Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Άγιον Όρος • Μεγάλη Δευτέρα

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΓΡΙΑ…

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΓΡΙΑ…

Μέρες που είναι, είπα να μη γράψω για τα χάλια μας τα αδιόρθωτα, για τα χειρότερα που ακόμα ΔΕΝ ήρθαν, αλλά πώς να γίνει κάτι τέτοιο όταν οι…. «σωτήρες» μας φέρνουν τις ψυχρολουσίες τη μια πίσω από την άλλη.
Πραγματικά, δε ξέρω τι συμβαίνει με τον λαό μας, τι μας έχουν ποτίσει και το μόνο που μας νοιάζει είναι τα τηλεπαιχνίδια, οι τηλεπερσόνες, η κάθε ξεβράκωτη, και όχι το ΣΦΑΓΕΙΟ της χώρας, ΣΦΑΓΕΙΟ σε μισθούς, συντάξεις, σε…..
Για τους πολιτικάντηδες, δε θα μιλήσω, άλλωστε το έχουν αποδείξει πως το μόνο που τους νοιάζει είναι οι καρέκλες τους, και ΤΙΠΟΤΑ άλλο.
Δεν τους νοιάζει αν η χώρα είναι ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ, αν οι ΕΛΛΗΝΕΣ αυτοκτονούν, ΑΝ…..
Το ζόρι τους είναι τα ποσοστά που θα τους δώσει ο «βοιδολαός» (α ρε Στράτο , εσύ τα έλεγες…) στις δημοσκοπήσεις, και όλα τα άλλα, έρχονται σε τελευταία μοίρα.
Η καθημερινότητα ;
Πολιτικές «κοκορομαχίες», δηλώσεις πολιτικών Βρικολάκων, και στο «βάθος», οι απαιτήσεις – ελπίδες τους να τους ΞΑΝΑψηφίσουμε.
ΟΛΟΥΣ εκείνους που μας έφεραν σε αυτό το ΧΑΛΙ, ΟΛΟΥΣ εκείνους που ξεπούλησαν ΕΜΑΣ και τη χώρα, και μη γελιέστε, ότι δεν ξεπούλησαν μέχρι τώρα, θα το δώσουν όσο όσο γιατί ΟΛΑ τα έχουν υπογράψει.
Έχουν υπογράψει την ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΜΑΣ και εμείς δεν παίρνουμε χαμπάρι, γιατί άλλα είναι εκείνα που μας απασχολούν, γιατί τα… «άλλα», είναι πολύ πιο σοβαρά βρε αδελφέ από το χάλι μας, και τους εκβιασμούς των νταβατζηδων της χώρας.
Συζητούσα με φίλους και γνωστούς, άτομα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις για τα μαρτύρια που περνούν οι ανάπηροι στη χώρα μας, και έσκασε η είδηση για τις αναπηρικές συντάξεις.
Για ρίξτε μια ματιά…..
«Έρχονται μειώσεις 35% στις αναπηρικές συντάξεις
Εως και το 35% φτάνουν οι μειώσεις στις νέες αναπηρικές συντάξεις, που φέρνει η τελευταία εγκύκλιος του υπουργείο Εργασίας που υπεγράφη.
Αυτή επηρεάζει όσους υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου του 2016, σύμφωνα με την «Καθημερινή».
Τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα διευκρινιστεί αν η απόφαση για περικοπές των ήδη καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές, θα αγγίξει και τις προσωπικές διαφορές στις αναπηρικές συντάξεις.»
ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr
Τώρα θα πουν κάποιοι, πως «ΟΛΕΣ οι συντάξεις έχουν μειωθεί, η θα μειωθούν και άλλο, γιατί να τους απασχολήσουν οι αναπηρικές».
Απλά τα πράγματα Συνέλληνες…..
Στις πλάτες των Χρόνια Πασχόντων  και των Αναπήρων, παίζονται τα πιο ΒΡΩΜΙΚΑ παιχνίδια από το «κράτος πρόνοιας», το οποίο «κράτος» ( για να μην ξεχνιόμαστε) μάλιστα, κάνει και … «θαύματα» θεραπεύοντας τις όποιες αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις.
ΠΩΣ;
Μα το έχουμε πει πολλές φορές.
Τα «θαύματα» ξεκινούν μέσω «εγκυκλίων» και πραγματοποιούνται από τις διάφορες «Επιτροπές Εξόντωσης» αναπήρων, τα γνωστά ΚΕΠΑ.
ΕΥΤΥΧΩΣ, ΟΧΙ παντού, ΕΥΤΥΧΩΣ που στα περισσότερα υπάρχουν ακόμα ΑΝΘΡΩΠΟΙ, που ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ  ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ «ΚΡΑΤΟΣ»  ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ.
Βέβαια, ΟΛΑ αυτά, ωχριούν μπροστά στα άλλα «σοβαρά θέματα» με τα οποία ασχολείται στην καθημερινότητα του ο Νεοέλληνας, ο οποίος θα δει ξαφνικά μπροστά του τον ΓΚΡΕΜΟ, άλλα θα είναι πολύ αργά για να σταματήσει την πορεία του προς τα εκεί.
ΘΑ πέσει, και οι «εθνοσωτήρες» θα του την πουν και από πάνω, και θα έχουν και δίκιο εδώ που τα λέμε….
Βλέπετε, οι παροιμίες προειδοποιούν, αλλά εμείς, είμαστε αλλού. Το είπαμε.
ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ, ΚΑΙ Η ΓΡΙΑ (εμείς δηλαδή στην παρούσα) ΤΟ ΛΟΥΖΕΙ…..

Βασίλης Τσούγκαρης

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ-ΩΔΕΙΟ ΖΑΦΕΙΡΗ ΦΩΤΙΑΔΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΝΟΙΞΗ 2017

8.4" COLOR LCD RADAR Model MODEL1815

8.4" COLOR LCD RADAR Model MODEL1815
Fully Automatic Gain for Simplified Use
MODEL1815 is an 8.4” color LCD radar designed for pleasure craft and small fishing boats. The Radar has easy-to-use, intuitive controls, while maintaining the high performance you expect from FURUNO products. Even in poor visibility such as fog or storms, the radar produces detailed pictures of coastline and targets at short ranges by utilizing narrow pulses and dual IF bandwidths. The waterproof display makes it ideal for exposed installations, such as fly bridges.
MODEL1815 utilizes our Fast Target Tracking™, True Trail Mode and True View Mode technologies to ensure optimum performance in detecting and ranging targets of interest.
Specifications
ANTENNA
Peak Output Power 4 kW
Type 460 mm (19") radome
Frequency 9410 MHz ± 30 MHz
Beam Width (Horizontal) 5.2°
Beam Width (Vertical) 25°
Range Scales 0.0625 - 36 NM
Minimum Range 25 m
Antenna Rotation Speed 24 rpm
Weight 6.5 kg 14.3 lb
DISPLAY
Display Unit 8.4" color LCD
Display Mode Head-up, Course-up*, North-up*, True view, True motion**
* Heading data required
** Heading data and position data required
Other Mode / Functions Fast Target Tracking™ (TT), AIS, Echo Trails
Weight Bracket mount: 2.2 kg 4.9 lb
Flush mount: 1.6 kg 3.5 lb
ENVIRONMENT
Temperature Antenna unit: -25°C to +55°C
Processor unit: -15°C to +55°C
Waterproofing Antenna unit: IPX6
Display unit: IP56
POWER SUPPLY
Power Supply / Consumption Current 12-24 VDC, 3.2-1.6 A

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT 2000

CRT 2000
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
CITIZEN BAND AM/FM EUROPEAN MULTI-NORMS
LARGE LCD DISPLAY COLORS
MULTI-FUNCTIONS

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ CRT

Οι λαμπάδες που επαναστάτησαν

Οι λαμπάδες που επαναστάτησαν
Συγγραφέας:Χρυσηίδα Δημουλίδου
Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια
Ημερομηνία έκδοσης: 21 Μαρτίου 2014
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-024-5
Ετικέτες Ανατροπή στερεοτύπωνΠάσχαΣυνεργατικότητα 

Κάθε Πάσχα στο χωριό Λαμπρινίτσα γίνεται μεγάλη γιορτή, γιατί εκεί υπάρχει το μαγαζάκι του κυρ-Λάμπρου που φτιάχνει τις ωραιότερες χειροποίητες λαμπάδες. Έτσι και φέτος η βιτρίνα του μαγαζιού του στολίστηκε αποβραδίς πανέμορφα και εντυπωσιακά, και την επομένη τα παιδάκια θα μπορούσαν να αγοράσουν τη λαμπάδα της επιλογής τους.
Όμως αργά το βράδυ, κι ενώ όλοι οι άνθρωποι κοιμόντουσαν βαθιά, ο κακός ποντικός, που μπήκε από μια τρύπα μέσα στη βιτρίνα, είπε λόγια που τις τρόμαξαν και τότε εκείνες αποφάσισαν να κάνουν επανάσταση και να δραπετεύσουν. Έτσι, ακολουθώντας τον ποντικό, έφυγαν από το μαγαζί.
Την άλλη μέρα, όταν τα παιδάκια είδαν τη βιτρίνα άδεια, μαράζωσαν. Τώρα πώς θα γινόταν Ανάσταση χωρίς τις λαμπάδες; Τότε ο Λαγός του Πάσχα μαζί με τον φίλο του, το Κόκκινο Αυγό, αποφάσισαν να τις βρουν και να τις φέρουν πίσω. Γιατί εξαφανίστηκαν οι λαμπάδες; Πού πήγαν; Άραγε θα καταφέρουν να τις βρουν ή δεν θα γίνει Πάσχα στο χωριό;

25 βιβλία έως -60% αποκλειστικά για σένα!


Αγαπητέ Αναγνώστη,
Αποκλειστικά για τα μέλη μας ισχύουν οι ειδικές προσφορές στους παρακάτω τίτλους μέχρι 30/4! Διάλεξε τα βιβλία που θέλεις και κάνε χρήση του κουπονιού OFAPRIL17 .
Αποκλειστικές προσφορές με έκπτωση

ΕΛΣΗ ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗ
ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ
Η ζωή του γιατρού Πέτρου Εμμανουήλ αλλάζει ολοκληρωτικά όταν γίνεται υπαίτιος για τον θάνατο ενός μικρού κοριτσιού. Ύστερα από μια συγκλονιστική αποκάλυψη αποφασίζει να εγκαταλείψει την οικογένεια και τον τόπο του. Μόνο ο αληθινός έρωτας κατορθώνει κάποια στιγμή ν' απαλύνει τις πληγές του. Το αναπάντεχο τηλεφώνημα της κόρης του, ύστερα από είκοσι τρία ολόκληρα χρόνια, τον αναγκάζει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να έρθει αντιμέτωπος με όλα όσα διαδραματίστηκαν στην οικογένειά του όσο αυτός ήταν απών.
Η σύγκρουση του ανθρώπου με το πεπρωμένο και η βαθιά κρυμμένη αλήθεια σηματοδοτεί την κορυφαία στιγμή της λύτρωσής του.
16,60€ | 9,96€

ΘΑΝΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ
ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΜΦΙΠΟΛΗ
432 π.Χ. Ο Αλέξανδρος ο Αθηναίος μεταβαίνει στην Αμφίπολη με εντολή να ελέγξει τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος της νέας αποικίας των Αθηναίων στη Μακεδονία.
Κάποια μέρα δέχεται πρόσκληση από έναν φίλο του να παραστεί σε διήμερο συμπόσιο σε μια τεράστια βίλα έξω από την πόλη. Την επομένη θα τον ξυπνήσουν ουρλιαχτά απελπισίας και κραυγές πόνου. Θα σπεύσει και θα βρεθεί μπροστά στα πτώματα κάποιων συνδαιτυμόνων του. Αμέσως θα ξεκινήσει εντατικές έρευνες και ανακρίσεις.
Η αρχαία Αμφίπολη ξαναζεί μέσα στις σελίδες αυτής της ιστορίας μυστηρίου και έρωτα.
15,50€ | 9,30€

ΧΟΡΧΕ ΓΚΑΛΑΝ
ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ
Παρ’ όλο που είχε υποταγεί εντελώς στο ασυνείδητο της ηδονής, κατάλαβε τι έμελλε να του συμβεί, αλλά δε θέλησε να σταματήσει. Συνέχισε. Συνέχισε με άκρατη ευχαρίστηση, ώσπου τίναξε από μέσα του αυτό που τον έκανε άνδρα: το σπέρμα του, την ίδια στιγμή που απ’ το λαρύγγι του άφηνε να βγει αυτό που τον έκανε άνθρωπο: η ψυχή του.
Ένα θαυμάσιο μυθιστόρημα μαγικού ρεαλισμού, στην παράδοση του Χουάν Ρούλφο και του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες.
14,40€ | 8,64€ 
Αποκλειστικές προσφορές με έκπτωση

15,50€
6,20€

16,60€
6,64€

14,40€
5,76€

14,40€
5,76€
Εκδόσεις ΟΥΡΑΝΟΣ με έκπτωση

16,60€
6,64€

15,50€
6,20€

22,20€
8,88€

19,90€
7,96€
ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ

15,50€
7,75€

15,50€
7,75€

15,50€
7,75€

15,50€
7,75€
GRAPHIC NOVELS ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ Δ. ΛΕΜΠΕΣΗΣ
ΟΙ ΑΝΩΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΣΑΧΛΑΜΑΡΙ ΤΖΕΦ ΚΙΝΙ
ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΣΠΑΣΙΚΛΑ
ΠΩΣ ΓΥΡΙΣΤΗΚΕ Η ΤΑΙΝΙΑ

Με αφορμή τα εγκαίνια του φράγματος, που θα επιτρέψει τη χρήση πόσιμου νερού στο νησί των Καικαλάδων, ο πανούργος Μέγιστος Μπεζ καταστρώνει ένα ύπουλο σχέδιο για να εφαρμόσει τη νέα του ανακάλυψη. Οι τρεις Ανωήρωες της περιοχής, μπλέκουν σε μια απίστευτη περιπέτεια με σκοπό τη διάσωση των κατοίκων του νησιού αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας. Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς ακριβώς φτιάχνεται μια ταινία; Όχι; Ε, δεν είστε οι μόνοι! Ούτε ο Τζεφ Κίνι το είχε κάνει μέχρι που πουλήθηκαν τα δικαιώματα της επιτυχημένης του σειράς ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΣΠΑΣΙΚΛΑ στην 20th Century Fox και ξεκίνησαν τα γυρίσματα. Τότε έμαθε ακριβώς πώς μεταφέρεται ένα βιβλίο στη μεγάλη οθόνη!
9,90€ | 6,93€
11,10€ | 7,77€
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

11,10€ | 5,55€

11,10€ | 5,55€
ΚΟΥΡΔΙΣΕ ΜΑΣ!
Ακολούθησε τον Πέτρο τον πυροσβέστη ή τον κυρ Φώτη τον αγρότη καθώς διασχίζουν την πόλη ή το αγρόκτημα.
Για περισσότερη δράση, κούρδισε τα δικά σου οχήματα, βάλ' τα στην πίστα μέσα στο βιβλίο και παρακολούθησέ τα να κινούνται!

9,90€ | 4,95€

9,90€ | 4,95€
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
Οι μικροί αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ιστορίες με δύο τρόπους: διαβάζοντας τις περιπέτειες των ηρώων αλλά και ζωντανεύοντας με χρώματα τις υπέροχες εικονογραφήσεις αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία τους. Τα βιβλία περιλαμβάνουν, επίσης, αφίσα μεγάλων διαστάσεων, την οποία μπορούν να χρωματίσουν και να στολίσουν στο δωμάτιό τους.
DISNEY MINNI

8,80€
4,40€

14,40€
7,20€

8,80€
4,40€

8,80€
4,40€


ΕΔΡΑ - ΓΡΑΦΕΙΑ
ΤΑΤΟΪΟΥ 121 & ΣΠΥΡΟΥ ΜΕΡΚΟΥΡΗ 1
144 52 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΗΛ.: 210 28 04 800 | FAX : 210 28 19 550 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
ΕΜΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ 13-15
106 78 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210 36 18 654 | FAX: 210 36 40 683