Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΑΠΟΨΕ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ

Μπήκαμε στην «τελική ευθεία», μένουν μόνο λίγες ώρες για την εκδήλωση ΘΕΣΜΟ που πραγματοποιείται ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ στα Νέα Μουδανιά και που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ΟΛΗΣ της Ελλάδας.
Η μέρα που θα πραγματοποιηθεί η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ, ΗΡΘΕ, και απόψε, το αμφιθέατρο Μουδανιών θα γίνει για ακόμα μια φορά Κέντρο Αγάπης, Ελπίδας, Στοργής, για ακόμα μια χρονιά τα ΠΑΙΔΙΑ, θα παίξουν, θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν, για τα ΠΑΙΔΙΑ με καρκίνο…

Οι μαθητές του Κέντρου Τέχνης Σύνθεση, θα μας παρουσιάσουν κάτι ΜΟΝΑΔΙΚΟ, για να διαλαλήσουν σε ΟΛΟ τον κόσμο πως ο Καρκίνος, όταν υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ και ΣΤΟΡΓΗ, μπορεί να νικηθεί, και φίλοι μου, να ξέρετε κάτι….
Όσο Υπάρχουν αυτά τα παιδιά που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, η ΕΛΠΙΔΑ και η ΣΤΟΡΓΗ, δεν πρόκειται να σβήσουν ΠΟΤΕ!
Όσο δύσκολοι και αν είναι οι καιροί, τα παιδιά αγωνίζονται για έναν ΙΕΡΟ σκοπό, και περιμένουν την ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ.
Παρακολουθώ τη συγκεκριμένη εκδήλωση, από την «γέννηση» της, και πραγματικά δεν έχει πέψη λεπτό να με συγκινεί η «υπευθυνότητα» και το ΜΕΡΑΚΙ των παιδιών της ΣΥΝΘΕΣΗΣ που αν και «ερασιτέχνες», βάζουν τα «γυαλιά» σε πολλούς επαγγελματίες.
Οι ΜΑΘΗΤΕΣ του Κέντρου Τέχνης Σύνθεση, κάθε χρόνο, γίνονται ΔΑΣΚΑΛΟΙ των μεγάλων, διδάσκοντας μας πως με την ΘΕΛΗΣΗ και την ΑΓΑΠΗ, ΟΛΑ μπορούν να γίνουν. ΑΠΟΨΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΟΛΟΙ, στο ανοικτό Θέατρο Μουδανιών για μια εκδήλωση ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, για να καμαρώσουμε τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ να τραγουδούν και να χορεύουν για την ΕΛΠΙΔΑ και την ΣΤΟΡΓΗ…. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Τέχνης Σύνθεση στο τηλέφωνο 2373024234.
Μη λείψει κανείς απόψε από την εκδήλωση ΘΕΣΜΟ.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΚΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28/6/2015
Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

12o Συνέδριο της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας, διάλεξη Σταμάτη Κριμιζή, Κυριακή 28 Ιουνίου

poster

12o Συνέδριο της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας, διάλεξη Σταμάτη Κριμιζή, Κυριακή 28 Ιουνίου

Η Ελληνική Αστρονομική Εταιρεία (ΕΛ.ΑΣ.ΕΤ.) ιδρύθηκε το 1993 και αποτελεί την ένωση των επαγγελματιών ερευνητών σε θέματα Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Διαστημικής Φυσικής. Αριθμεί περί τα 250 μέλη, τα οποία εργάζονται σε ερευνητικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια της χώρας μας αλλά και της αλλοδαπής (κυρίως χώρες της Ε.Ε. και ΗΠΑ). Το τακτικό συνέδριο της ΕΛ.ΑΣ.ΕΤ. διεξάγεται κάθε δύο χρόνια και έχει πάντοτε αξιόλογη διεθνή συμμετοχή και προβολή.
To 12ο Συνέδριο της ΕΛ.ΑΣ.ΕΤ. διοργανώνεται φέτος στη Θεσσαλονίκη (28 Ιουνίου - 2 Ιουλίου) και θα λάβει χώρα στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του ΑΠΘ. Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι Έλληνες και αλλοδαποί ερευνητές που εργάζονται σε ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου, που συνδιοργανώνεται από την ΕΛ.ΑΣ.ΕΤ., το ΑΠΘ, την Ακαδημία Αθηνών και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, θα λάβει χώρα την Κυριακή 28 Ιουνίου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου θα δοθεί διάλεξη από τον Ακαδημαϊκό, Ομότιμο Καθηγητή του Johns Hopkins University των ΗΠΑ, κ. Σταμάτιο Κριμιζή για το κοινό της πόλης μας (είσοδος ελεύθερη):

«Το πρώτο ανθρώπινο ταξίδι στον Γαλαξία: Η Οδύσσεια των διαστημοπλοίων Voyager 1,2»

11222428 1640151536215679 671155191389340374 o
Τα διαστημόπλοια Voyager 1 και 2 εκτοξεύθηκαν το 1977 για να εξερευνήσουν τους πλανήτες Δία, Κρόνο, Ουρανό και Ποσειδώνα. Όχι μόνο εκπλήρωσαν την αποστολή τους μέχρι το 1989, αλλά το Voyager 1 ξεπέρασε πρόσφατα το σύνορο του ηλιακού μας συστήματος με το Γαλαξία, και έγινε το πρώτο ανθρώπινο κατασκεύασμα που εξήλθε από την ατμόσφαιρα του Ήλιου.
Σήμερα το Voyager 1 βρίσκεται στη φανταστική απόσταση των 19,6 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη και συνεχίζει να στέλνει πληροφορίες καθημερινώς. Ο ομιλητής είναι επικεφαλής ερευνητής σε ένα από τα τέσσερα πειράματα που εκτελούν τις μετρήσεις τα τελευταία 37 χρόνια και θα περιγράψει τις ανακαλύψεις αυτής της σύγχρονης Οδύσσειας της διαστημικής εποχής
***
Σύντομη βιογραφία του Σταμάτιου Μ. Κριμιζή
Ο Ακαδημαϊκός Σταμάτιος Κριμιζής έλαβε το πτυχίο του στη Φυσική από το Πανεπιστήμιο της Μιννεσότα (1961), το Master (1963) και το Διδακτορικό του (1965) στη Φυσική από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα, όπου και υπηρέτησε ως καθηγητής. Το 1968 μετακινήθηκε στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, έγινε Επιστημονικός Διευθυντής το 1980, επικεφαλής της Διοίκησης Διαστήματος το 1991 και Ομότιμος Διευθυντής το
2004. Πέρα από τις διοικητικές του δραστηριότητες, είναι επικεφαλής ερευνητής σε διάφορες διαστημικές αποστολές της NASA, συμπεριλαμβανομένων και των Voyagers 1 και 2 στους εξωτερικούς πλανήτες, τη Διαστρική Αποστολή Voyager, και την αποστολή του Cassini-Huygens στον Κρόνο και στον Τιτάνα.
Έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει όργανα που έχουν ταξιδέψει και στους οκτώ πλανήτες, καθώς επίσης και την αποστολή New Horizons (Νέοι Ορίζοντες) που επί του παρόντος κατευθύνεται προς τον Πλούτωνα. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 560 εργασίες σε περιοδικά και βιβλία με πάνω από 12.000 ετεροαναφορές, σχετικά με τη φυσική του Ήλιου, το μεσοαστρικό χώρο, τις πλανητικές μαγνητόσφαιρες και την ηλιόσφαιρα.
Έχει λάβει τρεις φορές το NASA Exceptional Scientific Achievement Medal (1981, 1986, 2014), είναι διακεκριμένο μέλος (Εταίρος) της American Physical Society, της American Geophysical Union, της American Association for the Advancement of Science και του American Institute of Aeronautics and Astronautics, αποδέκτης του COSPAR’s Space Science Award (2002), του Basic Sciences Award (1994) της International Academy of Astronautics όπου προεδρεύει του Board of Trustees for Basic Sciences, το Χρυσό Μετάλλιο του Council of European Aerospace Societies (CEAS) (2011), το Jean Dominique Cassini Medal της Ευρωπαϊκής Γεωφυσικής Ένωσης (EGU) (2014) της οποίας κηρύχθηκε Επίτιμο Μέλος, το James Van Allen Space Environments Award του American Institute of Aeronautics and Astronautics (2014) και το Voyager Silver Achievement Award της NASA (2014). Το 2015 το Smithsonian National Air and Space Museum της Ουάσινγτoν του απένειμε το Τρόπαιο για Συνολική Επίτευξη (Trophy for Lifetime Achievement).
Έχει ανακηρυχθεί Επίτιμος Διδάκτωρ των Πανεπιστημίων Αιγαίου, Αθηνών και Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Εκλέχθηκε μέλος της Ακαδημίας Αθηνών (2004) και διευθύνει το Γραφείο Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας. Υπηρέτησε (2006-2010) ως εκπρόσωπος της Ελλάδος στο συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), και διετέλεσε Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ) (2010-2013).
Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα μπορεί να βρεθεί στην ιστοσελίδα: http://cassinimimi.jhuapl.edu/BiographyofSMKrimigis-2014-06-09.htm
***
Με εξαίρεση την εναρκτήρια συνεδρία της Κυριακής, οι κύριες συνεδρίες θα λάβουν χώρα στο ΚΕΔΕΑ, από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου εώς και την Πέμπτη 2 Ιουλίου. Η θεματολογία του Συνεδρίου καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών αντικειμένων που έχουν χωριστεί σε πέντε ενότητες:
α) Φυσική της Ηλιόσφαιρας και του Ηλιακού Συστήματος
β) Εξωγαλαξιακή Αστρονομία και Αστροφυσική
γ) Κοσμολογία και Σχετικιστική Αστροφυσική
δ) Αστέρες, Πλανήτες και Διαστρικό μέσο
Το συνέδριό τιμούν με την παρουσία τους, ως προσκεκλημένοι ομιλητές, διακεκριμένοι αλλοδαποί ερευνητές, όπως οι:
Marc McCaughrean (ESA), ανώτερο στέλεχος του ΕΟΔ που θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της πρόσφατης επιτυχημένης αποστολής «Rosetta» στον κομήτη 67P/Churyumov–Gerasimenko.
Alessandro Morbidelli (Observatory of Nice, Γαλλία) που θα αναφερθεί στις σύγχρονες θεωρίες σχηματισμού του ηλιακού συστήματος και των εξωηλιακών πλανητικών συστημάτων
David Elbaz (SEA Saclay, Γαλλία) που θα μιλήσει για την κοσμική εξέλιξη των γαλαξιών
Paul Kalas (University of California at Berkeley, ΗΠΑ) που θα αναφερθεί στις επαναστατικές ανακαλύψεις που προκύπτουν από τις νέες τεχνικές απευθείας παρατήρησης εξωηλιακών συστημάτων
Salvatore Capozziello (University of Napoli, Ιταλία) που θα μιλήσει για τη δημιουργία και εξέλιξη αστρικών δομών, στα πλαίσια νέων θεωριών για τη Βαρύτητα.
Επίσης, για πρώτη φορά, θα διεξαχθεί Ειδική Συνεδρία, με τίτλο «Εξερευνώντας την προοπτική της Ελλάδας στο Διάστημα», όπου θα συζητηθούν
(α) η μέχρι σήμερα εμπλοκή ελληνικών ινστιτούτων, ερευνητικών ομάδων και εταιρειών διαστημικής τεχνολογίας σε προγράμματα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ΕΟΔ) και
(β) ο στρατηγικός σχεδιασμός της χώρας και η προοπτική αναβαθμισμένης εμπλοκής της εγχώριας επιστημονικής κοινότητας και βιομηχανίας σε προγράμματα και διαστημικές αποστολές του ΕΟΔ.
Στην ειδική συνεδρία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του εγχώριου δικτύου βιομηχανιών διαστημικής τεχνολογίας (Corallia si-Cluster), ξένων εταιριών διαστημικής τεχνολογίας (Astrium), της κυβέρνησης (Υπ. Παιδείας και Έρευνας), της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) και της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας (ΕΛ.ΑΣ.ΕΤ., Πανεπιστήμια, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Ακαδημία Αθηνών, Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του Ην. Βασιλείου).
Επικοινωνία:
Καθηγητής Λουκάς Βλάχος, Πρόεδρος ΔΣ, ΕΛΑΣΕΤ, Τμήμα Φυσικής ΑΠΘ
vlahos@astro.auth.gr
+30-2310-998044
Επ. Καθηγητής Κλεομένης Τσιγάνης, Γραμματέας ΔΣ, ΕΛΑΣΕΤ, Τμήμα Φυσικής ΑΠΘ tsiganis@auth.gr
+30-2310-998963
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ www.ofa.gr

Πιπερού

Pro-Ject Elemental Red-Black -30% στο Weekend Offer!

Perifereiaka Hi-Fi Live Sound Drums Keyboards Strings Recording DJ Audio Computer Audio Athens Pro Audio

Εκδόσεις Δίον

Καινούριες κυκλοφορίες
Δείτε τα καινούρια μας βιβλία
 
Αναζητώντας τους 30.000 αθανάτους του Διός 
Καλογεράκης, Γεράσιμος
Rejuvance 
Σκαντζή, Κατερίνα
Οι μάγισσες των Ιωαννίνων 
Αυγέρης, Νίνο
 
Τρις γαρ μύριοι είσίν επί χθονί πουλυβοτείρη Αθάνατοι Ζηνός φύλακες θνητών ανθρώπων (Ησίοδος "Έργα και Ημέρες" Στίχοι 248-255)
Υπάρχουν πάνω στη γόνιμη γη τρεις φορές από δέκα χιλιάδες(30.000)- Αθάνατοι του Διός φύλακες των θνητών ανθρώπων. (Ησίοδος "Έργα και Ημέρες" Στίχοι 248-255)
Οι τριάντα χιλιάδες Αθάνατοι του Διός ζουν και υπάρχουν δίπλα μας. Αποτελούν πραγματικότητες ενός άλλου κόσμου που συμβιώνει μαζί μας. Ελάτε μαζί μου στην αναζήτηση των Αθανάτων του Διός, εσείς που τολμάτε να ονειρεύεστε, εσείς που ψάχνετε την ελπίδα, όσοι έχετε το θάρρος να διώξετε τον φόβο από τις τρομαγμένες ψυχές σας, όσοι μπορείτε να δείτε τις ανοιχτές πύλες των ουρανών που περιμένουν να τις διαβείτε, όσοι πιστεύετε ότι ξημερώνει μια νέα εποχή για την ανθρωπότητα, η οποία δεν έφθασε στο τέλος της, όπως θέλουν να πιστεύουν κάποιοι.
Είναι η κατάλληλη στιγμή. Όλα γίνονται στην ώρα τους, όλα έχουν τη σειρά τους, όλα μπορούν να συμβούν. Είμαστε ένα μόλις βήμα πριν το κοσμικό άλμα της ανθρωπότητας, οι ουράνιες κοινωνίες περιμένουν την άφιξή μας, όσο και αν ακούγεται παράξενο και απίστευτα τρελό. Ψάξτε να βρείτε τη δική σας, την προσωπική σας αλήθεια. Είναι τόσο συναρπαστικό το γεγονός, που αξίζει τον κόπο ακόμη και να γελαστείτε. Ήρθε η ώρα.
Το Rejuvance είναι ένα πάντρεμα τεχνικών, που συνδυάζει άψογα τη γνώση της Δύσης με τη σοφία της Ανατολής, προσφέροντας εκπληκτικά αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα (σωματικό, νοητικό, συναισθηματικό και πνευματικό).
H τεχνική Rejuνance είναι απολύτως φυσική, αφού χειρίζεται τη φυσιολογία του οργανισμού κι επομένως δεν προκαλεί παρενέργειες ή αλλεργίες. Επιπλέον είναι σχεδιασμένη έτσι, ώστε κατά την εφαρμογή της να ανορθώνει, να αναζωογονεί και να αναδεικνύει κάθε σημείο του προσώπου επαναφέροντας το "φυσικό του σχήμα". Το εκπληκτικό με το Rejuvance είναι ότι παρόλο που εφαρμόζεται στο πρόσωπο, το κρανίο, τον λαιμό και τους ώμους, η επίδρασή του εξαπλώνεται σε όλο το σώμα και σε όλο το ανθρώπινο ενεργειακό πεδίο, χαρίζοντας ταυτόχρονα ομορφιά κι ευεξία.
H Julie Hardenderg είχε χαρακτηρίσει το Rejuvance ως ένα είδος "bodywork through the face" (Σωματοθεραπεία διαμέσου του προσώπου), αφού επιδρά ταυτόχρονα σε όλο το σώμα, αλλά και στο συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό επίπεδο, όπως οποιαδήποτε άλλη ολιστική μέθοδος της συμπληρωματικής ιατρικής ή εναλλακτικής θεραπείας.
Ιωάννινα 1781, Είμαι η Πάμβα ή αλλιώς Λενιώ κι αυτή είναι η ιστορία μου. Μια όχι και τόσο συνηθισμένη ιστορία. Μια ιστορία γεμάτη μυστικά, πάθη, πολέμους, αγάπη και μίσος. Η ζωή μου δεν ήταν παραμύθι, ούτε η ζωή της μάνας μου, ούτε η ζωή της γενιάς μου.
Γνώρισα την κακία και το μίσος από τα μικράτα μου, από τότε που μπορούσα να καταλάβω τον εαυτό μου, από τότε που ξεστόμισα τις πρώτες μου λέξεις. Έμελλε να ζήσω ανάμεσα σε γενιές μαγισσών και να μεγαλώσω μέσα σε διχόνοιες και πολέμους κυριαρχίας. Κάθε χρόνος της ζωής μου ήταν και μια δοκιμασία. Κάθε ημέρα της ζωής μου ήταν κι ένα καινούργιο μάθημα. Κάθε μάθημα ήταν ένα δαχτυλίδι φωτιάς που με θέριευε και με μεγάλωνε ολοένα και περισσότερο. Πέθανα κι αναστήθηκα πολλές φορές, όχι μόνο σωματικά, μα και ψυχικά. Κάθε φορά, αυτός ο θάνατος με έκανε πιο δυνατή, πιο ισχυρή. Στο τέλος πάντα κράταγα το κεφάλι μου ψηλά, μέχρι που έγινα η ίδια φωτιά κι έκαψα τους εχθρούς μου μια για πάντα. Στη σύντομη, αλλά πολυτάραχη ζωή μου, ένα πράγμα έμαθα πολύ καλά, ότι η δόξα, η αλήθεια κι η εξουσία, έχουν τιμήματα πολλά και ματωμένα.
Μαγικά και ξεχασμένα μαντζούνια, μαχαίρια προδοσίας, δηλητήρια από δόλιες μάγισσες, φιλίες με τη μορφή φιδιού, ευχές και κατάρες. Με αυτά ήταν γεμάτα τα παιδικά μου χρόνια και τα χρόνια που ακολούθησαν την εφηβεία μου. Όλα αυτά έγιναν για εμένα. Για να καταστρέψουν την τελευταία μιας γενιάς άξιων, καλών κι αγαθών μαγισσών. Αλλά η καταστροφή μου, έγινε καταστροφή των εχθρών μου κι εγώ έγινα ο Φοίνικας που αναγεννιέμαι από τις στάχτες μου, για να διηγηθώ την ιστορία μου. Αναγεννήθηκα κι ήρθε η στιγμή, μέσα από τον τελευταίο των τελευταίων της γενιάς μου, να σας διηγηθώ την ιστορία μου.
Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που θα το κάνετε κομμάτι σας, θα το ζήσετε δυνατά μέχρι την τελευταία του σελίδα και θα το θυμάστε για πάντα.

Hi-Fi ήχος & Φορητότητα

















O νικητής του διαγωνισμού για την Αστυπάλαια.

ArtTravel

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​1
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​2
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​3
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​4

Μυστικά για καλύτερες φωτογραφίες στις διακοπές

ArtTravel

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​1
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​2
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​3
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​4