Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Μια σημαντική παράμετρος στο παρασκήνιο της Συνόδου των G20 ήταν και το παιχνίδι που παίχτηκε μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας υπό την επίβλεψη των ΗΠΑ.
Το ζήτημα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων αναστατώνει την εκάστοτε Τουρκική ηγεσία σε μέγιστο βαθμό και αποτελεί μόνιμο αγκάθι στις διεθνείς της σχέσεις.
Σε περίπτωση μάλιστα που το Αμερικανικό Κογκρέσο προχωρούσε στην εν λόγω αναγνώριση, η Τουρκία θα απομακρυνόταν από τις ΗΠΑ. Διαβάστε όλο το άρθρο και πολλά ακόμα εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με αφορμή τα 5 χρόνια κυκλοφορίας του,το περιοδικό Hellenic NEXUSδιοργανώνει εκδήλωση, με θέμα «Ελλάδα και Γεωπολιτική: Νέες προοπτικές, νέες εξελίξεις» Ομιλητές:Λεωνίδας X. Aποσκίτης, διευθυντής πολιτικών θεμάτων HNΔημήτρης Kωνσταντακόπουλος, δημοσιογράφος - συγγραφέαςΔρ. Nεοκλής Σαρρής, καθηγητής Κοινωνιολογίας - τουρκολόγοςΚωνσταντίνος Γρίβας, δόκτωρ Γεωπολιτικής - αμυντικός αναλυτήςΠαρασκευή 10 Απριλίου, ώρα 19:30στην Αίθουσα Λόγου, στη Στοά του Βιβλίου(Πανεπιστημίου 47, Αθήνα)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗ

"Ο εραστής του σαββατοκύριακου"-ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΙΒΑΝΗ"Ο εραστής του σαββατοκύριακου"
ISBN: 978-960-14-1950-3 Αρ. σελίδων: 388 Τιμή: €18,00
Παρ’ όλες τις αντιξοότητες, η Χαρά κατάφερε να παντρευτεί τον άντρα που ονειρεύτηκε.
Ενώ όμως του στάθηκε στα δύσκολα, μόλις εκείνος έπαψε να ζει στην αβεβαιότητα, ανακάλυψε πως η πολυπόθητη σταθερότητα συνοδεύεται από βαθιά πλήξη.
Η αντίδρασή του πόνεσε τη Χαρά, που είχε μάθει να πετάει με τα δικά του φτερά.
Η Χαρά συνειδητοποίησε πως ο Θεός έδωσε μυαλό στον άνθρωπο για να σκέφτεται και πόδια για να προχωρά και να χτίζει το μέλλον του στις δικές του πλάτες.
Ώριμη λοιπόν και κατασταλαγμένη, τολμά μια καινούρια αρχή, και με το νέο της σύντροφο βλέπονται μόνο τα Σαββατοκύριακα, τις γιορτές και τις αργίες.
Όταν ανταμώνουν φροντίζουν να παραμερίζουν τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους, ζουν έντονα την κάθε στιγμή και φροντίζουν να κρατούν τη σχέση τους ζωντανή και ανθεκτική στη φθορά του χρόνου, μέχρι που…

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ - ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗΕγώ θα κλείσω την αυλαία
Συγγραφέας : Μηλιώρη Πόλυ
ISBN: 9789601629889 Σελίδες: 552 B.K.M. ( Βοηθητικός Κωδικός Μηχανογράφησης ): 6988 Ημερομηνία 1ης έκδοσης: 01/02/2009 Ημερομηνία τελευταίας έκδοσης: 01/03/2009
Περιγραφή Στο τελευταίο μυθιστόρημα της τριλογίας «Στο θέατρο των ανιόντων» η Πόλυ Μηλιώρη ολοκληρώνει τις γυναικείες αφηγήσεις που ξεκίνησαν στις αρχές του 20ού αιώνα στο Ο κλήρος πέφτει στην Αρήτη.
Η Σάντρα, ανιψιά της Αρήτης και κόρη της Νανάς των ανοιχτών λογαριασμών, θέλοντας «να κλείσει την αυλαία», αφηγείται το τέλος ενός οικογενειακού δράματος, που μοιάζει να επαναλαμβάνεται με πρωταγωνίστριες τις αδερφές κάθε γενιάς.
Οι αγώνες, οι έχθρες, τα πάθη, οι ίντριγκες των προηγούμενων βιβλίων κορυφώνονται στο τρίτο, ενώ ακόμα δύο αδερφές, οι ανιψιές της Σάντρας, μπαίνουν, ενήλικες γυναίκες, στον 21ο αιώνα.
Το μυθιστόρημα Εγώ θα κλείσω την αυλαία, όπως και τα άλλα δύο της τριλογίας, διαβάζεται και αυτόνομα. Οι αναγνώστες όμως του Ο κλήρος πέφτει στην Αρήτη και του Η Νανά των ανοιχτών λογαριασμών θα βρουν τη συνέχεια της ιστορίας που αγάπησαν.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΚΗΜΑΘΑΙΝΩ @ HOME - 'Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ISBN: 978-960-299-784-0
Μια πρωτοποριακή μέθοδος υποστηρικτικής μάθησης για τη 'Β δημοτικού με την πιο εξελιγμένη τεχνολογία e-learning.
Περιλαμβάνει την πρόσβαση στην πλατφόρμα εκπαίδευσης www.e-learningschool.gr, μια πλήρη σειρά των καλύτερων σχολικών βοηθημάτων και το πλήρες πακέτο Panda Antivirus.
100.00 €

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ - ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΚΤΟΥπερηφάνεια και προκατάληψη ΩΣΤΕΝ ΤΖΕΗΝ
Σχήμα: 17X12 Αρ. Σελίδων: 704 ISBN: 978-960-382-718-4
Γλώσσα: Ελληνικά Βιβλιοδεσία: Αδετο
Κωμωδία ηθών, αποκαλυπτική πολλών από τις σημαντικότερες πλευρές της ζωής στην Αγγλία του 1800.
Μια γυναίκα προσπαθεί μέσα από τον έρωτα και τον γάμο να ανακαλύψει τον εαυτό της.
Ένα από τα πιο αγαπημένα και πολυδιαβασμένα βιβλία της Τζέην Ώστεν, όπου μέσα από μιαν ιστορία χτισμένη πάνω στα γνώριμα μοτίβα της .έρωτας και γάμος, ελπίδες και διαψεύσεις και σε μια διελκυστίνδα ανάμεσα στη σοβαρότητα και τη σάτιρα, η συγγραφέας αναδεικνύεται σε ιστορικό και ηθογράφο της αγγλικής μεσοαστικής τάξης του ύστερου 18ου και των αρχών του 19ου αιώνα.

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗΜικρασιατική εκστρατεία και καταστροφή
Συγγραφέας: Κάτσης Άριστος
ISBN: 978-960-417-247-4 Barcode: 9789604172474 Σελίδες: 360
Περιγραφή: Αντίκρυ η Σμύρνη καίγεται, τριζοβολάει μέσα στις φλόγες…
Το Και –η παραλία– πνιγμένη στον κόσμο, που δέρνεται μ’ αλλοφροσύνη, ποιος να σωθεί.
Οι φλόγες μανιάζουν δέκα, είκοσι το πολύ μέτρα πίσω τους.
Μπροστά τους η θάλασσα με τα ξέχειλα καράβια, με τα τουμπανιασμένα πτώματα που επιπλέουν, με τα βρώμικα νερά, να σωθούνε, να σωθούνε, να σωθούνε… Με σεβασμό στις ιστορικές πηγές της εποχής, ο Άριστος Κάτσης συνθέτει τα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στον ολοκληρωτικό ξεριζωμό των ελληνικών πληθυσμών από τη γη της Ιωνίας.
Τα λάθη και οι παραλείψεις, οι πρωταγωνιστές και οι αφανείς ήρωες, τα συμφέροντα των ισχυρών και οι προσδοκίες των απλών, καθημερινών ανθρώπων, τα ταραγμένα χρόνια και οι ελπίδες για μία ειρηνική διευθέτηση, όλα περνούν από τη βάσανο της αναζήτησης της ιστορικής αλήθειας και φωτίζουν ένα από τα συγκλονιστικότερα γεγονότα της νεότερης Ελλάδας, τη Μικρασιατική Καταστροφή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ποντιακή κουζίνα της Μαρίας Λόη ενώπιον των Ποντιακών Συλλόγων
Το καινούργιο βιβλίο μαγειρικής με τίτλο «Η ποντιακή κουζίνα της Μαρίας Λόη» θα παρουσιάσει η ίδια η συγγραφέας την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου στις 4.30 το απόγευμα, στο δημαρχιακό μέγαρο Καλαμαριάς, στους εκπροσώπους των Ποντιακών Συλλόγων της Καλαμαριάς. Πρόκειται για ένα βιβλίο γευσιγνωσίας και γαστρονομίας, που αναδεικνύει την αυθεντικότητα της παραδοσιακής συνταγής και βασίστηκε σε συνεντεύξεις της Μαρίας Λόη με νοικοκυρές ποντιακής καταγωγής απ΄ όλη την Ελλάδα.

Εμπλέκει Βουλγαράκη και Κεφαλογιάννη

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
«Παυλιδιστάν στις γραμμές Αιγαίου» Ο Μανούσης ενέπλεξε Βουλγαράκη- Μ. Κεφαλογιάννη: «Τους είχα ενημερώσει για τον ρόλο του Παυλίδη» ΡΕΠΟΡΤΑΖ:Δημήτρης Τζάθας
Ενήμεροι για τη δραστηριότητα του Αριστοτέλη Παυλίδη στις ακτοπλοϊκές γραμμές του Αιγαίου ήταν, κατά τον γαλάζιο εφοπλιστή Φώτη Μανούση, οι πρώην υπουργοί Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης και Γιώργος Βουλγαράκης.
Αυτό δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, στη «μαραθώνια» χθεσινή κατάθεσή του στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης ο κ. Φ. Μανούσης- ενώ φέρεται να είπε στα μέλη της Επιτροπής ότι δεν περίμενε να δώσει χρήματα επί Νέας Δημοκρατίας για να πάρει μια δουλειά.
Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι δεν δωροδόκησε αλλά έδωσε τα χρήματα που του ζήτησαν.

Σωσίβιο Σαρκοζί εκλιπαρεί ο Καραμανλής

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ Ζητά γαλλικό κλειδί για το δανεισμό Με τη μεσολάβηση Σαρκοζί ο Πρωθυπουργός θέλει να αναστρέψει στο εξωτερικό το«κλίμα χρεοκοπίας» για την Ελλάδα ΠΑΡΙΣΙ , ΑΠΟΣΤΟΛΗ: , Διονύσης Νασόπουλος
Σωσίβιο στον Νικολά Σαρκοζί αναζήτησε χθες στο Παρίσι ο Κώστας Καραμανλής.
Πιεσμένος από το βαρύ κλίμα που υπάρχει για την Ελλάδα στο εξωτερικό αλλά και για την κυβέρνησή του στο εσωτερικό της χώρας μας, ζήτησε από τον Γάλλο Πρόεδρο να βάλει πλάτη.
O λόγος που προέβαλε επίσημα στη συζήτηση είναι ότι η Ελλάδα χρειάζεται στήριξη για να αλλάξει η εικόνα που καταγράφεται καθημερινά στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, τα οποία την παρουσιάζουν ως το «μαύρο πρόβατο της Ευρώπης» με μία χρεοκοπημένη οικονομία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ Σας γνωρίζουμε ότι την Τρίτη 24 Μαρτίου 2009 στα γραφεία του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης συνήλθαν τα νεοεκλογόντα μέλη, από την Γενική Συνέλευση της 22 Μαρτίου 2009, για την συγκρότηση σε σώμα. Τα μέλη ομόφωνα, ύστερα από μυστική ψηφοφορία, αποφάσισαν στην σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ως εξής:- Ρωμανίδης Θεόδωρος Πρόεδρος- Μακρίδης Ελευθέριος, Α' Αντιπρόεδρος- Χαϊτίδης Δημήτριος, Β΄ Αντιπρόεδρος – Υπεύθυνος Θεατρικού Τμήματος- Ταβουλτσίδης Βασίλειος, Γενικός Γραμματέας- Αναστασιάδου Αικατερίνη, Ταμίας- Ταρενίδης Σάββας, Έφορος - Υπεύθυνος Νεολαίας & Βιβλιοθήκης- Αποστολίδης Μιλτιάδης, Μέλος – Υπεύθυνος Χορευτικού Τμήματος Στον Σύλλογο λειτουργούν τμήματα- Χορού, Δευτέρα και Παρασκευή στις 19:00- Χορωδίας, Δευτέρα στις 18:00- Εκμάθησης Ποντιακής Λύρας - τηλέφωνο επικοινωνίας 2541078811 Για το Δ.Σ .Ο Γεν. Γραμματέας Ταβουλτσίδης Βασίλειος Ο Πρόεδρος Ρωμανίδης Θεόδωρος Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης Πάροδος Θερμοπυλών 8 Τ.Κ. 67100 Ξάνθη Τηλ. 2541072817

Μήνυμα Λαβρόφ στην Τεχεράνη

ΑΠΟ ΤΟ infognomonpolitics Οι δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών έρχονται μια ημέρα μετά την διατύπωση πρόσκλησης από τους Εξι προς την Τεχεράνη για απευθείας συνάντηση με το Ιράν.
Μήνυμα στο Ιράν για το χαρακτήρα του πυρηνικού του προγράμματος, με την ευκαιρία των προτεινόμενων απευθείας συνομιλιών μεταξύ των έξι δυνάμεων (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία) και της Τεχεράνης, έστειλε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Τατοΐου 121 & Σπ. Μερκούρη 1
14452 Μεταμόρφωση
Τηλ.: 210 2804800

Οι Αμερικανοί αποχωρούν, το χάος συσσωρεύεται

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Της Alissa Rubin
Ενώ ο αμερικανικός στρατός προετοιμάζεται για την αποχώρησή του από τις πόλεις του Ιράκ, αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας εκφράζουν φόβους ότι οργανωμένοι ισλαμιστές και υποστηρικτές του Κόμματος Μπάαθ, του Σαντάμ Χουσεΐν, ανασυντάσσονται σε περιοχές όπου μέχρι σήμερα επικρατεί ηρεμία, σχεδιάζοντας ένα νέο αντάρτικο.
Είναι αμφίβολο αν η βία θα εκτιναχθεί και πάλι στα επίπεδα που βρέθηκε πριν από λίγα χρόνια.
Τα τελευταία τρομοκρατικά χτυπήματα όμως καταδεικνύουν ότι η σχετική σταθερότητα που επιτεύχθηκε με την καθοριστική συμβολή του αμερικανικού στρατού είναι εύθραυστη. Διαβάστε όλο το άρθρο και πολλά ακόμα εδώ.