Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΙΝΚΟΓΚΝΙΤΟ - ΑΠΟ ΤΟ ΚΘΒΕ

ΙΝΚΟΓΚΝΙΤΟ
ένα μιούζικαλ τσέπης από την Πειραματική Σκηνή του ΘΟΚ
Στην Πειραματική Σκηνή (Μικρό Θέατρο) της Μονής Λαζαριστών
Για 2 Παραστάσεις Τρίτη 10, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου «Οι άνθρωποι είναι λιγότερο ο εαυτός τους όταν μιλούν αυτοπροσώπως. Δώστε τους μια μάσκα και θα πουν την αλήθεια». Όσκαρ ΟυάιλντΤο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος φιλοξενεί την Πειραματική Σκηνή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου που παρουσιάζει την παράσταση Ινκόγκνιτο, ένα «μιούζικαλ τσέπης», στην Πειραματική Σκηνή (Μικρό Θέατρο) της Μονής Λαζαριστών την Τρίτη 10 και την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στις 9.00 μ.μ.
Ο έρωτας, η τρέλα, το όνειρο, η απώλεια, η ελπίδα, η εμμονή, η αναμέτρηση με το χρόνο και η αναζήτηση ταυτότητας είναι οι θεματικοί άξονες πάνω στους οποίους οι δύο περφόρμερ θα ξετυλίξουν πολλές μικρές ιστορίες-εξομολογήσεις για να σχηματίσουν ένα μωσαϊκό από συναισθήματα κι ατμόσφαιρες, με αρωγό τη μουσική.
Ένα κλεμμένο παιδί, μια απατημένη σύζυγος, ένας θεός χωρίς όνομα, μια σταρ του σινεμά, ένα πτηνό που γνωρίζει την αλήθεια, είναι -μεταξύ άλλων- κάποια από τα πρόσωπα που θα περιπλανηθούν στη σκηνή, με στόχο να διασκεδάσουν και να συγκινήσουν, αλλά που δε θα συστηθούν ποτέ, γιατί βεβαίως, ταξιδεύουν... Ινκόγκνιτο!
Έρευνα-επιμέλεια κειμένων: Στέλλα Φυρογένη Μουσική επιμέλεια-Διασκευή τραγουδιών/Σύνθεση: Γιώργος Χριστοδουλίδης, Στέλλα Φυρογένη Επιμέλεια παραγωγής/performers επί σκηνής: Στέλλα Φυρογένη, Γιώργος Χριστοδουλίδης Video Art: Νικολέτα Καλαθά Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος ΚουκουμάςΠαραστάσειςΧώρος:
Μονής Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 22-27, Σταυρούπολη, ώρα 9.00 μ.μ. Πληροφορίες/Προπώληση τηλ. 2310 288000
Τιμές εισιτηρίων: €12

Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΟ http://agioritis.pblogs.gr
Ο μοναχός Ιωσήφ (κατά κόσμον Χρήστος Μπαίρακτάρης) είναι μόλις 48 ετών.
Κατάγεται απο το χωριό Άγιος Βασίλειος της Κορινθίας και θεωρείται απο την οικογένεια της Πολεμικής μας Αεροπορίας ο δικός της άνθρωπος.
Τον γνωρίζουν όλοι οι πιλότοι των αεροπλάνων Phantom, Corsair και F-16, οι χειριστές δηλαδή που κάθε μέρα δίνουν τον δικό τους επικίνδυνο αγώνα για την αξιοπρέπεια της Ελλάδας και την ελληνικότητα του Αιγαίου.
Ο πατέρας Ιωσήφ μονάζει απο την αρχή της δεκαετίας 1980 στο Άγιον Όρος. Απο το 1989 έχει αποσυρθεί στο ησυχαστήριό του, στην άκρη... του πουθενά πάνω στα βράχια του Ακρωτηρίου Άκραθως, πάνω απο ένα γκρεμό βάθους 300 μέτρων.Μόνος με το Θεό...
Διαβάζει, κάνει χειρωνακτικές εργασίες και σώζει την ψυχή του.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Γαία πυρί μιχθήτω! Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΑΕΤΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ Ελληνική Πολεμική Αεροπορία Έλληνας εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ Μη μας κόβεται το «δρόμο» για πλήρη ένταξη στην Ε.Ε. Και ελληνικές πτυχές στην απόρρητη έκθεση της βουλγαρικής υπηρεσίας πληροφοριών Ο Ευρωβουλευτής που «δεν έβγαλε τσιμουδιά» Άλλες 27 προσφυγές στο ΕΔΑΔ κατά Βρετανίας Στο σκαμνί για εγκλήματα πολέμου Η υπόθεση της Γενοκτονίας των Ποντίων στα χέρια των Ελλήνων της διασποράς ΗΠΑ: Δείπνο του αντιπροέδρου προς τιμήν του Οικ. Πατριάρχη ΕΡΝΤΟΓΑΝ "Εγώ δεν θα εμβολιαστώ" Η έλλειψη του τουρκικού προξενείου θα ήταν μια τεράστια ανακούφιση για την περιοχή Σκληρές εμπλοκές ρωσικών Su-27 με γερμανικό EF-2000 και φινλανδικά F-18 στη Βόρεια Θάλασσα! Τι γυρεύει τέτοια ώρα ο ψαράς με... τον Καραμανλή; Είδαν από το περισκόπιο τη βύθιση του «Διαμαντή» Ο «νεοοθωμανισμός» του Ερντογάν «Διάτρητη» συμφωνία Ε.Ε. κατά λαθρομετανάστευσης Διασύνδεση στρατιωτικής θητείας με αγορά εργασίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

7/11/2009.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Βέτο τη Κυριακής, το οποίο έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο, δήλωσε τα εξής:

SALONICA PRESS NEWS - ΝΕΟ ΦΥΛΛΟ‏

http://salonica-press.blogspot.com/2009/11/salonica-press-news_07.htmlΔιαβάστε στην SPN αυτής της εβδομάδας Ανάλυση και πίνακες από το προσχέδιο του Προϋπολογισμού Απεργία στον ΟΛΠ Εκτακτη Εισφορά και Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ντόρα από τον πρώτο γύρο και το πίτμπουλ της Το ΚΚΕ πρωτοστατεί στο λιμάνι Το ΛΑΟΣ ταυτίζει το ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ στην οικονομία Ενάντια στις συλλήψεις των καταληψιών τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ και το άρθρο του Δημ. Συρμάτση " Αβραμόπουλος: Φυγόμαχος ή Ρεαλιστής"και όπως κάθε εβδομάδα διαβάστε νέα από την Δράση των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, την κοινωνία, τον πόλεμο ενάντια στα καρτέλ, την Θεσσαλονίκη, την Ήπειρο, τα media, τον αθλητισμό, τον ΠΑΟΚ και τον ΑΡΗ, το στοίχημα, τις τέχνες, τον πολιτισμό και την μετεωρολογία.
Ολα αυτά ΕΔΩ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

8ο Φύλλο Εφημερίδας Ποντιακή Γνώμη«Πόντος» πλέον η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Ν.Σάντας«ΟΙ ΣΠΟΤΑΛΕΜΕΝ» στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας στις 14/11/2009ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ "Στα χνάρια των Κομνηνών"

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ Πληροφορίες για τα δικαιολογητικά δίνονται από τη Γραμματεία του ανωτέρω Τμήματος, κατά τις ώρες 7.30 π.μ. έως 14.30 μ.μ., στα τηλέφωνα 2310 891281, 891345 & 891248, fax: 2310 891280. Αιτήσεις μέχρι 25/11/2009
Διαβάστε περισσότερα... ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ SPRING PEOPLE - ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 Σεμινάριο Ιστορίας Θεάτρου(διάρκειας 6 ωρών) Εργαστήριο Αφηγηματικής Γραφής: «Οι επιθυμίες του ήρωα» (διάρκειας 8 ωρών) Διαβάστε περισσότερα... ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ: ΝΕΟ CD-SINGLEΤον Δεκέμβριο του 2009 αναμένεται η κυκλοφορία του νέου cd-single με τίτλο ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ . Τη μουσική έχει γράψει ο Μάκης Δελής και τους στίχους ο Νίκος Πολύζος . Ερμηνεύει η Στέλλα Μακρή. «ΣΚΟΥΡΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»Έκθεση Ζωγραφικής ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΡΔΟΥΛΗ Διαβάστε περισσότερα... ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣJorge Moya (Ισημερινός)Δευτέρα 9 Νοεμβρίου10:30 μμFelluca Διαβάστε περισσότερα...
ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΥΡΙΕ ΔΥΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ Μ.Μ.Σ.Τ«ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΤΙΔιαβάστε περισσότερα... ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ «ΤΕΧΝΗΣ»Ο φετινός Πανελλήνιος Μουσικός Διαγωνισμός της «ΤΕΧΝΗΣ» διοργανώθηκε για 13η συνεχή χρονιά και το όργανο στο οποίο διαγωνίστηκαν οι νέοι μουσικοί ήταν το βιολί.
Ο ετήσιος Διαγωνισμός έχει ως στόχο την προώθηση νέων μουσικών, στους οποίους δίνεται η ευκαιρία της ευγενικής άμιλλας αλλά και της επιβράβευσης, με τη συμμετοχή ή τη διάκρισή τους, στον τομέα που επέλεξαν.
Η ανταπόκριση των νέων υπήρξε θερμή και το επίπεδο των διαγωνιζομένων ιδιαίτερα υψηλό. Διαβάστε περισσότερα... «ΜAΓΙΚΑ ΚΟΥΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ»
Τα «Μαγικά Κουτιά των Παραμυθιών» άρχισαν να μας φανερώνουν τα μυστικά τους!!! Διαβάστε περισσότερα... ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ Megaron Plus - Ημερίδα: Οι Βιβλιοθήκες στον 21ο αιώνα Καινοτομία, Δημιουργικότητα, Κοινωνικά Δίκτυα Τετάρτη 11 Νοεμβρίου , 7μ.μ., Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Αιθ. Δημήτρης Μητρόπουλος. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις. 5.30 μ.μ Διαβάστε περισσότερα... Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣΔιαβάστε περισσότερα... Η ΓΙΟΡΙΣ ΝΤΙΡΙ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟΤη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009, ώρα 13.30 το μεσημέρι, στον IANO (Αριστοτέλους 7), η Γουόρις Ντίρι, τοπ μόντελ αλλά και υπέρμαχος των δικαιωμάτων της Γυναίκας, θα υπογράψει για τους αναγνώστες το μπεστ σέλερ βιβλίο της Λουλούδι της ερήμου. Διαβάστε περισσότερα... «ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ»Η Πειραματική σκηνή «Θεάτρου Όραμα» παρουσιάζει το έργο του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται ψεύτης»Παρασκευή 20, Σαββάτο 21, Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009Δημοτικό Θέατρο ΘέρμηςΏρα έναρξης 20.3 Διαβάστε περισσότερα... “ΓΟΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ – ΔΕ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ;”4η εκπομπή Your Voice @ Μad TV με θέμα Διαβάστε περισσότερα... H ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΕΜΕΛΗ LIVE ΣΤΙΣ 1002 ΝΥΧΤΕΣΔιαβάστε περισσότερα... EKΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟΒΙΒΗ ΜΑΤΣΟΥΚΑ- ΠΑΙΔΙΚΟΣ IANOS ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ- ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ CAFE IANOS ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ- ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Διαβάστε περισσότερα... “BABY JANE” της Αναστασίας Παπαστάθη
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη 9μ.μ στο θέατρο CORONET
Φρύνης 11 Παγκράτι τηλ. 210 7012123 – 210 7012511 Έναρξη: Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009 Διαβάστε περισσότερα... 50Ο 5η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυγύρου υπόσχεται νύχτες Νοέμβρη γεμάτες φως θεάτρου, διοργανώνοντας και φέτος 5η Συνάντηση Ερασιτεχνικής Θεατρικής Δημιουργίας στη Χαλκιδική από 14 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου του 2009. Διαβάστε περισσότερα...

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR
Το Δόγμα του Αρχιστρατήγου Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ στην οποία ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εκτελεί τα καθήκοντα του κατά το ήμισυ.
Όπως προβλέπει ο νόμος εν καιρώ πολέμου τίθεται σε εφαρμογή το λεγόμενο δόγμα αρχιστρατήγου.
Δηλαδή αυτός ο οποίος εκτελεί καθήκοντα αρχηγού ΓΕΕΘΑ καλείται να ηγηθεί του Στράτου του Ναυτικού και της Αεροπορίας στα οποία πριν(εν καιρώ ειρήνης) δεν είχε καμία.....