Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ε΄ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΠΙΑΝΙΣΤΩΝ

Ο Ε΄ Πανελλήνιος Διαγωνισμός Νέων Πιανιστών, θα πραγματοποιηθεί στις 2 & 3 Οκτωβρίου, στη Χώρα της Άνδρου, στο Δημοτικό Θέατρο.
Όπως είναι γνωστό, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Νέων Πιανιστών διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από τον Μουσικό Σύλλογο Άνδρου, με τη συμβολή της Μεσογειακής Συνεργασίας Νέων Μουσικών και υπό την αιγίδα της European Piano Teachers’ Association – Hellas.
Οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν πάνω σε έργα Ελλήνων συνθετών...
.
Από την πρώτη χρόνια του διαγωνισμού βασική του αρχή είναι, εκτός των άλλων, και η πρωτότυπη συνθετική δημιουργία πάνω σε Κυκλαδίτικα θέματα. Δόθηκαν, λοιπόν, παραγγελίες σε σύγχρονους Έλληνες συνθέτες (Κώστας Ευαγγελάτος, Ορέστης Μπαζός, Χρύσανθος Μουζακίτης, Ελευθερία Βούλγαρη) να γράψουν μουσικά έργα τα οποία κατόπιν χρησιμοποιήθηκαν ως «υποχρεωτικά» από τις εκάστοτε διοργανώσεις, αλλά και ως έργα επιλογής των υποψηφίων σε επόμενους διαγωνισμούς.
Για τη φετινή διοργάνωση το υποχρεωτικό κομμάτι έχει γράψει ο συνθέτης Στάθης Ουλκέρογλου.
Με αυτόν τον τρόπο ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Νέων Πιανιστών συμβάλει ενεργά και πολλαπλά στην πολιτιστική ζωή του τόπου δίνοντας κίνητρα σε Έλληνες συνθέτες να γράψουν νέα έργα, αλλά και στους υποψήφιους κάθε διοργάνωσης να έρθουν σε επαφή με τη σύγχρονη μουσική δημιουργία.
Είναι ευκαιρία, λοιπόν, για τους διαγωνιζόμενους, τους συνοδούς τους αλλά και για όλους όσους θέλουν να παρακολουθήσουν το διαγωνισμό να περάσουν ένα απολαυστικό τριήμερο, όπου εκτός του πολιτιστικού γεγονότος θα έχουν την δυνατότητα θαυμάσουν τη Χώρα της Άνδρου και τις γύρω περιοχές.
Περισσότερα για τον διαγωνισμό θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας:
www.androspiano.gr

Περισσότερες πληροφορίες:

Αντώνης Αμωράτης
(Οικονομικός Διευθυντής του Διαγωνισμού)
τηλ. 22820 22240
Μενέλαος Παλαιοδημόπουλος
(Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διαγωνισμού)
τηλ. 6974464072
e-mail:
paleodimopoulos@yahoo.gr

Στάθης Ουλκέρογλου (μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής)
e-mail:
mousic@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: