Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννη Δριβελέγκα προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης με θέμα: «Κατάργηση των Ειρηνοδικείων Συκιάς και Ιερισσού, του Νομού Χαλκιδικής»

Ενημέρωση για τα βιβλία δραστηριοτήτων - Φύλλα εργασίας

Φίλες και φίλοι θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που για άλλη μια χρονιά μας εμπιστεύεστε στα βιβλία δραστηριοτήτων για παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Επιπλέον σας ενημερώνουμε πως φροντίζουμε παρόλη την αυξημένη κίνηση αυτής της περιόδου όλα τα βιβλία να είναι άμεσα διαθέσιμα και κανένας τίτλος να μην είναι εξαντλημένος.
Σε ότι αφορά τα βιβλιοπωλεία μπορούν να προμηθεύονται τα βιβλία απ’ τις εκδόσεις μας ή απ τους αντιπροσώπους ι οποίοι είναι: Χριστάκης ΑΈ., Τζανακάκης Ελευθέριος Βιβλίοπωλείο Παρ’ Ημίν, Σίμος Αχιλλέας και για την Β. Ελλάδα Προμηθευτική Ε.Π.Ε. τηλ
. 2310235364 

ΣΕΙΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΙΣΣΑ ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΤΣΑΡΗ. ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ! Η μάγισσα Τσαπατσούλα στον παιδικό σταθμό (φύλλα εργασίας)
ΔΕΙΤΕ ΤΟ
Η μάγισσα Τσαπατσούλα στα προνήπια (φύλλα εργασίας)
ΔΕΙΤΕ ΤΟ
Η μάγισσα Τσαπατσούλα στο νηπιαγωγείο (φύλλα εργασίας)
ΔΕΙΤΕ ΤΟ
ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΙΠΙΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΩ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΑ ΤΣΟΛΑΚΗ
Στον παιδικό σταθμό με την Πιπίτσα (Φύλλα εργασίας)
ΔΕΙΤΕ ΤΟ\
Στα προνήπια με την Πιπίτσα (φύλλα εργασίας)
ΔΕΙΤΕ ΤΟ
Στο Νηπιαγωγείο με την Πιπίτσα (φύλλα εργασίας)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ
ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΜΠΙΜΠΙ ΤΗΣ ΣΓΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΚΙΩΚΑ
Ο Μπιμπί στον παιδικό σταθμό
ΔΕΙΤΕ ΤΟ
Ο Μπιμπί στα προνήπια - (Δραστηριότητες για προνήπια)
ΔΕΙΤΕ ΤΟ
Ανακαλύπτω τα γράμματα με τον Μπιμπί - (Δραστηριότητες για νήπια)
ΔΕΙΤΕ ΤΟ
Ανακαλύπτω τους αριθμούς με τον Μπιμπί - (Δραστηριότητες για νήπια)
ΔΕΙΤΕ ΤΟ
Ο Μπιμπί προετοιμάζεται για το Δημοτικό
ΔΕΙΤΕ ΤΟ

Ενημέρωση από Disabled.GR και περιοδικό Αυτονομία (ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ)

Επειδή ξέρω πώς σας απασχολούν οι ενδεχόμενες περικοπές στα «αναπηρικά» επιδόματα ακούστε σε βίντεο τον πρωθυπουργό να δηλώνει πως δεν θα υπάρξουν περικοπές στα αναπηρικά επιδόματα http://www.disabled.gr/lib/?p=47301
Ο ΕΟΠΥΥ έβγαλε για ακόμη μια φορά εγκύκλιο για τους διαλείποντες καθετηριασμούς που πάλι περιλαμβάνει τα ίδια λάθη. Διαβάστε την εγκύκλιο στο http://www.disabled.gr/lib/?p=47310 και προετοιμαστείτε αναλόγως.
Ένα ενδιαφέρον κείμενο για το καθαρισμό και τις πλύσεις στην νευρογενή ουροδόχο κύστη μπορείτε να διαβάσετε στο http://www.disabled.gr/lib/?p=47371
Δείτε ένα βίντεο συνέντευξη του υπουργού υγείας στο http://news.disabled.gr/?p=47401
Και ένα κειμενάκι του Βασίλη Τσούγκαρη στο http://news.disabled.gr/?p=47362 που αξίζει να διαβαστεί.
Η φαρμακευτική δαπάνη τρέχει με 300 εκατομμύρια ευρώ το μήνα http://news.disabled.gr/?p=47348, αλλά η κυβέρνηση κάνει πως δεν βλέπει.
Ο ΕΟΠΥΥ περικόπτει και το ειδικό νοσήλιο των κλινικών http://news.disabled.gr/?p=47345
Τα θέλουμε και τα παθαίνουμε. Μία ακόμη τηλεοπτική συνέντευξη για ανοησίες στο http://news.disabled.gr/?p=47343 λες και το πρόβλημα είναι οι τηλεφωνικές χρεώσεις του ΕΟΠΥΥ. Με κάτι τέτοια στο τέλος δεν θα μείνει τίποτα παρά μόνο οι τηλεφωνικές χρεώσεις. Αυτό σίγουρα δεν είναι δημοσιογραφία, αλλά το τρώμε.
Λοιπόν παίδες, από την αρχή της χρονιάς σας έγραφα στο http://www.disabled.gr/ πως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε τόσο για τις περικοπές όσο πρέπει να ανησύχησετε για τις καθυστερήσεις πληρωμών τόσο από τα ασφαλιστικά ταμεία όσο και από τον ΕΟΠΥΥ. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που με «κατηγόρησαν» για απαισιοδοξία. Αυτό που τώρα σας λέω είναι πως δεν έχετε λόγο να ανησυχήσετε επειδή «όποιος χάνει στα λεφτά, κερδίζει στην αγάπη»... Με πιο απλά λόγια: Δεν φταίει μόνο το κράτος, ο ΕΟΠΥΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία. Η κοινότητα των ΑμεΑ είχε αρκετό χρόνο να διαπραγματευτεί την επιβίωση αλλά είχε άλλες προτεραιότητες. Τώρα μάλλον είναι αργά. Οι περικοπές και οι καθυστερήσεις στις πληρωμές βρίσκονται μπροστά μας και πολύ φοβάμαι πως, τεχνικά, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, έστω και εάν οι σπατάλες δεν εντοπίζονται στις παροχές των ΑμεΑ αλλά στην κατανάλωση στο ΕΣΥ. Ως εδώ το σχόλιό μου επειδή θα κινδυνεύσω να κατηγορηθώ και ως μνημονιακός.

Πολλούς χαιρετισμούς http://www.disabled.gr/ και περιοδικό Αυτονομία

"Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας", Παιδική Σκηνή Θεάτρου Σοφούλη

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Σοφούλη συνεχίζει τη συνεργασία της με το Γιάννη Καλατζόπουλο, με σκοπό να συστήνει στους νεαρούς θεατές τα σπουδαία έργα της παγκόσμιας δραματουργίας. Έτσι αποφάσισε να ανεβάσει φέτος το γνωστό σε όλους έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» σε διασκευή για παιδιά από τον  Γιάννη Καλατζόπουλο.
Το έργο
Το παραμύθι αναφέρεται και εστιάζει στις σχέσεις των δύο φύλων και προσεγγίζει τις περιπλοκές και τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν. Η κόρη του βασιλιά της Αθήνας, Ερμία, παραβλέπει τις επιθυμίες του πατέρα της και αποφασίζει να κλεφτεί με τον αγαπημένο της Λύσανδρο και να καταφύγει μαζί του στο μαγεμένο δάσος. Όμως ο εκλεκτός του πατέρα της, και ερωτευμένος μαζί της, Δημήτρης, αποφασίζει να την ακολουθήσει για να κερδίσει την αγάπη της. Η Ελένη, που είναι ερωτευμένη και αυτή με την σειρά της με τον Δημήτρη, αποφασίζει να τον εμποδίζει ακολουθώντας τον.
Ο Σαίξπηρ καταφέρνει να περιπλέξει την ιστορία, χρησιμοποιώντας τις μαγικές ικανότητες των ξωτικών του δάσους που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του παραμυθιού. Η ερωτική διαμάχη του βασιλικού ζεύγους των ξωτικών επηρεάζει τις σχέσεις των ηρώων, αφού πάνω στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν τα σωστά ζευγάρια καταφέρνουν με τις γκάφες τους να μπερδέψουν ακόμη περισσότερο την ιστορία.
Τελικά ο Σαίξπηρ καταφέρνει να οδηγήσει στην λύση του προβλήματος, μέσα από κωμικά στοιχεία, εξυμνώντας τον έρωτα, αφήνοντας όμως υπονοούμενα, ότι ίσως ο πραγματικός έρωτας δεν υπάρχει πάντα.
Λίγα Λόγια για την παράσταση
Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ αναμφισβήτητα είναι ένας κλασικός θεατρικός συγγραφέας καθώς τα έργα του έχουν διαχρονική αξία.  Η ποιητική και ποιοτική του γλώσσα συμβάλλει στην γλωσσική  καλλιέργεια των παιδιών. Η ανεξάντλητη φαντασία του συγγραφέα δημιουργεί έναν κόσμο ονείρου που όμως περιέχει πολλούς παραλληλισμούς με την πραγματική ζωή. Τα τεκταινόμενα του έργου αφήνουν υπαινιγμούς για την ουτοπία της άμεσης εκπλήρωσης των απόλυτων επιθυμιών μας, χωρίς όμως να απορρίπτει αυτό το ενδεχόμενο με γνώμονα πάντα την δική μας αποφασιστικότητα. Αυτή η αποτύπωση των πραγματικών συνθηκών στην παιδική συνείδηση, αποτελεί μία ώθηση στην διαμόρφωση της παιδικής προσωπικότητας χωρίς να παραβιάζει την μοναδικότητα της.
Πέρα από όλα τα παραπάνω θεωρούμε και τον τομέα της ψυχαγωγίας ένα από τα βασικά συστατικά μιας παιδικής παράστασης. Γι αυτό το λόγο επιλέξαμε και το συγκεκριμένο κείμενο όπου οι παρεξηγήσεις  οι φανταστικοί χαρακτήρες καθώς και η σκηνή όπου χρησιμοποιείται η τεχνική του θέατρο εν θεάτρο τονίζουν άμεσα την κωμικότητα των ηρώων, αλλά και υπαινίσσονται την τραγικότητα αυτών.  Τέλος το « Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» είναι ένα έργο που χωρίζεται στο πραγματικό και το φανταστικό.
Το γεγονός αυτό αποτελεί μια πρόκληση σε σχέση με όλα τα καλλιτεχνικά επίπεδα αυτής της παράστασης. Η υποκριτική, ο σκηνικός διάκοσμος, οι φωτισμοί, τα κοστούμια και η μουσική κάτω από την διεύθυνση του σκηνοθέτη μας δημιουργούν ένα αποτέλεσμα καλλιτεχνικά και νοηματικά άρτιο που συμβάλλει στη διαμόρφωση της αισθητικής καλλιέργειας των μικρών αλλά και των μεγάλων θεατών μας.
Ταυτότητα της παράστασης
Κείμενο: Γιάννης Καλατζόπουλος
Σκηνοθεσία: Παυλίνα Χαρέλα
Μουσική: Δημήτρης Λέκκας
Χορογραφίες: Κώστας Καφαντάρης
Σκηνικά:  Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα – Ράνια Υφαντίδου
Κοστούμια: Μαρία Κοντοπούλου – Καλλιόπη Παπαδάκη
Παίζουν: Κώστας Γακίδης, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Κατερίνα Μαυροφρύδου, Νικολέτα Παπαδοπούλου, Έφη Σισμανίδου, Χρήστος Τσαβλίδης, Γιάννης Τσότσος
Παραγωγή-Οργάνωση παραγωγής: Θέατρο Σοφούλη
Επικοινωνία: Art Minds, Γιάννης Γκουντάρας, Δάφνη Μουστακλίδου, 6972294695, dafni.artminds@gmail.com 
Info
Πρεμιέρα: Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στις 11:30
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: κάθε Κυριακή στις 11:30 και καθημερινές παραστάσεις για σχολεία.
Χώρος: Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη, Καλαμαριά.
Τιμή εισιτηρίου: 10€
Επικοινωνία – κρατήσεις: Τ: 2310423925, F. 2310423976, Ε. info@theatrosofouli.gr, W. www.theatrosofouli.gr
Σύνδεσμοι
Facebook σελίδα http://www.facebook.com/pages Παιδικη-Σκηνη-Θεατρου-Σοφουλη/197199800412925

ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ "Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ"

Εργαστήρια Δημιουργικής Έκφρασης στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών

1o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - δελτίο τύπου

1o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
24 ΟΚΤΩΒΡΗ ΜΕ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

Το φεστιβάλ πιάνου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης εξέχουσες προσωπικότητες του ελληνικού πιανιστικού χώρου σε ατομικά ρεσιτάλ.  
Σπουδαίοι καλλιτέχνες και συγκεκριμένα οι Δημήτρης Τουφεξής, Στέφανος Νάσος , Ούβε Μάτσκε, Γιώργος Γαλιάτσος και Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, ερμηνεύουν σημαντικά έργα του πιανιστικού ρεπερτορίου, ξεκινώντας από τη λαμπερή πολυφωνία του Ιταλικού κοντσέρτου του J.S. Bach ως τον παραμυθένιο κόσμο της “Kreisleriana”του R.Schumann και από την ιδιοφυή Παθητική Σονάτα του L.V. Beethoven ως τις δεξιοτεχνικές παραλλαγές σε ένα θέμα του Paganini του J. Brahms και τα πλούσια σε ηχοχρώματα πρελούδια του C. Debussy.
Στην προσπάθεια να αναδειχθούν πρωτοποριακά events με άξονα το πιάνο, το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει για πρώτη φορά στην πόλη το διάρκειας 15 ωρών έργο του Erik Satie“Vexations” καλώντας μουσικούς όλων των ηλικιών να συμμετέχουν ενεργά σ’αυτό.
Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής του δράσης, το Φεστιβάλ διοργανώνει τετραήμερο σεμινάριο πιάνοιυ με τη σπουδαία πιανίστα και παιδαγωγό Δόμνα Ευνουχίδου στο Ωδείο «Μουσικό κολλέγιο» από τις 2 ως τις 5 Νοεμβρίου του2012.
Παράλληλα το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει νέους ταλαντούχους πιανίστες σε τέσσερις πόλεις της Βορείου Ελλάδας και συγκεκριμένα στα Γιαννιτσά, στις Σέρρες, στη Νάουσα και στη Φλώρινα
Υπεύθυνοι καλλιτεχνικού προγραμματισμού
Αγγελόπουλος Χαράλαμπος, Κυριόσογλου Νίκος
http://gr.mg40.mail.yahoo.com/neo/www.mmca.org.gr
http://facebook.com/thesspianofestival
e-mail: thessalonikipianofestival@yahoo.gr
 
ΑΝΑΛΥΤΙΚA
24/10 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΥΦΕΞΗΣ
31/10 ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΑΣΟΣ
7/11 UWE MATSCHKE
14/11 ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΟΣ
21/11 ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ
28/11 ERIK SATIE “VEXATIONS”

Πιανίστες της πόλης και όχι μόνο σε ένα 15ωρο πιανιστικό Event
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΙΑΝΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΟΜΝΑ ΕΥΝΟΥΧΙΔΟΥ
2 ως 5 Νοεμβρίου 2012, Ωδείο «Μουσικό Κολλέγιο»

ΡΕΣΙΤΑΛ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
27/10 ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΑΛΤΙΝΤΑΣΙΩΤΗ – ΖΩΗ ΠΑΡΙΣΗ
03/11 ΝΑΟΥΣΑ , ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΕΛΕΜΙΔΗΣ – ΑΝΝΑ ΣΙΑΜΠΑΝΗ
10/11 ΣΕΡΡΕΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥΛΙΚΑΣ – ΜΑΡΙΑ ΣΠΑΘΗ
16/11 ΦΛΩΡΙΝΑ, ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ - ΕΥΗ ΚΥΡΙΑΖΙΔΟΥ

Οι εκδόσεις Λιβάνη παρουσιάζουν:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
"Ψηφιακό βιβλίο: διαβάζοντας παντού, διαβάζοντας περισσότερο!"
Εκδήλωση για το e-book
συνδιοργανώνουν τα iBank Store και το ΕΚΕΒΙ
με ομιλητή τον «Ηλεκτρονικό Αναγνώστη»
(The Mall Athens, στις 29 Σεπτεμβρίου 2012)
Η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) διοργανώνουν άλλη μια ενημερωτική εκδήλωση για τα e-books, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα, στις 12.00 το μεσημέρι, στο i-bank store που βρίσκεται στο The Mall Athens, με θέμα "Ψηφιακό βιβλίο: διαβάζοντας παντού, διαβάζοντας περισσότερο!" και βασικό ομιλητή τον Μιχάλη Καλαμαρά, υπεύθυνο του blog "Ηλεκτρονικός Αναγνώστης". Στην εκδήλωση λαμβάνει μέρος και ο υπεύθυνος του Παρατηρητηρίου Ψηφιακού Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ, Σωκράτης Καμπουρόπουλος.
Στην ομιλία του ο Μιχάλης Καλαμαράς θα αναφερθεί στο τι είναι το ηλεκτρονικό βιβλίο και τι το καινούργιο φέρνει στην ανάγνωση. Θα εξετάσει τα πλεονεκτήματά του, το λογισμικό και τις συσκευές όπου μπορεί να διαβάσει κανείς e-books, καθώς και τον τρόπο προμήθειάς τους. Η παρουσίαση αποτελεί μια εισαγωγή στο ηλεκτρονικό βιβλίο, επιχειρώντας μια χαρτογράφηση του χώρου του στην Ελλάδα, ενώ θα γίνει αναφορά και στον τρόπο δημιουργίας ενός e-book. Στην εκδήλωση επίσης θα παρουσιαστούν συσκευές ηλεκτρονικής ανάγνωσης, ώστε το κοινό να δει από κοντά τις δυνατότητες που προσφέρει η νέα τεχνολογία. Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση πάνω στα e-books.
Η εκδήλωση θα γίνει στον χώρο του καταστήματος i-bank store στο The Mall Athens, στο Μαρούσι, και θα διαρκέσει περίπου μία ώρα. Με δεδομένη την περιορισμένη χωρητικότητα της αίθουσας, όποιος ενδιαφέρεται να δηλώσει συμμετοχή μπορεί να στείλει e-mail στο ibankmall@nbg.gr με τίτλο "Ψηφιακό Βιβλίο" και να αναφέρει την ημερομηνία και την ώρα της εκδήλωσης, το ονοματεπώνυμό του και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας (κατά προτίμηση κινητό).
Δείτε επίσης την ιστοσελίδα του Ηλεκτρονικού Παρατηρητηρίου του Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ

Εκδοτικό πρόγραμμα Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2012

Εξίσωση θανάτου
Γιασμίνα Χάντρα
Οκτώβριος 2012
Το παιδί του ξένου
Άλαν Χόλινγκχερστ
Δεκέμβριος 2012
ΠΟΙΗΣΗ  

Προετοιμασία ταφής
Βαγγέλης Αθανασόπουλος
Νοέμβριος 2012  

ΔΟΚΙΜΙΑ
Ποιοτικές μέθοδοι της κοινωνικής έρευνας
Άννα Λυδάκη
Οκτώβριος 2012

Ζήστε τις χίλιες και μια νύχτες στην Κωνσταντινούπολη με μια μαγική προσφορά!

Κωνσταντινούπολη: 238€ το άτομο για ένα 3ήμερο , εισιτήρια, διαμονή ΚΑΙ φόροι αερ/μιων Κωνσταντινούπολη: 238€ το άτομο για ένα 3ήμερο , εισιτήρια, διαμονή ΚΑΙ φόροι αερ/μιων. Ζήστε τις Χίλιες & μια νύχτες με μια καταπληκτική προσφορά! Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή ,διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο 4* και φόροι αερ/μιων. Για περιορισμένο χρονικό διάστημα μόνο!!!
Πήλιο: 97€ ένα 3ήμερο για 2 άτομα στο πανέμορφο Χορευτό

Πήλιο: 97€ ένα 3ήμερο για 2 άτομα στο πανέμορφο Χορευτό. Χαρίστε στον εαυτό σας ένα μαγικό τριήμερο στην μοναδική Ζαγορά. Όμορφα δωμάτια με απίστευτη θέα, πλούσιο παραδοσιακό πρωινό και late chek out για να το απολαύσετε όσο περισσότερο γίνετε!

Λουτρά Πόζαρ, Λουτράκι Αριδαίας: 179€ ένα 3ήμερο για 2 άτομα με ημιδιατροφή σε junior suite

Λουτρά Πόζαρ, Λουτράκι Αριδαίας: 179€ για 3ήμερο για 2 άτομα με ημιδιατροφή σε junior suite. Το απόλυτο ταξιδάκι χαλάρωσης και ξεκούρασης, απολαύστε την πολυτέλεια που σας αξίζει στο Chateau Rond Suites 5*! Ανανεωθείτε στις εγκαταστάσεις spa με υδρομασάζ και χαμάμ με μια προσφορά καταπληκτική!

Ελατοχώρι, Πιερίας: 87€ για 3ήμερο για 2 άτομα με πρωινό και ένα γεύμα

Ελατοχώρι, Πιερίας: 87€ για 3ήμερο για 2 άτομα με πρωινό και ένα γεύμα σε ένα πανέμορφο παραδοσιακό ξενοδοχείο!! Ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης στην σκιά του Ολύμπου ,σε ένα πανέμορφο τοπίο , δίπλα σχεδόν στην Θεσσαλονίκη και σε τιμή καταπληκτική!

26/9/1905 -ANNUS MIRABILIS [O AΪΝΣΤΑΙΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ]

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής - To Curiosity εντόπισε μία "πυραμίδα" στον Άρη

To Curiosity εντόπισε μία "πυραμίδα" στον Άρη
"Ατελιέ ραπτικής" στα υπόγεια του νοσοκομείου Βόλου;

Δεκαοκτώ ομάδες στη Super League από την προσεχή αγωνιστική περιόδο

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής

ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΜΟΝΗ - Ν. ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΣ

Πόσο ήταν το έλλειμμα το 2009; - Μετά τον "γέροντα Παστίτσιο" ήρθε ο "γέροντας Παρίσιος" - Υπέβαλε μήνυση ο Βουλγαράκης

Υπέβαλε μήνυση ο Βουλγαράκης
Απ. Κακλαμάνης: Δώστε τα ονόματα στην δημοσιότητα

Μετά τον "γέροντα Παστίτσιο" ήρθε ο "γέροντας Παρίσιος"

Βίαζε και έδερνε μαθήτριες ο Καντάφ

Απαγορεύεται η χρήση του κινητού τηλεφώνου στα σχολεία

Πόσο ήταν το έλλειμμα το 2009;

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ PIAZZA del POPOLO

PIAZZA del POPOLO
Απάντηση Γεροντόπουλου για την παρουσία του ονόματος του στην λίστα του ΣΔΟΕ
Κι άλλοι γνωστοί πολιτικοί της Θράκης στην «λίστα των 32» του ΣΔΟΕ

Τελετή ονομασίας και απονομή πτυχίων σε νέους Αστυφύλακες στο Διδυμότειχο

Αυτοκτόνησε 50χρονος επιχειρηματίας στην Αλεξανδρούπολη

ΟΧΙ στα Χρυσωρυχεία Θράκης … ΝΑΙ στην Ανάπτυξη που σέβεται το Περιβάλλον

Μίλησε ο Πάγκαλος ΚΑΙ ΠΑΛΙ για τον ΣΥΡΙΖΑ...

Τέλη Οκτωβρίου επαναλειτουργεί η Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής

Στον Έβρο η ευρωπαία επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλστρομ

Εκτός ΔΗΜΑΡ Βουδούρης και Μιχελογιαννάκης αν δεν ψηφίσουν τα μέτρα

Δικαστές και εισαγγελείς παρατείνουν τις κινητοποιήσεις τους έως τις 20 Οκτωβρίου

Παραιτήθηκε ο Ουζουνίδης από την Scoda Ξάνθη

Εγκαινιάσθηκε η Kavala Expo 2012

Επαναλειτουργεί ο φάρος της βραχονησίδας «Ζουράφα» στην Σαμοθράκη

Ο ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Ο ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Η σιωπή του κεφαλαίου
Διχασμένη η τρόικα για τη διάσωση της Ελλάδας
Σκληρό πόκερ τρόικας – κυβέρνησης για τα μέτρα
«Αθωότητα των Μουσουλμάνων» και σύγκρουση των πολιτισμών
Αγώνα κατά των μέτρων εντός κι εκτός Βουλής θα κλιμακώσει ο ΣΥΡΙΖΑ
Απεργούν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης
Σύσκεψη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη λίστα των 33 πολιτικών
Παραλύει την Τετάρτη η χώρα κόντρα στην επέλαση των νέων μέτρων
Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη Δευτέρα ο Ευ.Μεϊμαράκης για το δημοσίευμα
Ξεσηκώθηκαν οι μουσουλμάνοι στις φυλακές Κορυδαλλού για την ταινία για τον Μωάμεθ
Δεν «μασάει τα λόγια του» κατά των πλούσιων Ελλήνων ο Γάλλος πρωθυπουργός
Εισαγγελική έρευνα για 1.040 συνταξιούχους του ΟΓΑ που δεν εμφανίστηκαν να απογραφούν
Η Βασιλεία υπέρ της κατάργησης των φορολογικών προνομίων για τους πλούσιους αλλοδαπούς
Ανησυχία στην Κύπρο για μείωση των κοινοτικών κονδυλίων από το 2014
Δημοσιονομικό κενό 20 δισ. ευρώ βλέπει η τρόικα για την Ελλάδα, σύμφωνα με το Spiegel
Σε δύο δόσεις η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη
Στην τελική ευθεία η συμφωνία για το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ
Αγωνία για το ενδεχόμενο να κλείσουν μονάδες της Fiat στην Ιταλία
Το παρασκήνιο της σύγκρουσης Στουρνάρα - Τόμσεν για τα νέα μέτρα
Τα προβλήματα των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων επί τάπητος τη Δευτέρα στο υπουργείο Ναυτιλίας
Velti: Deal 27 εκατομμυρίων δολαρίων στην Αμερική
Ξεκίνησε η συναντηση Στουρνάρα - τρόικας
Βαρβαρέσος: Προχωρά στο σχέδιο αναδιάρθρωσης
Compucon:Επέκταση σε συστήματα πράσινης ανάπτυξης
Δίας Ιχθ.: Ελαβε φορολογικό πιστοποιητικό
Μοχλός: Ολοκληρώθηκε η εισφορά κλάδου
Εμπορική διάθεση Nano SIM καρτών από Cosmote
ΟΠΑΠ: Τι διευκρινίζει για τη φορολογία-παιχνίδια

Real.gr

Τρικυμία στην κυβέρνηση
Κατάθεση-φωτιά για 3 υπουργούς!

Σάλος από την αποκάλυψη – βόμβα της Realnews

Βρυξέλλες: Ο χρόνος σας τελειώνει...

Ανησυχία στο Μαξίμου για την επικοινωνιακή διαχείριση των μέτρων

Διαπραγμάτευση μέχρι τέλους θέλουν ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Κρίση και στα κόμματα

Τα νέα μέτρα δεν θα μας σώσουν

Ένταση στον Κορυδαλλό

Αρχίζουν οι έλεγχοι για λαθρεπιβάτες

Επεισόδια μεταξύ μουσουλμάνων διαδηλωτών και ΜΑΤ

Μετά τον Johnny o πρώην της Bruni

Η Kate έχασε τον γάμο

Ο Ολυμπιακός απολαμβάνει τη «μοναξιά» της κορυφής

Νέα απειλή για την παγκόσμια υγεία

Στο μουσείο το διαστημικό λεωφορείο

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Οι καλύτερες αστρονομικές φωτογραφίες



Η ρήτρα αστοχίας και το νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους

Η ρήτρα αστοχίας και το νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους
Για όσους τόσες μέρες αναρωτιούνταν γιατί καθυστερούν οι συνομιλίες μεταξύ της τρόικας εξωτερικού και της τρόικας εσωτερικού, με μεσολαβητή τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, και για το αν οι καθυστερήσεις οφείλονται στις δυσκολίες της ελληνικής τρικομματικής κυβέρνησης  να βρει μέτρα που καλύψουν την απαίτηση των δανειστών για δημοσιονομικές περικοπές και αυξήσεις φόρων ύψους 13.5 δις ευρώ χωρίς να προκαλέσουν κοινωνική έκρηξη... 
Συνέχεια

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert

Greek Alert
ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Ο στόχος των μουσουλμάνων σε πανό από την χθεσινή διαδήλωση τα λέει όλα…

Η περιοδεία του στρατηγού Τσολάκογλου στην Μακεδονία το 1942

Το δόλωμα!

ΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ – Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics
Η φαιοκόκκινη, πορτοκαλί, πράσινη και μαύρη πολιτική βία και ο βιασμός της Δημοκρατίας
Ρωσία: Ποιος χρηματοδοτεί και χειραγωγεί τις Εξεγέρσεις των Γάτων, Pussy Riots;

Διαλύθηκε η συγκέντρωση των Μουσουλμάνων στην Αθήνα-Καταστροφές σε καταστήματα

Ενα δίλημμα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ Μετριοπάθεια ή «ακραία» πόλωση

Εκλεκτός του Ερογλου ο Αναστασιάδης…

Τεράστια …επιτυχία! Ανόητοι πανηγυρισμοί εφημερίδων της Κομοτηνής

Πάνω από 22,5 εκατομμύρια Κούρδοι ζουν στην Τουρκία,

TUNCELİ: ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ PKK

Εξω από τη Ρωσία η USAID

Η φωτογραφία του ΔΙΧΑΣΜΟΥ!

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΙΡΑΝΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Siemens: Δεν πουλήσαμε στην Τεχεράνη εξοπλισμό με εκρηκτικά

ΠΟΛΕΜΟΣ... ΝΕΥΡΩΝ Aγρια ναυμαχία για τα «Ιμια» της Σινικής Θάλασσας

Από τον Δημήτριο του Κελλακίου στον Φλωράκη του Αγίου Όρους

Ο στροβιλισμός των δερβίσηδων

Έγκλημα τρόϊκας: Σταμάτησαν την διάνοιξη της αντιαρματικής τάφρου στον Έβρο!

Ο εικονικός καβγάς Στουρνάρα-Τόμσεν και το πραγματικό πρόβλημα

25 αμείλικτα ερωτήματα για την Εσωτερική Υποτίμηση

Απόσπασμα από το βιβλίο του Dick Cheney

Ο ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ - Μέρος Α'

Ο ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ - Μέρος Β'

WSJ - IMF: Lack of Competition Hurts Greek Fuel Market

Το σκάνδαλο της κινίνης και η δυσφημιστική εκστρατεία του Τύπου κατά της κυβέρνησης του Ελευθέριου Βενιζέλου (Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 1930)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Άρθηκε η ασυλία των βουλευτών και ανώτατων κρατικών αξιωματούχων

Ο ERDOĞAN ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Σάλος από τις αποκαλύψεις της Realnews

#TolislovedMaria - Λουκέτο σε 150 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ από τη νέα χρονιά - Παιχνίδια κατασκοπείας με τους πυραύλους S-300 - Οι αρχηγοί του στρατού δίνουν αναφορά σε δύο εμπειρογνώμονες της τρόϊκας!!! - "Συννέφιασε" ο γάμος της Στάη με τον Γουλανδρή

Χωρίζουν εικονικά για... φορολογικούς λόγους
Αθωώθηκε η ΔΕΗ από το Ευρωδικαστήριο

Παιχνίδια κατασκοπείας με τους πυραύλους S-300

Οι αρχηγοί του στρατού δίνουν αναφορά σε δύο εμπειρογνώμονες της τρόϊκας!!!

Ανοικτό το ζήτημα παραίτησης του Προέδρου της Βουλής

Λουκέτο σε 150 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ από τη νέα χρονιά

Αλέξανδρος Σταύρου: Δεν μπορούμε να υποτιμούμε αξίες όπως το έθνος, η πατρίδα, οι αγώνες για ελευθερία

"Συννέφιασε" ο γάμος της Στάη με τον Γουλανδρή

Φωτογραφία με αναρτημένη την τουρκική σημαία στο ρολόϊ της κεντρικής πλατείας της Ξάνθης, δώρισαν στον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης

Τρίτος παγκόσμιος πόλεμος αν το Ισραήλ επιτεθεί στο Ιράν

Σύσκεψη εισαγγελέων στον Άρειο Πάγο για τους πολιτικούς που βρίσκονται στη λίστα του ΣΔΟΕ

Πρώτη νίκη για τον Άρη

Ο ΟΦΗ "δάγκωσε" την ΑΕΚ

1-0 τον ΠΑΣ και τρεις πόντους για την Βέρροια

Μόνος πρώτος ο Ολυμπιακός

#TolislovedMaria

Τέλος του έτους ξεκινά η παραγωγή του V70 Cross Country

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» (www.elzoni.gr):
Ποιος έδιωξε τον Τόμσεν; περισσότερα…

Ελεύθερη Ζώνη

Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Βησσαρίωνος 3-5, Αθήνα
Τηλ. 210-3643601

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos
ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αν αυτό δεν είναι γενοκτονία, τότε τι είναι;

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ