Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Πάνε για κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ; - Κλείνει η συμφωνία ενώπιον του Κ.Παπούλια

Πάνε για κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ; - Κλείνει η συμφωνία ενώπιον του Κ.Παπούλια
Βενιζέλος πήρε τη διερευνητική με στόχο φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση

Αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες κατά 22% την τελευταία διετία στην Ελλάδα

Επιστολή Α. Τσίπρα στην ΕΕ για αλλαγή πολιτικής

Shanti, ο ελέφαντας που παίζει φυσαρμόνικα (Video)

Το άκρον άωτον του θράσους!

Εξι συλλήψεις στην Αττική για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο

Νέα αντιβακτηριδιακή συσκευασία διατηρεί το γάλα ένα μήνα εκτός ψυγείου

Σατανιστές αποκεφάλισαν άλογο σε παραλία

Ναι σε γάμους ομοφυλοφίλων λέει ο Μπαράκ Ομπάμα

Facebook: Κάντε το τεστ και μετρήστε τον εθισμό σας!

Νέος τίτλος: Προς Δαμασκόν ΙΙ, του Αουγκούστ Στρίντμπεργκ

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Αλιευτικής Έρευνας στους Φούρνους Κορσεών

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Αλιευτικής Έρευνας στους Φούρνους Κορσεών
της Αναστασίας Μήλιου
Ξεκίνησε στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Κορσεών η λειτουργία πρότυπου Κέντρου Αλιευτικής Έρευνας του Αρχιπελάγους με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης και του τοπικού αλιευτικού συλλόγου. Από τις αρχές Απριλίου, πολυεθνική ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου έχει εγκατασταθεί στο νησί και προχωράει στην κατάρτιση Σχεδίου Προσαρμογής Αλιευτικών Δραστηριοτήτων με στόχο να περιοριστεί η εντατική αλιεία, κυρίως από τις μηχανότρατες στην περιοχή, να υπάρξει παύση της παράνομης και καταστροφικής αλιείας, και να προωθηθεί η αειφόρος αλιεία με τη δημιουργία της πρώτης συν-διαχειριζόμενης αλιευτικής ζώνης στην Ελλάδα. 

Το σχέδιο διαχείρισης για την ανάκαμψη της αλιείας στους Φούρνους Κορσεών, αποτελεί μία πιλοτική, αυτοχρηματοδοτούμενη δράση, που υλοποιεί εθελοντικά το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, η οποία στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που έχουν παραχωρηθεί από τον Δήμο Φούρνων Κορσεών (περιλαμβάνονται γραφεία και χώροι διαμονής & σίτισης). Στόχος της προσπάθειας είναι να ανοίξει ο δρόμος για την υλοποίηση παρόμοιων σχεδίων διαχείρισης και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και της ΒΑ Μεσογείου, προτού υπάρξει περαιτέρω υποβάθμιση των ιχθυαποθεμάτων.
Το έργο του Κέντρου Αλιευτικής Έρευνας:
Οι πρώτοι επτά επιστήμονες έχουν ήδη εγκατασταθεί στους Φούρνους. Η διεθνής ερευνητική ομάδα του Αρχιπελάγους καταγράφει καθημερινά, ακολουθώντας το δύσκολο ωράριο των αλιέων, την αλιευτική δραστηριότητα (καταμέτρηση ποσότητας, μεγέθους και είδους αλιευμάτων) και συλλέγει δεδομένα αναφορικά με τον τύπο και τον αριθμό των αλιευτικών εργαλείων, τις περιοχές αλίευσης και τον συνολικό χρόνο που αφιερώνεται κατά την αλιευτική διαδικασία.
Εκτός από τη συγκέντρωση των παραπάνω στοιχείων, το Κέντρο Αλιευτικής Έρευνας έχει εγκαταστήσει σε επιλεγμένα σημεία σταθμούς παρακολούθησης θαλάσσιων λιβαδιών Ποσειδωνίας, για τη μελέτη της οικολογικής κατάστασης του ενδιαιτήματος και την επίδραση του φύκους «εισβολέα» Caulerpa racemosa. Επίσης, ερευνητές του Αρχιπελάγους υλοποιούν σε καθημερινή βάση βιολογική χαρτογράφηση με υποβρύχια κατάδυση και συλλέγουν επιπλέον στοιχεία για τη βιοποικιλότητα που απαντάται στην παράκτια ζώνη.
Παράλληλα με το Σχέδιο Προσαρμογής Αλιευτικών Δραστηριοτήτων το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ προγραμματίζει στους αμέσως επόμενους μήνες:
τη χαρτογράφηση της τραγάνας στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Κορσεών σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Δράσης για τις Προστατευόμενες Περιοχές (RAC/SPA) του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ
την καταγραφή θαλάσσιων θηλαστικών και την τοποθέτηση/προσαρμογή τεχνολογίας παρακολούθησης της μεσογειακής φώκιας Monachus monachus σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Δράσης για τις Προστατευόμενες Περιοχές (RAC/SPA) του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ
την πλήρη χαρτογράφηση των λιβαδιών Ποσειδωνίας με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων (βαθύβιες κάμερες, σόναρ πλευρικής σάρωσης).
Για όλες τις παραπάνω δραστηριότητες αναμένεται να επισκεφθούν και να φιλοξενηθούν στο νησί επιστήμονες και πλήθος ερευνητών από όλον τον κόσμο, γεγονός που αναμένεται να τονώσει σημαντικά την τοπική οικονομία και να προβάλει διεθνώς τη μοναδικότητα του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων Κορσεών. 




Πριν από μια δεκαετία η περιοχή συνέθετε ένα από τα πλουσιότερα αλιευτικά πεδία. Ωστόσο η διαρκώς αυξανόμενη, καταστροφική και παράνομη αλιεία από εργαλεία που φτάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, έθεσε την αλιευτική παραγωγή σε ιστορικό χαμηλό και την τοπική κοινωνία στα όρια της επιβίωσης. Η δημιουργία της συν-διαχειριζόμενης αλιευτικής ζώνης συνιστά προϋπόθεση για να μπορέσουν να ανακάμψουν τα ιδιαίτερα υποβαθμισμένα ιχθυαποθέματα των Φούρνων και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της αλιείας στην περιοχή για τις επόμενες γενιές. Πλέον, οι συνθήκες είναι πιο ώριμες από ποτέ για να αναστραφεί η εικόνα της καταστροφής και της υπεραλίευσης. Εγγύηση για την επιτυχία του εγχειρήματος αποτελεί η απόλυτη συνεργασία των αλιέων και η στήριξη του δήμου Φούρνων Κορσεών.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

Επί τρία βράδια οι μαθητές της "ΣΥΝΘΕΣΗΣ" παρουσίασαν με επιτυχία την δουλεία τους. Την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Μαΐου Κλασική Μουσική και Μουσική προπαιδεία.
Όλοι οι μαθητές, από τους μικρότερους έως τους μεγαλύτερους, παρουσίασαν μια πολύ προσεγμένη δουλειά αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο μαθημάτων που γίνονται στο ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ.

Το Σάββατο επίσης παρουσιάσθηκε και το έργο "Κάποτε στη Μελωδιούπολη" από τα τμήματα Μουσικής Προπαιδείας που ενθουσίασε το κοινό.
Και τις δύο μέρες τις εκδηλώσεις έκλεισε η Χορωδία της ΣΥΝΘΕΣΗΣ εκπλήσσοντας όπως πάντα το κοινό και με το ρεπερτόριο αλλά και με την επίδοση της.
Τέλος την Κυριακή 6 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η Συναυλία Σύγχρονης Μουσικής των μαθητών.
Μια Συναυλία με πολύ κέφι στην οποία ο κόσμος που γέμισε ασφυκτικά το θέατρο Ν. Μουδανιών χειροκροτούσε ρυθμικά σε όλη την διάρκειά της και αποθέωσε τα παιδιά στο τέλος της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχαν γκρουπ από 10χρονους και 11χρονους μαθητές που στην πρώτη τους εμφάνιση έδειξαν ότι στο μέλλον θα δούμε πολλά πράγματα απ΄ αυτούς.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!!!

Για φωτογραφίες δείτε στην παρακάτω δ/νση
http://kentrotexnissynthesi.blogspot.com/

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
ΈΚΡΗΞΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΑΠΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΜΕΘΑΝΟΛΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΚΛΗΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ ΚΑΙ ΧΑΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για έναν νεαρό ασθενή, ο οποίος μετά από κατάχρηση αλκοόλ ένιωσε διαταραχές από τα μάτια και αποδόθηκε στην κακή ποιότητα αλκοόλ. Αφού ξεχάστηκε για αρκετούς μήνες, επανήλθαν αυτά τα συμπτώματα πάλι από χρήση αλκοόλ, αλλά πολύ εντονότερα. Αυτή τη φορά ο εκτενής νευροφυσιολογικός έλεγχος κατέδειξε ότι πίσω από την κατάχρηση της αλκοόλης, το αληθινό παθολογικό αίτιο ήταν το υπόβαθρο μιας σκλήρυνσης κατά πλάκας. Αυτό μας δίνει την αφορμή να πούμε ότι σε οποιαδήποτε παθολογική εμφάνιση, πριν αποδώσουμε την αιτία σε τυχαία αίτια, πρέπει να γίνεται εκτεταμένος έλεγχος, τουλάχιστον σε συμπτωματολογίες που μοιάζουν με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ημερίδα στην Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ με θέμα: ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΕ ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ την Πέμπτη 10 Μαΐου, ώρα 17:00, στον 10ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής

Νέο τεύχος περιοδικού "Σύναψις"

Προσκλήσεις

4-20 Μαϊου 2012
35η Γιορτή Βιβλίου - Πεδίο Άρεως 4-20 Μαΐου 2012
Συναντήστε τους αγαπημένους σας συγγραφείς
Σάββατο 12 Μαΐου, 8 μ.μ.
Συναντήστε το συγγραφέα Ανδρέα Μήτσου στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου Ο κίτρινος στρατιώτης
Παρασκευή 18 Μαΐου, 7 μ.μ.
Παρουσίαση του συλλογικού τόμου Τέλος καλό, όλα καλά (Μάρω Βαμβουνάκη, Βασίλης Βασιλικός, Μιχάλης Γεννάρης, Κωστής Γκιμοσούλης, Στέφανος Δάνδολος, Λένα Διβάνη, Γιάννης Καλπούζος, Νένα Κοκκινάκη, Παναγιώτης Κουσαθανάς, Ανδρέας Μήτσου, Χρήστος Οικονόμου, Μάκης Πανώριος, Μανόλης Πρατικάκης, Λουκία Ρικάκη, Αντώνης Σουρούνης, Αλέξης Σταμάτης, Δημήτρης Στεφανάκης, Φωτεινή Τσαλίκογλου, Μιχάλης Φακίνος, Θανάσης Χειμωνάς, Νίκος Χρυσός), σε επιμέλεια Ελένης Γκίκα – Δημήτρη Ποσάντζη, με την παρουσία συγγραφέων που συμμετέχουν στον τόμο.
Σάββατο 19 Μαΐου, 8 μ.μ.
Συναντήστε τη Λένα Διβάνη, τον Αύγουστο Κορτώ και την Αμάντα Μιχαλοπούλου στην κοινή παρουσίαση των νέων τους βιβλίων Εγώ ο Ζάχος Ζάχαρης, Ο άνθρωπος που έτρωγε πολλά, Λαμπερή μέρα. Συνομιλεί μαζί τους η δημοσιογράφος Τίνα Μανδηλαρά
Κυριακή 20 Μαΐου, 8 μ.μ.
Παρουσίαση του βιβλίου του Χριστόφορου Κάσδαγλη Ανώνυμοι χρεοκοπημένοι. Με το συγγραφέα θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος Στέλλα Κάσδαγλη
Ωράριο λειτουργίας
Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:00
Παρασκευή & Σάββατο: 18:00-22:30
Κυριακή:11:00-22:00 
15 Μαϊου 2012
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Φιλοθέης-Ψυχικού σάς προσκαλούν την Τρίτη 15 Μαΐου 2012 και ώρα 8 μ.μ. στην παρουσίαση του βιβλίου της Αμάντας Μιχαλοπούλου Πώς να κρυφτείς.
Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου
Δρόση 2 και Δροσίνη, Πλατεία Σολωμού
Ψυχικό
τηλ. 210 6745135

16 Μαϊου 2012
Την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 στις 7.00 μ.μ. στο 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης των Eκδόσεων Καστανιώτη συνεχίζεται η σειρά «1+1» των μηνιαίων ποιητικών συναντήσεων «Με τα λόγια (γίνεται)»: ο Στρατής Πασχάλης και ο Σταμάτης Πολενάκης διαβάζουν δημοσιευμένα και αδημοσίευτα ποιήματά τους, καθώς και ποιήματα που αγαπούν, και μιλούν για τη σχέση τους με τις λέξεις.
Θεμιστοκλέους 104, Aθήνα, τηλ. 210-3

Δελτίο τύπου Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης

Νομός Φθιώτιδας , προορισμός για όλα τα γούστα!

Πλατύστομο,Φθιώτιδας: 155€ για 3 μαγευτικές διανυκτερεύσεις για 2 άτομα στο 4 αστέρων Thermae Platystomou Resort and Spa
Πλατύστομο,Φθιώτιδας: 155€ για 3 μαγευτικές διανυκτερεύσεις για 2 άτομα στο 4 αστέρων Thermae Platystomou Resort and Spa με πλούσιο ελληνικό πρωινό, δείπνο, late check out, 10% έκπτωση στις υπηρεσίες των Spa. Σε ένα ξενοδοχείο κόσμημα της περιοχής μπορείτε να αφεθείτε και να απολαύσετε μία σειρά από θεραπευτικές δραστηριότητες που θα αναζωογονήσουν το σώμα και την ψυχή σας!
Καμένα Βούρλα: 139€ για 4ήμερο για 2 άτομα σε ένα φινλανδικό σαλέ στο Chalet Zeus-Village!

Καμένα Βούρλα: 139€ για 4ήμερο για 2 άτομα σε ένα φινλανδικό σαλέ στο Chalet Zeus-Village! Χαρείτε ένα υπέροχο 4ήμερο σε ένα από τα πιό γραφικά μέρη του νομού Φθιώτιδας κοντά στη φύση.

Οι 7 νάνοι στο Ss Cyrenia - Μικρούτσικος Θάνος ( Μετρό )

Η Ινδία μπλοκάρει τα Pirate Bay, Vimeo και ξεκινά αντιμονοπωλιακή έρευνα κατά της Google

Η Ινδία μπλοκάρει τα Pirate Bay, Vimeo και ξεκινά αντιμονοπωλιακή έρευνα κατά της Google
Προσομοιωτής με σφαιρική οθόνη 180 μοιρών

ΗΠΑ και Κίνα τα βάζουν με τους πειρατές του κυβερνοχώρου

Έρχεται το ΤEDxThessaloniki 2012

Τεράστια αύξηση στις επισκέψεις του Pirate Bay

Κατηγορίες Ιράν εναντίον της Google

Δεν θα αναβαθμιστούν σε Blackberry 10 οι συσκευές με BB OS 7.0

Σε 800 εκατ. χρήστες Διαδικτύου στοχεύει η Κίνα

Στις 17 Μαΐου κλείνει το Windows Mobile Marketplace

Χωριό βουλιάζει στα Τρίκαλα (Video) - Γελοίο χαρακτήρισε τον Βενιζέλο ο Θεόδωρος Πάγκαλος - Η Δήμητρα αποδείχθηκε Μήτσος!!!

Ρομάνο Πρόντι: "Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ σημαίνει και έξοδος της Πορτογαλίας, Ιρλανδίας, Ισπανίας και Ιταλίας"
Επαφές Τσίπρα με Σαμαρά, Βενιζέλο και Καμμένο, το απόγευμα

Πέντε σημεία- προτάσεις από τον Καμμένο και κάλεσμα για εθνική λύση

Γελοίο χαρακτήρισε τον Βενιζέλο ο Θεόδωρος Πάγκαλος

Κωνσταντόπουλος: "Απελθέτω απ΄ εμού το ποτήριον" της πρωθυπουργίας

Η Δήμητρα αποδείχθηκε Μήτσος!!!

Υγειονομική βόμβα οι ιερόδουλες φορείς του AIDS

Χωριό βουλιάζει στα Τρίκαλα (Video)

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ PIAZZA del POPOLO

PIAZZA del POPOLO
Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ενιαίο κόμμα και πάει για το μπόνους των 50 εδρών
40 Τσέχοι φοιτητές μελετούν την πεταλούδα της Κίρκης

Φεύγουν όλοι;

62χρονος στην Καβάλα πήγε να πάρει την σύνταξη της μητέρας που είχε πεθάνει και συνελήφθη

Στις 13 Μαΐου οι εκλογές του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δράμας

Επίσκεψη της γυναικείας ομάδας Πινγκ - Πονγκ του Εθνικού στο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Μετεκλογικά και προεκλογικά

Δημοσιογράφος από την Θράκη είχε προσαχθεί για ανάκριση … φερόμενος ως διαχειριστής του Piazza del Popolo

Το πρόγραμμα των Ελευθερίων Θράκης 2012

Παραδόθηκαν οι στολές στους Δραμινούς λαμπαδηδρόμους από τον Δήμαρχο Δράμας

Οι γιατροί του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Δράμας

Η επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη

Επίσχεση εργασίας στο Νοσοκομείο Καβάλας

Δεκατρείς θαλάσσιες χελώνες caretta-caretta βρέθηκαν νεκρές στην Αλεξανδρούπολη

Το ενδιαφέρον των Τούρκικων ΜΜΕ για τις εκλογές στην Ελλάδα

Ο «απόλυτος» δημοσιογράφος στήριξε ΣΥΡΙΖΑ και του βγήκε

Η δημοσιογραφική βραδιά της Κυριακής

Ο Κυριάκος Γεροντόπουλος στην συνάντηση Σαμαρά – Τσίπρα

Αυτοί είναι οι 300 της Βουλής

Εργατικό ατύχημα στην Ορεστιάδα

Ο Δημήτρης Σταμάτης και πάλι στο προσκήνιο!

Το πρώτο «ναι» στη διερευνητική Τσίπρα | Ποιοι εκλέγονται, τελικά ποσοστά κομμάτων πανελλαδικά και στις περιφέρειες | Μετεκλογικοί κραδασμοί και «γάμοι»

Έλαβε διερευνητική εντολή ο Α. Τσίπρας: «Ιστορική στιγμή για την Αριστερά»
«Ιστορική στιγμή για την Αριστερά και για το λαϊκό κίνημα», χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την διερευνητική εντολή την οποία έλαβε σήμερα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τι δήλωσε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος θα εξαντλήσει το χρόνο των τριών ημερών που του παρέχει η διερευνητική εντολή. Στηρίζει κυβέρνηση για απαγκίστρωση από το Μνημόνιο, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης, μετά τη συνάντηση μαζί του. Με ποιες ηγεσίες κομμάτων συναντάται ο κ. Τσίπρας, τα υπάρχοντα δεδομένα για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας. Ποια πρόσωπα της Αριστεράς ακούγεται ότι θα προτείνει για πρωθυπουργό ο κ. Βενιζέλος, τι σκέψεις γίνονται στη ΝΔ για την ψήφο...
περισσότερα

eklogika.gr: Ποιοι εκλέγονται, τα ποσοστά όλων των κομμάτων, η μάχη του σταυρού
Τα επίσημα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης της 6ης Μαϊου σε κάθε εκλογική περιφέρεια για όλα τα κόμματα, τις ψήφους και τις έδρες των κομμάτων έχει αναρτήσει το eklogika.gr, η μεγαλύτερη Τράπεζα Πληροφοριών για τις εκλογές και την πολιτική στην Ελλάδα. Δείτε ποιοι είναι οι 300 βουλευτές που εκλέγονται με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα και τι θα γίνει με την έδρα τους, εάν επαναπροκηρυχθούν εκλογές! Ποιοί εκλέγονται βουλευτές σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπ. Εσ σε Αθήνα, Πειραιά, Επικράτεια. Τα επίσημα τελικά ποσοστά των κομμάτων πανελλαδικά στην εκλογική αναμέτρηση αλλά και συνεχή συγκέντρωση στοιχείων σταυροδοσίας των υποψηφίων βουλευτών μόλις επισήμως ανακοινώνονται...
περισσότερα

«Ανοίγει» θέμα Σαμαρά στη ΝΔ; Προβληματίζει το ιστορικά χαμηλό ποσοστό...
Έντονες αναταράξεις έφερε το αποτέλεσμα των εκλογών στο εσωτερικό της ΝΔ και ήδη πολλά στελέχη και μέλη, επιρρίπτουν ευθύνες στον πρόεδρο του κόμματος, Αντ. Σαμαρά, αλλά και στους συνεργάτες του, καθώς αυτοί ήταν που σχεδίασαν την προεκλογική τακτική! Και μπορεί η ΝΔ να είναι πρώτο κόμμα, ωστόσο η πρωτιά ήρθε ταυτόχρονα με το ιστορικά χαμηλό ποσοστό του 18,8%.Εκτάκτως αύριο συνεδριάζει η εκτελεστική Γραμματεία...
περισσότερα

Αλλάζει η στάση της τρόικας στην αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων;
Τα εκλογικά αποτελέσματα σε Ελλάδα και Γαλλία και η φανερή αγανάκτηση των πολιτών για την πολιτική της σκληρής λιτότητας που επελέγη από την τρόικα για τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα, φαίνεται ότι έχουν «ταρακουνήσει» Ευρώπη και ΔΝΤ, που πλέον κάνουν δειλά δειλά λόγο για αλλαγή πολιτικής και στροφή σε μοντέλα τα οποία να προωθούν περισσότερο την ανάπτυξη. Τι δήλωσαν...
περισσότερα

Άνοιγμα της Κοινωνικής Συμφωνίας προς ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά
Άνοιγμα προς το ΣΥΡΙΖΑ, τη Δημοκρατική Αριστερά και όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, πραγματοποίησε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας. Η κα Κατσέλη, δήλωσε ότι η Κοινωνική Συμφωνία θέλει να παίξει «σημαντικό ρόλο στην ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου» και σημείωσε για τον κ. Τσίπρα ότι έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και το κόμμα της είναι...
περισσότερα

Έρχεται «γάμος» ΔΗ.ΣΥ, Δημιουργίας ξανά, Δράσης, ενάντια σε αντιμνημονιακούς

Για συνεργασία ετοιμάζονται, τουλάχιστον μεταξύ τους, τα τρία εκτός Βουλής κόμματα του φιλελεύθερου χώρου: η Δημοκρατική Συμμαχία, η Δημιουργία ξανά και η Δράση, που συνολικά αθροίζουν το 6,5% του εκλογικού σώματος. Το ρεπορτάζ του eklogika.gr, επιβεβαίωσε σήμερα με τις πρώτες δηλώσεις του ο πρόεδρος της «Δημιουργία Ξανά» Θανάσης Τζήμερος. Πώς τοποθετήθηκαν για τη συνεργασία, η κ. Μπακογιάννη και η Δράση...
περισσότερα

Γιατί δόθηκε πίσω η διερευνητική εντολή της ΝΔ - Δηλώσεις Σαμαρά, Βενιζέλου
Τι δήλωσε μετά την κατάθεση της διερευνητικής εντολής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. Πρόταση για κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγ. Βενιζέλος. Τι είπε για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε μια τέτοια κυβέρνηση, για το πρόσωπο επιλογής πρωθυπουργού και για το προγραμματικό πλαίσιο μιας κυβέρνησης...
περισσότερα

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών
Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές ). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα

www.eklogika.gr : το πιο ενημερωμένο portal για την πολιτική, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις εκλογές

Μεγάλη παράταξη και όχι μικρό κόμμα η ΝΔ

Μεγάλη παράταξη και όχι μικρό κόμμα η ΝΔ
Η «νέα» μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, πρέπει να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο πρώτο συνθετικό, αναδεικνύοντας τον δημοκρατικό και προοδευτικό χαρακτήρα της Νέας Δημοκρατίας, ώστε άμεσα να ξεκινήσει η ανασυγκρότηση της. [...]
Δεν έρχεται ο Τόμσεν

Καθώς οι εκλογές της Κυριακής, μάλλον… χάος προκάλεσαν, και με δυο διερευνητικές εντολές για τον σχηματισμό κυβέρνησης να βρίσκονται ήδη στο καναβάτσο, η τρόικα αποφάσισε να κάνει και πάλι παρέμβαση. [...]
Μήνυμα εστάλη

Κλιμακώνοντας τη σχετική πολιτική ρητορική του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και νικητής των εκλογών απηύθυνε σχετικό κάλεσμα στα κόμματα του ευρύτερου χώρου της Κεντροδεξιάς, με την εισήγηση που παρουσίασε στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας. [...]
Εγέρθητι… στις καταθέσεις

Πιστεύουν πως η ψήφος διαμαρτυρίας που έλαβαν, και που αποδεικνύεται σιγά-σιγά ψήφος τρόμου, μπορούν να την εκμεταλλευτούν για να υφαρπάξουν, πλούτη και οικονομίες. [...]

ΔΝΤ εναντίον ... ΔΝΤ για λιτότητα

ΔΝΤ εναντίον ... ΔΝΤ για λιτότητα
Νέες κάλπες και αστάθεια
Το εθνικό κράτος επιστρέφει
Η κληρονομιά του Οσάμα μπιν Λάντεν
Κορυφώνεται η αντίθεση εναντίον λιτότητας και Γερμανίας
Σε νέα χαμηλά 20 ετών…

(Και) η απογραφή κρίνει τις κάλπες

Το σοκ μιας χώρας
Όχι μονάχα για τη γειτονική χώρα, αλλά συνολικά για την Ευρώπη, η οποία πάσχιζε να πραγματοποιήσει βήματα προόδου, πιο κοντά στο κοινό μέλλον. Και η πολιτική σταθερότητα σε χώρες όπως η Ιταλία, αποτελούσε απαραίτητη συνθήκη για την παραπάνω επιδίωξη. [...]
Το ΠΑΣΟΚ… κάνει προσπέραση

Προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες, και να προκληθεί σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. [...]
(Και) η απογραφή κρίνει τις κάλπες

Για παράδειγμα, στο Λεκανοπέδιο Αττικής, η Περιφέρεια Αττικής θα «προσπεράσει» την Α’ Αθηνών, από την οποία αναμένεται να αφαιρέσει 2 έως 3 έδρες, και θα γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη, μετά τη Β’ Αθηνών. [...]

Tsipras: Greece's Danger Man Or Saviour?

Jason Farrell, Sky News correspondent, Greece
In one momentous election, Alexis Tsipras' party has moved from minor league (4.9% of the vote) to becoming the second largest political force in Greece (16.8% of votes).
The leader of the Radical Left Coalition, or Syriza, had a spring in his step as he strode into the presidential palace in Athens.
With the conservative New Democracy party failing to form a government, he has now been given a mandate to try to form a coalition to rule the country.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Από τον Μαρκεζίνη... στον Κωνσταντόπουλο

Από τον Μαρκεζίνη… στον Κωνσταντόπουλο
Ο άλλοτε πρόεδρος του Συνασπισμού, παρ’ ολίγον Πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2005, και προ μερικών ετών πρόεδρος του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού διαθέτει φυσικά το ειδικό βάρος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αξιώματος του πρωθυπουργού. [...]
Η Ελλάδα απέναντι σε… συνιστώσες

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών πλέον υποστηρίζει τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Χώρας πού άλλωστε είναι και βασική Εθνική επιλογή της συντηρητικής παράταξης μας. [...]
Είναι θέμα σοβαρότητας

Είμαστε έτοιμοι, με κάθε καλή πρόθεση, να δώσουμε την ανοχή μας σε κυβέρνηση μειοψηφίας – στην οποία εμείς δεν θα μετέχουμε – εφ’ όσον, βεβαίως, διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ και τα εθνικά συμφέροντά της. [...]

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert

Greek Alert
850 κρουαζιερόπλοια ρίχνουν άγκυρα στον Πειραιά!
Κύπρος: “Μεγαλύτερες των εκτιμήσεων οι ποσότητες φυσικού αερίου!

Τρία μουστάκια

Ο Ταμπακόπουλος διευθυντής στην “Παρασκευή & 13″ ...

Απάντηση Μηταράκη

Ανεβάζουν τους τόνους Αγκυρα και Δαμασκός για ενδεχόμενη ΝΑΤΟϊκή παρέμβαση

Διαλύονται τα Σκόπια με την βοήθεια... Ερντογάν

Πρωτοσέλιδο στις Αλβανικές εφημερίδες η Χρυσή Αυγή: «Θέλουν να απελευθερώσουν την Βόρειο Ήπειρο!»

Τα βρήκε τα «λεφτά» ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΟΡΝΕΙΑ: ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΟΛΕΘΡΟΥ!

H Pεπούση θα «συνωστίζεται» στα βουλευτικά έδρανα με τη Xρυσή Aυγή

Η βουλευτής Ρεπούση: Οι Έλληνες δεν υπήρξαν ποτέ θύματα! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ......14 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ (ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΟΣΟ ΠΟΤΕ)

Όσοι φοβόσαστε μην σας πάρουν οι τραπεζίτες το σπίτι τα μάθατε τα νέα;

Στα άδυτα της Αθηναϊκής Λέσχης

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ... ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΤΕΞΕ ΤΟ ΕΡΜΟ!!!

Αποκλειστικό:Προτείνουν τον Φ. Κουβέλη για πρωθυπουργό!!

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσοχή στις ραδιουργίες...

Κουίζ για αριστερούς μόνο: Βρείτε τις διαφορές !

Αγώνας Στρατούλη να μαζέψει την πατάτα!

New York Times: Tον Αύγουστο ενδέχεται να χρεοκοπήσει η Ελλάδα

Θα αποκαθηλώσουν τον Μ.Αλέξανδρο οι σοσιαλιστές στα Σκόπια...

Μαζέψτε τον Μηταράκη...κόβει βόλτες η βλακεία

Ο Τσίπρας φοβάται να κυβερνήσει και πετάει το μπαλάκι στον Σαμαρά και τον Βενιζέλο...

Καβάλα: Το ειρηνοδικείο της διέγραψε όλο το χρέος!

www.marketbeast.gr
Καβάλα: Το ειρηνοδικείο της διέγραψε όλο το χρέος!
Εγκαταλείπονται τέσσερις δημόσιες αργίες στην Πορτογαλία, λόγω… λιτότητας!
«Κουρεύει» δάνεια στους Αμερικανούς η Bank of America
Fitch: Έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν σημαίνει το τέλος του ευρώ
«Ηλεκτρική εκκένωση» στα νοικοκυριά
Σε ιδιώτες για 40 χρόνια η μαρίνα της Μυτιλήνης!
Έκτακτη σύνοδο ηγετών ανακοίνωσε ο Ρομπάι

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics
Ποιανού το λάκκο σκάβει η Άγκυρα (4)
Όπως έδιωξε ο Ανδρέας και το ΠΑΣΟΚ τις αμερικανικές βάσεις, έτσι θα ανατρέψουν το μνημόνιο οι πολέμιοί του!!!

Καταθέσεις υπάρχουν... digital

Ιδού η παγίδα των κομμάτων με το Μνημόνιο

Βουλευτές της ΝΔ ζητούν επανένωση της παράταξης

Φ. Κουβέλης: "Μεταμφιεσμένη συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ" οι προτάσεις Σαμαρά - Βενιζέλου

Μόντι: Η Τουρκία μπορεί να προσφέρει «επιπλέον αξία» στην ΕΕ Συνάντηση Μόντι-Ερντογάν στη Ρώμη

1974-2012: Ο μεγάλος κοινωνικός αναβρασμός της Ανατολικής Μεσογείου

Αντ. Σαμαράς: Οι προτάσεις Τσίπρα οδηγούν εκτός ευρώ

Λύση Μαρκεζίνη!

Χαρυ Κλυν-Εγερθητι

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην ιταλική εφημερίδα La Stampa

Η εντολή του λαού

«Κόκκινο σήμα» σε 190 χώρες Τη σύλληψη του αντιπροέδρου του Ιράκ Ταρίκ αλ-Χασεμί ζητά η Interpol

Τις τουρκικές απειλές κατήγγειλε στο AJC η ΥΠΕΞ

Η ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ «Εκλογή τριών Τούρκων στη Βουλή», αναμετέδωσε το κρατικό κανάλι της Τουρκίας

Κοινοπραξία Γκερμεζιάν για «οικόπεδα»

Κυβέρνηση συνεργασίας στο Ισραήλ

Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει κυβέρνηση

FT: Η Ελλάδα θα ξεσκεπάσει γρήγορα τον Hollande

Συνταγματικές προβλέψεις και σχόλια για το σχηματισμό κυβέρνησης

Οσο περισσότερο...

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΣΟΚ Γερμανικό ινστιτούτο θέλει προτεκτοράτο την Ελλάδα

Τουρκία: Βουλευτής, "λαγός", για τις αλλαγές που θέλει ο Ρ. Τ. Ερντογάν

Η ύστατη κραυγή πριν από την κοινωνική έκρηξη

Χρυσή Αυγή: Οι δημοσιογράφοι θα κάνουν και κάμψεις, όπως στο στρατό - Έμμεσες απειλές και εκβιασμοί από τον Μπαρόζο

Έμμεσες απειλές και εκβιασμοί από τον Μπαρόζο
Έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, βλέπουν τα αμερικανικά ΜΜΕ

Οι δημοσιογράφοι θα κάνουν και κάμψεις, όπως στο στρατό

ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ ΕΓΕΡΘΗΤ

Μίκης στηρίζει Τσίπρα

Έρχεται η σειρά της Γερμανίας;

Οι ετεροδημότες θα κρίνουν την μία έδρα στο Λασίθι

Μόντι και Ρεν φέρνουν τα ευρωομόλογα

Στις δικαστικές αίθουσες ο Σαρκοζί

Παρελθόν η συνθήκη ACTA

Άσκηση, φρούτα και λαχανικά κατά της κυτταρίτιδας

Brownies ιρλανδικού καφέ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» (www.elzoni.gr):
Με τα κουβαδάκια (της Εντολής) στην παραλία της χρεοκοπίας περισσότερα…
Ελεύθερη Ζώνη

Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Βησσαρίωνος 3-5, Αθήνα
Τηλ. 210-3643601

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos
ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Το αλάτι της Γης» - Μ. & Κ. Τσαχουρίδης - Ποντιακό γλέντι

"Πόντιοι καλλιτέχνες" vs "Παλαίμαχοι Καραγιαννίων" για την αποθεραπεία του ποδοσφαιριστή Έμερσον.

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ

«Όταν «Η ΑΓΑΠΗ» συναντάει την τρίτη ηλικία»

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΥΚΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ