Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2009 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Υλοποιείται σήμερα Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, η εξαγγελία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τη λειτουργία συστήματος ανοιχτής διαδικτυακής επικοινωνίας με τους εργαζόμενους στην Αστυνομία, στο Λιμενικό και στο Πυροσβεστικό Σώμα. Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ( www.yptp.gr ) έχει αναρτηθεί φόρμα ηλεκτρονικής υποβολής σχολίων και προτάσεων, οι οποίες θα αξιοποιηθούν για το σχεδιασμό της νέας λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας. Όπως υπογραμμίζει και ο Υπουργός στο σχετικό μήνυμά του, στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η θεμελίωση ενός νέου επαγγελματισμού που θα σέβεται ταυτόχρονα και τα δικαιώματα του πολίτη και το ρόλο του ένστολου προσωπικού. Ο κ. Χρυσοχοΐδης καλεί κάθε ένστολο να υποβάλει τις προτάσεις του σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες που καλύπτουν όλο το φάσμα της δομής και λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής των αρχών της ανοιχτής διακυβέρνησης και διαβούλευσης της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας. Η φόρμα συμμετοχής θα παραμείνει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου για δύο μήνες και θα τηρηθούν όλες οι εγγυήσεις προστασίας των προσωπικών δεδομένων κάθε συμμέτοχου.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΝίκη Σαμαράμε δεξιά στροφή Δύο πιστολιές από Ολυμπιακό Φορέματα για γραφείο και έξοδο Ευρωστήριξη και λιτότητα τριετίας Πόλεμος ΣΥΝ με Αλαβάνο Επαγγέλματα με οικογενειακό ωράριο Τρεις λόγοι να εμβολιαστούν τα παιδιά Δημόσιο: 25.000 προσλήψεις το 2010 Έγκλημα στο Νιέφσκι Εξπρές

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Στη Χάγη το θέμα της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο επαναλαμβάνει ο Δ.Δρούτσας Το ολίσθημα της ΕΕ στην έκθεση για την Τουρκία Εδωσε 3.000 παράνομες βίζες μέσα σε ένα καλοκαίρι... Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ έχει φαντασιώσεις με την... Παναγία Ψήφισε... φιλοτουρκικά «Πολεμική» επιχείρηση η έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο για τις Ενοπλες Δυνάμεις Ηλεκτρονικός πόλεμος κατά της Ελλάδας από τον τουρκικό στρατό H Eλλάδα αλλάζει σελίδα! ΝΔ: Πρόβλημα με το σύστημα υποστήριξης της διαδικασίας Α. Σαμαράς: Οι Νεοδημοκράτες κάνουν την μεγάλη ανατροπή Οικοπεδοποιήσεις της "καμμένης γής" Εγκατέλειψαν τους Ελληνες της Μικράς Ασίας Οι Ταλιμπάν εκπλήσσουν με την στρατηγική τους! Τα παπαγαλάκια του ενδοτισμού Η ελληνική οικονομία, η Ευρώπη και το ΔΝΤ Ρημάζει ο τάφος του Σοφοκλή Οι Έλληνες της Πόλης ακόμη αντιστέκονται Οι προνομιούχοι εκβιαστές Το τουρκικό σχέδιο για τη Θεολογική Σχολή Η Σχολή της Χάλκης και ο Τezkere του 1923 Η «σκιά» του ρωσικού Στόλου στις προεδρικές εκλογές Οι δύο δρόμοι Μάχη εντυπώσεων από τον Γκρούεφσκι Το παρασκήνιο πριν από τη σύνοδο κορυφής Ε.Ε. του Δεκεμβρίου Ο ιδεολογικός άτλας των Ελλήνων

Η ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Η άσπρη λέξη της ημέρας - κερητίζειν
Θέμα της εβδομάδας: Παιχνίδια της αρχαιότητας Ποια ήταν τα παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά στην αρχαιότητα;
Ποιοι ήταν οι κανόνες που είχαν τα παιχνίδια αυτά; Άραγε έμοιαζαν, έστω και σε κάποιο βαθμό, με τα σημερινά;
Ένα από τα πιο αγαπητά παιχνίδια της αρχαιότητας ήταν το κερητίζειν.
Αν και το όνομα του συγκεκριμένου παιχνιδιού ηχεί άγνωστο στα αυτιά μας, στην πράξη μάς είναι πολύ οικείο.
Το κερητίζειν, λοιπόν, είναι το γνωστό μας χόκεϊ επί χόρτου.
Το όνομά του προήλθε από τη λέξη «κέρας» (κέρατο), επειδή οι παίκτες χρησιμοποιούσαν μπαστούνια σε κερατοειδή μορφή και είχαν ένα κυκλικό αντικείμενο ως μπάλα.Το κερητίζειν οι αρχαίοι Έλληνες το κατέτασσαν σε ειδική κατηγορία θεωρώντας ότι «κερητίζειν εστί μετά τέρψεως αθλεύειν» (= κερητίζειν σημαίνει να απολαμβάνεις την άθληση). Οι κανονισμοί του συγκεκριμένου αθλήματος, όπως επίσης το πού και το πότε ξεκίνησε, δε μας είναι γνωστά. Οι παραστάσεις όμως που έχουν βρεθεί σε διάφορα αγγεία χρονολογούνται από το 540 π.Χ. Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο υπάρχει ανάγλυφο από βάση αγάλματος με τίτλο «Έφηβοι κερητίζοντες». Στον Πλούταρχο αναφέρεται ότι σε ένα σφαιριστήριο στην αρχαία Αθήνα υπήρχε ένα άγαλμα του ρήτορα Ισοκράτη στο οποίο εμφανιζόταν να παίζει μπάλα με κυρτωμένο ξύλο. Ανάλογο ομαδικό άθλημα παιζόταν και από τους αρχαίους Αιγύπτιους, τους Πέρσες και τους Αζτέκους. Λεξικό - Ημερολόγιο 2010 με δείκτη ευτυχίας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

«OTTOMAN DOCUMENTS AN EXPULSION GREEKS FROM ASIA MINOR IN 1913-1914» Καλύτερα Διάκος... ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗ

Παρουσίαση του βιβλίου της Mαρώς Τριανταφύλλου

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στο FLORAL
Η συγγραφέας Mαρώ Τριανταφύλλου θα υπογράψει και θα διαβάσει αποσπάσματα του βιβλίου της "Η Δάφνη και το βουνό" από την ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
ο συγγραφέας Δημήτρης Κούνδουρος και η εικαστικός - συγγραφέας Ηρώ Νικoπούλου.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Ευθύμης Παπαδημητρίου, καθηγητης φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στις 7 το απόγευμα

Ο ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΛΙΒΑΝΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

"Πέντε λεπτά πριν το ηλιοβασίλεμα"
Αργυρόπουλος Παναγιώτης ISBN: 978-960-14-2013-4 Αρ. σελίδων: 461 Έχουμε πραγματικά έλεγχο στη ζωή μας;
Οι απώλειες μας χωρίζουν ή μας ενώνουν; Αν τα νεανικά μας χρόνια δεν υπήρξαν ποτέ ειδυλλιακά, αθώα και πολλά υποσχόμενα, πόσο μπορούν να καθορίσουν το μέλλον μας;
Έξι παλιοί συμμαθητές συναντιούνται ξανά μετά από πολλά χρόνια. Δεν το είχαν προσχεδιάσει. Η μοίρα το θέλησε να βρεθούν την ίδια στιγμή στο χωριό που γεννήθηκαν. Αναμνήσεις, όνειρα, έχθρες και απωθημένα βγαίνουν πάλι στην επιφάνεια και οι παλιές πληγές ανοίγουν.
Πόσο τελικά τους έχει καθορίσει το παρελθόν;
Ποιες παγίδες έστησαν ο ένας στον άλλο και ο καθένας στον εαυτό του; Λίγο πριν σβήσει κάθε ελπίδα ότι θα μπορέσουν να ξαναγίνουν ολόκληροι, ότι ίσως κάποτε συνδέσουν τα σκόρπια κομμάτια τους, ανακαλύπτουν πως, σε κάποιες περιπτώσεις, για να πας μπροστά πρέπει πρώτα να γυρίσεις πίσω. Γιατί ως πότε μπορεί κάποιος ν’ ανέχεται τις κακίες των άλλων; Για πόσο καιρό μπορεί κανείς να παριστάνει το τενεκεδάκι για να πετάνε οι υπόλοιποι τα σκουπίδια τους; Ως πού φτάνουν τα όρια της υπομονής και της ανεκτικότητας και πόσα δόντια πρέπει να επιστρατεύσει η αγανάκτηση, για να ροκανίσει το μάλλινο ρούχο της μαλθακότητας που καλύπτει την οργή και το µίσος;(...)Έχει, λοιπόν, κι η ελευθερία το τίμημά της. Σε περιμένει σαν γριά μάγισσα να σε χώσει µες στο καζάνι µε τα φίλτρα της, για να δει αν θ’ αντέξεις, και μετά σε πετάει στο πέλαγο το αφρισμένο και σου λέει «κολύμπα». Έτσι είναι η ελευθερία. ?ε χαρίζεται σε κανέναν. Θέλει ν’ αντέχεις και στο καυτό και στο κρύο.
Κορόιδα είναι οι περισσότεροι άνθρωποι που δεν έχουν περάσει ούτε από δίπλα της;

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

Μήπως το αλογάκι της Λάρισας δεν είναι τόσο αθώο?

Μήπως το αλογάκι της Λάρισας δεν είναι τόσο αθώο? Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Όσο και αν κάποιοι χρυσώνουν το "άρρωστο" χάπι, το θέμα είναι/ήταν σοβαρό και ίσως πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες.
Όχι για να τιμωρηθούν οι ομάδες και οι παίκτες, κυρίως γιατί υπάρχουν χιλιάδες παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που κατακλύζουν αθλητικά κέντρα και χώρους άθλησης χωρίς τα απαραίτητα ιατρικά πιστοποιητικά.
Το πρόβλημα κρύβεται δίπλα μας, στα γυμναστήρια, στα γήπεδα 5x5 και στα σχολικά πρωταθλήματα.
Ας το δούμε και ας προλάβουμε ότι μπορούμε.
Με εκτίμηση
Η διαχειριστική ομάδα τουIbis blog (http://ibisclub.blogspot.com/)
"keep Blogging Keep Sharing Your Thoughts"

Αλληλεγγύη προς τον Παλαιστινιακό Λαό

Η Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Νοεμβρίου, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που ελήφθη το 1977, με σκοπό να κάνει γνωστό στο διεθνές κοινό το παλαιστινιακό πρόβλημα.Η 29η Νοεμβρίου επιλέχθηκε ως ημερομηνία του εορτασμού, επειδή έχει σπουδαία σημασία για τον παλαιστινιακό λαό.
Στις 29 Νοεμβρίου του 1947 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε την απόφαση 181, η οποία προέβλεπε την δημιουργία δύο ξεχωριστών κρατών στην περιοχή της Παλαιστίνης, ενός «Ιουδαϊκού» και ενός «Αραβικού», με κοινή πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, που θα υπόκειτο σε ειδικό καθεστώς.
Από τα δυο κράτη που προέβλεπε, μόνο το Ισραήλ υφίσταται.
Οι παλαιστίνιοι, που αριθμούν γύρω στα 8 εκατομμύρια ψυχές, μόλις τώρα κάνουν τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία του δικού τους κράτους.
Πολλοί, όμως, Παλαιστίνιοι ζουν ακόμη σε εδάφη που κατέχουν οι Ισραηλινοί, συμπεριλαμβανομένης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Αυτή είναι η τεθωρακισμένη Mercedes του Ριζάι!

Αυτή είναι η τεθωρακισμένη Mercedes του Ριζάι!http://totefteri.blogspot.com/

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR

Σοβαρές παρενέργειες σε 4 Έλληνες από το εμβόλιο της γρίπης!

Σοβαρές παρενέργειες σε 4 Έλληνες από το εμβόλιο της γρίπης!Απολίτιστο Στέκι

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΦΤΕΡΙ

Tα 200 καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών Κλωνοποίηση σκληρών δίσκων χωρίς PC Προσκλήσεις αντιεξουσιαστών διεθνώς για τις 6 Δεκεμβρίου Έλληνας ερευνητής δημιουργεί ηλεκτρισμό από τη ροή του αέρα Το Ελληνικό Facebook Οι 20 μεγαλύτερες χώρες πληθυσμιακά στον πλανήτη

Σκηνές ροκ στις εκλογές της ΝΔ στα Γιάννενα!

Σκηνές ροκ στις εκλογές της ΝΔ στα Γιάννενα!