Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ε΄ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΠΙΑΝΙΣΤΩΝ

Ο Ε΄ Πανελλήνιος Διαγωνισμός Νέων Πιανιστών, θα πραγματοποιηθεί στις 2 & 3 Οκτωβρίου, στη Χώρα της Άνδρου, στο Δημοτικό Θέατρο.
Όπως είναι γνωστό, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Νέων Πιανιστών διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από τον Μουσικό Σύλλογο Άνδρου, με τη συμβολή της Μεσογειακής Συνεργασίας Νέων Μουσικών και υπό την αιγίδα της European Piano Teachers’ Association – Hellas.
Οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν πάνω σε έργα Ελλήνων συνθετών...
.
Από την πρώτη χρόνια του διαγωνισμού βασική του αρχή είναι, εκτός των άλλων, και η πρωτότυπη συνθετική δημιουργία πάνω σε Κυκλαδίτικα θέματα. Δόθηκαν, λοιπόν, παραγγελίες σε σύγχρονους Έλληνες συνθέτες (Κώστας Ευαγγελάτος, Ορέστης Μπαζός, Χρύσανθος Μουζακίτης, Ελευθερία Βούλγαρη) να γράψουν μουσικά έργα τα οποία κατόπιν χρησιμοποιήθηκαν ως «υποχρεωτικά» από τις εκάστοτε διοργανώσεις, αλλά και ως έργα επιλογής των υποψηφίων σε επόμενους διαγωνισμούς.
Για τη φετινή διοργάνωση το υποχρεωτικό κομμάτι έχει γράψει ο συνθέτης Στάθης Ουλκέρογλου.
Με αυτόν τον τρόπο ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Νέων Πιανιστών συμβάλει ενεργά και πολλαπλά στην πολιτιστική ζωή του τόπου δίνοντας κίνητρα σε Έλληνες συνθέτες να γράψουν νέα έργα, αλλά και στους υποψήφιους κάθε διοργάνωσης να έρθουν σε επαφή με τη σύγχρονη μουσική δημιουργία.
Είναι ευκαιρία, λοιπόν, για τους διαγωνιζόμενους, τους συνοδούς τους αλλά και για όλους όσους θέλουν να παρακολουθήσουν το διαγωνισμό να περάσουν ένα απολαυστικό τριήμερο, όπου εκτός του πολιτιστικού γεγονότος θα έχουν την δυνατότητα θαυμάσουν τη Χώρα της Άνδρου και τις γύρω περιοχές.
Περισσότερα για τον διαγωνισμό θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας:
www.androspiano.gr

Περισσότερες πληροφορίες:

Αντώνης Αμωράτης
(Οικονομικός Διευθυντής του Διαγωνισμού)
τηλ. 22820 22240
Μενέλαος Παλαιοδημόπουλος
(Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διαγωνισμού)
τηλ. 6974464072
e-mail:
paleodimopoulos@yahoo.gr

Στάθης Ουλκέρογλου (μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής)
e-mail:
mousic@otenet.gr

45α ΔΗΜΗΤΡΙΑ



«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΑΜΗΣ»
ΡΕΣΙΤΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ 2000-2010 με τέσσερις μουσικούς και τραγούδι η Κορίνα Λεγάκη
Σύνθεση-πιάνο: Δημήτρης Μαραμής
* 27/09/2010
* ΩΡΑ: 21:00
* ΧΩΡΟΣ: ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΦΟΥΑΓΙΕ
* ΕΙΔΟΣ: ΝΕΟΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ
* ΕΙΣΟΔΟΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ
* ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ: 3,5,6,8,33,39,70,71,78,
 Ο Δημήτρης Μαραμής, μετά την επιτυχημένη του πορεία ως συνθέτης, με τέσσερις προσωπικούς δίσκους στο ενεργητικό του, 31 θεατρικά έργα σε Ελλάδα και Βρετανία καθώς και μουσικές του για κινηματογράφο και τηλεόραση παρουσιάζει το Ρεσιτάλ Τραγουιδών 2000-2010. Παρουσίαση των καλύτερων αποσπασμάτων από όλους τους κύκλους τραγουδιών του συνθέτη από το 2000 μέχρι το 2010 με ερμηνεύτρια την Κορίνα Λεγάκη και τον συνθέτη στο πιάνο. «Σκοτεινός Έρωτας» Κύκλος 12 τραγουδιών σε ποίηση Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα και απόδοση Σωτήρη Τριβιζά. Έχει δισκογραφηθεί και κυκλοφορήσει δύο φορές: ολόκληρος ο κύκλος με ερμηνευτή τον Μάριο Φραγκούλη από τη «SONY» (2007), ο μισός κύκλος με ερμηνευτή τον Μίνω Θεοχάρη από την «Μικρή Άρκτο» (2004). «Κυριακές μες στο Χειμώνα» Κύκλος 6 τραγουδιών σε ποίηση ποιητών του Μεσοπολέμου: Κ. Γ. Καρυωτάκης, Μ. Πολυδούρη, Ν. Λαπαθιώτης, Τ. Άγρας & Μ. Παπανικολάου. Έχει δισκογραφηθεί και κυκλοφορήσει με ερμηνευτή τον Κωνσταντίνο Κληρονόμο από τις εκδόσεις «Σοκόλης-Κουλεδάκης» (2006). «Σκηνές από Βουβή Ταινία» Κύκλος 10 τραγουδιών σε στίχους Σωτήρη Τριβιζά. Έχει δισκογραφηθεί και κυκλοφορήσει με ερμηνευτή τον Κωνσταντίνο Κληρονόμο από τις εκδόσεις «Οδός Πανός-Seven Group» (2008). «Σαν δέσμη από Τριαντάφυλλα» Κύκλος τραγουδιών σε ποίηση Κ.Γ. Καρυωτάκη και Μ. Πολυδούρη. Ανέκδοτος κύκλος, ανάθεση των 43ων ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ (2008). «Παράφωνη Χαρά Μου» Ανέκδοτος Κύκλος σε στίχους Μιχάλη Γκανά (2010).

Παρασκευή 1η Οκτωβρίου η Claudia Matola στα decks του Floral

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου
Dj set by Claudia Matola
Η γνωστή παραγωγός του Εν Λευκώ για μια guest εμφάνιση στο Floral. Στις 23.00
Θεμιστοκλέους 80, 106 81 Εξάρχεια
τηλ: 210 3800070 210 3800071

Εγκαίνια εκθέσεων στο πλαίσιο της PhotoBiennale

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου · 8:00 μ.μ. - 11:00 μ.μ.
Ηράκλειο (Πύλη Αγ. Γεωργίου, Πλατεία Ελευθερίας)


Περισσότερες πληροφορίες
WBoxes-Χριστόφορος Δουλγέρης
Cemetery: After Death Shape-Χαράλαμπος Πολιτάκης
Μανάμα-Γιάννης Χατζηασλάνης
The space between us-Sarah Van Marcke
Unsettled-Isabelle Pateer
The Birdman-Jacquie Maria Wessels

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ Ενημερωτική ημερίδα

Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου · 6:00 μ.μ. - 10:30 μ.μ.
Το απόγευμα και ώρα 18:00 έναρξη Ενημερωτικής ημερίδας στον θεατρικό σταθμό Ηρακλείου με ομιλητές εκπροσώπους του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου , Νομοκτηνιατρικής Ηρακλείου, Ζωόφιλης Δράσης, Ε.Κ.Π.Α.Ζ. κ.α με γενικό τίτλο « Ζήτημα ανθρωπιάς -στοίχημα πολιτισμού η αρμονική συμβίωση ανθρώπων και ζώων» ,«Αδέσποτα ζώα .Αντιμετώπιση του ‘προβλήματος..’ και ο Ν.3170/2003»
, παρουσίαση του βιβλίου του Μαρκ Μπρίκλιν . «Τα ζώα γράφουν στο Θεό» και αφιέρωμα σε ποίηση που αφορά στα ζώα .

Μικρό Φεστιβάλ 3 Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα - 1-31 Οκτωβρίου 2010

Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα
«μικρό φεστιβάλ 3» φεστιβάλ νέων θεατρικών σχημάτων
Δελτίο Τύπου
1-31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟ “3ος ΟΡΟΦΟΣ”, Καθολικών 4
Το ΜΙΚΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ υλοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2008. Εδώ και δύο χρόνια αποτελεί μια οργανωμένη συνάντηση εναλλακτικών θιάσων στη Θεσσαλονίκη που δίνει τη δυνατότητα στο κοινό της πόλης να παρακολουθήσει τις νέες θεατρικές τάσεις και αναζητήσεις από την ελληνική και την ευρωπαϊκή θεατρική σκηνή. Μετά από τη θερμή ανταπόκριση που γνώρισε τα δύο προηγούμενα χρόνια, φέτος το ΜΙΚΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 3 παρουσιάζει στο κοινό της πόλης νέα πειραματικά θεατρικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο πλαίσιο των 45ων ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ.
Το ΜΙΚΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 3 θα διαρκέσει από τις 1 - 31 Οκτωβρίου 2010 και στη διάρκεια του, εκτός από θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, θα φιλοξενήσει παράλληλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν θεατρικές δράσεις, σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια, βιβλιοπαρουσιάσεις.
Όλες οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο ΘΕΑΤΡΟ “3ος ΟΡΟΦΟΣ”, Καθολικών 4, τηλ. 2310535747, www.ougaklara.gr
Στο «μικρό φεστιβάλ» θα λάβουν μέρος οι ομάδες: 1-2 Οκτωβρίου basement με τη μουσική παράσταση Βasement Live, στις 21:00 4-5 Οκτωβρίου Ομάδα ΤΟΚ-TALK με το έργο ΘΕΛΕΙ ΣΚΑΨΙΜΟ στις 21:00 6-7 Οκτωβρίου Ομάδα Καλλιτεχνών ΟΥΓΚΑ ΚΛΑΡΑ με το έργο ΤΑ 13 ΡΟΛΟΓΙΑ του Τζέημς Θέρμπερ 9-10 Οκτωβρίου Εταιρεία Θεάτρου ΚΟΎΛΑ Η ΠΛΑΝΙΔΟΎ με το έργο ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ του Νίκου Ζακόπουλου 12-13 Οκτωβρίου Ομάδα ΠΡΟΤΖΈΚΤΟΡ με το έργο ΣΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΩΝ ΚΑΜΠΩΝ ΜΕ ΒΑΜΒΑΚΙ του Βernard-Marie Koltés 15-16 Οκτωβρίου Ομάδα ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ με το έργο ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ 19-20 Οκτωβρίου Ομάδα INNER WORLD THEATRE (Σλοβενία) με το έργο MEDEA'S SCREAM- Η ΚΡΑΥΓΉ ΤΗΣ ΜΉΔΕΙΑΣ 23-24 Οκτωβρίου Ομάδα ΑLLER-RETOUR με το έργο ΑLLER-RETOUR 28-29-30- 31 Οκτωβρίου Ομάδα Καλλιτεχνών ΟΥΓΚΑ ΚΛΑΡΑ με το έργο ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΕΙΝΑΣ των Ignacio del Moral και Margarita Sánchez Οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Μικρού Φεστιβάλ 3 έχουν ως εξής: v 5 & 10 Οκτωβρίου ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ MUSICAL εργαστήριο για το Musical από τον Βαγγέλη Συρόπουλο, ώρα 16:00-19:00 v 7 Οκτωβρίου ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΟΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ, σεμινάριο για την θεατρική παραγωγή από τους Γιάννη Γκουντάρα και Δάφνη Μουστακλίδου, ώρα 16:00-19:00 v 16 Οκτωβρίου ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ, εργαστήριο από τον ηθοποιό Σάββα Στρούμπο, ώρα 16:00-20:00 v 19 & 21 Οκτωβρίου ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ εργαστήριο θεατρικής μετάφρασης από τη θεατρολόγο και μεταφράστρια Μαρία Χατζηεμμανουήλ, ώρα 16:00-19:00 v 20 Οκτωβρίου Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ: ΑΡΧΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ των Εουτζένιο Μπάρμπα και Νίκολα Σαβαρέζε, βιβλιοπαρουσίαση από τις Μαρία Χατζηεμμανουήλ, θεατρολόγο – μεταφράστρια και Έφη Βαφειάδη, μεταφράστρια, ώρα: 18:00 v 20 Οκτωβρίου TEATRO PASION: Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ, ΙΣΠΑΝΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, παρουσίαση ιστοσελίδας για το ισπανόφωνο θέατρο από τους Μαρία Χατζηεμμανουήλ, θεατρολόγο – μεταφράστρια και Δημήτρη Ψαρρά, μεταφραστής, ώρα: 18:00
Ταυτότητα της εκδήλωσης:
Οργάνωση: Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα
Χρόνος διεξαγωγής: 1-31 Οκτωβρίου 2010
Τόπος διεξαγωγής: Θέατρο 3ος Όροφος, Καθολικών 4, Θεσσαλονίκη
Εισιτήρια: 15 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ.
Πληροφορίες: 2310 535747, www.ougaklara.gr
Ώρες παραστάσεων: 21:00
Πληροφορίες για τα εργαστήρια–workshops:
Αριθμός συμμετεχόντων: 10-15 άτομα ανά εργαστήριο.
Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στα εργαστήρια θα πρέπει να τηλεφωνούν και να δηλώνουν συμμετοχή στο 2310535747
Ποσό συμμετοχής:
Μονοήμερα workshop: 15 ευρώ
Διήμερα workshop: 25 ευρώ
Στις παρουσιάσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ-4DVD ADVENTURES ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ 4DVD
4DVDBOX ADVENTURES COLLECTION
ΚΩΔ: 27003397 BARCODE 5201364733978
Μην χάσετε αυτό το καταπληκτικό 4πλό DVD, αξεπέραστο σε ψυχαγωγία, φαντασία και περιπέτεια.
Πρώτος ήρωας ο Μόμπυ Ντικ σε μια ιστορία γεμάτη περιπέτεια.
Κυριευμένος από οργή, ο Κάπτεν ’χαμπ έχει μοναδικό σκοπό στην ζωή του να πάρει εκδίκηση από τον Μόμπι Ντικ, την μεγάλη άσπρη φάλαινα που του επιτέθηκε.
Ο Ροβινσώνας Κρούσος επιβιβάζεται σ’ ένα πλοίο με σκοπό να εγκαταλείψει για πάντα τη Μ. Βρετανία. Τα πράγματα παίρνουν απρόσμενη τροπή όταν, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, πέφτουν σε σφοδρή θύελλα. Το πλοίο ναυαγεί και το πλήρωμα χάνεται στα κύματα με μοναδικό επιζώντα τον Ροβινσώνα, που η θάλασσα τον ξεβράζει σ’ ένα ερημικό, αχαρτογράφητο νησί.
Στο 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα ένα τεράστιο "κήτος" διατρέχει τους ωκεανούς και προκαλεί τους ναυτικούς. Δεν είναι γέννημα της φύσης αλλά της ανθρώπινης επινόησης. Ο "Ναυτίλος" διοικείται από τον πλοίαρχο Νέμο, που έχει ορκιστεί να "τιμωρήσει" την ανθρωπότητα και να βοηθήσει τους αδικημένους.
Το κάλεσμα της άγριας φύσης είναι  μια κλασική περιπέτεια. Οι άνθρωποι είχαν βρει μέσα στο αρκτικό σκοτάδι ένα κίτρινο μέταλλο κι ορμούσαν κατά χιλιάδες προς το Βορρά. Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονταν σκύλους δυνατούς και μαλλιαρούς, που να αντέχουν στη σκληρή δουλειά και την παγωνιά. Ένας μεγάλος σκύλος, διασταύρωση Αγίου Βερνάρδου με ποιμενικό, τους βάζει σε περιπέτειες.
Απολαύστε αυτό το μοναδικό 4πλό DVD και χαθείτε μαζί με τους ήρωες σε απίστευτες ώρες περιπέτειας.
4DVD BOX ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ
ΚΩΔ: 27003398  BARCODE: 5201364733985
Ένας παραμυθένιος κόσμος, γεμάτος σοφία και γνώση, ανοίγεται μπροστά μας με τους πιο γνωστούς και διασκεδαστικούς μύθους του Αισώπου.
Ποντικάκια και λιοντάρια, αλεπούδες, άλογα και γάιδαροι, λαγοί και χελώνες πιάνουν το παιδί από το χέρι για ένα μαγευτικό ταξίδι στους μύθους του Αισώπου.
Ένα ταξίδι με ήρωες ζώα γνωστά στο παιδί, που το βοηθούν να γνωρίσει ανθρώπινους χαρακτήρες και ιδιότητες και να δομήσει σιγά-σιγά την προσωπικότητά του.
DVD1: Ο Λαγός και η Χελώνα - Το Λιοντάρι και το Ποντίκι - Η Αλεπού με την Κομμένη Ουρά
DVD2: Ο Αετός και η Αλεπού - Η Φαντασμένη Καλιακούδα - Η Γυναίκα και η Κότα
DVD3: Το ’λογο και ο Γάιδαρος - Οι Δύο Φίλοι και η Αρκούδα  - Το Καναρίνι και η Νυχτερίδα
DVD4: Το Λιοντάρι και ο Αγρότης - Ο Ψεύτης - Ο Προφήτης

Ανέκδοτο μυθιστόρημα της Διδώς Σωτηρίου στις εκδόσεις Κέδρος


Το ανέκδοτο μυθιστόρημα της Διδώς Σωτηρίου στις εκδόσεις Κέδρος
 Με αφορμή τη συμπλήρωση έξι ακριβώς χρόνων από το θάνατο της Διδώς Σωτηρίου, οι εκδόσεις Κέδρος με τιμή αναγγέλλουν ότι το ανέκδοτο μυθιστόρημα της μεγάλης συγγραφέως με τον τίτλο Τα παιδιά του Σπάρτακου ετοιμάζεται και θα κυκλοφορήσει το 2011, σε επιμέλεια της Έρης Σταυροπούλου.
 Τοποθετημένο στη Θράκη αλλά και στην Αθήνα, το μυθιστόρημα διατρέχει την περίοδο από τις αρχές του 20ού αιώνα έως τον Εμφυλίου Πόλεμο και εστιάζει σε ιστορικά γεγονότα όπως την εξέγερση των σηροτρόφων της Θράκης στη δεκαετία του 1930 και τις διώξεις των αριστερών αγωνιστών κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου.    

Γιατί έχουμε 5 δάκτυλα και όχι 6 ή 4;

Κοιτάζοντας τα χέρια και τα πόδια μας, έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί έχουμε ακριβώς πέντε δάχτυλα σε κάθε άκρο;
Οι περισσότεροι άνθρωποι γεννιούνται με ...

Εύβοια - Μια αξέχαστη εκδρομή!

Εύβοια -  Ένας παράδεισος δίπλα στην Αθήνα
Η Εύβοια τα συνδυάζει όλα: πλούσια βλάστηση και όμορφα δάση αλλά και ακτές με όμορφες παραλίες και αμμουδιές.
Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί σε έκταση μετά την Κρήτη και βρίσκεται σε προνομιακή γεωγραφική θέση δίπλα από την Αθήνα.
Έχει πλούσια βλάστηση τόσο στις ορεινές όσο και στις πεδινές του περιοχές ενώ οι παραλίες της είναι τα αναμφισβήτητα διαμάντια όλου του νομού.
Οι πεντακάθαρες θάλασσες της Εύβοιας και τα κρυστάλλινα νερά της, σας προσκαλούν να τα εξερευνήσετε και να θαυμάσετε τις απέραντες ομορφιές που κρύβουν.
Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χαλκίδα.
Βρίσκεται στη μέση περίπου της Εύβοιας και γι' αυτό κάνει εύκολη την πρόσβαση στη νότια πλευρά του νησιού.
Μόνο σε 20 λεπτά θα βρίσκεστε στο γραφικό λιμάνι της Ερέτριας θα μπορέσετε να απολαύσετε λαχταριστά ψάρια και ότι άλλους μεζέδες επιθυμήσετε καθώς προσφέρει μια πληθώρα από ταβερνάκια που είναι έτοιμα να σας εξυπηρετήσουν.
Θέλετε να κάνετε μια αξέχαστη εκδρομή?

ΔΗΛΩΣΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ (Νέα ἀδελφότητα) ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ.

ΠΟΤΕ ὁ ἅγιος Γέρων δέν συμβούλεψε νά μαζεύουμε τρόφιμα!
Ἄν ἔχω συναγμένα τρόφιμα θά μέ σκοτώσουν ὅσοι δέν ἔχουν σέ περίοδο πείνας!
ἄν δέν ἔχω, θά ζήσω με κανένα χορταράκι!
Ὁ γ.Παΐσιος, γνήσιος ἐκφραστής τοῦ μοναχικοῦ πνεύματος, θά ἔδινε καί τή ζωή του γιά νά ζήσουν οἱ ἄλλοι!
ΠΡΟΣΟΧΗ! Κάποιοι καταστροφολογοῦν!
νά μήν τούς κάνουμε τό χατῆρι!
Ὁ Γέροντας ἔλεγε ὅτι ὁ Θεός ἀγαπᾶει σκανδαλωδώς τήν Ἑλλάδα
!Ἐπειδή δέ, αὐτόν τόν χρόνο ἔχουμε Ἐπιστασία, ἀναφέρω συμπληρωματικά ὅτι κανένας μοναχός δέν ἤρθε νά ἀναφέρει τό γεγονός, σύμφωνα μέ τήν δῆθεν ἐντολή τοῦ Ἁγίου Γέροντος Παϊσίου.
Οὔτε λοιπόν ἡ Ἱερά Ἐπιστασία, οὔτε ἡ Ἱερά Κοινότης τοῦ Ἁγίου Ὄρους ἔχουν λάβει γνῶσιν τέτοιου γεγονότος.

Supermodel χωρίς πόδια


Αυτή η νεαρή γυναίκα γκρέμισε το στερεότυπο που επιβάλλεται από την κοινωνία για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Σε έξι μήνες, η Amy ήταν
Supermodel χωρίς πόδια
http://i-diadromi.blogspot.com/

PIAZZA del POPOLO

Η 21η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Λέσχης της Μαύρης Θάλασσας στην Καβάλα

'Αλεξ Ρόντος: Πράκτορας ''ξένης χώρας'' και... έμπιστος ενός πρωθυπουργού


Πως δίπλα στον George, ''φύτεψαν'' τον Alex... Τα αποδεικτικά στοιχεία.
'Αλεξ Ρόντος: Πράκτορας ''ξένης χώρας'' και... έμπιστος ενός πρωθυπουργού
Ως υπουργοί Εξωτερικών (ΥΠΕΞ), GAP και ...Ντόρα, γνώριζαν ότι ο Ρόντος εργάζεται γιά δύο ''ξένες χώρες'', αλλά τον διατηρούσαν ως... πρέσβη της ελληνικής Δημοκρατίας!
-  Oι καταθέσεις του σ'. .. επιτροπές του Κογκρέσσου στην Ουάσιγκτον και οι ''απόψεις'' του γιά το σχέδιο Αννάν.
-  'Οταν (υφΥΠΕΞ, ΗΠΑ) Μπερνς και Φρίντμαν έβλεπαν την (ΥΠΕΞ) Ντόρα στη Νέα Υόρκη, τους συνόδευε -ως άτυπο  μέλος της... αποστολής τους(!)- ο ''Ελληνας πρέσβης''... Ρόντος.
-  Η ερώτηση σε ενημέρωση του Στέητ Ντηπάρτμεντ, αν ο Ρόντος ''εργάζεται γιά τις ΗΠΑ, μέσα στην αμερικάνικη πρεσβεία (Αθήνα)'' και η απάντηση.... Ο Αμερικανός 'Αλεξ Ρόντος ως ''general coordinator on counterterrorism'' (Ολυμπιάδα, 2004).
-  Οι ''περίεργες'' και σκοτεινές επαφές-συνεργασίες με τον άνθρωπο του οικουμ. Πατριαρχείου στις ΗΠΑ.
-  Η κοινή συνέντευξη Ρόντου με Ντόρα σε αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο (60 minutes, CBS).
-  Η ανάμιξη Ρόντου στο ξεπούλημα περιουσιών Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στο -εκβιάζοντα πατριάρχες με ''αναγνώριση''- Ισραήλ.
-  Η αρθρογραφία του σε αμερικάνικες εφημερίδες (New York Times) υπέρ άλλων χωρών, με υπογραφή ''πρέσβης της Ελλάδας''.
- Γιατί στα Βαλκάνια τον θεωρούν ''άνθρωπο'' των ΗΠΑ και όχι...''πρέσβη εκ προσωπικοτήτων'' της Ελλάδας.
-  Η πρόσφατη ''έκρηξη'' Δρούτσα στη Νέα Υόρκη, η σιωπή του πρωθυπουργού και η -''τελευταία στιγμή''- αναβολή της συνάντησης GAP-Σαακασβίλι (Γεωργίας).
www.kalami.us
www.kalami.net
www.efimerida.us
............................................................
Και ν' ακούτε:www.24-7Radio.us
24 ώρες ελληνικά, με απόδοση ήχου 256Κbps (studio quality)... Ψυχαγωγία, ενημέρωση, σάτιρα, αποκαλύψεις, διάλογος. Αναφορές στην ιστορία, πολιτισμό παραδόσεις Ελλάδας κ.ά...

Γέροντας Παϊσιος - 16 χρόνια μετά την κοίμηση του βρίσκεται ακόμα κοντά μας (video

24gr.blogspot.com

Greek Alert

* ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

HELLENICSPACE


Παρέμβαση Δράκου για μετατάξεις και συμβασιούχους

Δ. Χριστόφιας: Η Τουρκία να περάσει από τα λόγια στις πράξεις

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics
* Τσάκωσαν τον πιο διάσημο Αλβανό μαφιόζο
* Der Spiegel: Από τη Στάζι, στις μυστικές γερμανικές υπηρεσίες
* Επιβεβαιώνει το Ιράν ότι οι βιομηχανίες του χτυπήθηκαν από το «σκουλήκι» Stuxnet
* Κι όμως, δεν είναι αργά. Ο Ντενκτάς μπορεί να συλληφθεί και να δικαστεί και τώρα για τα εγκλήματα που διέπραξε.
* Ποιος είναι “ντόπιος” και ποιος “ξένος” στην “Πόλη των απόντων”;
* Το αμερικανικό όνειρο των ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων
* Τα νομίσματα των Αβδήρων και το "στρατηγικό βάθος" της φασιστικής Τουρκίας στη Θράκη
* Βατοπεδίου προεκτάσεις...
* Σχέσεις ΗΠΑ - Ισραήλ και Τουρκίας
* ΓΙΩΡΓΗΣ ΚΛΑΔΟΣ - Ο πρωτοπόρος δήμαρχος, ο άνθρωπος, ο αγωνιστής
* Η μειονοτική εκπαίδευση και η θεωρία του πολιτικού κόστους
* Κι' όμως υπάρχει εμπάργκο όπλων κατά της... Κύπρου
* Χωρίς ζημίες το Βατοπέδι * Στρατηγικά αδιέξοδα και διαλεκτική της αρνητικότητας
* Γιρμπιμπέσογλου, ΤΜΤ και Χριστόφιας
* Εγκληματούν κατά της Ιστορίας Πρόεδρος-ΑΚΕΛ
* Νέες αποκαλύψεις για προβοκάτσιες
* Ματαίωσε τη «Νικηφόρος» ο Χριστόφιας
* «Μόνος σου τα έφαγες, γι’ αυτό έγινες έτσι»
* Οι βασικοί άξονες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής
* Το «θάψιμο» της Απόφασης Όραμς
* «Ξαναδιαβάζοντας» την Αθήνα
* Στρατιωτική ιεραρχία δύο ταχυτήτων… και πολλών προσδοκιών
* Διαπραγματεύσεις Βελιγραδίου- Πρίστινας
* Η αθλιότητα της μισής αλήθειας

Δ. ΩΡΩΠΙΩΝ: ΚΟΒΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟ ΝΗΜΑ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr ΤΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ VPRC ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8196 
Διαβάστε επίσης:   
1) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ PULSE: ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ "ΨΑΛΙΔΙΣΜΑ" ΣΓΟΥΡΟΥ
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8195
2) Όλα τα ονόματα των υποψηφίων στις 13 περιφέρειες και τους 325 Καλλικρατικούς δήμους. Η λίστα επικαιροποιείται καθημερινά.  
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7720 
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ
(Τιμητική Διάκριση Ιδρύματος Μπότση 2010)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

* ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ