Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Κράνος Ασφαλείας VFR2009-N Nickel Sicor

Κράνος Ασφαλείας VFR2009-N Nickel Sicor
Χαρακτηριστικά – Πλεονεκτήματα: 
Το κράνος VFR2009 έχει σχεδιαστεί για την καταπολέμηση της πυρκαγιάς σε κτίρια και άλλες δομές, είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις ασφαλείας που απαιτούνται από το Ευρωπαϊκό Πρότυπο EN 14458: 2006.

Κράνη πυροσβεστών, που παρέχουν απόλυτη προστασία από κτυπήματα και πτώσεις στερεών και υγρών προϊόντων, από χημικά, από θερμική ακτινοβολία, από UV και IR ακτινοβολία, υψηλής μηχανικής αντοχής, με δύο προσωπίδες (ματιών και προσώπου) ενσωματωμένες στο κέλυφος
Το κέλυφος είναι κατασκευασμένο από κράμα υλικών, συμπεριλαμβανομένου και Kevlar, από ειδικές ίνες υψηλής τεχνολογίας και ρητίνες τα οποία εγγυώνται υψηλό επίπεδο προστασίας.
Απορροφά και διανέμει την ενέργεια από την επίδραση ώστε να μην μεταφέρεται εξ ολοκλήρου και βίαια στο κεφάλι και το λαιμό του χρήστη ενω για μεγαλύτερη δύναμη στο κράνος, έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος και εγκάρσια στρογγυλεμένες ενισχύσεις.
Επίσης προσφέρει μια τέλεια μόνωση μεταξύ του εξωτερικού του κράνους και το κεφάλι του χρήστη.
Διαθέτει σύστημα ρύθμισης προσαρμογής για μεγαλυτερη άνεση στην χρήση ενώ είναι κατάλληλα σχεδιασμένο ώστε να χρησιμοποιηθεί με τα πιο κοινά συστήματα επικοινωνίας.
Προδιαγραφές – Πρότυπα:
Διαφανές προστατευτικό κάλυμμα προσώπου VFR V1
Αντανακλαστική ασπίδα προσώπου VFR V2
Διαφανής ασπίδα ματιών VFR V3
Κελυφος από θερμοπλαστικό υλικό
Σύστημα ρύθμισης προσαρμογής
Αφαιρείται γρήγορα
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τα πιο κοινά συστήματα επικοινωνίας
EN 14458: 2006

Προτεινόμενη Χρήση:
Κατάλληλο για Πυροσβέστες-Δασοπυροσβέστες-Διασώστες και για εργασίες όπου απαιτείται προστασία από θερμότητα και φωτιά.

Αισθητήρες Διχτυών για ΓΡ-ΓΡΙ SEINMASTER

Αισθητήρες Διχτυών για ΓΡ-ΓΡΙ SEINMASTER
Είναι το δίχτυ μου γύρω από τα ψάρια; Θα βρει το δίχτυ
μου στο βυθό και θα πάθει ζημιά; Κατέβηκε το δίχτυ μου αρκετά βαθιά; Έχει ρεύματα που τραβάνε το δίχτυ κοντά ή μακριά;
Το σύστημα με αισθητήρες διχτυών SEINEMASTER, της Καναδικής εταιρίας NOTUS, δίνει απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα και εξασφαλίζει ότι το δίχτυ είναι γύρω από τα ψάρια και σε σωστό βάθος, έτσι ώστε το καλάρισμά να έχει τη μέγιστη δυνατή απόδοση, αποφεύγοντας τις ζημιές στα εργαλεία του Γρι-Γρι.
Οι αισθητήρες που είναι τοποθετημένοι πάνω στο δίχτυ στέλνουν ασύρματα τις πληροφορίες στο σκάφος. Το σύστημα SEINEMASTER λειτουργεί με την εξελιγμένη τεχνολογία Ping, που υπερέχει από όλα τα ανταγωνιστικά συστήματα γιατί οι πομποί δεν εκπέμπουν συνεχώς, αλλά ΜΟΝΟ όταν ερωτηθούν από τον ‘εγκέφαλο’ του συστήματος. Έτσι η διάρκεια ζωής των μπαταριών είναι πολύ μεγαλύτερη και αποκλείετε η πιθανότητα μπερδέματος με άλλο παρόμοιο σύστημα.
Επιπλέον στην περίπτωση που χάσουμε ένα πομπό, έχουμε τη δυνατότητα να τον αναζητήσουμε χωρίς βιασύνη, αφού μέχρι να πάμε κοντά και να τον αναζητήσουμε αυτός είναι σε κατάσταση STANDBY και δεν καταναλώνει μπαταρία.
Όταν η μπαταρία του πομπού χρειάζεται αλλαγή η διαδικασία είναι απλή και γίνεται από την εταιρία μας (δεν απαιτείται αποστολή του πομπού στο εργοστάσιο κατασκευής του στο εξωτερικό). Έτσι το κόστος και ο χρόνος συντήρησης είναι πολύ μειωμένοι.
Παρόλο που το SEINEMASTER είναι το πιο οικονομικό σύστημα της αγοράς, προσφέρει πολύ περισσότερες και μοναδικές πληροφορίες (όπως την απόσταση του μολυβιού από το σκάφος κλ.) που τα υπόλοιπα παλαιότερα συστήματα δεν πρόσφεραν. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι, ότι δεν χρειάζεται κανένα χειρισμό, αφού απλά παρακολουθούμε τις πληροφορίες που μας δίνονται από το σύστημα στην οθόνη. 

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

SOLARCON A-99 CB κεραία βάσης

SOLARCON A-99 CB κεραία βάσης
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Η Solarcon A99 απο τις πιό επιτυχημένες κεραίες βάσης στον κόσμο για CB/10m
Εύκολη συναρμολόγηση,ιδανική για δύσκολες καιρικές συνθήκες,αέρας ,υγρασία.
Κατάλληλη για χρήση σε καίκια ,τράτες ( marine) κ.λ.π
Mε antenna tuner συντονίζει από 20m και επάνω με πολύ καλά αποτελέσματα,δείτε reviews στο eham

1/2 wave over 1/4 
Omni-Directional πολυκατευθυντική
Fiberglass (weather tough) Υαλονήματα
Handles 2000 Watts (peak) about 1000 RMS
SWR Tunable, 25-32 Mhz.
Covers far above and below the traditional CB channels(with antena tuner 20-10m)
Solarcon claims 9.9 dBi
DC Grounded (Γειωμένη για στατικό)
5,3m Tall ( Three 6' Sections ) Τρια κομμάτια τον 2m
Insulated up to 14,500 Volts
Βάρος 2,27 Κg

Γλώσσα από μάρμαρο

Γλώσσα από μάρμαρο
Συγγραφέας: Ιφιγένεια Θεοδώρου
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Υπεύθυνος Σειράς: Ελένη Γκίκα
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πανούσης
Ημερομηνία έκδοσης: 14 Μαΐου 2018
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 328
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-151-8
Ο Λευτέρης Μουράτος, πετυχημένος εργολάβος και εκφραστής της τουριστικής εξέλιξης, φιλοδοξεί να μετατρέψει την Αλυκή Θάσου σε διεθνές κέντρο ακριβών διακοπών, προσφέροντας στους ντόπιους κατοίκους σημαντικά χρηματικά ανταλλάγματα, που κάμπτουν τις αντιρρήσεις τους. Μόνο ο Σάββας ο φονιάς, που έχει εκτίσει την ποινή του και ζει αποτραβηγμένος εκεί, εναντιώνεται σθεναρά στο να πουλήσει τη γη του. Αυτός και η μυστηριώδης σύζυγος του εφοπλιστή Αντωνέλλου, που έχει εγκαταλείψει το νησί εδώ και σαράντα χρόνια και αρνείται πεισματικά να διαπραγματευτεί με τον φιλόδοξο εργολάβο.
Ποιος ο ρόλος του νεαρού Σπύρου, που εμφανίζεται ξαφνικά ως εποχιακός σερβιτόρος στο καφενείο της παραλίας; Είναι το παλιό φονικό ο λόγος που ο καθηγητής Φίλιας διακόπτει την αγοραπωλησία του σπιτιού της κυρίας Αντωνέλλου; Ήταν τα χωράφια η αιτία που ο φονιάς σήκωσε την πέτρα, και η σιωπή το τίμημα του εφησυχασμού όλων των άλλων;
Η ανθρώπινη βία ενάντια στη φύση και η ανεξέλεγκτη εκμετάλλευση του περιβάλλοντος είναι το κύριο θέμα που εγείρει με τη γλαφυρή γραφή της η συγγραφέας. Σιγά-σιγά ξετυλίγεται η ιστορία ενός τόπου που έμαθε να ζει για αιώνες με τα σημάδια της βίας πάνω του, ενώ συγχρόνως το κοινωνικό φαινόμενο της ενδοοικογενειακής κακοποίησης και της ένοχης σιωπής του περίγυρου βαραίνουν σαν μάρμαρο τη ζωή των ηρώων. Ποιος θα σηκώσει πρώτος την πέτρα για να σπάσει ο κύκλος της αέναης αυτής ανοχής;

Προσκλήσεις - Πρόγραμμα εκδηλώσεων

 
Λεονάρδο Παδούρα

20 Ιουνίου 2018
Tο 10ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ ΛΕΑ, o Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης και οι Εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Λεονάρδο Παδούρα Η διαφάνεια του χρόνου την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 8 μ.μ. στο θερινό θέατρο «Χριστίνα».
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας Μικέλα Χαρτουλάρη.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.
Στη συνέχεια θα προβληθεί, με ελληνικούς υπότιτλους, το ντοκιμαντέρ της Λουσία Λόπες και του Λεονάρδο Παδούρα «Γράφοντας στην Κούβα».
Θα υπάρχει διερμηνεία.
* Οι υποστηρικτές των δράσεων του 10ου Φεστιβάλ ΛΕΑ εμφανίζονται στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ.
Θερινό θέατρο «Χριστίνα»
Άγιος Νικόλαος
Κρήτη

 
Ζοέλ Λοπινό

20 Ιουνίου 2018
Ο Ελληνο-γαλλικός Σύλλογος Χανίων, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τις Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Βιβλιοεμπορική, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Ζοέλ Λοπινό Χάρτινος έρωτας την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 8.30 μ.μ. στο ανοιχτό θέατρο του Πνευματικού Κέντρου Χανίων
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η φιλόλογος Ασπασία Τσουρλάκη.
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από τον Τάκη Δημητρόπουλο.
Ανοιχτό θέατρο του Πνευματικού Κέντρου Χανίων
Α. Παπανδρέου 70 (1ος όροφος)
Χανιά

 
Σοφία Κλώτσα

20 Ιουνίου 2018
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν στην παρουσίαση της νέας, συμπληρωμένης έκδοσης του βιβλίου της Σοφίας Κλώτσα Η απόφαση της ευτυχίας - Πώς να πετύχετε ό,τι θέλετε στη ζωή σας την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 9 μ.μ. στο Public café.
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι:
Μυρτώ Μήτσιου, διευθύντρια του περιοδικού SHAPE και του www.shape.gr
Νίκη Χάγια, δημοσιογράφος, ιδρύτρια της ιστοσελίδας www.ladypapaya.com.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Public cafe
Καραγεώργη Σερβίας 1
Αθήνα

 
Γιαννάκης Μάτσης

21 Ιουνίου 2018
Το Σπίτι της Κύπρου, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), η Ένωσις Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.) και οι Εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν στην παρουσίαση των απομνημονευμάτων του Γιαννάκη Μάτση Μετά παρρησίας - Για την Ιστορία και την Αλήθεια την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 και ώρα 7.30 μ.μ.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι:
Κυριάκος Κενεβέζος, πρέσβης Κυπριακής Δημοκρατίας
Αλέξανδρος Ν. Ζήνων, πρέσβης ε.τ., τέως γενικός διευθυντής Υπουργείου Εξωτερικών Κυπριακής Δημοκρατίας
Γιώργος Συλλούρης, πρόεδρος Ο.Κ.Ο.Ε.
Λεωνίδας Μασσοστάσης, πρόεδρος Ε.Κ.Ε.
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Γιώργος Γεωργής, καθηγητής Νεότερης Ιστορίας Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, πρώην πρέσβης Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σπίτι της Κύπρου
Ξενοφώντος 2Α 
Αθήνα , 210-37.34.934

 
Λεονάρδο Παδούρα

22 Ιουνίου 2018
Oι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Επιλογές σας προσκαλούν να συναντήσετε τον Κουβανό συγγραφέα Λεονάρδο Παδούρα με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του μυθιστορήματος Η διαφάνεια του χρόνου την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 και ώρα 8 μ.μ. στον χώρο του βιβλιοπωλείου.
Για τον συγγραφέα και το έργο του θα μιλήσει η δημοσιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας Μικέλα Χαρτουλάρη.
Στη συνέχεια ο Λεονάρδο Παδούρα θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.
Βιβλιοπωλείο Επιλογές
Α. Παπανδρέου 95 & Πλάτωνος
Δικαστήρια, Χανιά, , 28210-52.640



 
Νεοκλής Γαλανόπουλος


Βασίλης Δανέλλης


Κώστας Μουζουράκης

23 Ιουνίου 2018
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, το βιβλιοπωλείο Επίκεντρον και η Λέσχη Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας του βιβλιοπωλείου σάς προσκαλούν το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 και ώρα 7.30 μ.μ. σε συζήτηση για το ελληνικό νουάρ μυθιστόρημα με αφορμή τα βιβλία των Νεοκλή ΓαλανόπουλουΒασίλη Δανέλλη και Κώστα Μουζουράκη Ο ιδανικός ντετέκτιβΝεκρές ώρες και Κακό χαρτί (Balada para un loco).
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο συγγραφέας Κώστας Καλφόπουλος.
Βιβλιοπωλείο Επίκεντρον
Αγίων Αναργύρων 5 
Άγιοι Ανάργυροι , 210-26.19.718

 
Τζέννυ Έρπενμπεκ

28 Ιουνίου 2018
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, το Goethe-Institut Athen και ο Ianos σας προσκαλούν να συναντήσετε τη Γερμανίδα συγγραφέα Τζέννυ Έρπενμπεκ την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 και ώρα 8.30 μ.μ. στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων «Οι συγγραφείς του κόσμου στον Ιανό».
Η Τζέννυ Έρπενμπεκ με αφορμή το μυθιστόρημά της Η συντέλεια του κόσμου θα συνομιλήσει με την Αμάντα Μιχαλοπούλου.
Στη συζήτηση θα παρέμβει ο μεταφραστής του βιβλίου Αλέξανδρος Κυπριώτης.
Θα υπάρχει διαδοχική διερμηνεία.
Ianos
Σταδίου 24 
Αθήνα , 210-3217917

🎉🎶🎁 Γιορτάζουμε και Προσφέρουμε!

21 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής...Ζήσε το Ρυθμό!
Διάλεξε το μουσικό όργανο που σου ταιριάζει και κάνε την κάθε σου μέρα Γιορτή!!!
Website
Email
Facebook
YouTube
Twitter
Copyright © 2015, BON STUDIO SA, All rights reserved.

Διεύθυνση:
Κεντρικά Γραφεία
Ζαΐμη 6 – 106 83 – Αθήνα
Τηλ: 210 3809605 – 8, 210 3302059-62
Fax: 210 3845755

ΣΥΝΑΥΛΙΑ των Guitar Heroes στη Μηχανιώνα - 21 Ιουνίου


ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. και το Πειραματικό Κιθαριστικό Σύνολο "Guitar Heroes" σας προσκαλούν σε μια μουσική βραδιά με δέκα κιθάρες στο προαύλειο της Καψαλακείου Πολιτιστικής Στέγης στη Νέα Μηχανιώνα.
Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής!!
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
έναρξη 20:30

είσοδος ελεύθερη

Τα πουλιά της ψυχής μου

Τα πουλιά της ψυχής μου 
Εγώ δεν είμαι κήρυκας να περιγράφω την λουσάτη ζωή της νεόπλουτης κοινωνίας. Ούτε τις αναμνήσεις των καταστροφέων της ζωής. Ό,τι θωρώ μολογώ. Για ό,τι ζούμε, για ό,τι αντιπροσωπεύουμε εμείς και οι φίλοι μας, τα μαύρα πουλιά της δυστυχίας, γράφω.
Όπως τα αντιλαμβάνομαι κι ανάλογα με τις φτωχές μου δυνάμεις. Δεν μου αρέσουν οι γραμμές και οι κατευθύνσεις. Παίζω τα παιγνίδια μου με το φως, στο πέρασμα του χρόνου στο τόπο μας. Δεν είμαι επαγγελματίας, ούτε ψυχρός εκτελεστής παραγγελιών. Το κέφι μου κάνω. Ούτε θέλω να αναπαράγω λαϊκές δεισιδαιμονίες και δοξασίες από το τζάκι της γιαγιάς. Δεν θέλω ο αναγνώστης να σπαταλά το χρόνο του στην παραδοσιολαγνεία. Ψάχνω την ομορφιά της παλιάς εποχής, μα και τα δώρα που προσφέρει στην νέα, χωρίς έτοιμες ιδέες. Μου αρέσει ο τρόπος ζωής που έχω επιλέξει κι αυτόν προσπαθώ να εκφράσω. Καταγγέλλω ό,τι ασκημίζει τη ζωή και τη ψυχή μας. Μα, πάνω από όλα είμαι ο εαυτός μου, ο ορατός και ο αόρατος, αλλά και ο αυστηρός κριτής του ίδιου του εαυτού μου. Διαλαλώ ότι «Του Γέρου Κόσμου η Καρδιά, Καινούργιο Αίμα Θέλει!»
Τα κείμενα και τα κιτάπια μου, δεν αποτελούν πραμάτειες, στα ράφια της βιομηχανίας. Στις πλάτες κουβαλώ αμαρτίες της ζωής μου. Είμαι ένας πλανόδιος πραματευτής που διαλαλώ ιδέες. Είναι η κραυγή και ο ψίθυρός μου. Καθημερινά τσακώνομαι με τον αόρατο εαυτό μου για να παραμένει νέος και αλητόβιος. Εραστής της ζωής και της τέχνης.
Τα πουλιά της ψυχής μου 
Διηγήματα
περιέχει Cd με τραγούδια-μελοποιημένη ποίηση του Κωστή Μουδάτσου, από το συγκρότημα "Το κάλεσμα της Φύσης"
συγγραφέας:Κωστής Μουδάτσος
Isbn: 978-960-579-075-2
Σελίδες:300
Λιανική Τιμή: 20,00 ευρώ

Βόρεια Κέρκυρα: Τα ομορφότερα χωριά της

ArtTravel

1

 Βόρεια Κέρκυρα

: Τα ομορφότερα χωριά της.
Πατήστε εδώ
2

Ελλάδα

Τα πιο ωραία θερινά σινεμά των νησιών.
3

Σύβοτα

 Δείτε τις ομορφιές τους από ψηλά σε ένα μοναδικό βίντεο.
Πατήστε εδώ
Πατήστε εδώ
4

Κουκάκι

Τα 15 βήματα της καλοπέρασης.
Πατήστε εδώ