Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ http://www.foreignpress-gr.com/ 1 δις η ρήτρα για Κακά -Ρονάλντο
Περισσότερα στο http://www.foreignpress-gr.com/

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΥΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΛΕΣ!
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Απέναντι στη δουλικότητα,την υποχωρητικότητα και την ανευ όρων παράδοση της Πολιτείας.
Απέναντι στους εγκάθετους, τους πρακτορίσκους, τα όργανα της «Νέας Τάξης» και τους παραχαράκτες της Ιστορίας, στεκόμαστε εμείς, Έλληνες που με πράξεις και όχι με λόγια, υπερασπιζόμαστε τα Όσια και Ιερά μας και υπεραμυνόμαστε του Εθνικού συμφέροντος και της Τιμής της Πατρίδας.
Έλληνες που δεν παραδίδουμε σε κανέναν και με κανέναν τρόπο το όνομα της Μακεδονίας μας. Έλληνες που αντιστεκόμαστε με κάθε μέσο στις επιθέσεις και τις προβοκάτσιες εντεταλμένων και χρηματοδοτούμενων ανθελλήνων, εχθρών της Ελευθερίας και της Μακεδονίας μας.
Στάσου στο πλευρό μας και κάνε τη φωνή σου πιό δυνατή και πιό αποτελεσματική.
ΕΞΩ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ
ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ(ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ)

Μη μιλάς, μη γελάς σε παρακολουθεί η ΕΛ.ΑΣ.

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΝέα Αστυνομοκρατία... Βάζουν τον Μεγάλο Αδελφό και τη σύγχρονη τεχνολογία στη ζωή των πολιτών ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιάννης Λ. Πολίτης
Μη μιλάς, μη γελάς και μην κινείσαι γιατί σε παρακολουθεί η ΕΛ.ΑΣ. και ενίοτε η ΕΥΠ παρ΄ ότι αυτή δεν είναι ακριβώς η δουλειά της.
Αυτό είναι το νέο δόγμα και η τελευταία ζαριά της κυβέρνησης, με πρόσχημα την πάταξη της τρομοκρατίας και την αποκατάσταση στη χώρα του νόμου και της τάξης, πριν στηθούν οι κάλπες για εθνικές εκλογές.
Για την επίτευξη του στόχου ξεχνά τους κεντρώους πειραματισμούς της πρώτης περιόδου και μέρα με τη μέρα κάνει στροφή δεξιά χτίζοντας- έπειτα από σχεδόν πεντέμισι χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία- σκληρό αστυνομικό κράτος.
Οι διωκτικές αρχές προχωρούν σε εκτεταμένες παρακολουθήσεις πολιτών για την πάταξη της εγκληματικότητας, σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να σταματήσουν τις διαρροές της Ν.Δ. από τα δεξιά προς τον ΛΑΟΣ και από τον μεσαίο χώρο προς το ΠΑΣΟΚ

Η ομιλία του Αντιπροσώπου της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας κ. Παναγιωτάκου (15.7.1974)

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά
Από την άλλη πλευρά, ο υπαινιγμός, ότι μία χούφτα Ελλήνων αξιωματικών πέτυχαν μέσα σε λίγες ώρες να εξουδετερώσουν τον ισχυρό στρατιωτικό μηχανισμό του Μακαρίου και να καταστρέψουν την υποτιθέμενη ευρεία λαϊκή υποστήριξή του, δεν είναι καθόλου λογικός.
Σε τελευταία ανάλυση, ο Μακάριος ήταν αυτός που επανειλημμένως καυχήθηκε ότι, κατά τη διάρκεια της θητείας του, η Ελλάδα άλλαξε δεκατρείς ολόκληρες κυβερνήσεις, και θα άλλαζε κι άλλες πολλές μέχρι το πέρας της θητείας του.
Ο αντιπρόσωπος της Σοβιετικής Ένωσης είχε την απροσεξία να μιλήσει για "οφθαλμοφανή παρέμβαση ξένων δυνάμεων".

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS

Η ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

η άσπρη λέξη της ημέρας - καΐκι
Θέμα της εβδομάδας: Πλεούμενα
Ουσιαστικό ουδετέρου γένους.
Η λέξη καΐκι χαρακτηρίζει όλα τα μικρού μεγέθους, ταχύπλοα και ευέλικτα ιστιοφόρα πλοία. Το πολύ μικρό καΐκι ονομάζεται καΐκάκι.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η χρήση της λέξης στην αργκό.
Με υποτιμητικό τρόπο «καΐκι» αποκαλείται ο άνθρωπος που «έχει κάψει φλάντζα», δηλαδή αυτός που παρακολουθεί μόνο μεσημεριανές, κουτσομπολίστικες εκπομπές και επιδίδεται σε πολύωρο σερφάρισμα στο διαδίκτυο.
Επίσης, σε συντροφιές αντρών «καΐκι» ονομάζεται αυτός που υπακούει τυφλά στις εντολές της συντρόφου του.
Υπενθύμιση:
Η Άσπρη λέξη διανέμεται ως ερμηνευτικό λεξικό δωρεάν ενώ με μια μικρή συνδρομή παρέχεται και η ετυμολογική, συντακτική, ορθογραφική και εγκυκλοπαιδική πληροφορία[Θέλω να μάθω πώς]

Η Άγκυρα στο πλευρό των Ουιγούρων

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR
Η συμπεριφορά της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα αποδεικνύει ότι είναι αποφασισμένη να μην αφήσει να περάσει ανεκμετάλλευτη οποιαδήποτε ευκαιρία συμμετοχής στα διεθνή δρώμενα με τη μορφή συμπαράστασης στους ομοφύλους και ομοθρήσκους της, όπου αυτοί κι αν αντιμετωπίζουν προβλήματα ή εγείρουν διεκδικήσεις.
Στις ταραχές που ξέσπασαν στην επαρχία Σινγιάνγκ της Κίνας μεταξύ των Κινέζων της φυλής Χαν και των Ουιγούρων, που αποτελούν τη μειοψηφία, η Άγκυρα, έπειτα από σύντομη στάση αναμονής που διατήρησε, δεν άργησε να πάρει θέση.

ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ

Για τον ενεργό, ενήμερο και δρώντα πολίτη... ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ (Δώδεκα οδηγίες προς τον εαυτό μου) 1) Όταν σε εστιατόριο, ταβέρνα, κατάστημα λιανικής, κ.λπ., σου φερθούν με αγένεια, σήκω να φύγεις και πες τους γιατί φεύγεις. 2) Όταν προσβάλλεται η νοημοσύνη σου ή νοιώθεις ότι χειραγωγείσαι από τηλεοπτικά παράθυρα ή προσβάλλεται η αισθητική σου από χυδαία τηλεοπτικά προγράμματα, άλλαξε κανάλι. 3) ‘Οταν η τιμή της βενζίνης στην αντλία κραυγάζει αισχροκέρδεια, φύγε επιδεικτικά και πήγαινε σε άλλο πρατήριο. 4) Αν συναντήσεις αγένεια, αναλγησία προκλητική στάση σε δημόσιες υπηρεσίες, μην ανεχθείς τέτοιες συμπεριφορές. Διαμαρτυρήσου επί τόπου, αμφισβήτησε, υπενθύμησε ότι εσύ πληρώνεις τον μισθό τους και ανάφερε το περιστατικό (εγγράφως αν χρειασθεί) σε ανώτερη αρχή ή και στον τύπο. 5) Μην δεχθείς εκβιασμό από υπάλληλο πολεοδομίας, εφοριακό ή δασικό υπάλληλο για χρηματισμό του. Κατάγγειλέ τον βοηθώντας τις αρχές να τον «πιάσουν στα πράσσα». 6) Μην ζητάς άδικη ή παράνομη δική σου διακριτική μεταχείρηση που συνήθως αποβαίνει εις βάρος των συμπολιτών σου. 7) Μην δεχτείς να πληρώσεις καφέ προς τέσσερα και πλέον ευρώ (έναν καφέ που δεν στοιχίζει παραπάνω από 20 πες 30 λεπτά για να παραχθεί). Ενισχύεις την αισχροκέρδεια και βλάπτεις τον τουρισμό. Μποϋκόταρε τα καφενεία και τις καφετέριες με αυτή την πρακτική. Πήγαινε εκεί που χρεώνουν από 50 λεπτά έως δύο το πολύ ευρώ ή πιες τον στο σπίτι σου. 8) Μην εμπιστεύεσαι και μην ψηφίζεις πολιτικό που διάγει ζωή χλιδής. Διερωτήσου που τα βρήκε. 9) Σύγκρινε τις τιμές των προϊόντων στο σουπερμάρκετ. Προτίμησε το φθηνότερο με τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Μου το έστειλε ο φίλος μου Νίκος Σκουλάς, (πρώην Υπουργός) τώρα Πρόεδρος του MINOAN COLLEGE της Κρήτης αλλά πιστεύω ότι οφείλω να το μοιραστώ με τους φίλους και τις φίλες μου bloggers Γιώργος Πιπερόπουλος Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Προσωπικές πληροφορίες στο Ίντερνετ ; Μόνο εάν σε λένε John Smith!

ΑΠΟ ΤΟ http://www.foreignpress-gr.com/«Ο κόσμος δεν έχει διάθεση να βάλει μυαλό» γράφει ο Rhymer Rigby των Financial Times αναφερόμενος σε αυτούς που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση μετά την παρουσίαση ακατάλληλων λεπτομερειών για το άτομό τους στο Διαδίκτυο. Του Rhymer Rigby Πρόσφατα είχαμε την περίπτωση του Sir John Sawers, του νέου επικεφαλής της ΜΙ6, και του λογαριασμού της συζύγου του στο Facebook.
Κάποιες λεπτομέρειες που μάθαμε για τον νέο επικεφαλής των πρακτόρων ήταν αβλαβείς (για παράδειγμα ότι φοράει Speedos), άλλες όχι τόσο (όπως η διεύθυνση κατοικίας του και οι λεπτομέρειες για φίλους και συγγενείς του). Δεν είναι ο μόνος.
Η λίστα είναι μεγάλη και περιλαμβάνει από ρεπουμπλικανούς που κάνουν ρατσιστικά σχόλια, μέχρι τραπεζίτες οι οποίοι βρίζουν τα αφεντικά τους. "Όλοι γνωρίζουν πως πολλές εταιρίες ψάχνουν στο Facebook όταν εξετάζουν κάποιον υποψήφιο εργαζόμενο", λέει η κ. Charlotte Butterfield, διευθύντρια της εταιρίας εύρεσης εργασίας για νομικούς Law Absolut. "Είναι μια μορφή επιμέλειας και το προφίλ σου στο Facebook σε γενικές γραμμές θα πρέπει να είναι το ίδιο με εκείνο του ατόμου που παρουσιάζεις σε μία συνέντευξη". Η κ. Jenny Ungless, career coach της Monster, δηλώνει ότι όλα θα πρέπει να περνάνε από το "τεστ της γιαγιάς".
"Αν δεν θα το έλεγες στη γιαγιά σου, τότε μην το βάζεις στο Internet". Ωστόσο, οι ιστοσελίδες social networking δίνουν ψευδή αίσθηση οικειότητας και πολύ συχνά ο κόσμος παρουσιάζει διάφορα πράγματα χωρίς πρώτα να το σκεφτεί. Έτσι, αν πρόκειται να αναζητήσετε μία νέα θέση εργασίας, τι μπορείτε να κάνετε για να καθαρίσετε τη διαδικτυακή σας παρουσία;
Περισσότερα στο http://www.foreignpress-gr.com/

ΔΗΠΕΧ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΑΝΙΩΝ ΥΨΗΛΑΝΤΩΝ 15 ΤΚ 73135 - ΧΑΝΙΑ ΤΗΛ : 2821087098 - 2821087077 FAX : 2821074332 EMAIL : dipeh@otenet.gr Web Site : www.dipeh.gr
ΓΚΡΑΝΤ ΤΟΡΙΝΟ (GRAN TORINO) Δήμος Χανίων - ΔΗΠΕΧ 17/7/2009 - 19/7/2009 Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ 20.45 & 22.45 5 €
ΜΕΡΕΣ ΘΥΜΟΥ (FLAMMEN & CITRONEN)- ΔΑΝΙΑ 2008 - (Έγχρ.)
Διάρκεια 130' Σκηνοθεσία Όλε Κρίστιαν Μάντσεν
Δύο πιστοί φίλοι και μέλη της δανέζικης αντίστασης, με τα ψευδώνυμα Φλέιμ και Σιτρόν, αναλαμβάνουν την εκτέλεση συμπατριωτών τους που συνεργάζονται με τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής.
Μια καινούργια πληροφοριοδότης και η διαταγή να δολοφονήσουν Γερμανούς αξιωματικούς θα τους βυθίσουν σ' έναν κύκλο δολοπλοκιών και καχυποψίας.
«Η Χιονάτοι και οι 7 ψηλοί νάνοι» Δήμος Χανίων - ΔΗΠΕΧ - Ελληνική Θεαμάτων 21/7/2009 - 22/7/2009 Ανατολική Τάφρος - Θέατρο Ώρα : 21.00 Είσοδος : 10 €
«Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ 7 ΨΗΛΟΙ ΝΑΝΟΙ» σε κείμενο και σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη Δεν είναι άλλο από το αξέχαστο παραμύθι. Το παραμύθι που αρκεί μόνο μια φορά να το ακούσεις και να μην το ξεχάσεις ποτέ. Η θεατρική μεταφορά του παραμυθιού έχει γίνει με τον ξεχωριστό τρόπο που η Κάρμεν Ρουγγέρη έχει αποδείξει ότι ξέρει, δηλαδή με πολλές εκπλήξεις, με έξυπνους διαλόγους γεμάτους χιούμορ, με υπέροχες χορογραφίες, με πολλά μηνύματα χωρίς διδακτισμό και συγχρόνως με πλοκή που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρων μικρών και μεγάλων. Η μουσική είναι βασισμένη πάνω σε υπέροχες μελωδίες του Φραντς Σούμπερτ οι οποίες χρησιμοποιούνται άλλες ατόφιες και άλλες παραλλαγμένες έτσι ώστε τα παιδιά να κάνουν μια ωραία γνωριμία με τον θαυμάσιο αυτό συνθέτη. Τα σκηνικά της παράστασης μας μεταφέρουν μαγικά στο παλάτι, στο αδαμαντωρυχείο όπου εργάζονται οι 7 νάνοι, στο δάσος, άλλα και στο σπιτάκι των 7 νάνων με ένα ξεχωριστό τρόπο όπου οι φωτισμοί θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Τα κουστούμια είναι πολύχρωμα και παραμυθένια σαν να έχουν ξεκολλήσει από όμορφα εικονογραφημένα παραμύθια. Μια παράσταση με την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη και των συνεργατών της, γεμάτη αγάπη και σεβασμό για τα παιδιά. Λίγα λόγια για το έργο Η Βάγια της Χιονάτης θα αναλάβει να μας διηγηθεί το παραμύθι. Ζώντας χρόνια μέσα στο παλάτι και γνωρίζοντας τα πράγματα από κοντά, θα αναλάβει να μας μεταφέρει σε προηγούμενα χρόνια, όταν υπηρετούσε τον βασιλιά Καλό και τη βασίλισσα Κακή. Θα μας δηγηθεί πως γεννήθηκε η Χιονάτη Πως έχασε τη μητέρα της Πως εγκαταστάθηκε μια καινούργια βασίλισσα στο παλάτι Πως μεγάλωσε η βασιλοπούλα Πως απόκτησε το μαγικό καθρέφτη η κακιά βασίλισσα Πώς θύμωσε η τελευταία και διέταξε να εξαφανίσουν την μικρή Χιονάτη Πως εκείνη βρήκε το σπιτάκι των 7 νάνων Πως η βασίλισσα από μια κακιά στιγμή βρέθηκε μπροστά στους 7 νάνους Πως θύμωσε και τους μετέτρεψε σε 7 ψηλούς… νάνους Πως πως…. Τέλος το παραμύθι αυτό θα μας δείξει ξεκάθαρα πως το κακό δεν μπορεί να καταστρέψει ό,τι είναι αληθινό και ωραίο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ : Κείμενο-σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη Σκηνικά-Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή Μουσική διασκευή-σύνθεση πάνω σε μελωδίες του Φ. Σούμπερτ: Γιάννης Μακρίδης Στίχοι τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής Χορογραφία: Πέτρος Γάλλιας Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα Μουσική Διδασκαλία Χρύσα Οικονομάκη Β. Σκηνοθέτη Ανθούλα Πατηνιωτάκη Β. Ενδυματολόγου Κατερίνα Καρακάλου HΘΟΠΟΙΟΙ (με αλφαβητική σειρά) : Δαυλού Ανδρομάχη, Καρακατσάνη Ευαγγελία, Κομπόγιωργας Αλέξανδρος, Λάζαρης Γιάννης, Μαυρίδης Σταύρος, Νικολάου Γιάννης, Πανταζίδου Νέλλη, Πετρόπουλος Θοδωρής, Πολιτάκης Γιάννης, Ροζάκη Μαριαλένα, Τζανοκωστάκης Κωστής, Χατζάς Άγγελος
«ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΧΕΙΡΩΝ ΜΑΣ» Έκθεση του Συλλόγου Παραδοσιακής Λαϊκής Τέχνης «Η Χρυσοπηγή» Σύλλογος Παραδοσιακής Λαϊκής Τέχνης "Η Χρυσοπηγή" 17/7/2009 - 19/7/2009 Παλιό Τελωνείο Ώρα : Σύμφωνα με το πρόγραμμα Είσοδος : ελεύθερη
«ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΧΕΙΡΩΝ ΜΑΣ» Έκθεση του Συλλόγου Παραδοσιακής Λαϊκής Τέχνης «Η Χρυσοπηγή» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Παρασκευή 17/07/2009 8:30μ.μ. Εγκαίνια έκθεσης με Αγιασμό Χαιρετισμοί Παραδοσιακή Κρητική Μουσική με το συγκρότημα Βαγγέλη & Γιώργο Νικολιδάκη Χορευτικοί Σύλλογοι Παραδοσιακά κεράσματα Σάββατο 18/07/2009 - 7:30 μ.μ. Παράσταση Καραγκιόζη με τον καραγκιοζοπαίχτη Νικόλαο Μπλαζάκη Κατασκευές με πηλό με την κεραμίστρια κ. Μαρία Μουντογιαννάκη Κυριακή 19/07/2009 – 7:30μ.μ. Ζωγραφική για παιδιά με θέμα «ΘΑΛΑΣΣΑ» Παραδοσιακή Κρητική Μουσική με το συγκρότημα Νεκτάριο & Ευτύχη Κωστάκη Χορευτικοί Σύλλογοι

Δημοσιογράφοι συμμετέχουν στην αποστολή στα Σκόπια για τον Βάσκο

Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα Blog: www.pamme.eu Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης Τηλ.: 6979112273 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15/7/09 Οι δημοσιογράφοι Μανώλης Γαλάνης του Πρώτου Θέματος και Σταματίνα Δεμελή του Έθνους της Κυριακής, δήλωσαν συμμετοχή στην ανθρωπιστική αποστολή στα Σκόπια, η οποία θα επισκεφθεί τον φυλακισμένο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς για να δει από κοντά τις συνθήκες κράτησής του και να ζητήσει την απελευθέρωσή του. Η αποστολή θα ξεκινήσει την Τρίτη 21 Ιουλίου, στις 11 το πρωί και από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου (Εγνατία και Αριστοτέλους). Το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο καλεί όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν στην ανθρωπιστική αυτή αποστολή να επικοινωνήσουν με τον εκπρόσωπο Τύπου του, κ. Σταύρο Βιτάλη, στο τηλ. 6979112273.
Επίσης καλεί τους εκπροσώπους όλων των ελληνικών ΜΜΕ, να είναι παρόντες στην αποστολή αυτή, και να καλύψουν την ανθρωπιστική αυτή προσπάθειά.