swiss Air προσβάλλει τους μουσουλμάνους

Δρομολογείται πολιτική λύση

Ο Άσαντ σκέφτεται να κάνει πίσω
Για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό, ένας επίσημος εκπρόσωπος του καθεστώτος Άσαντ αφήνει με δηλώσεις του να εννοηθεί ότι [...] [...]
Δρομολογείται πολιτική λύση

Όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ώρες, με το θρίλερ διαπραγμάτευσης με την τρόικα κυρίως για το πακέτο μέτρων που αφορούν στις [...] [...]
Βενιζέλος: Σκόπιμη η καθυστέρηση από πλευράς τρόικας

Μετά τον Φώτη Κουβέλη, και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έστρεψε τα πυρά του κατά της τρόικας, με αφορμή τη στάση που [...] [...]
Αλαβάνος: Γρήγορα πρέπει να γυρίσουμε στη δραχμή

Ο Αλέκος Αλαβάνος επανέλαβε ότι μονόδρομος είναι για την Ελλάδα η επιστροφή στη δραχμή και γι’ αυτό όλοι πρέπει να [...] [...]
Το “δεν ψηφίζω” του Κουβέλη

Την πλήρη αντίθεση της Δημοκρατικής Αριστεράς με τα μέτρα τα οποία ζητά μετ’ επιτάσεως η τρόικα και αφορούν σημαντικές αλλαγές [...] [...]

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics
Μετά το casus belli ήρθε και το veto…
Στο συνέδριο της Herald Tribune Η Ελλάδα είναι χώρα-κλειδί για το παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας, λέει ο ΥΠΑΜ

Π. Καμμένος για Μακεδονία και Α. Σαμαρά

ΕΕ: Κυρώσεις σε όλους τους υπουργούς της συριακής κυβέρνησης

Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδια για τον έλεγχο των εξοπλισμών συναντάται με Τούρκους αξιωματούχους

Η Eutelsat τερμάτισε τη μετάδοση του σήματος των ιρανικών κρατικών τηλεοπτικών δικτύων

Συρία: Οι αντάρτες συμφώνησαν να συγκροτήσουν μια κοινή ηγεσία

Αλβανικό δίκτυο ηρωίνης εξάρθρωσε η γαλλική αστυνομία Συνελήφθησαν πάνω από 40 άτομα σε Γαλλία και Γερμανία

Και τρίτο πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρισμού σχεδιάζει η Τουρκία

Ούγκο και Μίσα: Οι δύο πόλοι του διεθνούς συστήματος

Ελληνικές αντιδράσεις στην έκθεση για Σκόπια

Ν. Δένδιας: Δίνουμε τέλος στις εστίες ανομίας

Αχ, πόσο αγαπώ τις αγγλικές βάσεις!!!

Παρακολουθώντας τον Πυρίχειο, στο κλείσιμο του Φεστιβάλ, μετά από 1,5 μήνα εξαντλητικής δουλειάς. Δίπλα μου ο Γιωρίκας Ηλιάδης, από το Λαύριο. Ναηλοί που κι ευρέθεν!

Μίνι πολιτική κρίση στην Τουρκία Μικρή ομάδα της κυβερνητικής παράταξης υψώνει το ανάστημα της απέναντι στον Ερντογάν.

ΗΠΑ: Καύσιμο... θαλασσινό νερό για το ναυτικό

Ομιλία του υπουργού Ναυτιλίας στο συνέδριο της Herald Tribune Επενδύσεις από τους Έλληνες εφοπλιστές περιμένει η κυβέρνηση

Την καταστροφή της Σμύρνης είχε προβλέψει ο αυστραλιανός Τύπος Γνώριζαν για το διωγμό των χριστιανών από το Νοέμβριο του 1912

Ιφιγένεια, πάλι

Η εμμονή του κ. Τόμσεν

Τι ψάχνει η Κομισιόν στο Σκοπιανό; Η Αθήνα πρέπει να ανησυχεί για την πρόθεσή της να εισέλθει στον πυρήνα της διαπραγμάτευσης για την ονομασία

ΑΣΚΗΣΗ Η Ιώνη ετοιμάζεται για την υποδοχή προσφύγων από τη Συρία

Το νέο δόγμα των Ηνωμένων Πολιτειών

Το δημοσίευμα δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές Der Spiegel: Τo Ιράν σχεδιάζει περιβαλλοντική καταστροφή στα Στενά του Χορμούζ

Οπλοστάσιο σε θερμοκήπιο είχε κρητικός στα Χανιά - Η Εμπορική έγινε ALPHA - Αλεξία και Ανδρέας: Έρωτας είναι η αιτία

Σχεδόν κατέληξαν σε συμφωνία με την τρόϊκα
Λαγκάρντ: Δεν επιθυμώ να γίνω πρόεδρος της Γαλλίας

Ρόμνεϋ- Ομπάμα, σημειώσατε Χ

Η Εμπορική έγινε ALPHA

Το κάπνισμα "έκαψε" τον επίτροπο υγείας

Η κρίση φέρνει την κατάθλιψη

Αλεξία και Ανδρέας: Έρωτας είναι η αιτία

Ατύχημα για τον Πάγκαλο σε ξενοδοχείο στην Αστάνα του Καζακστάν

Νίκη χρυσάφι για την εθνική ποδοσφαίρου

Στίγκλιτς: Το ευρώ δεν είναι καλό για την ειρήνη...

Οπλοστάσιο σε θερμοκήπιο είχε κρητικός στα Χανιά

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» (www.elzoni.gr):
Η επιτομή των αντιφάσεων σε μια μόνο μέρα περισσότερα…

Ελεύθερη Ζώνη

Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Βησσαρίωνος 3-5, Αθήνα

Τηλ. 210-3643601

Σήμερα στο e-Pontos...

Σήμερα στο e-Pontos...
Φωτογραφικό υλικό από το 8o Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, Σάββατο 13-10-2012
Ο "Φάρος" Ποντίων στο 8ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Έφυγε από τη ζωή η Δήμητρα Παπαδοπούλου, πρώην πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ και της Ελληνικής Κοινότητας Στουτγάρδης

Σύλλογος Ποντίων Αιτ/νίας: Νέος κύκλος μαθημάτων ποντιακών χορών.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ