Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Η ατζέντα της ημέρας


Τρίτη 13 Ιουνίου σήμερα και η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, βαδίζει προς την επίτευξη αυτοδυναμίας. Στο πένθος έχει βυθιστεί ο πλανήτης αποχαιρετά τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών.
1
Δημοσκοπική «αυτοδυναμία» της ΝΔ
Η δημοσκόπηση: Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO καταγράφει ποσοστό αυτοδυναμίας για τη Νέα Δημοκρατία, η οποία συγκεντρώνει 39,9% στην πρόθεση ψήφου.
Η διαφορά: Η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων, Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφεται ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου, καθώς διαμορφώνεται στο 21,7%.
Τα ποσοστά των κομμάτων: Η ΝΔ καταγράφηκε στο 39,9% με αναγωγή επί των εγκύρων και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 18,2%. Το ΠΑΣΟΚ καταγράφηκε στο 10,8% και το ΚΚΕ στο 6,1%. Με 4,4% εμφανίζεται η «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου , με 3,4% η Νίκη, με 3,3% η Ελληνική Λύση, ενώ το ΜεΡΑ25 συγκέντρωσε το 1,7% των προτιμήσεων .ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
2
Η πολυτάραχη ζωή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι
Ο θάνατος: Σε ηλικία 86 ετών, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έχασε τη μάχη με το θάνατο σε νοσοκομείο της Ρώμης. Ο Μπερλουσκόνι έπασχε από λευχαιμία εδώ και αρκετό καιρό και μόνο τον τελευταίο χρόνο είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο τρεις φορές.
Η πολυτάραχη ζωή: Πέρα από την πορεία του στην ιταλική πολιτική σκηνή, φθάνοντας να γίνει πρωθυπουργός της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιόδους, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε μια πολυτάραχη ζωή, η οποία σημαδεύτηκε από σκάνδαλα, κυρίως σεξουαλικής φύσεως.
Η Μίλαν: Μεταξύ άλλων, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι υπήρξε ο άνθρωπος που κατάφερε να αναγεννήσει τη Μίλαν, της οποίας υπήρξε πρόεδρος από το 1986 μέχρι το 2017.ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
3
Εξι παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από στρεπτόκοκκο το 2023
Ο τελευταίος θάνατος: Χθες, Δευτέρα 12 Ιουνίου, σημειώθηκε το τελευταίο περιστατικό θανάτου από στρεπτόκοκκο στη χώρα μας καθώς αγοράκι ηλικίας 7 ετών, που νοσηλευόταν σε ΜΕΘ, κατέληξε με κλινική εικόνα σηπτικής καταπληξίας.
Τα περιστατικά: Πρόκειται για το έκτο μεμονωμένο περιστατικό θανάτου από στρεπτόκοκκο σε παιδί στην Ελλάδα, κατά το έτος 2023.
Τι πρέπει να γνωρίζουμε: Μπορείτε να δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον στρεπτόκοκκο μέσα από 6 ερωτήσεις και απαντήσεις εδώ.ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
4
Τα πρώτα εδαφικά κέρδη από την αντεπίθεση των Ουκρανών
Η ανακατάληψη χωριών: Η Ουκρανία κάνει λόγο για την ανακατάληψη 5 χωριών, αλλά αρνείται ακόμη να επιβεβαιώσει αν πρόκειται για την μεγάλη αντεπίθεση που έχει προαναγγελθεί.
Τι λέει η Ρωσία: Η Μόσχα κάνει λόγο εδώ και ημέρες για «σφοδρές μάχες» στο νότιο μέτωπο της Ουκρανίας, αλλά το Κίεβο σιωπά.
Οι αναλυτές: Σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ, Oυκρανός στρατιωτικός αναλυτής τονίζει πως η ουκρανική αντεπίθεση έχει ξεκινήσει εκτιμώντας ότι οι δυνάμεις της χώρας του μπορούν να ανακτήσουν τα κατεχόμενα εδάφη μέχρι το τέλος του 2023ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
5
Ολοκληρώθηκαν οι Πανελλαδικές για τα ΓΕΛ
Τέλος Πανελλαδικών για τα ΓΕΛ: Με Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) έπεσε η αυλαία των Πανελλαδικών εξετάσεων στα ΓΕΛ.
Τα ειδικά μαθήματα: Τη σκυτάλη των Πανελλαδικών θα έχουν από τις 17 έως και τις 29 Ιουνίου οι εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων.
Τα αποτελέσματα: Oι βαθμολογίες των μαθημάτων (πλην των ειδικών μαθημάτων), αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Ιουνίου.ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: