Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου EKEBI - Βραβείο Αναγνωστών 2010: Το κοινό επέλεξε «Όπως ήθελα να ζήσω», της Ελένης Πριοβόλου

Βραβείο Αναγνωστών 2010    
Το κοινό επέλεξε «Όπως ήθελα να ζήσω», της Ελένης Πριοβόλου       
Το Βραβείο Αναγνωστών 2010 απονέμεται στο βιβλίο «Όπως ήθελα να ζήσω» της Ελένης Πριοβόλου (Εκδόσεις Καστανιώτη). Πρόκειται για ένα απολαυστικό μυθιστόρημα που μας μεταφέρει στην Αθήνα των τελών του 19ου αιώνα, μια εποχή έντονου πολιτικού κλίματος αλλά και παθών σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο ώστε να "φέρνει το άρωμα" της σημερινής πραγματικότητας στον αναγνώστη του.         
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) για έκτη χρονιά.     
Είναι ένα μοναδικό βραβείο στα ελληνικά δεδομένα αφού προκύπτει αποκλειστικά από τους ίδιους τους αναγνώστες, ξεκινώντας από τα μέλη των Λεσχών Ανάγνωσης (που αποφασίζουν για τη «βραχεία λίστα») και δίνοντας τη σκυτάλη στο ευρύ κοινό το οποίο ψηφίζει με sms: ένα βραβείο που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των βιβλιόφιλων και επιβραβεύει τα μυθιστορήματα που «φορούν» την κόκκινη κορδέλα.   
Η ανακοίνωση της φετινής νικήτριας έγινε την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010 σε ζωντανή σύνδεση με την καθημερινή ενημερωτική εκπομπή «Συμβαίνει τώρα» της ΝΕΤ. Παράλληλα, στις 8.00 το βράδυ της ίδιας ημέρας η δημοσιογράφος Έλενα Διάκου θα παρουσιάσει την Ελένη Πριοβόλου στην εκπομπή «Ημερολόγια καταστρώματος» του Δεύτερου Προγράμματος της ΕΡΑ.       
Το ΕΚΕΒΙ θα απονείμει το βραβείο (έργο του εικαστικού Διαμαντή Αϊδίνη) σε εκδήλωση που θα οργανώσουν οι Εκδόσεις Καστανιώτη τις προσεχείς ημέρες. (Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα).          
Με το Βραβείο Αναγνωστών έχουν τιμηθεί τα βιβλία:          
-το 2009 «Ιμαρέτ», του Γιάννη Καλπούζου, -το 2008 «Όλα σου τα ‘μαθα μα ξέχασα μια λέξη» του Δημήτρη Μπουραντά, -το 2007 «Ο κύριος Επισκοπάκης» του Ανδρέα Μήτσου, -το 2006 «Αμίλητα βαθιά νερά», της Ρέας Γαλανάκη, -το 2005 «Η μέθοδος της Ορλεάνης» της Ευγενίας Φακίνου.       
Σημειώνουμε ότι με την ψήφο τους οι αναγνώστες συμμετείχαν κατά 50% στο τελικό αποτέλεσμα ενώ το υπόλοιπο 50% βγήκε από τις ψήφους που έχουν ήδη δώσει τα μέλη Λεσχών Ανάγνωσης από τις 280 που λειτουργούν σ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. 

Εκδηλώσεις για εφήβους & παιδιά, ΣΑΒΒΑΤΟ 11/12/10

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Τις πολιτικές απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας για άτομα με αναπηρία και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης παρουσίασε την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Τ. Κατσέλη, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής. Διαβάστε περισσότερα στο http://news.disabled.gr/?p=34469     
Εγκύκλιος για τα «Τέλη κυκλοφορίας επιβατικών ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων που δεν έχουν παραληφθεί από ανήλικο ανάπηρο μέλος οικογένειας» βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=30697       
Αρχίζουν πάλι οι παροχές του οργανισμού εργατικής κατοικίας σύμφωνα με δημοσίευμα στο http://news.disabled.gr/?p=34339      
Στο http://www.disabled.gr/lib/?p=30714 θα βρείτε ένα ενδιαφέρον κείμενο για την παραγωγή εκπαιδευτικού λογισμικού.        
Ερευνητές βρήκαν τρόπο να βοηθήσουν τα βλαστικά κύτταρα του εγκεφάλου να αναγεννήσουν το περίβλημα μυελίνης των νευρώνων http://news.disabled.gr/?p=34647       
Nα υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση ένταξης στους πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2010-2011 για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από την Τετάρτη 8/12/2010 έως την Τρίτη 14/12 καλεί τους δασκάλους το υπουργείο Παιδείας.     
Διαβάστε περισσότερα στο http://news.disabled.gr/?p=34651      
Το χρονικό διάστημα από Παρασκευή 10 έως Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν από τον ΟΓΑ σε 436.337 οικογένειες τα οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα (επίδομα 3ου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειες Ν.3631/08, ισόβιες συντάξεις και εφάπαξ παροχή 2.000? Ν.3454/2006) του στ΄ διμήνου.           
Αμερικανοί ερευνητές ανέπτυξαν μια εξέταση εγκεφάλου, η οποία μπορεί να διαγνώσει τον αυτισμό με μεγάλη ακρίβεια και αντικειμενικότητα, ένα επίτευγμα που μπορεί να βοηθήσει και στην καλύτερη θεραπευτική αντιμετώπιση αυτής της εγκεφαλικής διαταραχής, που συνήθως εμφανίζεται στην πρώιμη παιδική ηλικία.     
Διαβάστε περισσότερα στο http://news.disabled.gr/?p=34641        
Μην ξεχνάτε πως κάτω από το http://www.disabled.gr/ βρίσκεται μια τεράστια βιβλιοθήκη με άρθρα και βιβλία για όλες γενικά τις αναπηρίες, για την αποκατάσταση, την ανεξάρτητη διαβίωση, τις προσαρμοσμένες τεχνολογίες, τη νομοθεσία, τις παροχές, τις εγκυκλίους των ασφαλιστικών ταμείων και τους προσπελάσιμους τρόπους ζωής.      
Στο http://news.disabled.gr/ δημοσιεύονται καθημερινά όλες οι νέες ειδήσεις και η αρθρογραφία από τον ημερήσιο και τον περιοδικό τύπο που μπορείτε να είσαστε πάντα ενημερωμένοι με όλα αυτά που σας αφορούν.       
Στο http://www.disabled.gr/forum/ βρίσκεται η μεγαλύτερη ψηφιακή κοινότητα ανθρώπων που έχουν κάποιο σοβαρό ενδιαφέρον για την αναπηρία και είναι πρόθυμη να απαντήσει ακόμη και στα πιο πολύπλοκα ερωτήματα και απορίες.         
Στο http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2475 μπορείτε να διαβάσετε και το έντυπο περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ που από εδώ και στο εξής διακινείται και σε μορφή .PDF μαζί με τις φωτογραφίες και τις διαφημιστικές του καταχωρήσεις.     
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

ARCTUROS - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η αρκούδα δεν κοιμάται…     
διδάσκει περιβαλλοντική ευαισθησία στη Νίκειο Σχολή του Νυμφαίου.      
Από την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου         
Το Κέντρο Ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα μεταφέρεται στο ιστορικό κτήριο της Νικείου Σχολής στο Νυμφαίο Φλώρινας.    
Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στις 13.00 και είστε καλεσμένοι όλοι οι φίλοι του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.      
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010     
Θηλυκή λύκαινα σκοτώθηκε από λαθροθήρες      
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010         
Φέρνουμε τη ζωή στο Σέιχ Σου με 3000 δέντρα         
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010           
Σύμμαχοι για την επιβίωση της άγριας ζωής         
Περισσότερα             
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010        
Δηλητηριασμένο δόλωμα σκότωσε λύκο στη Φαρκαδόνα Τρικάλων      
NEA - Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010       
Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης      
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010     
Εκδήλωση, με τη συμμετοχή του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, στο Επαρχείο Λαγκαδά για τον σύλλογο ΣΤΟΡΓΗ   
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010          
Συμμετοχή στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Φιλοθέης         
Χριστουγεννιάτικα δώρα αγάπης          
Φέτος για τα γιορτινά δώρα σε οικογένεια και φίλους αγοράζουμε αναμνηστικά από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και στηρίζουμε ταυτόχρονα τις δράσεις για την άγρια ζωή και το φυσικό περιβάλλον.     
Για τον Μανώλη φούτερ, για την Ευγενία τσάντα, για τον Στέφανο ξυπνητήρι, για την Χριστίνα θήκη κινητού και για μένα... πολλή αγάπη από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ     
Διαγωνισμός φωτογραφίας      
Βγάλτε τα λούτρινα (και όχι μόνο) παιδικά αρκουδάκια σας από την ντουλάπα και φωτογραφίστε τα!  
Περιμένουμε τις φωτογραφίες σας μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου στο arcturos@arcturos.g  και οι τρεις καλύτερες θα κερδίσουν από μία διακοσμητική χιονόμπαλα ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.         
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν πριν τα Χριστούγεννα στο εορταστικό newsletter μας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ    
Η ΣΚΠ ΕΧΕΙ ΤΗΝ «ΧΑΡΑ» ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΜΕ «ΠΛΗΡΗ» ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ 6 ΜΗΝΕΣ.     
Για τους δεκάδες χιλιάδες ασθενείς στην Ελλάδα κάθε τόσο έρχεται και μια πληροφορία ότι το «α» ή το «β» φάρμακο ή η «δ» ή «γ» θεραπεία λύνουν ή θα λύσουν τελεσίδικα το πρόβλημα της ΣΚΠ.       
Αναμφισβήτητα η ΣΚΠ είναι μια περίπλοκη αρρώστια αλλά κλινικά όχι τόσο τραγική όσο άλλες πιο συχνές και πιο δύσκολες.          
Επειδή όμως αποτελεί μία νόσο που εδώ και 200 χρόνια απασχολεί έχει δημιουργηθεί ένας υπερπακτωλός πληροφόρησης από τον οποίον ελάχιστα είναι τεκμηριωμένα και απειροελάχιστα αυτά που είναι δοκιμασμένα και στην κυριολεξία απειροελάχιστα αυτά που φέρνουν αποτέλεσμα.           
Έχουμε δηλαδή για την γκάμα της ΣΚΠ και των ασθενών, γιατί οι άνθρωποι είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν αυτό που λέγεται, σύνδρομο κούρασης από την υπερπληροφόρηση.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Εντυπωσιακή η πρεμιέρα του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Η ΕΥΣΤΑΘΙΑ ανεβαίνει στη σκηνή του CLUB του ΜΥΛΟΥ, για μία μοναδική εμφάνιση, την
Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010    
ΈΡΩΣ Ο ΑΙΜΟΒΟΡΟΣ…     
«Πίσω από κάθε γυναίκα που ξεχώρισε βρίσκεται ένας άντρας που την παράτησε»…( Ν. Μπλάιβεν)
Χορηγός επικοινωνίας "Μουσικόραμα"           
στη κατάμεστο Πορτοκάλι!
Αγαπημένοι φίλοι, γνωστοί και δημοσιογράφοι βρέθηκαν στην πρεμιέρα του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στη μουσική σκηνή Πορτοκάλι όπου τον περίμενε και μια μεγάλη έκπληξη καθώς έγινε η απονομή του χρυσού του δίσκου για την τελευταία του δουλειά "Το παιχνίδι παίζεται".!
Χορηγός επικοινωνίας "Μουσικόραμα"          
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
«ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΙΩ» Art Gallery 15&29 Δεκεμβρίου 2010       
Ο γνωστός και μη εξαιρετέος τραγουδοποιός ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ με θητεία είκοσι και πλέον ετών στο καλό Ελληνικό τραγούδι και ηθικός αυτουργός του φωνητικού ντουέτου Λαθρεπιβάτες(Θαλασσινός ο έτερος).        
Διαβάστε στο Greek Sound        
Αγαπητοί φίλοι, Με την εξαγγελία για τη δημιουργία ενός Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών δεν αποσκοπώ στον σχηματισμό ενός κόμματος ούτε ενός οργανωμένου λαϊκού κινήματος με οργανώσεις, μέλη και ηγεσία.       

ΕΙΜΑΙ ΠΑΙΔΙ, ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ...Δράσεις για την Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Στην Ελένη Πριοβόλου το Βραβείο Αναγνωστών 2010

8 Δεκεμβρίου 2010             
Πρώτο στις προτιμήσεις των αναγνωστών αναδείχθηκε το μυθιστόρημα της Ελένης Πριοβόλου Όπως ήθελα να ζήσω.      
Ένα μυθιστόρημα εποχής όπου οι ρομαντικοί έρωτες συνυπάρχουν με τις ρηξικέλευθες πολιτικές ιδέες της ταραγμένης περιόδου στις τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνα.  
Το Βραβείο Αναγνωστών είναι ένας θεσμός ετών στην Ευρώπη, αλλά στην Ελλάδα ξεκίνησε μόλις το 2005, με το βραβείο να απονέμεται στην Ευγενία Φακίνου για το βιβλίο Η μέθοδος της Ορλεάνης.     
Άλλοι συγγραφείς των Εκδόσεων Καστανιώτη που έχουν τιμηθεί με το Βραβείο Αναγνωστών είναι η Ρέα Γαλανάκη, για το βιβλίο της Αμίλητα, βαθιά νερά (2006), και ο Ανδρέας Μήτσου, για το βιβλίο του Ο κύριος Επισκοπάκης (2007).     
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θεσμό του Βραβείου Αναγνωστών μπορείτε να επισκεφθείτε το site του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (www.ekebi.gr).
Το βιβλίο                  
Ελλάδα, τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνα. Δικομματισμός, φαυλοκρατία, πολιτευτές, τραμπούκοι, «χρυσοκάνθαροι» και τραπεζίτες καθορίζουν το πολιτικό και το οικονομικό σκηνικό.            
Μέσα σε αυτό το κλίμα έρχεται στην Αθήνα ο έμπορος-ταξιδευτής Ρωμαίος Αγγουλές: φύση καλλιτεχνική και αντισυμβατική, αποφασίζει να εγκατασταθεί και, αντί για χρηματιστηριακά παιχνίδια, να επενδύσει στην «ωραιότητα». Με την εκτός γάμου θυγατέρα του Ροζίτα και τον παραγιό του Σωτήρη Κονταξή φυτεύουν ροδώνα, στον οποίο ευελπιστούν να συμπεριλάβουν όλες τις γνωστές ποικιλίες ρόδων, αλλά και να δημιουργήσουν νέα είδη, φτάνοντας ως την επίτευξη του «γαλάζιου ρόδου».           
Ο Pοδώνας του Κεραμεικού, η περίφημη «Ρόδων Πολιτεία», γίνεται σύντομα η κολυμβήθρα των πρωτοπόρων ιδεών. Εκεί θα εμβαπτισθούν οι ανήσυχοι νέοι, θα καταφύγουν οι παλαιότεροι αντιμοναρχικοί, ενώ παράλληλα θα δοκιμαστούν τα ανθρώπινα πάθη, ο έρωτας και η αντοχή, σε μια Αθήνα αγνώριστη, που εκπλήσσει διαρκώς τον αναγνώστη, είτε με τις διαφορές της είτε με τα κρυμμένα σε αυτήν «σημεία των καιρών μας».           
Ένα μυθιστόρημα εποχής για όλους εκείνους που έζησαν «όπως ήθελαν να ζήσουν», κληροδοτώντας στους επόμενους τους σπόρους της ουτοπίας.
Η συγγραφέας                  
Η Ελένη Πριοβόλου γεννήθηκε στο Αγγελόκαστρο Μεσολογγίου και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες.     
Γράφει αναζητώντας την ευρυθμία και την καθαρότητα του λόγου. Η τάση να αναπαριστά με σύμβολα τον κόσμο τη στράτευσε στο παραμύθι, το οποίο υπηρετεί επί είκοσι τρία έτη.    
Έχει καταθέσει δεκαεπτά βιβλία για παιδιά και εφήβους και αυτό είναι το τρίτο μυθιστόρημα που υπογράφει για μεγάλους.
Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν:              
Τσόκο Μπλοκ         
Τσόκο Μπλοκ e-book        
Το κρασί του έρωτα            
Τα χάρτινα πουλιά            

Η παράσταση "Το όνομά μου είναι Rachel Corrie" στα Χανιά

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Το όνομά μου είναι Rachel Corrie».          
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΜΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ        
ΜETAΦΡΑΣΗ: ΝΑΝΣΥ ΤΡΙΚΚΑΛΙΤΗ           
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΑΛΕΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ          
ΣΚΗΝΙΚΑ: ΑΡΤΕΜΙΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ           
VIDEO: ΑΓΓΕΛΑ ΔΕΣΠΟΤΙΔΟΥ          
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ: ΠΑΡΗΣ ΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ         
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΘΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΣ          
ΠΑΙΖΟΥΝ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΥΡΟΥ, ΜΑΡΩ ΑΓΡΙΤΗ         
ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΩΔΕΙΟ          
ΠΕΜΠΤΗ 9 - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ       
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 9.00 μ.μ.       
Τιμή εισιτηρίου: 12 Ευρώ και 8 Ευρώ (μαθητικό-φοιτητικό)        
ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΝΕΚ LINES

Πανελληνιο Συλλαλητηριο Πυροσβεστων στηνΑθηνα - 9/12

Μειώσεις αποδοχών έως 40% στις ΔΕΚΟ - Εκτακτο νομοσχέδιο

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ     
Ψαλίδι 40% σε µισθούς των ∆ΕΚΟ           
∆εν θα πειραχτούν οι µισθοί κάτω από τα 1.800 ευρώ τον µήνα           
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος                 
Ηλεκτροσόκ για τους εργαζοµένους των ∆ΕΚΟ αποφάσισε χθες η κυβέρνηση. Θα προχωρήσει σε άµεση µείωση των αµοιβών τους, µείωση που µπορεί να φτάσει έως και το 40% των συνολικών αποδοχών τους, σε µια προσπάθεια να περικόψει τα ελλείµµατα των ∆ΕΚΟ.   
Παράλληλα η κυβέρνηση θέλει να εξισορροπήσει έως έναν βαθµό µε τις περικοπές αυτές, τις θυσίες στις οποίες έχουν υποβληθεί οι υπόλοιποι δηµόσιοι υπάλληλοι.     
Επιβάλλεται πλαφόν στο σύνολο των αποδοχών τους, µε αποτέλεσµα κανείς να µην αµείβεται µε περισσότερα από 4.000 ευρώ µηνιαίως, αλλά δεν θα πειραχτούν καθόλου οι µισθοί κάτω από τα 1.800 ευρώ τον µήνα.      
Οπως αποφασίστηκε σε κλειστή σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών υπό τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, η κυβέρνηση θα «κουρέψει» άµεσα τις αµοιβές των εργαζοµένων στις ∆ΕΚΟ, δείχνοντας µε τον τρόπο αυτό την πρόθεσή της να προχωρήσει εδώ και τώρα στις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτεί η τρόικα.      
Παράλληλα προωθεί άµεσα νοµοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τις εργασιακές αλλαγές που αφορούν όχι µόνο τον ιδιωτικό τοµέα, αλλά και τις ∆ΕΚΟ.        
Σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συµβουλίου αύριο Πέµπτη, θα συζητηθεί και ο νέος αναπτυξιακός νόµος, µε εισήγηση του αρµόδιου υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προκειµένου να συµπληρωθεί το τρίπτυχο των παρεµβάσεων που επιχειρούνται έτσι ώστε η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσµεύσεις που έχει αναλάβει βάσει του Μνηµονίου.     
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics          
* Βενιζέλος: «Ανεύθυνο να παίζουν με την αγωνία των ΕΠΟΠ»      
* "Παρουσιάστε", από τουρκικό άγημα στον Έλληνα Α/ΓΕΣ.        
* ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ        
* 'The Turkish 9/11' * Πέντε χρόνια Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στη Μόσχα       
* Με το ένα "πόδι" στα Σκόπια το ΔΝΤ         
* ΗΠΑ: Φόβοι για σύρραξη Λιβάνου- Ισραήλ        
* 21ο Φύλλο Εφημερίδας «Ποντιακή Γνώμη»          
* Η χαμένη γενιά του Μνημονίου          
* Ολιγωρία ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ           
* Υπό διωγμόν η ελληνική σημαία...           
* Κίνα: Έρχεται το τέλος του φθηνού εργατικού δυναμικού;           
* Ποιες «αλήθειες» πιστεύουμε;          
* Τα τηλεγραφήµατα από την Ελλάδα µιλούσαν και για πυρηνικά            
* WikiLeaks: Πως αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ τον ITGI            
* Wikileaks:"Οι ΗΠΑ δεν κατανοούν τη τουρκική στάση στο Αιγαίο".          
* Εurogroup: Τέσσερις όροι για την επιμήκυνση           
* Τρεις ρωσικοί δορυφόροι συνετρίβησαν κοντά στη Χαβάη         
* Θέλουν το Αιγαίο ως πεδίο βολής οι Τούρκοι.Προκλητικές αξιώσεις από την Αθήνα έχει το τουρκικό Ναυτικό          
* ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ-Η εθνική ανόρθωση και το μέλλον της Ελλάδος στα χέρια των πολιτών της         
* υπουργείο εξω(φρε)νικών         
* Ο.Υ.Κ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ Συνεκπαίδευση με ΝΑΤΟική ομπρέλα

Νέα από το e-Pontos

* Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος       
* "Ο Ζώρας του Πόντου"                
* ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ