Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ Η "ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣΣτους δρόμους οι πολίτες για να εμποδίσουν την οικολογική καταστροφή της Δυτικής Αθήνας
Από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΣΔΑ στις 09/09/2008.
Στους δρόμους κατεβαίνουν για μια ακόμη φορά οι πολίτες των δυτικών προαστίων θέλοντας με τον τρόπο αυτό να διαμαρτυρηθούν έντονα για τα σχέδια και τις αποφάσεις που απειλούν την υγεία τους, υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής τους και οδηγούν στην περιβαλλοντική καταστροφή της περιοχής.
Με πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Α.Σ.Δ.Α. διοργανώνεται τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου μεγάλη πορεία αντίστασης στον περιβαλλοντικό θάνατο της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, η "Ελευσίνια Πορεία Περιβάλλοντος", πορεία που θα καταλήξει στην πλατεία Συντάγματος.
Τη σχετική απόφαση έλαβαν ομόφωνα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου που συνεδρίασε με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξής του αυτό το ζήτημα, την Τρίτη 9 Σεπτέμβρη.
Όπως τόνισε στην εισήγησή του ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας και Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος: "Δεν πρόκειται απλώς για μια ακόμη πορεία διαμαρτυρίας αλλά για ένα κομβικό σημείο, έναν σημαντικό σταθμό σε μια τροχιά αντίστασης απέναντι στην συνεχιζόμενη και εντεινόμενη περιβαλλοντική υποβάθμιση της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής γενικότερα.
Από τον περασμένο Μάϊο, στη μεγάλη συγκέντρωση του Σκαραμαγκά, προειδοποιήσαμε ότι ενωμένοι θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα για να μπει φραγμός στα σχέδια και τις αποφάσεις που είναι εις βάρος μας".
Διαβάστε όλη την ανακοίνωση εδώ.

ο ηγούμενος κι΄ο προηγούμενος...

(ΑΠΟ http://www.liberopoulos.gr/)
O καλόγερος Ρασπούτιν κατάφερε να εισδύσει στα αυτοκρατορικά ανάκτορα και να επηρεάζει ακόμα και τον ίδιο τον τσάρο.
Mε ποιά όμως σατανική δύναμη κατάφερνε να τους γητεύει όλους;
Με ποιές υπνωτιστικές δυνάμεις μπόρεσε να γίνει παντοδύναμος κερδίζοντας την αμέριστη συμπάθεια του τελευταίου τσάροου( Νικόλαος Β΄της Ρωσίας ) και πόσο επηρέασε τις τύχες της χώρας του; Ηταν άραγε το μοιραίο πρόσωπο που με τις πράξεις του οδήγησε στη πτώση του τσάρου από τον θρόνο και στην εκτέλεση όλης της βασιλικής οικογένειας;
Και ο ηγούμενος Εφραίμ υπνώτισε γαλαζοαίματους, προέδρους κρατών, πρωθυπουργούς, υπουργούς, άλλους πείθοντάς τους ότι εκτελεί θεάρεστο έργο κι΄άλλους με το λάδωμα στις παλάμες, όχι μέσω ιερών καντηλών αλλά χρηματισμού... Κάπως παράλληλες οι ιστορίες Ρασπούτιν-Εφραίμ, με τη διαφορά ότι τον πρώτο τον δολοφόνησαν πριν τη πτώση του τσάρου...
Συχώρεσέ με Κύριε
Ο καλόγερος Ρασπούτιν, πνευματικός προστάτης του τσάρου και της τσαρίνας, ήταν ο προπομπός της εκτέλεσης της βασιλικής οικογένειας της Ρωσίας...
Και ο ηγούμενος Εφραίμ, πνευματικός πατέρας γαλαζοαίματων, πρωθυπουργών και υπουργών, είναι ο υπαίτιος της σφαγής πολιτικών της Ελλάδας...
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η Τουρκία πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τους Αρμενίους;

(ΑΠΟ http://infognomonpolitics.blogspot.com/)
O χάρτης της Αρμενικής Γενοκτονίας (1915-1923)
Του Σάββα Καλεντερίδη
Το Αρμενικό, όπως και το Ποντιακό Ζήτημα, είναι έννοιες σχεδόν άγνωστες στην ελληνική κοινή γνώμη.
Η ελληνική πολιτεία σχεδόν επί έναν αιώνα προτίμησε να θυσιάσει τα θέματα αυτά στο βωμό της Ε-Τ φιλίας, η οποία "φιλία" αντί να εξημερώσει, εξαγρίωσε ακόμη περισσότερο το "θηρίο", που συνέχισε και συνεχίζει τις πολιτικές των διακρίσεων και της εθνοκάθαρσης στον Ελληνισμό της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου.
Τα ελληνικά κόμματα, με εξαίρεση το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 1980, και η ελληνική πολιτική διανόηση, προτίμησαν να ασχολούνται όλα αυτά τα χρόνια με άλλα θέματα, με τα γνωστά αποτελέσματα σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο.
Όταν δε έγιναν προσπάθειες από τα θύματα και τους απογόνους των θυμάτων της Γενοκτονίας να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη μνήμη, εμφανίστηκαν στο χώρο της πολιτικής και της δημοσιογραφίας άτομα που δεν είπαν απλά την άλλη άποψη, που είναι αναγκαίο να υπάρχει, αλλά λειτούργησαν ως γκαιμπελίσκοι που λοιδώρησαν τις προσπάθειες αυτές, οι οποίες προφανώς χαλούσαν τους "λογαριασμούς" και τα σχέδια κάποιων.
Όμως η ιστορία είναι αμείλικτη και προχωρά το δρόμο της.
Οι συνθήκες που διαμορφώνονται στον Καύκασο, υπό την πίεση των γεγονότων σε Αμπχαζία-Οσετία και Ιράν και η ανάγκη εκμετάλλευσης και διοχέτευσης των ενεργειακών πρώτων υλών στις διεθνείς αγορές, καθιστούν υποχρεωτική για την Τουρκία την άμεση "διαχείρηση" του Αρμενικού.
Ίσως τώρα Αρμένιοι και Τούρκοι υποχρεωθούν από τη διεθνή πραγματικότητα να καθήσουν στο τραπέζι και να βρουν μια λύση στο Αρμενικό Ζήτημα.
Το θέμα είναι τεράστιο.
Υπάρχει όμως και μια διάσταση που αφορά τον Ελληνισμό.
Η Αρμενία ή για την ακρίβεια η Αρμένιοι, αγωνίστηκαν επί ενεννήντα χρόνια, κράτησαν το Αρμενικό Ζήτημα ζωντανό και δημιούργησαν συνθήκες για να διεκδικήσουν όχι μόνο δικαίωμα στη μνήμη, αλλά και ό,τι άλλο καταστεί δυνατό κατά τη διάρκεια των όποιων διαπραγματεύσεων.
Η Ελλάδα πιέστηκε και αυτή από τις διεθνείς εξελίξεις να διευθετήσει ζητήματα του παρελθόντος και του παρόντος και να εξομαλύνει τις σχέσεις της με την Τουρκία, αποδεχόμενη μάλιστα ως συμβολή στην ειρήνη την εγκληματική εναντίον του Ελληνισμού δράση του Μουσταφά Κεμάλ, στον οποίον μάλιστα οι Έλληνες επίσημοι καταθέτουν και στεφάνια.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ E-PONTOS Ξεχωριστές στιγμές έζησαν τα μέλη της αποστολής κατά την επίσκεψη τους στον Πόντο.
Την αποστολή συνόδευαν η πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πιερίας Ζαίρα Λαζαρίδου, η Γενική Γραμματέας της Ένωσης Καλλιόπη Καμπερίδου και ο πρώην ταμίας και μέλος του συλλόγου Γιώργος Τσαχουρίδης.
Η πρώτη επίσκεψη έγινε το 1997 με τον τότε πρόεδρο της Ένωσης Κώστα Παπουτσίδη και μετά από 11 χρόνια πραγματοποιήθηκε η δεύτερη, με τη συμμετοχή 45 ατόμων.
Το οδοιπορικό ξεκίνησε με ενδιάμεσο σταθμό την Κωνσταντινούπολη, και στη συνέχεια με επισκέψεις σε διάφορες ιστορικές περιοχές.
Μέσα από μια πανέμορφή περιοχή με καταπράσινα βουνά τα σε πόλεις όπως η Κερασούντα η συγκίνηση ήταν διάχυτη ιδιαίτερα για όσους βρήκαν και είδαν τα σπίτια των παππούδων τους αλλά και με τις γνωριμίες που έγιναν με κατοίκους των περιοχών αυτών όπως και στην Τραπεζούντα.
Σε πολλές περιπτώσεις κοινό στοιχείο ήταν η ποντιακή λύρα και το ποντιακό γλέντι.
Το οδοιπορικό κράτησε 11 μέρες και καθόλη τη διάρκεια υπήρχε η συναισθηματική φόρτιση σε μια χώρα όπου κυριαρχούσε σε πολλές περιοχές το ποντιακό στοιχείο.

Απείλησε τους αντάρτες, ξέχασε την κοινωνία

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Στόχος του Πρωθυπουργού, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή, να συσπειρώσει στελέχη και οπαδούς της Ν.Δ
Ο Κ. Καραμανλής προσπέρασε με αοριστίες Βαλτοπέδιο και φοροκαταιγίδα ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ Λ. ΠΟΛΙΤΗΣ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Κάτω από τον πήχυ προσδοκιών των στελεχών, των ψηφοφόρων και της κοινωνίας πέρασε χθες ο Πρωθυπουργός.
Σε μια εμφάνιση που προετοίμαζε μέρες τώρα, για να αναστρέψει το κακό κλίμα και να σταματήσει την κατηφόρα που ξεκίνησε από τη συνέντευξή του στη Θεσσαλονίκη, δεν κατάφερε τελικά να απευθυνθεί στην κοινωνία.
Εξήντλησε τον «τσαμπουκά του» στους διαφωνούντες, στους οποίους έριξε τo γάντι και τους προκάλεσε εάν τολμούν να τον ρίξουν.
«Δεν δέχομαι εκβιασμούς. Δεν δέχομαι απόπειρες, που στόχο έχουν να επιβάλουν πολιτικές ξένες προς την εντολή του λαού.
Δίλημμα δεν έχω κανένα.
Όχι στο συνεχές πριόνισμα της κυβέρνησης.
Όχι στην υπονόμευση.
Όποιος έχει άλλα σχέδια, ας με αμφισβητήσει στα ίσια.
Ας ανατρέψει, ας ρίξει την κυβέρνηση.
Ξεκαθαρίζω τη θέση μου απέναντι σε όλους, προς κάθε κατεύθυνση».
Αυτή ήταν και φράση- κλειδί καθώς ο κ. Κ. Καραμανλής με το δίλημμα της... αποστασίας προς υπουργούς και βουλευτές και την απειλή για πρόωρες κάλπες, επιχείρησε να βγει από το πολιτικό αδιέξοδο.
Μια απειλή που ταυτόχρονα έδειχνε την απόφασή του να διαγράψει τον πρώτο βουλευτή που θα τολμήσει να αμφισβητήσει δημόσια τον ίδιον, τους υπουργούς και την πολιτική του. Απέφυγαν την κριτική.
Πάντως οι απειλές του Πρωθυπουργού για χθες τουλάχιστον έπιασαν τόπο.
Οι περισσότεροι απέφυγαν να ανέβουν στο βήμα, ενώ οι κ. κ. Βύρων Πολύδωρας και Π. Τατούλης, που βρήκαν το θάρρος να ασκήσουν κριτική ενώπιον του εσωκομματικού ακροατηρίου, ξεκαθάρισαν ότι τον στηρίζουν.
Ο κ. Κ. Καραμανλής- που σε αντίθεση με την εμφάνισή του στη ΔΕΘ ήταν σε «ρητορική φόρμα» όπως λένε υπουργοί- περιορίστηκε να απευθυνθεί μόνο στο εσωκομματικό του ακροατήριο. Δεν θέ λησε ή δεν μπόρεσε, όπως λένε πολλοί στη Ν.Δ., να δώσει απάντηση στα καυτά θέματα που απασχολούν τους πολίτες.
Και αυτά είναι η σκληρή φορομπηχτική πολιτική, η ασυδοσία της αγοράς που οδηγεί καθημερινά στη φτώχεια νέες ομάδες πληθυσμού και το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ
Βεβήλωσαν το μνημείο της ΕΛΔΥΚ!
Έχουν συνηθίσει στις άνανδρες επιθέσεις οι πολεμιστές της ΕΛΔΥΚ.
Το 1974 βρέθηκαν μόνοι και προδομένοι από πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να αντιμετωπίσουν ένα πανίσχυρο εχθρό.
Έναν εχθρό ο οποίος είδε μόνο τα στήθη τους και ποτέ την πλάτη τους. Δεν υπάρχει περίπτωση λοιπόν να τους επηρεάσει και η άνανδρη επίθεση που δέχτηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Οι «γνωστοί άγνωστοι του Περιστερίου» εν όψει της εκδηλώσεως της Κυριακής βεβήλωσαν το μνημείο των θυμάτων της ΕΛΔΥΚ το 1974 που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Αγίου Πολυκάρπου και Πελασγίας στο Περιστέρι.
«Έχουμε χορτάσει από εχθρούς και επιθέσεις, για να μας πτοήσει κάτι τέτοιο», δήλωσαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης συνεχίζοντα λέγοντας «ότι η εκδήλωση θα διεξαχθεί κανονικά το πρωί της Κυριακής». Η απάντηση μας σε αυτή την απαράδεκτη πράξη πρέπει να είναι η παρουσία μας στην εκδήλωση.
Γιατί εμείς έχουμε μάθει να τιμούμε και όχι να προσβάλλουμε νεκρούς.