Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ ΙΙ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ ΙΙ
«Μικρό τραγούδι θα σας πω
Μα μεγάλο έχει σκοπό
Την καρδιά ΟΛΩΝ μας να αγγίξει
Την ΕΛΠΙΔΑ να χαρίσει….»!
Η μεγάλη μέρα, η καλύτερα η μεγάλη νύχτα πλησιάζει. Η νύχτα της ΕΛΠΙΔΑΣ και της ΣΤΟΡΓΗΣ!
Αυτή την Πέμπτη το Αμφιθέατρο των Μουδανιών θα λάμψει από ΑΓΑΠΗ, ΕΛΠΙΔΑ και ΣΤΟΡΓΗ, γιατί τα ΠΑΙΔΙΑ, θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο!
Δεκαοκτώ χρόνια πέρασαν από την πρώτη φορά που οι μαθητές της ΣΥΝΘΕΣΗΣ συμμετείχαν σε μια συναυλία αλλιώτικη από τις άλλες, εκείνες της «αρπαχτής»…. Χόρεψαν, τραγούδησαν, και δημιούργησαν έναν ΘΕΣΜΟ, την ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ που μαθεύτηκε σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.
ΟΛΑ τα παιδιά που πέρασαν από το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ αυτά τα δεκαοκτώ χρόνια, βγάζουν ΨΥΧΗ για να μαζέψουν χρήματα για τα παιδιά με καρκίνο των ιδρυμάτων Ελπίδα και Στοργή.
Για δεκαοκτώ χρόνια, παρατούν τα παιχνίδια και τις άλλες δραστηριότητες τους και προετοιμάζονται για την ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΑΔΙΑ, για να χαρίσουν σε εμάς ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ μουσικοχορευτικό ταξίδι, και στα παιδιά με καρκίνο την ΕΛΠΙΔΑ ότι με ΣΤΟΡΓΗ και ΑΓΑΠΗ, ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί.
Αυτή την Πέμπτη 5 Ιουλίου στις 21:00 στο Αμφιθέατρο των Μουδανιών θα είμαστε ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ για να καμαρώσουμε και να χειροκροτήσουμε τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, που για ακόμα μια χρονιά θα βάλουν και αυτά το δικό τους λιθαράκι στη μάχη κατά του καρκίνου.
Άλλωστε, το λέει και το τραγούδι….
«Τόσα παιδιά τραγουδούν με τα χέρια ανοιχτα μια αγκαλιά
Τραγουδούν και μας πάνε ψηλά, την ΕΛΠΙΔΑ σκορπανε
Τόσα παιδιά τραγουδούν, με τα χέρια ανοιχτα σαν φτερά
Δίνουν ΣΤΟΡΓΗ δίνουν ΧΑΡΑ βγάζουν ΦΤΕΡΑ πετούν ψηλά»…
Θα είμαστε ΟΛΟΙ εκεί !
Σε περίπτωση που θα μας τα χαλάσει ο καιρός (δεν ξέρεις καμιά φορά τι γίνεται), η εκδήλωση θα γίνει την επομένη, Παρασκευή 6 Ιουλίου στις 21:00.

Βασίλης Τσούγκαρης

Κράνος Ασφαλείας VFR2009-N Nickel Sicor

Κράνος Ασφαλείας VFR2009-N Nickel Sicor
Χαρακτηριστικά – Πλεονεκτήματα: 
Το κράνος VFR2009 έχει σχεδιαστεί για την καταπολέμηση της πυρκαγιάς σε κτίρια και άλλες δομές, είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις ασφαλείας που απαιτούνται από το Ευρωπαϊκό Πρότυπο EN 14458: 2006.

Κράνη πυροσβεστών, που παρέχουν απόλυτη προστασία από κτυπήματα και πτώσεις στερεών και υγρών προϊόντων, από χημικά, από θερμική ακτινοβολία, από UV και IR ακτινοβολία, υψηλής μηχανικής αντοχής, με δύο προσωπίδες (ματιών και προσώπου) ενσωματωμένες στο κέλυφος
Το κέλυφος είναι κατασκευασμένο από κράμα υλικών, συμπεριλαμβανομένου και Kevlar, από ειδικές ίνες υψηλής τεχνολογίας και ρητίνες τα οποία εγγυώνται υψηλό επίπεδο προστασίας.
Απορροφά και διανέμει την ενέργεια από την επίδραση ώστε να μην μεταφέρεται εξ ολοκλήρου και βίαια στο κεφάλι και το λαιμό του χρήστη ενω για μεγαλύτερη δύναμη στο κράνος, έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος και εγκάρσια στρογγυλεμένες ενισχύσεις.
Επίσης προσφέρει μια τέλεια μόνωση μεταξύ του εξωτερικού του κράνους και το κεφάλι του χρήστη.
Διαθέτει σύστημα ρύθμισης προσαρμογής για μεγαλυτερη άνεση στην χρήση ενώ είναι κατάλληλα σχεδιασμένο ώστε να χρησιμοποιηθεί με τα πιο κοινά συστήματα επικοινωνίας.
Προδιαγραφές – Πρότυπα:
Διαφανές προστατευτικό κάλυμμα προσώπου VFR V1
Αντανακλαστική ασπίδα προσώπου VFR V2
Διαφανής ασπίδα ματιών VFR V3
Κελυφος από θερμοπλαστικό υλικό
Σύστημα ρύθμισης προσαρμογής
Αφαιρείται γρήγορα
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τα πιο κοινά συστήματα επικοινωνίας
EN 14458: 2006

Προτεινόμενη Χρήση:
Κατάλληλο για Πυροσβέστες-Δασοπυροσβέστες-Διασώστες και για εργασίες όπου απαιτείται προστασία από θερμότητα και φωτιά.

Αισθητήρες Διχτυών για ΓΡ-ΓΡΙ SEINMASTER

Αισθητήρες Διχτυών για ΓΡ-ΓΡΙ SEINMASTER
Είναι το δίχτυ μου γύρω από τα ψάρια; Θα βρει το δίχτυ
μου στο βυθό και θα πάθει ζημιά; Κατέβηκε το δίχτυ μου αρκετά βαθιά; Έχει ρεύματα που τραβάνε το δίχτυ κοντά ή μακριά;
Το σύστημα με αισθητήρες διχτυών SEINEMASTER, της Καναδικής εταιρίας NOTUS, δίνει απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα και εξασφαλίζει ότι το δίχτυ είναι γύρω από τα ψάρια και σε σωστό βάθος, έτσι ώστε το καλάρισμά να έχει τη μέγιστη δυνατή απόδοση, αποφεύγοντας τις ζημιές στα εργαλεία του Γρι-Γρι.
Οι αισθητήρες που είναι τοποθετημένοι πάνω στο δίχτυ στέλνουν ασύρματα τις πληροφορίες στο σκάφος. Το σύστημα SEINEMASTER λειτουργεί με την εξελιγμένη τεχνολογία Ping, που υπερέχει από όλα τα ανταγωνιστικά συστήματα γιατί οι πομποί δεν εκπέμπουν συνεχώς, αλλά ΜΟΝΟ όταν ερωτηθούν από τον ‘εγκέφαλο’ του συστήματος. Έτσι η διάρκεια ζωής των μπαταριών είναι πολύ μεγαλύτερη και αποκλείετε η πιθανότητα μπερδέματος με άλλο παρόμοιο σύστημα.
Επιπλέον στην περίπτωση που χάσουμε ένα πομπό, έχουμε τη δυνατότητα να τον αναζητήσουμε χωρίς βιασύνη, αφού μέχρι να πάμε κοντά και να τον αναζητήσουμε αυτός είναι σε κατάσταση STANDBY και δεν καταναλώνει μπαταρία.
Όταν η μπαταρία του πομπού χρειάζεται αλλαγή η διαδικασία είναι απλή και γίνεται από την εταιρία μας (δεν απαιτείται αποστολή του πομπού στο εργοστάσιο κατασκευής του στο εξωτερικό). Έτσι το κόστος και ο χρόνος συντήρησης είναι πολύ μειωμένοι.
Παρόλο που το SEINEMASTER είναι το πιο οικονομικό σύστημα της αγοράς, προσφέρει πολύ περισσότερες και μοναδικές πληροφορίες (όπως την απόσταση του μολυβιού από το σκάφος κλ.) που τα υπόλοιπα παλαιότερα συστήματα δεν πρόσφεραν. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι, ότι δεν χρειάζεται κανένα χειρισμό, αφού απλά παρακολουθούμε τις πληροφορίες που μας δίνονται από το σύστημα στην οθόνη. 

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

SOLARCON A-99 CB κεραία βάσης

SOLARCON A-99 CB κεραία βάσης
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Η Solarcon A99 απο τις πιό επιτυχημένες κεραίες βάσης στον κόσμο για CB/10m
Εύκολη συναρμολόγηση,ιδανική για δύσκολες καιρικές συνθήκες,αέρας ,υγρασία.
Κατάλληλη για χρήση σε καίκια ,τράτες ( marine) κ.λ.π
Mε antenna tuner συντονίζει από 20m και επάνω με πολύ καλά αποτελέσματα,δείτε reviews στο eham

1/2 wave over 1/4 
Omni-Directional πολυκατευθυντική
Fiberglass (weather tough) Υαλονήματα
Handles 2000 Watts (peak) about 1000 RMS
SWR Tunable, 25-32 Mhz.
Covers far above and below the traditional CB channels(with antena tuner 20-10m)
Solarcon claims 9.9 dBi
DC Grounded (Γειωμένη για στατικό)
5,3m Tall ( Three 6' Sections ) Τρια κομμάτια τον 2m
Insulated up to 14,500 Volts
Βάρος 2,27 Κg

Γλώσσα από μάρμαρο

Γλώσσα από μάρμαρο
Συγγραφέας: Ιφιγένεια Θεοδώρου
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Υπεύθυνος Σειράς: Ελένη Γκίκα
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πανούσης
Ημερομηνία έκδοσης: 14 Μαΐου 2018
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 328
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-151-8
Ο Λευτέρης Μουράτος, πετυχημένος εργολάβος και εκφραστής της τουριστικής εξέλιξης, φιλοδοξεί να μετατρέψει την Αλυκή Θάσου σε διεθνές κέντρο ακριβών διακοπών, προσφέροντας στους ντόπιους κατοίκους σημαντικά χρηματικά ανταλλάγματα, που κάμπτουν τις αντιρρήσεις τους. Μόνο ο Σάββας ο φονιάς, που έχει εκτίσει την ποινή του και ζει αποτραβηγμένος εκεί, εναντιώνεται σθεναρά στο να πουλήσει τη γη του. Αυτός και η μυστηριώδης σύζυγος του εφοπλιστή Αντωνέλλου, που έχει εγκαταλείψει το νησί εδώ και σαράντα χρόνια και αρνείται πεισματικά να διαπραγματευτεί με τον φιλόδοξο εργολάβο.
Ποιος ο ρόλος του νεαρού Σπύρου, που εμφανίζεται ξαφνικά ως εποχιακός σερβιτόρος στο καφενείο της παραλίας; Είναι το παλιό φονικό ο λόγος που ο καθηγητής Φίλιας διακόπτει την αγοραπωλησία του σπιτιού της κυρίας Αντωνέλλου; Ήταν τα χωράφια η αιτία που ο φονιάς σήκωσε την πέτρα, και η σιωπή το τίμημα του εφησυχασμού όλων των άλλων;
Η ανθρώπινη βία ενάντια στη φύση και η ανεξέλεγκτη εκμετάλλευση του περιβάλλοντος είναι το κύριο θέμα που εγείρει με τη γλαφυρή γραφή της η συγγραφέας. Σιγά-σιγά ξετυλίγεται η ιστορία ενός τόπου που έμαθε να ζει για αιώνες με τα σημάδια της βίας πάνω του, ενώ συγχρόνως το κοινωνικό φαινόμενο της ενδοοικογενειακής κακοποίησης και της ένοχης σιωπής του περίγυρου βαραίνουν σαν μάρμαρο τη ζωή των ηρώων. Ποιος θα σηκώσει πρώτος την πέτρα για να σπάσει ο κύκλος της αέναης αυτής ανοχής;

ΚΘΒΕ: Διεθνείς Παραγωγές αλλά και Σύγχρονα Ελληνικά Θεατρικά Έργα αυτή την εβδομάδα στις σκηνές μας

Συνεχίζεται το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους

Οι πρώτες εικόνες από το φεστιβάλ δημιούργησαν εξαιρετικές εντυπώσεις στο κοινό και απέσπασαν πολύ θετικά σχόλια. Μέσα σε αυτό το όμορφο κλίμα το φεστιβάλ συνεχίζεται με εξίσου ενδιαφέρουσες παραγωγές.
  • Τετάρτη 4 & Πέμπτη 5/7, «Missing» στο Βασιλικό Θέατρο
  • Παρασκευή 6/7, «Riding on a cloud» - Rabih Mroué στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών 
  • Παρασκευή 6/7, «The Pixelated Revolution» - Rabih Mroué στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Αγοράστε εισιτήρια

Αναλόγια Σύγχρονων Ελληνικών Θεατρικών Έργων «Φωνές της πόλης»

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει Αναλόγια Σύγχρονων Ελληνικών Θεατρικών Έργων «Φωνές της πόλης», με στόχο την ανάδειξη της ελληνικής δραματουργίας και της θεατρικής γραφής συγγραφέων που ζουν και δημιουργούν στη Θεσσαλονίκη. Τα Αναλόγια θα παρουσιαστούν σε επιμέλεια Μελίνας Αποστολίδου, στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, τις εξής ημερομηνίες:
  • Τετάρτη 4/7 «20 αστικά μονόπρακτα» της Δώρας Τσόγια 
  • Πέμπτη 5/7 «Δρακόλιμνη» του Γιώργου Χατζόπουλου
  • Παρασκευή 6/7 «4 τετραγωνικά» της Άρτεμις Μουστακλίδου 
  • Τρίτη 10/7 «Οι νοστιμούλες» της Ελένης Μερκενίδου 
  • Τετάρτη 11/7 «Μια αγχόνη και μια κρέπα,  παρακαλώ» της Πένυς Φυλακτάκη 
Είσοδος ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Περισσότερες Πληροφορίες

📕 4 3 2 1: το μυθιστόρημα της χρονιάς: Φέτος το καλοκαίρι θα το διαβάσουν οι πάντες, εσύ;



Τέσσερις ζωές. Ένας ήρωας.
Το σπουδαιότερο μυθιστόρημα του Paul Auster.
Το 4 3 2 1 είναι ο λόγος για τον οποίο διαβάζουμε.
4 3 2 1 του Paul Auster
μετάφραση: Μαρία Ξυλούρη
Σελίδες: 1.224
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
Κυκλοφορεί και σε e-book
Ο Paul Auster, ένας από τους σημαντικότερους στιλίστες της αμερικάνικης λογοτεχνίας, επανέρχεται με ένα αριστουργηματικό έργο 1.200 σελίδων. Οι αντιδράσεις όσων έχουν μέχρι τώρα διαβάσει το magnum opus του Paul Auster είναι άμεσες και ενθουσιώδεις. Οι συζητήσεις και τα σχόλια οργιάζουν στα social media και οι κριτικές από τον Τύπο αποδεικνύουν πως το 4 3 2 1 είναι αδιαμφισβήτητα το μυθιστόρημα της χρονιάς.
Αν είσαι Οστερόπληκτος, το 4 3 2 1 είναι ό,τι θα μπορούσες να ζητήσεις από τον αγαπημένο σου συγγραφέα. Αν πάλι δεν έχεις διαβάσει ακόμη Auster, σίγουρα με αυτό το βιβλίο θα μπεις κι εσύ στο κλαμπ των φανατικών.
Το 4 3 2 1 που ήταν υποψήφιο για το βραβείο Booker 2017 αποτελεί τέσσερα οστερικά μυθιστορήματα σε ένα. Στις 3 Μαρτίου 1947 γεννιέται ο Άρτσιμπαλντ Ισαάκ Φέργκιουσον, το μοναδικό παιδί της Ρόουζ και του Στάνλεϊ Φέργκιουσον. Από αυτή την αφετηρία ξεκινούν τέσσερα παράλληλα μονοπάτια ζωής: τέσσερις Φέργκιουσον που θα ζήσουν τέσσερις εντελώς διαφορετικές ζωές. Ωστόσο κάθε εκδοχή της ιστορίας του Φέργκιουσον διατρέχει το κατακερματισμένο πεδίο της Αμερικής των μέσων του 20ού αιώνα σε ένα μεγαλόπνοο μυθιστόρημα για το δικαίωμα στην ύπαρξη και τις ατελείωτες πιθανότητές της, για την αγάπη και την πληρότητα της ζωής.
Τα φαινόμενα «Οστεροπώρωσης» που εκδηλώθηκαν ήδη από τα τέλη Μαρτίου όταν πρωτοκυκλοφόρησε το μυθιστόρημα του Paul Auster εξαπλώθηκαν πολύ γρήγορα και παρατηρούνται ήδη σε θάλασσες και ακτές και εξοχικούς προορισμούς ολόκληρης της χώρας. Η συχνότητά τους αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο, καθώς για κάποιους οι διακοπές ξεκινούν. Μην πάρετε καμία απολύτως προφύλαξη. Κολλήστε κι εσείς και είναι σίγουρο πως το φετινό καλοκαίρι θα το θυμάστε για πάντα.
Μπορείτε να πάρετε παρακάτω μία γεύση από ήδη νοσούντες έλληνες και ξένους «Οστερομανείς»:
«Ένα επικό μυθιστόρημα ενηλικίωσης και μαθητείας… Πρωτότυπο και σύνθετο. Αδύνατο να μη σας εντυπωσιάσει, αδύνατο να μην αισθανθείτε δέος από το κατόρθωμα του Auster. Ένα φιλόδοξο έργο μοναδικής τέχνης, ένα αξιομνημόνευτο μοντάζ ανταγωνιστικών και συμπληρωματικών αφηγήσεων, ένα πολλαπλό μυθιστόρημα».
New York Times Book Review
«Το καλύτερο μυθιστόρημα του Auster…. Ένα μεταμοντέρνο έπος που είναι τόσο εθιστικό όσο ένα μακροσκελές σίριαλ».
Financial Time
«Τέσσερις υπέροχες, διεξοδικές αποτυπώσεις της νεανικής παραφοράς – της αμηχανίας και της ματαίωσης, του πάθους για τα βιβλία, τις ταινίες, τα σπορ, την πολιτική και το σεξ… Δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο λογοτεχνικό βιβλίο… Δεν μιλά μόνο για την τυχαιότητα και το απρόοπτο, αλλά για το τι θα γινόταν αν που μας στοιχειώνει, για τις επινοημένες ζωές που έχουμε στον νου μας και τρέχουν παράλληλα με την πραγματική μας ύπαρξη».
Guardian
«Ο Auster παίζει με το μυαλό των αναγνωστών εδώ και τρεις δεκαετίες, διευρύνοντας τα αφηγηματικά όρια… Αυτό είναι το πιο απαιτητικό, αγωνιώδες, αστείο, συναισθηματικό, ερωτικό, δομικά τολμηρό μυθιστόρημά του έως σήμερα. Ένα μαγευτικό έργο».
Booklist
«Ένα μεγάλο επίτευγμα του αμερικανού συγγραφέα. Ένα μυθιστόρημα 1.200 σελίδων που μας οδηγεί στην καρδιά της αμερικανικής κοινωνίας των δεκαετιών του 1950 και του 1960. Η στέρεη παράδοση του αμερικανικού ρεαλισμού αλλά και η ευρωπαϊκή επιρροή. [...]
Ένα bildungsroman, ένα μυθιστόρημα της ενηλικίωσης τόσο φιλόδοξο και πρωτότυπο ως σύνθεση και κατασκευή, το οποίο ωστόσο το αρχίζεις και δεν θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου.
Αναστάσης Βιστωνίτης, ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής
«Μυθιστόρημα-ποταμός που εκτυλίσσεται σε παράλληλα σύμπαντα; Έπος ενηλικίωσης; Ζωές που ακυρώνονται και ξετυλίγονται μέσα στον εικοστό αιώνα; Όλα είναι προς ανακάλυψη».
Ηλίας Μαγκλίνης, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
«Για το 4 3 2 1 ισχύει μέχρι κεραίας αυτό που είχε σημειώσει ο Οράτιος: “Materiam superabat opus” (σ.σ.: το έργο ξεπέρασε το υλικό). Και μπορεί το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο να μην θεωρείται αμελητέο, το τελικό αποτέλεσμα, όμως, ξεπερνάει ακόμα και την αρχική σκέψη του Όστερ. Πρόκειται για ένα πλήρως αυτονομημένο μυθιστόρημα που αναπτύσσεται φυγόκεντρα, ενώ η πρόθεσή του να μείνει σε κεντρομόλα διάθεση δεν χάνεται. Σαν να λέμε: λειτουργεί άλλοτε από μέσα προς τα έξω κι άλλοτε με αντίρροπη διάθεση. Προφανέστατα έχουμε να κάνουμε με ένα μυθιστόρημα πλήρους άνθισης και ωρίμανσης – μαεστρικά δομημένο και με δραματουργικές κορυφές άξιες επαίνων. Ο Όστερ, ακόμη και αν προετοιμάζει τον εαυτό του για την έξοδο, το κάνει με τους δικούς του όρους. Είναι ένας δεξιοτέχνης και με τούτο το μυθιστόρημα έδειξε και στους πλέον δύσπιστους πως είναι άξιος μάστορας του métier».
Διονύσης Μαρίνος, BOOK PRESS
«Ο Φέργκιουσον, ο ήρωας στο μυθιστόρημα του Πολ Όστερ, νομίζω ότι θα γίνει ένας από τους αξιομνημόνευτους και παραδειγματικούς ήρωες της αμερικανικής λογοτεχνίας. [...]
Ο Πολ Όστερ επινοεί τέσσερις διαφορετικές εκδοχές του ίδιου προσώπου και παρακολουθεί την εξέλιξή τους, από τη χρονιά της γέννησής τους, το 1947, μέχρι το 1970. [...]
Με το εύρημα αυτό ο Όστερ δημιουργεί ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα ταυτότητας και επινόησης του εαυτού, που είναι από τα πλέον κρίσιμα θέματα της εποχής μας».
Νίκος Μπακουνάκης, ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής

ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ - ΑΓΑΠΗ ΔΕΜΕΝΗ

ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ
ΑΓΑΠΗ ΔΕΜΕΝΗ
ΜΟΥΣΙΚΗ – ΣΤΙΧΟΙ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ακούστε τι είπε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη για το τραγούδι αυτό:
Ακούστε το τραγούδι στο YouTubehttps://www.youtube.com/watch?v=_nE0eOgms8Q
Κρατάτε στα χέρια σας, ή έχετε στους υπολογιστές σας και στα κινητά σας το νέο δίσκο της Ελεωνόρας Ζουγανέλη που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο ΠΟΥ ΜΕ ΦΤΑΣΑΝΕ ΟΙ ΕΡΩΤΕΣ.
Το πρώτο τραγούδι που ακούσαμε, αυτό που λέμε προάγγελος του album, τα “Δεύτερα Κλειδιά”, είναι ήδη από αυτά που έχουν αγαπηθεί πολύ. Όχι μόνο γιατί το δείχνουν οι ραδιοφωνικές μεταδόσεις, αλλά γιατί από την πρώτη κιόλας εβδομάδα κυκλοφορίας του ήταν από αυτά που στα live της Ελεωνόρας τραγουδήθηκαν σχεδόν αυτόματα. Σαν να το ξέραμε από πάντα.
Ένα ακόμα τραγούδι από το album αυτό έρχεται για να το αγαπήσουμε, να το τραγουδήσουμε, να μας συγκινήσει και να μας πει την ιστορία του. ΑΓΑΠΗ ΔΕΜΕΝΗ, σε στίχους και μουσική Γιάννη Χριστοδουλοπουλου.
Καλή Ακρόαση!
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Που Με Φτάσανε Οι Έρωτες
Βρείτε το τραγούδι ΑΓΑΠΗ ΔΕΜΕΝΗ και τα υπόλοιπα τραγούδια του άλμπουμ σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες: https://EleonoraZouganeli.lnk.to/PouMeFtasaneIErotesPR

Τα πουλιά της ψυχής μου

Τα πουλιά της ψυχής μου 
Εγώ δεν είμαι κήρυκας να περιγράφω την λουσάτη ζωή της νεόπλουτης κοινωνίας. Ούτε τις αναμνήσεις των καταστροφέων της ζωής. Ό,τι θωρώ μολογώ. Για ό,τι ζούμε, για ό,τι αντιπροσωπεύουμε εμείς και οι φίλοι μας, τα μαύρα πουλιά της δυστυχίας, γράφω.
Όπως τα αντιλαμβάνομαι κι ανάλογα με τις φτωχές μου δυνάμεις. Δεν μου αρέσουν οι γραμμές και οι κατευθύνσεις. Παίζω τα παιγνίδια μου με το φως, στο πέρασμα του χρόνου στο τόπο μας. Δεν είμαι επαγγελματίας, ούτε ψυχρός εκτελεστής παραγγελιών. Το κέφι μου κάνω. Ούτε θέλω να αναπαράγω λαϊκές δεισιδαιμονίες και δοξασίες από το τζάκι της γιαγιάς. Δεν θέλω ο αναγνώστης να σπαταλά το χρόνο του στην παραδοσιολαγνεία. Ψάχνω την ομορφιά της παλιάς εποχής, μα και τα δώρα που προσφέρει στην νέα, χωρίς έτοιμες ιδέες. Μου αρέσει ο τρόπος ζωής που έχω επιλέξει κι αυτόν προσπαθώ να εκφράσω. Καταγγέλλω ό,τι ασκημίζει τη ζωή και τη ψυχή μας. Μα, πάνω από όλα είμαι ο εαυτός μου, ο ορατός και ο αόρατος, αλλά και ο αυστηρός κριτής του ίδιου του εαυτού μου. Διαλαλώ ότι «Του Γέρου Κόσμου η Καρδιά, Καινούργιο Αίμα Θέλει!»
Τα κείμενα και τα κιτάπια μου, δεν αποτελούν πραμάτειες, στα ράφια της βιομηχανίας. Στις πλάτες κουβαλώ αμαρτίες της ζωής μου. Είμαι ένας πλανόδιος πραματευτής που διαλαλώ ιδέες. Είναι η κραυγή και ο ψίθυρός μου. Καθημερινά τσακώνομαι με τον αόρατο εαυτό μου για να παραμένει νέος και αλητόβιος. Εραστής της ζωής και της τέχνης.
Τα πουλιά της ψυχής μου 
Διηγήματα
περιέχει Cd με τραγούδια-μελοποιημένη ποίηση του Κωστή Μουδάτσου, από το συγκρότημα "Το κάλεσμα της Φύσης"
συγγραφέας:Κωστής Μουδάτσος
Isbn: 978-960-579-075-2
Σελίδες:300
Λιανική Τιμή: 20,00 ευρώ

Μήλος: Πού συμβαίνει το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα;

ArtTravel

1

 Μήλος

 Πού συμβαίνει το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα;
Πατήστε εδώ
2

Αιγαίο

Δείτε τις πιο εντυπωσιακές σουίτες του πελάγους.
3

Βαρκελώνη

Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να αποφύγετε.
Πατήστε εδώ
Πατήστε εδώ
4

Αθήνα

Οι αγαπημένες μας πίτσες στο κέντρο.
Πατήστε εδώ

Μιχάλης Βιολάρης & Ρένα Κουμιώτη - Ντούκου ντούκου μηχανάκι

-42% All Inclusive Λακόπετρα Ionian Beach με Παιδί Δωρεάν!

Ekdromi.gr
Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων!
Ionian Beach Hotel - Λακόπετρα Αχαΐας
Ionian Beach Hotel - Λακόπετρα Αχαΐας-42%
 6 ημέρες (5 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+5 επιλογές)
 All Inclusive
 13/07/2018 έως 25/08/2018
 Πλούσιες Δραστηριότητες για Μικρούς και Μεγάλους!
✔ Μπροστά στην παραλία ✔ Kids Club ✔ Οικογενειακό Ξενοδοχείο
★ WiFi ★ Bar ★ Εστιατόριο
€578 από €990Δες το Τώρα!
Περισσότερες Προσφορές
4* Grecotel Filoxenia Hotel - Καλαμάτα
4* Grecotel Filoxenia Hotel - Καλαμάτα- 43%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Πισίνας του Olive Spa & της Sauna!
€320 από €558Δες το Τώρα!
4* Florida Blue Bay Resort & Spa - Ψαθόπυργος
4* Florida Blue Bay Resort & Spa - Ψαθόπυργος- 52%
 6 ημέρες (5 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 11 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 22/07/2018 έως 20/08/2018
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€499 από €1.038Δες το Τώρα!
5* Ramada Loutraki Poseidon Resort - Λουτράκι
5* Ramada Loutraki Poseidon Resort - Λουτράκι- 50%
 6 ημέρες (5 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 13 ετών (+9 επιλογές)
 All Inclusive
 07/07/2018 έως 26/08/2018
 Μπροστά στην Παραλία!
€640 από €1.280Δες το Τώρα!
4* Aristoteles Beach Hotel - Άφυτος Χαλκιδικής
4* Aristoteles Beach Hotel - Άφυτος Χαλκιδικής- 52%
 6 ημέρες (5 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά ένα έως 12 και ένα έως 6 ετών(+4 επιλογές)
 All Inclusive
 16/07 έως 31/07 και 01/09 έως 10/09
 Κοντά σε Παραλία!
€597 από €1.250Δες το Τώρα!
4* Bouka's Golden Sun - Μεσσήνη
4* Bouka's Golden Sun - Μεσσήνη- 30%
 6 ημέρες (5 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών (+3 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Μπροστά στην Παραλία!
€690 από €979Δες το Τώρα!
Club Ermioni - Ερμιόνη
Club Ermioni - Ερμιόνη- 40%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 4 ετών (+2 επιλογές)
 Πλήρης Διατροφή + Ποτά
 01/07 έως 04/08 και 20/08 έως 01/09
 Κρασί σε όλα τα Γεύματα!
€312 από €520Δες το Τώρα!
Xylokastro Beach Hotel - Ξυλόκαστρο
Xylokastro Beach Hotel - Ξυλόκαστρο
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+4 επιλογές)
 All Inclusive
 Ιδιωτική Παραλία!
€290Δες το Τώρα!
Iria Beach Hotel - Ίρια Αργολίδας
Iria Beach Hotel - Ίρια Αργολίδας
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα KAI Παιδί έως 12 ετών (+3 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Μπροστά στην Παραλία!
€238Δες το Τώρα!
5* Wyndham Loutraki Poseidon Resort - Λουτράκι
5* Wyndham Loutraki Poseidon Resort - Λουτράκι- 30%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 και ένα έως 2 ετών (+12 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 07/07/2018 έως 26/08/2018
 Μπροστά στην Παραλία!
€510 από €725Δες το Τώρα!
4* Long Beach Resort Hotel - Αίγιο
4* Long Beach Resort Hotel - Αίγιο- 50%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 12 ετών (+5 επιλογές)
 All Inclusive
 Μπροστά στην Παραλία!
€449 από €898Δες το Τώρα!
Rigas Hotel - Σκόπελος
Rigas Hotel - Σκόπελος- 62%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών (+8 επιλογές)
 All Inclusive
 Early Check in και Late Check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€129 από €340Δες το Τώρα!
Aeolos Bay Hotel - Τήνος
Aeolos Bay Hotel - Τήνος- 43%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+1 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 23/07/2018 έως 26/08/2018
 Κοντά σε Παραλία!
€336 από €590Δες το Τώρα!
Stefania Hotel - Εύβοια
Stefania Hotel - Εύβοια- 50%
 6 ημέρες (5 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή + Ποτά
 27/07/2018 έως 26/08/2018
 Αναψυκτικά και Κρασί κατά την διάρκεια του Βραδινού!
€499 από €998Δες το Τώρα!
5* AVARIS Hotel - Καρπενήσι
5* AVARIS Hotel - Καρπενήσι- 58%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα KAI 2 Παιδιά ένα έως 12 και ένα έως 6 ετών(+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 15/09/2018
 Για όσους αγοράσουν 2 κουπόνια δίδεται μια Διανυκτέρευση Δώρο με Πρωινό!
€169 από €398Δες το Τώρα!
4* Asteria Hotel - Τολό
4* Asteria Hotel - Τολό- 29%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+1 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 30/10/2018
 Δωρεάν ομπρέλα και ξαπλώστρα στην πισίνα κατόπιν διαθεσιμότητας!
€350 από €490Δες το Τώρα!
Riviera Perdika Hotel - Καραβοστάσι Πέρδικα Θεσπρωτίας
Riviera Perdika Hotel - Καραβοστάσι Πέρδικα Θεσπρωτίας- 30%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών (+2 επιλογές)
 Πρωινό
 07/07/2018 έως 27/07/2018
 Κοντά σε παραλία!
€179 από €255Δες το Τώρα!
5* Dion Palace Luxury Resort & Spa - Λιτόχωρο
5* Dion Palace Luxury Resort & Spa - Λιτόχωρο- 37%
 6 ημέρες (5 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+8 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 12/07/2018 έως 27/08/2018
 Μία χρήση του “ACQUAZONE” με 45’ χρήση της εσωτερικής πισίνας, της Sauna και του Hamam!
€989 από €1.560Δες το Τώρα!
4* Mr & Mrs White Paros - Πάρος
4* Mr & Mrs White Paros - Πάρος- 20%
 2 ημέρες (1 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 2 ετών
 Πρωινό
 έως 30/09/2018
 Υπέροχη Τοποθεσία!
€128 από €160