Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Blog Time στο mindradio.gr - Σήμερα Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στις 21:00


Απευθείας link για να ακούσετε το mindradio.gr
http://mindradio.gr/radio/listen.asx

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ανθολογία Ηλειακής Ποίησης 1950-2010  
Συγγραφέας: ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΟΙΗΣΗΣ Πανεπιστημίου Πατρών
Επιμέλεια: Ξένη Σκαρτσή, Κώστας Κρεμμύδας 
isbn: 978-960-6748-74-5  
Σελίδες: 240  
Αλέκος Παναγούλης Απομόνωση – Φλεβάρης 1971
Η σκιά 
Αγάπησα το Φως πολύ
έτσι κατόρθωσα ένα κερί ν'ανάψω
και το θαμπό, το λιγοστό του φως, το κέρναγα 
Μα πριν χαρά να νιώσω και γι’ αυτό
μ’ απελπισιά είδα βαρύ
να ρίχνω αλλού και το σκοτάδι
Αφού το ίδιο φως που εγώ κρατούσα
με του κορμιού μου τη Σκιά 
σκοτάδι γέμιζε της στράτες που περνούσα  
Η σημασία των τοπικών ανθολογιών έγκειται στην προσπάθειά τους να παρουσιάσουν, πέρα από τους καταξιωμένους δημιουργούς που γεννήθηκαν ή δραστηριοποιήθηκαν στην περιφέρεια, και μια πλειάδα ανθρώπων που δεν έχουν εύκολα πρόσβαση στο ευρύ κοινό. 
Σε ένα δεύτερο στάδιο, να επιτρέψουν τη διερεύνηση της ύπαρξης ή μη κοινών στοιχείων στο έργο δημιουργών που τους συνδέει ο κοινός τόπος καταγωγής ή διαβίωσης στη σύγχρονη εποχή, με όποια σημασία έχει αυτό για την πορεία της ποίησης στη χώρα μας.
Στην Ανθολογία Ηλειακής ποίησης 1950-2010 συμμετέχουν ποιητές που γεννήθηκαν, ή έχουν τόπο καταγωγής την Ηλεία, βίωμα που αντικατοπτρίζεται συχνά στην ποίησή τους, και δραστηριοποιούνται ποιητικά τα χρόνια αυτά.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΚΟΒΟΣΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Μόσχα 1941  
Υπότιτλος Ο Στάλιν, ο Χίτλερ και η καθοριστική αναμέτρηση που έκρινε την έκβαση του Β‘ Παγκοσμίου Πολέμου  
Τιτλος πρωτότυπου The Greatest Battle  
Συγγραφέας - Συντελεστές Nagorski, Andrew 
Μετάφραση: Λαζαρίδης, Νικόλαος  
Εκδότης Γκοβόστης  
ISBN 960-446-087-8   
Δέσιμο Μαλακό εξώφυλλο  
Σχήμα 15x23 εκ.  
Σελίδες 480  
Η Μάχη της Μόσχας ήταν η μεγαλύτερη μάχη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου - η μεγαλύτερη μάχη όλων των εποχών. Παρ’ όλα αυτά, είναι πολύ λιγότερο γνωστή από τη Μάχη του Στάλινγκραντ, όπου έλαβαν μέρος τα μισά περίπου στρατεύματα. Από τη στιγμή κατά την οποία ο Χίτλερ εξαπέλυσε την επίθεσή του στη Μόσχα, στις 30 Σεπτεμβρίου 1941, μέχρι τις 20 Απριλίου 1942 επτά εκατομμύρια άνδρες ενεπλάκησαν σε αυτόν τον τιτάνιο αγώνα. Οι συνολικές απώλειες των δύο στρατοπέδων -νεκροί, αιχμάλωτοι ή βαριά τραυματισμένοι- ανήλθαν στα δυόμισι εκατομμύρια, εκ των οποίων σχεδόν τα δύο εκατομμύρια αφορούσαν τη σοβιετική πλευρά. Όμως, η πρωτεύουσα της Σοβιετικής Ένωσης έστω και μετά βίας διασώθηκε, κι αυτή υπήρξε η πρώτη αποτυχία του κεραυνοβόλου πολέμου (Blitzkrieg) των Γερμανών. 
Το γεγονός αυτό ανέτρεψε τα σχέδια του Χίτλερ για μια γρήγορη νίκη επί της Σοβιετικής Ένωσης και άλλαξε άρδην την πορεία του Β‘ Παγκοσμίου Πολέμου. Μέχρι σήμερα δεν έχει επιχειρηθεί ολοκληρωμένη εξιστόρηση της επικής αυτής μάχης, επειδή κάτι τέτοιο θα αποδυνάμωνε τις ωραιοποιημένες σοβιετικές περιγραφές του πολέμου, που παρουσιάζουν τον Στάλιν ως μια στρατιωτική ιδιοφυΐα και τους Ρώσους ως ένα λαό που συνένωσε ηρωικά τις δυνάμεις του, για να αντιμετωπίσει τη γερμανική εισβολή. Ήταν τα σοβαρά λάθη, η ανικανότητα και η ωμότητα του Στάλιν που επέτρεψαν στα γερμανικά στρατεύματα να φθάσουν στα περίχωρα της Μόσχας. Το γεγονός αυτό προκάλεσε πανικό στην πόλη - λεηλασίες, επιθέσεις, απρόβλεπτες και βίαιες εκδηλώσεις πρωτόγνωρης έντασης. Ο μισός περίπου πληθυσμός της πόλης τράπηκε σε φυγή. Όμως, τα σφάλματα του Χίτλερ σύντομα αποδείχτηκαν ακόμη σημαντικότερα από αυτά του Στάλιν: έστειλε τα στρατεύματά του κατά της Σοβιετικής Ένωσης χωρίς χειμερινό ιματισμό, επέμεινε στην άμεση επιβολή καθεστώτος τρομοκρατίας και αγνόησε τα επίμονα αιτήματα των στρατηγών του για επίθεση εναντίον της Μόσχας το συντομότερο δυνατόν. Τελικά, τα λάθη του Χίτλερ εξουδετέρωσαν αυτά του Στάλιν. Στο βιβλίο «Η Μεγαλύτερη Μάχη» βλέπουν το φως της δημοσιότητας έγγραφα που προέρχονται από προσφάτως αποχαρακτηρισθέντα σοβιετικά αρχεία, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων της τρομακτικής NKVD. Περιλαμβάνονται, επίσης, αφηγήσεις διασωθέντων και τέκνων κορυφαίων αξιωματικών του σοβιετικού στρατού και κυβερνητικών αξιωματούχων, καθώς και αναφορές Δυτικών διπλωματών και ανταποκριτών. Με αυτόν τον τρόπο καθίσταται διαυγής η ολοκληρωμένη εξιστόρηση της σύγκρουσης δύο συστημάτων που βασίζονταν στη στυγνή τρομοκρατία και τις απάνθρωπες μαζικές εξοντώσεις. Ενόσω η τύχη της Μόσχας ήταν αβέβαιη, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία ανακάλυπταν πόσο πονηρός θα αποδεικνυόταν τελικά ο εταίρος τους Στάλιν στον αγώνα εναντίον του Χίτλερ, αλλά και πόσο πολύ ανυπομονούσε να επιβάλει τις αξιώσεις του για απόλυτη κυριαρχία στην Ανατολική Ευρώπη μετά τον πόλεμο. 
Πέραν της εξιστόρησης της αιματοχυσίας, ο Andrew Nagorski μεταφέρει τον αναγνώστη στα παρασκήνια των πρώτων διαπραγματεύσεων μεταξύ του Χίτλερ και του Στάλιν, και ακολούθως στα παρασκήνια των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Στάλιν, του Ρούσβελτ και του Τσώρτσιλ. Η συμβολή του παρόντος βιβλίου στην ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είναι αξιοσημείωτη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ - ΣΤΕΛΛΑ ΠΙΛΑΤΗ - ΝΙΚΟΣ ΓΩΓΟΣ ΣΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ LIVE

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ - ΣΤΕΛΛΑ ΠΙΛΑΤΗ - ΝΙΚΟΣ ΓΩΓΟΣ ΣΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ LIVE  
Δευτέρα στις 10:30 μ.μ   
ΟΞΥΓΟΝΟ LIVE 
Βούρβαχη & Κορυζή 4 (μεταξύ Καλλιρόης & Συγγρού) 
Νέος Κόσμος. 
Είσοδος 13 ευρώ με ποτό.  
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9240740   
ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ LIVE ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ  Τον Γιώργο Δημητριάδη,  
μαζί του η Στέλλα Πιλάτη και ο Νίκος Γώγος  σε 4 μουσικές παραστάσεις 11/10,18/10,25/10 και 1/11  ...  
Ο Γιώργος Δημητριάδης με 10 albums ήδη στο ενεργητικό του και τελευταίο τον πρόσφατο διπλό live δίσκο «ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ LIVE-15 ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΗΒΕΙΑΣ» που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, ανεβαίνει στη σκηνή του «Οξυγόνου» έχοντας μαζί του δύο νέους πολλά υποσχόμενους τραγουδοποιούς, την Στέλλα Πιλάτη και τον Νίκο Γώγο με τους αντίστοιχους δίσκους «Αυτός Ο Κόσμος Θα Μείνει Αρσενικός» και «Κρυμμένος Θησαυρός». 
Ο δημιουργός των ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ,ΟΣΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΧΑΡΙΣΕΙ,ΞΥΠΝΑ!ΦΤΑΣΑΜΕ,ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ,ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ,ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΑΚΟΜΑ,ΣΑΒΒΑΤΟ,ΤΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ,ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ και άλλων τραγουδιών που έχει αγαπήσει το κοινό όλα αυτά τα χρόνια θα σας ταξιδέψει πλαισιωμένος από την Στέλλα Πιλάτη που θα παρουσιάσει τραγούδια (ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΙΑ,Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ,ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ) από τον πολύ καλό πρώτο της δίσκο με την υπέροχή της ερμηνεία και σκηνική παρουσία και από τον Νίκο Γώγο που έχει κάνει αίσθηση με το ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ,ΟΝΕΙΡΟ ΓΛΥΚΟ και ΜΙΑ ΖΩΗ από τον πρώτο του δίσκο σε μία pop/rock διάθεση που ξεχώρισε με τον αληθινό της ήχο και διάθεση.  
Η εξαμελής μπάντα του επανδρωμένη με τους καλύτερους μουσικούς του χώρου, αποδίδει το μέγιστο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα σε ένα πρόγραμμά που αποτελεί το πάντρεμα της πορείας του Γιώργου Δημητριάδη μέχρι σήμερα, μαζί με τραγούδια που αγαπήσαμε και αγαπάμε από την διεθνή ροκ μουσική σκηνή.  
Παίζουν και άδουν: 
Ρόλη Γιαμοπούλου-κρουστά,φωνητικά,τραγούδι  
Χρήστος Αλεξάκης-πλήκτρα
Κώστας(the silent mod) Μιχαλός-ηλ.κιθάρα 
Δημήτρης Νίτης-ηλ.κιθάρα,ακουστική 
Κώστας Γιαννίρης-μπάσο 
Θάνος Μιχαηλίδης-milf drums 
Ένα πρόγραμμα διάρκειας 3 ωρών γεμάτο από πολύ καλές, ρυθμικές μουσικές με mod,pop art διάθεση και πολλή ενέργεια!

SOUND THE ALARM (Thievery Corporation New Release Party)

SOUND THE ALARM (Thievery Corporation New Release Party)  
Σάββατο, 23 Οκτωβρίου στις 9:00 μ.μ. 
FLORAL    
10 χρόνια Thievery Corporation! 
Party με αφορμή την κυκλοφορία του Best Of με τίτλο “It Takes A Thief” και προβολή της ταινίας “Babylon Central” που σκηνοθετεί ο Eric Hilton των TC.  
Freestyle μουσικές επιλογές από τους: Γιώργο Δημητρακόπουλο & Θοδωρή Τσαντούλα 
Έναρξη: 21:00 
 Προβολή ταινίας: 22:00

A dj set by SNOB

A dj set by SNOB  
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου στις 10:00 μ.μ  
Floral  
Οι συγγραφείς – μουσικοί, Θανάσης Χειμωνάς και Δημήτρης Σωτάκης (aka SNOB), παίζουν στα decks του Floral τα αγαπημένα τους τραγούδια.
Από τις 22.00

Τετ-τετ με τη ΓΩΓΩ ΑΤΖΟΛΕΤΑΚΗ στη Στοά του Βιβλίου

Το ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ και οι εκδόσεις ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ σας προσκαλούν σε ένα τετ-α-τετ με τη συγγραφέα Γωγώ Ατζολετάκη και με προσκεκλημένες τις:  
- Ειρήνη Δορκοφίκη, δικηγόρο, ιδρύτρια-διαχειρίστρια της Στέγης Κακοποιημένων Γυναικών "Η Φροντίδα"  
- πρεσβυτέρα Βαρβάρα Μεταλληνού, δρ.Θεολογίας-Φιλολογίας, πρόεδρο του συλλόγου "Αγκαλιά" (Σύλλογος Προστασίας για το Αγέννητο Παιδί) που θα μιλήσουν για το βιβλίο "Το Ζ της ζωής". σε μια βραδιά αφιερωμένη στις γυναίκες και στο δικαίωμα του ανθρώπου να εναντιώνεται σε κάθε μορφή καταπίεσης.  
Tην Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, ώρα 7 μ.μ. στη Στοά του Βιβλίου  
(Πεζμαζόγλου 5, Αθήνα).  
Θα ακολουθήσει συζήτηση για το βιβλίο και το πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας.  
εκδόσεις ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ  
Θεμιστοκλέους 80, 106 81, Εξάρχεια  
Τηλ.: 210-52.26.609 / Fax: 210-52.27.768  
 E-mail: contact@brainfood.gr

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΖΟΥΛΛΗΣ στη ΡΟΔΟ

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΖΟΥΛΛΗΣ στη ΡΟΔΟ  
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου  
Colorado Club 
Ορφανίδου 57 Rhodes, Greece    
Ο Βασίλης Καζούλλης, ένας από τους πιο αγαπημένους τραγουδοποιούς της γενιάς του, από την αρχή της καλλιτεχνικής του πορείας έχει υπογράψει κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια που μας συντροφεύουν και σιγοτραγουδάμε μέχρι σήμερα. Με την μπαλάντα να κυριαρχεί, με εμφανείς τις επιρροές από τους μουσικούς του «συγγενείς», όπως ο ίδιος αποκαλεί τους BEATLES, με στοιχεία από την παράδοση των Δωδεκανήσων και ιδιαίτερα της πατρί...δας του της Ρόδου έχει συνθέσει ένα ξεχωριστό μουσικό ύφος. 
Στις 27 Οκτωβρίου 2010, θα εμφανιστεί μαζί με την μπάντα του, στο Colorado Club στη Ρόδο (Ορφανίδου 57), για ένα μουσικό ταξίδι από την προσωπική του δισκογραφία μέχρι τις αγαπημένες του διασκευές, από τη δυτική ροκ σκηνή μέχρι την ελληνική παράδοση ή, πιο απλά «Από το Λίβερπουλ στη Σαντορίνη», όπως ονομάζεται ο τελευταίος του, 9ος στη σειρά, προσωπικός δίσκος. 
Διοργάνωση: Σύλλογος Πελοποννησίων Ρόδου "Ο Μωρηάς" 
http://www.rodosevents.gr/event.php?EventId=3485

Παιδικά & εφηβικά βιβλία από τις εκδόσεις Κέδρος - Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2010

Λότι Λόουρι  
Ο ΔΩΡΗΤΗΣ 
Μετάφραση: Φίλιππος Χρυσόπουλος  
(Εφηβικό μυθιστόρημα, από 15 ετών, ISBN 978-960-04-3738-6, σελ. 224, Οκτώβριος 2010)  
Ο Τζόνας ζει σε έναν φαινομενικά ιδανικό κόσμο: έναν κόσμο δίχως συγκρούσεις, φτώχεια, ανεργία, διαζύγια, αδικία ή ανισότητα. Σε μια εποχή που οι οικογενειακές αξίες έχουν ύψιστη σημασία, η εφηβική επαναστατικότητα είναι κάτι ανήκουστο και η καλή συμπεριφορά αποτελεί τρόπο ζωής. Η αρμονία κυριαρχεί στις σχέσεις των μελών της κοινότητας και η Επιτροπή των Πρεσβύτερων ρυθμίζει κάθε πτυχή της ανθρώπινης ύπαρξης. Στην κοινότητα ένας μόνο άνθρωπος κατέχει πραγματικά τη γνώση: ο Δωρητής. Μόνο αυτός γνωρίζει πώς ήταν ο κόσμος γενιές πριν, τότε που υπήρχαν ακόμα ζώα, που το ανθρώπινο μάτι μπορούσε ακόμα να βλέπει τα χρώματα, τότε που οι άνθρωποι ερωτεύονταν. Στα δώδεκά του χρόνια, κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής, o Tζόνας θα ενημερωθεί για τον μελλοντικό του ρόλο στην κοινότητα. Δε γνωρίζει ακόμα ότι είναι ξεχωριστός. Ο ρόλος που θα αναλάβει θα τον κάνει να αναθεωρήσει τα πάντα και θα κληθεί να δράσει ρισκάροντας τη ζωή του.  
Μαγικό Ουράνιο Τόξο  
Οι νεράιδες των μυθικών πλασμάτων  
64. Δάφνη, η νεράιδα του δράκου  
Ο Παγερός Τζακ αιχμαλώτισε τα εφτά μυθικά πλάσματα, όμως εκείνα κατάφεραν να δραπετεύσουν στον κόσμο των ανθρώπων. Θα μπορέσουν, άραγε, η Ρέιτσελ και η Κρίστι να βοηθήσουν τη Δάφνη να βρει το μικρό της δράκο, το Σπίθα, προτού ανακαλύψουν τα ίχνη του οι καλικάντζαροι;  
65. Γιολάντα, η νεράιδα της μαύρης γάτας   
Η μαγική μαύρη γάτα της Γιολάντας ξέφυγε από τους σκανταλιάρηδες καλικάντζαρους, όμως εκείνοι είναι αποφασισμένοι να την ξαναπιάσουν. Η Ρέιτσελ και η Κρίστι πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους για να βοηθήσουν τη Γιολάντα να βρει τη μικρή της γάτα πριν από τους καλικάντζαρους…   
66. Πλουμίτσα, η νεράιδα του πουλιού της φωτιάς 
Οι απαίσιοι καλικάντζαροι του Παγερού Τζακ έκλεψαν τα μυθικά πλάσματα των νεράιδων. Όμως εκείνα κατάφεραν να δραπετεύσουν και να κρυφτούν στον κόσμο των ανθρώπων. Θα μπορέσει, άραγε, η Πλουμίτσα, με τη βοήθεια της Ρέιτσελ και της Κρίστι, να βρει το πουλί της φωτιάς, το Χαχανούλη, και να τον οδηγήσει πίσω στη Νεραϊδοχώρα;  
67. Ισμήνη, η νεράιδα του ιππόκαμπου  
Ο Φυσαλίδας, ο μαγικός ιππόκαμπος της Ισμήνης, μαθαίνει να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για να κάνει τη φιλία πραγματικά ξεχωριστή στη Νεραϊδοχώρα και στον κόσμο των ανθρώπων. Δυστυχώς, όμως, εξαιτίας των πονηρών καλικάντζαρων, έχει εξαφανιστεί. Μπορούν, άραγε, η Κρίστι και η Ρέιτσελ να βρουν τα ίχνη του;  
68. Αντζελίνα, η νεράιδα της αρκούδας των πάγων  
Η Κρυσταλλίτσα, η αρκούδα των πάγων, είναι το τελευταίο μυθικό πλάσμα που μένει να βρουν η Κρίστι και η Ρέιτσελ. Όμως ο Παγερός Τζακ και οι πονηροί καλικάντζαροι του είναι αποφασισμένοι να τη βρουν πρώτοι. Ένας αγώνας δρόμου ξεκινά…  
69. Μόνικα, η νεράιδα του μονόκερου  
Ο Παγερός Τζακ και οι πονηροί υπηρέτες του, οι καλικάντζαροι, έχουν κλέψει τα εφτά μυθικά πλάσματα. Οι νεράιδες πρέπει να τα βρουν προτού οι μαγικές δυνάμεις τους προκαλέσουν παντού αναστάτωση. Θα μπορέσουν, άραγε, η Ρέιτσελ και η Κρίστι να τις βοηθήσουν;  
70. Κάτια, η νεράιδα του κύκνου του χιονιού  
Η Λευκή, ο μαγικός κύκνος του χιονιού, έχει ξεφύγει από τον Παγερό Τζακ, και η Κάτια δεν ξέρει πού βρίσκεται. Ευτυχώς, η Ρέιτσελ και η Κρίστι την έχουν εντοπίσει. Μόνο που οι απαίσιοι καλικάντζαροι είναι κοντά…   
Νοέμβριος  
Ανθούλα Αθανασιάδου  
ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΣ  
(Παραμύθι από 3 ετών, Νοέμβριος 2010)  
Υπήρχε κάποτε μια όμορφη πριγκίπισσα που έψαχνε την αληθινή αγάπη. Ήξερε πως η αγάπη δεν μετριέται με πράγματα, όσο πολύτιμα και ακριβά κι αν είναι. Πως όμως θα ξεχώριζε τον κατάλληλο σύζυγο, κάποιον που να μπορεί να δει την αληθινή ομορφιά και να νιώσει την αληθινή αγάπη; Σκέφτηκε… σκέφτηκε.. και στο τέλος το βρήκε!  
Μάνος και Σπύρος Βενιέρης 
ΑΛΛΑΖΩ ΧΕΡΙΑ!  
(Μυθιστόρημα για παιδιά από 11 ετών, Νοέμβριος 2010) 
Είμαι ένα πολύπαθο βιβλίο που αλλάζει συνεχώς αφεντικά-αναγνώστες και μπλέκει με πραγματικά μεταλλαγμένα τέρατα! Διάβασέ με για να γνωρίσεις τι θα πει τρόμος, περιπέτεια, γέλιο, αγωνία και προπαντός για να ενημερώσου για τη μεγάλη ανατριχίλα που απειλεί τον πλανήτη.  
Χρύσα Σπυροπούλου  
ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ  
(Αστυνομικό μυθιστόρημα, από 12 ετών, Νοέμβριος 2010)  
Η Λίζα, ο Άρης και ο σκύλος τους, η Ήρα, πηγαίνουν διακοπές στην Αίγινα. Η ανεμελιά των διακοπών τους, όμως, διακόπτεται όταν κοντά στο ξενοδοχείο που μένουν, ανακαλύπτουν το πτώμα ενός άγνωστου άνδρα. Χωρίς να το καταλάβουν εμπλέκονται σε μια υπόθεση αρχαιοκαπηλίας με πολλά απρόοπτα. Ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη Μαρίνα και την Κλειώ, βρίσκουν στοιχεία για την αποκάλυψη της αλήθειας και συνεργάζονται με την υπαστυνόμο Γεωργίου για την εξιχνίαση του μυστηρίου.  
Έρη Ρίτσου  
Η ΜΙΚΡΗ ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΤΡΩΓΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣ  
(Παραμύθι από 3 ετών, Νοέμβριος 2010)  
Ξέρετε εσείς κανένα παιδάκι που να μην τρώει το φαγητό του; Εγώ ξέρω. Καμηλοπαρδαλάκι όμως ξέρετε; Ε, λοιπόν, αυτή είναι η Νεφέλη. Μια μικρούλα καμηλοπάρδαλη που δεν μπορεί να κατεβάσει μπουκιά απ’ τα δροσερά, τρυφερά φυλλαράκια που με τόση φροντίδα εξασφαλίζει η μαμά της. Πόσο στεναχωριέται αυτή η καημένη μαμά, πόσο ανησυχεί! Αλλά η Νεφέλη το βιολί της. Ώσπου μια μέρα ένας μεγάλος κίνδυνος θα κάνει τη Νεφέλη να καταλάβει πολλά πράγματα και ν’ αλλάξει …βιολί.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ένας αιώνας… μια στιγμή της Κανής Καραβά  Τα βιβλιοπωλεία Μαλλιάρης - Παιδεία και οι εκδόσεις Κέδρος σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Κανής Καραβά, Ένας αιώνας… μια στιγμήΤη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου και ώρα 19.00  
Για το βιβλίο θα μιλήσουν
Ιφιγένεια Βαμβακίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Νεώτερης Ιστορίας Παν/μίου Δυτικής Μακεδονίας 
Μπάμπης Λεμονίδης, Κοσμήτορας Παιδαγωγικής Σχολής Παν/μίου Δυτικής Μακεδονίας 
Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μάρα Τοπαρλάκη. 
Εκδόσεις-βιβλιοπωλεία ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ - ΠΑΙΔΕΙΑ 
Δημητρίου Γούναρη 39, Θεσσαλονίκη 
τηλ. 2310277113

Εκδηλώσεις 11-17 Οκτώβρη

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, 20.00  
Βιβλίο/ Παρουσίαση U2 - H Θέα από την Κορυφή Λεύκωμα και μελέτη. Λόγος και εικόνα. Μία έκδοση για τους U2, σχεδιασμένη ώστε να συνδυάζει το οπτικό ερέθισμα με μια ενδελεχή ανάλυση της πορείας και του έργου του μεγαλύτερου ροκ συγκροτήματος (από τις εκδόσεις Οξύ). Μαζί μας, οι συγγραφείς του βιβλίου: Χάρης Συμβουλίδης, Στυλιανός Τζιρίτας, Θέμης Πέλλας.  
Tρίτη 12 Οκτωβρίου, 20.30  
Βιβλίο/ Παρουσίαση Σταύρος Σταυρόπουλος O Έρωτας θα μας κάνει κομμάτια Οι εκδόσεις Απόπειρα παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Σταύρου Σταυρόπουλου, Ο έρωτας θα μας κάνει κομμάτια. Για το βιβλίο θα μιλήσουν: o Γιώργος Κακουλίδης, (συγγραφέας, ποιητής) και η Μαρία Χρονιάρη (ποιήτρια). Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου. Ο Σταύρος Σταυρόπουλος θα βρεθεί στα decks του Floral μετά το τέλος της εκδήλωσης.  
Tετάρτη 13 Οκτωβρίου, 22.00  
The Swing Sessions Οι AthensSwingCats, η πιο δραστήρια Swing ομάδα της Αθήνας, κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα διοργανώνουν τα δικά τους, μοναδικά, πάρτι στο Floral. Τα τραπέζια φεύγουν και ο χώρος μεταμορφώνεται σε μια πίστα ξέφρενου χορού.  
Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, 22.00  
THE ANT Dj set από τον mc των Ekos Quartet Σε trip-hop ατμόσφαιρα, από downtempo μέχρι breaks, με τόνους jazz, soul, funk, hip-hop, reggae, electronic.  
Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, 22.00  
Dj set Fantastikoi Ηxoi Ο ρομαντισμός του νέου κύματος και ο καλειδοσκοπικός ήχος της ψυχεδελικής pop των sixties εναλλάσσονται με afro ρυθμούς και funk περάσματα.  
Σάββατο 16 Οκτωβρίου, 22.00  
Dj set Δημήτρης Λιλής (Flying Lilis Brothers) O ιδιοκτήτης του ανερχόμενου Αθηναϊκού label, Just Gazing records, και ένας εκ των δύο Lilis Brothers θα βρεθεί στο Floral για ένα μοναδικό old school party set. 
Θεμιστοκλέους 80, 106 81 Εξάρχεια 
τηλ: 210 3800070 / fax: 210 3800071 
e-mail: info@floralcafe.gr

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "ΔΙΑΒΑΖΩ" / ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010 (Νο 511)

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Διαβάζω, μηνιαία επιθεώρηση βιβλίου
(τεύχος  Οκτωβρίου 2010, Νο 511, σελίδες: 112, τιμή: 6,00 €) 
Με το τεύχος Οκτωβρίου κλείνουμε ένα χρόνο  από τότε που γιορτάσαμε τα 500 μας  τεύχη, και σήμερα κυκλοφορούμε σε μια δύσκολη εποχή για το βιβλίο. Εκδοτικοί οίκοι κλείνουν, περιοδικά αναστέλλουν τη δράση τους, βιβλιοπώλες ερίζουν στα δικαστήρια. Κρίσεις και απόψεις για όλα αυτά θα βρείτε στο τεύχος που κυκλοφορεί. 
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Νάνος Βαλαωρίτης – Από τον Όμηρο μέχρι σήμερα
Ο Νάνος Βαλαωρίτης είναι σημείο αναφοράς στην ελληνική λογοτεχνία, λόγω της ιδιοτυπίας του λογοτεχνικού και δοκιμιακού του έργου. Στο αφιέρωμα γίνεται μια προσέγγιση των απόψεών του μέσα από τις υπερρεαλιστικές θεωρίες αλλά και μια συζήτηση για τα καθαυτά λογοτεχνικά του έργα. Όλες οι αντιθέσεις, φυσικό και τεχνητό, σοβαρό και αστείο, περιπετειώδες και παιγνιώδες, ατομικό και συλλογικό, λογοτεχνικό και δοκιμιακό αίρονται και συντείνουν σε μια νέα μετα-πεζογραφική παράδοση. Επιμέλεια αφιερώματος: Αντιγόνη Κατσαδήμα. Γράφουν ακόμη οι: Ιωάννα Κωνσταντουλάκη-Χάντζου, Ελισάβετ Αρσενίου, Φωτεινή Μαργαρίτη  
ΦΑΚΕΛΟΣ – ΕΡΕΥΝΑ: Τι είναι  αυτό που κάνει  ένα βιβλίο να γίνει μπεστ σέλερ;
Τα μπεστ  σέλερ αποτελούν μέρος του  λογοτεχνικού τοπίου, το οποίο και  συγκαθορίζουν. Στην παρούσα έρευνα έγινε μια προσπάθεια να ανιχνευτεί το πώς σκέφτονται οι εκδότες που είδαν τα βιβλία τους να σκαρφαλώνουν στις πρώτες θέσεις των λιστών των ευπώλητων βιβλίων και κυρίως το πώς επιλέγουν τους τίτλους που πιστεύουν ότι θα αποτελέσουν το επόμενο μπεστ σέλερ. Μιλούν οι εκδότες: Κάτια Λεμπέση (εκδόσεις Κέδρος), Νώντας Παπαγεωργίου (εκδόσεις Μεταίχμιο), Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος (εκδόσεις Διόπτρα), Άννα Πατάκη (εκδόσεις Πατάκη), Θανάσης Ψυχογιός (εκδόσεις Ψυχογιός). 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Λάιονελ Σράιβερ – Αμερικάνικο όνειρο, μια καρικατούρα ζωής
Η συγγραφέας του πολυμεταφρασμένου και τιμημένου  με το Βραβείο Orange 2005 Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν (εκδόσεις Μεταίχμιο) μιλάει στην Ελισάβετ Σπαντιδάκη για την παγκοσμιοποίηση που χτυπά τη λογοτεχνία, για το αμερικανικό όνειρο, και για τους δύο βασικούς χαρακτήρες του μυθιστορήματος, το οποίο συνδυάζει τόσο εύστοχα την αφοπλιστική βία με την απόλυτη ευαισθησία.
Τάσος Γουδέλης – Η δραματική αφωνία απέναντι σ’ έναν αφασικό κόσμο
Ο Τάσος Γουδέλης, πιστός στο μετα-αφηγηματικό χαρακτήρα του έργου του, παραμένει ένας μοναχικός καβαλάρης του αντι-ρεαλισμού και μιλάει στον Γιάννη Ν. Μπασκόζο, με αφορμή τη συλλογή διηγημάτων του Η παρουσία (εκδόσεις Κέδρος).  
Κριτικές  παρουσιάσεις
Ο Αλέξης Ζήρας  γράφει για τη Σοφία Νικολαΐδου (Απόψε δεν έχουμε φίλους), ο Γιώργος Περαντωνάκης για τον Κώστα Ακρίβο (Ποιος θυμάται τον Αλφόνς), ο Χρίστος Παπαγεωργίου για τον Αλέξανδρο Ίσαρη (Βίνκελμαν ή το πεπρωμένο), ο Νίκος Κ. Κυριαζής για τον Τάκη Θεοδωρόπουλο (Το ξυπόλητο σύννεφο), κ.ά.  
Στο τεύχος ακόμα θα βρείτε όλες τις μόνιμες  στήλες: σχόλια, από μήνα σε μήνα, courier, θερμιδωριανά οξύτονα, ζενερίκ, ως αναγνώστης, για τα παιδιά, χωρίς προϋπηρεσία, ο περιοδεύων, comics, ευπώλητα, κριτικογραφία, βιβλιοθήκες, και βιβλιοπαρουσιάσεις από την πρόσφατη εκδοτική παραγωγή.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ 
ΣΤΗΝ ΣΚΠ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΥΝΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΙΜΙΑ Η ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΚΥΣΤΕΙΝΗΣ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΤΟΥ ΦΟΛΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ. 
Το φολικό οξύ είναι μια βιταμίνη του συμπλέγματος Β που έχει έντονο ρόλο στην επαναμεθυλίωση της ομοκυστείνης.
Σε δικές μας έρευνες έχει βρεθεί ότι αυξημένη ομοκυστείνη έχει μια ανάλογη πορεία με την βαρύτητα της πορείας της ΣΚΠ η οποία υποχωρεί όταν αυτή αντιμετωπίζεται φαρμακευτικά ικανοποιητικά.
Έχει βρεθεί μάλιστα ότι οι αυξομειώσεις της ομοκυστείνης και κατά επέκταση οι διαταραχές του φολικού οξέως ακολουθούν με μεγάλη ευαισθησία τα σκαμπανεβάσματα της συμπτωματολογίας της ΣΚΠ.
Είναι φανερό ότι η ελαττωματική λειτουργία του φολικού οξέως και η αυξημένη παραγωγή ομοκυστείνης στο αίμα σε ασθενείς με ΣΚΠ πέραν του ότι αυξάνει την αρτηριοσκλήρωση των αγγείων τους φαίνεται ότι μειώνει και την νευροπροστασία του ΚΝΣ. 
Η ΣΚΠ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ ΝΟΣΗΜΑ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΥΕΛΙΝΗΣ ΤΩΝ ΝΕΥΡΩΝ ΣΤΟ ΚΝΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΕΓΕΡΣΗ.  
Η ΣΚΠ μπορεί να δεχτεί την ανοσολογική διέγερση που την προκαλεί από πολλούς παράγοντες όπως λοιμώξεις, κόπωση, διαταραχές του θυμικού κ.λ.π.
Με άλλα λόγια υπάρχει προδιάθεση σαν αιτία και το εκλειτικό γεγονός σαν αφορμή.
Υπάρχει περίπτωση ασθενούς ο οποίος σε περίοδο εργασιακής υπερφόρτωσης και έντονου προβληματισμού έπεσε σε μια έκρηξη θυμού με εκδήλωση εξωτερικής επιθετικότητας για το χρονικό διάστημα περίπου 20 λεπτών.
Μετά από μια παύση ωρών και επανάκαμψη στην ψυχική του διάθεση διαπίστωσε ότι η αριστερή μεριά του κορμιού του (ημιπάρεση) είχε έντονα κινητικά προβλήματα.
Στον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε μια ΣΚΠ που είχε παραμείνει σιωπηλή έως εκείνη την στιγμή καθώς επίσης και μια συγκεκριμένη εστία που δικαιολογούσε την παράλυση.
Από ότι φάνηκε οι βιοχημικές εγκεφαλικές αντιδράσεις κατά την διάρκεια του θυμού προκάλεσαν την εμφάνιση της νόσου.

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Διάλογοι περί χαρακτικής και άλλων τινών εκτυπώσεων  
Συγγραφέας: Ξενής Σαχίνης  
Έτος:1 Οκτωβρίου 2010  
Σχήμα:17Χ24  
Σελίδες:256  
Εξώφυλλο: Μαλακό  
ISBN:978-960-6864-57-5  
Ο μικρός Αλέξανδρος και η μεγάλη του παρέα  
ο Αλέξανδρος και το μυστικό της ανάγνωσης  
Συγγραφέας:Ανδρέας Καρακίτσιος  
Εικονογράφος: Χρήστος Δήμος  
Έτος:1 Οκτωβρίου 2010  
Σχήμα:22x24  
Σελίδες:48  
Εξώφυλλο: Μαλακό  
ISBN:978-960-6864-59-9  
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ  
Ζωοδόχου Πηγής 2-4 106 79 Αθήνα  
Τηλ: 210 38 08 445  
email diaplasi@yahoo.gr    
website: www.diaplasibooks.gr

Geopolitics-GR

* Από τη Σοβιετική Ένωση στη σημερινή Ρωσία  
* Κοινή πολιτική ασφάλειας και άμυνας  
* Κίνημα Οικολόγων και ΚΥΚΕΜ για τα 50 της Κυπριακής Δημοκρατίας  
* ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Στρατηγικό Βάθος: Η Διεθνής Θέση της Τουρκίας (Πάφος)  
* ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Στρατηγικό Βάθος: Η Διεθνής Θέση της Τουρκίας Λεμεσός  
* Ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Χεβρώνα  
* Ο κυβερνοπόλεμος είναι ο νέος πονοκέφαλος της Δύσης  
* H Mόσχα θα επιστρέψει την προκαταβολή στο Ιράν  
* Eπιτυχημένη δοκιμή ρωσικού διηπειρωτικού πυραύλου  
* Αεροσκάφη F-35 από τις ΗΠΑ αγοράζει το Ισραήλ  
* ΟΗΕ: Θύμα ερημοποίησης το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού  
* H ένταξη της Τουρκίας: η Νορβηγική λύση

PIAZZA del POPOLO

* Απόδραση με σκοινί από... μπλούζες  
* PIAZZA del POPOLO LIVE TV! 43 χρόνια από τον θάνατο του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα  
* Σε ποιες Περιφέρειες στοχεύει η ΝΔ για τις εκλογές του Νοεμβρίου! Χαμένη η Ανατολική Μακεδονία - Θράκη  
* Ένας χρόνος Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, στην πορεία και τις προκλήσεις, για μια νέα Ελλάδα 
* Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Κοινωνικής Συμμαχίας στην Δράμα  
* Μήνυμα του υποψηφίου δημάρχου Διδυμοτείχου Στέφανου Σιναπίδη  
* Ψαλίδι στο εκλογικό επίδομα  
* Καταγγελία από εργαζόμενο του εργοστασίου της ΔΕΗ ΑΗΣ στην Κομοτηνή  
* Ο Άρης Γιαννακίδης σε ΣΕΚΑΠ και Νοσοκομείο Ξάνθης

HELLENICSPACE

Greek Alert

* ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ  
* Το πιο επικίνδυνο πρόσωπο της προδοσίας προκαλεί αναπάντητα ερωτήματα...  
* Ούτε αστυνομικοί, ούτε αλλοδαποί, ούτε αναρχικοί...αυτές οι γειτονιές θα μείνουν Ελληνικές

Από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ η αποκάλυψη του αιώνα. ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ σε βάρος του ΚΚΕ οι ομαδικές απολύσεις στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ

Από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ η αποκάλυψη του αιώνα. ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ σε βάρος του ΚΚΕ οι ομαδικές απολύσεις στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ   
...ο ΠΑΣΚίτης εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ κατέφυγε σε αντικομμουνισμό, ανατροφοδοτώντας την προβοκάτσια που έχει στηθεί σε βάρος του ΚΚΕ με τις ...«απολύσεις στην "Τυποεκδοτική"».  
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σάββατο 9 Οχτώβρη 2010 ΣΕΛ. 6  
ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ σε βάρος του ΚΚΕ www.typografeio.blogspot.com   
οι ομαδικές απολύσεις στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ. 
Το αποκαλύπτουν σήμερα οι γίγαντες της σκέψης και της ταξικής πάλης στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.  
Για τις ομαδικές απολύσεις στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ευθύνονται: οι Καπιταλιστές, οι Μεγαλοεκδότες, οι Ντόπια Πλουτοκρατία, ο Ιμπεριαλισμός, το ΔΝΤ, ο Αστικός Τύπος, 
τα Μονοπώλια και οι πιγκουίνοι της Αλάσκας.  
www.typografeio.blogspot.com
Η ταξική πάλη διαμορφώνει τη συνείδηση.
Διαδικτυακό βήμα τυπογραφείων, βιβλιοδετείων, προεκτύπωσης.
typografeio

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics  
* Iraq army has no capability to fight the PKK   
* Επίσημη επίσκεψη της Μ. Δαμανάκη στην Τουρκία  
* Θέμα : Απόπειρα εμβολισμού σκάφους του Λιμενικού από τουρκική φρεγάτα  
* Η ανθεκτικότητα του Αιγαίου  
* Η κυβέρνηση του Πασόκ καταργεί τη Νεοελληνική ιστορία!*  
* Νέα στρατιωτική συμμαχία στην Mαύρη Θάλασσα;  
* Οχτώ συμφωνίες 100 δισ. δολαρίων υπέγραψαν Ερντογάν - Ουέν  
* Γκρίζο φόντο στ' ανοιχτά του Αϊ-Στράτη  
* ΑΚΕΦΑΛΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας παραίτησης  
* Ισραήλ: 2,75 δισ. δολ. για 20 αεροσκάφη F-35 από τις ΗΠΑ  
* Η διπλωματία των F-16 στο Αιγαίο  
* Οι πιλότοι του Tu-154 έγιναν Ήρωες της Ρωσίας  
* «Εναντίον ποιου εξοπλίζονται οι Ε/κ;»  
* «Τούρκικος τομέας της Λευκωσίας»  
* Πρόωρες εκλογές στο Κόσοβο  
* Λιού Σιαομπό Το προφίλ, η δράση και η δίωξη του νομπελίστα Ειρήνης  
* Η παγκόσμια οικονομία μετακινείται προς Ανατολάς  
* Δεν θέλουμε να μάθουμε τουρκικά κύριε πρωθυπουργέ!  
* Ο Τουρκικός «Οργανισμός» Τουρισμού  
* ΗΠΑ: Η Κίνα διεξήγαγε αεροπορικές ασκήσεις με την Τουρκία, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας

8 ημέρες τελικά το ταξίδι των 35-40 ''δημοσιοκάφρων'' στις ΗΠΑ

8 ημέρες τελικά το ταξίδι των 35-40 ''δημοσιοκάφρων'' στις ΗΠΑ.  
Τα έξοδα πληρωμένα από την ''Εθνική Τράπεζα''. 
- Μετά την 4ήμερη παραμονή στην Ουάσιγκτον, συνεχίζουν -γιά 4 ημέρες- τον τουρισμό και τα...ψώνια στη Νέα Υόρκη! Του ''αγήματος'' των φτηνών ''δημοσιογράφων'' ηγείται o της ''αρπαχτής'' και υμνητής των...Τραπεζών, Χρ. Κώνστας του Alter, με υπαρχηγό τον Γ. Δημητρομανωλάκη (Θέμα)... Δηλαδή ίδια, όπως και στο Μουντιάλ το καλοκαίρι, που πλήρωσε η Τράπεζα Πειραιώς. 
... 
''Λεφτά υπάρχουν'': Γερουλάνος και Διαμαντοπούλου ''προβάλουν την Ελλάδα'' στις ΗΠΑ 

... 
www.kalami.us
www.kalami.net
..............................................................
Και ν' ακούτε:
www.24-7Radio.us
24 ώρες ελληνικά, με απόδοση ήχου 256Κbps (studio quality)... Ψυχαγωγία, ενημέρωση, σάτιρα, αποκαλύψεις, διάλογος. Αναφορές στην ιστορία, πολιτισμό παραδόσεις Ελλάδας κ.ά....

Η ψηφιακή διάσταση του "Νέου Σχολείου" στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

Η ψηφιακή διάσταση του "Νέου Σχολείου" στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

Π. ΑΤΤΙΚΗΣ: ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΑΒΟΡΙ Ο Γ. ΔΗΜΑΡΑΣ ΣΕ ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΠΑ RESEARCH ΚΑΙ ALCO ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΣΓΟΥΡΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΟ Β' ΓΥΡΟ   
Διαβάστε επίσης:  
1) Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ...ΤΡΙΤΟ ΜΠΕΡΙΑΤΟ    
2) ΞΑΝΑ ΦΑΒΟΡΙ ΜΙΧΑΣ, ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ, "ΝΤΕΡΜΠΙ" ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ  
3) Π. ΚΕΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΚΛΕΙΝΕΙ Η "ΨΑΛΙΔΑ" ΜΠΟΛΑΡΗ - ΨΩΜΙΑΔΗ  
4) Όλα τα ονόματα των υποψηφίων στις 13 περιφέρειες και τους 325 Καλλικρατικούς δήμους. Η λίστα επικαιροποιείται καθημερινά.  
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr   
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ 
(Τιμητική Διάκριση Ιδρύματος Μπότση 2010)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

e-pontos   
* ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ  
 * ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ  
* ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ  
* Η οφίτικη ποντιακή διάλεκτος, μια γλώσσα υπό εξαφάνιση, έχει διατηρηθεί ακέραιη στο χωριό Νέα Τραπεζούντα Πιερίας 
* Μύθοι Ελλήνων της Ποντικής και Μικρασιατικής Γης