Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού

Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού Έξυπνες απαντήσεις

Ο Γ.Πεταλώτης στην Αμερική συνοδευοντας τον Πρωθυπουργό

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ Λ. Ηρώων 30 69100 Κομοτηνή ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ: 25310 24498, 81006 Φαξ: 25310 81555 email:press@gpetalotis.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ O Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, συνοδεύει τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στην πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Αμερική. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής, ο Γιώργος Πεταλωτής παρευρέθηκε στην συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρεού με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μ. Ομπάμα, με τα θέματα της οικονομίας να κυριαρχούν στη συζήτηση στο Οβάλ Γραφείο. Ακολούθως παρέστη στον εορτασμό της Επετείου της 25ης Μαρτίου που γίνεται κάθε χρόνο στον Λευκό Οίκο, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κκ. Δημητρίου και δεκάδων Ελλήνων Ομογενών από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο. Σε συνέχεια των προγραμματισμένων επαφών , ο Γιώργος Πεταλωτής παρευρέθηκε και στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον πρώην Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, κατά τη διάρκεια δεξίωσης προς τιμήν της ελληνικής αποστολής.Η πρώτη επίσημη επίσκεψή στην Ουάσιγκτον ολοκληρώθηκε με σειρά επαφών στο Κογκρέσο με στελέχη της Αμερικανικής νομοθετικής εξουσίας.
Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Γραφείο Τύπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2196 Ώρα:09:45 Αθήνα: 11/03/2010 Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 19:25 χθες, σε ιπτάμενο δελφίνι, στο λιμάνι της Κέρκυρας. Από την πυρκαγιά σημειώθηκαν εκτενείς υλικές ζημιές στο κατάστρωμα του σκάφους.
Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος δέκα πυροσβεστικοί υπάλληλοι με έξι οχήματα. Νεκρή εντοπίστηκε, από τις πυροσβεστικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια κατάσβεσης μικρής έκτασης πυρκαγιάς, σε υπόγειο διαμέρισμα, η Χ.Ι. 86 ετών, στις 05:11 σήμερα, στην οδό Αρτοτίνης 20, στο Παγκράτι. Στο συμβάν συμμετείχαν επτά πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δύο οχήματα. Για τα ανωτέρω περιστατικά διενεργείται προανάκριση από τα αρμόδια Ανακριτικά Τμήματα. Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6, http://www.fireservice.gr

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΕκπτώσεις έως 50% λόγω κρίσης Αιματηρή συμπλοκή με άρωμα τρομοκρατίας Τι έδωσε και τι πήρε ο Γιώργος από τον Ομπάμα Έξι Όσκαρ και ένα... Λουλούδι Απεργιακά μποφόρ σήμερα Η ανεμογεννήτριά μου είναι αθόρυβη Στημένα: οργή σε Γιάννινα, Κομοτηνή Φαγοπότι εκατομμυρίων με 89 φάρμακα Η νίκη θέλει... τρόπο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και το Dasein σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Καβανόζη Του κόσμου ετούτου την Παρασκευή 12 Μαρτίου και ώρα 19:00 Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς Γιώργος Βέης και Ίκαρος Μπαμπασάκης. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Δημήτρης Ήμελλος, Αρκαδία Ψάλτη. Dasein Upstairs Σολωμού 12, Εξάρχεια Τηλ. 210 3841857

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και τα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Γρηγοράκη, Ο διαβήτης του Πλάτωνα την Παρασκευή 12 Μαρτίου και ώρα 20:00, στο βιβλιοπωλείο Ιανός ΘεσσαλονίκηςΓια το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Ζήσης Παπαδημητρίου, Kαθηγητής Κοινωνιολογίας ΑΠΘ Παντελής Μιντεκίδης, Kαθηγητής Mαθηματικών Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ποιητής, Θεοφάνης Ζβες. ΙΑΝΟΣ Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 277004

Το κορίτσι με τα μαύρα - Τελευταίες παραστάσεις

Τελευταίες παραστάσεις
«Το κορίτσι με τα μαύρα» του Μιχάλη Κακογιάννη
Η παράσταση που μεταφέρει για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή το σπουδαίο κινηματογραφικό έργο, του κορυφαίου Έλληνα σκηνοθέτη, Μιχάλη Κακογιάννη παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή Γιώργου Μακρή - Γρηγόρη Καραντινάκη και σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη, στη σκηνή του θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Το έργο «Το Κορίτσι με τα μαύρα», η πολυβραβευμένη ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη, με την Έλλη Λαμπέτη και τον Δημήτρη Χόρν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, αποτέλεσε σταθμό για τον ελληνικό κινηματογράφο και απέσπασε το ενδιαφέρον του κοινού και της κριτικής διεθνώς.
Η θεατρική της εκδοχή εστιάζεται στη μοιραία ερωτική ιστορία, που ανατρέπει με τραγικό τρόπο τη ζωή μιας μικρής, γεμάτης μυστικά, κοινωνίας.Σημειώσεις και σκέψεις για τη διασκευή και σκηνοθεσία Από τη λευκή οθόνη στη λευκή σελίδα - μια δύσκολη ιστορία αγάπης που λειτουργεί ως καταλύτης στην περίκλειστη κοινωνία του νησιού.
Μακροχρόνια κρυμμένα μυστικά, αισθήματα, παρελθόντα εγκλήματα καρδιάς, βγαίνουν στο φως με εκρηκτικό τρόπο, δημιουργώντας και νέα θύματα –παράπλευρες απώλειες το λέμε πια– που αρκετά είναι αθώα του αίματος.
Μια τραγωδία πριν τη σιωπή του φινάλε.
Κάθαρση.
Κάθαρση;- άντρες και γυναίκες ακυρωμένοι από τις κοινωνικές επιταγές, συμπιεσμένοι ανάμεσα στις αληθινές ανάγκες τους και το μίσος που παράγει η αδυναμία τους να ζήσουν όσα πραγματικά επιθυμούν- δεν πρέπει κάποιος, ένας έστω, να ξεφύγει από αυτή τη μοίρα;- ο ανελέητος ήλιος της ταινίας που πυρπολεί γη και ανθρώπους, αναλογεί σκηνικά στη λάβα των παθών και των πράξεων που αυτά παράγουν;- πώς να ξεφύγεις από τα «δεσμά» της Λαμπέτη, του Χορν, του Φούντα και να μπορείς να λες Μαρίνα, Παύλος, Χρήστος;
Πώς να «διαβάσεις» μια ταινία ερήμην του κατακερματισμού των πλάνων, ώστε να φτάσεις στο αιώνια ζητούμενο του θεάτρου;
Πώς στην κλειστή αίθουσα θα χωρέσει όλος αυτός ο ουρανός, η θάλασσα, ο αέρας; Ένα λευκό τοπίο; - στο δραματουργικό υπέδαφος του Κακογιάννη πλήθος συναντήσεων πολύτιμων ορυκτών: η αρχαία ελληνική τραγωδία, ο Λόρκα, ακόμα κι ο Ίψεν.- μια Ελλάδα τόσο κοντά μας αλλά και τόσο μακριά.Υπήρξε στ’ αλήθεια; Άνθρωποι – οι ήρωες, που μπορούσαν να δουν το είδωλό τους στον καθρέφτη.
Σαφείς ως υπάρξεις, οριστικοί ωσάν μικροί θάνατοι, ακόμα και στην εξέλιξή τους στη διαδρομή του δράματος και όχι, όπως στο σύγχρονο παρόν, ρευστοί», «περίπου» και «ευλύγιστοι», για να χωρούν παντού.- μελαγχολία για κάτι που χάθηκε και που κατοικεί στον σκληρό κόσμο του έργου.
Είναι δυνατόν;- κύριε Κακογιάννη, χαιρετισμούς και θερμές ευχαριστίες. Γιώργος Μακρής, Γρηγόρης Καραντινάκης
Διασκευή για το θέατρο: Γιώργος Μακρής - Γρηγόρης Καραντινάκης
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης
Σκηνικά-κοστούμια: Έρση Δρίνη
Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης
Χορογραφία: Τατιάνα Μύρκου
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Μουσική διδασκαλία: Νίκος Βουδούρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Τατιάνα Μύρκου
Οργάνωση παραγωγής: Ηλίας Κοτόπουλος Διανομή
(με σειρά εμφάνισης) Αστέρης Πελτέκης (Παύλος), Αναστασία Κατσιναβάκη (Μαρίνα), Γιάννης Χαρίσης (Αντώνης), Μιχάλης Γούναρης (Αριστείδης), Γιώργος Σφυρίδης (Ρούσσος), Xρήστος Παπαδημητρίου (Μήτσος), Άννη Τσολακίδου (Αντιγόνη), Ελευθερία Τέτουλα (Μαρίκα), Δήμητρα Χαριτοπούλου (Πηνελόπη), Θάλεια Σκαρλάτου (Φρόσω), Νίκος Τουρνάκης (Πανάγος), Κωνσταντίνος Ίτσιος (Πέτρος), Γιώργος Κολοβός (Χρήστος), Δημήτρης Παπαγεωργίου (Χωροφύλακας).
Παραστάσεις Τετάρτη 7μμ. Πέμπτη & Παρασκευή 9 μμ., Σάββατο 6 μμ & 9 μμ., Κυριακή 7 μμ.
Πλατεία – Θεωρείο: 20 € κανονικό, 15 € εκπτωτικό (παιδικό, μαθητικό φοιτητικό, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΑΠΘ)Εξώστης A: 12€. Έξωστης Β΄: 10 €
Γενική Είσοδος με Κάρτα Πολιτισμού ΥΠΠΟ 12 €
Πληροφορίες-Κρατήσεις: Ώρες λειτουργίας ταμείων
9.30 π.μ. έως τις 9.30 μ.μ.
Μονής Λαζαριστών: 9:30π.μ. -1:00μ.μ. & 5:00 μ.μ. – 9.30μ.μ Τηλ. κρατήσεων: 2310 288000

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ [ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ]

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

Νύχτες με ουρά Αντώνης Σουρούνης ΕΛΛHNIKH ΛOΓOTEXNIA / ΠEZOΓPAΦIA egreen Έλλη Παγκάλου Χαρτόδετο ISBN: 978-960-03-5024-1 σελ. 264 1 Μαρτίου 2010 Δεκαέξι Αύγουστος Κορτώ ΕΛΛHNIKH ΛOΓOTEXNIA / ΠEZOΓPAΦIA egreenE. ΠΑΓΚΑΛΟΥ Χαρτόδετο ISBN: 978-960-03-5023-4 σελ. 512 22 Φεβρουαρίου 2010 Ο ευτυχισμένος θάνατος Αλμπέρ Καμύ ΞENH ΛOΓOTEXNIA / ΣYΓΓPAΦEIΣ AΠ' OΛO TON KOΣMO Μετάφραση:Νίκη Καρακίτσου-Ντουζέ, Μαρία Κασαμπάλογλου-Ρομπλέν Χαρτόδετο ISBN: 978-960-03-5046-3 σελ. 176 8 Μαρτίου 2010 Οι νύχτες στο Φλόρες Σέσαρ Άιρα ΞENH ΛOΓOTEXNIA / ΣYΓΓPAΦEIΣ AΠ' OΛO TON KOΣMO Μετάφραση:Κατερίνα Τζωρίδου Χαρτόδετο ISBN: 978-960-03-5031-9 σελ. 144 8 Μαρτίου 2010 Οι ουρανοξύστες της Μόσχας Βασίλι Πάβλοβιτς Αξιόνοφ ΞENH ΛOΓOTEXNIA / ΣYΓΓPAΦEIΣ AΠ' OΛO TON KOΣMO Μετάφραση:Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης Χαρτόδετο ISBN: 978-960-03-5029-6 σελ. 416 8 Μαρτίου 2010 Ηρεμήστε Πως να αντιμετωπίσετε την απογοήτευση και το θυμό Πωλ Χοκ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ egreen Έλλη Παγκάλου Δεμένο ISBN: 978-960-03-5066-1 σελ. 160 8 Μαρτίου 2010 Σήμερα η τέχνη Σταύρος Τσιγκόγλου ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ Χαρτόδετο ISBN: 978-960-03-5060-9 σελ. 542 8 Μαρτίου 2010

Αφιερώματα σε μεγάλους λογοτέχνες 2010 - Στρατή Τσίρκα και Νίκο Καββαδία τιμά το ΕΚΕΒΙ

Αφιερώματα 2010 σε μεγάλους λογοτέχνες
Τον Στρατή Τσίρκα και τον Νίκο Καββαδία τιμά το ΕΚΕΒΙ Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) στο πλαίσιο των αφιερωμάτων σε μεγάλους λογοτέχνες που διοργανώνει κάθε χρόνο, τιμά φέτος δύο σημαντικούς συγγραφείς που άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας: τον Στρατή Τσίρκα (1911-1980), τιμώντας τα 30 χρόνια από τον θάνατό του και τον Νίκο Καββαδία (1910-1975), τιμώντας τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.Δύο μεγάλοι συγγραφείς, ο πεζογράφος Τσίρκας και ο ποιητής Καββαδίας που το έργο τους διαβάστηκε και αγαπήθηκε από το ευρύ αναγνωστικό κοινό, ενέπνευσε τον κινηματογράφο, τη μουσική, τις εικαστικές τέχνες και συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί σημείο αναφοράς των λογοτεχνικών μας αναζητήσεων.Υπήρξαν άλλωστε και φίλοι στην προσωπική τους ζωή – όπως βλέπουμε στην κοινή τους φωτογραφία.
Διαβάζουμε χαρακτηριστικά στην τρυφερή αφιέρωση που έγραψε ο Καββαδίας προς τον Τσίρκα: «Άλλοι τρεις.
Μαζί τους εσύ Γιάννη και Αντιγόνη, τελευταία και ο Κωστής. Πέντε δάχτυλα να μετράω, να μ’ αγαπάτε να με μουτζώνετε. Σας λατρεύω, Κόλιας. Αλεξάνδρεια, κάποτε», στο βιβλίο Πούσι (Εκδόσεις Α. Καραβία, 1947) [περιλαμβάνεται στην «Βιβλιοθήκη Τσίρκα» που φιλοξενεί το ΕΚΕΒΙ].
Τα αφιερώματα αυτά αποτελούν συμβολικούς εορτασμούς που δίνουν την ευκαιρία να διαβαστεί και να εκτιμηθεί εκ νέου, υπό το πρίσμα μιας σύγχρονης οπτικής, το έργο «κλασικών» Ελλήνων συγγραφέων.
Στόχος της επαναπροσέγγισης είναι η ενίσχυση της φιλολογικής έρευνας και της σχετικής βιβλιογραφίας καθώς και η επαφή και γνωριμία του ευρύτερου κοινού και ιδιαίτερα των νεότερων γενεών ώστε να ανακαλύψουν τη σημαίνουσα λογοτεχνική μας κληρονομιά.Το ΕΚΕΒΙ στο πνεύμα αυτό προσκαλεί και ενθαρρύνει τους πολιτιστικούς φορείς αλλά και βιβλιοπωλεία, σχολεία, πολιτιστικά κέντρα, έδρες νεοελληνικών σπουδών, δημοτικές βιβλιοθήκες, λέσχες ανάγνωσης κ.ά. να συμμετάσχουν στον εορτασμό με διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων σε όλη την ελληνική περιφέρεια. ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗ ΤΣΙΡΚΑ εκδήλωση μνήμης «Στρατής Τσίρκας – 30 χρόνια μετά»
Με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), oι εκδόσεις Κέδρος και τα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ τιμούν την Τρίτη 9 Μαρτίου, ώρα 20.30 μ.μ. τη μνήμη του Στρατή Τσίρκα (1911-1980) με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατό του.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24) με τίτλο «Στρατής Τσίρκας – 30 χρόνια μετά», μια αναδρομή στις σελίδες του Νουρεντίν Μπόμπα, των Ακυβέρνητων Πολιτειών, της Χαμένης Άνοιξης.Για το έργο και τη ζωή του συγγραφέα θα μιλήσουν οι: Γιάννης Παπαθεοδώρου, Επίκουρος Καθηγητής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων - Τίτος Πατρίκιος, ποιητής - Χρύσα Προκοπάκη, μελετήτρια και μεταφράστρια του έργου του - Δημήτρης Ραυτόπουλος, κριτικός λογοτεχνίας. Συντονίζει η δημοσιογράφος Όλγα Σελλά.
Την εκδήλωση προλογίζει η Διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ Κατρίν Βελισσάρη.
διαδικτυακός ιστότοπος tsirkas.ekebi.gr
Το ΕΚΕΒΙ έχει αναρτήσει στον ηλεκτρονικό του κόμβο ιστότοπο αφιερωμένο στον Στρατή Τσίρκα, όπου περιλαμβάνεται μια πλήρης παρουσίαση της ζωής και του έργου του: χρονολόγιο, εργογραφία, βιβλιογραφία και επιλογή κριτικών για τις Ακυβέρνητες Πολιτείες.
Παρουσιάζεται επίσης για πρώτη φορά σε πλήρη μορφή ο βιβλιογραφικός κατάλογος της «Βιβλιοθήκης Τσίρκα».
βιβλιογραφικός κατάλογος της «Βιβλιοθήκης Τσίρκα»
Είναι έτοιμος σε πλήρη μορφή ο βιβλιογραφικός κατάλογος της «Βιβλιοθήκης Τσίρκα» ο οποίος δεν καταγράφει απλώς τους 3.000 τίτλους της συλλογής, αλλά και τις αφιερώσεις συγγραφέων προς τον Τσίρκα, ενώ παρέχει στους ερευνητές τη δυνατότητα να γνωρίζουν εάν στο περιθώριο κάθε βιβλίου υπάρχουν ιδιόχειρες σημειώσεις ή υπογραμμίσεις του Τσίρκα.
Ο κατάλογος έχει δημοσιευθεί σε μορφή ηλεκτρονικής έκδοσης στον ειδικό ιστότοπο για τον Τσίρκα.
η «Βιβλιοθήκη Τσίρκα» του ΕΚΕΒΙ
Το ΕΚΕΒΙ φιλοξενεί στους χώρους του την προσωπική συλλογή βιβλίων του Στρατή Τσίρκα την οποία δώρισε το 1998 η σύζυγός του συγγραφέα κα Αντιγόνη Χατζηανδρέα.
Τον Δεκέμβριο 2004, αφού αποκαταστάθηκαν κάποιες φθορές που είχαν υποστεί τα βιβλία από την υγρασία, η συλλογή στεγάστηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του 3ου ορόφου, στο νέο κτήριο του ΕΚΕΒΙ (Αθανασίου Διάκου 4, περιοχή Μακρυγιάννη) και είναι πλέον ανοιχτή για το κοινό (καθημερινά 9.00 π.μ.-5.00 μ.μ., τηλ. 210-9200306, υπεύθυνη κα Μάγδα Τσουμή).
Η «Βιβλιοθήκη Τσίρκα» περιλαμβάνει 3.000 τόμους από την προσωπική συλλογή του συγγραφέα -σπάνιες εκδόσεις ελληνικών και ξενόγλωσσων βιβλίων και περιοδικών του 19ου και 20ου αιώνα με χειρόγραφες σημειώσεις του συγγραφέα.
Αποτελεί πολύτιμο υλικό για τους ερευνητές κυρίως και τους μελετητές του έργου του που μπορούν μεταξύ άλλων να βρουν ενδιαφέροντα στοιχεία - αφιερώσεις από τον ίδιο ή από άλλους συγγραφείς προς αυτόν, ιδιόχειρες σημειώσεις ή υπογραμμίσεις - αποκαλυπτικά για τον άνθρωπο και λογοτέχνη Τσίρκα. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ
εκδηλώσεις σε σχολεία
Κατά τη διάρκεια της χρονιάς το ΕΚΕΒΙ θα οργανώσει σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα εκδηλώσεις για τον συγγραφέα Στρατή Τσίρκα στο πλαίσιο του προγράμματος «Συγγραφείς και εικονογράφοι στα σχολεία».
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ αφιερωμένη στον Καββαδία η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης
Σε έναν από τους πιο γνωστούς και εμπνευσμένους Έλληνες ποιητές του 20ού αιώνα, στον Νίκο Καββαδία, αφιερώνει φέτος το ΕΚΕΒΙ την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, τιμώντας τα εκατό χρόνια από τη γέννησή του. Έτσι, η καθιερωμένη καμπάνια ποίησης που διοργανώνει κάθε χρόνο το ΕΚΕΒΙ θα περιλαμβάνει εικονογραφημένους στίχους του Καββαδία.
Από τις 21 Μαρτίου, ημέρα που γιορτάζεται παγκοσμίως η ποίηση, θα ταξιδεύουν στην πόλη οι στίχοι του ποιητή που έπλασε το μυθικό του alter ego ως περιπλανώμενου ποιητή των θαλασσών εισάγοντας στο έργο του στοιχεία κοσμοπολιτισμού και εξωτισμού.
διαδικτυακός ιστότοπος kavadias.ekebi.gr
Ο ηλεκτρονικός κόμβος του ΕΚΕΒΙ (www.ekebi.gr) θα φιλοξενήσει ιστότοπο αφιερωμένο στον Νίκο Καββαδία που θα περιλαμβάνει χρονολόγιο, εργογραφία, βιβλιογραφία και επιλογή κριτικών, δίνοντας μια πλήρη παρουσίαση του έργου ενός βιωματικού ποιητή της «γενιάς του ‘30» που ακροβάτησε μέσα από τους στίχους αλλά και τα πεζά του στα όρια του υπερρεαλισμού, πάντα όμως στο πλαίσιο της παραδοσιακής στιχουργικής φόρμας και ρυθμικής τεχνικής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΕΚΕΒΙ, συνεχίζοντας το πρόγραμμα δημιουργίας ειδικών ιστοτόπων για τους Έλληνες λογοτέχνες που έχει τιμήσει με επετειακά αφιερώματα από το 2000 μέχρι και σήμερα, μετά τον Καραγάτση, τον Νίκο Γαβριήλ Πεντζίκη και τον Γιάννη Ρίτσο ολοκληρώνει και παρουσιάζει τις σελίδες για τους Κωστή Παλαμά, Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, Γρηγόριο Ξενόπουλο, Άγγελο Σικελιανό, Γιώργο Θεοτοκά και Νίκο Εγγονόπουλο.
ημερίδα «Ο Καββαδίας σήμερα»
Στο πλαίσιο του αφιερώματος το ΕΚΕΒΙ θα οργανώσει, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Άγρα, ημερίδα με ειδικούς ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίοι θα συζητήσουν για το πολυδιάστατο έργο του Νίκου Καββαδία.
εκδηλώσεις σε σχολεία
Κατά τη διάρκεια της χρονιάς το ΕΚΕΒΙ θα οργανώσει σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα εκδηλώσεις για τον συγγραφέα Νίκο Καββαδία στο πλαίσιο του προγράμματος «Συγγραφείς και εικονογράφοι στα σχολεία».
Ημερολόγιο εκδηλώσεων για τους δύο τιμώμενους συγγραφείς
Το ΕΚΕΒΙ θα καταγράφει καθημερινά στο «Ημερολόγιο εκδηλώσεων για το βιβλίο» που λειτουργεί στον κόμβο του (www.ekebi.gr) όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην ελληνική περιφέρεια και στο εξωτερικό προς τιμή των δύο συγγραφέων – όπως βέβαια καταγράφει και κάθε άλλη εκδήλωση για το βιβλίο.
Μια πλήρης ατζέντα όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν για την βιβλιοφιλική δραστηριότητα στην πόλη τους ενθαρρύνοντας τη συνέχιση και ανάπτυξη των δράσεων αυτών που φαίνεται να είναι σημαντικά περισσότερες από όσο ίσως νομίζαμε (π.χ. η καταγραφή των εκδηλώσεων για τον Γιάννη Ρίτσο το 2009 ήταν μια ευχάριστη έκπληξη ως προς τον εντυπωσιακό αριθμό τους σε όλη την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη).

Η ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ

Η ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΡΗΣ ΔΑΒΑΡΑΚΗΣ Σελίδες: 432 ISBN: 978-960-518-372-1 Ο Βασίλης ένιωθε πως μετά την περιπέτειά του και την «διορθωτική» παρέμβαση της «νέας εποχής», μετά από αυτή την εμπειρία που βίωσε τόσο δυναμικά αλλά και ξεκάθαρα μέσα στο ίδιο του το σώμα, ήτανε τώρα πιά ένας από τους «καινούργιους ανθρώπους».
Ένας από τα δισεκατομμύρια των «καινούργιων ανθρώπων» που έχουν επιτέλους κατακλύσει τον πλανήτη, όχι ως κατακτητές, αλλά ως αληθινοί αναθεωρητές και φορείς γνώσεων από μιά άλλη περιοχή του σύμπαντος όπου η ανθρωπότητα δεν έχει μέχρι πρόσφατα πρόσβαση. Ο Βασίλης διέφερε από τους πάρα πολλούς μονάχα σε κάτι: στο γεγονός πως είχε καταλάβει τι του είχε συμβεί και είχε και το θάρρος (ένα επιπλέον δώρο που του «χαρίστηκε» γιά να τον κάνει πιό αποτελεσματικό) να αναλάβει την ευθύνη που συνεπάγεται η αποδοχή του απλού γεγονότος οτι είσαι «δοχείο» και υποδέχεσαι πληροφορίες σημαντικές και γιά τους συνανθρώπους σου «από εκεί επάνω». ΙΝΔΙΚΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Καλλιδρομίου 64, 114 73, Αθήνα
Τηλ. 2108838007 - 2108251889, Fax. 2108215389 Υποκατάστημα Θεσσαλονίκης: Εξαδακτύλου 5
54635 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310231083, Fax. 2310262399 E-mail. indiktos@indiktos.gr

ΕΝΣΤΟΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Συμφωνία Τουρκίας – Ν. Κορέας «Όλα στην φόρα» από τον Στέλιο Παπαθεμελή Οι ειδικές δυνάμεις της Βρετανίας έχουν υποστεί τις χειρότερες απώλειες τους έδώ και 60 χρόνια Διαψεύδει το ΓΕΝ τα δημοσιεύματα περί παρενόχλησης του Blue Star 2 από τουρκικές πυραυλακάτους Παρενόχληση του Μπλου Σταρ Η απόδειξη της γενοκτονίας των Αρμενίων Lessons of History: The Question of Armenian Genocide Παρέλαβε το βραβείο «Υπηρεσίας στο Ισλάμ» ο Erdoğan Η Συμμορία των 1.111 Κομμένη-ραμμένη στο όραμα των Τούρκων για περιουσιακό Καταδρομείς καταθέτουν στο Φάκελο Νέα τουρκική παρενόχληση της Frontex Αντιδράσεις προκαλεί σχέδιο για “εγκατάλειψη” του Ανατ. Αιγαίου Ὕψωμα 731: Οἱ Θερμοπύλες ποὺ δὲν ἔπεσαν Η Ευρώπη κάνει δικαστή τον... Αττίλα! Το Ισραήλ τάραξε τις σχέσεις με ΗΠΑ Οργισμένος ο Ερντογάν με τις ΗΠΑ Ειρήσθω-Ηγήτορες των λευκών σημαιών Αυστραλία: Κινητοποίηση για τα ελληνικά Σχέσεις ΠΓΔΜ- Βελγίου Στη σύνοδο της Σλοβενίας ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ» Πυρηνική συνεργασία με τους Άραβες επιθυμεί το Ισραήλ Γαλλικό Αεροπλανοφόρο στο Αιγαίο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΜΠ. ΟΜΠΑΜΑ.Ισχυρά και άδηλα ανταλλάγματα στη συνάντηση

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ CLUB ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

TOM WAITS TRIBUTE by ΣΥΛΛΑΙΟΥ & POISON BAND
Έναρξη: 21:00 Είσοδος:12 e Η Γεωργία Συλλαίου και η Poison Band ύστερα από τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους, παρουσιάζουν και πάλι μία παράσταση αφιερωμένη αποκλειστικά στον Tom Waits, με μόνο δικές του συνθέσεις.
Στο πρόγραμμα εκτός από γνωστά και λιγότερα γνωστά τραγούδια του Tom Waits, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην ποιητική υπόσταση του δημιουργού.
Ο Tom Waits χαρακτηρίστηκε «ο τελευταίος των Mοϊκανών», αλλά ένας τέτοιος χαρακτηρισμός ο οποίος έχει δοθεί και σε άλλους καλλιτέχνες, είναι πολύ απλοϊκός για έναν μοναδικό performer, συνθέτη, έναν ποιητή της ζωής.
Αυτός ο Καλιφορνέζος μουσικός με τις ευρωπαϊκές ρίζες και την πολυσύνθετη καλλιτεχνική δημιουργία, δονεί με τη φωνή του, την ποίηση και τα ηχοχρώματά του πολλές γενιές και το ρόδο του ανθεί πάντα και για πάντα μέσα από τα συγκλονιστικά τραγούδια του.
Η Γεωργία Συλλαίου και η Poison Band, δίνουν τη δική τους ερμηνεία και πίνουν στην υγειά του, ολοκληρώνοντας την παράσταση με ένα δικό τους κομμάτι σε ποίηση της ερμηνεύτριας και μουσικές παρεμβάσεις της μπάντας.
Επίσης θα προβληθούν σπάνια ντοκουμέντα από συναυλίες του Tom Waits, καθώς και μέρος της ταινίας “Down by law” του Τζιμ Τζάρμους.
TOM WAITS TRIBUTEMYLOS CLUB INFO: 2310 510 081

ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ
Αρ. Πρωτ. : 2169 // 09-03-2010
Συνάδελφοι, Mε τον τελευταίο Νόμο με την ονομασία «Προστασία της Ελληνικής Οικονομίας, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης», η κυβέρνηση εγκλημάτησε για άλλη μια φορά εναντίον των εύκολων «θυμάτων» των δημόσιων υπαλλήλων.
Το μεγαλύτερο όμως πλήγμα το δεχτήκαμε εμείς οι ένστολοι εργαζόμενοι των Σωμάτων Ασφαλείας.
Με χαμηλές αποδοχές, που εδώ και χρόνια βρίσκονται καθηλωμένες, αλλά και με το 50% αυτών να είναι επιδόματα, δεχόμαστε το μεγαλύτερο και πιο άδικο στραγγάλισμα των ήδη πενιχρών αμοιβών μας.
Η περικοπή του 12% στα επιδόματά μας, εξαιρεί μόνο το χρονοεπίδομα, την οικογενειακή παροχή, το επίδομα των ειδικών συνθηκών και το καταδυτικό.
Αντίστοιχα ληστεύει όλα τα άλλα επιδόματά μας (ανάλογα με το κατεχόμενο βαθμό):
1.Το ειδικής απασχόλησης με μείωση από 22 έως και 51 ευρώ
2. Το επίδομα εξομάλυνσης με μείωση από 17 έως 34 ευρώ
3. Το επίδομα υψηλής ευθύνης από 5 έως και 71 ευρώ
4. Το επίδομα Διοίκησης από 4 έως 18 ευρώ.
Με τα παραπάνω, η ζημιά που θα υποστούμε και μάλιστα αναδρομικά από 1-1-2010 θα είναι μια μηνιαία μείωση από 48 έως και 174 ευρώ ανάλογα με τη μισθολογική κλίμακα.
Σε αυτό το ποσό δεν έχει υπολογιστεί η περικοπή του 12% στο επίδομα αυξημένης ετοιμότητας (νυχτερινά) κσι στην αποζημίωση των πενθημέρων, η οποία φημολογείται ότι θα ανέλθει μέχρι και το 50%(;)
Το δεύτερο ισχυρό κτύπημα στο εισόδημά μας έρχεται όμως από τη μείωση των δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα – επιδόματος αδείας.
Εδώ η ληστεία στο εισόδημα, ετησίως, θα κυμανθεί από 410 ευρώ στον νεοδιορισμένο Πυροσβέστη, έως και 1986 ευρώ στον Ανώτατο Αξιωματικό με το υψηλότερο χρονοεπίδομα.
Η άδικη και απροκάλυπτη επίθεση στο εισόδημά μας συνεχίζεται με μια ακόμα ρύθμιση για το επίδομα ειδικών συνθηκών, το οποίο πλέον καθηλώνεται στο σημερινό ποσό χορήγησής του, αποσυνδεόμεοη από το 8% του εκάστοτε ύψους του Β.Μ. του Ανθυποπυραγού.
Τέλος ο στραγγαλισμός των πενιχρών αμοιβών μας, ολοκληρώνεται από την κατάργηση του σημερινού συστήματος της αποζημίωσης των εκτός έδρας μετακινήσεων, με πρώτο μέτρο την αλλαγή της απόστασης του εκτός έδρας από 15 χιλιόμετρα σε 60 χιλιόμετρα και δεύτερο με την κατάργηση των μέχρι σήμερα ισχυόντων για μας, σε όλες τις μετακινήσεις μας.
Συνάδελφοι, Τόσα χρόνια το πυροσβεστικό προσωπικό, «ενισχύει» ακουσίως την ελληνική οικονομία, στερούμενο οποιασδήποτε μισθολογικής αύξησης Τόσα χρόνια το πυροσβεστικό προσωπικό, «προσφέρει» ακουσίως στην ελληνική οικονομία, χιλιάδες ώρες εκβιαζόμενης και απλήρωτης υπερεγασίας. Τόσα χρόνια το πυροσβεστικό προσωπικό, «προσφέρει» εργασία χωρίς πληρωμή του συνόλου της νυχτερινής εργασίας αλλά και Κυριακών και Αργιών. ΑΝΤΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΜΑΣ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΥΡΠΟΛΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ
ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ

Ο Καιρός - Πέμπτη 11.3.2010

http://www.youtube.com/watch?v=VXzL_FUFOjg

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

Πόντος - Δικαίωμα στη μνήμη ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο δήμος Θεσσαλονίκης τιμά τρεις γυναίκες για την πολύχρονη κοινωνική προσφορά τους ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ Αρμενική Γενοκτονία - Πως η πολιτική εκπορνεύει την Ιστορία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ

"ΠΡΑΣΙΝΟΙ" ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑ "ΑΟΡΑΤΟΥ" ΦΑΣΟΥΛΑ

Διαβαστε στο Διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΝΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΝΟΣΤΑΛΓΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ!
Διαβαστε επισης:
ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: 1% ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6042
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

Από την Γερμανία του Χίτλερ στην σύγχρονη Γερμανική κοινωνία

Από την Γερμανία του Χίτλερ στην σύγχρονη Γερμανική κοινωνία
ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Το τεστ της ρωσικής αντιπολίτευσης Γερμανία: Προεκλογικά εν μέσω σκανδάλων Διεθνές ινστιτούτο πυρηνικής ενέργειας εξήγγειλε ο Σαρκοζί Θρησκευτική βία με 500 νεκρούς Στενός κλοιός από τη ΜΙ-5 στη νεολαία του Γ΄ Ράιχ Το 62,4% των Ιρακινών προσήλθε στις κάλπες Πράσινο φως από τον Νετανιάχου για επέκταση του εποικισμού Μπεϊτάρ Ιλίτ Μήνις στα όρια αναβίωσης ρατσιστικών αφηγήσεων Το Ισραήλ θα επιτρέψει στους Μπαν Κι Μουν και Κάθριν Άστον να επισκεφθούν τη Γάζα Οι Έλληνες μας άρπαξαν τη Λέσβο

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ ΤΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr τι καταγγέλει η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή σχετικά με ρυθμιση του ΥΠΕΣ η οποία αφήνει "ατιμώρητους" τους δήμους και τις νομαρχίες σε μια περίοδο "τιμωρίας" για τους πολίτες
Διαβάστε επίσης:
1) Εισαγγελική παρέμβαση για το ΧΥΤΑ ζήτησε ο δ. Πειραιά
2) Αυτονομία θέλει ο δήμαρχος Καματερού
3) Αυτονομία θέλει ο δήμαρχος Καματερού
4)Βύρωνας: ανοιχτός «διάλογος» με το δήμαρχο
5) Ανοίγει ο δρόμος για την αποτέφρωση
6) Ικανοποίηση για τη χρηματοδότηση της Κάρλας
7) Παρούσα και φέτος η ν. Πειραιά στο Φεστιβάλ Ελιάς
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό λόγω δοκιμών στο σύστημα ελέγχου κυκλοφορίας Στοιχεία για «στημένους» αγώνες στο Ελληνικό Πρωτάθλημα περιέχει φάκελος της UEFA!!!

Χωρίς Βίζα Και οι «λαθρομετανάστες»;

Χωρίς Βίζα Και οι «λαθρομετανάστες»; Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Προφανώς κάποιοι ξαφνιάστηκαν, κάποιοι χειροκρότησαν και κάποιοι έσπευσαν να επικρίνουν την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού μας που έγινε γνωστή στον ελληνικό χώρο χτες βράδυ (λόγω της διαφοράς ώρας) ότι καταργείται η θεώρηση των διαβατηρίων (βίζα) Ελλήνων πολιτών που επιθυμούν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ… Εάν βασανίσει κανείς το όποιο «μυαλό» διαθέτει θα μπορέσει να εντοπίσει και τον σχετικό πολιτικό χώρο που εκφράζει την κάθε αντίδραση… Ξεπερνώντας τις πράσινες, μπλε, κόκκινες και ποικιλόχρωμες αντιδράσεις (που αντιστοιχούν στουυς σχετικούς πολιτικούς χώρους, φυσικά) επιτρέψτες μου να θέσω ένα πολύ αφελές ερώτημα: Καλά οι Υπηρεσίες Ασφάλειας των ΗΠΑ που εδώ και μερικούς μήνες (μετά το επεισόδιο με τον νεαρό Νιγηριανό, γόνο πάμπλουτου Τραπεζίτη, που ζούσε στην Αγγλία και θα είχε τινάξει στον αέρα ένα ολόκληρο αεροσκάφος εάν δεν τον είχε προλάβει ο συνεπιβάτης του ο νεαρός Ολλανδός) θα δεχθούνε στις ΗΠΑ ΧΩΡΙΣ VISA τους σχεδόν 700,000 “λαθρομετανάστες» (πολλοί «αγνώστου» εθνότητας και προηγούμενης υπηκοότητας) που θα ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ο συζητούμενος σήμερα νόμος του κ Ραγγούση και του ΠΑΣΟΚ και μαζί τους ΟΛΟΥΣ όσους μέχρι σήμερα «νομιμοποιήσανε» ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία;;; Κάνω την αφελή ερώτηση καθότι από τη στιγμή που αυτοί οι «νομιμοποιηθέντες» ή αναμένοντες να «νομιμοποιηθούν» θα έχουν κανονικότατο δικαίωμα απόκτησης ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ!!! Δηλαδή, τι ακριβώς πέτυχε ο κ Παπανδρέου; Συναίνεση του Αμερικανού προέδρου και των Υπουργείων Εξωτερικών και Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ να έχουν δικαίωμα ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ εισόδου στις ΗΠΑ εκατοντάδες χιλιάδες άτομα που αφού εισήλθαν ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ στην Ελλάδα μπορούν τώρα ως ΟΨΙΜΟΙ Έλληνες Υπήκοοι να «πεταχτούνε» και μέχρι Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Ουάσιγκτων, Σικάγο και Λός Άντζελες; Κάτι ΔΕΝ μου στέκει καλά και για αυτό κάνω την αφελή ερώτηση!