Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ - 50% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΙΩΛΚΟΣ - 06/2010

"RECORD" Νέα εβδομαδιαία μουσική εφημερίδα

Η μουσική εβδομαδιαία εφημερίδα είναι γεγονός! Και το όνομα αυτής “RECORD”. H νέα αυτή προσπάθεια απαρτίζεται από ανθρώπους που αγαπούν παθολογικά τη μουσική και κάθε Σάββατο από 26/6 , H “RECORD” θα σας δίνει ραντεβού... στα περίπτερα της χώρας. Το πρώτο τεύχος της εφημερίδας μοιράστηκε δωρεάν στις συναυλίες των Aerosmith και των "Big Four" και επίσης μοιράστηκε και σε γνωστά ροκ στέκια της πόλης. Μερικά λόγια για τη “RECORD” Το ρητό «κάθε αρχή και δύσκολη» δεν ισχύει πάντα. Μπορεί να βρίσκει εφαρμογή στη συντριπτική πλειοψηφία των καθημερινών καταστάσεων αλλά όταν μιλάμε για μουσική-πόσο μάλον όταν μιλάμε για ροκ μουσική- η αρχή αυτή είναι πιο εύκολη από όσο μπορεί να φανταστεί ο μέσος αναγνώστης. Το πάθος, το μεράκι και η αγάπη για την καλή ξένη (αλλά και ελληνική μουσική) κάνουν τα πάντα εύκολα. Χωρίς πολλές σκέψεις, χωρίς τεράστιους προβληματισμούς, χωρίς μεγαλεπήβολα πλάνα. Έτσι απλά, χωρίς προλόγους και βαρύγδουπες προαναγγελίες, το “RECORD” είναι κοντά σας. Το concept απλό και κατανοητό. Μια εφημερίδα αποκλειστικά για τη μουσική. Με έμφαση στο ροκ, με αγάπη στα σκληρά ακούσματα. Συναυλίες, νέες κυκλοφορίες, αφιερώματα. Με τη δική σας βοήθεια και τις δικές σας παρατηρήσεις, ίσως να τα καταφέρουμε καλύτερα. Αυτό άλλωστε είναι το “RECORD”. Μια μουσική εφημερίδα ανοικτή στην επικοινωνία, ένα έντυπο που θα επιδιώκει να βελτιώνεται κάθε Σάββατο. Ξεκινάμε λοιπόν με όνειρα και φιλοδοξίες, αλλά χωρίς μεγάλα λόγια και υποσχέσεις. Τα υπόλοιπα στη πορεία. Στο...χαρτί. Καλές ακροάσεις και καλές αναγνώσεις. Facebook: http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100001211617572 Βlog: http://record-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_21.html Email: record.gr@gmail.com

ΚΕΔΗΧ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ Κ.Ε.ΔΗ.Χ ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077 FAX : 28210 74332 Email : dipeh@otenet.gr Μολιέρου "Ο Αρχοντοχωριάτης" Τη διάσημη κωμωδία του Μολιέρου «Ο Αρχοντοχωριάτης» θα παρουσιάσει το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ το καλοκαίρι του 2010 σε όλη την Ελλάδα σε μετάφραση-διασκευή-σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου με τον Δημήτρη Πιατά στον επώνυμο ρόλο του Κυρ Ιορδάνη (Αρχοντοχωριάτης). Ο κυρ-Ιορδάνης είναι ένας ευκατάστατος νοικοκύρης. Τίποτα δεν του λείπει. Έχει εισοδήματα, ένα άνετο σπιτικό, μια υπέροχη σύζυγο και μια τρισχαριτωμένη κόρη που τον αγαπά και τον σέβεται. Κανονικά θα έπρεπε να είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος πάνω στη γη. Έχει όμως προσβληθεί από μια φοβερή ασθένεια: τη μεγαλομανία. Θέλει να δείχνει ανώτερος απ' αυτό που πραγματικά είναι. Πασχίζει να απαλλαγεί από τη "ρετσινιά" της ταπεινής καταγωγής του και να αποκτήσει τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της ανώτερης τάξης, της αριστοκρατίας. Μαϊμουδίζει συμπεριφορές ξένες προς την ιδιοσυγκρασία και την ανατροφή του, μιμείται το life style που επικρατεί στο παλάτι του βασιλιά Λουδοβίκου 14ου, σπαταλάει τεράστια ποσά σε δασκάλους για να τον μεταμορφώσουν, ώστε να γίνει αποδεκτός από την άρχουσα τάξη. Το ψώνιο του και την αφέλειά του εκμεταλλεύεται ο αδέκαρος, ξεπεσμένος Κόμης Δοράντης και τον ταράζει στα δανεικά κι αγύριστα, καθώς ο καλοκάγαθος αστός κυρ-Ιορδάνης ονειρεύεται να παντρέψει με τον Κόμη την κόρη του Λουκίλη και να εισχωρήσει με αυτόν το γάμο στους κύκλους της αριστοκρατίας. Έλα όμως που η Λουκίλη αγαπάει έναν όμορφο νεαρό της δικής της τάξης, τον Κλεόντη!...Αυτός, με τη συμπαράσταση της Κυρίας Ιορδάνη, της πιστής της καμαριέρας Νικολέτας, αλλά προπάντων χάρη στα κόλπα του Κοβιέλου -του δαιμόνιου υπηρέτη του, θα παρακάμψει όλα τα εμπόδια και θα αποκτήσει την αγαπημένη του, δίνοντας στον Αρχοντοχωριάτης ένα...φάρμακο πολύ πικρό, αλλά όχι και σίγουρα αποτελεσματικό. Μετάφραση-Διασκευή-Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλατζόπουλος Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς Κοστούμια: Βάλια Μαργαρίτη Μουσική: Δημήτρης Λέκκας Χορογραφίες: Κατερίνα Ανδριοπούλου Στίχοι τραγουδιών: Γιάννης Καλατζόπουλος Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Πιατάς, Τάσος Παλαντζίδης, Γιάννης Καλατζόπουλος, Τάκης Παπαματθαίου, Ελένη Κρίτα, Νικολέτα Βλαβιανού, Γιώργος Χρανιώτης, Θεοδώρα Σιάρκου, Ιωάννα Μυλωνά, Στέλλα Δρογγίτη. ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: 9.30 μ.μ. ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 20 € κανονικό, 15€ φοιτητικό, μαθητικό. πολυτεκνικό, κάρτα πολιτισμού

Βραβείο Θεατρικής Μετάφρασης «Μάριος Πλωρίτης» 2010

Τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010 και ώρα 8:30 μ.μ. απονέμεται το Βραβείο Θεατρικής Μετάφρασης «Μάριος Πλωρίτης» 2010 σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο «Από Μηχανής Θέατρο» (Ακάδημου 7, Μεταξουργείο).

Η βραχεία λίστα (short list) των υποψηφίων είναι η εξής:

1. Βαροπούλου Ελένη. «Μάουζερ» του Heiner Müller (Θέατρο ΑΤΤΙΣ, σκηνοθεσία: Θεόδωρος Τερζόπουλος)

2. Δεκαβάλλα Αννίτα. «Πολύ Καλά» της Lisa Kron (Θέατρο Εξαρχείων, σκηνοθεσία: Τάκης Βουτέρης)

3. Δεπάστας Γεώργιος. «Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι» του Marius von Mayenburg (Από Μηχανής Θέατρο, σκηνοθεσία: Θανάσης Σαράντος)

4. Καλαϊτζή Γλυκερία. «Στην Εξοχή» του Martin Crimp (Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» - Θέατρο Αμαλία, σκηνοθεσία: Γλυκερία Καλαϊτζή)

5. Καψάλης Διονύσης. «Βασιλιάς Ληρ» του William Shakespeare (Κ.Θ.Β.Ε. - Βασιλικό Θέατρο, σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός)

Η Επιτροπή, που συγκέντρωσε και αξιολόγησε όλα τα μεταφρασμένα έργα (πλην αρχαίου δράματος) που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην ελληνική θεατρική σκηνή κατά την περίοδο 2008-2009,αποτελείται από τους:

- Σάββα Πατσαλίδη (πρόεδρο, καθηγητή θεατρολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)

- Ξένια Καλογεροπούλου (ηθοποιό, μεταφράστρια, συγγραφέα, σκηνοθέτιδα)

- Μαρία Ευσταθιάδη (μεταφράστρια, συγγραφέα)

- Βίκτωρα Αρδίττη (σκηνοθέτη, διευθυντή Δραματικής Σχολής Εθνικού Θεάτρου, επίκουρο καθηγητή σκηνοθεσίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)

- Χριστόφορο Χαραλαμπάκη (καθηγητή γλωσσολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών)

Το βραβείο θα απονείμει ο Στρατής Πασχάλης, περυσινός αποδέκτης της διάκρισης, και συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Αποσπάσματα από τις μεταφράσεις της βραχείας λίστας θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Ματίνα Ντούσκου και Μάνος Καρατζογιάννης (με τη σκηνοθετική φροντίδα του Τάκη Τζαμαργιά).

Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει η δημοσιογράφος Σοφία Ιορδανίδου, με πρωτοβουλία της οποίας θεσμοθετήθηκε το Βραβείο στη μνήμη του Μάριου Πλωρίτη.

Θα ακολουθήσει δεξίωση στους χώρους του θεάτρου.

Το «Βραβείο Θεατρικής Μετάφρασης Μάριος Πλωρίτης» θεσμοθετήθηκε το 2007 από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ και οργανώνεται με την πολύτιμη στήριξη τουΕυρωπαϊκού Κέντρου Μετάφρασης (Ε.ΚΕ.ΜΕ.Λ.).

Αποδέκτες του Βραβείου:

- 2009. Στρατής Πασχάλης για τη μετάφραση του έργου «Συρανό ντε Μπερζεράκ» του Edmond Rostand (ΚΘΒΕ, σκην. Εύης Γαβριηλίδης)

- 2008. Κοραλία Σωτηριάδου για τη μετάφραση του έργου «Ηλέκτρα» του Hugo von Hofmannsthal (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σκην. Θωμάς Μοσχόπουλος)

Οργάνωση: Δ Ι Ο Ν Υ Σ Ο Σ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΝΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ2552028280, www.dionysos-net.gr

- Με την οργανωτική υποστήριξη του Ε.ΚΕ.ΜΕ.Λ Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης - Λογοτεχνία και Επιστήμες του Ανθρώπου 2103639520, www.ekemel.gr

- Με την αρωγή της Εταιρίας Θεάτρου Συν-Επί (+,Χ) - Από Μηχανής Θέατρο

2105231131, www.syn-epi.com

Ανακοίνωση της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ

Ανακοίνωση της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος
Η Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. ανακοινώνει ότι οι ανοιχτές για το κοινό διπλωματικές εξετάσεις της σχολικής περιόδου 2009-2010 θα διεξαχθούν ως εξής:
Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010, 9:00 μ.μ. Διπλωματικές εξετάσεις στον Χορό Διδασκαλία: Αναστασία Θεοφανίδου Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010, 9:00 μ.μ. Διπλωματικές εξετάσεις στην Υποκριτική Διδασκαλία: Λίνα Λαμπράκη Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010, 9:00 μ.μ. Διπλωματικές εξετάσεις στην Υποκριτική Διδασκαλία: Γιάννης Ρήγας Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Λ. Ηρώων 30 69100 Κομοτηνή Τηλ: 25310 24498, 81006 Φαξ: 25310 81555 email: press@gpetalotis.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ O Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, το Σάββατο 26 Ιουνίου 2010 δέχθηκε στο Πολιτικό του Γραφείο και συνεχάρη για την επιτυχία του τον Εμμανουήλ Αλεξίου, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοάμυνας-Πολεμικών Τεχνών 2010, στην κατηγορία «Τεχνικές Αυτοάμυνας». Ο Γιώργος Πεταλωτής συνομίλησε για αρκετή ώρα με το νεαρό πρωταθλητή και του εξέφρασε τη χαρά, την ικανοποίηση αλλά και την τιμή που αισθάνεται τόσο ο ίδιος, όσο και ολόκληρη η τοπική κοινωνία, για το γεγονός ότι ένας νέος από την Κομοτηνή κατέκτησε μια τόσο σημαντική διάκριση σε Παγκόσμια Αθλητική Διοργάνωση. Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Γιώργος Πεταλωτής τόνισε πως είναι διπλά σημαντικό το ότι ο νεαρός αυτός αθλητής προέρχεται από μια ομάδα, ιδιαίτερη, όπως συνηθίζεται να αποκαλείται, επισημαίνοντας πως: «Ο δεκατριάχρονος Πρωταθλητής είναι ένα παιδί που δείχνει ότι, όταν υπάρχει θέληση, όλοι μπορούμε να πάμε μπροστά. Του εύχομαι ολόψυχα να προχωρήσει και στη ζωή του, να ξεχωρίζει, να δίνει τις μάχες του και αυτός και η οικογένειά του, διότι από εκεί ξεκίνησε. Αυτό το παιδί, αυτή η οικογένεια δίνουν μάχες και αποδεικνύουν ότι μπορούν να τις κερδίσουν.Αποτελούν παράδειγμα για όλους μας. Αποδεικνύουν ότι η Ελληνική Περιφέρεια έχει ανεκμετάλλευτες δυνάμεις και παράλληλα ότι η χώρα μας, η οποία συμμετείχε μαζί με δεκάδες άλλες χώρες σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μπορεί να μας κάνει υπερήφανους, όχι μόνο στο χώρο του αθλητισμού. Ταυτόχρονα καταδεικνύουν ότι οι αγώνες που κάνουμε είναι πολύ μεγαλύτεροι και ευρύτεροι και πρέπει να τους κερδίζουμε, εφόσον υπάρχει θέληση και στόχος. Εύχομαι στον Μανόλη, την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοάμυνας να την κατακτά πάντα στη ζωή του. Ελπίζω όλα τα παιδιά της περιοχής αλλά και της Ελλάδας να τον έχουν ως πρότυπο». Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ο Γιώργος Πεταλωτής επιβράβευσε το Μανόλη Αλεξίου με ένα συλλεκτικό αναμνηστικό από το Μουσείο Μπενάκη και με ένα βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία και του Πρόεδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών, κ. Θωμά Σμιάρη, τον οποίο επίσης συνεχάρη ο Γιώργος Πεταλωτής για το γεγονός ότι «έχει βάλει πολλά παιδιά σε ένα δρόμο, αυτόν του αθλητισμού, διδάσκοντάς τους ότι υπάρχουν άξιες και ιδανικά».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Αγαπητοί αναγνώστες,
Φέτος το καλοκαίρι αντιμετωπίζουμε την κρίση με… ορθότερη κρίση. Επίσης, διαβάζουμε φανταστικά βιβλία και ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ! Λαμβάνουμε μέρος στον μοναδικόταξιδιωτικό διαγωνισμό και ίσως να είμαστε ανάμεσα στους τυχερούς αναγνώστες που θα επισκεφτούν τέσσερις υπέροχους ελληνικούς προορισμούς το Σεπτέμβρη! Τον Ιούνιο γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και επειδή πλέον είμαστε ευαισθητοποιημένοι απέναντι στη φύση και στο κοινωνικό σύνολο, κάνουμε ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ και, με την ευκαιρία, ξεδιαλύνουμε ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ με τη βοήθεια του ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗ. Διαβάζουμε βιβλία που είναι τυπωμένα σε χαρτί ελεύθερο χημικών ουσιών και παιδικά βιβλία που τυπώνονται σε 100% ανακυκλωμένο χαρτί. Συνεισφέρουμε σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, επιλέγοντας βιβλία που στηρίζουν το έργο τους μέσω της διάθεσης μέρους των κερδών (ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΠΑΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ Ο ΠΕΛΗΣ, Η ΠΑΡΔΑΛΗ ΚΑΙ ΕΓΩ). Χρησιμοποιούμε υφασμάτινες τσάντες Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ ή έστω βιοδιασπώμενες πλαστικές σακούλες και επεκτείνουμε διαρκώς τις δράσεις μας. Διαβάζουμε το οικολογικό θρίλερ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΦΑΛΑΙΝΑΣ, την εφηβική περιπέτεια ΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ 3: ΑΡΚΤΙΚΗ, Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ, ενώ σπάμε μαζί με τα παιδιά μας το κεφάλι μας να βρούμε τι κοινό έχει ο μη κυβερνητικός οργανισμός ΑΡΧΕΛΩΝ με το βιβλίο ΑΝΩ ΛΕΧ του πασίγνωστου Ρόαλντ Νταλ! Αγναντεύοντας τη ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΕΛΗΝΗ με καλοκαιρινή διάθεση, ελπίζουμε σε έναν ΕΡΩΤΑ Μ’ ΕΝΑ ΚΛΙΚ και, για να μη ρωτάμε «ΜΕ ΘΥΜΑΣΑΙ;», φροντίζουμε να ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ! Και αυτόν το μήνα, μοιραζόμαστε διάφορα ΔΩΡΑ! Εκτός από τα ΤΑΞΙΔΙΑ, ένας τυχερός θα μπορέσει να παρακολουθήσει δωρεάν το σεμινάριο μαγειρικής του διάσημου σεφΑλέξανδρου Παπανδρέου τον Οκτώβριο, ενώ όλοι μπορούμε να απολαύσουμε τις ξεχωριστές συνταγές του ΜΕ ΤΥΡΙΑ ή ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΕΣ. Κατεβάζουμε τα επιτραπέζια παιχνίδια τηςΣΚΟΥΠΙΔΑΝΙΑΣ και της ΤΕΡΗΔΟΝΟΥΠΟΛΗΣ και μπαίνουμε σε κλήρωση για ένα DVD της ταινίας Ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΚYΡΙΟΣ ΦΟΞ, η οποία βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ! Μιλώντας για δώρα, πέρασε κι η Γιορτή του πατέρα. Αν ξεχαστήκαμε, είναι πάντα η κατάλληλη στιγμή για να του χαρίσουμε ένα βιβλίο που θα τον καθηλώσει όπως τα: Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΑ, ΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΣΤΡΑΝΤΙΒΑΡΙΟΥΣ και ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΗΣ ΣΦΗΓΚΑΣ – ή διαλέγουμε κάποιον άλλο τίτλο από τα διάφορα βιβλία περιπέτειας,μυστηρίου και ιστορίας, που είναι ενδεδειγμένα αναγνώσματα για άντρες! Τέλος, φέτος το καλοκαίρι δε χάνουμε το ΜΟΥΝΤΙΑΛ! Παίζουμε ΜΠΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ GUMMY BEAR και γινόμαστε ΑΠΑΙΧΤΟΙ ΜΠΑΛΑΔΟΡΟΙ παρέα με τον ΑΣΟ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ! Επειδή ένα βιβλίο δροσίζει τη σκέψη, σας προτείνουμε βιβλία για τις Παγκόσμιες Ημέρες αυτού του μήνα:
4/6: Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Επιθετικότητας Εναντίον των Παιδιών 4/6: Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Επιθετικότητας Εναντίον των Παιδιών 8/6: Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών 12/6: Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Παιδικής Δουλείας 14/6: Παγκόσμια Ημέρα των Weblogger 20/6: Γιορτή του Πατέρα 20/6: Παγκόσμια Ημέρα Για τους Πρόσφυγες 21/6: Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής 23/6: Ολυμπιακή Ημέρα 26/6: Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών 26/6: Παγκόσμιας Ημέρα Συμπαράστασης στα Θύματα Βασανιστηρίων 8/7: Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας
Ραντεβού στην 24η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι, περίπτερο 19-20-21, από 11 έως 27 Ιουνίου!

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics * H Τουρκία ευφραίνεται – Όχι όμως οι καταπιεσμένοι * Ο τουρκικός στρατός επέστρεψε στην πρακτική που θυμίζει τη δεκαετία του 1990 * Σε αναστολή η πώληση ισραηλινών UAV στη Ρωσία * Η αποστρατιωτικοποίηση παραδίδει την Κύπρο στην Τουρκία * Η Τουρκία αλλάζει τους κανόνες παιχνιδιού στη Μέση Ανατολή * Ψευδές το δίλημμα λιτότητα ή ανάπτυξη * Η Αγγλία θέτει περιορισμό στον αριθμό των μεταναστών που θα δεχτεί. Να την καταγγείλλουν οι Έλληνες αντιρατσιστές!!! * Στρατηγικό αβαθές και στη ΝΑ Τουρκία * Αντ. Σαμαράς: Στρατηγική απαλλαγής από το μνημόνιο * O λύκον το πόστ'ν ατ' αλλάζ', το ταπιάτ'ν ατ' 'κι αλλάζ' * Aνθελληνικό επεισόδιο στο αλβανικό Κοινοβούλιο * Ερντογάν: «Ξέρουμε τους υπερεργολάβους του ΡΚΚ» * Αποχώρηση των βρετανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν θέλει ο Κάμερον * ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ:Η αποφασιστική αποκαθήλωση * Το ποσοστό ανεργίας στην Τουρκία ανά νομό * Τελικά δεν πρόκειται να βάλουμε μυαλό; Πάλι λαμογιές και αθλιότητες; * ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ * ΥΠΕΞ - Παρουσίαση από το Δ. Δρούτσα και το Σ. Κουβέλη των προτεραιοτήτων της ελληνικής προεδρίας στον ΟΣΕΠ * Συνάντηση Κιλιτσντάρογλου με Ευρωπαίους αξιωματούχους * Το μακρύ, καυτό καλοκαίρι του Ταγίπ Ερντογάν.Η Ευρώπη απομακρύνεται, η «ισλαμοποίηση» βαθαίνει * ΗΠΑ προς Τουρκία: «Δείξτε ότι ανήκετε στη Δύση»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS

* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ "ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ" * Οι περιπέτειες του Ποντιακού Ελληνισμού στη Ρωσία * Παρχάρια 2010 * Ομιλία της κύριας Ulla Hoffmann στις 19 Μαΐου 2010, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Η πρόκληση συνεργασίας Ελλάδος – Κύπρου – Ισραήλ

Φυγή στο πουθενά; ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!

Φυγή στο πουθενά; ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ! Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ 26η Ιουνίου, η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και δυστυχώς τα στατιστικά στοιχεία επιβεβαιώνουν ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ότι τα ελληνόπουλα καταγράφουν «πρωτιές» μέσα στους κόλπους της μεγάλης μας οικογένειας που ακούει στο όνομα Ευρωπαϊκή Ένωση…Αυτές οι «πρωτιές» δεν μας κάνουν περήφανους ακριβώς επειδή το να κατέχεις την πρώτη θέση σε θανάτους από ναρκωτικές ουσίες δεν είναι δυνατόν να ικανοποιεί κανέναν μας. Σήμερα καταθέτω προσωπικές μου εμπειρίες. Την πρώτη μου επαφή με άτομα-χρήστες την είχα στη Νέα Υόρκη στις αρχές της δεκαετίας του ’60. Την εποχή εκείνη σπούδαζα κοινωνιολογία-ψυχολογία στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Γνώρισα τον 11-χρονο Τζίμη, ένα πανύψηλο νέγρο στο κέντρο νεότητας του Χάρλεμ καθώς είχαμε επισκεφθεί την περιβόητη συνοικία των νέγρων της Νέας Υόρκης μέσα στα πλαίσια ενός μαθήματος του μακαρίτη Νέγρου ψυχολόγου καθηγητή μου Δρ Kenneth Clark, Πρώτου Αφροαμερικανού Προέδρου της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρίας. Εκεί είχα το θλιβερό προνόμιο να γνωρίσω από κοντά τη δυστυχία των ανθρώπων που βρίσκονται εκτός του συστήματος, επιδερμικά διαφορετικοί, αντικοινωνικοί, συμμέτοχοι στην φθορά των κοινωνικών προβλημάτων, χωρίς μοίρα στον ήλιο της πλουσιότερης χώρας του πλανήτη μας…Τότε πίστεψα ότι ο ψεύτικος κόσμος της φυγής στα ναρκωτικά είναι δελεαστικά πειστικός για άτομα που αισθάνονται ότι βρίσκονται στις παρυφές του κοινωνικο-οικονομικού και πολιτισμικού γίγνεσθαι, για άτομα περιθωριακά. Μερικά χρόνια αργότερα υποχρεώθηκα να αναθεωρήσω τις αιτιολογικές μου απόψεις για τη χρήση ναρκωτικών όταν γνώρισα ως Γενικός Διευθυντής των ΚΕΘΕΑ Spectrum House της Κοινοπολιτείας της Μασαχουσέτης την 15χρονη Τζιλ. Μπορεί ο Τζίμη να ήταν πειστικός αιτιολογώντας την εμπλοκή του στα ναρκωτικά ως άτομο που δεν γνώρισε οικογενειακή θαλπωρή, ήταν πάμφτωχος, περιθωριακός, νέγρος σε μια χώρα πλούσια και λευκή! Ακόμη πιο πειστική ήταν όμως, τουλάχιστον στον εαυτό της, η Τζιλ καθώς θεωρούσε ότι αρκούσε η περιέργεια και μια κακιά παρέα για να εμπλέξει στον αδυσώπητο κόσμο των ναρκωτικών μια ωραία έφηβο, μέλος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες της Βοστόνης! Ο Τζίμη έκανε ναρκωτικά γιατί δεν είχε τίποτε! Η Τζιλ έκανε ναρκωτικά επειδή είχε τα πάντα! Εάν θελήσουμε να πιστέψουμε τους χρήστες ουσιών, τελικά, οι αιτίες που φαίνεται να τους έχουν οδηγήσει στα ναρκωτικά είναι τόσες όσες και τα άτομα που κάνουν χρήση. Κάθε νέος και νέα, κάθε μεγαλύτερο στην ηλικία άτομο που κάνει χρήση έχει μια σχετικά πειστική, αν όχι για όλους εμάς τους υπόλοιπους, τουλάχιστον για τον εαυτό του ιστορία, ένα λιγότερο ή περισσότερο δραματικό σενάριο ερμηνείας της αυτοκαταστροφικής του συμπεριφοράς που τελικά συμπαρασύρει στη φθορά οικονομικά, κοινωνικά, ψυχολογικά και όλη την υπόλοιπη οικογένεια. Τέσσερις δεκαετίες έρευνας και προσφοράς υπηρεσιών σε εξαρτημένα άτομα στην Αμερική και την Ευρώπη με έχουν οδηγήσει στη διαπίστωση ότι η ναρκομανία είναι πολυσύνθετο και πολυεπίπεδο πρόβλημα που απαιτεί ανάλογες προσεγγίσεις για τον χειρισμό του σε θεσμικό και σε ατομικό επίπεδο. Δεν ελέγχεται μόνο με αστυνομικές μεθόδους, δεν λύνεται μόνο με την οργανική απεξάρτηση και την ψυχοκοινωνική θεραπεία του ατόμου δεν θα εξαλειφθεί επειδή θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά κάποιοι μεγαλέμποροι θανάτου! Όλα τα παραπάνω τα χρειαζόμαστε ταυτόχρονα και μαζί τους χρειάζεται να ξαναθυμηθούμε, εάν το μπορέσουμε, την αξία που έχουν τα παιδιά μας, να βιώσουμε τη θεραπευτική δύναμη της αγάπης, να ανασύρουμε από το υποσυνείδητό μας τα νοήματα για τη ζωή καθώς όλα αυτά έπεσαν «θύματα» της παρεξηγημένης έννοιας της ευμάρειας και του πλούτου που υπόσχονται απατηλά πολύ περισσότερα από όσα τελικά μπορούν να μας προσφέρουν… Εδώ και πολλά χρόνια η ελληνική πραγματικότητα με έκανε να ξεχάσω τη Νέα Υόρκη και τη Μασαχουσέτη, το Τζίμη και τη Τζιλ καθώς ιστορίες καθημερινού δράματος ακούει κανείς και από τον 13χρονο Παναγιώτη στη Θεσσαλονίκη και τη 14χρονη Μαρία στην Αθήνα! Η αδυσώπητη πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά νέοι και ώριμοι συνάνθρωποί μας στον δικό μας τον ελλαδικό χώρο καθώς εμπλέκονται στα γρανάζια της καταστροφικής κερδοσκοπίας των εμπόρων του λευκού θανάτου είναι μια ΠΙΚΡΗ πραγματικότητα που τη συνθέτουν κάθε χρόνο εκατοντάδες θανάτων που αφήνουν στους εμπόρους των καρτέλ της κοκαΐνης στην Νότια Αμερική, της ηρωίνης από στο Αφγανιστάν και την Τουρκία, της μαριχουάνας σε κάθε σημείο της Ελλάδας και του πλανήτη κέρδη αμέτρητων εκατομμυρίων ευρώ….

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics "Κουράστηκα να ζητάω και να μάχομαι για το αδύνατο" B. Πούτιν: "Πληρώστε με αγροτικά προϊόντα τα BMP-3" 'Ελεύθερο' το πλοίο "Σαντιάγκο" ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ» ΠΡΟΕΔΡΙΑ Αιφνίδιες εξελίξεις στην ΕΛΒΟ Μια «νταβουτογλιανή» προβοκάτσια με ασύλληπτες θερμές επιπτώσεις για τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο Ο επικίνδυνος πειρασμός της ελληνοϊσραηλινής προσέγγισης και ο δρόμος του μοναχικού πολεμιστή Oι Κούρδοι της Τουρκίας ετοιμάζονται να ανακηρύξουν δημοκρατική αυτονομία Τα παράδοξα ενός διαγωνισμού στη Β΄ ΔΥΠΕ New regulation bans torture confessions Ο φίλος μας ο Λευτεράκης Ο κώδικας επικοινωνίας Ιερουσαλήμ - Αγκυρας Δικαίωση Κούρδου πολιτικού Καμία πρόοδος με την ΠΓΔΜ Δύσκολη αποστολή ξανά για τον Πετρέους Στο Αφγανιστάν ο αρχιτέκτονας της στρατηγικής του Ιράκ Κυβέρνηση «μαθητευόμενων μάγων» Ποιος μας οδηγεί σε ντόμινο χρεοκοπίας... Η αυτοθυσία του 286 ΜΤΠ Τουρκικό Υπόδειγμα: «Συνταγή Κύπρου»! Ο Ερντογάν προσκάλεσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ "Γεράκια λιτότητας" οι Γερμανοί Προσοχή, κίνδυνος χιονοστιβάδας χρέους... Συνάντηση Ομπάμα-Μεντβέντεφ στον Λευκό Οίκο Γκ. Ιβάνοφ: "Υπάρχει κλίμα εμπιστοσύνης με τις αρχές της Ελλάδας" Συνέντευξη του Υφυπουργού ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη στον REAL FM 97,8 και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου