Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Οριστική λύση για τη διαπλοκή στο ΕΚΕΒΙ με υπουργική παρέμβαση!

Φίλες και φίλοι
την οριστική λύση στο θέμα για τα προβλήματα που μας δημιουργεί κάθε λίγο το Ε.ΚΕ.ΒΙ. την έδωσε ο Αναπλητωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας
Αυτή είναι η κοινή μας επιστολή με τις εκδόσεις Τετράγωνο που στείλαμε σήμερα στον Υπουργό. Τα προβλήματα που δημιουργούσαν τα πρόσωπα που στελέχωναν αυτόν το φορέα είναι παλιά και παρότι έχουν καταγγελθεί πολλές φορές κανείς δεν έδειχνε πρόθυμος να δώσει οριστική λύση. Για να ενημερωθείτε για το τι συνέβη όλο αυτό το διάστημα διαβάστε τα σχετικά ενημερωτικά του ΣΕΒΑ αλλά και άρθρα εφημερίδων κάνοντας κλικ εδώ
Προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού
κ. Κώστα Τζαβάρα
Αρ.πρωτ. 4389
Ημερομηνία 14-12-2012

Θέμα: συγχαρητήρια για τον άψογο χειρισμό της υπόθεσης με το Ε.ΚΕ.ΒΙ
Αξιότιμε κύριε Τζαβάρα ως εκπρόσωποι μιας μεγάλης ομάδας δημιουργών θα θέλαμε να σας συγχαρούμε και προσωπικά για την απόφασή σας να ζητήσετε την παραίτηση του προέδρου του ΕΚΕΒΙ κ. Βαλτινού της διευθύντριάς του κ. Βελισσάρη του Δ.Σ. αλλά και της επιτροπής για το πρόγραμμα της φιλαναγνωσίας. Τα νούμερα της επεξεργασμένης λίστας έδειχναν το μέγεθος της διαπλοκής στο έπακρο.
Ελπίζουμε το μαχαίρι να πάει ακόμη πιο βαθειά και να γίνουν έρευνες με σκοπό να απομακρυνθούν όσοι υπάλληλοι εμπλέκονται μ’ αυτό το πρόγραμμα και λειτουργούσαν μεροληπτικά.
Επίσης στο θέμα των Κρατικών Βραβείων…. τα τελευταία χρόνια στις επιτροπές στις λίστες και στα βραβεία εναλλάσσονται τα ίδια πρόσωπα και εκτός απ’ τα χρηματικά έπαθλα ακολουθούν και αγορές…….
Έχουμε στοιχεία για πρόσωπα και καταστάσεις και θα είμαστε στη διάθεσή σας να σας τα προσκομίσουμε οποιαδήποτε στιγμή. Θεωρούμε ότι ανοίγει μια νέα σελίδα στο χώρο του βιβλίου γενικότερα. Και είναι καιρός να υποστηριχτούν και οι μικροί εκδοτικοί οίκοι που τελικά είναι οι μόνοι που παράγουν πολιτισμό και υποστηρίζουν τους Έλληνες συγγραφείς και τους Ελληνες εικονογράφους.
Με εκτίμηση
Κυριάκος Καραίσκος - Εκδόσεις Διάπλαση
Νίκος Μουρατίδης- Εκδόσεις Τετράγωνο

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012

Πλούσιο και φέτος το Πρόγραμμα της Χριστουγεννιάτικης Εκδήλωσης του
ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ που θα παρουσιασθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ ΩΡΑ 19:30 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ με Ελεύθερη είσοδο.
Περίπου 100 «εκκολαπτόμενοι καλλιτέχνες» παρουσιάζουν:
-ΔΥΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
   Το πρώτο "Ο μαγικός ήχος της σιωπής" της Μαρίας Αργυρίου αναφέρεται στην διαφορετικότητα των ανθρώπων   αλλά και στον πολύ σημαντικό ρόλο που παίζει η μουσική στη ζωή μας. (Ζωντανή αφήγηση και μουσική από 10μελή ορχήστρα).
   Το δεύτερο "Οι 12 κοκκινοσκουφίτσες και ο κουρδιστός λύκος" του Χρήστου Μπαλωτή αναφέρεται στης ανησυχίες των παιδιών στην αναζήτηση της περιπέτειας καθώς και στην θετική επίδραση της τεχνολογίας (Αφήγηση και Μπαλέτο).
-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ (Χορωδία)
-ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ (Ομάδες Χορού-Μπαλέτο, Χιπ Χοπ).
Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση παρακολούθησαν 1300 περίπου μαθητές των Δημ. Σχολείων και Νηπιαγωγείων των Ν. Μουδανιών αλλά και του ευρύτερου Δήμου Ν. Προποντίδας
σε 6 πρωινές παραστάσεις στις 10 και 11 του μήνα.

Ομάδα Σημείο Μηδέν - Φ. Κάφκα ''Μεταμόρφωσης''- περιοδεία στη Θεσσαλονίκη


ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ

Γιώργος Γραμματικάκης
ΕΝΑΣ ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
Σε άλλους καιρούς, ο αστρολάβος καθοδηγούσε τους ναυτικούς στα ταξίδια τους και αποκάλυπτε στους ανθρώπους τις κινήσεις των άστρων και τις φωτεινές αναλαμπές τους. Ο σύγχρονος αστρολάβος, που κρατά στα χέρια του ο αναγνώστης, δεν έχει διαφορετική φιλοδοξία. Το ταξίδι όμως που υπόσχεται κρύβει μεγαλύτερες εκπλήξεις και αναπάντεχες διαδρομές. Θα ξεκινήσει από τα θαυμαστά του Σύμπαντος, τους μακρινούς γαλαξίες και τους κομήτες, την αντιύλη και τις υπέρλαμπρες εκρήξεις αστεριών. Στη συνέχεια, θα αναζητήσει τις απαντήσεις που δίδει η σημερινή επιστήμη στα προαιώνια ερωτήματα του ανθρώπου: για την έννοια του χρόνου αλλά και την ύπαρξη εξωγήινης ζωής, για το μεγάλο πείραμα του CERN αλλά και την ανίχνευση του φαντασματικού νετρίνου στα θαλάσσια βάθη της Πύλου.
H συμπόρευσή του όμως με τον αναγνώστη θα επιτρέψει στον αστρολάβο και μια διαφορετική περιήγηση. Εκείνην στον κόσμο του ανθρώπου και της Ζωής του. Πρώτα θα προσπαθήσει να ανιχνεύσει την οδυνηρή κρίση που κρατά σήμερα δέσμια την Ελλάδα· και να εντοπίσει, στην πρόσφατη πορεία της, τις αιτίες των σημερινών δεινών, αλλά και τα επιτεύγματά της. Την περιήγηση θα ολοκληρώσει -με τη συμπόρευση του αναγνώστη, πάντοτε- μια ματιά στον σύγχρονο άνθρωπο και τη μοίρα του· που αισθάνεται μετέωρος ανάμεσα στην εκρηκτική ανάπτυξη της τεχνολογίας και την κυριαρχία ενός οικονομικού συστήματος με ανάλγητο πρόσωπο.
Το ταξίδι, λοιπόν, που υπόσχεται ο σημερινός Αστρολάβος, έχει έναν γνώριμο προορισμό. Είναι οι κόσμοι που κινείται χρόνια τώρα ο συγγραφέας: τα αινίγματα του Σύμπαντος και η πορεία της Ελλάδας, οι κατακτήσεις της επιστήμης και η ανθρώπινη μοίρα. Μόνον που οι κόσμοι αυτοί του συγγραφέα, όπως το ίδιο το Σύμπαν μετά τη Μεγάλη Έκρηξη, μοιάζουν τώρα σαν να διαστέλλονται αιφνίδια και ανεξήγητα, σαν να θέλουν να καλύψουν τον χώρο και τον χρόνο. Η προσδοκία τους είναι ότι κάπου εκεί θα συναντήσουν και τους κόσμους του αναγνώστη, τις αγωνίες και τα ερωτήματά του. Τότε η χειραψία, του συγγραφέα με τον αναγνώστη, δεν θα είναι πια στα σκοτεινά. Θα γίνει υπό το φως των άστρων και με το στίγμα που αποκάλυψε ένας αστρολάβος του Ουρανού και της Ζωής.
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΛΑΪΚΕΥΣΗ
ISBN-13: 978-960-524-394-4 | 17 X 24 εκ. | 384 σελ.

Μόλις κυκλοφόρησε

ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Η συγκρότηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, 1776-1789
Το τελευταίο τρίτο του 18ου αιώνα οι λευκοί κάτοικοι των βρετανικών αποικιών της Βορείου Αμερικής κλήθηκαν να σταθμίσουν, αφενός, το κόστος που θα είχε η απαγκίστρωσή τους από ένα «σύστημα» εξουσίας και η σύγκρουσή τους με μια ισχυρή κυβέρνηση και, αφετέρου, το αντίτιμο της υποταγής σε αυτήν και της απώλειας των ελευθεριών τους. Σήμερα, γνωρίζοντας την απάντηση που έδωσαν στα διλήμματα της εποχής τους καθώς και τις συνθήκες που οδήγησαν στη συγκρότηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η απόφαση που έλαβαν, να εγκαταλείψουν τη θαλπωρή αλλά και να απαλλαγούν από τον επικίνδυνο εναγκαλισμό μιας αυτοκρατορίας, φαίνεται δικαιωμένη.
Η μελέτη αυτή επιχειρεί να αναλύσει τη διαδικασία με την οποία επήλθαν βαθιές κοινωνικές ρήξεις και αλλαγές στις νοοτροπίες των ανθρώπων, την οποία συχνά περιγράφουμε ως «η Αμερικανική Επανάσταση». Στο επίκεντρό της δέσποζαν ζητήματα που σήμερα έχουν τεθεί στο περιθώριο, όπως η άνιση αντιπροσώπευση ως αποτέλεσμα μη δημοκρατικών εκλογικών συστημάτων. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την απόσταση που είμαστε υποχρεωμένοι να διανύσουμε για να επανακαθορίσουμε τα διακυβεύματα της πολιτικής. Οι κοινωνικές δυνάμεις που στήριξαν την Επανάσταση και, στη συνέχεια, διαχειρίστηκαν το νέο κράτος, δεν είχαν ούτε την ίδια προέλευση ούτε παρόμοιους στόχους. Το ρήγμα, πάντως, που προκάλεσε η δράση των απλών ανθρώπων, ακόμη και όταν αυτοί υποχώρησαν υπό το βάρος των νέων δομών εκμετάλλευσης που διαμορφώθηκαν στις πρώην αποικίες, δεν έκλεισε με τη δημιουργία μιας νέας έννομης τάξης. Η εξουσία που συγκροτήθηκε στην Ηνωμένες Πολιτείες όφειλε, έστω και τυπικά, να λογοδοτεί στον λαό που την εντέλλεται. Σε εποχές, πάντως, όπου συνειδητοποιείται η δυναμική της συλλογικής δράσης, οι πολίτες είναι πιθανό να μην αρκεστούν στους τύπους των πολιτικών δικαιωμάτων, αλλά να προχωρήσουν και στην ουσία της πολιτικής διεκδίκησης.
ΙΣΤΟΡΙΑ
ISBN 978-960-524-332-6 | 17 X 24 εκ. | 576 σελ.

Σεμινάριο στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας: Η ανάλυση του φωτός των άστρων, Σάββατο 15 Δεκεμβρίου

Τα άστρα είναι απλησίαστα, επειδή τα χωρίζουν μεγάλα κενά και χάσματα από μας.
Ίσως δεν καταφέρουμε να τα φτάσουμε ποτέ σαν άνθρωποι.
Μπορούμε ωστόσο να μάθουμε γι αυτά.
Μπορούμε να μάθουμε από τι αποτελούνται, για τους βίαιους θυμούς τους, για τις φωτιές που καίνε στα σωθικά τους.
Αγγελιοφόρος μας θα' ναι το φως και σε μερικές περιπτώσεις η έλλειψή του.
Εισηγητές: Μποκοβός Γιώργος, Αθανασιάδης Τηλέμαχος
Υ.Γ. Γιατί η φασματική γραμμή του δισιονισμένου οξυγόνου ονομάζεται "απαγορευμένη";
Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας, Αλεξανδρείας 113
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Αλεξανδρείας 113, περιοχή Μαρτίου, τηλ: 2310 423133

ARCTUROS - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο Μικρός Τζον και ο Νικήτας αχώριστοι και στη φύση!
Διαβάστε περισσότερα
Έτοιμος ο Βοτανικός Κήπος στο Καρπενήσι
Διαβάστε περισσότερα
Η κρίση χτυπάει αλύπητα το περιβάλλον, όμως πού είναι ο Υπουργός Περιβάλλοντος;
Διαβάστε περισσότερα
Ημερολόγιο 2013 από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ
Αγοράστε το ημερολόγιο!
Χριστουγεννιάτικες αγορές από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ
Φέτος στις γιορτές επιλέξτε προϊόντα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για δώρα, θα τα βρείτε σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Στην Αττική θα τα βρείτε στα καταστήματα Notos Galleries: Σταδίου & Αιόλου (Αθήνα), Πολυτεχνείου 35 & Τσαμαδού (Πειραιάς), και στα NOTOS HOME: Πλατεία Κοτζιά (Αθήνα) και GOLDEN HALL στο ισόγειο (Μαρούσι). Στη Θεσσαλονίκη μπορείτε να επισκεφθείτε το κατάστημά μας στην οδό Ρογκότη 3, όπως επίσης και από τα καταστήματα Notos Galleries (Στοά Χιρς) και στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos!
Αγοράζοντας φυσικά δεντράκια από τη «Βελανιδιά», βοηθάτε το περιβάλλον και τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ
Διαβάστε περισσότερα
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ γεμίζει το Mediterranean Cosmos με αρκούδες και λύκους
Διαβάστε περισσότερα
Η νέα σειρά T-shirt ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στην… πασαρέλα του Golden Hall
Από την Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου, οι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου Golden Hall στην Αθήνα θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τη νέα σειρά T-shirt του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Από τις 17.00 έως τις 21.00 τα νέα μπλουζάκια θα… παρελάσουν στους διαδρόμους του εμπορικού κέντρου. Ένα κόκκινο χαλί θα στρωθεί ξαφνικά, η μουσική θα ξεκινήσει να παίζει και τα μοντέλα θα παρελάσουν απροειδοποίητα δίπλα σας. Ανακαλύψτε κι εσείς τη νέα σειρά με τα πρωτότυπα και χιουμοριστικά σχέδια, αποκτήστε τα και γίνετε το μοντέλο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ!
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σβήνει τούρτα για τα 20 χρόνια δράσης!
Δείτε το καινούριο τηλεοπτικό σποτ
Ολοκληρώνεται το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο «Κέντρο της Γης»
Διαβάστε περισσότερο
Προλάβετε τις αρκούδες πριν κοιμηθούν!
Σκέφτεστε να επισκεφθείτε το Νυμφαίο για να δείτε τις αρκούδες του καταφυγίου; Το χειμερινό σκηνικό που έχει στηθεί εδώ και μερικές ημέρες είναι ιδανικό. Το Καταφύγιο της Αρκούδας θα παραμείνει ανοικτό για την περίοδο την γιορτών δίνοντάς σας την ευκαιρία να δείτε τον Μανώλη, τον Κυριάκο, την Τασούλα και τις υπόλοιπες αρκούδες λίγο πριν μπουν στις φωλιές τους για το χειμέριο ύπνο! Το Καταφύγιο θα λειτουργεί κάθημερινά και τα Σαββατοκύριακα 10.00-17.00, ενώ οι ξεναγήσεις γίνονται κάθε ώρα (10πμ, 11πμ, 12μμ, 13μμ, 14μμ, 15μμ, 16μμ, 16.30μμ) από ειδικευμένο προσωπικό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σε Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δίνει το παρόν σε πλήθος εκδηλώσεων στην Ελλάδα εκπαιδεύοντας μικρούς μαθητές και ευαισθητοποιώντας το κοινό για την προστασία του Περιβάλλοντος και της Άγριας Ζωής. Έτσι και φέτος θα βρεθούμε σε διάφορες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη αυτό το Σάββατο θα είμαστε στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του Γαλλικού Σχολείου ενώ την Κυριακή θα μας βρείτε στη γιορτή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πανοράματος. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 22 και 23 Δεκεμβρίου ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ επισκέπτεται το Χωριό των Θαυμάτων στα Κουφάλια. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα βρίσκεται και σε Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Αττική! Το Σάββατο ο συγγραφέας του βιβλίου «Ο Πατού και τα ζώα του δάσους», Μιχάλης Καζάζης, διηγείται τις ιστορίες του ΠΑΤΟΥ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής. Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου συμμετέχουμε στη Γιορτή Χριστουγέννων του Δημοτικού Σχολείου Φιλοθέης! Σας περιμένουμε!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Κατεβάστε το δέντρο, γυαλίστε τις μπάλες, ξετυλίξτε τις κορδέλες, τσεκάρετε τα φωτάκια, ξεσκονίστε τα τρίγωνα, αγοράστε γαλοπούλα και υλικά για πολλά γλυκά, χαρτί περιτυλίγματος και κάρτες, και ελάτε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) να γιορτάσουμε μαζί τα πιο μαγικά ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!
Σας περιμένουμε με χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, γιορτινά εργαστήρια, αφηγήσεις παραμυθιών και άλλα πολλά παιχνίδια για παιδιά και φυσικά πολλά βιβλία για να κάνετε δώρα σ’ αυτούς που αγαπάτε! Αφήστε μας και την ευχή σας για τον καινούργιο χρόνο στο μεγάλο βιβλίο των ευχών που θα βρείτε στο ισόγειο του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ.
Δείτε παρακάτω το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για παιδιά και δηλώστε συμμετοχή εγκαίρως για το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου.
Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, με γλυκά κεράσματα, γιορτινή διάθεση και πολλές εκπλήξεις!
Σάββατο 15 Δεκεμβρίου
• στις 11 το πρωί
Εργαστήριο χειροτεχνίας με την εικονογράφο Λίζα Ηλιού και με αφορμή το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά Ένα ελατάκι για τον Τάκη
Έφτασε η ώρα να στολίσουμε το δέντρο και να φτιάξουμε το καπέλο του Τούτλι-τι, που είναι του έλατου η ψυχή!
• στις 12:30 το μεσημέρι
Ελάτε να ακούσετε το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι. Αφηγείται ο ηθοποιός Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.
Δείτε ΕΔΩ τις εκδηλώσεις του Σαββάτου 22 Δεκεμβρίου.
• Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη με απαραίτητη δήλωση συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο 211 3003580.
• Οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ, όπου μπορούν να πιουν τον καφέ ή το τσάι τους και να κάνουν τις γιορτινές αγορές τους, ή να επιστρέψουν μετά τη λήξη της. Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.
• Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε όλους τους μαθητές (ηλικίας από 4 ετών) του σχολείου σας για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Ο Ευγένιος Τριβιζάς… σε νέες φανταστικές παραμυθοπεριπέτειες!
Ο Ευγένιος Τριβιζάς έχει ξεκινήσει ήδη από το Νησί των Πυροτεχνημάτων με το αερόστατό του, τον παπαγάλο του τη Σύνθια και ένα αόρατο πράσινο καγκουρό και αν δε συγκρουστεί με κανένα ιπτάμενο κρουασάν, αν δεν πέσει στον Ωκεανό των Εφτά Παφλασμών, αν δεν τον ρουφήξει καμία ρουφήχτρα και αν δεν αιχμαλωτισθεί από πειρατές, θα βρίσκεται σίγουρα κοντά μας*
την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012, στις 12 το μεσημέρι,στο Ίδρυμα Ευγενίδου
(Λ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο, είσοδος από Πεντέλης 11) για να μας δείξει τα έπιπλα της ποντικότρυπας που έμενε ο Τρωκτικούλης, το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι
και να μας ταξιδέψει στους μαγικούς του κόσμους.
*Αν πάλι δεν έρθει, θα πάμε όλοι μαζί να τον σώσουμε.
Φέρτε μαζί σας πυξίδες και τηλεσκόπια.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής
στα τηλέφωνα της βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου
210 9469631-632

Προορισμός μας… το φεγγάρι!

Προορισμός μας… το φεγγάρι! 
Ταξίδια στο φεγγάρι και μάλιστα εντός της δεκαετίας θα προσφέρει ιδιωτική εταιρία που ιδρύθηκε από πρώην αξιωματούχους της NASA. Τα εισιτήρια, βέβαια, θα αγγίζουν το 1,5 δισ. δολάρια στους επίδοξους εξερευνητές του διαστήματος. Μπάνσκο: 118€ ένα 2ήμερο για 2 άτομα στο Mont Blanc Hotel Apartments Μπάνσκο: 118€ ένα 2ήμερο για 2 άτομα στο Mont Blanc Hotel Apartments.Χιονισμένες, διασκεδαστικές, πρωτότυπες γιορτές σε ένα από τα ομορφότερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης! Μπάνσκο: 58€ ένα 2ήμερο για 2 άτομα στο Mont Blanc Hotel Apartments Μπάνσκο: 58€ ένα 2ήμερο για 2 άτομα στο Mont Blanc Hotel Apartments. Χιονισμένες, διασκεδαστικές, πρωτότυπες γιορτές σε ένα από τα ομορφότερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης! Μπάνσκο: 123€ ένα 2ήμερο για 4 άτομα στο Grand Montana Apartments με πρωινό Μπάνσκο: 123€ ένα 2ήμερο για 4 άτομα στο Grand Montana Apartments με πρωινό.Κάντε τις ομορφότερες οικογενειακές γιορτές της ζωής σας σε πανέμορφα διαμερίσματα στο κέντρο ενός πανέμορφου χιονισμένου τοπίου! Μπάνσκο: 78€ ένα 2ήμερο για 2 άτομα στο Grand Montana Apartments με πρωινό Μπάνσκο: 78€ ένα 2ήμερο για 2 άτομα στο Grand Montana Apartments με πρωινό. Κάντε τις ομορφότερες γιορτές της ζωής σας σε πανέμορφα διαμερίσματα στο κέντρο ενός πανέμορφου χιονισμένου τοπίου! Μπάνσκο: 183€ ένα 2ήμερο για 4 άτομα με ημιδιατροφή στο Lion Bansko Hotel 4* Μπάνσκο: 183€ ένα 2ήμερο για 4 άτομα με ημιδιατροφή στο Lion Bansko Hotel 4*. Διαμονή σε άνετα , πολυτελή διαμερίσματα που καλύπτουν όλες σας τις ανάγκες, για οικογενειακές διακοπές σε ένα από τα ομορφότερα χιονοδρομικά κέντρα! Μπάνσκο: 92€ ένα 2ήμερο για 2 άτομα με ημιδιατροφή στο Lion Bansko Hotel 4* Μπάνσκο: 92€ ένα 2ήμερο για 2 άτομα με ημιδιατροφή στο Lion Bansko Hotel 4*. Σε ένα από τα δημοφιλέστερα χιονοδρομικά κέντρα, απολαύστε τις φετινές γιορτές με εντελώς διαφορετικό τρόπο! Μια μοναδική προσφορά σε καταπληκτική τιμή! Μπάνσκο:166€ ένα 2ήμερο για 2 άτομα με πρωινό στο Kempinski Hotel Grand Arena Μπάνσκο:166€ ένα 2ήμερο για 2 άτομα με πρωινό στο Kempinski Hotel Grand Arena.Πολυτέλεια και άνεση σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο , σε ένα από τα δημοφιλέστερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης! Ισχύει για διαμονή 06/01 έως 02/02/2013 Κυριακή έως Πέμπτη βράδυ. Μπάνσκο:211€ ένα 2ήμερο για 2 άτομα με πρωινό στο Kempinski Hotel Grand Arena Μπάνσκο:211€ ένα 2ήμερο για 2 άτομα με πρωινό στο Kempinski Hotel Grand Arena. Πολυτέλεια και άνεση σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο , σε ένα από τα δημοφιλέστερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης! Ισχύει για διαμονή 06/01 έως 02/02/2013 Παρασκευή & Σάββατο βράδυ. Μπάνσκο:410€ ένα 4ήμερο για 2 άτομα με πρωινό στο Kempinski Hotel Grand Arena Μπάνσκο:410€ ένα 4ήμερο για 2 άτομα με πρωινό στο Kempinski Hotel Grand Arena. Πολυτέλεια και άνεση σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο , σε ένα από τα δημοφιλέστερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης! Ισχύει για διαμονή 21 - 26/12/2012.

ΙΑΝΟS: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 15-31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012 12:00 ΣΤΑΔΙΟΥ 24 - ΑΘΗΝΑ
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΙΑΝΟΣ

Κατερίνα Κρις
Οι ανακαλύψεις του Έγκμοντ Κλαβιέ, εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ

Δείτε περισσότερα 

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012 12:00 ΣΤΑΔΙΟΥ 24 - ΑΘΗΝΑ
ΔΙΑΦΟΡΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ IANOS
Δείτε περισσότερα 

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012 21:30 ΣΤΑΔΙΟΥ 24 - ΑΘΗΝΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Η Λένα Πλάτωνος στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ

Δείτε περισσότερα

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012 18:00 ΣΤΑΔΙΟΥ 24 - ΑΘΗΝΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Δημήτρης Μπουραντάς Κραυγή σιωπής, εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ.
Δείτε περισσότερα
Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012 20:00 ΣΤΑΔΙΟΥ 24 - ΑΘΗΝΑ
ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Οι εκδότες και η Ιστορία τους Τιμώμενος εκδότης: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ.

Δείτε περισσότερα
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 18:00 ΣΤΑΔΙΟΥ 24 - ΑΘΗΝΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει..., εκδόσεις IANOS.

Δείτε περισσότερα
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 18:00 ΣΤΑΔΙΟΥ 24 - ΑΘΗΝΑ
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΙΑΝΟΣ

Μικρές καληνύχτες στον ΙΑΝΟ
Σοφία Ζαραμπούκα, Το νόστιμο ποντίκι, εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Δείτε περισσότερα
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 20:00 ΣΤΑΔΙΟΥ 24 - ΑΘΗΝΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Τάκης Θεοδωρόπουλος
Το τελευταίο τέταρτο.Ένα ελληνικό χρονικό, εκδόσεις ΠΟΛΙΣ.

Δείτε περισσότερα
Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012 18:00 ΣΤΑΔΙΟΥ 24 - ΑΘΗΝΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Παύλος Κοτσώνης Ερωτική Αναλυτική, εκδόσεις ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ.

Δείτε περισσότερα
Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012 20:00 ΣΤΑΔΙΟΥ 24 - ΑΘΗΝΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ CD Παρασκευάς Καρασούλος Τρεις τελείες, Μικρή Άρκτος.
Δείτε περισσότερα
Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012 12:00 ΣΤΑΔΙΟΥ 24 - ΑΘΗΝΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Νίκος Κυπουργός Τα μυστικά του Κήπου, από την Μικρή Άρκτο.

Δείτε περισσότερα
Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012 18:00 ΣΤΑΔΙΟΥ 24 - ΑΘΗΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ Χριστουγεννιάτικα Γλυκά Μυστικά Με την Μυρσίνη Λαμπράκη
Δείτε περισσότερα
Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012 18:00 ΣΤΑΔΙΟΥ 24 - ΑΘΗΝΑ
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΙΑΝΟΣ

Μικρές καληνύχτες στον ΙΑΝΟ Ράνια Μπουμπούρη, Ο φάλτσος νάνος, εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Δείτε περισσότερα
Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012 20:30 ΣΤΑΔΙΟΥ 24 - ΑΘΗΝΑ
ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Τα Μυστικά του Κήπου Ομαδική εικαστική έκθεση, IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ.
Δείτε περισσότερα
Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012 18:00 ΣΤΑΔΙΟΥ 24 - ΑΘΗΝΑ
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΒΙΒΛΙΟΥ Κατερίνα Λέκκα Η αρχόντισσα της Μάνης, εκδόσεις Ωκεανός
Δείτε περισσότερα
Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012 18:00 ΣΤΑΔΙΟΥ 24 - ΑΘΗΝΑ
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΙΑΝΟΣ

Μικρές καληνύχτες στον ΙΑΝΟ
Αγγελική Βαρελλά & Μαρία Αγγελίδου, Το χατίρι του δράκου & Η τρίτη μάγισσα, εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Δείτε περισσότερα
Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012 18:30 ΣΤΑΔΙΟΥ 24 - ΑΘΗΝΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ Τίτος Πατρίκιος Σε βρίσκει η ποίηση, εκδόσεις ΚΙΧΛΗ.
Δείτε περισσότερα
Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012 20:30 ΣΤΑΔΙΟΥ 24 - ΑΘΗΝΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Ζωή Τηγανούρια & Γιώργος Βαρσαμάκης Μουσικά βιβλία, εκδόσεις CAMBIA.

Δείτε περισσότερα
Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012 12:00 ΣΤΑΔΙΟΥ 24 - ΑΘΗΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

“Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες… από τον ΙΑΝΟ στην Κιβωτό” Γιώργος Νταλάρας
Δείτε περισσότερα
Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012 12:00 ΣΤΑΔΙΟΥ 24 - ΑΘΗΝΑ
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΙΑΝΟΣ

Χαρά Κατσαρή
Η μάγισσα Τσαπατσούλα και οι καλικάτζαροι, εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Δείτε περισσότερα
Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012 12:00 ΣΤΑΔΙΟΥ 24 - ΑΘΗΝΑ
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Έλση Τσουκαράκη Μέχρι να ξημερώσει, εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Δείτε περισσότερα
Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012 21:30 ΣΤΑΔΙΟΥ 24 - ΑΘΗΝΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Η Λένα Πλάτωνος στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ
Δείτε περισσότερα
Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012 12:00 ΣΤΑΔΙΟΥ 24 - ΑΘΗΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
“Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες… από τον ΙΑΝΟ στην Κιβωτό”. Χρήστος Θηβαίος

Δείτε περισσότερα
Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012 12:00
Σ
ΤΑΔΙΟΥ 24 - ΑΘΗΝΑ
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΙΑΝΟΣ

Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Το Γιατί των παιδιών φέρνει την ελπίδα, εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ

Δείτε περισσότερα
Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012 20:00 ΣΤΑΔΙΟΥ 24 - ΑΘΗΝΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Η Λένα Πλάτωνος στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ
Δείτε περισσότερα
Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012 12:00 ΣΤΑΔΙΟΥ 24 - ΑΘΗΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
“Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες… από τον ΙΑΝΟ στην Κιβωτό”. Γιάννης Κότσιρας

Δείτε περισσότερα
Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012 12:00 ΣΤΑΔΙΟΥ 24 - ΑΘΗΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
“Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες… από τον ΙΑΝΟ στην Κιβωτό”. Κωστής Μαραβέγιας

Δείτε περισσότερα
Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012 21:30 ΣΤΑΔΙΟΥ 24 - ΑΘΗΝΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Νίκος Κυπουργός "Τα Μυστικά του Κήπου", από την Μικρή Άρκτο.

Δείτε περισσότερα
Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012 12:00 ΣΤΑΔΙΟΥ 24 - ΑΘΗΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
“Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες… από τον ΙΑΝΟ στην Κιβωτό”. Γιιώργος Ανδρέου και Ελένη Τσαλιγοπούλου

Δείτε περισσότερα
Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012 21:30 ΣΤΑΔΙΟΥ 24 - ΑΘΗΝΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Νίκος Κυπουργός "Τα Μυστικά του Κήπου", από την Μικρή Άρκτο.

Δείτε περισσότερα
Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012 12:00 ΣΤΑΔΙΟΥ 24 - ΑΘΗΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
“Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες… από τον ΙΑΝΟ στην Κιβωτό”. Ελευθερία Αρβανιτάκη

Δείτε περισσότερα
Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012 21:30 ΣΤΑΔΙΟΥ 24 - ΑΘΗΝΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Νίκος Κυπουργός "Τα Μυστικά του Κήπου", από την Μικρή Άρκτο.

Δείτε περισσότερα
Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012 12:00 ΣΤΑΔΙΟΥ 24 - ΑΘΗΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
“Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες… από τον ΙΑΝΟ στην Κιβωτό”. Παντελής Θαλασσινός - Ντίνα Κώνστα

Δείτε περισσότερα
ΚΑΡΤΑ IANOS CLUB
Η κάρτα ΙΑΝΟΣ CLUB σας επιβραβεύει για τις αγορές σας σε οποιοδήποτε κατάστημα IANOS ή όταν αγοράζετε online και σας συνδέει με το χώρο του πολιτισμού καθώς με την επίδειξή της έχετε έκπτωση & προνόμια σε πολλούς συνεργαζόμενους χώρους σε Αθήνα & Θεσ/νίκη.
Αποκτήστε την κάρτα IANOS CLUB εντελώς δωρεάν και απολαύστε τα μοναδικά προνόμιά της!
Δείτε περισσότερα
"Οδύσσεια"
του Robert Wilson, από το Εθνικό Θέατρο. Ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του κόσμου, εμπνέεται από το ομηρικό έπος και δημιουργεί με έλληνες ηθοποιούς μια πρωτότυπη παράσταση Συμπαραγωγή με το Piccolo Teatro του Μιλάνου.
Δείτε περισσότερα

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Τα ΔΙΠΤΥΧΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ περιέχουν τις ειδικές διατάξεις του μηνολογίου 2013 και την κανονική οργάνωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Για το έτος 2013 τα ΔΙΠΤΥΧΑ είναι αφιερωμένα στους ιεραποστόλους των Σλάβων, αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο.
Σχήμα: 14x21, σελ. 1240
Διαβάστε κείμενα για το ιεραποστολικό έργο των αγίων:
1. Ιεραποστολικοί αγώνες των αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου-
Αποτίμηση της προσφοράς τους,
Δημητρίου Γόνη.
2. Το κήρυγμα της βυζαντινής ιεραποστολής και οι απόστολοι των Σλάβων Κωνσταντίνος (Κύριλλος) και Μεθόδιος, Βλασίου Ι.Φειδά.
3. Who Sent Cyril and Methodius Into Central Europe, The Emperor Or The Patriarch?, Panayiotis Christou.
4. Russia and Byzantium in the Mid-Tenth Century: The Problem of the Baptism of Princess Olga, Dimitri Obolensky
Ο ΗΜΕΡΟΔΕΙΚΤΗΣ ΤΟΙΧΟΥ περιέχει αναλυτικό εορτολόγιο του έτους, καθώς και μηνύματα για την εορτή κάθε μέρας ξεχωριστά.
Σχήμα: 21x29
H ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ (ημερολόγιο τσέπης) για το έτος 2013 είναι αφιερωμένη στο ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Περιέχει διάφορες εκκλησιαστικές πληροφορίες, αναλυτικό και συνοπτικό εορτολόγιο, σημειωματάριο, τηλεφωνική ατζέντα, καθώς και τις περιόδους νηστείας του έτους.
Σχήμα: 9x14
ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ,
Ζωής Κανάβα
Ο εκκλησιασμός δύο παιδιών του Δημοτικού δίνει την ευκαιρία για μία λογοτεχνική αφήγηση με θεολογικά νοήματα για όσα λαμβάνουν χώρα κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και τη σημασία τους. Ένας απαραίτητος «οδηγός» εκκλησιασμού για τους εκκλησιαζόμενους μικρούς μας φίλους.
Σχήμα:17x24, σελ. 42
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΕΓΟΝΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ 30-70 μ.Χ.
Χρηστου Σπ. Βουλγαρη, Ομοτ. Καθηγ. Πανεπιστημίου Αθηνών
Ο ομότ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρήστος Βούλγαρης, με μακρά επιστημονική ενασχόληση επί των καινοδιαθηκικών χρόνων, πραγματεύεται τη ζωή και τη δράση της αρχεγόνου Αποστολικής Εκκλησίας, έργο δυσχερές και επίπονο. Με την απαιτούμενη εμβριθή μελέτη και ερμηνεία των πηγών της εποχής συνέγραψε την εν λόγω περισπούδαστη και εμπεριστατωμένη ιστορία των πρωτοχριστιανικών χρόνων.
Το επιστημονικό του πόνημα περιλαμβάνει εισαγωγή και τρία μέρη. Στην Εισαγωγή πραγματεύεται το εν τω κόσμω λυτρωτικό έργο του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού. Στο Α΄ μέρος εστιάζει στην Εκκλησία των Ιεροσολύμων, από την Πεντηκοστή μέχρι την Αποστολική Σύνοδο. Στο Β΄ μέρος καταγράφεται η εξάπλωση της Εκκλησίας στον Ελληνορωμαϊκό κόσμο, από τη Β΄ Αποστολική Περιοδεία του Παύλου μέχρι τον Ιουδαϊκό Πόλεμο και την καταστροφή των Ιεροσολύμων, ενώ στο τελευταίο μέρος αναφέρεται στη διοίκηση, την οργάνωση και τον λατρευτικό βίο της Εκκλησίας.
Σχήμα: 17x24, σελ. 696

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΒΙΣΚΟΣ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΑΦΥΠΝΙΣΗ" της ΑΡΓΥΡΩΣ ΛΕΝΤΟΥΔΗ

Οι εκδόσεις «ΙΒΙΣΚΟΣ» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου τους μυθιστορήματος, «ΑΦΥΠΝΙΣΗ» της Αργυρώς Λεντούδη, τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012, στις 18:30, στο café NORTE, Ελευθερίου Βενιζέλου 59 (προέκταση Λ. Κηφισίας) - Νέα Ερυθραία.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η γνωστή συγγραφέας Αναστασία Καλλιοντζή, καθώς και η συγγραφέας του βιβλίου.

Τραγουδισταδες της Ζακυνθου-Αποψε τη κιθαρα μου

Δημοσκόπηση | Φορολογικό: Τι κατατέθηκε στη Βουλή | Πρόταση Νόμου ΣΥΡΙΖΑ για το Δημόσιο, ΠΑΣΟΚ για τις ευπαθείς ομάδες | Κόμμα Λοβέρδου | Λαυρεντιάδης | ΚΚΕ

Στη Βουλή το φορολογικό - Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των αλλαγών
περισσότερα
Δημοσκόπηση Public Issue: 4,5 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, «όχι» στις εκλογές
περισσότερα
Λοβέρδος: Ετοιμάζεται για νέο κόμμα αλλά δεν θα ρίξει την κυβέρνηση
περισσότερα
Καυγάς ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ για τον ρόλο Βενιζέλου στην Proton Bank
περισσότερα
Σαμαράς: Τώρα αρχίζει η αποενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας
περισσότερα
Πρόταση νόμου ΣΥΡΙΖΑ για το δημόσιο: «Όχι» σε διαθεσιμότητα, ποινές, μετακινήσεις
περισσότερα
Πρόταση νόμου ΠΑΣΟΚ για τις ευπαθείς ομάδες στο «πιο δύσκολο 6μηνο»...
περισσότερα
Παπαρήγα: Δεν θα συνεργαστούμε με όσους φτύνουν το σοσιαλισμό του 20ου αιώνα
περισσότερα
eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών
περισσότερα
www.eklogika.gr : το πιο ενημερωμένο portal για την πολιτική, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις εκλογές

Κατατέθηκε το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή - in.gr

Κατατέθηκε το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή
Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Χοακίν Αλμούνια για τις αποκρατικοποιήσεις
Λόγους δημοσίου συμφέροντος θα επικαλεστεί το Δημόσιο για το «χαράτσι» μέσω ΔΕΗ
Στη Ρώμη ο Ευ.Βενιζέλος για τη συνάντηση ηγετών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων

Σε έναν οδικό χάρτη λιγότερο φιλόδοξο για την αντιμετώπιση της κρίσης συμφώνησαν οι «27»
Η Μέρκελ καλεί στην κάλπη τον Μόντι, «αποκηρύσσει» τον Μπερλουσκόνι το ΕΛΚ
Λίβυος αντικαθεστωτικός θα αποζημιωθεί από τη Βρετανία για τη απαγωγή του

Κατατέθηκε το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή
Υπό αυστηρό έλεγχο η εκταμίευση των δόσεων έως το τέλος Μαρτίου
Βιώσιμο με πολιτικά κριτήρια το ελληνικό χρέος για το ΔΝΤ

Όλα τα θεμελιώδη σωματίδια της ύλης «έχουν ήδη ανακαλυφθεί»
Το Hubble ανοίγει τα μάτια στους αρχαιότερους γνωστούς γαλαξίες
Οι χάρτες της Google επιστρέφουν στο iPhone με νέο app

Με επτά υποψηφιότητες το Λίνκολν ηγείται της κούρσας των Χρυσών Σφαιρών
Τα 10 σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα του 2012 κατά το Archaeology
Σε ανάλογο -αυστηρό- ύφος η απάντηση του Κ.Τζαβάρα στην Ένωση Συγγραφέων

Οι διαιτητές «έκλεψαν» την πρωτιά από τον Παναθηναϊκό
«Καθάρισε» ο ΠΑΟΚ, προβάδισμα ο Πλατανιάς, «Χ» για ΑΕΚ, Ξάνθη
Η Λίγκα έριξε πρόστιμο σε ΠΑΟ και... άδειασε Εισαγγελά και ΕΠΟ

"H Aγία Ιωάννα των σφαγείων" του Μπρεχτ με Χειλάκη και Βολιώτη
Γιορτές με την Ελένη Τσαλιγοπούλου στο PassPort
Ο "Μαγικός Αυλός" του Μότσαρτ στη Λυρική Σκηνή
Ο Ηλίας Μαμαλάκης επιστρέφει και ΣΕΦ-άρει στο "136"
Από τον Γούντι Αλεν... Στη Ρώμη με Αγάπη - Κερδίστε DVD της ταινίας!
Mercedes-Benz E-Class 2013: O σχεδιαστής της μιλά γι' αυτή!
Κερδίστε τριήμερα στην "Ελίμεια 3", στην Αιανή Κοζάνης
Toyota Aygo MMT 2013: Βελτίωση στον... αυτόματο
Καούρ εκάνατε το Μέανε. Τσ’ εσ’ ποίου; Κα έσι;
Ναύπλιο, η αξεπέραστη γοητεία
Καούρ εκάματε!
Τα πιο σέξι look αυτή τη στιγμή (και πώς θα τα πετύχετε)
Σταρ vs Ψύχους: πώς ντύνονται ζεστά χωρίς να θυσιάζουν το στιλ τους
10 συν ένας κανόνες της μόδας που δεν ισχύουν πια
Γιατί «ανθεί» η ομοφυλοφιλία;
Επικίνδυνα τα προϊόντα για το ίσιωμα των μαλλιών
Μιλώντας στο κινητό διασχίζει τον δρόμο 1 στους 3
doctors.in.gr: Η πύλη των ιατρών
www.imommy.gr: Το site για τη μέλλουσα και τη νέα μαμά, το παιδί και το νέο μπαμπά!
6 κινήσεις «ματ» ενάντια στις ιώσεις
Γιατί τα Γαλλάκια δεν τσιρίζουν;
Δείτε προσφορές, κληρώσεις και προτάσεις δώρων τεχνολογίας
«Υπάρχει και ελεύθερο λογισμικό», προειδοποιεί το ΣΔΟΕ η ΕΕΛ/ΛΑΚ
Τι να προσέξετε κατά τις χριστουγεννιάτικες αγορές από το Διαδίκτυο
Bavaria Vision 46: Ριζική ανανέωση
San Lorenzo SL 104: Το σκάφος του πρώτου πλάνου