Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Κατάμεστη η "Στοά-Old City" στη πρεμιέρα της Ζωής Τηγανούρια [φωτο]

Κατάμεστη η "Στοά-Old City" στη πρεμιέρα της Ζωής Τηγανούρια
Εξαιρετική και γεμάτη εκπλήξεις για μία ακόμα φορά, η παράσταση της Ζωής Τηγανούρια "Έτσι είναι η Ζωή" σε σκηνοθεσία Μάνου Αντωνίου, στη κατάμεστη από κόσμο "Στοά - Old City" το Σάββατο 2 Δεκέμβρη.
Όσοι βρέθηκαν εκεί έζησαν μαγικές μουσικές στιγμές με ποικίλο ρεπερτόριο, από ρετρό και διεθνή κινηματογραφικά κομμάτια, μέχρι Astor Piazzolla και Bregovic, με συνεχόμενες εναλλαγές μεταξύ ηθοποιών, χορευτών και ερμηνευτών, σε μια παράσταση που συζητιέται ήδη πολύ…
  
Το κοινό που εμπιστεύεται κι ακολουθεί τα τελευταία χρόνια τη Ζωή Τηγανούρια, έχει συνηθίσει από τη συνθέτη & σολίστ του ακορντεόν να τους περνά διαρκώς μηνύματα Πολιτισμού και αληθινής Τέχνης μέσα από τη ζωντάνια, τον αυθορμητισμό και το ταπεραμέντο της, αφού η σκηνική της παρουσία καθηλώνει.
    
Η Πολυτίμη καταχειροκροτήθηκε ερμηνεύοντας τραγούδια του προσωπικού της δίσκου αλλά και soul-funk επιτυχίες.
Guest της βραδιάς o Κώστας Τηγάνης κι η ανερχόμενη Πελαγία που συγκίνησαν με τις παραδοσιακές φωνές τους όταν τραγούδησαν ντουέτο τα "Μονοπάτια" της Ζωής Τηγανούρια σε στίχους του αείμνηστου Σταμάτη Μεσημέρη, καθώς και η επίσης ανερχόμενη Τραϊάνα.
Υπέροχες τσιγγάνικες, Tango, Wals, Flamemco και Latin χορογραφίες από την Αλίκη Μαυροειδή, την Έλενα Λιναρδάκη και τον Μιχάλη Παπούκα τράβηξαν τα βλέμματα, που σε συνδυασμό με τις ‘θεατράλε’ ατάκες των “Δια ταύτα”, άφησαν στο κοινό μία θερμή και αισιόδοξη αίσθηση.
Η παράσταση συνεχίζεται το επόμενο Σάββατο 9 Δεκέμβρη με guest τη Σοφία Αρβανίτη που θα ερμηνεύσει το τραγούδι της Ζωής “Φέρτε γεμάτο το κουβά” που περιλαμβάνεται στον νέο της δίσκο, ο Νίκος Βολάκος και η Πελαγία.
Ζωή Τηγανούρια & Σοφία Αρβανίτη
Ζωή Τηγανούρια & Νίκος Βολάκος
Ζωή Τηγανούρια & Μάνος Αντωνίου
  
Ζωή Τηγανούρια & Πελαγία
Backstage φωτό συντελεστών
«Έτσι είναι η… Ζωή» με τη Ζωή Τηγανούρια
Σάββατο 9 Δεκεμβρίου
στη
ΣΤΟΑ 1909
28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 101
Αθήνα, ΤΚ 104 34
[εντός της στοάς]
Ώρα έναρξης 22:30
Είσοδος 12€ (με μπύρα ή κρασί)
PARKING
με 3€
(κατόπιν συνεννόησης)
Βικτώρια”
Δεριγνύ 29-31
TK 104 34
Κρατήσεις:
Τηλ.: 210.82.22.410
Κιν.: 6930111100

Βρείτε τη Ζωή Τηγανούρια στα Social:

Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ - παρουσίαση βιβλίου

Ο Λάκης Παπαδόπουλος τραγουδάει τον... "Ύμνο Των Χοντρών"

O  Ύμνος Των Χοντρών
Λάκης Παπαδόπουλος, Παντελής Αμπαζής featuring Γιάννης Στεργίου
Μουσική : Λάκης Παπαδόπουλος
Στίχοι : Παντελής Αμπαζής
Ακούστε το τραγούδι στο YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=PeLy7Irc30U
Βρείτε το τραγούδι σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα: https://LakisPapadopoulos.lnk.to/OImnosTonHontronPR
Τελικά... υπάρχει ο ύμνος των χοντρών και τον τραγουδάει μοναδικά ο Λάκης Παπαδόπουλος και ο Παντελής Αμπαζής, με τη συμμετοχή του Γιάννη Στεργίου!
«Ο ύμνος των χοντρών» είναι τραγούδι γεμάτο χιούμορ και σαρκασμό με το οποίο μπορούν να ταυτιστούν:
  • όσοι μισούν τη γυμναστική αλλά ΤΡΕΧΟΥΝ για να προλάβουν ανοιχτό το αγαπημένο τους γυράδικο
  • όσοι έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με το δίλημμα: πίτσα ή σουβλάκια
  • όσοι απολαμβάνουν τη μοναδικότητα του να είσαι χοντρός, και παράλληλα ελκυστικός και θελκτικός προς το γυναικείο φύλο
…και κυρίως, όσοι αγαπούν το πολύ (καλό…) φαγητό!
Με το σύνθημα «Φονιάδες των χοντρών: διαιτολόγοι», το νέο «ορεξάτο» και «πικάντικο» τραγούδι των Λάκη Παπαδόπουλου, Παντελή Αμπαζή και Γιάννη Στεργίου σε μουσική του Λάκη Παπαδόπουλου και σε στίχους του Παντελή Αμπαζή ήρθε για να φτιάξει τη διάθεσή σας, και το σίγουρο είναι πως θα σας ανοίξει την όρεξη!
Κυκλοφορεί ψηφιακά από τη Minos EMI / Universal.

Ηλίας Μακρίδης ''..όταν έκανα ευχές'' LIVE παρουσίαση Δίσκου ΣΤΟ KREMLINO!

 
Ηλίας Μακρίδης 
''..όταν έκανα ευχές'' 
LIVE @ KREMLINO!


Ο δίσκος ''...όταν έκανα ευχές'' του συνθέτη-τραγουδοποιού Ηλία Μακρίδη στον οποίο συμμετέχουν μερικοί από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες, Live στο KREMLINO στις 13 Δεκεμβρίου 2017.
Συμμετέχουν:
Η Φωτεινή Βελεσιώτου  στο τραγούδι που.. ταξιδεύει στο χωροχρόνο ''Με τα μάτια των τσιγγάνων'' που στο δίσκο ερμηνεύει με τον Μάνο Ξυδούς
Ο  Λαυρέντης Μαχαιρίτσας σε ένα τραγούδι με παραδοσιακές ρίζες 
Ο Κώστας Παρίσσης  που μοιράστηκε με τον Ηλία μια "Προσευχή" για τον καλό τους φίλο Μάνο Ξύδους  
Ο ταλαντούχος Rous με το χαρούμενο, νοσταλγικό reggae τραγούδι '' Ήμασταν στην ίδια τάξη" που μαζί με τον Ηλία "συνομιλούν" με παλιούς συμμαθητές και θυμούνται παιδικές αγάπες. 
Και φυσικά ο Μπάμπης Στόκας. Μετράει πολλά χρόνια αυτή η φιλία. 
Μετά το " Βγές στο μπαλκόνι να δεις" και το '"Μ' όποια να'ναι" ο Μπάμπης Στόκας ερμηνεύει μοναδικά το νέο τους τραγούδι "Ανθίζουν τ' άστρα"   
Ο Ηλίας Μακρίδης ξεδιπλώνει το συνθετικό του ταλέντο για άλλη μια φορά σε αυτή την πολυσυλλεκτική δισκογραφική δουλειά. 
Το συγκινητικό τραγούδι αφιερωμένο στο γιό του που έγραψε και ερμηνεύει σε στίχους του μεγάλου Λευτέρη Παπαδόπουλου "Χρόνια πολλά σου εύχομαι αγόρι μου" απευθύνεται σε όλους τους γονείς, ενώ στην πραγματικότητα είναι μια πολύ προσωπική του στιγμή. 
Στη βραδιά αλλά και στον δίσκο συμμετέχουν οι Βιτρώ, το συγκρότημα του Ηλία Μακρίδη. 
''Οι ευχές καρδιάς πολλές φορές πραγματοποιούνται.
  Γι αυτό,κοιτάξτε μέσα και κάντε την ευχή σας...
  Καλή αντάμωση''
  Ηλίας Μακρίδης


2017 PANIK PLATINUM

Το Νεκροταφείο των Ιδεών 1917-2017, παρουσίαση Αθήνα


Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου του Λεωνίδα Χατζηπροδρομίδη:
«Το Νεκροταφείο των Ιδεών 1917-2017»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην
ΕΣΗΕΑ
(Ακαδημίας 20, Αθήνα)
την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017, στις 19:00.
Με τον συγγραφέα συζητούν για το βιβλίο οι:
Δημήτρης Καιρίδης, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Τάκης Λαζαρίδης, συγγραφέας
Δημήτρης Ψυχογιός, δημοσιογράφος, συγγραφέαςΤη συζήτηση θα συντονίσει ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος, εκδότης, συγγραφέας.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης, ένας από τους σημαντικότερους μελετητές του λενινοσταλινισμού και της ιδεολογικής πλευράς του μαρξισμού, συμβάλλει με αυτό το έργο στη συζήτηση σχετικά με την καθολική αποτυχία των επαγγελιών της Οκτωβριανής Επανάστασης, που ελάχιστα έχει απασχολήσει τον δημόσιο διάλογο στην Ελλάδα.
Παρά τη βιωματική του σχέση με την Αριστερά, που του κόστισε πολλά χρόνια διώξεων και φυλακίσεων από τη δικτατορία των συνταγματαρχών, δεν διστάζει να τοποθετηθεί με σαφήνεια και επιχειρήματα σχετικά με το θεμελιώδες αίτιο της αποτυχίας του κομμουνισμού, που δεν ήταν η ατελέσφορη εφαρμογή του από λάθος πρόσωπα ή λάθος χώρα, αλλά η ίδια η κοσμοθεωρία του μαρξισμού, που στον πυρήνα της εμπεριέχει το γονίδιο του Ολοκληρωτισμού.
Η μεσσιανική αντίληψη του Μαρξ για την άνοδο στην εξουσία του προλεταριάτου και την πορεία από την αναγκαιότητα στην ελευθερία, οδήγησε σύντομα στο λενινιστικό δόγμα για το κόμμα νέου τύπου, που θα εκπλήρωνε αυτή την αποστολή. Στις συνθήκες της Ρωσίας το κόμμα υποκατέστησε την τάξη και η εξουσία έγινε αυτοσκοπός. Ο Λένιν ήταν ο θεμελιωτής του νέου ολοκληρωτισμού, ενώ ο Στάλιν εξόντωνε τους εσωκομματικούς «αντιπάλους» του, καταργώντας την ιδεολογία. Το λενινο-σταλινικό πρότυπο επιβλήθηκε στο παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα έτσι που το μέσον, η εξουσία, κατάργησε το σκοπό, την κοινωνική απελευθέρωση.
Με τον Λένιν, το 1917, όλες οι κατακτήσεις των αστικών επαναστάσεων, όπως η τυπική ισότητα του πολίτη απέναντι στο νόμο, η διάκριση των εξουσιών, οι ελευθερίες του λόγου, των συγκεντρώσεων, του Τύπου, των συνδικάτων και των κομμάτων καταργήθηκαν επειδή ήταν αστικές, για να τις υποκαταστήσει και να τις εξαφανίσει η δικτατορία του προλεταριάτου, που ήταν η εξουσία του κομματικού μηχανισμού. Η ελευθερία καταργήθηκε επειδή ήταν πηγή αντιδραστικών προθέσεων, για να επιβληθεί η μοναδική αλήθεια και η ελευθερία του ηγέτη του κόμματος.
Στην Ελλάδα, η προσπάθεια κομματικής επιβολής, με τον Ζαχαριάδη, από το 1931 ως το 1956, οδήγησε σε τραγικές συνέπειες, με τη δεκαετία 1940-50 να αφήνει βαριά την κληρονομιά της στην κοινωνία. Η ετερόφωτη κομματική εξουσία, χωρίς στρατηγική, οδηγούσε και ενίσχυε τα αδιέξοδα. Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. είναι το τελευταίο σύμπτωμα πολιτικού καιροσκοπισμού, όπου ο αυτοσκοπός της εξουσίας εκφράζεται με ακραία γελοίο τρόπο, με τη διπλή γλώσσα, στο εξωτερικό ως συναίνεση, στο εσωτερικό ως «αντίσταση». Για μια ακόμη φορά η εξουσία προσπαθεί να χειραγωγήσει τον λαό, αλλά τώρα δρα εκτός τόπου και χρόνου.
Η ανάγκη ενίσχυσης των δημοκρατικών θεσμών και η δημιουργική παρουσία του πολίτη είναι η απαίτηση των καιρών.
Ο Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης έζησε στο Βελιγράδι από το 1975 ως το 1989 όπου αποφότησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου και υπήρξε ανταποκριτής των εφημερίδων «Αυγή» και «Ελευθεροτυπία», ενώ συνεργάστηκε με διεθνή πρακτορεία ειδήσεων. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με την Athens Review of Books. Από τις εκδόσεις Επίκεντρο κυκλοφορούν τα βιβλία του «Ο Σταλινισμός και οι μεταμοντέρνοι θαυμαστές του», «Η δολοφονία της Γιουγκοσλαβίας», «Η επιβολή της βαρβαρότητας στη Γιουγκοσλαβία» (επιμ.) ενώ έχει μεταφράσει και επιμεληθεί την ελληνική έκδοση του βιβλίου «Ο Δερβίσης και ο θάνατος» του Μέσα Σελίμοβιτς.
Εκδόσεις Επίκεντρο,
Καμβουνίων 9, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54621
τηλ. 2310-256146, Fax 2310-256148
books@epikentro.gr
www.epikentro.gr

PLAYMEN - THE PLAYBOOK | NEW ALBUM WITH 3 NEW TRACKS

PLAYMEN
THE PLAYBOOK
New Album

Το 2008  εμφανίστηκε στα airplays των international hits radios της Αθήνας ένα τραγούδι με τίτλο Together Forever …. Το όνομα του καλλιτέχνη ήταν «Playmen»  και κανείς δεν πίστευε ότι  ήταν ένα Local συγκρότημα. Άλλωστε καμία ελληνική παραγωγή δεν είχε καταφέρει μέχρι τότε να μπει στα ξένα ραδιόφωνα της Αθήνας...
Από τότε μέχρι και σήμερα ,οι Playmen έχουν καταφέρει να έχουν κυκλοφορήσει  ΜΟΝΟ SUPER HITS, τις μεγαλύτερες και περισσότερες αγγλόφωνες επιτυχίες από κάθε άλλον Έλληνα καλλιτέχνη, μέσα αλλά και έξω από τα ελληνικά σύνορα...
Το Playbook είναι η συλλογή με όλα  τα αριστουργηματικά super hits που δημιουργήσαν  οι Playmen  από το 2008 μέχρι σήμερα, μαζί με 3 ολοκαίνουργια κομμάτια.
Η Έλενα Παπαρίζου, ο Χρήστος Μάστορας, η Demy, η Τάμτα, οι Locomondo, αλλά και ο T-PAIN, η Vassy και η Hadley, είναι μερικά από τα εγχώρια και διεθνή που συνεργάστηκαν και χάρισαν τις φωνές τους σε αυτά τα τραγούδια, αναδεικνύοντας τους  Playmen ως τουςσημαντικότερους Έλληνες Djs και παραγωγούς της τελευταίας δεκαετίας.

Chryssanthemis feat Θοδωρής Μαραντίνης | Στα Μισά Του Δρόμου | ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ & MUSIC VIDEO

Chryssanthemis
feat. Θοδωρής Μαραντίνης

ΣΤΑ ΜΙΣΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
 

Η πολλά υποσχόμενη  Chrysanthemis, με την ιδιαίτερη φωνή της, μας παρουσιάζει το νέο της τραγούδι με τίτλο "Στα μισά του Δρόμου' με τη συμμετοχή του εκρηκτικού frontman των OniramaΘοδωρή Μαραντίνη 
και μας κερδίζει από το πρώτο άκουσμα!

Οι δύο τραγουδιστές ενώνουν τις φωνές τους «Στα Μισά Του Δρόμου», ένα τραγούδι σε μουσική του Γιάννη Σκούταρη και στίχους του Γιάννη Πλιάγκου. Το video clip σκηνοθετεί ο Γιάννης Παπαδάκος.
Αυτή την περίοδο η Chryssanthemis συνθέτει, ηχογραφεί και κάνει παραγωγή στον πρώτο προσωπικό της δίσκο σε pop ορχηστρικούς ήχους.
Κυκλοφορεί από την #PanikRecords.
OFFICIAL MUSIC VIDEO: 

Μουσική: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΥΤΑΡΗΣ
Στίχοι: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΙΑΓΚΟΣ
Σκηνοθεσία: Υiannis Papadakos

3 ΕΠΟΧΕΣ | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ | ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ


3 ΕΠΟΧΕΣ 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ


3 ΕΠΟΧΕΣ
Τρείς στιχουργοί και τρείς ηθοποιοί ντύνονται από μία εποχή.
Η Νένα Μεντή τραγουδά το Φθινόπωρο σε στίχους του Νίκου Μωραΐτη , ο Θοδωρής Αντωνιάδης το Χειμώνα του Μάνου Ελευθερίου και η Μαρίνα Καλογήρου την Άνοιξη της Λίνας Δημοπούλου.
Ο αέναος κύκλος της φύσης και του ανθρώπου από την φθορά στην παγωνιά και την αναγέννηση, ξανά και ξανά. Καθημερινά και αιώνια.
Ο νεαρός συνθέτης Γιώργος Κυριάκος επιλέγει να απουσιάζει το Καλοκαίρι συμβολικά, όπως απουσιάζει η μόνιμη και απόλυτη πληρότητα στην ανθρώπινη φύση.
10 τραγούδια διαφορετικού  μουσικού ύφους που εκφράζουν τις πολλαπλές ποιότητες του κύκλου της ζωής.
Tracklist
1. Μεγάλο φθινόπωρο
2. Blue
3. Φθινόπωρο
4. Βραδεμβούργιο
5. Χακί κουβέρτα
6. Πως να κερδίσω ένα κορμί
7. Άνοιξη
8. Τίποτα δεν ήτανε
9. Παραμύθι εν πλω
10. Waltz of obsessions
Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στο Kyriazis Studio, από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι το καλοκαίρι του 2016, σε μεγάλο ποσοστό ζωντανά, με ηχολήπτη τον Θάνο Καλέα.
Μίξη: Θάνος Καλέας
Τύμπανα: Δημήτρης Κλωνής
Κοντραμπάσο: Κώστας Κωνσταντίνου
Πιάνο, Ακορντεόν: Άκης Κατσουπάκης
Ακουστική κιθάρα: Φώντας Αθανασίου
Μαντολίνο: Βαγγέλης Μαχαίρας
Παράλληλα με την κυκλοφορία του δίσκου 3 ΕΠΟΧΕΣ, κυκλοφορεί και το κινηματογραφικό video clip του Φθινοπώρου "Πως να κερδίσω ένα κορμί",
με την θεατρική και ζεστή ερμηνεία του Θοδωρή Αντωνιάδη σε μουσική του Γιώργου Κυριάκου και στίχους του Μάνου Ελευθερίου. 
Official Music Video :

Θοδωρής Αντωνιάδης - Πως Να Κερδίσω Ένα Κορμί
Μουσική: Γιώργος Κυριάκος
Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου
Ενορχήστρωση & Επιμέλεια Παραγωγής: Άκης Κατσουπάκης
Διεύθυνση Παραγωγής : Γιώργος Κυριάκος, Άκης Κατσουπάκης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Β. Λαπατάς
Σενάριο: Κατερίνα Γιαννάκου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Παπανδρικόπουλος
Μοντάζ: Στέλλα Φιλιπποπούλου
Ηλεκτρολόγος: Αποστόλης Κοντορούχας
Παραγωγή video clip: Θοδωρής Αντωνιάδης
BUY/STREAM:
http://smarturl.it/TreisEpohes

🎸 Fender: The American Elite Series!

eNakasMusic Store
Ηλεκτρικές Κιθάρες
FENDER AMERICAN ELITE STRAT Ηλεκτρική Κιθάρα MN 3TSB
FENDER AMERICAN ELITE STRAT HHS SHW Ηλεκτρική Κιθάρα RW OLP
FENDER AMERICAN ELITE STRAT HHS SHAW Ηλεκτρική Κιθάρα MN 3TSB
FENDER AMERICAN ELITE TELE Ηλεκτρική Κιθάρα RW MYSBLK
FENDER AMERICAN ELITE TELE Ηλεκτρική Κιθάρα RW TBS
FENDER AMERICAN ELITE TELE Ηλεκτρική Κιθάρα MN ACB
FENDER AMERICAN ELITE TELE Ηλεκτρική Κιθάρα MN BTB
FENDER AMERICAN ELITE STRAT Ηλεκτρική Κιθάρα RW MYBLK
Ηλεκτρικές Κιθάρες
Φίλιππος Νάκας
Φίλιππος Νάκας Α.Β.Ε.Ε.Τ.Ε.
19o χλμ. Λεωφόρος Λαυρίου
19002 Παιανία - Αττική, Ελλάδα
Αποστολή Mail: paianiaecom@nakas.gr
Τηλ.: 210- 6686 000
Φαξ.: 210- 6686 108