Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και το άλογο – Η ιστορία ζωντανεύει



«Τι θέλεις να γίνεις, όταν μεγαλώσεις;» ρώτησε ο τυφλοπόντικας.
«Καλός» είπε το αγόρι.
Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και το άλογο – Η ιστορία ζωντανεύει, το νέο βιβλίο του Charlie Mackesy κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος!

Μια πολυτελής έκδοση του βιβλίου το οποίο βασίστηκε στην ταινία μικρού μήκους που ζωντάνευσε στην οθόνη του BBC και απέσπασε το BAFTA και το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους. Την επιτυχία αυτή έφερε η ομαδική δουλειά από 100 συνεργάτες μέσα σε 2 χρόνια, με τον Charlie Mackesy να δίνει χρώμα στις χαρακτηριστικές εικονογραφήσεις του και να ζωντανεύει την ιστορία.

«Δημιούργησα μια ταινία με μερικούς φίλους για ένα αγόρι, έναν τυφλοπόντικα, μια αλεπού και ένα άλογο – για το κοινό τους ταξίδι τους και την αναζήτηση του αγοριού για ένα σπίτι. Ελπίζω αυτό το βιβλίο να σας δώσει κουράγιο και να σας κάνει να νιώσετε ότι σας αγαπούν» Charlie Mackesy

Ένα βιβλίο γεμάτο συγκίνηση ελπίδα και χαρά που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους!

ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ


 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ / Στο φως τα χυδαία μηνύματα στην ανήλικη από τον 63χρονο παιδόφιλο - Πώς τον ξεσκέπασε ο πατέρας της




Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ / Στο φως τα χυδαία μηνύματα στην ανήλικη από τον 63χρονο παιδόφιλο - Πώς τον ξεσκέπασε ο πατέρας της

Η ατζέντα της ημέρας


Τρίτη 13 Ιουνίου σήμερα και η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, βαδίζει προς την επίτευξη αυτοδυναμίας. Στο πένθος έχει βυθιστεί ο πλανήτης αποχαιρετά τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών.
1
Δημοσκοπική «αυτοδυναμία» της ΝΔ
Η δημοσκόπηση: Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO καταγράφει ποσοστό αυτοδυναμίας για τη Νέα Δημοκρατία, η οποία συγκεντρώνει 39,9% στην πρόθεση ψήφου.
Η διαφορά: Η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων, Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφεται ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου, καθώς διαμορφώνεται στο 21,7%.
Τα ποσοστά των κομμάτων: Η ΝΔ καταγράφηκε στο 39,9% με αναγωγή επί των εγκύρων και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 18,2%. Το ΠΑΣΟΚ καταγράφηκε στο 10,8% και το ΚΚΕ στο 6,1%. Με 4,4% εμφανίζεται η «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου , με 3,4% η Νίκη, με 3,3% η Ελληνική Λύση, ενώ το ΜεΡΑ25 συγκέντρωσε το 1,7% των προτιμήσεων .ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
2
Η πολυτάραχη ζωή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι
Ο θάνατος: Σε ηλικία 86 ετών, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έχασε τη μάχη με το θάνατο σε νοσοκομείο της Ρώμης. Ο Μπερλουσκόνι έπασχε από λευχαιμία εδώ και αρκετό καιρό και μόνο τον τελευταίο χρόνο είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο τρεις φορές.
Η πολυτάραχη ζωή: Πέρα από την πορεία του στην ιταλική πολιτική σκηνή, φθάνοντας να γίνει πρωθυπουργός της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιόδους, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε μια πολυτάραχη ζωή, η οποία σημαδεύτηκε από σκάνδαλα, κυρίως σεξουαλικής φύσεως.
Η Μίλαν: Μεταξύ άλλων, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι υπήρξε ο άνθρωπος που κατάφερε να αναγεννήσει τη Μίλαν, της οποίας υπήρξε πρόεδρος από το 1986 μέχρι το 2017.ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
3
Εξι παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από στρεπτόκοκκο το 2023
Ο τελευταίος θάνατος: Χθες, Δευτέρα 12 Ιουνίου, σημειώθηκε το τελευταίο περιστατικό θανάτου από στρεπτόκοκκο στη χώρα μας καθώς αγοράκι ηλικίας 7 ετών, που νοσηλευόταν σε ΜΕΘ, κατέληξε με κλινική εικόνα σηπτικής καταπληξίας.
Τα περιστατικά: Πρόκειται για το έκτο μεμονωμένο περιστατικό θανάτου από στρεπτόκοκκο σε παιδί στην Ελλάδα, κατά το έτος 2023.
Τι πρέπει να γνωρίζουμε: Μπορείτε να δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον στρεπτόκοκκο μέσα από 6 ερωτήσεις και απαντήσεις εδώ.ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
4
Τα πρώτα εδαφικά κέρδη από την αντεπίθεση των Ουκρανών
Η ανακατάληψη χωριών: Η Ουκρανία κάνει λόγο για την ανακατάληψη 5 χωριών, αλλά αρνείται ακόμη να επιβεβαιώσει αν πρόκειται για την μεγάλη αντεπίθεση που έχει προαναγγελθεί.
Τι λέει η Ρωσία: Η Μόσχα κάνει λόγο εδώ και ημέρες για «σφοδρές μάχες» στο νότιο μέτωπο της Ουκρανίας, αλλά το Κίεβο σιωπά.
Οι αναλυτές: Σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ, Oυκρανός στρατιωτικός αναλυτής τονίζει πως η ουκρανική αντεπίθεση έχει ξεκινήσει εκτιμώντας ότι οι δυνάμεις της χώρας του μπορούν να ανακτήσουν τα κατεχόμενα εδάφη μέχρι το τέλος του 2023ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
5
Ολοκληρώθηκαν οι Πανελλαδικές για τα ΓΕΛ
Τέλος Πανελλαδικών για τα ΓΕΛ: Με Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) έπεσε η αυλαία των Πανελλαδικών εξετάσεων στα ΓΕΛ.
Τα ειδικά μαθήματα: Τη σκυτάλη των Πανελλαδικών θα έχουν από τις 17 έως και τις 29 Ιουνίου οι εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων.
Τα αποτελέσματα: Oι βαθμολογίες των μαθημάτων (πλην των ειδικών μαθημάτων), αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Ιουνίου.ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Ούριος άνεμος για τη διεξαγωγή κλινικών μελετών στην Ελλάδα



Ούριος άνεμος για τη διεξαγωγή κλινικών μελετών στην Ελλάδα
Τα βήματα προόδου αλλά και τα εμπόδια για την διεξαγωγή των κλινικών ερευνών στην χώρα μας αναδείχθηκαν στο πρώτο πάνελ με θέμα «Κλινικές Μελέτες στην Ελλάδα- εξελίξεις και προοπτικές», του συνεδρίου «HACRO CLINICAL TRIALS FORUM - Developments and Perspectives». Στις θετικές εξελίξεις περιλαμβάνεται η ομογενοποίηση των διαδικασιών των κλινικών μελετών της χώρας αλλά και η δρομολόγηση λειτουργίας πλατφόρμας που θα εμπεριέχει όλες τις ψηφιακές πληροφορίες για την διεξαγωγή κλινικών μελετών.

Internet: Αποζημιώσεις για συχνές βλάβες ή μικρότερες ταχύτητες -Τι αλλάζει



Internet: Αποζημιώσεις για συχνές βλάβες ή μικρότερες ταχύτητες -Τι αλλάζει

Έλεγχοι 10ετίας σε καταθέσεις, θυρίδες, πιστωτικές και δάνεια


Έλεγχοι 10ετίας σε καταθέσεις, θυρίδες, πιστωτικές και δάνεια
Μέχρι και μια δεκαετία πίσω, μπορούν να ελέγχονται καταθέσεις, θυρίδες, πιστωτικές κάρτες και δάνεια, από τις ...


Τα πυρηνικά οπλοστάσια μεγεθύνονται ξανά


Τα πυρηνικά οπλοστάσια μεγεθύνονται ξανά
Τα εννέα κράτη που διαθέτουν πυρηνικά οπλοστάσια τα ενισχύουν εν μέσω της ένοπλης σύρραξης στην Ουκρανία και τ...


«ΕΛΕΓΧΟΣLive»: Το νέο ισχυρό "όπλο" για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής


«ΕΛΕΓΧΟΣLive»: Το νέο ισχυρό "όπλο" για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
Με ένα νέο ηλεκτρονικό «όπλο» η ΑΑΔΕ εφορμά στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές το φετινό καλοκαίρι με στόχ...


Φορο-αμαρτίες από το παρελθόν κυνηγά η ΑΑΔΕ – Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο


Φορο-αμαρτίες από το παρελθόν κυνηγά η ΑΑΔΕ – Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων βάζει στο «μικροσκόπιο» εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις από το πρόσφατο παρελθόν, π...


Η νύχτα που άνοιξε τον δρόμο για το φως, στον ελληνικό αθλητισμό



Η νύχτα που άνοιξε τον δρόμο για το φως, στον ελληνικό αθλητισμό
Τότε ήταν Παρασκευή. Παρασκευή 12 Ιουνίου του 1987. Όπως θα έλεγε και ο Νίκος Γκάλης, η πιο μεγάλη... μέχρι την επόμενη. Η νύχτα που οι Έλληνες έμειναν ξάγρυπνοι, πανηγυρίζοντας. Η νύχτα που άνοιξε τον δρόμο για το φως, στον ελληνικό αθλητισμό. Η επίσημη αγαπημένη, στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ της Αθήνας, ανάγκασε τον "γιο του διαβόλου" Ντράζεν Πέτροβιτς και τους …