Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

Πάνε κάμποσες μέρες που μπήκε σε ισχύ ο «Αναθεωρημένος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηριών», ο γνωστός σε ΟΛΟΥΣ πλέον ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΚΤΕΟ των Αναπήρων και Χρόνια Πασχόντων, το ΜΠΑΚΑΛΟΤΕΦΤΕΡΟ του ανθρώπινου ΠΟΝΟΥ, που μαζί με την «Λίστα Μη Αναστρέψιμων Παθήσεων», αποτελούν τα «καινοτόμα» μέσα ΣΦΑΓΗΣ των ασθενών από τις διάφορες Υγειονομικές Επιτροπές….
Έχω λάβει πολλά mails από ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, και ιδιαίτερα από ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας οι οποίοι και πριν την «Αναθεώρηση» του Πίνακα Ποσοστών, ήταν και εξακολουθούν να είναι ξεκρέμαστοι μια και γύρω από την πάθηση τους υπάρχει από την πρώτη στιγμή, από την δημιουργία της λίστας μη αναστρέψιμων παθήσεων μέχρι και τώρα, ένα ομιχλώδες τοπίο.
ΤΙΠΟΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟ. Μάλιστα, η πάθηση δεν είναι καλά καλά τόσο μέσα στη «λίστα» όσο και στον «πίνακα» ποσοστών, γιατί οι «σχεδιαστές» φαίνεται δεν την έκριναν σοβαρή (είμαι ευγενικός στον χαρακτηρισμό τους).
Έγραψα πάρα πολλές φορές πως οι ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, είναι από τους πιο ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΥΣ, αφού πάσχουν από μια χρόνια πάθηση η οποία εύκολα ΞΕΓΕΛΑ και τους πιο έμπειρους γιατρούς.
Έγραψα επίσης πολλές φορές, πως η συγκεκριμένη πάθηση, το συγκεκριμένο «αυτοανοσο» ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΠΛΗ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ», ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ.
Ο Νευρολόγος που έχει στην ευθύνη του ασθενείς με ΣΚΠ, πρέπει να ασχολείται με την πάθηση αυτή ΣΥΝΕΧΕΙΑ, να ερευνά και το παραμικρό, γιατί η κατάσταση ενός ασθενή μπορεί να μεταβληθεί από τη μια στιγμή στην άλλη.
Και εδώ ερχόμαστε στους προβληματισμούς των ασθενών με ΣΚΠ, γιατί οι άνθρωποι βλέπουν, το ζουν στην πράξη, πως στις επιτροπές, στα ΚΕΠΑ, τους «ξεπετούν» γιατροί που ΔΕΝ έχουν τις απαραίτητες ΓΝΩΣΕΙΣ γύρω από την πάθηση αυτή, παρόλο που είναι Νευρολόγοι.
Βλέπουν τον ασθενή που στέκεται στα πόδια του, που εκείνη την ώρα είναι λίγο πιο «καλά», ΔΕΝ γνωρίζουν τα όποια συμπτώματα, ΔΕΝ λαμβάνουν υπόψη ΟΛΑ τα στοιχεία του φακέλου του, και όπως είναι φυσικό, μειώνουν το ποσοστό αναπηρίας, με ολέθρια αποτελέσματα της κίνησης αυτής.
Δεν είναι «ομιχλώδες» το τοπίο μόνο για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, είναι και για άλλες Χρόνιες Παθήσεις, αλλά ασχολούμαστε με αυτήν.
Επίσης πρέπει να αναφέρω, μια νοοτροπία που κυριαρχεί, σχετικά με την αναπηρία γενικότερα…
Για ΠΟΛΛΟΥΣ, μέσα σε αυτούς είναι ΚΑΙ γιατροί, για να είναι κάποιος ανάπηρος, να έχει την όποια αναπηρία, θα πρέπει να είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι..
Αυτό το καλλιέργησαν ορισμένοι πριν κάποια χρόνια, και οι ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας το βρίσκουν μπροστά τους συνέχεια, και μάλιστα στις επιτροπές που πάνε να περάσουν.
Πολλά είναι τα συμβάντα που έχουν καταγγελθεί, τα διάφορα forums είναι ΓΕΜΑΤΑ…
Παραδείγματα;
Ασθενής με ΣΚΠ, πήγε στο ΚΕΠΑ, και μόλις μπήκε στην επιτροπή, το πρώτο που του είπε ο γιατρός ήταν, « Σε βλέπω μια χαρά, περπατάς, τι ήρθες να κάνεις εδώ;» Αποτέλεσμα, από 67% που είχε τον πήγαν στο 50%.
Σε άλλον ασθενή, σε νοσοκομείο, ο γιατρός που τον ανέλαβε, μπορεί ναι μεν να ήταν νευρολόγος και μάλιστα καθηγητής, ήταν όμως ΑΣΧΕΤΟΣ από την πάθηση, του σταμάτησε για τρεις μήνες τις ενέσεις γιατί τον έβλεπε «καλά», γιατί οι μαγνητικές του δεν είχαν δείξει νέες εστίες, με αποτέλεσμα, μετά από το τρίμηνο, ο ασθενής να παρουσιάσει ΕΝΤΕΚΑ Νέες εστίες.
Υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ  σχετικές αναφορές, οι ασθενείς με σκλήρυνση όπως έγραψα και πιο πάνω είναι ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΟΙ, και οι αρμόδιοι, ως συνήθως πετούν χαρταετό. Όλοι αναρωτιούνται ΤΙ θα γίνει, ΠΟΤΕ θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, αλλά δυστυχώς, δεν βρίσκεται ΚΑΝΕΝΑΣ να δώσει μια απάντηση.
Στη δημιουργία της «Λίστας Παθήσεων», και των πινάκων Ποσοστών Αναπηριών, μπορεί να συμμετείχαν «καθηγητές», με «τίτλους» και τρανταχτά ονόματα, μόνο που ΟΛΑ, έγιναν ΠΡΟΧΕΙΡΑ, και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ.
ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΑΡΙΟΥ  ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΧΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ, (κατά άλλα) ΑΡΜΟΔΙΩΝ.
Επίσης, να πω σε όλους εκείνους που αναφέρονται στους όποιους καθηγητές, πως ΔΕΝ αμφισβητώ τον τίτλο τους, απλά, οι περισσότεροι εξ αυτών, ΔΕΝ ασχολούνται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ με συγκεκριμένες παθήσεις, όπως η ΣΚΠ, η άλλες, και έχουν μείνει στις… «γενικές γνώσεις», εκεί που χρειάζονται οι ΕΙΔΙΚΕΣ.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Άρβυλα Ψηλά Πυροσβεστών FIRE.BK.978

Άρβυλα Ψηλά Πυροσβεστών FIRE.BK.958 της Longstone
Ιταλικά δερμάτινα άρβυλα προστασίας για τους πυροσβέστες, με φερμουάρ και κορδόνια.

Χαρακτηριστηκά – Πλεονεκτήματα
* Κατηγορίας πολύ υψηλής ασφάλειας
* Από υψηλής ποιότητας αδιαβροχοποιημένο δέρμα πάχους 2,4mm
* Εσωτερική επένδυση με μεμβράνη Sympatex/Tepor
* Εσωτερική σόλα από διαπνέον μαλλί Felt
* Σόλα από λάστιχο νιτριλίου Vibram αντοχής σε θερμοκρασίες ως και 300οC
* Κορδόνια 134cm από Nomex με σύστημα easy roller για ευκολότερη εφαρμογή
* Ανατομικό
* Εξωτερική ενίσχυση στα δάχτυλα
* Ύψος: 26cm
Προδιαγραφές
DIN EN 15090:2012 / DIN EN ISO 20344:2013 / DIN EN ISO 20345:2012 / F2A – HI3 – SRC – CI – AN / CAT.III
Προτεινόμενη Χρήση
Για πυρεσβέστες και διασώστες.

FULL-CIRCLE COLOR SCANNING SONAR Model FSV-35

FULL-CIRCLE COLOR SCANNING SONAR Model FSV-35
Advanced Solutions Built on World-Proven Sonar Technology
The FSV series of Furuno Scanning Sonar has long been a favorite among commercial fishermen, and the FSV-35 carries on that tradition. The FSV series provides reliable and consistent detection of fish and seabed conditions with revolutionary, enhanced signal processing technology.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT SUPERSTAR SS 7900 SSB

CRT SUPERSTAR SS 7900 SSB
AM / FM / LSB / USB
28-29.7 MHz
12W AM / FM 30W / 30W SSB
Μεγάλη Οθόνη LCD
CTCSS/DCS
Norm AMATEUR RADIO
Mode AM / FM / LSB / USB
Frequency range 28 - 29.7 mHz
Power 12W AM / 30W FM / 30W SSB (adjustable AM/FM/SSB)
Memories 6
CLARIFIER Yes : (multifunction) clarifies the voice in SSB
SQUELCH Automatic (ASQ) AM/FM
ROGER BEEP Yes : TX beep end
RF GAIN Yes : adjust sensibility on RX
CTCSS / DCS (encoder/decoder) 38 CTCSS / 104 DCS : sub-audio code to activate repeater like selective tone (included original )
Filters NB/HI CUT Yes : noise filters
DOUBLE WATCH function Yes
TOT function Yes : time out timer
SCAN function Yes : automatic search of busy channels
Various functions Emergency Channel + (+) 10kHz function / ECHO / MONITORING + OFFSET function + SWR protection + Beep function keys + Keypad lock
Mike UP/DOWN selection (plug in front pannel)
Display BIG LCD display
Level display Displaying frequency or channel + Viewing the modulation mode + Indicator signal reception and transmission + SWR level indicator
Options Programming cable + software
Programmable by software Yes
Size 200 (l) x 280 (L) x 60 (H) mm
Weight 1.5 kgs
Guaranty 2 years

Φιλική Εταιρεία Πνεύματος

Φιλική Εταιρεία Πνεύματος
Συγγραφέας: Δημήτρης Καρύδας
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Υπεύθυνος Σειράς: Ελένη Γκίκα
Ημερομηνία έκδοσης: 15 Νοεμβρίου 2017
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 280
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-137-2
Μια μυστηριώδης φωνή στο τηλέφωνο προσφέρει το απόλυτο μπεστ σέλερ σ’ έναν αποτυχημένο συγγραφέα του ενός βιβλίου. Βασικοί όροι της «φαουστικής συμφωνίας» να μη μιλήσει ποτέ δημόσια για το έργο του και να το παραδώσει σε συγκεκριμένο εκδοτικό οίκο. Σταδιακά και μετά την τρομερή επιτυχία του βιβλίου ο λογοτέχνης καταλήγει να αναζητά μανιωδώς τον παράξενο άγνωστο δωρητή και μπλέκεται σε κάτι πολύ πιο σκοτεινό και σατανικό απ’ ό,τι περίμενε.
Η ιστορία κάποιου που κέρδισε ανορθόδοξα την αναγνώριση, αλλά έχασε τον εαυτό του επειδή αγνόησε τον βασικό κανόνα: όταν κάνεις συμφωνία με τον διάβολο, στα ψιλά γράμματα γράφει ότι θα σου πάρει την ψυχή. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι στο τέλος θα του την παραδώσεις.
Βιβλιοφιλικό θρίλερ με νουάρ ατμόσφαιρα και κεντρικό θέμα τη λογοκλοπή, μια τοιχογραφία που αναφέρεται στον λογοτεχνικό κόσμο αλλά και στις ανθρώπινες συμπεριφορές. Με μια μη γραμμική αφήγηση και συχνά φλας-μπακ, ο συγγραφέας «παίζει» με την αλήθεια του αναγνώστη όπως οι ήρωές του με τη λογοκλοπή. Τα τελευταία πέντε κεφάλαια του βιβλίου συνιστούν το καθένα έναν αυτόνομο επίλογο της πλοκής που έχει προηγηθεί, και ο αναγνώστης είναι αυτός που καλείται να βάλει την τελεία.

Η Ζωή Τηγανούρια κοντά σε νέους τραγουδοποιούς-ερμηνευτές [φωτό]

Η Ζωή Τηγανούρια κοντά σε νέους τραγουδοποιούς-ερμηνευτές [φωτό]
Η Ζωή Τηγανούρια συνεχίζει να παρουσιάζει στο κοινό νέους καλλιτέχνες, στηρίζοντάς τους δισκογραφικά μέσω της εταιρίας της Zoe Music καθώς και σε ζωντανές εμφανίσεις.
Αυτή τη φορά μας συστήνει τον τραγουδοποιό & ερμηνευτή Νίκο Βολάκο.
Η γνωριμία τους ξεκίνησε εντελώς τυχαία, με ένα ακορντεόν και μια κιθάρα στα χέρια... μέσα στα 10' πρώτα λεπτά το τραγούδι "Κορδέλα στα μαλλιά" ήταν έτοιμο... Ένα τραγούδι που ένωσε καλλιτεχνικά δύο ανθρώπους: την μουσικοσυνθέτη & ακορντεονίστα Ζωή Τηγανούρια να υπογράφει τη μουσική μαζί με τον τραγουδοποιό Νίκο Βολάκο, σε στίχους του ιδίου.
Η καλλιτεχνική τους χημεία και επί σκηνής ήταν έκδηλη, όταν η πολύπλευρη μουσικοσυνθέτης είχε προσκαλέσει τον Νίκο Βολάκο στην παράσταση της "Έτσι είν' η... Ζωή" που συνεχίζεται για 2η χρονιά, για να ερμηνεύσει τραγούδια της και να τον συνοδεύσει σε δικά του.
Πριν λίγες μέρες λοιπόν, μπήκαν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν το τραγούδι "Κορδέλα στα μαλλιά" -κι όπως αναμενόταν- δεν έμειναν μόνο σ' αυτό! Προέκυψε ένα ακόμα τραγούδι, μία Nuevo Tango μπαλάντα με τίτλο "Προδοσία", σε μουσική σύμπραξη των Νίκου Βολάκου & Ζωής Τηγανούρια και στίχους της Ματίνας Καρελιώτη.
Τα δύο τραγούδια σε ενορχηστρώσεις Στέλιου Γενεράλη, αναμένεται να κυκλοφορήσουν ψηφιακά από την Zoe Music Ltd. και θα τα ακούσουμε για πρώτη φορά ζωντανά τη Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, στο live του Νίκου Βολάκου στο Σταυρό του Νότου Club, όπου αυτή τη φορά προσκεκλημένη είναι η Ζωή Τηγανούρια για να ερμηνεύσει -εκτός των δύο τραγουδιών- ορχηστρικές συνθέσεις και διασκευές της.
.
Πέμπτη 25 Ιανουαρίου
Σταυρός του Νότου Club
ώρα 21:30
Είσοδος 10€ με ποτό
Φωτό:
Νίκος Βολάκος, Γιάννης Ταυλάς, Ζωή Τηγανούρια
.
Βαγγέλης Κατσαρέλης, Ζωή Τηγανούρια, Νίκος Βολάκος, Γιώργος Ζαρέας
Πάρης Μάμμας, Ζωή Τηγανούρια, Νίκος Βολάκος
Θοδωρής & Δημήτρης Καζάνης
Simone Mongelli
Στέλιος Γενεράλης, Ζωη Τηγανούρια, Σίφης Χιδήρογλου

Βρείτε τη Ζωή Τηγανούρια στα Social:


Νέα κυκλοφορία: "«Εδώ καπούτ»: Η βία του συνόρου. Μετανάστευση, Εθνικοφροσύνη και φύλο στην ελληνοαλβανική μεθόριο" της Μαρίκας Ρόμπου-Λεβίδη


-Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ-

Μαρίκα Ρόμπου-Λεβίδη


«Εδώ καπούτ»:
Η βία του συνόρου 

Μετανάστευση, Εθνικοφροσύνη και φύλο στην ελληνοαλβανική μεθόριο
 
ISBN: 978-960-221-763-4 , σελ. 184,
σχ. 24x17, α΄ έκδοση Ιανουάριος 2018,
τιμή 15,00€ (χωρίς ΦΠΑ)
Οι πρόσφατα εκτοπισμένοι πληθυσμοί της Ασίας και της Αφρικής και οι σθεναρές αντιστάσεις της Ευρώπης στην ετερότητα μας υπενθυμίζουν καθημερινά ότι ζούμε μια εποχή «φετιχισμού» των συνόρων. Παρά τη συνεχή μετατόπιση της ανθρωπολογίας προς την απεδαφοποιημένη έρευνα, το σύνορο θέτει επίμονα ζητήματα οριοθέτησης με συμβολικούς και οντολογικούς όρους. Αυτή η ανθρωπολογική μελέτη εστιάζει στο σύνορο. Επιλέγει όμως να μη στραφεί προς την κοφτερή, ωστόσο σχετική, αξία του «επίκαιρου», αλλά να δώσει βάρος στη «μεγάλη διάρκεια». Επιστρέφει λοιπόν τη ματιά στην αλβανική μετανάστευση και διερευνά «μεικτούς» γάμους ημεδαπών ανδρών και αλβανίδων μεταναστριών που πραγματοποιήθηκαν στην ελληνοαλβανική μεθόριο μετά το 1990. Μέσα από τη διεισδυτική προσέγγιση ιστοριών ζωής, η συγγραφέας διερευνά αργούς μετασχηματισμούς και λεπτές αντινομίες, ενώ ανασύρει ακραίες εμπειρίες βίας που, υπό άλλες συνθήκες, θα μπορούσαν να θεωρηθούν οδυνηρές εκδοχές του γνώριμου ενδοοικογενειακού φαινομένου. Εδώ η βία «ξαναδιαβάζεται» σε συνάρθρωση με τη μετανάστευση, την εθνικοφροσύνη και το φύλο. Το βιβλίο ξεδιπλώνει μια πολυσύνθετη και μακροχρόνια διαδικασία παραγωγής και αναπαραγωγής βίας, που συνδέεται άμεσα με το ίδιο το σύνορο και τη φορτισμένη πορεία μιας μεθοριακής κοινωνίας: τη «βία του συνόρου».
Τα σχέδια του ένθετου, όπως και η εικόνα εξωφύλλου, είναι του Α.Βλ. Λεβίδη
Το μικρό αυτό βιβλίο αποτελεί καίριο εθνογραφικό και θεωρητικό επίτευγμα: Η Μαρίκα Ρόμπου-Λεβίδη ανασκάπτει και φέρνει μπροστά μας ανάγλυφα όσα η γεωπολιτική κοινοτοπία των εθνικών συνόρων συγκαλύπτει. Αλβανίδες «νύφες», σπρωγμένες από τις περιορισμένες επιλογές επιβίωσης, μεταναστεύουν μετά το 1990 στην άλλη πλευρά του συνόρου και παγιδεύονται στον ασφυκτικό κλοιό μιας ιστορίας εμφυλίου πολέμου, κρατικής αποικιοποίησης και ασφαλειοκρατίας, που ανασυστήνει θριαμβευτικά τους πατριαρχικούς κανόνες του παιχνιδιού. Μια ιστορία κρατικής βίας εκβάλλει εκρηκτικά στον απόκρυφο κόσμο του νοικοκυριού και στον αδυσώπητο αγώνα για οικιακή και ατομική εξουσία και αυτο-αξία που εκτυλίσσεται στη διάρκεια δύο δεκαετιών μέσα στο χωνευτήρι βάρβαρων εθνοτικών ιεραρχιών. Τέσσερεις μελέτες περίπτωσης, που αντλούν από τη γόνιμη συνάρθρωση της ανθρωπολογίας με την ιστορία, παρακολουθούν με ζωντάνια και ενσυναίσθηση σε βάθος εικοσαετίας τις στρατηγικές συζύγων που ζουν κάτω από επισφαλείς συνθήκες.

Τα εξαιρετικά σχέδια του Αλέκου Λεβίδη συλλαμβάνουν με ακρίβεια μορφές ζωής της «απαγορευμένης ζώνης» και μας ζητούν να δούμε το σύνορο ωσάν η διήθηση της καταπίεσης και του μόχθου στη ίδια του τη γη, την πέτρα, το μέταλλο και την ανθρώπινη παρουσία να αποτελεί ζήτημα που μας αφορά άμεσα και μας εμπλέκει προσωπικά. Το «Εδώ καπούτ» αναλύοντας τη διαλεκτική παγίωσης της πολιτικής βίας σε δομική και την ιστορική αναπαραγωγή και επινόηση, σφυρηλατεί μια νέα θεωρία των συνόρων με σάρκα και οστά. Πρόκειται για ανάλυση που, σήμερα, έχουμε ανάγκη στην Ελλάδα και αλλού.

 
Laurie Kain Hart, UCLA
Η Μαρίκα Ρόμπου-Λεβίδη σπούδασε χορό στο Royal Ballet (Λονδίνο) και κοινωνικές επιστήμες στο Polytechnic of Central London. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην κοινωνιολογία και τις πολιτικές επιστήμες στο Birkbeck College (Πανεπιστήμιο του Λονδίνου) και διδακτορικό στην κοινωνική ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο του Sussex. Έχει διδάξει χορό σε παιδιά και ενήλικες στην Αθήνα και έχει εργαστεί στη Σχολή Χιλλ ως υπεύθυνη πολιτιστικών προγραμμάτων. Ακόμα, έχει διδάξει ανθρωπολογία στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου και στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το Διεθνές Μεταπτυχιακό Σχολείο «Cultures, Migrations, Borders» που συνδιοργανώνουν τα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Άμστερνταμ, καθώς και με το Διεθνές Μεταπτυχιακό Σχολείο «Migration in the Margins of Europe» που διοργανώνουν τα Πανεπιστήμια Άμστερνταμ και VU (Άμστερνταμ) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μεταναστευτικών και Εθνοτικών Σπουδών (IMES – Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ) και το Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα με αντικείμενο τον μουσικό πολιτισμό στη Θράκη, τη Μακεδονία και την Ήπειρο, ενώ έχει εκπονήσει ατομικές επιτόπιες έρευνες στη βορειοελλαδική μεθόριο με άξονα το σύνορο και τη διαχείριση της ετερότητας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν την ανθρωπολογία της μουσικής και του χορού, την επιτέλεση και το σώμα, την πολιτική ανθρωπολογία, το σύνορο, τον εθνικισμό και τον εθνοτισμό, την ανθρωπολογία στη Μεσόγειο, τη μετανάστευση, το φύλο και τη βία.

Δωδέκατη Νύχτα ή Αυτό που Επιθυμείτε

Δωδέκατη Νύχτα ή Αυτό που Επιθυμείτε 
Η "Δωδέκατη Νύχτα ή Αυτό που επιθυμείτε", αφιερώνεται στα 400 χρόνια του Σαίξπηρ (1564-1616) του μέγιστου δραματουργού και ποιητή, που πλάι στη διαχρονική και παγκόσμια μαγεία της πένας του είχε, από όλους τους νεότερους και αρχαίους, την πιο πλατειά και γεμάτη κατανόηση ψυχή και που ο πιστός καθρέφτης του των τρόπων και της ζωής έχει την ευστάθεια της αλήθειας.
Η μετάφραση του Βραβευμένου μεταφραστή και θεατρανθρώπου Αριστείδη Λαυρέντζου αποτέλεσε τον κορμό της παράστασης του Θιάσου "Θέσπις" των Βρυξελλών την άνοιξη του 2017.
Ας έρθει ο θάνατος κι ας μπω,
σε κυπαρίσσι λυπημένο.
Ας φύγει η ανάσα να μη ζω,
για αγάπη ανάλγητη πεθαίνω.
Μ’έλατο τ’άσπρο σάβανό μου
να το ετοιμάστε.
Πιστός μέχρι το θάνατό μου,
να το θυμάστε.
Κανένας άνθη ευωδιαστά
στο φέρετρό μου μη σκορπίσει.
Λείψανο, τάφο μου και οστά
φίλος κανείς μη χαιρετίσει.
Λυγμοί χιλιάδες για ν’ αποφευχθούν
κάπου ας με θάψουν,
αγάπης μάτια μη με βρουν
για να με κλάψουν.
(Φέστε, Δεύτερη πράξη, σκηνή 4)
Ω, έρωτα ακοίμητε, με δίψα για το νέο,
που ενώ τα πάντα νιώθεις και χωράς
σαν θάλασσα πλατιά, ό,τι έρχεται σε σε,
όσο ακριβό και μέγα, ένα λεπτό αρκεί
για ν’απαξιωθεί, να χαμηλώσει.
Πλήθος μορφές η ερωτική επιθυμία:
Είν’ η πιο τέλεια φαντασμαγορία.
(Ορσίνο, Πρώτη πράξη, σκηνή 1)
Όταν είναι κανείς γενναιόδωρος, με καθαρή συνείδηση και ελεύθερο
πνεύμα, αυτά τα πράγματα που άλλοι θεωρούν βλήματα κανονιού, τα
βλέπει σαν σαΐτες για πουλάκια.
(Ολίβια, Πρώτη πράξη, σκηνή 5)
Πόσο εύκολο η στάμπα ωραίου πλανευτή
να χαραχτεί στην κέρινη καρδιά γυναίκας!
(Βιόλα, Δεύτερη πράξη, σκηνή 2)
Η τρέλα διατρέχει την οικουμένη σαν τον ήλιο. Ακτινοβολεί
παντού.
(Φέστε, Τρίτη πράξη, σκηνή 1)
Άλλοι γεννιούνται μεγάλοι, άλλοι κατακτούν το μεγαλείο
και σε άλλους τους προκύπτει.
(Μαλβόλιο, Δεύτερη πράξη, σκηνή 5)
Δωδέκατη Νύχτα ή Αυτό που Επιθυμείτε
πρωτότυπος τίτλος:Twelfth Night or What You Will
Σειρά: Θέατρο. Βιβλίο 3ο
συγγραφέας:Ουίλιαμ Σαίξπηρ
μετάφραση-επιμέλεια:Αριστείδης Λαυρέντζος
Isbn: 978-960-579-078-3
Διαστάσεις: 14X21
Σελίδες: 236
Λιανική Τιμή: 14,00 ευρώ

Πήλιο: Πού θα φάτε κατσικάκι που λιώνει στη λαδόκολλα;


Πήλιο: Πού θα φάτε κατσικάκι που λιώνει στη λαδόκολλα;

Σημειώστε...

Κολοκυθόσουπα με μήλο και τζίντζερ.
Τάρτα με καπνιστό σολομό και σπανάκι.
Σοκολατένια brownies με κάστανο.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΑΝΕΜΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 68
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 23-01-18/21 UTC
ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΑΣΙΜΟ ΧΑΜΗΛΟ 1010 ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1026
ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ ΚΑΙ 1030 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΜΠΟΥΤ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΜΕΛΙΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΙΔΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 18.40 ΒΟΡΕΙΟΙ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ 36.00 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΕΩΣ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 8. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7 ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ 34.00 7 Η 8.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ 34.00 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7
ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ 34.00 7 Η 8. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΤΑΥΡΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΙ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7
ΕΝΙΣΧΥΟΜΕΝΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΔΕΛΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΙ 6 Η 7 ΕΝΙΣΧΥΟΜΕΝΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 24.00 7 Η 8. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 7 ΕΝΙΣΧΥΟΜΕΝΟΙ. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 8. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 7 Η 8 ΓΡΗΓΟΡΑ 8 ΕΝΙΣΧΥΟΜΕΝΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ 37.40 5 Η 6
ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6 ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ 37.40 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 ΕΝΙΣΧΥΟΜΕΝΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
Η ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8 ΕΝΙΣΧΥΟΜΕΝΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ.
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7 ΕΝΙΣΧΥΟΜΕΝΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ
ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΧΙΟΝΙ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ 6 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 6 Η 7 ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΧΙΟΝΙ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ
ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΧΙΟΝΙ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 068 - ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018/0400 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 23-01-18/21 UTC
ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΑΣΙΜΟ ΧΑΜΗΛΟ 1010 ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1026
ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ ΚΑΙ 1030 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 24/16 UTC
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 24/16 UTC
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8 ΚΑΙ ΑΠΟ 24/06UTC 8
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 24/16 UTC
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 24/16 UTC
ΒΟΡΕΙΟΙ 7 Η 8 ΚΑΙ ΑΠΟ 24/10UTC 8
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 24/16 UTC
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 24/16 UTC
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ, ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ 34.00

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 24/16 UTC
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 24.00
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 24/16 UTC
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΑΠΟ 24/10 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 24/16 UTC
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8

ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙΡΟΥ