Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΥΣΕΙΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΥΣΕΙΣ

Εδώ είμαστε και πάλι, με το ΘΕΜΑ του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, στο οποίο το τραγούδι «πήραμε την κάτω βόλτα» ταιριάζει γάντι θα έλεγα.
Το θεραπευτήριο, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε, και για να ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ορισμένοι που κοιμούνται όρθιοι και πληρώνουν ξενοδοχείο, ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Μόνο που έχει να παίρνει χρωστούμενα από τον ΕΟΠΥΥ πάνω από 200,000,000 (210 ήταν μέχρι πρόσφατα, και το φέσι ανεβαίνει κι άλλο), ΔΕΝ χρηματοδοτείται κανονικά όπως τα νοσοκομεία των Αθηνών, χρωστά σε προμηθευτές , κλπ, κλπ, κλπ, επαναλαμβάνω, για να μη ξεχνιόμαστε, και ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ, το ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ δηλαδή οι «αρμόδιοι» και τα τσιράκια τους, να «χτυπά πίσω» πλέον σε ΟΛΑ, το έβαλαν στο ΙΔΙΟ ΛΟΥΚΙ με τα υπόλοιπα ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ νοσοκομεία….
ΑΥΤΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ σε πολύ γενικές γραμμές είναι η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, εκεί που ΟΛΑ πλέον πηγαίνουν με τις «ευλογιές των αρμοδίων», με…. Την όπισθεν.
Θα αναφερθούμε λεπτομερώς επ’ αυτού σε επόμενο άρθρο.
Διάβασα ένα άρθρο που αφορά το Παπαγεωργίου, και έχει να κάνει με….. «επισκέψεις πολιτικών» οι οποίες είναι γνωστό γιατί γίνονται….
Να το άρθρο….
«Στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» κλιμάκιο της ΝΔ.
Το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκαν, σήμερα ο τομεάρχης Υγείας ΝΔ Κέλλας Χρήστος, ο Αθανασάς Θεοδόσης τέως διευθυντής υπουργείου υγείας και ο Μελετιάδης Μιχάλης υπεύθυνος τομέα υγείας Βορείου Ελλάδας.
Το κλιμάκιο της ΝΔ συνόδεψαν στο «Παπαγεωργιου» ο δήμαρχος Χορτιάτη-Πυλαίας κ. Καϊτεζίδης και ο βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης κ. Σάββας Αναστασιάδης.
Κατά την επίσκεψή τους συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Νοσοκομείου Κ. Παπά αλλά και τον Διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας Τάσο Κυριακίδη.
Μετά τη ξενάγηση ακολούθησε ευρεία σύσκεψη με κυρίαρχο θέμα το γνωστό πρόβλημα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει εδώ και καιρό το Νοσοκομείο.»
ΠΗΓΗ: vimapress.gr
ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!
Και δεν είναι βέβαια οι μοναδικοί που έκαναν την «τσάρκα» τους προς Παπαγεωργίου μεριά, υπήρξαν και άλλοι, διαφορετικών «αποχρώσεων» που πήγαν να δουν ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ, να δουν αν ΠΕΤΥΧΑΝ στο 100% τη διάλυση της υγείας, η αν τους γλύτωσε τίποτα….
Όχι τίποτα άλλο, αλλά ΑΝ γλύτωσε κάτι, θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να πάει και αυτό κατά διαόλου.
Και βέβαια, θα επαναλάβω την ΑΝΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ που δέχεται το Παπαγεωργίου, το ΠΑΙΧΝΙΔΙ που παίζουν στην πλάτη του, και στην πλάτη των ασθενών οι «αρμόδιοι της υγείας», όπως επίσης θα επαναλάβω, είπαμε, για να μην το ξεχνάμε αυτό όπως θα συνέφερε ΠΟΛΛΟΥΣ, πως οι συγκεκριμένες «τακτικές» ΔΙΑΛΥΣΗΣ, σπρώχνουν τον κόσμο προς την Ιδιωτική Περίθαλψη ΑΝ βέβαια έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Επίσης, πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν λόγο για ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ προς το Παπαγεωργίου.
«ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ».
Και επανέρχομαι στις «πολιτικές επισκέψεις», οι οποίες ΔΕΝ είναι βέβαια για να λύσουν προβλήματα, αλλά για να βγουν φωτογραφίες, μπας και πάρουν οι….. «επισκέπτες» και τα κόμματα τους καμιά ψήφο παραπάνω από τον ΒΟΙΔΟΛΑΟ (που έλεγε και ο συγχωρεμένος ο Στράτος) , με του οποίου την ΥΓΕΙΑ και τη ΖΩΗ παίζουν στα γραφεία του Υπουργείου οι ΜΠΛΕ, ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ΟΙ ΚΙΤΡΙΝΟΙ, ΟΙ …….
Τα προβλήματα Συνέλληνες του Παπαγεωργίου, δεν είναι τωρινά… Είναι πολλών χρόνων, είναι από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η λειτουργία του.
Για τον κοσμάκη ήταν και είναι ένα ΚΟΣΜΗΜΑ, αλλά για κάποιους άλλους, είναι ένα ΑΓΚΑΘΙ το οποίο κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να το ξεριζώσουν.
Θα επανέλθω…

Βασίλης Τσούγκαρης

Airmar Weather Station 200WX Humidity

Airmar Weather Station 200WX Humidity
Η συσκευή της AIRMAR 200WX είναι ένας υψηλής ακριβείας, αισθητήρας καιρού που μας ενημερώνει για τις στιγμιαίες καιρικές αλλαγές και μας δίνει πληροφορίες για την ταχύτητα και την κατεύθυνση του ανέμου, την υγρασία και την θερμοκρασία του αέρα καθώς και για την βαρομετρική πίεση έτσι ως ώστε μπορούμε να έχουμε και πρόβλεψη για τις μεταβολές του καιρού ή επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.  Χρησιμοποιώντας δε το ενσωματωμένο μηχανισμό GPS και ηλεκτρονικής πυξίδας μας δίνει δεδομένα πλοήγησης καθώς και δεδομένα διόπτευσης (HEADING) όπως και στοιχεία μέτρησης της κλίσης και της ανύψωσης του σκάφους. 
Για την μέτρηση του ανέμου χρησιμοποιεί τέσσερις αισθητήρες υπερήχων χωρίς κινούμενα μέρη, εξασφαλίζοντας ανθεκτικότητα και αξιοπιστία στην διάρκεια του χρόνου.
Με αισθητήριο υγρασίας.
Η 200WX είναι συμβατή με τα πρωτόκολλα επικοινωνίας NMEA 0183 & NMEA 2000

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

VHF MARINE POLMAR NAVY-08 PORTABLE - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON


VHF MARINE POLMAR NAVY-08 PORTABLE

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΦΟΡΗΤΟΣ VHF marine πομποδέκτης
Σχεδιασμένος για να είναι ένας αξιόπιστος πομποδέκτης VHF, το NAVY-08 προσφέρει υψηλές επιδόσεις, με ενσωματωμένο μικροεπεξεργαστή ελέγχου που παρέχει ρύθμιση σε θαλάσσιες ζώνες VHF καθώς και dual-watch λειτουργίες και  κανάλια μνήμης.
Κανάλι 16 Switch
Παρέχει γρήγορη πρόσβαση στο κανάλι 16, το θαλάσσιο κανάλι που χρησιμοποιείται συχνά.
PLL (Phase Lock Loop)
Παρέχει ακριβή και σταθερή επιλογή καναλιού.
ρύθμιση αποκοπής
Βοήθεια εξάλειψη του θορύβου μεταξύ των μεταδόσεων.
Κλείδωμα
Σας επιτρέπει να κλειδώσετε το πληκτρολόγιο προκειμένου να αποφευχθούν οι έλεγχοι από λάθος πάτημα.
Υψηλή / Χαμηλή Επιλογή ενέργειας
Σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε ενέργεια επιλέγοντας την κατάλληλη ισχύ εκπομπής για μεγάλες ή μικρές αποστάσεις.
Ένδειξη στάθμης μπαταρίας
Δείχνει την κατάσταση της μπαταρίας.
Οθόνη LCD με οπίσθιο φωτισμό
Σας επιτρέπει να λειτουργήσετε τον πομποδέκτη σε σκοτεινό περιβάλλον.
Κανάλια μνήμης
Σας επιτρέπει να αποθηκεύουν τα κανάλια όπως τα κανάλια μνήμης.
Διπλή / Tri-ρολόι
Σας επιτρέπει να επιλέξετε να DW / κανονική λειτουργία ή TRI / κανονική λειτουργία.
Παραδίδεται με: • handstrip κλιπ ζώνης • εγχειρίδιο χρήσης
TECHNICAL DATA
Frequency rangeX 156.025 -157.425 MHz - RX 156.300-162.000 MHz
RF Power
0.8 or 5W (selectable)
Audio distortion
5%
Antenna Impedence
50 Ohm
Sensivity at 12dB SINAD0.25μV
S/N Ratio (20dB)0.8μV
Squelch sensivityTreshold: -8dBμV (EMF)
Audio output power200mW con 10% THD
Power supply
“AA” 4 x batteries
Operating temperature
-15°C to +55°C
Dimension (H x L x D)
123 mm x 60 mm x 37 mm
Weight
190g (without batteries)

Σωτήρης Τριβιζάς - Ο μαγικός κόσμος του Φεδερίκο, Ένα παραμύθι βασισμένο στον Λόρκα με CD

Σωτήρης Τριβιζάς - Ο μαγικός κόσμος του Φεδερίκο, Ένα παραμύθι βασισμένο στον Λόρκα με CD

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ
Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΕΔΕΡΙΚΟ
Ένα παραμύθι βασισμένο στον Λόρκα
Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
Μουσική σύνθεση-ενορχήστρωση: Δημήτρης Μαραμής
Τραγούδι: Θοδωρής Βουτσικάκης
Αφήγηση: Πασχάλης Τσαρούχας
ΔΕΙΤΕ ΤΟ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

VINYL IS BACK.🎶🎵


week offer
YAMAHA A-S501 Ολοκληρωμένος Ενισχυτής Με Πικάπ Numark TT-250USB
YAMAHA A-S201 Ολοκληρωμένος Ενισχυτής Με Πικάπ ION Classic LP Wood Μαύρο
Μουσικά Όργανα
Προιόντα DJ
Οικιακός Ήχος και Εικόνα
Μουσικά Βιβλία
Επαγγελματικός Ήχος
Επαγγελματικός  Φωτισμός
Μουσικά Δώρα
Μουσικά Όργανα B-stock

Προβολές ντοκιμαντέρ στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας - Βραδιά αστρονομίας στη Νέα Παραλία

documentary

Προβολές ντοκιμαντέρ στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας

Την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 7.15 το απόγευμα θα προβληθεί στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, το ντοκιμαντέρ του BBC:
Άγριος καιρός: «Άνεμος»
Είσοδος ελεύθερη
***

Ελάτε να δούμε τον ουρανό με τ΄άστρα

IMG 6115
Βραδιά αστρονομίας στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 - Ώρα 21:00
Τι γνωρίζετε για τις τροχιές γύρω από την Γη;
Τι γνωρίζετε για τους δορυφόρους;
Όταν διαβάζετε διαστημικά λεωφορεία ο νους σας πάει στον Ο.Α.Σ.Θ.;
Για να τα ξεκαθαρίσουμε όλα αυτά αλλά και για να μπορέσουμε να παρατηρήσουμε τον ουρανό με τ΄άστρα ενώνουμε τις δυνάμεις μας, ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας και οι Φίλοι της Νέας Παραλίας και σας καλούμε σε μίαβραδιά αστρονομίας στο αμφιθέατρο του Κήπου των Εποχών.
astroparty4
Έμπειροι Φίλοι της Αστρονομίας θα μας μιλήσουν για τις τροχιές γύρω από την Γη, τους δορυφόρους και τα διαστημικά λεωφορεία.
Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλοι οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα με την βοήθεια των Φίλων της Αστρονομίας να παρατηρήσουν από τα εγκατεστημένα τηλεσκόπια τον ουρανό και τ΄άστρα.
«Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» είναι ένα συλλογικό σχήμα με στόχους την ανάδειξη της φυσιογνωμίας της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, του μεγαλύτερου και ζωτικότερου δημόσιου χώρου της πόλης, την οργάνωση συμμετοχικών δράσεων και δράσεων πολιτισμού, την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα χρήσης και σεβασμού του δημόσιου χώρου, τη δημιουργία μιας πλατφόρμας καλλιέργειας, υλοποίησης και διάδοσης ιδεών σχετικά με την «κατοίκηση» του δημόσιου χώρου, την επιστημονική συμβολή στις αρμόδιες υπηρεσίες ως προς την παρακολούθηση, αξιολόγηση, διατήρηση, διαχείριση, αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος της Νέα Παραλίας.
Ο «Όμιλος Φίλων Αστρονομίας» ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1997 με σκοπό να φέρει κοντά όλους όσους κοιτούν ψηλά θαυμάζοντας το μεγαλείο του σύμπαντος που μας περιβάλει. Να βοηθήσει στην διάδοση της επιστήμης της αστρονομίας και της διαστημικής στην χώρα μας. Φιλοδοξία μας είναι να διευρύνουμε όλοι τις γνώσεις μας τόσο γενικά, όσο και επιλεκτικά στους τομείς που ενδιαφέρεται ο καθένας μας. Σήμερα, 19 χρόνια μετά την ίδρυση του αριθμεί 625 μέλη. Ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο και όλα τα έξοδα που απαιτούνται για την λειτουργία του προέρχονται αποκλειστικά στις ετήσιες συνδρομές των μελών του. Μέλος μπορεί να γίνει ο καθένας άσχετα με το επίπεδο των γνώσεων του ή με τον εξοπλισμό που διαθέτει.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ www.ofa.gr

Αφιέρωμα στον Αλέξη Πανσέληνο

www.metaixmio.gr


ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ
O IANOS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Συναντήσεις με συγγραφείς» σας προσκαλούν να γνωρίσετε από κοντά τον ΑΛΕΞΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ την Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016, στις 8:30 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο IANOS  (Σταδίου 24, Αθήνα).
Ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τον συγγραφέα Αλέξη Πανσέληνο για το έργο και τη ζωή του, ανιχνεύοντας τον άνθρωπο-συγγραφέα.
Μια συζήτηση, σε πρώτο πρόσωπο, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή, με τη συμμετοχή του κοινού.
Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του
Η κρυφή πόρτα, Σκοτεινές επιγραφές, Ζαΐδα ή Η καμήλα στα χιόνια, Η μεγάλη πομπή.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ
Ο Αλέξης Πανσέληνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1943. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και δικηγόρησε ως το 1997. Εμφανίστηκε το 1982 με τη συλλογή Ιστορίες με σκύλους. Ακολούθησαν η βραβευμένη με Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος Μεγάλη Πομπή (1985), τα μυθιστορήματα Βραδυές μπαλέτου (1991), Ο Κουτσός Άγγελος (2002), Ζαΐδα ή Η καμήλα στα χιόνια (1996, επανέκδοση από το ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, 2011) και ένας τόμος με δοκίμια (Δοκιμαστικές πτήσεις) το 1993. Επίσης, η συλλογή διηγημάτων Τέσσερις ελληνικοί φόνοι (2004), μεταφράσεις ξένης λογοτεχνίας όπως Ο Βλακοχορτοφάγος του John Barth (1999) και το αυτοβιογραφικό Μια λέξη χίλιες εικόνες (2004). Το μυθιστόρημά του Σκοτεινές επιγραφέςτιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος του περιοδικού Διαβάζω 2012.

Ανοιξιάτικη απόδραση σε μυστικό Ζαγοροχώρι

ArtTravel

1

Ανοιξιάτικη απόδραση σε μυστικό Ζαγοροχώρι.

Πού να φάτε και που να κοιμηθείτε στα Άνω Πεδινά!
 
2

Βουκουρέστι

Η ανερχόμενη πόλη των Βαλκανίων.
3

Μακρινίτσα

Ξενώνες για τις λιακάδες του Απριλίου.
4
12 εστιατόρια για τα οποία αξίζει να ταξιδέψετε.
EDITOR'S PICK

Διαβάσατε το ταξιδιωτικό ρητό της ημέρας;