Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ

Έχω αναφερθεί πολλές φορές στο θέμα των ΚΕΠΑ, στο θέμα της «λίστας» με τις 43 μη αναστρέψιμες παθήσεις, καθώς και στον…. «μπακαλοκατάλογο» με την ονομασία «Κανονισμός Εκτίμησης του Βαθμού Αναπηρίας», τον γνωστό στους πάσχοντες ως ΚΕΒΑ, από τον οποίο προκύπτουν τα ποσοστά αναπηρίας ανά ασθένεια και έχει συνταχθεί κατά γενική ομολογία τόσο αυτός, όσο και η λίστα με τις μη αναστρέψιμες παθήσεις, κατά τον πιο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ τρόπο με τρομερά αρνητικές συνέπειες για τους ασθενείς.
Επιστήμονες χαρακτήρισαν ΟΛΟ αυτό το σχέδιο ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΑΡΙΟΥ, μάλιστα ακούστηκε πως ΑΓΝΟΗΘΗΚΑΝ σοβαρές προτάσεις ειδικών επιστημόνων από τους διάφορους «αρμόδιους» πολιτικάντηδες και γραφιαδες ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΝΤΑΣ στην κυριολεξία τους ασθενείς, και δημιουργώντας τα γνωστά «θαύματα» των ΚΕΠΑ, αλλά και το άλλοθι που λέει πως «τόσο ποσοστό λέει ο κανονισμός, τόσο θα σου δώσω και ας είσαι εσύ του θανατά».
Για χρόνια, οι διάφορες οργανώσεις ατόμων με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις προσπαθούν μέσα από κινητοποιήσεις και ενημερώσεις να αλλάξουν τα πράγματα, να σταματήσει επιτέλους η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ και το ΣΦΑΞΙΜΟ των χρόνια πασχόντων και των αναπήρων, αλλά δυστυχώς, όπως φαίνεται η ΕΝΤΟΛΗ για ΕΞΟΝΤΩΣΗ του κοσμάκη, είναι πανίσχυρη, και οι κυβερνήσεις, όποιες και αν είναι, φροντίζουν να την ενισχύουν όλο και περισσότερο αδιαφορώντας για το αν παίζουν με ανθρώπινες ζωές, αδιαφορώντας για το ότι οτιδήποτε ΘΕΤΙΚΟ έχουν σκοπό (λέμε τώρα) να κάνουν, πρέπει να το κάνουν ΠΡΟΧΘΕΣ γιατί χρόνος ΔΕΝ υπάρχει.
Αναφέρθηκα σχετικά πρόσφατα σε μια αδικία (καλά τώρα σχετικά με το ΜΙΑ….) που γίνεται σε βάρος των ατόμων που πάσχουν από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, τα οποία αρχίζουν να προηγούνται στα ΣΦΑΓΕΙΑ των ΚΕΠΑ, και διάβασα τυχαία σε ένα φόρουμ ατόμων με ΣΚΤ το παρακάτω…..

«ΚΚΕ: Επίκαιρη Ερώτηση για τους πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας
Επίκαιρη Ερώτηση σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης κατέθεσε προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής.
Αναλυτικά η Επίκαιρη Ερώτηση:
«Θέμα: Τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
Οι πάσχοντες με σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ) πλήττονται πολλαπλά από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Η πολιτική των δραστικών περικοπών των κρατικών δαπανών και παροχών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στα επιδόματα και στις συντάξεις επιδεινώνουν τους όρους ζωής και της αντιμετώπισης των πρόσθετων αναγκών αυτών των ασθενών.
Ιδιαίτερα μετά τη λειτουργία των Κέντρων Εκτίμησης και Πιστοποίησης της Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) και την εφαρμογή του Κανονισμού Εκτίμησης του Βαθμού Αναπηρίας (ΚΕΒΑ), έχει γίνει κανόνας η μείωση των ποσοστών αναπηρίας που εγκρίνονται, με αποτέλεσμα πολλοί πάσχοντες να μένουν χωρίς επίδομα αναπηρίας και σύνταξη και πολλές φορές χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γιατί τα ποσοστά αναπηρίας που δίνονται στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι από 35-50%.
Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια σοβαρή μη αναστρέψιμη χρόνια πάθηση του κεντρικού νευρικού συστήματος. Παρ' όλα αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τις 43 μη αναστρέψιμες ασθένειες στις οποίες η απονομή επιδόματος αναπηρίας ή σύνταξης είναι ισόβια. Οι ασθενείς με ΣΚΠ θα συνεχίσουν να καλούνται ξανά και ξανά για επανεξέταση από τις επιτροπές και θα υπόκεινται χωρίς λόγο την επιπλέον ταλαιπωρία.
Τραγικό πρόβλημα βιώνουν οι ανασφάλιστοι ασθενείς με ΣΚΠ που αδυνατούν να εξασφαλίσουν στοιχειωδώς τις θεραπείες τους με σοβαρές συνέπειες για την πορεία της υγείας τους, για την ίδια τους τη ζωή.
Όμως και οι ασφαλισμένοι αναγκάζονται να καταβάλουν τεράστια ποσά από την τσέπη τους -εάν έχουν- για τις αναγκαίες θεραπείες, αλλά και για τα συνοδά φάρμακα. Ακριβές φαρμακευτικές θεραπείες, ενώ οι εξειδικευμένοι ιατροί τις συνιστούν και δεν έχουν αναγνωριστεί ότι αντιστοιχούν στη συγκεκριμένη πάθηση, οι ασθενείς τις πληρώνουν εξολοκλήρου ή με συμμετοχή. Επίσης πληρώνουν μεγάλα ποσά και για τα συνοδά φάρμακα, αφού η μηδενική συμμετοχή προβλέπεται μόνο για φάρμακα της κύριας νόσου.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρουν προκειμένου:
Η ΣΚΠ, ως μη αναστρέψιμη ασθένεια, να ενταχθεί στη λίστα ασθενειών που δεν απαιτείται επανεξέταση.
Όλοι οι πάσχοντες από ΣΚΠ να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με μηδενική συμμετοχή σε φάρμακα και θεραπείες ανεξάρτητα του ποσοστού αναπηρίας, αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι, Έλληνες ή μετανάστες.
Να εξασφαλιστεί η καταβολή επιδόματος αναπηρίας ή αναπηρικής σύνταξης ως ελάχιστης κρατικής συμβολής στις αυξημένες ανάγκες των ασθενών με ΣΚΠ.
Οι ασθενείς με ΣΚΠ που μπορούν να εργάζονται, παίρνοντας υπόψη τη γενικότερη κατάστασή τους και το είδος της δουλειάς τους, να έχουν μειωμένο ωράριο κατά 2 ώρες την ημέρα και τουλάχιστον με διπλάσια κανονική άδεια το χρόνο».

Η ειδηση δημοσιευτηκε στο 902.GR
Ουσιαστικά, ΑΝ γίνουν αυτά για τα οποία ρωτά ο βουλευτής, λύνονται ΟΛΑ σχεδόν τα προβλήματα των ατόμων με ΣΚΠ, αλλά……
Στη χώρα μας, συνηθίζουμε να δημιουργούμε και ΝΕΑ προβλήματα, όχι να λύνουμε τα παλιά.
Λύσεις υπάρχουν, αλλά ΔΕΝ υπάρχει ΘΕΛΗΣΗ. Νομίζω πως συμφωνείτε όλοι….
Θα περιμένω να δω την απάντηση των «αρμόδιων» υπουργών.
Να δω για πόσο ακόμα, θα καθυστερούν σκόπιμα να δώσουν κάποια λύση και να αποκαταστήσουν όλες τις αδικίες σε βάρος ΟΛΩΝ των ασθενών.

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ


Το ταξίδι του Φρύνη του Δελφίνι - Μιούζικαλ για παιδιά Νο 7
Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη
Μουσική: Μάρω Θεοδωράκη
Ημερομηνία έκδοσης: 18 Μαρτίου 2009
Σχήμα: 14x21
Σελίδες: 48
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-6864-05-6

Ο Φρύνης ο Δελφίνης αποφασίζει να γιορτάσει με έναν πρωτότυπο τρόπο τα γενέθλιά του. Προσκαλεί όλη τη θαλασσοπαρέα σΆ ένα τολμηρό και συναρπαστικό ταξίδι στο Αιγαίο. Η Λέλα η σαρδέλα, η Βούλα η τσιπούρα, η Φώφη το χταπόδι, ο Ηλίας ο αστερίας, ο Ρίνης ο λυθρίνης, θα συναντήσουν την Ντορέτα καρέτα-καρέτα, θα μάθουν για τη μόλυνση της θάλασσας, θα γνωρίσουν τα φιλότιμα ναυτάκια και στο τέλος θα θαυμάσουν τις κολυμβητικές επιδόσεις του Φώτη του ναυαγοσώστη. Η θάλασσα επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις και περιπέτειες για τον Φρύνη και την παρέα του, που μέχρι τώρα γνώριζαν μόνο τη μικρή γειτονιά του δικού τους βυθού… Το βιβλίο περιλαμβάνει το σενάριο και λεπτομερείς οδηγίες για τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά, τα κοστούμια και τις χορογραφίες, ενώ το CD περιλαμβάνει ηχογραφημένο ολόκληρο το έργο, τα τραγούδια του (με λόγια και ορχηστρικά) καθώς και τα απαιτούμενα ηχητικά εφέ. Μια πρωτοποριακή έκδοση με τη σύγχρονη ματιά των εκδόσεων Διάπλαση Των εκδόσεων που σέβονται και αναδεικνύουν το σύγχρονο παιδικό θέατρο με την υπογραφή των πιο έμπειρων Ελλήνων δημιουργών παιδικού θεάτρου

Η γοργόνα και το μαγικό κοχύλι - Μιούζικαλ για παιδιά Νο 10
Συγγραφέας: Μαριλένα Καββαδά
Σειρά: Μιούζικαλ για παιδιά
Μουσική: Νίκος Παπαδογιώργος
Ημερομηνία έκδοσης: 18 Μαρτίου 2009
Σχήμα: 14x21
Σελίδες: 48
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-6864-08-7

Το έργο μάς σεργιανίζει στα βάθη ενός παραμυθένιου ωκεανού, όπου γεννιέται μια υπέροχη γοργόνα, η Χρυσομελένια. Φορώντας πάντα ένα μαγικό κοχύλι στο λαιμό, δώρο της μαμάς της, η μικρή γοργόνα βιάζεται πολύ να μεγαλώσει και να δοκιμάσει εμπειρίες για τις οποίες δεν είναι ώριμη ακόμα… Μας παρασύρει χορεύοντας και τραγουδώντας πέρα από τις χιλιόχρωμες σπηλιές, σΆ ένα περιπετειώδες ταξίδι, γεμάτο αγωνία και εκπλήξεις! Έτσι, η ιστορία της παύει να είναι απλά ένα μιούζικαλ για όσους αγαπούν τα μυθικά πλάσματα του βυθού. Γίνεται πλέον ένα μιούζικαλ τόσο για εκείνους που ξέρουν να συγχωρούν λάθη και μπορούν να κατανοούν τις απερισκεψίες των δικών τους, όσο και για εκείνους που δεν περιμένουν μαγικές λύσεις. Ξέρουν μόνο να αγωνίζονται διαρκώς με τις δικές τους δυνάμεις, υπερνικώντας σταθερά τις όποιες αδυναμίες τους! Το βιβλίο περιλαμβάνει το σενάριο και λεπτομερείς οδηγίες για τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά, τα κοστούμια και τις χορογραφίες, ενώ το CD περιλαμβάνει ηχογραφημένο ολόκληρο το έργο, τα τραγούδια του (με λόγια και ορχηστρικά) καθώς και τα απαιτούμενα ηχητικά εφέ. Μια πρωτοποριακή έκδοση με τη σύγχρονη ματιά των εκδόσεων Διάπλαση Των εκδόσεων που σέβονται και αναδεικνύουν το σύγχρονο παιδικό θέατρο με την υπογραφή των πιο έμπειρων Ελλήνων δημιουργών παιδικού θεάτρου

Ένα καράβι γεμάτο όνειρα - Μιούζικαλ για παιδιά Νο 9
Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη
Σειρά: Μιούζικαλ για παιδιά
Μουσική: Μάρω Θεοδωράκη
Ημερομηνία έκδοσης: 18 Μαρτίου 2009
Σχήμα: 14x21
Σελίδες: 40
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-6864-07-0

Τι πρόκειται να συμβεί άραγε μέσα σΆ ένα καράβι όπου ταξιδεύουν παιδιά από διαφορετικές χώρες; Ο Γιάννης από την Ελλάδα, η Νεζιρέ από την Τουρκία, η Φατιμά από το Πακιστάν, ο Ιγκόρ από τη Ρωσία, ο Γιουν από την Κίνα, ο Μπάρακ από την Αφρική, είναι κάποια από τα παιδιά που ξεδιπλώνουν τα όνειρα και τις ελπίδες τους προσδοκώντας ένα καλύτερο μέλλον. Το καράβι της φιλίας και της συμφιλίωσης είναι έτοιμο για το ωραιότερο ταξίδι, με έναν τολμηρό καπετάνιο που ακούει και σέβεται τις επιθυμίες των παιδιών. Βίρα τις άγκυρες, με πυξίδα τις ελπίδες και τα χαμόγελα των μικρών επιβατών!!! Το βιβλίο περιλαμβάνει το σενάριο και λεπτομερείς οδηγίες για τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά, τα κοστούμια και τις χορογραφίες, ενώ το CD περιλαμβάνει ηχογραφημένο ολόκληρο το έργο, τα τραγούδια του (με λόγια και ορχηστρικά) καθώς και τα απαιτούμενα ηχητικά εφέ. Μια πρωτοποριακή έκδοση με τη σύγχρονη ματιά των εκδόσεων Διάπλαση Των εκδόσεων που σέβονται και αναδεικνύουν το σύγχρονο παιδικό θέατρο με την υπογραφή των πιο έμπειρων Ελλήνων δημιουργών παιδικού θεάτρου

Στο βασίλειο του Ποσειδώνα - Μιούζικαλ για παιδιά Νο 11
Συγγραφέας: Μαριλένα Καββαδά
Μουσική: Νίκος Παπαδογιώργος
Ημερομηνία έκδοσης: 18 Μαρτίου 2009
Σχήμα: 14x21
Σελίδες: 56
ISBN: 978-960-6864-09-4

Στο έργο αυτό οι πρωταγωνιστές, που δεν είναι άλλοι από τα παιδιά μιας φανταστικής σχολικής τάξης, μας ταξιδεύουν στης θάλασσας τα πέρατα, καθώς τα ίδια ανακαλύπτουν με θαυμασμό τα αρχαιοελληνικά μυθικά πρόσωπα του βυθού, μέσα από τις αφηγήσεις μιας βιβλιοφάγου συμμαθήτριάς τους! Αφηγήσεις που ζωντανεύουν, «φέρνουν» μπροστά στα μάτια τους και τα μάτια μας από τον Ποσειδώνα και την Αμφιτρίτη μέχρι τις Ωκεανίδες και τις Νηρηίδες, από τον Νηρέα και τους Τρίτωνες μέχρι τον Ωκεανό κι ένα σωρό άλλα μυθικά πρόσωπα του βυθού. Εξαίρεση ανάμεσα σε αυτά τα πρόσωπα αποτελούν ο Οδυσσέας, ο άνθρωπος που μισήθηκε πολύ από το θεό της θάλασσας και τιμωρήθηκε περιπλανώμενος στα άγρια κύματα για χρόνια, αλλά και οι αθλητές που αναβιώνουν τα Ίσθμια, τη μεγάλη γιορτή που είναι αφιερωμένη στον Ποσειδώνα. Το βιβλίο περιλαμβάνει το σενάριο και λεπτομερείς οδηγίες για τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά, τα κοστούμια και τις χορογραφίες, ενώ το CD περιλαμβάνει ηχογραφημένο ολόκληρο το έργο, τα τραγούδια του (με λόγια και ορχηστρικά) καθώς και τα απαιτούμενα ηχητικά εφέ. Μια πρωτοποριακή έκδοση με τη σύγχρονη ματιά των εκδόσεων Διάπλαση Των εκδόσεων που σέβονται και αναδεικνύουν το σύγχρονο παιδικό θέατρο με την υπογραφή των πιο έμπειρων Ελλήνων δημιουργών παιδικού θεάτρου

YAESU FT -450D - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

YAESU FT -450D
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
The FT-450D is a compact yet superb HF/50MHz radio with state-of-the-art IF DSP technology configured to provide World Class performance in an easy to operate package. New licensees, casual operators, DX chasers, contesters, portable / field enthusiasts, and emergency service providers…This Radio is for YOU !
The current "FT 450D" model includes some great features not offered with the original FT 450 and FT 450AT models that have been discontinued.
Illuminated Key Buttons
300Hz / 500Hz / 2.4 kHz CW IF Filter
Front Feet Stand *
Classically Designed Main Dial * and Knobs
Dynamic Microphone MH-31A8J Included
* Yaesu sells these items separately so that FT 450 and FT 450AT Owners can equip their radios with these desirable features. The parts can be purchased from Authorized Yaesu Dealers or direct from the Yaesu Parts Department in Cypress, CA. Click on "Files" tab at the top of this web page for Instructions for making these modifications.

Compact Size & Lightweight
The FT-450D comes - complete with an Automatic Antenna Tuner - is a compact 9”W x 3.3”H x 8.5”D (w/o knobs) weighing only 8.8 pounds. This lightweight package is designed to be used as a desktop radio at home or in portable applications. The FT-450D can also be used mobile with the MMB-90 convenient mobile bracket accessory. Besides home or mobile operation, this easy to pack radio is a DXpeditioner or Emergency Service Provider dream come true - compact, lightweight, high performance receiver, and 100 watts output on 160 through 6 meters Amateur Radio bands. 100 Watts RF Ouput 160 - 6 Meters
Enjoy a cool 100 watts RF output on all HF bands 160-10 meters plus the 6 meter band. The rugged FT 450D aluminum die-cast chassis with its quiet, thermostatically controlled cooling fan provides a solid foundation for the power amplifier during long hours of field or home use...including the challenges of contesting. Power Requirements
The FT-450D can be powered by any convenient 13.8 VDC 22 amp external power source. Large Easy-to-Read LCD Display
You will love the FT-450D 9-segment Black-Nega type LCD frequency display with Larger-Than-Normal easy to read characters. Illuminated Key Buttons
Ease of operation enhanced through the use of easy-to-find illuminated front panel buttons. Classically Designed Main Dial & Knobs
The FT 450D is equipped with classically designed Main Dial and Knobs giving it the desirable "Big Radio" feel. 400 MHz built-in IF DSP
Fast and robust IF DSP processing! IF Roofing Filter
The FT-450D includes a 10 kHz bandwidth Roofing Filter in the 67.899 MHz 1st IF, right after the 1st Mixer. This filter provides narrow-band selectivity to protect the following IF and DSP stages – a feature rarely found in rigs in this price range! IF Shift & Width
The FT-450D IF Width and IF Shift features are the primary tools you will use for best interference reduction.
After narrowing the bandwidth (Width) and/or adjusting the center of the passband (Shift), the Contour control (see details of this feature below) may also yield additional signal-enhancement benefits on the net residual bandwidth. What’s more, the IF Notch Filter (see details of this feature below) may also be utilized in conjunction with the three other filter systems to significant advantage.
The IF WIDTH tuning system allows you to vary the width of the DSP IF passband to eliminate interference. Moreover, the bandwidth may actually be expanded from its default setting, should you wish to enhance incoming signal fidelity when interference on the band is low. The IF WIDTH is varied in steps: SSB - 1.8/2.4/3.0 kHz. AM - 3.0/6.0/9.0 kHz. FM - 2.5/5.0. CW - 0.5/1.8/2.4 kHz. kHz.
The IF SHIFT tuning system allows you to vary the DSP filter passband higher or lower, without changing the pitch of the incoming Signal to reduce or eliminate interference. Because the carrier tuning frequency is not varied, there is no need to re-tune the operating frequency when eliminating the interference. The total passband tuning range for the IF Shift system is ±1 kHz. Rotate the [SHIFT] knob to the left or right to reduce the interference. You may observe the position of the passband in the “SHIFT” indicator of the DSP Graphic Display portion of the LCD front panel main display. Contour
The Contour filtering system provides a gentle shaping of the IF filter pass band to suppress or enhance particular frequency components, thus improving the sound and/or readability of a received signal. The DSP Contour filter is a unique capability of the receiver, providing either Nulling or Peaking of tunable segments of the receiver passband to suppress interference or excessive frequency components on an incoming signal, or to peak those tunable frequency segments. The amount of Nulling / Peaking and the bandwidth over which it is applied are adjustable via the Menu. The peak position of the contour filter is graphically depicted in the “CONTOUR” indicator of the DSP Graphic Display portion of the LCD front panel main display. SPECIAL FILTERING NOTE: The steep slopes of the DSP filtering can, when adjusted aggressively, impart an unnatural sound to an incoming signal. Often, a narrow bandwidth is not the key to improving copy. The incoming signal itself may have undesirable or excessive frequency components. By judicious use of the Contour filter, the “shoulder” of the passband response may be altered, or components removed from within the passband, allowing the desired signal to rise above the background noise and interference in a manner not obtainable with other filtering systems. IF Notch
The IF Notch filter is a highly effective system that allows you to slice out an interfering beat note or other carrier signal from inside the receiver passband. You may observe the graphically depicted peak position of the IF Notch filter in the “NOTCH” indicator of the DSP Graphic Display portion of the LCD front panel main display. DNR - Digital Noise Reduction
The Digital Noise Reduction (DNR) feature utilizes eleven (11) different mathematical algorithms to analyze and suppress different noise profiles encountered on the HF/50 MHz bands. You get to choose the selection that provides the best noise suppression. The DSP’s Digital Noise Reduction (DNR) system is designed to reduce the level of random noise found on the HF and 50 MHz bands. It is especially effective during SSB operation. Any of eleven different noise-reduction algorithms can be selected. Each of these algorithms was created for dealing with a different noise profile. You will want to experiment with the DNR system to find the best setting according to the noise currently being experienced that concurrently will allow the signal to rise up out of the noise. Manual Notch Filter
The FT-450D Manual Notch Filter is a highly-effective system that slices out an interfering beat tone/signal Clarifier
Lots of receiver frequency verstility provided by an easy to engage Clarifier IPO/ 20 dB ATT Built-in
The FT 450D includes all the gain you will need all the way up to 50MHz. For lower HF bands where too much gain can lead to receiver issues, you can easily adjust the gain from the front panel. TX Watch Monitor
When in split frequency mode, depressing the TXW button lets you listen to the frequency you have selected for transmitting. Digital Voice Recorder
Record and playback up to 20 seconds of audio! Digital Microphone Equalizer
Custom set your rig to match your voice characteristics for maximum power punch on the band. CW Features:
The FT 450D comes packed with all the CW operating features one could ever ask for! • Narrow CW IF Filters
Terrific CW selectivity provided by 300Hz, 500Hz, and 2.4kHz CW IF Filters. Nothing to buy! • Built-In Electronic Keyer
The Built-In Electronic Keyer speed is adjustable from 4 to 60 WPM. You will also be able to select your favorite CW weight - Dot-Dash Ratio. • Spotting (Zero-Beating)
The FT 450D Spotting feature will help you get right on frequency with the station you want to call. • Memory Keyer
Load up the 3 memory channels with information you repeated have to send. • Sidetone Generator
The CW sidetone volume and tone are menu adjustable to fit your favorite settings. • Beacon Function
The FT 450D CW Beacon allows up to 118 characters using the CW mMssage Keyer's 3 memories. • CW Training Feature
Random Morse code is generated for code practice via the built-in sidetone generator. Linear Control
A jack located on the back panel provides control circuitry for your high power linear amplifier. Built-in TCXO
The FT 450D includes a TCXO for incredible frequency stability. No option to buy! Dedicated Data Jack for FSK-RTTY operation
The rear panel of the FT 450D has a jack dedicated to FSK-RTTY and digital mode operation....it could not be easier to get on the air with these modes! CAT System (D-sub 9 pin): Computer programming
The FT 450D CAT System allows uploading of factory provided firmware updates as well as computer control of the radio. Versatile Memory System
Up to 500 memory channels can be set and separated into as many as 12 Memory Groups. My Band / My Mode Functions
Use the FT 450D My Band / My Mode functions to recall your favorite operating environments Scan Function
The FT 450D includes a number of very useful and versitile Scan function settings. CTCSS Operation (FM)
We did not forget to include CTCSS operator for 10 and 6 meter FM operation. Important Feature For Visual Impaired Operators
The FT 450D provides Digital Voice Announcement - Select Frequency, Mode, Meter Reading

♪ Νέα διάσταση στον ήχο σου, από 355€ ♪

 
NEA ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΚΟΝΣΟΛΩΝ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ!
H Soundcraft ενσωματώνει την πλούσια κληρονομιά της που αποτελεί σήμα κατατεθέν στην ποιότητα του αναλογικού ήχου μέσα από τις νέες αναλογικές κονσόλες μίξης Signature Series.
Συνδυάζοντας την ποιότητα του παγκόσμιου trademark της εταιρείας με την ευχρηστία, αλλά και την προσιτή τιμή, η Soundcraft παρουσίασε τις νέες αναλογικές κονσόλες μίξης Signature Series και Signature Multi-Track Series. Διαβάστε περισσότερα...
Εξαιρετική απόδοση χωρίς συμβιβασμούς. Aπό την JBL!
8020C από τη GENELEC: Αυτοενισχυόμενο ηχείο monitor!
XIRIUM X από την Neutrik: Η ασύρματη μετάδοση ήχου είναι πραγματικότητα! 

Νέος τίτλος: ΑΣΑΛΕΥΤΕΣ ΜΝΗΜΕΣ, της Έλεν-Έλλης Γκιάλη

ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ 2 ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει για το μήνα Απρίλιο Δύο πολύ σημαντικές εκθέσεις για τις οποίες θα βρείτε επισυναπτόμενα δελτία τύπου.
Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΘΕΣΗ εγκαινιάζεται στον χώρο της gallery μας, τον Τεχνοχώρο, την Δευτέρα 20 Απριλίου. H έκθεση έχει τίτλο «100 χρόνια μετά» και αναφέρεται στην ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ που έγινε το 1915, ένα μελανό σημείο στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Πρόκειται όπως καταλαβαίνετε για μία επετειακή έκθεση στην οποία συμμετέχουν 12 ιδιαίτερα σημαντικοί και διεθνώς καταξιωμένοι Αρμένιοι εικαστικοί καλλιτέχνες. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Απριλίου.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΘΕΣΗ εγκαινιάζεται την Παρασκευή 24 Απριλίου, στον χώρο των εγκαταστάσεων του τυπογραφείου Φωτόλιο-Τύπικον, επί της Λ. Κηφισού στο ύψος του Αγ. Ι. Ρέντη.
Η έκθεση στο τυπογραφείο έχει τίτλο «Preadexhibition», και την επιμελείται η ιστορικός τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη. Πρόκειται για ομαδική έκθεση 39 Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, παλαιότερων αλλά και νεότερων και έχει ως θέμα, την σχέση Τέχνης, τυπογραφίας και γραφής.

Εκδόσεις Ι.Σιδέρης-Πρόγραμμα Ψυχολογίας

Υποστήριξε τη φροντίδα του μικρού Πάτρικ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΚ

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ απευθύνεται στους υποστηρικτές του για να καλύψει ένα μικρό μέρος από το κόστος για τη φροντίδα του μικρού Πάτρικ μέχρι και την επανένταξή του στη φύση. Κάνε μία δωρεά μέσω της online πλατφόρμας crowdfunding Give&Fund και βοήθησε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ να μεγαλώσει τον Πάτρικ με ασφάλεια! ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΚ

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ | ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ


       
                               ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Το 2011 ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας V. Putin δημοσιοποίησε τις σκέψεις, τις προθέσεις και τους στόχους του για τη δημιουργία μιας νέας οικονομικής, πολιτικής και, εν τω χρόνω, υπερεθνικής ένωσης στην γεωγραφική επικράτεια της πρώην ΕΣΣΔ, ήτοι στην διαπεριφέρεια της Ευρασίας, υπό τον όρο Ευρασιατική Ένωση. Το 2015 η ένωση αυτή έγινε πραγματικότητα με την καταρχήν λειτουργία της ως Ευρασιατική Οικονομική Ένωση. Το 2015 η ένωση αυτή έγινε πραγματικότητα με την καταρχήν λειτουργία της ως Ευρασιατική Οικονομική Ένωση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημιουργού της η νέα αυτή ένωση θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ ΗΠΑ, ΕΕ και Κίνας για τη διεθνή συνεργασία, τη λειτουργία της ελεύθερης αγοράς, την εγγύηση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων και τη διασφάλιση της παγκόσμιας ανάπτυξης στον 21ο αιώνα. (...)  Περισσότερα

Η Ελλάδα στην δεκαετία του '80 - βιβλιοπαρουσίαση

ΕΚΔΗΛΩΣΗ | ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ
ΣΟΛΩΝΟΣ 116, ΑΘΗΝΑ

Τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca διοργανώνουν



«Λαθρέμποροι ιστορίας - Η άλλη όψη...»
«Έναρξη καμπάνιας ενάντια στην αρχαιοκαπηλία»
Συμβολικό δρώμενο με Καρυάτιδες
 &
 
Παρουσίαση του βιβλίου «Λαθρέμποροι ιστορίας»
και της παγκόσμιας βράβευσής από τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca

Χαιρετισμοί

Χαιρετισμός του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης
και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος

Γιώργος Παυλίδης
Περιφερειάρχης ΑΜΘ
Χαράλαμπος
Δημαρχόπουλος
Δήμαρχος Ξάνθης
Νίκος Μενεξίδης
Ταξίαρχος, Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής ΑΜΘ
Βίκυ Μπαφατάκη
Αρχαιολόγος-Επικοινωνιολόγος, Γενική
Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων G. Sciacca

Oμιλίες

Θανάσης Μουσόπουλος
Φιλόλογος – Συγγραφέας
Γιάννης Σμαραγδής
Σκηνοθέτης & Μέλος της Επιτροπής Προεδρίας των Διεθνών Βραβείων G. Sciacca
Κυριακή
Χατζηπροκοπίου
Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης – Υπεύθυνη Αρχαιοκαπηλίας
Αθηνά Κωνσταντινίδου
Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας

& ο Μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας

  
Παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας και Χρύσα Μωραΐτη


Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ, του Συλλόγου Πτυχιούχων Παντείου Πανεπιστημίου «Αριστοτέλης»,
του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης

Όλα όσα αγαπήσατε την εβδομάδα που μας πέρασε.

ArtTravel
Για έξυπνους ταξιδιώτες... 
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​1
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​2
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​3
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​4
 

Τα πιο ισχυρά Workstations, στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!












Προγνωστικοί Χάρτες Ανέμων επιφανείας

 

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΙΑ
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 19-04-15/21 UTC
ΧΑΜΗΛΟ 1011 ΣΤΟ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ. ΧΑΜΗΛΕΣ
ΠΙΕΣΕΙΣ 1014 ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΕΣ 1022 ΣΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΜΠΟΥΤ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΜΕΛΙΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΙΔΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 19.50 ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6 ΚΑΙ
ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 19.50 ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ 5 Η 6 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΤΑΥΡΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΕΛΤΑ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΝΟΤΙΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΓΡΗΓΟΡΑ 5.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 4. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

Καταχνιά - Χρήστος Λεοντής/Κώστας Βίρβος (Live 2000)

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 20-04-2015 /0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 20-04-2015
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ-ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΠΤΩΣΗ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ. ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΡΧΙΚΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΜΕΧΡΙ 4 ΜΠΟΦΟΡ. ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΔΥΤΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΜΕΧΡΙ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 06 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΜΕΧΡΙ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 09 ΕΩΣ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΒΡΟΧΩΝ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 13 ΕΩΣ 21 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΛΙΓΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 09 ΕΩΣ 22 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΒΡΟΧΩΝ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ. ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 19 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 09 ΕΩΣ 16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 21-04-2015
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ.