Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ

ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Ιουλίου στο ανοικτό θέατρο Νέων Μουδανιών η εκδήλωση ΘΕΣΜΟΣ, η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ, που διοργανώνει εδώ και δεκαεννέα χρόνια το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ, το Ωδείο και η Σχολή χορού του Ζαφείρη Φωτειάδη, για την οικονομική ενίσχυση των Συλλόγων ΕΛΠΙΔΑ και ΣΤΟΡΓΗ, που βοηθούν τα παιδιά με καρκίνο.
Ήταν μια βραδιά μαγευτική, και ο κόσμος είχε την ευκαιρία να περάσει δυο ώρες με χορό, και τραγούδι, ΟΧΙ βέβαια από κάποια μεγάλη ορχήστρα, κάποιο «τρανταχτό όνομα» του πενταγράμμου, αλλά από….. ερασιτέχνες, που μόνο η ΘΕΛΗΣΗ, η ΑΓΑΠΗ και το ΜΕΡΑΚΙ τους, βάζουν «κάτω» ΟΛΕΣ τις φίρμες!
Τα ΠΑΙΔΙΑ, έπαιξαν, τραγούδησαν και χόρεψαν για τα ΠΑΙΔΙΑ!
Και όλα έγιναν ΤΕΛΕΙΑ.
Πως θα μπορούσε άλλωστε να γίνει διαφορετικά;
Τα ΠΑΙΔΙΑ της ΣΥΝΘΕΣΗΣ, εδώ και μήνες ετοιμαζόταν για αυτή τη βραδιά, ΞΕΡΟΝΤΑΣ πως θα προσφέρουν σε κάτι ΙΕΡΟ!
Δεν λογάριασαν ούτε την κούραση, ούτε το ότι οι φίλοι τους ήταν στις παραλίες ενώ εκείνα κλεινόταν για ώρες στο στούντιο για πρόβες.
Το αποτέλεσμα τα δικαίωσε.
Ο κόσμος τα επιβράβευσε με τον καλύτερο τρόπο, με το πιο θερμό χειροκρότημα του!
ΑΥΤΗ την … «αμοιβή» περίμεναν για τους κόπους τους και για την προσφορά τους!
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην οικογένεια του Ζαφείρη Φωτειαδη, στους δασκάλους μουσικής και χορού, μα πάνω από όλους, στα ίδια τα παιδιά και στις οικογένειες τους που τα στήριξαν!
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, στα εικοσάχρονα του θεσμού!


Βασίλης Τσούγκαρης

Φακός Αντιεκρηκτικός Πυροσβεστικός Zone 0 UK4AA eLED RFL 514607 UWKinetics

Φακός Αντιεκρηκτικός Πυροσβεστικός Zone 0 UK4AA eLED RFL 514607 UWKinetics 
Προτεινόμενη Χρήση: Πυρόσβεση,Διάσωση 
Περιληψη
Ο αντιεκρηκτικός φακός ασφαλείας, 4AA eLED RFL Zone 0 της Underwater Kinetics (UK) προσφέρει εξαιρετικά επίπεδα προστασίας σε συνθήκες υψηλής επικινδυνότητας λόγο της υψηλής τεχνογνωσίας που διαθέτει η εταιρεία από το 1974.
Ο φακός 4AA eLED RFL είναι αδιάβροχος και αντέχει σε βάθος τριών μέτρων.

H50 Wireless Handset

H50 Wireless Handset

H50 VHF Wireless Handset. Wireless handset for the V50 VHF Radio

Handset features and functionality

  • 2 Handsets can be connected to a V50 VHF
  • Inductive charging, no contacts to corrode
  • AIS Vessel information on LCD
  • 2.4GHz DSSS wireless technology
  • Add up to 2 Handsets
  • Handset operable up to 100m from base, so potentially up to 200m handset to handset
  • Squelch Adjustable
  • Volume control by up/down key
  • Backlight Adjustable
  • INTERCOM function
  • Built-in microphone and 0.5W speaker
  • 3.7V 830mAh Li-Polymer Battery
  • Battery Life: 8 hours

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT 2000

CRT 2000
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


CITIZEN BAND AM/FM EUROPEAN MULTI-NORMS
LARGE LCD DISPLAY COLORS
MULTI-FUNCTIONS

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ CRT

Το τελευταίο αντίο

Το τελευταίο αντίο 
Συγγραφέας: Βασίλης Βασιλικός
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Υπεύθυνος Σειράς: Ελένη Γκίκα
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πανούσης
Ημερομηνία έκδοσης: 1 Οκτωβρίου 2018
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 120
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-162-4
Ήρθες και ξάπλωσες στα πόδια μου, το τελευταίο εκείνο μεσημέρι, ήσυχα, αδιαμαρτύρητα, τρυφερά. Μου είπες χωρίς φωνή το τελευταίο αντίο. Μ’ αποχαιρέτησες, με το σώμα σου. Μόνο που εγώ δεν το κατάλαβα τότε. Κοιμήθηκες λίγο απ’ την άλλη μεριά της καρδιάς σου. Αυτό ήταν το τελευταίο μας αγκάλιασμα. Η τελευταία φορά που τα σώματά μας αγγιχτήκαν. Δεν είπες τίποτα. Μ’ αποχαιρέτησες με τον τρόπο σου, ευγενικά, ωραία. Το λογικό σου δεν έπιανε το μήνυμα για να μου το εκφράσεις. Μα ούτε σου άρεσαν οι μελοδραματισμοί. Ένα βαθύ ευχαριστώ μου είπε το κορμί σου, που είκοσι χρόνια άλλη δεν γνώρισε απ’ την αγκαλιά μου.

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ιούνιος 2019

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Ιούνιος 2019
 
ΣΥΡΙΖΑ: Το τέλος της βαρβαρότητας
Σάκης Μουμτζής, Πρόλογος: Αντώνης Σαμαράς
…Ο Σάκης Μουμτζής από το καλοκαίρι του 2014 προειδοποιούσε, μέσα από την αρθρογραφία του, γι’ αυτό που ερχόταν. Επί πέντε χρόνια σχεδόν, έδινε –και δίνει ακόμα– τη δική του μάχη, για να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης που ζούμε. Ο λόγος του είναι αιχμηρός, απερίφραστος, με «γωνίες», χωρίς ιδεολογικές και πολιτικές εκπτώσεις. Δηλαδή αληθινός, όχι «ξύλινος». Είχε πάθος, αλλά ποτέ δεν καταδέχθηκε την εμπάθεια… Έχει στέρεα επιχειρήματα, αλλά ποτέ ύβρεις. Ασυγκράτητος όταν υπερασπίζεται την αλήθεια του, αλλά πάντα πολύ προσεκτικός, να μη θίξει προσωπικά κανέναν… Aντώνης Σαμαράς …Σε αυτό το χρονικό διάστημα που γράφηκαν τα συγκεκριμένα άρθρα αυτού του βιβλίου, αποκαλύφθηκε πλήρως η αντίληψη που είχε η ριζοσπαστική Αριστερά για την άσκηση της εξουσίας και τη σχέση της με τους θεσμούς, για την κατεύθυνση που επεδίωκε να δώσει στην εθνική μας οικονομία, για το πώς αντιλαμβανόταν, στην πράξη, τις έννοιες της Δημόσιας Τάξης και της ασφάλειας των πολιτών. Η έπαρση και ο αυταρχισμός, η περιφρόνηση των θεσμών και η εμφάνιση σκανδάλων, η υπερφορόλογηση και η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, αποτέλεσμα συνειδητής πολιτικής επιλογής, όλα αυτά και πολλά άλλα, οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στη συντριπτική ήττα των ευρωεκλογών και τους ΑΝΕΛ στην πολιτική εξαφάνιση… Σάκης Μουμτζής Ο Σάκης Μουμτζής είναι συγγραφέας. Kυκλοφορούν τα βιβλία του: Η κόκκινη βία 1943-1946. Η μνήμη και η λήθη της αριστεράς, Eπίκεντρο 2013, Η κόκκινη βία 1947-1950. Ένοχες σιωπές, αριστεροί μύθοι, Eπίκεντρο 2015, ΣΥΡΙΖΑ: Απάτες και Αυταπάτες, Eπίκεντρο 2016. ISBN: 9789604589074
Τιμή: 12,00 €
Σελίδες: 280
Περισσότερα...
 
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ 5ο-6ο τεύχος, Ιούνιος 2019
Greek Sociology Review Περιοδική Έκδοση της Ελληνικής Κοινωνιολογικής Εταιρίας
Το παρόν διπλό τεύχος πέντε-έξι της Κοινωνιολογικής Επιθεώρησης (ΚΕ), απαρτίζεται από δέκα συνολικά κείμενα, εννέα αναλυτικά άρθρα και μία βιβλιοπαρουσίαση. Η θεματολογία και οι πραγματεύσεις που επιχειρούνται είναι ποικιλόμορφες. Κοινό παρανομαστή έχουν την προσπάθεια να ψηλαφήσουν, ερευνήσουν και αναδείξουν εκείνες τις διασυνδέσεις που να επιτρέπουν την καλύτερη απόκριση και εξήγηση του κάθε ενός από τα ερευνητικά ερωτήματα που τα διακριτά κείμενα εξετάζουν. Στο πρώτο κείμενο του τεύχους οι Mηνάς Σαματάς και Περικλής Δράκος επικεντρώνονται σε μία συγκεκριμένη εκδήλωση του φαινομένου της αντιγραφής, αυτής της αντιγραφής στις εξετάσεις. Στο δεύτερο άρθρο ο Γεώργιος Σ. Μιχαλακόπουλος επιχειρεί τη συστηματική εξέταση της έννοιας της πολυπολιτισμικής κοινωνίας γύρω από τη συζήτηση για το είδος της κοινωνίας που είναι υπό διαμόρφωση. Από το δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις τελευταίες Αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ο όρος «μετα-αλήθεια» (post-truth), γνωρίζει σημαντική δημοφιλία και επικεντρώνει το ενδιαφέρον του τρίτου άρθρου του τεύχους των Γεωργίας Γούγα, Νίκου Φωτόπουλου και Ιωάννη Καμαριανού. Στο τέταρτο άρθρο του Μάριου-Αριστοτέλη Κουλούρη εξετάζεται η εμπειρία της κρίσης σε συνάρτηση με την αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα. Στο πέμπτο κείμενο του τεύχους η Γιώτα Παπαγεωργίου, έρχεται να εξετάσει ορισμένες από τις προσπάθειες προσαρμογής στις επιπτώσεις της κρίσης με αναφορά στη διάσταση του κοινωνικού φύλου. Η επαγγελματική εξουθένωση είναι μία κατάσταση που έχει απασχολήσει κυρίως την ψυχολογία. Στο κείμενό τους οι Μάνος Σαββάκης, Αμαλία Πατελίδα και Χριστίνα Σταματέλλου επιχειρούν να εξετάσουν το φαινόμενο αναδεικνύοντας ορισμένες κοινωνικές συνιστώσες του. Το έβδομο άρθρο του παρόντος τεύχους της ΚΕ που έχει συγγράψει ο Νίκος Κουραχάνης επιχειρεί να αναδείξει τη διαχρονική αλληλεξάρτηση της ιδιότητας του πολίτη με αυτή του κράτους ευημερίας. Το όγδοο άρθρο των Μιχαήλ Παπάζογλου και Κώστα Ρόντου στη βάση πρωτογενούς έρευνας που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο-Μάιο του 2016, διερευνήθηκαν εκείνοι οι παράγοντες που προσδιόρισαν τη στάση της τοπικής κοινωνίας της Λέσβου απέναντι στο προσφυγικό και μεταναστευτικό φαινόμενο. Το κείμενο του Βασίλη Ρωμανού αποτελεί το τελευταίο άρθρο του παρόντος τεύχους που παρουσιάζει την κριτική που ασκεί ο Foucault στην κανονιστική θεμελίωση της πολιτικής σφαίρας που παρέχει ο Habermas. Τέλος, στο τμήμα «Βιβλιοπαρουσίαση» του παρόντος τεύχους, οι Κωνσταντίνος Αρχοντάκης και Γεώργιος Κούρας παρουσιάζουν τη συλλογική έκδοση “Unveiling Domestic Work in Times of Crisis”, μια σημαντική κοινωνιολογική μελέτη στα θέματα της κοινωνικής στρωμάτωσης και κινητικότητας. ISSN: 22417311
Τιμή: 13,00 €
Σελίδες: 248
Περισσότερα...
 
Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Πατελάκης Απόστολος, Πρόλογος: Gheorghe Onisoru, Ιάκωβος Μιχαηλίδης
Χωρίς να είμαι Έλληνας, είχα τη χαρά και την τιμή να χαίρω της φιλίας του Απόστολου Πατελάκη, ο οποίος μου μίλησε για το επιστημονικό του πόνημα. Αμέσως, του υποσχέθηκα πως θα είμαι στο πλάι του παντί τρόπω, ώστε να τον βοηθήσω, ιδίως σε ό,τι αφορούσε την υποστήριξη της δουλειάς του αναφορικά με την αρχειακή έρευνα. Ως εκ τούτου, μπορώ να δηλώσω πως συγκαταλέγομαι μεταξύ των τυχερών που υπήρξαν μάρτυρες της γέννησης αυτού του βιβλίου, ακόμα από τη φάση της διαμόρφωσής του. Κατά τη γνώμη μας, η μεγαλύτερη συμβολή του Απόστολου είναι πως κατόρθωσε να ξεπεράσει το προσωπικό του πάθημα, την προσωπική του εμπειρία, και να καταγράψει στο χαρτί μία ιστορία ειλικρινή, έντιμη και όσο το δυνατό περισσότερο αντικειμενική. Η επίμονη έρευνα του καθηγητή Πατελάκη θα συνεχιστεί, είμαστε σίγουροι, έχοντας την ελπίδα πως αυτό το βιβλίο θα έχει, πολύ σύντομα, συνέχεια. Από μέρους μας, εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας προς τον συγγραφέα, ενώ προς τους αναγνώστες την παρότρυνση να ασχοληθούν με τις σελίδες που ακολουθούν με την ίδια αγάπη που ο συγγραφέας τους τις έγραψε. Gheorghe Onisoru Η μελέτη του Απόστολου Πατελάκη αποτελεί μια ειλικρινή και έντιμη συνεισφορά σε ένα άγνωστο, έως σήμερα, κεφάλαιο της ελληνικής αλλά και της ρουμανικής ιστορίας. Γνωρίζω τον Απόστολο εδώ και αρκετά χρόνια. Με τιμά με την φιλία του και του οφείλω ευγνωμοσύνη γι’ αυτό. Γνωρίζω το πάθος του για την ιστορία, τον ελληνικό Εμφύλιο Πόλεμο, την πολιτική προσφυγιά, τη «στοργική μάνα», δεύτερη πατρίδα του, τη Ρουμανία. Τον ευχαριστώ που μου εμπιστεύθηκε ένα χειρόγραφο της μελέτης του. Το «ρούφηξα» με αμείωτο ενδιαφέρον, συγκινήθηκα ακολουθώντας το παράδειγμα και τα συναισθήματά του, οργίσθηκα, προβληματίσθηκα καθώς μπροστά στα μάτια μου ξεδιπλωνόταν μια από τις μελανότερες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Η μελέτη του Απόστολου Πατελάκη είναι γραμμένη με το χέρι χιλιάδων πολιτικών προσφύγων, παιδιών της Ελλάδας στη Ρουμανία και τις υπόλοιπες σοσιαλιστικές χώρες. Είναι η δική τους φωνή, βαθιά φιμωμένη επί δεκαετίες, παραδομένη στη λήθη της ιστορίας. Η ανά χείρας μελέτη οριοθετεί σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της ιστορικής έρευνας αναφορικά με τις κοινότητες των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων. Διεξοδική και πολυεπίπεδη θα εξελιχθεί, είμαι βέβαιος, σε σημείο βιβλιογραφικής αναφοράς τα επόμενα χρόνια. Αξίζει να διαβαστεί προσεκτικά από τους φιλίστορες και να τροφοδοτήσει έναν γόνιμο διάλογο για ένα ζήτημα που εξακολουθεί να δημιουργεί εντάσεις και να αναμοχλεύει πάθη μεταξύ των ανθρώπων. Ιάκωβος Δ. Μιχαηλίδης ISBN: 9789604588862
Τιμή: 16,00 €
Σελίδες: 400
Περισσότερα...
Εκδόσεις Επίκεντρο,
Θεσσαλονίκη, Καμβουνίων 9, Τ.Κ. 54621, τηλ 2310-256146, books@epikentro.gr
Αθήνα: Ασκληπιού 21, Αθήνα, Τ.Κ. 10680, τηλ 210-3811077, athina@epikentro.gr
www.epikentro.gr

Σειρά ενισχυτών DRIVECORE INSTALL DA από την Crown!



ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ ΑΠΟΔΟΣΗ!
Για εφαρμογές που βασίζονται σε δίκτυα Dante ή AES67, η σειρά ενισχυτών μόνιμης εγκατάστασης DriveCore Install DA της Crown προσφέρει έναν ισορροπημένο συνδυασμό ισχύος, αριθμού καναλιών και ευελιξίας φορτίου χάρη στην αποκλειστική τεχνολογία DriveCore, παρέχοντας εξαιρετική απόδοση και υποδειγματική ποιότητα ήχου.
Η θρυλική διαχείριση ισχύος για την οποία είναι γνωστή η Crown, αξιοποιείται σε ακόμη πιο κατανεμημένες εφαρμογές ενίσχυσης όπως μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, κρουαζιερόπλοια, αεροδρόμια κτλ., καθώς και εφαρμογές που έχουν τυποποιηθεί σύμφωνα με την πολυκάναλη δρομολόγηση ήχου μέσω δικτύων Dante όπως εμπορικά κέντρα, νοσοκομεία, κτίρια γραφείων και εκπαιδευτικοί οργανισμοί.

• Η τελευταία τεχνολογία που βασίζεται στην αποκλειστική και κατοχυρωμένη τεχνολογία DriveCore™ της Crown αξιοποιείται στους ενισχυτές της σειράς DriveCore Install DA, οι οποίοι αποτελούν την επόμενη γενιά της τεχνολογίας PWM χρησιμοποιώντας ενισχυτικές τοπολογίες αιχμής κλάσης D.
• Πραγματική πυκνότητα ισχύος στο ικρίωμα – με βαθμίδες ισχύος 300W, 600W ή 1250W σε διαμόρφωση 4/8 καναλιών. Περιλαμβάνουν γεφυρώσιμες εξόδους 300-2500W, όλα σε μέγεθος 2U, παρέχοντας ευελιξία στην σχεδίαση.
• Ελάχιστες εγγυημένες τιμές ισχύος – Οι ενισχυτές DCi εγγυώνται για την απόδοση τουλάχιστον της προδιαγραφόμενης ονομαστικής ισχύος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από οποιονδήποτε άλλο ανταγωνιστικό ενισχυτή.
• Δυνατότητα απευθείας οδήγησης (DirectDrive ) γραμμών «Σταθερής Τάσης» επιλέξιμης ανεξάρτητα ανά κανάλι για ενίσχυση 70Vrms ή 100Vrms, χωρίς τη χρήση μετασχηματιστών εξόδου που περιορίζουν το φάσμα συχνοτήτων, βελτιστοποιώντας έτσι την ηχητική ποιότητα.
• Οι ενισχυτές υποστηρίζονται από το HiQnet Audio Architect ™, την απόλυτη εφαρμογή λογισμικού του ομίλου Harman που έχει σχεδιαστεί για την διαμόρφωση και τον έλεγχο μιας ευρύτατης γκάμας επαγγελματικών εγκατεστημένων συστημάτων ήχου.
• Η προηγμένη γενική τροφοδοσία PFC παρέχει κορυφαία απόδοση στην αγορά και έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μέγιστη ισχύ ανεξάρτητα από τον τόπο στον οποίο βρίσκεται ο ενισχυτής. Η γενική είσοδος AC δέχεται 100 – 240VAC, 50 / 60Hz (± 10%).
• Η τεχνολογία DriveCore περιλαμβάνουν πέντε διπλώματα ευρεσιτεχνίας που περιλαμβάνονται επίσης στην ναυαρχίδα I-TechHD4 της Crown, παρέχοντας κορυφαία ευελιξία και αντοχή.
• Υποστηρίζεται πρωτόκολλο TCP / IP στην εφαρμογή HiQnet ™ για παρακολούθηση και έλεγχο μέσω δικτύου.
• Το επαναστατικό σύστημα ψύξης εστιάζει τη ροή του αέρα στα μέρη που το χρειάζονται περισσότερο, μεγιστοποιώντας την απόδοση, ενώ ελαχιστοποιούν τη θερμότητα και τον θόρυβο.
• Ο ενσωματωμένος δικτυακός ήχος Dante ™ / AES67 απλοποιεί την εγκατάσταση, επιτρέποντας την απευθείας δρομολόγηση δικτυακών σημάτων ήχου Dante / AES67 στον ενισχυτή.
Οι λειτουργίες παρακολούθησης και ελέγχου δικτύου περιλαμβάνουν:
• Παρακολούθηση Συνεχούς Φορτίου
• Περιεκτική αναφορά σφαλμάτων
• Παρακολούθηση PilotTone
• Προγραμματιζόμενες θύρες εισόδου / εξόδου γενικού σκοπού (GPIO)
Οι λειτουργίες επεξεργασίας ψηφιακού σήματος (DSP) περιλαμβάνουν:
• Περιοριστές LevelMAX™ για εισόδους και εξόδους με θερμικό περιορισμό
• Συμπιεστή εισόδου
• Καθυστέρηση (Delay) εισόδων και εξόδων
• Ισοστάθμιση (EQ) εισόδου και εξόδου
• Γεννήτρια σημάτων
• Δικτύωμα διαχωρισμού (Crossover)
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το επαγγελματικό ηχητικό τμήμα της εταιρείας μας στο 210-3809605.
Website
Email
Facebook
YouTube
Instagram
Twitter
Copyright © 2015, BON STUDIO SA, All rights reserved.
Διεύθυνση:
Κεντρικά Γραφεία
Ζαΐμη 6 – 106 83 – Αθήνα
Τηλ: 210 3809605 – 8, 210 3302059-62
Fax: 210 3845755

ΕΛΛΗΝΕΣ Το χαμένο όνομα 337 μ.Χ.- 1821

ΕΛΛΗΝΕΣ Το χαμένο όνομα 337 μ.Χ.- 1821 
Ως τις αρχές του 4ου αι. μ.Χ. στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία οι χριστιανοί διώκονται.
Έκτοτε οι διωκόμενοι γίνονται διώκτες.
Αυτοκράτορες και χριστιανική εκκλησία επιβάλλουν τον χριστιανισμό ως τη μόνη θρησκεία του κράτους. Πολεμούν τους ετερόθρησκους αλλά και τους ετερόδοξους, όσους διαφωνούν με τη μία δογματική αλήθεια, την ορθοδοξία, που καθιερώνουν οι οικουμενικές σύνοδοι.
Αποδέχονται ως χρήσιμη την αρχαία ελληνική γραμματεία για την καλλιέργεια του λόγου, στο βαθμό που δεν υιοθετούνται ιδέες οι οποίες αντιβαίνουν στην ορθοδοξία και στο πολίτευμα.
Αν και η ελληνική γλώσσα αναγορεύεται επίσημη γλώσσα του κράτους, το όνομα Έλληνες ταυτίζεται με του ειδωλολάτρη και ως εθνώνυμο χάνεται. Οι ελληνόφωνοι πλέον πιστεύουν ότι είναι Ρωμαίοι.
Μόλις τον 13ο αιώνα αρχίζει ένας μικρός αριθμός μορφωμένων, στην κορυφή ή τις παρυφές της πολιτικής τάξης, να αναγνωρίζει τη δυναμική του ονόματος Έλληνες, τα κατορθώματα και τα επιτεύγματά τους. Οι προβληματισμοί τους δεν φτάνουν πέρα από τον κύκλο τους.
Τους επόμενους τρεις αιώνες, πριν και μετά την Άλωση, λόγιοι της Ανατολής ενισχύουν το κίνημα του ουμανισμού στη Δύση, τη στροφή στους αρχαίους.
Συνέχεια αποτελούν στην Ευρώπη, όχι κι εκεί χωρίς εμπόδια, η επιστημονική επανάσταση (από τον 16ο αι.), ο διαφωτισμός (18ος αι.), η Γαλλική επανάσταση, ο εθνικισμός και άλλα κινήματα.
Από όσους αφήνουν το Οθωμανικό κράτος κι έρχονται στην Ευρώπη, προέρχεται η πρωτοπορία που προετοιμάζει τον αγώνα της απελευθέρωσης.
Το 1821 αρχίζει με την επίκληση του ονόματος Έλληνες και της ιστορίας τους. Είναι κι αυτή μια μεγάλη ρήξη με το παρελθόν, μια επανάσταση. Το εθνώνυμο Έλληνες, το χαμένο όνομα, γίνεται το σημείο αναφοράς. Μετά 1500 χρόνια.
ΕΛΛΗΝΕΣ Το χαμένο όνομα 337 μ.Χ.- 1821 
συγγραφέας: Γιάννης Γιαννόπουλος
ΣΕΙΡΑ: ΕΚΚΕΝΤΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ (αρ.9)
Επιστημονικός Υπεύθυνος Σειράς: Γιώργος Κόκκινος

Isbn: 978-960-579-097-4
Διαστάσεις: 14 X 23,5
Σελίδες: 284
Λιανική Τιμή: 18.00 ευρώ

👉 Οι καλύτερες προσφορές για κρουαζιέρες στην Ευρώπη!



Οι καλύτερες προσφορές για κρουαζιέρες στην Ευρώπη

Φέτος, απολαύστε τη χαλάρωση και την πολυτέλειας μιας κρουαζιέρας μέσα από τις 4 μοναδικές προτάσεις της Mideast Travel!
Από το Αιγαίο και την Αδριατική έως τα Νορβηγικά φιορδ, τη Σουηδία και την Ισλανδία, τα πανέμορφα τοπία που εναλλάσσονται συνδυάζονται ιδανικά με τις πολυτελείς παροχές, συνθέτοντας μια αξέχαστη εμπειρία.
Για περισσότερες πληροφορίες ή κρατήσεις, συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα μας www.mideast.gr, τηλεφωνήστε μας στο 211 211 8888, ή στείλτε μας email στο mideast@mideast.gr.
Κρουαζιέρα Αδριατική & Αιγαίο


7-8 ημέρες / 6-7 νύχτες

Πλήρης διατροφή
από 739€/άτομο
Κρουαζιέρα στη Βαλτική


8 ημέρες / 7 νύχτες

Πλήρης διατροφή
από 1199€/άτομο
Κρουαζιέρα στα Νορβηγικά Φιόρδ


8 ημέρες / 7 νύχτες

Πλήρης διατροφή
από 1449€/άτομο
Κρουαζιέρα στην Ισλανδία


15 ημέρες / 14 νύχτες

Πλήρης διατροφή
από 2349€/άτομο

Mideast Travel Worldwide
Αθήνα:
Βασιλίσσης Σοφίας 105-107
Τ.Κ. 115 21
Tηλ: +30 211 211 8888
Φαξ: +30 210 642 6147
Κωνσταντινούπολη:
Skyland Towers
B Blok, Kat 29
Ofis No 415, 416, 417
Seyrantepe, Sarıye
Tηλ: +90 212 5199565
Φαξ: +90 212 5121553

mideast@mideast.gr

www.mideast.gr