Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Προσωπικότητες της Επιστήμης, 7/2/2016

2016-02-06 191018

Ηλιακό Σύστημα - θεωρία σχηματισμού και εξέλιξης, Κλεομένης Τσιγάνης

Η Ένωση Φυσικών Βορείου Ελλάδας (Ε.Φ.Β.Ε.) σε συνεργασία και συνδιοργάνωση με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Παιδείας, την Αντιδήμαρχο κ. Έλλη Χρυσίδου, την Δ΄ Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης και τον Πρόεδρο της Δ΄ Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ Τσιαπακίδη Κωνσταντίνο, σας προσκαλεί σε εκδήλωση με ομιλητή
τον κ.Κλεομένη Τσιγάνη
Επίκουρο Καθηγητή του Φυσικού Τμήματος του Α.Π.Θ.,
στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Θεσσαλονίκης(Κλεάνθους με Λαμπράκη, Κ. Τούμπα) την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 στις 11.00 π.μ. με θέμα:
«Ηλιακό Σύστημα - θεωρία σχηματισμού και εξέλιξης»
Η προσέλευση είναι ελεύθερη σε όλους
Περίληψη:
Η ανάπτυξη μιας πλήρους θεωρίας της Κοσμογονίας (σχηματισμός του Ηλιακού Συστήματος) αποτελεί βασικό στόχο της σύγχρονης αστρονομίας. Όπως κάθε φυσική θεωρία, θα πρέπει να οδηγεί σε προβλέψεις, επαληθεύσιμες από τις παρατηρήσεις. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε αλματώδης ανάπτυξη και εκμετάλλευση, τόσο της τεχνολογίας της διαστημικής - που οδήγησε σε πληθώρα νέων, υψηλής ποιότητας δεδομένων, μέσω διαστημικών αποστολών - όσο και της θεωρίας - που, εν πολλοίς, βασίστηκε στην εξέλιξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών και στις δυνατότητες που αυτή μας έδωσε για λεπτομερείς προσομοιώσεις της δυναμικής εξέλιξης πολύπλοκων συστημάτων. Στην ομιλία μας θα αναφερθούμε λοιπόν τόσο στις νεώτερες θεωρίες, όσο και σε πρόσφατες ανακαλύψεις διαστημικών αποστολών - ο συνδυασμός τους μας δίνει μια σαφή εικόνα για την εξελικτική πορεία του ηλιακού συστήματος.
***
2016-02-06 190711
Βιογραφικό:
Ο Κλεομένης Τσιγάνης είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ με ειδικότητα στη Δυναμική Αστρονομία. Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1974 όπου και τελείωσε το Λύκειο. Σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ (πτυχίο 1996) και αναγορεύτηκε Διδάκτορας του Τμήματος το 2002.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη της Δυναμικής του Ηλιακού συστήματος και των Εξωηλιακών πλανητικών συστημάτων. Εργάστηκε ως Μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Αστεροσκοπείο της Νice (OCA/CNRS, Γαλλία) και εκλέχτηκε Λέκτορας στον Τομέα ΑΑ&Μ του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ το 2006 (Επίκουρος Καθηγητής από το 2011).
Έχει εργαστεί επίσης ως Επισκέπτης Ερευνητής στo OCA, στο South-West Research Institute (ΗΠΑ), το Ινστιτούτο Αστρονομίας της Βιέννης κ.α. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 70 μελέτες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές και ειδικούς τόμους συνεδρίων, έχοντας πάνω από 2500 ετεροαναφορές στη διεθνή βιβλιογραφία.
Για το ερευνητικό του έργο έχει τιμηθεί με τη μετονομασία του αστεροειδή 1999 RC221 σε «(21775) Tsiganis» από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση (2008), με το Βραβείο Νέου Ερευνητή από την Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ (2009) και με το Βραβείο Αστρονομίας «Γεωργίου Φωτεινού» από την Ακαδημία Αθηνών (2013).
***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ www.ofa.gr

ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ 2

ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ 2

Σ’ αυτή τη χώρα, η ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ, η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, και άντε μην πω τι άλλο που λήγει σε…. ΙΑ, σπάνε όλα τα ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΡΕΚΟΡ.
Όχι δηλαδή πως περιμένουμε να πάμε μπροστά σε κάτι, όχι πως περιμένουμε να υπάρξει έστω και ΕΝΑΣ που θα νοιαστεί για τον ΑΝΘΡΩΠΟ, για τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, αλλά λέμε, μπας και σπάσει ο εξαποδώ το ποδάρι του, και γίνει ΚΑΠΟΤΕ το ΘΑΥΜΑ….
Και πάλι, το θέμα μας είναι η υπόθεση του ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ο οποίος τιμωρείται από το… «σύστημα» το οποίο θέλει να ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ τον κάθε ΕΛΛΗΝΑ που είχε την ατυχία να πάθει κάποιο ατύχημα, και να τυραννιέται για την υπόλοιπη ζωή του….
Για να δούμε κάτι πρόσφατο…..
««Ζητείται άμεση παρέμβαση για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει πυροσβέστης με αναπηρία πενταετούς υποχρέωσης»
Αθήνα: 04.02.2016
                Αρ. Πρωτ.: 144  
                                              ΠΡΟΣ: κ. Ν. Τόσκα, Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και 
                                                          Διοικητικής Ανασυγκρότησης 
ΚΟΙΝ:  «Πίνακα Αποδεκτών» 
Θέμα: «Ζητείται άμεση παρέμβαση για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει πυροσβέστης με αναπηρία πενταετούς υποχρέωσης» 
Kύριε Υπουργέ, 
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) - που αποτελεί τον τριτοβάθμιο κοινωνικό και συνδικαλιστικό φορέα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στη χώρα, επίσημα αναγνωρισμένο δια του Ν.2430/96 (ΦΕΚ 156Α/10.7.96) Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας, ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (European Disability Forum), μέλος με δικαίωμα ψήφου στις Επιτροπές Παρακολούθησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007 - 2013 και διαπίστευση ως φορέας παροχής προγραμμάτων «Δια Βίου Μάθησης» - με το παρόν έγγραφό της σας μεταφέρει το αίτημα του κ. Λυκούργου Πολίτη, πυροσβέστη πενταετούς υποχρέωσης με αναπηρία, ώστε να τεθεί σε μόνιμη διαθεσιμότητα όπως ορίζει ο νόμος και να του αποδοθούν οι οικονομικές απολαβές που δικαιούται. 
Ο Λυκούργος Πολίτης, ο οποίος εργαζόταν από το 2000 ως πυροσβέστης πενταετούς υποχρέωσης στη Μυτιλήνη, στις 8 Οκτωβρίου 2013, καθ’ οδόν να αναλάβει υπηρεσία, είχε ένα τροχαίο ατύχημα χωρίς δική του υπαιτιότητα, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο σε βαριά κατάσταση και νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί ημιπάρεση δεξιάς πλευράς και αφασία εκπομπής. Η Επιτροπή του ΚΕΠΑ του έδωσε συνολικό ποσοστό αναπηρίας 90% έως τις 29.02.2016. 
Ο κ. Πολίτης από το χρόνο του ατυχήματός του είχε μακρά αναρρωτική άδεια από την υπηρεσία του, για δύο χρόνια, η οποία έληξε στις 24.09.2015. Στις 03.08.2015 υπέβαλε αίτηση να εξεταστεί από την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 125, της παρ. 2γ΄ του άρθρου 127 του Π.Δ. 210/1992 (ΦΕΚ 99 Α΄ 1992) και της παρ. 18 του άρθρου 15 του Ν. 3938/2011 (ΦΕΚ 61 Α΄20111). Επίσης ζήτησε να του χορηγηθεί το επίδομα του άρθρου 16 του Ν. 3938/2011, το οποίο δικαιούται.
Δυστυχώς όμως, αντί να του οριστεί ημερομηνία εξέτασης από την Α.Υ.Ε.Π.Σ.  ενημερώθηκε εγγράφως από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, ότι τέθηκε ερώτημα προς τη Νομική Υπηρεσία του Σώματος  και ζητήθηκε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το αν υπάρχει κώλυμα για να τεθεί σε μόνιμη διαθεσιμότητα πυροσβέστης πενταετούς υποχρέωσης. Η γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. η οποία του κοινοποιήθηκε από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος μετά από πέντε μήνες (20.01.2016), βεβαίωσε ότι οι Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης δύναται να τεθούν σε μόνιμη διαθεσιμότητα και να παραπεμφθούν στην Α.Υ.Ε.Π.Σ. σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν.3938/2011. 
Στη συνέχεια ο κ. Πολίτης κατάφερε να εξεταστεί από την Α.Υ.Ε.Π.Σ. και του δόθηκε μακρά αναρρωτική άδεια διάρκειας 3 μηνών (από 21.01.2016 έως 20.04.2016) χωρίς όμως αποδοχές.  
Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν.3938/2011 ο πενταετούς υποχρέωσης πυροσβέστης εφόσον υποστεί εργατικό ατύχημα διατελών και ένεκα της υπηρεσίας, (έτσι ακριβώς γράφει και το πόρισμα της ΕΔΕ) και εφόσον το ποσοστό αναπηρίας του είναι πάνω από 80% λαμβάνει ένα επίδομα 300 ευρώ από την πρώτη μέρα του ατυχήματός του. Ο κ. Πολίτης έχει κάνει άπειρες αναφορές στην υπηρεσία του γι’ αυτό, αλλά δεν τον έχουν ενημερώσει ότι δεν δικαιούται επίδομα.
Αντίθετα, από τις 24.09.2015 που έχει λήξει η αναρρωτική άδεια του κ. Πολίτη δεν έχει λάβει καμία οικονομική αποζημίωση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει ούτε τις βασικές ανάγκες επιβίωσης, πόσο μάλλον να καλύψει τη συμμετοχή για τις θεραπείες και τα φάρμακά του (η συμμετοχή για τα φάρμακά του ανέρχεται μηνιαίως στο ποσό των 200 ευρώ). 
Διερωτόμαστε λοιπόν ποιος ο λόγος να υποστεί ο κ. Πολίτης αυτή την πολύμηνη καθυστέρηση προκειμένου να εξεταστεί από την Α.Υ.Ε.Π.Σ. και όταν τελικά εξεταστεί από την Επιτροπή να πάρει τρίμηνη αναρρωτική άδεια χωρίς απολαβές. 
Κύριε Υπουργέ, 
Θεωρούμε αδιανόητο να απαξιώνεται με τέτοιο τρόπο ένας πολίτης που έχει προσφέρει τόσα στο κοινωνικό σύνολο, λόγω μιας στείρας γραφειοκρατικής λογικής και να ταλαιπωρείται ψυχικά και οικονομικά, με κίνδυνο ακόμα και για την ίδια του τη ζωή.
Η Πολιτεία θα πρέπει να διαθέτει την ευελιξία να εξετάζει κάποιες περιπτώσεις πέρα από τα στενά πλαίσια που ορίζει η νομοθεσία. 
Ως εκ τούτου η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητάει:
Την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να τεθεί ο Λ. Πολίτης σε πολεμική (μόνιμη) διαθεσιμότητα,
Να του αποδοθεί το επίδομα των 300 ευρώ που δικαιούται βάση του νόμου
από την ημέρα του ατυχήματος,  
Να του καταβληθεί αποζημίωση για την τρίμηνη μακρά αναρρωτική άδεια που του έχει δοθεί από την Α.Υ.Ε.Π.Σ. 
Συνημμένα αποστέλλουμε τα δικαιολογητικά που μας απέστειλε ο κ. Πολίτης, προκειμένου να ενημερωθείτε πλήρως για το  εν’ λόγω θέμα.
                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
             Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ                                   ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ 
Αυτή είναι η επιστολή της ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ προς τους…. «αρμοδίους», προς εκείνους οι οποίοι νοιάζονται ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, αλλά για την  ΚΑΡΕΚΛΑ τους. 
Τα ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ άτομα στις πλέον ζωτικές θέσεις του κράτους, που ΠΑΙΖΟΥΝ ουσιαστικά με τις ζωές του κοσμάκη. Στη θέση του Λυκούργου, αλλά και σαν τον Λυκούργο, βρίσκονται και άλλοι συνάνθρωποι μας, που είχαν την ατυχία, να ζουν στην Ελλάδα, στην Ελλάδα των μεταρρυθμιστών, των προοδευτικών, στην Ελλάδα της Ευρώπης. Σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ άλλη χώρα, αυτό το ΑΙΣΧΟΣ με την περίπτωση του Λυκούργου, αλλά και γενικότερα με τις ΧΙΛΙΑΔΕΣ διαφορετικές και εξίσου σοβαρές περιπτώσεις Ατόμων με Αναπηρίες και Χρόνιες Παθήσεις, θα είχε στείλει ΦΥΛΑΚΗ ολόκληρες κυβερνήσεις.
Στην Ελλάδα, ΜΙΑ ΖΩΗ, οι ΦΟΝΙΑΔΕΣ κυκλοφορούν ελεύθεροι, και πολλές φορές, έχουν και αξιώματα.
Αλλά που θα πάει, λίγα είναι τα ψωμιά τους…
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης



Σεμινάριo στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας: Μαύρες Τρύπες, Σάββατο 6 Φεβρουαρίου

13

Σεμινάριo στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας: Μαύρες Τρύπες, Σάββατο 6 Φεβρουαρίου

Σταματήστε το χρόνο, μετακομίζοντας έξω από τον «ορίζοντα γεγονότων»μιας μαύρης τρύπας.
Οι γενιές θα έρχονται και θα παρέρχονται από προσώπου Γης και σε σας δε θα ‘ρθει ούτε μια ρυτίδα να χαράξει το πρόσωπό σας. Το απόλυτο ελιξήριο της νεότητας. Το μόνο πρόβλημα όταν επιστρέψετε θα είναι ότι θα πρέπει να κάνετε καινούργιους φίλους. Όλοι οι παλιοί θα έχουν πεθάνει και ξεχαστεί προ πολλού.
Περάστε μέσα από την εργόσφαιρα μιας μαύρης τρύπας και αναδυθείτε κάπου αλλού και κάποτε άλλοτε. Ίσως να είναι στο Βέγα το αλλού και η εποχή των δεινοσαύρων το άλλοτε. Ίσως και σ' ένα άλλο Σύμπαν με εντελώς άλλους νόμους.
Αντλείστε ενέργεια για να ζεστάνετε το φτωχικό σας, από μια μαύρη τρύπα, όταν ο Ήλιος και τ' άστρα θα έχουν σβήσει και θα είναι μια μακρινή ανάμνηση.
Νιώστε τη βαρύτητα να τεντώνει το κορμί σας πλησιάζοντας στο βαρυτικό πηγάδι μιας μαύρης τρύπας και ξεχάστε τη Γεωμετρία των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου.
Παρακαλώ... μη διαβείτε τον «ορίζοντα των γεγονότων». Η «μοναδικότητα» που καραδοκεί στο κέντρο θα σας χαρίσει ένα μαρτυρικό θάνατο (ευτυχώς ακαριαίο σχεδόν).
Εισηγητής: Ο γνώστης των πραγμάτων Παύλος Βουλουβούτης.
Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία το Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, Αλεξανδρείας 113.
***
Το πλήρες πρόγραμμα των σεμιναρίων και διαλέξεων στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας:
***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ www.ofa.gr

Matrix AIS/GPS (GX2200)

Matrix AIS/GPS (GX2200) 


Owner's Manual

The Matrix AIS/GPS (GX2200) makes AIS simple and easy right out of the box!!!

Now with an Integrated 66 Channel GPS receiver and two integrated AIS receivers getting connected has never been easier. Having a VHF with DSC and integrated AIS/GPS provides REAL piece of mind in high traffic areas.
Integrated 66 Channel WAAS GPS antenna
Integrated dual channel AIS (Automatic Identification System) receiver
AIS / AIS SART target display: MMSI, Call Sign, Ship Name, BRG, DST, SOG and COG
4800 or 38400 NMEA baud rate selection, for plotters with 1 NMEA port
True and Magnetic bearing selection on AIS display
Contact Class A or B AIS Ship with DSC
Programmable CPA or TCPA collision avoidance alarms
Meets ITU-R M493-13 Class D DSC (Digital Selective Calling)
Submersible IPX7 (3.3 feet or 1 meter for 30 minutes) front panel
80dB Commercial grade receiver
DSC position request and report functions
30 Watt PA/Loud Hailer with preprogrammed fog signals and listen back
ClearVoice noise canceling speaker microphone with channel selection and 16/9 key
GPS Compass, Waypoint and GPS status pages
Navigation (LAT/LON, Time, SOG and COG) information shown on display
Enter, Save and Navigate to waypoints with Compass page
E2O (Easy-To-Operate) menu system
User customizable soft keys for easy menu operation
Versatile user-programmable scanning, priority scan and Dual Watch
Oversized rotary channel knob with push to enter, backlit display and keys
Local/Distance attenuator
Optional connection for RAM3 second station remote microphone with AIS display
Intercom between radio and RAM3
Voice Scrambler (optional)

Integrated 66 Channel WAAS GPS antenna
The GX2200 MATRIX AIS/GPS, features a 66 channel WAAS GPS antenna integrated into the front panel of the radio, now there is no need to hassle with wiring the radio to a GPS for DSC (Digital Selective Calling) or AIS (Automated Identification System). Out of the box and ready to go, acquiring AIS and AIS SART targets, DSC calling, position sharing, waypoint navigation, and navigation to DSC distress calls can all be performed with just a few simple steps.AIS / AIS SART target display: MMSI, Call Sign, Ship Name, BRG, DST, SOG and COG
The MATRIX AIS/GPS displays AIS target information (MMSI, Call Sign, Ship Name, BRG, DST, SOG and COG) allows you to contact an AIS Ship directly using DSC, shows your vessels position in relation to AIS targets and alerts you when an AIS ship may be approaching too close to your location via the Closest Point of Approach (CPA) Alarm.30 Watt PA/Loud Hailer with preprogrammed fog signals and listen back
The MATRIX AIS/GPS includes a 30W Loud Hailer with Fog signals; Bells and Whistles with listen back. For added benefit, the last selected VHF channel can be heard when in the PA or Fog modes and the AIS Display may be accessed and used.
In addition, the MATRIX AIS/GPS allows you to start a fog horn and then view the AIS page simultaneously.Programmable CPA or TCPA collision avoidance alarms
The GX2200 Matrix AIS/GPS shows your vessels position in relation to AIS targets and alerts you when an AIS ship may be approaching too close to your location via the Closest Point of Approach (CPA) Alarm, or Time to Closest Point of Approach (TCPA) Alarm.RAM3 Second Station Compatible
Need to remotely control a VHF from your cockpit of fly bridge? The MATRIX AIS/GPS is RAM3 remote mic capable to control all VHF and DSC functions at a second station. In addition, the MATRIX AIS/GPS can show AIS displays and vessel information. The Intercom feature allows communication between the main radio and the remote station.Waypoint Navigation
The MATRIX AIS/GPS is capable of entering and saving up to 100 waypoints. These waypoints may be selected and navigated to by using a unique navigation compass display that shows your vessels SOG, COG, BRG (Bearing) and DST (Distance) to the waypoint.It's built better so it's backed better
Because the GX2200 is built better, it’s back better. If your Standard Horizon GX2200 ever fails for any reason including water damage during normal use in the first three years, STANDARD HORIZON will repair or replace it free, without hassle or charges…period! If it fails thereafter in normal use for the life time of the product it is covered by Standard Horizon’s Lifetime Flat Rate Service and Customer Loyalty Programs.

HELLAS MARINE ELECTRONICS

Η εταιρία μας αναγνωρίστηκε ως Εκκαθαρίστρια Αρχή Ραδιοεπικοινωνιακών Λογαριασμών Ελληνικών Πλοίων με κωδικό (AAIC) GR20. Ως Εκκαθαρίστρια εταιρία μπορούμε να παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες , one stop shop,  για όλα τα Πιστοποιητικά Ραδιοεπικοινωνιών που ανανεώνουν ετησίως τα επαγγελματικά σκάφη.

1.    Ετήσια Πιστοποιητικό Σύμβασης Συντήρησης Ξηράς (SBM)
2.    Πιστοποιητικό Ελέγχου Συσκευής EPIRB
3.    Ετήσια Σύμβαση Ραδιοεπικοινωνιών GR20

Επωφεληθείτε από τη μοναδικά χαμηλή τιμή που προσφέρεται για το σύνολο των  προαναφερόμενων υπηρεσιών!


 McMurdo EPIRB  
Για να σας βρουν, η επιλογή είναι McMurdo

Ως αντιπρόσωποι στην Ελλάδα του πρωτοπόρου Βρετανικού οίκου McMurdo, διαθέτουμε πλήρη σειρά προϊόντων GMDSS (EPIRBs , SARTS, VHF κ.λ.), καθώς και όλα τα ανταλλακτικά και μπαταρίες για να μπορούμε να εξυπηρετούμε γρήγορα και αποτελεσματικά και με το μικρότερο δυνατό οικονομικό κόστος.

Δείτε περιγραφή του προϊόντος και χαρακτηριστικά ΕΔΩ


 KODEN βυθόμετρο CVS-126
Η KODEN αλλάζει το μέτρο σύγκρισης στην τεχνολογία των βυθομέτρων

Το ψηφιακό βυθόμετρο CVS-126 είναι το τελευταίο μοντέλο στα ‘μικρά’ βυθόμετρα της KODEN και περιλαμβάνει όλες τις λειτουργίες, που μέχρι τώρα είχαν μόνο τα πολύ μεγαλύτερα και ακριβότερα βυθόμετρα. Η ισχύς του είναι 600 W που το κάνει ιδανικό για ανίχνευση ψαριών στα βαθιά νερά, αλλά και στα ρηχά νερά γιατί αυτορυθμίζεται για να μην ‘μπουκώνει’ και χάνουμε τα ψάρια. Η απόδοση του είναι εντυπωσιακή και αντιστοιχεί σε συμβατικά βυθόμετρα με διπλάσια ισχύ. Αυτό γίνεται πραγματικότητα χάρις στο μοναδικό KDF™, ψηφιακό φίλτρο της KODEN, που απορρίπτει τα παράσιτα, επιτρέποντας στους στόχους (μικρά και μεγάλα ψάρια) να είναι εμφανέστερα και να ζωγραφίζει τέλεια το βυθό.

Δείτε περιγραφή του προϊόντος και χαρακτηριστικά ΕΔΩ


KODEN βυθόμετρο CVS-128
Η KODEN αλλάζει το μέτρο σύγκρισης στην τεχνολογία των βυθομέτρων
Το ψηφιακό βυθόμετρο CVS-128 έχει τη σαφέστερη και πιο λεπτομερή εικόνα του βυθού που γίνεται να έχουμε σε ένα βυθόμετρο 8.4΄΄. Η μοναδική ψηφιακή τεχνολογία της KODEN κάνει τη διάκριση μεταξύ των μεμονωμένων ψαριών, των κοπαδιών και του πυθμένα της θάλασσας, να γίνεται πολύ πιο εύκολη και κατανοητή. Με ισχύ 1000Watt και τη μοναδική δυνατότητα να επιλέγουμε το βάθος, τη διάμετρο αλλά και τη περιφέρεια του βυθού που ανιχνεύουμε με το βυθόμετρο, τη συγκεκριμένη στιγμή και στο συγκεκριμένο βάθος που ψαρεύουμε. 
Δείτε περιγραφή του προϊόντος και χαρακτηριστικά ΕΔΩ

Λεωφ. Αλίμου 85, 174 55 Άλιμος, Αθήνα / τ: 210 9966730210 9928128 /f: 210 9967847

YAESU - FT-857D - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

YAESU - FT-857D
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
The FT-857D, the world's smallest HF/VHF/UHF mobile transceiver, provides base station-type performance from an ultra-compact package that's ideal for mobile or external battery portable work. Wide frequency coverage, outstanding receiver performance, and the convenience of optional remote-head operation make the FT-857D the expert's choice for high-performance mobile operation!
The new FT-857D version includes coverage of the U.S. 60-meter (5 MHz) band, plus the previously-optional DSP circuitry, at no additional cost!

Ultra Compact Design
Measuring just 6.1” x 2” x 9.2”, the FT-857 is the world’s smallest HF/VHF/UHF up to 100W multimode transceiver! Its rugged case design is a masterpiece of ergonomic design, with often-used switches and knobs conveniently positioned for easy access. High-Performance Receiver Design
Building on the acclaimed performance of the FT-1000D, Mark-V FT-1000MP, and FT-897, Yaesu’s engineers have crafted the FT-857’s front end for a very low noise floor, along with wide dynamic range. Utilizing an up-conversion architecture for HF with a first IF of 68.33 MHz, the FT-857 features a double-conversion superheterodyne system (triple conversion on FM), with the 2nd IF at 10.7 MHz. Extensive bandpass filtering in the front end, along with careful device selection and gain distribution, yield a receiver system ready for the strong-signal challenges of today’s crowded bands! Wide Frequency Coverage
Providing transmitter coverage of the HF, 50 MHz, 144 MHz, and 430 MHz Amateur bands, the FT-857 also includes receive coverage on 100 kHz to 56 MHz, 76 to 108 MHz, 118-164 MHz, and 420-470 MHz. Enjoy the excitement of public safety monitoring, along with weather broadcasts, AM and FM broadcasts, aviation communications, as well as the action on the Ham bands! Versatile Memory System
The FT-857 provides up to 200 “Main” memory channels, each of which may be named with an Alpha-Numeric label of up to eight characters. These 200 Memories may be separated into as many as 10 Memory Groups of 20 Memories each. For added convenience, you also get a “Quick Memory” and a “Home Channel” on each band, plus ten pairs of band-limit memories, to let you restrict operation to a sub-band, if you like. Digital Signal Processing (option)
For superior interference rejection and transmitter “talk power,” the FT-857’s optional DSP circuitry enhances both sides of the communications circuit. The FT-857’s DSP Unit features a 24-bit high-tech D/A chip for signal processing. Included are Bandpass Filter, Auto-Notch, and Noise Reduction filters, along with a Microphone Equalizer. Big Radio Tuning Dial and Outstanding Ergonomics
Ease of operation of the FT-857 is enhanced by the large-diameter (1.7”) Main Tuning Dial, similar in size to the tuning knob of many base station rigs. Selectable tuning steps of 2 kHz/4 kHz per revolution allow easy navigation around your favorite bands, while important keys and switches are strategically placed around the front panel for quick access.

Μουσικό Αριθμητάρι

Μουσικό Αριθμητάρι
Συγγραφέας:Κέλλυ Σταμουλάκη, Πηνελόπη Κολοκοτσά
Εικονογράφος:Βίλλυ Καραμπατζιά
Αρίθμηση στην σειρά:32
Μουσική:Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Τραγουδούν:
Γιάννης Ζουγανέλης, Βασίλης Λέκκας, Ορέστης Τρίκας, Μυρσίνη Δόξα, Σταμάτης Πακάκης, Γιώτα Νέγκα, Πασχάλης Τσαρούχας, Σταύρος Σιόλας, Μαριάννα Τόλη, Ευτυχία Φαναριώτη, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Ευρυδίκη
Ημερομηνία έκδοσης:14 Σεπτεμβρίου 2015
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:32
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-567-088-7
Οι αριθμοί τρελάθηκαν και στο παιχνίδι μπαίνουν,
Μικρούς, μεγάλους και παιδιά μαζί τους παρασέρνουν.
Απ’ το μηδέν το στρογγυλό στο δέκα θε να φτάσουν
Και όλα τα εμπόδια μπορούν να ξεπεράσουν.

Το «Μουσικό Αριθμητάρι» είναι ένα βιβλίο με 12 τραγούδια για τους αριθμούς που συνοδεύεται από CD. Μέσα από υπέροχες μουσικές, μελωδικές φωνές των εξαιρετικών καλλιτεχνών που ερμηνεύουν με μοναδική ευαισθησία τα τραγούδια, όμορφες εικόνες και ευφάνταστους στίχους τα παιδιά μαθαίνουν τους αριθμούς παίζοντας και διασκεδάζοντας.
Τα τραγούδια ερμηνεύουν:
Γιάννης Ζουγανέλης, Βασίλης Λέκκας, Ορέστης Τρίκας, Μυρσίνη Δόξα, Σταμάτης Πακάκης, Γιώτα Νέγκα, Πασχάλης Τσαρούχας, Σταύρος Σιόλας, Μαριάννα Τόλη, Ευτυχία Φαναριώτη, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Ευρυδίκη

MAN TGA manual / Euro 2 | MD-Trucks

MD Trucks - Holland  Februari 2016
 
MAN TGA 18.410     2001  ,Comming this week / entre cette semaine, Manual ,
ZF, Holland trucck, EURO 2 , (mechanical pump , pompe mechanique)  pour  €  10.900,- euro 
 
 
  MD Trucks | Hazeldonk 6258 | 4836 LG Breda | Holland
 
              tel. +31 6256 94 276  ( Whatsapp + Viber )
 
      erik@md-trucks.nl                     www.md-trucks.nl

Ελεωνόρα Ζουγανέλη - ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ - Ως Κι Οι Θάλασσες

ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ
“ΩΣ ΚΙ ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ”
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΜΙΝΩΣ ΜΑΤΣΑΣ
ΣΤΙΧΟΙ: ΕΛΕΝΗ ΦΩΤΑΚΗ

Κυκλοφορεί το νέο cd της Ελεωνόρας Ζουγανέλη «Μ’ ΑΓΑΠΟΥΣΕΣ ΚΙ ΑΝΘΙΖΕ» σε μουσική Μίνου Μάτσα και στίχους Ελένης Φωτάκη και Μίνου Μάτσα.(επισυνάπτεται σχετικό Δ.Τ.)
Μετά το ιδιαίτερο «ΚΛΑΙΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥ» που μας σύστησε τη νέα αυτή δισκογραφική δουλειά, ακούμε το «ΩΣ ΚΙ ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ», μια υπέροχη δυναμική μπαλάντα που μας ταξιδεύει ήδη.   
Ακούστε το τραγούδι στο YouTube:
Ως Κι Οι Θάλασσες: http://umusic.ly/OsKiOiThalasses
Ακούστε όλο το άλμπουμ στο Youtube:
Βρείτε το άλμπουμ σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και σε όλες τις streaming υπηρεσίες:

ΑΚΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΩΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ – ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ
«ΚΟΝΤΡΑ ΝΤΟΥΕΤΟ»
logo AKTHS
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ
4 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 6/2, 13/2, 20/2, 27/2
Συνεχίζονται ως τα τέλη Φεβρουαρίου οι πολύ επιτυχημένες, πολυσυζητημένες και πιο ανατρεπτικές παραστάσεις της φετινής σεζόν!
Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και η Φωτεινή Βελεσιώτου, μετά το τέλος των παραστάσεων στην ΑΚΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ,  θα είναι στη Θεσσαλονίκη στο FIX FACTORY OF SOUND για 3 μοναδικές παραστάσεις, τα Σάββατα  5, 19 και 26 Μαρτίου.

Στη Γερμανία το πρώτο διεθνές επιστημονικό συνέδριο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Στη Γερμανία το πρώτο διεθνές επιστημονικό συνέδριο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου


Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης, στησημαντικότερη στιγμή της διαδρομής της, διοργανώνει στο Βερολίνο, το πρώτο διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα "1916-1923, η Εκδίωξη, η Εξολόθρευση και η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου“ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Έρευνας της Διασποράς και των Γενοκτονιών του Πανεπιστημίου του Μπόχουμ που θα φιλοξενηθεί στο πανεπιστήμιο, Humboldt-Universität zu Berlin (Senatssaal), Unter den Linden 6, D-10117 Berlin.
Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα με τα θέματα που θα αναπτυχθούν αλλά και τις ελληνικές συμμετοχές, εδώ...

Ανδρικά Ρολόγια Casio

Edifice Redbull Limited
Baby-G Anadigi White
Edifice Black Leather Strap
G-SHOCK Anadigi Adventure Black
Edifice Chrono Black Leather Strap
Edifice Black Leather Strap