Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Τις πολιτικές απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας για άτομα με αναπηρία και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης παρουσίασε την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Τ. Κατσέλη, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής. Διαβάστε περισσότερα στο http://news.disabled.gr/?p=34469     
Εγκύκλιος για τα «Τέλη κυκλοφορίας επιβατικών ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων που δεν έχουν παραληφθεί από ανήλικο ανάπηρο μέλος οικογένειας» βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=30697       
Αρχίζουν πάλι οι παροχές του οργανισμού εργατικής κατοικίας σύμφωνα με δημοσίευμα στο http://news.disabled.gr/?p=34339      
Στο http://www.disabled.gr/lib/?p=30714 θα βρείτε ένα ενδιαφέρον κείμενο για την παραγωγή εκπαιδευτικού λογισμικού.        
Ερευνητές βρήκαν τρόπο να βοηθήσουν τα βλαστικά κύτταρα του εγκεφάλου να αναγεννήσουν το περίβλημα μυελίνης των νευρώνων http://news.disabled.gr/?p=34647       
Nα υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση ένταξης στους πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2010-2011 για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από την Τετάρτη 8/12/2010 έως την Τρίτη 14/12 καλεί τους δασκάλους το υπουργείο Παιδείας.     
Διαβάστε περισσότερα στο http://news.disabled.gr/?p=34651      
Το χρονικό διάστημα από Παρασκευή 10 έως Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν από τον ΟΓΑ σε 436.337 οικογένειες τα οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα (επίδομα 3ου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειες Ν.3631/08, ισόβιες συντάξεις και εφάπαξ παροχή 2.000? Ν.3454/2006) του στ΄ διμήνου.           
Αμερικανοί ερευνητές ανέπτυξαν μια εξέταση εγκεφάλου, η οποία μπορεί να διαγνώσει τον αυτισμό με μεγάλη ακρίβεια και αντικειμενικότητα, ένα επίτευγμα που μπορεί να βοηθήσει και στην καλύτερη θεραπευτική αντιμετώπιση αυτής της εγκεφαλικής διαταραχής, που συνήθως εμφανίζεται στην πρώιμη παιδική ηλικία.     
Διαβάστε περισσότερα στο http://news.disabled.gr/?p=34641        
Μην ξεχνάτε πως κάτω από το http://www.disabled.gr/ βρίσκεται μια τεράστια βιβλιοθήκη με άρθρα και βιβλία για όλες γενικά τις αναπηρίες, για την αποκατάσταση, την ανεξάρτητη διαβίωση, τις προσαρμοσμένες τεχνολογίες, τη νομοθεσία, τις παροχές, τις εγκυκλίους των ασφαλιστικών ταμείων και τους προσπελάσιμους τρόπους ζωής.      
Στο http://news.disabled.gr/ δημοσιεύονται καθημερινά όλες οι νέες ειδήσεις και η αρθρογραφία από τον ημερήσιο και τον περιοδικό τύπο που μπορείτε να είσαστε πάντα ενημερωμένοι με όλα αυτά που σας αφορούν.       
Στο http://www.disabled.gr/forum/ βρίσκεται η μεγαλύτερη ψηφιακή κοινότητα ανθρώπων που έχουν κάποιο σοβαρό ενδιαφέρον για την αναπηρία και είναι πρόθυμη να απαντήσει ακόμη και στα πιο πολύπλοκα ερωτήματα και απορίες.         
Στο http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2475 μπορείτε να διαβάσετε και το έντυπο περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ που από εδώ και στο εξής διακινείται και σε μορφή .PDF μαζί με τις φωτογραφίες και τις διαφημιστικές του καταχωρήσεις.     
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: