Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ

ΝΕΟΣ ΤΙΤΛΟΣ + ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΠάσΠορτ, της Ελεονώρας Σουρλάγκα

Σας ενημερώνουμε πως κυκλοφορεί το βιβλίο ΠάσΠορτ – μια αληθινή περιπέτεια της Ελεονώρας Σουρλάγκα.
Το πάσΠορτ περιγράφει την αληθινή περιπέτεια της ηρωίδας και συγγραφέα του: διαπραγματεύεται ανεπανάληπτα το πώς μια ιατρική διάγνωση, ενώ αρχικά σε οδηγεί σε απόγνωση, προσφέρει τελικά επίγνωση και μπορεί να σου αλλάξει για πάντα τη ζωή.
Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 14 Μαρτίου, στις 8:00 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ:    

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ και οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ελεονώρας Σουρλάγκα πάσΠορτ, μια αληθινή περιπέτεια Τετάρτη 14 Μάρτιου, στις 8:00 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Λίζα Νικολοπούλου, κλινική ψυχολόγος και ο Χρήστος Χωμενίδης, συγγραφέας.
Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου.
ΙΑΝΟΣ: Σταδίου 24, Αθήνα, τηλ.
210 3217917

Οι γυναίκες γιορτάζουν στο Θέατρο Σοφούλη

Οι γυναίκες γιορτάζουν στο Θέατρο Σοφούλη
Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας το Θέατρο Σοφούλη παρουσιάζει τις παραστάσεις Ανδρες μετά μουσικής της Έλενας Τορνέρο, έναν απολαυστικό μονόλογο με τη Νικολέττα Βλαβιανού στο ρόλο της Πάτυ σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ και το έργο Πώς να έχετε έναν άνδρα του χεριού σας του Ιάκωβου Μυλωνά σε σκηνοθεσία του ιδίου με τους Ιάκωβο Μυλωνά, Δημήτρη Κοΐδη και Χριστίνα Ζαχάρωφ.

Οι παραστάσεις έχουν ως εξής:                              
Ανδρες μετά μουσικής
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη 8/3 στις 21:00, Παρασκευή 9/3 και Σάββατο 10/2 στις 23:00 και Κυριακή 11/3 στις 19:00
Διάρκεια παράστασης : 60 Τιμές εισιτηρίων: 15 ¤ και 10 ¤ φοιτητικό
Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση: 

http://www.artminds.gr/2012/03/andres-meta-mousikis-me-ti-nikoletta-vlavianou/
Πώς να έχετε έναν άνδρα του χεριού σας
Παραστάσεις: Σάββατο και Κυριακή στις 21:00 Γενική είσοδος: 12 ¤Διάρκεια: 1.30
Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση:
http://www.theatrosofouli.gr/index.php?template=more&article_id=290&language=gr &
http://www.artminds.gr/2012/03/pos-na-ehete-enan-andra-tou-heriou-sas/
Πληροφορίες: Τηλ.: 2310423925, http://www.theatrosofouli.gr

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΒΕΛΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ JOHAN VAN OVERTVELDT

Τα PUBLIC και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ υποδέχονται τον βέλγο οικονομικό αναλυτή και συγγραφέα JOHAN VAN OVERTVELDT.
Ο συγγραφέας μιλάει για το τέλος του ευρώ στα Public, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη
Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ το βιβλίο του με τίτλο Το τέλος του ευρώ, Το αβέβαιο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαραίτητο ανάγνωσμα για όποιον θέλει να κατανοήσει
τα βαθύτερα αίτια της κρίσης της ευρωζώνης.
Ένα εξαιρετικά επίκαιρο βιβλίο λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, αλλά και των εκτεταμένων διαβουλεύσεων στις πρωτεύουσες πολλών χωρών με σκοπό τη διατήρηση του ευρώ.
Ο διακεκριμένος οικονομικός συντάκτης Johan Van Overtveldt επισκέπτεται την Ελλάδα, καλεσμένος του Public και των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, και συζητά στις 12 Μαρτίου 2012, στις 9 το βράδυ, στο Public Συντάγματος με τον Καθηγητή Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάνη Βαρουφάκη και τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, και την Τρίτη, 13 Μαρτίου, στις 7 μ.μ., στο Public Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 24), με τον Καθηγητή Οικονομικών του ΑΠΘ Μωυσή Σιδηρόπουλο και τη δημοσιογράφο Κάκη Μπαλή.
Στο ενδιαφέρον βιβλίο του ο Van Overtveldt εξετάζει την πορεία και τις προοπτικές του ευρώ με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία και φυσικά κάνει λόγο και για την ιδιαίτερη ελληνική περίπτωση. Δείχνει ότι η ένωση της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών με ενιαίο νόμισμα και νομισματική πολιτική –αλλά χωρίς γνήσια πολιτική ένωση– δεν μπορούσε παρά να οδηγήσει σε σημαντικές ανισορροπίες ανάμεσα στα κράτη μέλη και να απειλήσει τη σταθερότητα της ΕΕ. Όμως κανείς από τους πολιτικούς ηγέτες δεν προσπάθησε να αντιμετωπίσει αυτούς τους κινδύνους με συγκεκριμένες ενέργειες και μεταρρυθμίσεις. Το αποτέλεσμα ήταν ότι η πολιτική ελίτ μετέτρεψε μια εξαιρετική ιδέα σε ένα τεράστιο ρίσκο. Η λογική τους στηριζόταν στην υπόρρητη παραδοχή ότι οι πολιτικοί της Ευρώπης θα είναι πάντα σε θέση να βρίσκουν κάποια αυτοσχέδια λύση σε οποιαδήποτε κρίση θα μπορούσε να προκύψει. Όμως τα πράγματα άλλαξαν δραματικά με την οικονομική κρίση του 2007-2008.
Αν και τα ελλείμματα σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν πολύ μεγαλύτερα από το συνολικό έλλειμμα της ζώνης του ευρώ, οι επενδυτές αναγνώρισαν ότι το τεράστιο πρόβλημα το οποίο αντιμετώπιζε η Ευρώπη ήταν η συστημική λειτουργία της ίδιας της ευρωζώνης.
Ο Van Overtveldt τελειώνει με μια πρόγευση όσων επιφυλάσσει το μέλλον για τη νομισματική ένωση, αλλά και για όλη τη βαθιά διαιρεμένη ευρωπαϊκή ήπειρο. Υποστηρίζει ότι η κρίση του ευρώ θα συνεχιστεί μέχρι να συμβεί ένα από τα δύο: είτε η ΟΝΕ θα γίνει μια πλήρης πολιτική-δημοσιονομική ένωση είτε θα γκρεμιστεί το όλο οικοδόμημα.
…Η Ελλάδα και η Πορτογαλία, και σε μικρότερο βαθμό η Ιρλανδία, ή ακόμα και η Ισπανία, έχουν πολλά κοινά με την Αργεντινή των αρχών του 21ου αιώνα: ολοκληρωτική απώλεια διεθνούς ανταγωνιστικότητας, αποδιοργάνωση των δημόσιων οικονομικών, δημόσιο χρέος που αυξάνεται σε μη βιώσιμα επίπεδα, μια πολύ άκαμπτα οργανωμένη οικονομία ανίκανη να αποφέρει υγιή οικονομική ανάπτυξη, εκτεταμένη φυγή κεφαλαίων, τεράστια ελλείμματα τρεχουσών συναλλαγών και πλήρη απώλεια της εμπιστοσύνης των επενδυτών. Η Ελλάδα το 2011 είναι σε ακόμα χειρότερη κατάσταση από την Αργεντινή το 2001. Τα βήματα της Αργεντινής είναι αναπόφευκτα για την Αθήνα… Όμως να διευκρινίσουμε κάτι: η έξοδος από την ευρωζώνη δεν είναι πραγματικά καλή λύση. Είναι η λιγότερο κακή από έναν περιορισμένο αριθμό διαθέσιμων διεξόδων.
Johan Van Overtveldt
Σελίδες: 312, τιμή: 15,50 €, μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής

«Ελπίζω ότι οι πολιτικοί θα διαβάσουν αυτό το βιβλίο πριν προσπαθήσουν να ανασυγκροτήσουν το ευρωπαϊκό εγχείρημα».

Anil Kashyap, Καθηγητής Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο
«Η Νομισματική Ένωση είναι το κοινό μας πεπρωμένο. Είναι κάτι που θα καθορίσει τη διατήρηση της ευρωπαϊκής ιδέας, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Αυτό είναι το ιστορικό μας καθήκον: γιατί αν αποτύχει το ευρώ, θα αποτύχει και η Ευρώπη».
Άνγκελα Μέρκελ, γερμανίδα καγκελάριος
«Είναι βέβαιο ότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα θα αποτύχει, οικονομικά, πολιτικά, αλλά και κοινωνικά, αν και ο χρόνος που θα συμβεί αυτό, οι συνθήκες και οι συνολικές συνέπειες είναι αδύνατο να προσδιοριστούν ακόμη».
Μάργκαρετ Θάτσερ, βρετανίδα πρωθυπουργός, 1979-1990
Ο Johan Van Overtveldt, PhD, είναι αρχισυντάκτης και γενικός διευθυντής του Trends, του κορυφαίου εβδομαδιαίου επιχειρηματικού και οικονομικού περιοδικού του Βελγίου. Έχει εκδώσει αρκετά βιβλία στα ολλανδικά και γράφει ακόμα στη Wall Street Journal Europe και σε άλλα έντυπα. Είναι επίσης ο συγγραφέας των βιβλίων Bernanke's Test (2009) και The Chicago School (2007).
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε συνέντευξη του συγγραφέα στον ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Russia Today όπου μεταξύ άλλων δηλώνει ότι η ΕΕ θα εξακολουθήσει να ρίχνει μετρητά σε οικονομίες που «νοσούν», έως ότου η Γερμανία θα φτάσει στα όριά της και θα κλείσει τον διακόπτη του ευρώ. Αναφέρεται ιδιαίτερα στο παράδειγμα της Ελλάδας.
Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε απόσπασμα από το βιβλίο.

Κόκκινο στο Θέατρο Αυλαία, Σταμάτης Φασουλής. Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος

Κόκκινο
στο Θέατρο Αυλαία Του John Logan Σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή 

Μετά από δύο χρόνια επιτυχούς παρουσίασης στην Αθήνα, η παράσταση Κόκκινο του John Logan έρχεται στην Θεσσαλονίκη για περιορισμένες παραστάσεις. Το έργο έχει βραβευθεί με έξι βραβεία Tony (καλύτερο θεατρικό έργο του 2010, καλύτερη σκηνοθεσία (Michael Grandage), καλύτερος β’ αντρικός ρόλος (Eddie Redmayne), φωτισμοί, σκηνικά και ήχος).
Η υπόθεση του έργου βασίζεται σε μια στιγμή του μεγάλου ζωγράφου Ρόθκο, ενός ζωγράφου που σήμερα θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους του 20ου αιώνα. Σε μια εποχή που όλοι και όλα είναι στο κόκκινο, ο συγγραφέας μιλά όχι μόνο για την τέχνη και την εξαγορά της, αλλά και τη συνείδηση, το χρήμα, το αίσθημα, τις σχέσεις, την ανταλλαγή και το ξεπούλημά τους.
Ο Τζον Λόγκαν έχει γράψει θεατρικά έργα μεταξύ των οποίων «Never the sinner», «Hauptmann», «Scorched earth», «Music from a locked room» και «Riverview». Έχει γράψει, επίσης, τα σενάρια για τις ταινίες «Ο Μονομάχος» («The Gladiator») σε σκηνοθεσία Ρίντλεϋ Σκοτ με τον Ράσελ Κρόου, «Ο τελευταίος Σαμουράι» («The Last Samurai») με τον Τομ Κρουζ, «The Aviator» σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορτσέζε με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και «Sweeney Todd» του Τιμ Μπάρτον με τον Τζόνυ Ντεπ.
Από τις 15 Μαρτίου στο θέατρο Αυλαία και για λίγες παραστάσεις ο Σταμάτης Φασουλής και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος φέρνουν στο κοινό της Θεσσαλονίκης ένα από τα σημαντικότερα σύγχρονα θεατρικά κείμενα.
Ταυτότητα της παράστασης
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης Επιμέλεια προγράμματος: Ειρήνη Μουντράκη Γραφιστικά: id. creative Επικοινωνία: Art Minds, www.artminds.gr, Δάφνη Μουστακλίδου, 6972294695, dafni.artminds@gmail.com
Info
Πρεμιέρα: Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012
Ημέρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:30
Χώρος: Θέατρο Αυλαία, κτίριο ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή
Διάρκεια: 100'
Εισιτήρια: 18 ευρώ & 15 ευρώ φοιτητικόΠληροφορίες – κρατήσεις: 2310237700

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Φεβρουάριος 2012
Για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη την Ελλάδα ο Φεβρουάριος ήταν ένας μήνας με σημαντικά γεγονότα σε πολλά επίπεδα.

Περιηγηθείτε στις σελίδες μας, ενημερωθείτε και ζήστε ό,τι καθημερινά βιώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Η μεταμόσχευση στην Ελλάδα του 2012: Τα παιδιά ζητούν τη βοήθειά μας.

περισσότερα εδώ
Σερφάρω, δε ρισκάρω!

Με αυτό το σύνθημα για δεύτερη συνεχή χρονιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τη Microsoft Ελλάς διοργάνωσε συνάντηση με βασικό άξονα τo ζήτημα της ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο.
Παρουσιαστές και συντονιστές των συζητήσεων ήταν οι δημοσιογράφοι Ηλίας Παπαχαραλάμπους και Ανδρονίκη Κολοβού.
Την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση www.microsoftlive.gr/youthonlinesafety περισσότερα εδώ
Οι ιστορίες που μας συγκλόνισαν....

Ο Φεβρουάριος ήταν ένας μήνας «πλούσιος» σε συγκινήσεις με άλλοτε όμορφες και άλλοτε στενόχωρες στιγμές. Αρκετά τα παιδιά που αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα υγείας και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στάθηκε δίπλα σε αυτά και τις οικογένειές τους.

Για κάποια νιώσαμε ευτυχισμένοι που τα καταφέραμε, για κάποια άλλα όμως η θλίψη μας είναι απερίγραπτη....
Καλό ταξίδι «ΜΙΚΡΕ ΗΡΩΑ»!

Ο Παναγιώτης - Ραφαήλ, ο Πάνος μας, έφυγε από κοντά μας στις 2 Φεβρουαρίου έχοντας μόλις κλείσει 4 χρόνια ζωής. περισσότερα εδώ
Για το μωρό μας, μόλις 2 μηνών, πήγαν όλα καλά!

Τέλη Ιανουαρίου ένα μωρό μόλις 2 μηνών μεταφέρθηκε εσπευσμένα από Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης σε εξειδικευμένο ιδιωτικό Καρδιοχειρουργικό κέντρο στην Αθήνα. Τεράστιος ο αγώνας αλλά κι η αγωνία μας να πάνε όλα καλά! Σήμερα μόλις ένα μήνα μετά το μωρό υγιέστατο πλέον βρίσκεται σπίτι του με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» να είναι δίπλα του!
Γιά τη διακομιδή του μωρού στην Αθήνα περισσότερα εδώ
Για το ταξίδι της επιστροφής στο σπίτι του περισσότερα εδώ
Το ταξίδι της 4μηνών Ζ. στην Αγγλία

Η μικρή Ζ. γεννήθηκε πρόωρα και από την πρώτη ημέρα διαγνώστηκε με βαρύτατη νεκρωτική εντεροκολίτιδα. Μοναδική ελπίδα η μεταμόσχευση της μικρής στο εξωτερικό. Έπειτα από υπεράνθρωπες προσπάθειες της οικογένειας της αλλά και του οργανισμού μας, η Ζ. βρίσκεται στην Αγγλία περισσότερα εδώ
Έναρξη Πανελλήνιου Προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά

περισσότερα εδώ
Ευρωπαϊκή Καμπάνια ενάντια στο Σχολικό εκφοβισμό

περισσότερα εδώ

Τσικνοπέμπτη στο Νοσοκομείο!

περισσότερα εδώ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Κέντρο Οικογενειακής Ασφάλειας της Google
 
περισσότερα εδώ

3η Δράση της Καμπάνιας στο ΑΠΘ με θέμα:«ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ»

Πολυτελής διαμονή στο ομορφότερο χωριό της Μακεδονίας

Καϊμακτσαλάν, Σιάντσης 129€ για 4ήμερο για 2 άτομα
Καϊμακτσαλάν: 79€ για 3ήμερο για 2 άτομα

Λουτρά Πόζαρ, Λουτράκι Αριδαίας: 94€ για 3ήμερο για 2 άτομα

Καϊμακτσαλάν: 89€ για 3ήμερο για 2 άτομα

Καινούρια μέθοδος κατά της τερηδόνας

medicalnews.gr
Καινούρια μέθοδος κατά της τερηδόνας

Πώς να αποφύγετε την οστεοαρθρίτιδα

Το άγχος από την οικονομική κρίση οδηγεί στην άνοια

Διακόπτουν τις παραδόσεις υλικών 3 προμηθευτές του ΕΣΥ

Γίνε «Οικοδέσποινα με στόχο»

Ανακοίνωση

Στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης και της στήριξης των οικογενειών που πλήττονται ολοένα και περισσότερο από την οικονομική κρίση, ο Δήμος Καλαμαριάς ξεκίνησε προσπάθειες για την διάθεση προϊόντων σε τιμή παραγωγής.
Το σώμα Εθελοντών της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης & Δημόσιας Υγείας, ο καθηγητής του τμήματος marketing αγροτικών προϊόντων της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ.Χρήστος Καμενίδης και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές θα βρίσκονται μαζί με τους παραγωγούς της Άνω Βροντούς Σερρών για τη διάθεση πατάτας σε τιμή παραγωγού στον Δήμο Καλαμαριάς, στην περιοχή Ν. Κρήνης, Εφέσσου με Κανάρη (καπναποθήκες) τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012 από τις 09:30 μέχρι τις 14:00.
Για τις παραγγελίες σας επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα
2313-314511,502,504 ή στείλτε με e-mail στο patata@kalamaria.gr συμπληρωμένο το έντυπο παραγγελίας που θα βρείτε στο www.kalamaria.gr , από την Πέμπτη 08-03-2012 έως και την Παρασκευή 09-03-2012 και ώρες 09:00 με 13:30.
Πρέπει να δηλωθούν Ονοματεπώνυμο ,Διεύθυνση , τηλ. κινητό ή σταθερό για εξακρίβωση στοιχείων και ποσότητα που επιθυμεί ο καθένας (συσκευασίες των 20 κιλών/5,00€).
Οι προσπάθειες του σώματος Εθελοντών της Αντιδημαρχίας συνεχίζονται για την διάθεση και άλλων προϊόντων σε τιμή παραγωγής (ρύζι, λάδι, αμνοερίφια, κ.α.).
Για τη διάθεση αυτών των προϊόντων θα υπάρξει νέα ενημέρωση.

ο γερο νεγρο τζιμ μανος λοϊζος

Υποκλοπή προσωπικών δεδομένων μέσω… smart phone

Υποκλοπή προσωπικών δεδομένων μέσω… smart phone
Μεταφερθείτε στον κόσμο του Avatar

Το πρώτο τετραπύρηνο smartphone της LG

Συνεργασία φορέων για υπολογιστικό δίκτυο στην Ευρώπη

Κλείνει για τις εκλογές η Βουλή στις 5 Απριλίου - Δεν τελειώσαμε...

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ DAILYNEWS24.GR
ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ;
ΝΑΙ
ΟΧΙ
ΙΣΩΣ
ΔΕΝ ΞΕΡΩ
"Διώξτε τον, τώρα"

ΑΟΖ και εθνικά θέματα, φέρνει στη Βουλή ο Καρατζαφέρης

Τα εισοδηματικά κριτήρια για το ΕΚΑΣ

Πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ το κόστος του λαθρεμπορίου καυσίμων!!!

Κλείνει για τις εκλογές η Βουλή στις 5 Απριλίου

Δεν τελειώσαμε...

Στο 39,3% το PSI, στο ζενίθ η αβεβαιότητα επιτυχίας του

Κανονικά σε δίκη ο Μπρέϊβικ

"Κακές" τροφές που επιβάλλεται να τρώμε

«Εικασίες και κουτσομπολιά» τα περί καρκίνου του Ερντογάν

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ PIAZZA del POPOLO

PIAZZA del POPOLO
Πράσινο φώς για τα Χρυσωρυχεία στο Πέραμα Έβρου από την Διυπουργική Επιτροπή
Κατακόρυφη πτώση του τζίρου την περίοδο των εκπτώσεων στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Σχεδιασμός δράσεων για την προβολή και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Συνάντηση Λαμπάκη – Παπαδημούλη στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης

Σύμπραξη λιμανιών Καβάλας και Αλεξανδρούπολης με αυτά της Βουλγαρίας

Η Κομοτηνή στο Reuters

Ο Εθνικός διοργάνωσε αγώνες «φιλίας» Γυμνασίου της Αλεξανδρούπολης

Ερώτηση για το μέλλον του ΟΑΕΔ κατέθεσε ο Σάββας Εμινίδης

Με τροπολογία εισπράττουν 15 εκατομμύρια το ΠΑΣΟΚ και πάνω από 10 η ΝΔ

Συλλήψεις για κατοχή αρχαίων νομισμάτων στην Αλεξανδρούπολη

Πεταλωτής: «Δεν είναι ταμπού για το ΠΑΣΟΚ οι μετεκλογικές συνεργασίες»

Σεμινάρια εργοδοτών από το Επιμελητήριο Καβάλας

Αυξημένα τα περιστατικά παράνομης υλοτομίας στο βόρειο Έβρο

8 εκατομμύρια ευρώ οι ζημιές από την πυρκαγιά στην Βιομηχανία Εσωρούχων ΠΕΤΣΑΣ

Κενές θέσεις στις λαϊκές αγορές Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας

Φωτογραφίες από την πυρκαγιά στην Βιομηχανία Εσώρουχων ΠΕΤΣΑΣ

Επίσκεψη Πεταλωτή στην Οργάνη Ροδόπης

Μέγιστη μορφή…

Μεγάλη πυρκαγιά το βράδυ της Δευτέρας στην Κομοτηνή! Καταστράφηκε ολοσχερώς η βιομηχανία εσωρούχων ΠΕΤΣΑΣ

Φουντώνει το αίτημα για κούρεμα χρεών δανειοληπτών | Ρύθμιση οφειλών ΙΚΑ | Υφεση-σοκ και μέτρα | Κουτρουμάνης για αποζημιώσεις & εφάπαξ

Διακομματικό αίτημα για «κούρεμα» χρεών δανειοληπτών προς τις Τράπεζες
περισσότερα

Κουτρουμάνης: Δεν μειώνονται οι αποζημιώσεις, προσπάθεια να μη μειωθεί το εφάπαξ

περισσότερα

Κοντά στο 1 τρισ. οι ζημιές από μια ελληνική χρεοκοπία, λέει απόρρητο έγγραφο
περισσότερα

Ύφεση στο 7%, σύσκεψη για ιδιωτικά έργα και ΕΣΠΑ με στόχο την ανάπτυξη

περισσότερα

Μέχρι 30 Μαρτίου οι αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών στο ΙΚΑ
περισσότερα

«Ναι» σε συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και από το Λοβέρδο - Aνοιγμα σε ΔΗΜΑΡ
περισσότερα

10 δισ. χάνουν τα Ταμεία από το «κούρεμα» - Προειδοποίηση προς ομολογιούχους
περισσότερα

Δημοσκόπηση GPO: Ναι στα νέα κόμματα και σε κυβερνήσεις κεντροαριστεράς
περισσότερα

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών
περισσότερα

www.eklogika.gr
: το πιο ενημερωμένο portal για την πολιτική, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις εκλογές

Σύννεφα πάνω από την ελληνική διάσωση και το PSI

Σύννεφα πάνω από την ελληνική διάσωση και το PSI
Η GSachs, το «αμαρτωλό» swap και οι… αποκαλύψεις
Με απειλές IIF και Βενιζέλος προσπαθούν να αυξήσουν τη συμμετοχή στο PSI
«Βουτιά» για τις αγορές μετοχών – Άνοδος με προσδοκίες στο ΧΑ

Προκαλεί η Bild και αρνείται να συμμετάσχει στο PSI για ομόλογα αξίας 4.815 ευρώ!!! - Στο "σφυρί" ο Πάτροκλος και άλλα μικρά νησιά της χώρας

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ DAILYNEWS24.GR
ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ;
ΝΑΙ
ΟΧΙ
ΙΣΩΣ
ΔΕΝ ΞΕΡΩ
Προκαλεί η Bild και αρνείται να συμμετάσχει στο PSI για ομόλογα αξίας 4.815 ευρώ!!!

Ρίχνει το γάντι στους πολιτικούς ο πρόεδρος της αρχής για το βρώμικο χρήμα

Νέος γύρος εκβιασμών από τον Bενιζέλο προς τις διοικήσεις των ταμεία που απορρίπτουν το PSI

Άρχισαν οι ελλείψεις φαρμάκων

Στο "σφυρί" ο Πάτροκλος και άλλα μικρά νησιά της χώρας

Βροχή από μπουκάλια νερού και γιαούρτια στους επισήμους στις εκδηλώσεις ένωσης των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα στη Ρόδο

Ιδού το "αίτημα" του κ. Γεωργίου προς τον κ. Τόμσεν

Εντοπιότητα μόνο για νησιά, παραμεθόριο και οικισμούς κάτω των 10.000 κατοίκων στις προσλήψεις στο δημόσιο

Λύθηκε το μυστήριο του "Ilion"

Η σελήνη ευθύνεται για το ναυάγιο του Τιτανικού!

Marinaleda, ένα ισπανικό χωριό συνώνυμο της επιτυχίας

Είμαστε αυθεντικοί, υπογραμμίζουν τα μέλη του «Κινήματος μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ»

Βούλγαρος κάνει διάσημο το στήθος της Μενεγάκη

Ελπιδοφόροι οι πρώτοι μήνες του 2012 για την Ευρωζώνη

Ελπιδοφόροι οι πρώτοι μήνες του 2012 για την Ευρωζώνη
Η έναρξη του 2012 ήταν ζοφερή για τα κράτη της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Να όμως που μέσα σε δυο μήνες τα 10ετή ισπανικά και ιταλικά ομόλογα πέρασαν ξανά κάτω του 5% και οι τιμές των ιταλικών κρατικών ομολόγων έχουν ανακάμψει κατά 12%. Παρομοίως έχουν ενισχυθεί εντυπωσιακά τα εταιρικά ομόλογα. 

Συνέχεια

Τότε που η κοινωνία νίκησε το "σύστημα"

Τότε που η κοινωνία νίκησε το “σύστημα”
Απέδειξε πως όταν η κοινωνία σκέφτεται με το χέρι στην καρδιά, και τη ματιά στο μέλλον, καμία «συστημική παρενόχληση» δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει. Η κοινωνία υπερέβη εκείνους που τη χειραγωγούσαν. [...]
Η ισχυρή εντολή που κάποιοι τρέμουν

Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι η πολιτική συνεννόηση έχει κοινωνικό έρεισμα; Ο πολίτης ζητά καθαρές λύσεις πέρα και έξω από την νομή της Εξουσίας. [...]
Το ΠΑΣΟΚ… νοσταλγεί το 2004

Πέρασαν οκτώ χρόνια από τη μέρα που πιστέψαμε ότι η Ελλάδα κλείδωσε τα ΠΑΣΟΚ στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Οκτώ χρόνια μετά την οδυνηρή ήττα στις εκλογές του 2004, το ΠΑΣΟΚ… νοσταλγεί εκείνες τις μέρες. Που ο Κώστας Σημίτης είχε παραδώσει … [...]
Κι όμως, είναι ακόμη εδώ

Η εποχή Σημίτη, που έκλεισε την επομένη της αναμέτρησης της 7ης Μαρτίου 2004, ήταν μια «γκρίζα» περίοδος για την Ελλάδα της Μεταπολίτευσης. Μια περίοδος με πολλές και μεγάλες χαμένες ευκαιρίες. [...]
Εθνική ανάγκη η αυτοδυναμία

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα θυμίζει κόμμα, πόσο μάλλον εξουσίας, αλλά… συμπλήρωμα. Και η εξουσία δεν έχει ανάγκη από συμπληρώματα. [...]
Το “όχι” στη Μονακό

Όταν μάλιστα την περασμένη εβδομάδα προσπάθησε για τρίτη φορά ανεπιτυχώς να προπονηθεί με το γόνατό του να πονάει, πήρε την απόφαση να κινηθεί μόνος του και να πάει στο εξωτερικό. [...]
Δεν κοιτάμε δεξιά ή αριστερά, αλλά… μπροστά

Δεν ανήκουμε σε κόμματα, δεν είμαστε στρατευμένοι ιδεολογικά σε έννοιες που έχουν ξεπερασθεί από την ίδια τη ζωή και τέλος πάντων δεν προσφέρουμε υπηρεσίες σε κομματικές ηγεσίες. [...]

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert

Greek Alert
Η Θεία Κωμωδία
Eκδίδεται στα αλβανικά «Ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ» του Αδόλφου Χίτλερ

ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

Reuters -ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ...."Η Γερμανία έχει κερδίσει 380 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα"

Συνεχίζεται το μπάχαλο με τα φανάρια και ο ...Ραγκούσης άφαντος!

Η λίστα με τους μπαταχτσήδες του Δημοσίου

www.marketbeast.gr
Η λίστα με τους μπαταχτσήδες του Δημοσίου
Σε δραματικά επίπεδα η ύφεση στην Ελλάδα
Στην ουρά για «κούρεμα» οι δανειολήπτες
Φέκτερ: Η Αυστρία δεν έχει χάσει σήμερα ούτε ένα ευρώ
Να εξαιρεθεί από το PSI ζητά το Πολυτεχνείο
Ξεπέρασε τη φάση της χρεοκοπίας η Lehman

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics
Geopolitics and The Russian Elections: Putin Wins...
ROCARD DÉNONCE UN DANGER DE GUERRE MONDIALE QUI « FAIT PEUR »

Τον «ηρωικό μύθο» για τους πολεμικούς ανταποκριτές καταρρίπτει ο Ρόμπερτ Φισκ

Στο Fast Track έξι επενδύσεις

Η Κύπρος διαψεύδει αποδοχή του ανοίγματος κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας

Στο φως εμπλοκή της Σουηδίας σε εργοστάσιο αμυντικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία

Αυτονομία ζητεί η ανατολική Λιβύη

Υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα του ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ

Ισραήλ: τίποτα στη τύχη... από το 1982

Έχει κι αλλού πορτοκαλιές...

Το "Αϊ σιχτίρ" των τουρκοκυπρίων στον Εγκεμέν Μπαγίς.

Συνάντηση Ερντογάν με τον Ρούπερτ Μέρντοκ

Άσκοπος διάλογος στο Σκοπιανό

Συρία: Η κατάληψη του Μπαμπ Αμρ σηματοδοτεί το τέλος της ένοπλης εξέγερσης

Ο σοσιαλιστής Ολάντ και η κ. Μέρκελ

Δόλλης: Μεγάλες ευκαιρίες συνεργασίας με το Ισραήλ

Υποστράτηγος αναδρομικά ο Πενταράς Επέστρεψε με απόφαση του Ανωτάτου και έτυχε προαγωγής πριν αφυπηρετήσει

Ο πιγκουίνος... το 'σκασε και πήγε για μπάνιο στον ποταμό του Τόκιο!

Διαψεύδονται οι ελλείψεις πετρελαίου θέρμανσης σε σχολεία, στρατόπεδα και ΙΚΑ

"Νόμιμο να εξοντώνονται Αμερικανοί στο εξωτερικό"

Γαλλο-Κυπριακή αεροναυτική άσκηση Έρευνας – Διάσωσης -Προσνήωση κυπριακού ελικοπτέρου σε γαλλικό πολεμικό σκάφος

Το τουρκικό δίλημμα για ανάμειξη στη Συρία

Επιτέλους! Αυστηρές ποινές για να λειτουργήσει το κράτος!!!

Κρίσιμα ερωτήματα, που πρέπει να απαντηθούν από την επιστήμη και από την Κοινωνία του Ινφογνώμωνα!

Wikileaks: Δύο χρόνια ζωής δίνουν οι γιατροί στον Ερντογάν

Ο Τόμσεν γράφει τα νομοσχέδια; - Δικαιώθηκαν απολυμένοι από πρόγραμμα stage - Μένουν ως έχουν τα χαράτσια, επιβαρύνοντας με 4,3 δισ. τους φορολογούμενους - Στον εισαγγελέα οι ξεχασιάρηδες Κούβελος και Δημητρακόπουλος

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ DAILYNEWS24.GR
ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ;
ΝΑΙ
ΟΧΙ
ΙΣΩΣ
ΔΕΝ ΞΕΡΩ
Ο Τόμσεν γράφει τα νομοσχέδια;

Δικαιώθηκαν απολυμένοι από πρόγραμμα stage

Αλαλούμ με το ειδικό τέλος ακινήτων

Επτά "ναι" και πέντε "όχι" για το PSI

Μένουν ως έχουν τα χαράτσια, επιβαρύνοντας με 4,3 δισ. τους φορολογούμενους

Νέα απόφαση Ειρηνοδικείου για ρύθμιση χρεών προς τράπεζα

Όλοι κερδίζουν εκατομμύρια από την "πλάτη" της Ελλάδας

Νέο πρόσωπο στην κυβέρνηση, ο καθηγητής, Γιώργος Μπαμπινιώτης

1,236 δισ. ευρώ για τη δημιουργία 289.294 νέων θέσεων εργασίας

Στον εισαγγελέα οι ξεχασιάρηδες Κούβελος και Δημητρακόπουλος

Το κράτος οφείλει να δείξει το καλό παράδειγμα

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ από προνοιακά επιδόματα, εισέπρατταν παράνομα στην Κέρκυρα

Κοιμήθηκε αγκαλιά με την Βίβλο και ξύπνησε πολυεκατομμυριούχος (video)

Ένα εκατομμύριο ακίνητα στην τσιμπίδα των ιταλικών φορολογικών αρχών

Ο Σαρκοζί "κυνηγά" τον Ολάντ

Τούρκος βουλευτής μιλούσε συνεχώς επί δώδεκα ώρες σε συνεδρίαση για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

Συνεχίζω το ταξίδι στις γειτονιές...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» (www.elzoni.gr):
-Κούρεμα Ταμείων; Ναι, αλλά στα σεμινάρια περνάμε ωραία περισσότερα…
Ελεύθερη Ζώνη

Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Βησσαρίωνος 3-5, Αθήνα 
Τηλ. 210-3643601

Νέα σε τίτλους από το e-Pontos

Νέα από το e-Pontos
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ»
ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ "Ο ΦΑΡΟΣ"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ "ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ"