Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

 ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ
Παρουσία μαθητών , καθηγητών και γονέων, έγινε το απόγευμα της Τρίτης 15 Σεπτέμβρη ο καθιερωμένος Αγιασμός για την Νέα χρονιά 2015 - 2016 από το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ.

Πρέπει να σημειώσουμε, πως η περίοδος 2014 – 2015, ήταν περισσότερο από κάθε άλλη φορά πλούσια σε δραστηριότητες, διακρίσεις, εκδηλώσεις, με κορυφαία – μετά από τη Συναυλία για την Ελπίδα και την Στοργή την -Διοργάνωση της 1ης Θερινής Μουσικής Ακαδημίας Μουδανιών σε συνεργασία με την Αυστριακή εταιρεία διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων TETRAKTYS με καθηγητές πιάνου και φωνητικής από το «University of music and performing art» της Βιέννης, πάνω σε Κλασική Pop και Jazz μουσική. και με διάρκεια από 11 έως 30 Ιουλίου με καθημερινά μαθήματα και τέσσερεις συναυλίες.
Δεν νομίζω να χρειάζεται να αναφέρω και τις συναυλίες στις οποίες συμμετείχε αυτό το καλοκαίρι η ΣΥΝΘΕΣΗ!.
Ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ στα παιδιά, και ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ.
Τα μαθήματα ξεκινούν την Πέμπτη 17 / 9

Βασίλης Τούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΝΝΗ


ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΝΝΗ
Προεκλογικά, μέρος Β’ δραματικότερο, έτσι για να πάρουμε κάποια στιγμή χαμπάρι ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί που ασχοληθήκαν, και ασχολούνται με την υγεία στη χώρα μας, την ΥΓΕΙΑ που της κάναμε και τα … «σαράντα» μετά την εκτέλεση της από τους ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, τις ΚΛΕΨΙΕΣ και τα ΦΑΓΟΠΟΤΙΑ, την ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ, τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ, και εν σωρό άλλα, που για να τα αναφέρω όλα θα γεμίσω εγκυκλοπαίδειες.

ΥΓΕΙΑ, ο «στίβος κοράκων» που τρέφονται από τις σάρκες των ασθενών, των ασφαλισμένων, οι οποίοι είχαν την αφέλεια να πληρώνουν τα νόμιμα, για να έχουν ΥΓΕΙΑ, ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, και τα χρήματα τους κατέληξαν σε ΤΣΕΠΕΣ ΛΑΜΟΓΙΩΝ, ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ, αλλά ΚΑΙ ΜΕΤΟΧΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ και ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ, που δεν είναι και λίγοι….

Διαβάστε ένα άρθρο ΦΡΕΣΚΟ……

Είπαμε, πάμε σε εκλογές, και πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
«Debate για την Υγεία από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

Μετά την τηλεμαχία των αρχηγών των κομμάτων εκπρόσωποι πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων κλήθηκαν να δώσουν απαντήσεις στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στο χώρο της υγείας, συμμετέχοντας σε ένα debate, που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ο Σάκης Παπαδόπουλος εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., χαρακτήρισε εφιαλτικές τις μνημονιακές επιπτώσεις στην υγεία, ωστόσο διευκρίνισε ότι οι επιβαρύνσεις από το τρίτο μνημόνιο, δεν εμποδίζουν την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων. Σχετικά με την άντληση εσόδων πρότεινε μια τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία θα έρθει σε σύγκρουση με τα συμφέροντα που απέφευγαν να συμβάλλουν στα έσοδα του κράτους ή κατασπαταλούσαν δημόσιους πόρους.

Αναφορικά με την ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), ο σχεδιασμός, όπως διευκρίνισε, περιλαμβάνει τις δομές στις γειτονιές, τη συγκρότηση Αστικών Κέντρων Υγείας και το συνολικό αναπροσανατολισμό του συστήματος προς την πρόληψη. Σχετικά με την πολιτική για το φάρμακο, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για την ανάγκη ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με θεραπευτικά πρωτόκολλα και τήρηση της ιατρικής δεοντολογίας, καθώς και την συγκρότηση εθνικής φαρμακαποθήκης και μονάδας παραγωγής υγειονομικού υλικού παράλληλα με τη στήριξη των ελληνικών εταιριών παραγωγής ποιοτικών και φθηνών γενοσήμων.

Τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη στελέχωσης όλων των νοσοκομείων με βάση τον υγειονομικό χάρτη και πλήρη κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των νησιωτικών περιοχών ώστε να αξιοποιηθούν οι νέοι γιατροί.

Από πλευράς του, ο κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, εκπρόσωπος της Ν.Δ., επεσήμανε ότι μεγάλος μέρος της δημοσιονομικής προσαρμογής έχει ήδη επιτευχθεί στον τομέα της υγείας αλλά, όπως τόνισε, επιβάλλεται να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κοντοζαμάνης ενώ η κυβέρνηση της Ν.Δ. είχε εξασφαλίσει την επαρκή χρηματοδότησή του  συστήματος υγείας, το τελευταίο χρονικό διάστημα, η κατάσταση διαταράχθηκε. Για το λόγο αυτό ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε την ανάγκη να βρεθούν νέα χρηματοδοτικά μοντέλα που θα διασφαλίσουν την βιωσιμότητα του συστήματος και ειδικά του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Επίσης ο κ. Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε «στο ολοκληρωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας που νομοθετήθηκε», αλλά, όπως είπε, τους τελευταίους μήνες έχει εγκαταλειφθεί ενώ για το ΕΣΥ, τόνισε ότι έχει «γεράσει» και επιβάλλεται η ανανέωσή του τόσο σε υποδομές όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό. Τέλος, συμπλήρωσε πως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της επείγουσας ιατρικής και της μετανοσοκομειακής φροντίδας.

Την ανάγκη καταργηθεί το μνημόνιο που οφείλεται σε ένα επαχθές χρέος ώστε να υπάρξει οποιαδήποτε προοπτική υπογράμμισε ο Μιχάλης Μπέλτσιος, εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας.

Ο κ. Μπέλτσιος αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός δημόσιου συστήματος που θα στηρίζεται, σε δίκαιη κατανομή των βαρών ενώ χαρακτήρισε την ΠΦΥ, ως βάση του συστήματος υγείας και διευκρίνισε ότι η ΛΑΕ είναι υπέρ της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην ανάγκη δημιουργίας εθνικής φαρμακοβιομηχανίας και Δημόσιας φαρμακαποθήκης, και τόνισε την ανάγκη για καταπολέμηση της διαφθοράς και χρηματοδότησης του ΕΣΥ, μέσα από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ουσιαστικής σημασίας, χαρακτήρισε τέλος, τα θεσμικά κίνητρα που πρέπει να δοθούν στους γιατρούς ώστε να στελεχώσουν τα νησιά.

Για επικείμενο «τσουνάμι» μέτρων που θα ισοπεδώσει τα πάντα στο χώρο της υγείας  έκανε λόγο ο Ηλίας Σιώρας, εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε., καλώντας παράλληλα σε «συσπείρωση και αντίσταση για να μην εφαρμοστούν οι καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές». Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα και χαρακτήρισε μεταξύ άλλων, «απαράδεκτη την αύξηση της εισφοράς, για την υγεία στους συνταξιούχους που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο».

Σχετικά με την ΠΦΥ, διευκρίνισε ότι θα πρέπει να είναι στο πλαίσιο ενός αποκλειστικά δημόσιου συστήματος υγείας και τόνισε ότι δεν υπάρχει χώρος, για επιχειρηματική δράση, στο χώρο της υγείας. Παράλληλα ο κ. Σιώρας επισήμανε την ανάγκη να στελεχωθούν τα νοσοκομεία, με μόνιμο και καλά εκπαιδευμένο προσωπικό, με βάση τον υγειονομικό χάρτη.

Για το τέλος ο κ. Βασιλης Λαοπόδης, εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., υπογράμμισε την ανάγκη να διασωθεί το κοινωνικό κράτος που καταρρέει λόγω της υποχρηματοδότησης και να αντιμετωπιστεί ο αποκλεισμός των προσλήψεων και η μείωση των δαπανών.

Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξουν τεχνικές αναδιανομής που θα εξασφαλίσουν την απαραίτητη χρηματοδότηση του συστήματος, καθώς και στην υπερπαραγωγή του ιατρικού δυναμικού που αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Τονίζοντας την ανάγκη για ένα οργανωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, μίλησε και για την στελέχωση των Κέντρων υγείας και των πολυϊατρείων, με ορθολογικό τρόπο με βάση τον χάρτη υγείας.

Σχετικά με την πολιτική για το φάρμακο ανέφερε ότι θα πρέπει η κλινική έρευνα των φαρμάκων, να αξιοποιηθεί από τα νοσοκομεία για την εξασφάλιση πόρων ενώ έκανε λόγο και για τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στην ιατρική εκπαίδευση, με την εισαγωγή νέων ειδικοτήτων, όπως οι μάνατζερ υγείας.

Συντονιστής του εν λόγω debate, ήταν ο πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ανέφερε πως «η υγεία τον τελευταίο καιρό έχει υποστεί τα δεινά που έχει υποστεί και η χώρα μας». Όπως υποστήριξε ο κ. Πατούλης «έχουμε μείνει πολύ πίσω στις μεταρρυθμίσεις, το δημόσιο σύστημα υγείας και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. καταρρέουν, οι ανασφάλιστοι και οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, είναι στο έλεος του Θεού ενώ οι νησιωτικές και οι ακριτικές περιοχές της χώρας έχουν εγκαταλειφθεί».

«Ο χώρος της υγείας, έχει ανάγκη από όραμα, εξορθολογισμό, μεταρρυθμίσεις και αξιοποίηση του επιστημονικού μας δυναμικού. Παράλληλα θα πρέπει να δώσουμε μάχη, να πείσουμε το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο , για την ανάγκη θέσπισης της Κάρτας Υγείας, για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση των χωρών. Όλοι ξέρουμε τι υγεία θέλουμε, το θέμα είναι πως θα το πετύχουμε» κατέληξε ο πρόεδρος του Ι.Σ.Α. .»

ΠΗΓΗ: medicalnews.gr
Τι γίνεται ρε αδέλφια εδώ πέρα; Μας ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ κανονικά! Κάτι για «εφιάλτες» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο που δε λέει πως το κόμμα του ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ στους εφιάλτες αυτούς, ο άλλος, της ΝΔ στην ΚΑΡΑΚΟΣΜΑΡΑ του, όπως και οι πρωην δυο υπουργοί της κυβέρνησης του, που έδωσαν τη ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ στους ασθενείς και απέδειξαν σαν υπουργοί και σαν κυβέρνηση γενικότερα, πόσο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ και ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ..

Το ΚΚΕ, πιστό στις γραμμές του στο «πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες» και γεια και χαρά σας σύντροφοι, ΠΡΟΤΑΣΗ μπας και σωθεί η ΥΓΕΙΑ (που με το συμπαθειο, όπως λέει ο λαός «ΔΕΝ ΚΛΑΝΕΙ Ο ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ» ), ΚΑΜΙΑ.

ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΚΙΑ ΣΠΕΡΝΩ, και όσο για εμάς, ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΔΕΛΦΙΑ.

Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε, γιατί είπαμε, πάμε σε εκλογές…..

Θα επανέλθω

Βασίλης Τσούγκαρης

Odysseus II: Διαγωνισμός Επιστήμης του Διαστήματος: Εμπνευστείτε!

home-slider-2
Επιστήμονες από όλη την Ευρώπη καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα διαγωνισμό με υψηλά κριτήρια, εξερευνώντας τα μυστήρια και τις προκλήσεις του διαστήματος. Με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο διαγωνισμός Odysseus προσφέρει τη δυνατότητα σε νέους να επιδείξουν την ευφυΐα τους και να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με το διάστημα, από τους δορυφόρους και τα διαστημόπλοια μέχρι την αστροβιολογία και τα διαπλανητικά ταξίδια.
Ο διαγωνισμός, ο οποίος επίσημα ξεκινάει την 1η Σεπτεμβρίου 2015, είναι ανοιχτός σε ομάδες μαθητών ηλικίας από 7 μέχρι 22 ετών από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συνεργαζόμενων χωρών. Θα απονεμηθούν βραβεία μεγάλης αξίας, όπως ευκαιρίες για μαθητεία (internships), τηλεσκόπια και iPads. Οι φιναλίστ σε διεθνές επίπεδο θα ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες ή στην Τουλούζη. Οι νικητές του διαγωνισμού θα ταξιδέψουν στο Guiana Space Centre στη Νότια Αμερική.
Θα πραγματοποιηθούν χωριστοί διαγωνισμοί για τις 3 βαθμίδες της εκπαίδευσης:
• Skywalkers (μαθητές Δημοτικού)
• Pioneers (μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου)
• Explorers (προπτυχιακοί φοιτητές)
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε 2 κύκλους καλύπτοντας τις ακαδημαϊκές χρονιές 2015-2016 και 2016-2017 με στόχο να προσελκύσει το ενδιαφέρον δεκάδων χιλιάδων μαθητών. Οι εκπαιδευτικοί ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν δημιουργώντας και υποστηρίζοντας ομάδες μαθητών. Ταυτόχρονα, θα έχουν τη δυνατότητα επαγγελματικής υποστήριξης κατόπιν ζήτησης. Οι συμμετοχές μπορούν να υποβληθούν σε οποιαδήποτε από τις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στόχος του Odysseus είναι να εμπνεύσει τους νέους στην Ευρώπη να ασχοληθούν με την επιστήμη του διαστήματος. Ο διαγωνισμός προάγει τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι οποίες συνδυάζουν την επιστημονική μάθηση με τη βιωματική εμπειρία. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και ακριβείς οδηγίες υποβολής συμμετοχών στο www.odysseus-contest.eu.
Ιστορικό
Ο διαγωνισμός Odysseus διοργανώνεται από τους εταίρους του Odysseus II. Πρόκειται για ένα τριετές πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Horizon 2020 research and innovation (grant agreement 640218). Αποτελεί τη διευρυμένη μορφή ενός πιλοτικού προγράμματος, το οποίο υλοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 2011-2013. Η τρέχουσα ομάδα υλοποίησης του προγράμματος αριθμεί 14 εταίρους και 4 οργανισμούς υποστήριξης από 11 Ευρωπαϊκές χώρες. Το ΝΟΗΣΙΣ θα συντονίσει την ομαλή διεξαγωγή του διαγωνισμού στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία και την Τουρκία.
Για οδηγίες και περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το επίσημο site του διαγωνισμού πατώντας εδώ.
Επικοινωνία
Ελισάβετ Κωνσταντίνου
Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Προβολής
ΝΟΗΣΙΣ
6ο χμ Θεσσαλονίκης- Θέρμης , 57001 Θέρμη, Ελλάδα
Email: konstantinou@noesis.edu.gr
Τηλ: +30 2310 483 000, εσωτ. 105
Fax: +30 2310 483 020
***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
www.ofa.gr

Furuno Radar M 183

Furuno Radar M 183
Ραντάρ έγχρωμης οθόνης LCD 10,4'' ιντσών με ευκρίνεια στο άμεσο ηλιακό φώς.
Το Μ1835 διαθέτει εξαιρετική ανίχνευση στόχων μικρού βεληνεκούς η οποία επιτυγχάνεται με περιορισμένη διάρκεια παλμού, διπλό εύρος ζώνης και αυτόματη ρύθμιση ταχύτητας περιστροφής της κεραίας, σύμφωνα με την επιλεγμένη κλίμακα εμβέλειας, για βέλτιστη απόδοση σε όλες τις κλίμακες.
Ισχύς εκπομπής 4kW, κεραία κλειστού τύπου και μέγιστη εμβέλεια 36ΝΜ ναυτικών μιλίων.
Κεραία διαμέτρου στρογγυλή κλειστού τύπου 60cm.
Έυκολο και απλό στην εγκατάσταση του, με πλήρες οδηγίες στα Ελληνικά.
Λειτουργία σε 12VDC και 24VDC.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ALINCO DJ-500 - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

ALINCO DJ-500 T/E 144MHz/430MHz FM Dualband IP54&MIL-STD810G

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Nεο στην αγορά το DJ-500  με προηγμένα χαρακτηριστικά και προδιαγραφες MILITARY STANDARD IP54&MIL-STD810G  ,προσφέρει ποιότητα
και ισχυρή ισχύς εξόδου 5W ενώ τα CTCSS, DTMF, DCS και 5-tones είναι στάνταρ,
μαζί με μια ποικιλία ήχων (tone bursts) για πρόσβαση σε repeater ή επιλεκτική κλήση.
Αλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την άμεση εισαγωγή συχνότητας(VFO), αλφαριθμητικα
κανάλια και 200 ​​κανάλια μνήμης που μπορουν να λειτουργησουν με δικιές τους ρυθμίσεις
Η μπαταρία Li-Ion και ο φορτιστής βάσης είναι στάνταρ, προσθέτοντας
ευκολία. Το DJ-500 είναι ένας από τους πιο προηγμένους πομποδέκτες στον κόσμο με τέλεια απόδοση λήψης και ήχου ιδιαίτερα στην ραδιοφωνική μπάντα FM
σε προσιτή τιμή ALINCO!

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ALINCO, MADE IN JAPAN.

DUAL BAND VHF / UHF, 5 WATT ΙΣΧΥΣ.
SEMI DUBLEX DUAL WATCH


Κλικαρετε για να κατεβασετε το manual σε PDF

SPECIFICATIONS
General
Frequency range: [T: TX] 144 - 148MHz, 420 - 450MHz
[T: RX] 136 - 174MHz, 400 - 480MHz 88-108 FM wide
[E: TX/RX] 144 - 146MHz, 430 - 440MHz
Modulation: F3E (FM)
Frequency step: 2.5, 5, 6.25, 8.33, 10, 12.5, 20, 25, 30 and 50KHz
Memory channel: 200 memory channels in total
Antenna impedance: 50ohm unbalanced
Frequency stability: +/- 2.5ppm
Supply voltage: DC 7.4V (Battery)
Current consumption:
(Typical value)
1400mA TX / 300mA receive at Max audio output
70mA squelched
Battery-save ON: average 27mA
Temperature range: Unit -20 ~ +55digC (-4 ~ 131digF) / Battery packs: -10digC to +45digC (+14 to +113digF)
Ground: Negative
Dimensions: 59.0W~98.0H~35.0D mm or 2.32W~3.86H~1.38D inches w/o projection
Weight: approx.227g or 8.01oz inclusive of battery pack and antenna
Transmitter
Power output:
(Approx.value)
Approx.5 / 2.5 / 1W
Modulation: Variable reactance FM
Spurious emission: -60dB or less
Max. deviation: FM : +/- 5KHz NFM: +/- 2.5KHz
Receiver
System: Direct-conversion
Sensitivity: Wide -12dBu / Narrow -9dBu
Intermediate frequency: 1st IF 38.85MHz 2nd IF 450kHz
Selectivity: -6dB : Wide 12kHz /Narrow 10kHz or more
-60dB :Wide 30kHz / Narrow 24kHz or less 
AF output: 1W (10% distortion)

Δον Κιχώτης - θεατρικό με CD

Δον Κιχώτης - θεατρικό με CD
Συγγραφέας: Πασχάλης Τσαρούχας
Σειρά: Θέατρο για παιδιά
Μουσική: Νίκος Παπαδογιώργος
Σχήμα: 17Χ24
Σελίδες: 96
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-6638-65-7
Στο βιβλίο αυτό γίνεται µια θεατρική µεταφορά του οµώνυµου έργου του Θερβάντες. O Δον Κιχώτης, ο ιππότης της ελεεινής µορφής, ξεκινά εκστρατεία για να κατακτήσει τον κόσµο της φαντασίας του. Θα τα βάλει µε γίγαντες, µε στρατιές ολόκληρες, θα κατατροπώσει το κακό και γενναίος πια, θα γυρίσει πίσω για να κατακτήσει την πολυπόθητη καρδιά της αγαπηµένης του Δουλτσινέας. Σύντροφος κι υπηρέτης του σ αυτή την περιπέτεια, βρίσκεται στο πλευρό του πάντα ο πιστός Σάντζο Πάντσα, ο οποίος ελπίζει να λάβει τα αξιώµατα και τα πλούτη που του έχει τάξει ο κύριός του, όταν βέβαια γίνει βασιλιάς. Το CD περιέχει την μουσική και τα τραγούδια της παράστασης

Αστροβραδιά στο Κτήμα Γεροβασιλείου, Παρασκευή18/9/2015

2015-09-14 120833

Υπάρχει το Σύμπαν, η Μουσική και το Φως της Σελήνης χωρίς τον Άνθρωπο;

2015-09-14 121154
Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015, στις 19.00, το Κτήμα Γεροβασιλείου αποχαιρετά το καλοκαίρι, καλωσορίζει το φθινόπωρο και τη νέα αμπελοοινική χρονιά και σας προσκαλεί σε μια βραδιά αφιερωμένη στα μακρινά αλλά τόσο αγαπητά αστέρια!
«Υπάρχει ο ηθοποιός που υποδύεται τον Παιδαγωγό στην «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη στο Θέατρο Δάσους; Πώς το διαπιστώνω; «Μα τον βλέπω και τον ακούω»! Και αν δεν υπήρχα; Πως θα το διαπίστωνα; Υπάρχει το Σύμπαν; Και αν δεν υπάρχει άνθρωπος στο Σύμπαν, θα υπήρχε το Σύμπαν; Ποιος θα το ήταν εκεί να το διαπιστώσει;»
Αυτά και άλλα ερωτήματα θα τεθούν από τον Γιάννη Σειραδάκη, καθηγητή αστρονομίας, στην φιλοσοφική και μουσική αστροβραδιά μας.
2015-09-14 121654
Στη συνέχεια, η Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού στο τραγούδι και ο Σάκης Κοντονικόλας στο πιάνο θα μας πάνε «μια βόλτα στο φεγγάρι» με γνωστά τραγούδια εμπνευσμένα από τη μαγεία του έναστρου ουρανού.
IMG 1727
Η βραδιά θα κλείσει με αστροπαρατήρηση! Ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης, τοποθετεί τα τηλεσκόπιά του στον κήπο του κτήματος και φέρνει πιο κοντά στις αισθήσεις μας τη Σελήνη, τον Κρόνο και άλλα συναρπαστικά αντικείμενα του νυχτερινού ουρανού.
Στα πλαίσια της διάλεξης το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου θα είναι επισκέψιμο από τις 18:00 έως τις 19:00.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Κτήμα Γεροβασιλείου - Επανομή Θεσσαλονίκη - Τ: 2392044567 - www.gerovassiliou.gr
***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
www.ofa.gr

EΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΟΥ ΖΩΗ ΝΙΚΗΤΑΚΗ

Εργαστήρι παραμυθιών (4-10 ετών)

“ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ”
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
(από 4 ετών)

από τη Ζωή Νικητάκη, παραμυθού, εικαστικό – εικονογράφο, συγγραφέα
Picture 2παραμυθια Ζ.
Στη Συμμορία του Ήλιου, χώρο έκφρασης και τεχνών
Δημοφώντος 136, Άνω Πετράλωνα
τηλέφωνα επικοινωνίας: 6947016653 και 6974828873
Tα παιδιά ανακαλύπτουν το θαυμαστό μονοπάτι της αφήγησης των λαϊκών παραμυθιών που μεταδίδονταν από στόμα σε στόμα και από γενιά σε γενιά και μυούνται στις μαγικές συνταγές της τέχνης των παραμυθάδων. Χρησιμοποιούν ως όχημα τα μαγικά δώρα της τέχνης για να αφηγηθούν, να γράψουν και να εικονογραφήσουν το δικό τους παραμύθι, και έτσι να μιλήσουν για τα όνειρά τους, αλλά και για όσα τα απασχολούν και τα πονούν. Ξεδιπλώνουν τις καλλιτεχνικές ανησυχίες τους και δημιουργούν εμπνεόμενα από το μαγικό κόσμο της φαντασίας και των ονείρων που συναντούν στα παραμύθια.
Στόχος του εργαστηρίου είναι να καλλιεργηθεί η ευαισθησία και η έκφραση, να ενεργοποιηθεί η φαντασία και να ενισχυθεί η δημιουργικότητα, μα και η περιβαλλοντική συνείδηση και ευαισθητοποίηση των παιδιών μέσα από τη γνώση, την αλήθεια, αλλά και την ποίηση που μπορεί να κρύβουν τα παραμύθια. Ταυτόχρονα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με την τέχνη της αφήγησης, της συγγραφής και της εικονογράφησης ενός παραμυθιού και να αποκτήσουν βιωματική εμπειρία.
Το εργαστήρι παραμυθιού στοχεύει επίσης να γνωρίσουν τα παιδιά πως τα παραμύθια είναι ένα παράθυρο στον κόσμο, καθώς διασώζουν τη γλώσσα, τις λαϊκές παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα κάθε τόπου και κάθε λαού. Δημιουργούν γέφυρες μεταξύ των ανθρώπων από τη μια άκρη του πλανήτη στην άλλη, μας μεταφέρουν τις απόψεις για τη ζωή και τις σχέσεις των ανθρώπων και ενεργοποιούν την πίστη μας πως όπως στα παραμύθια, έτσι και στη ζωή τα πάντα είναι δυνατά, ακόμα και εκείνα που αδύνατα φαντάζουν.
Η Ζωή Νικητάκη σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μαθήτευσε κοντά στη ζωγράφο – χαράκτρια, Μάχη Δημοπούλου και στο εργαστήρι του Τάσου Ρήγα κάνοντας σπουδή στο ελεύθερο σχέδιο και στο σχέδιο του γυμνού μοντέλου.
Παρακολούθησε κατά καιρούς σεμινάρια σχετικά με παιδαγωγικά αλλά και καλλιτεχνικά θέματα, όπως με την ενδυματολογία, την κατασκευή κούκλας, κλπ.
Εργάστηκε επί σειρά ετών με μεράκι και αγάπη πολλή ως φιλόλογος στο χώρο της φροντιστηριακής εκπαίδευσης. Από το 2006 ως το 2014 εργάστηκε στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης ως μουσειοπαιδαγωγός και εικονογράφος σχεδιάζοντας και υλοποιώντας καθημερινά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά.
Ως εικονογράφος έχει συνεργαστεί με το Υπουργείο Παιδείας, την Actionaid Ελλάς, τους Ερευνητές της εφημερίδος Καθημερινής, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Οικογενειών για τη Ψυχική Υγεία, το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, κλπ. Για την Actionaid Ελλάς μεταξύ άλλων έχει εικονογραφήσει  το διαπολιτισμικό πρόγραμμα «Παιδιά του κόσμου – Πολίτες του κόσμου» σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο διανεμήθηκε στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας και στα σχολεία των ομογενών του εξωτερικού. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, εικονογράφησε και επιμελήθηκε το βιβλίο «Τα παραμύθια ταξιδεύουν».
To 2012 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Τρίμορφο το βιβλίο «Λαϊκά παραμύθια της Ζακύνθου» που ανθολόγησε, διασκεύασε και εικονογράφησε. Τον Φεβρουάριο του 2015 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κονιδάρη το βιβλίο που έγραψε και εικονογράφησε «Παραμύθια για της καρδιάς μας την αλήθεια».
Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα και στην Ινδία. Η πρώτη της ατομική έκθεση υλοποιήθηκε στο Μουσείο του Λουτρού των Αέρηδων με τα έργα της εικονογράφησης του βιβλίου της “Λαϊκά παραμύθια της Ζακύνθου”.  Αγαπά τα παραμύθια γιατί είναι σαν τα πουλιά. Τ΄ακούνε μόνον τα παιδιά και όσοι έχουν καθαρή καρδιά. Τον παραμυθοαέρα τον εμφύσησε στην καρδιά και στο νου της η γιαγιά της. Aφηγείται  παραμύθια από τη γραπτή και την προφορική παράδοση του τόπου μας, καθώς κι άλλων λαών και τόπων του κόσμου. Σε μουσεία, σχολεία, γκαλερί, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, στο ογκολογικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας, στο Αθηναϊκό Ωδείο, στο Σχολείο Παιχνιδιού, σε Φεστιβάλ για παιδιά, στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου δρόμου, στο θέατρο Φούρνος, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, στη Στοά Βιβλίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με διάφορους δήμους και πολιτιστικούς φορείς της χώρας, στο Ελληνοϊαπωνικό συνέδριο με την ομάδα κουκλοθεάτρου Seiwa Bunraku, σε ογκολογικό συνέδριο σε συνεργασία με την ΕΣΗΕΑ, κλπ.
Έχει υλοποιήσει σεμινάρια σχετικά με την τέχνη της αφήγησης σε φοιτητές παιδαγωγικής και προσχολικής αγωγής.
Εστιάζει στη θεραπευτική δράση και λειτουργία των παραμυθιών και θεωρεί ότι η αφήγηση είναι μια πράξη για μετάδοση δύναμης, μια διαδικασία μύησης για το ταξίδι της ψυχής και την ανέλιξη της συνειδητότητας. Αφηγείται παραμύθια σε παιδιά και σε μεγάλους που ακόμα ονειρεύονται…
Περισσότερα στοιχεία για την ίδια μπορείτε να βρείτε στους ιστότοπους:
www.facebook.com/ zoe nikitaki

www.zoenikitaki.com

Εργαστήρια για παιδιά στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Εργαστήρια για παιδιά στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2015
Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, πιστός –όπως κάθε χρόνο– στους μικρούς του φίλους, διοργανώνει και τη νέα σεζόν δημιουργικά εργαστήρια που θα ταξιδέψουν τη φαντασία των παιδιών μέχρι τα πέρατα του κόσμου, θα διευρύνουν τις γνώσεις τους και θα αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Τα πρωινά του Σαββάτου δίνουμε προτεραιότητα στο παιδί, ικανοποιώντας την έμφυτη ανάγκη του να δημιουργήσει και να παίξει. Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα εργαστηρίων τα παιδιά από 8 έως 12 ετών αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους, τα ενδιαφέροντα, τις ικανότητες και τις κλίσεις τους, απελευθερώνουν τη φαντασία τους, εκφράζουν τις ιδέες και τα συναισθήματά τους, ανακαλύπτουν τον εαυτό τους μέσα από την ομαδική συνεργασία, κατανοούν τον κόσμο που τους περιβάλλει.
Σε έναν χώρο ζεστό και φιλόξενο, ανοιχτό σε νέες ιδέες, που αποτελεί ταυτόχρονα τόπο συνάντησης και επικοινωνίας για ανήσυχους γονείς οι οποίοι αναζητούν εναλλακτικούς και δημιουργικούς τρόπους στην ανατροφή των παιδιών τους, λειτουργούν εκπαιδευτικά προγράμματα υψηλού επιπέδου –όλα σχεδιασμένα σύμφωνα με τις αρχές της βιωματικής μάθησης­–, με έμφαση στη δημιουργική γραφή και ανάγνωση.
Όχημά μας είναι το καλό βιβλίο, η τέχνη, η δύναμη της γραφής και της ανάγνωσης, η αισιοδοξία και πάνω απ’ όλα η αστείρευτη διάθεση για παιχνίδι και μάθηση. Στόχος μας να εμπλουτίσουμε τις εμπειρίες των μικρών μας φίλων μέσα από διαδραστικά, ομαδικά προγράμματα που κινητοποιούν ταυτόχρονα το συναίσθημα, τη λογική και την έκφραση.
Δείτε παρακάτω τα εργαστήρια και περισσότερες λεπτομέρειες για το καθένα.

Εργαστήριο δημιουργικής γραφής
Ένα εργαστήρι έξι συναντήσεων για παιδιά 8-10 ετών με την εκπαιδευτικό Άλκηστη Χρονάκη
Ημερομηνίες: Σάββατο 10 και 24 Οκτωβρίου, 14 και 28 Νοεμβρίου, 12 και 19 Δεκεμβρίου 2015
Κόστος: 80 € για κάθε παιδί -70 € για αδέρφια- (και για τις έξι συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 10:30 έως τις 12:00
Το εργαστήρι χρησιμοποιεί ασκήσεις που βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους, να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους και να εξοικειωθούν με τη λογοτεχνική γραφή. Βασικός του στόχος ωστόσο δεν είναι να δημιουργήσει μικρούς συγγραφείς, αλλά να διαμορφώσει απαιτητικότερους και επαρκέστερους αναγνώστες μέσω της συγγραφής. Για να γίνει κανείς συγγραφέας άλλωστε πρέπει πριν από όλα να είναι αναγνώστης, ενώ η συγγραφή ως βιωματική δραστηριότητα δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν καλύτερα τις λογοτεχνικές συμβάσεις και να αγαπήσουν τη γραφή.
Δείτε αναλυτικά τη δομή και το περιεχόμενο κάθε συνάντησης στο συνημμένο αρχείο.
Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή το βιβλίο 1001 δραστηριότητες για να αγαπήσω το βιβλίο του Φιλίπ Μπρασέρ.

Μαγειρεύοντας ιστορίες στον βυθό
Εργαστήριο παιχνιδιού, δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης για νεαρούς οικολόγους και φίλους του αστυνομικού
Εργαστήρι δημιουργικής γραφής αστυνομικών ιστοριών τεσσάρων συναντήσεων για παιδιά 9-12 ετών με τη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Ελένη Σβορώνου.
Ημερομηνίες: Σάββατο 17 Οκτωβρίου, 7 Νοεμβρίου, 5 Δεκεμβρίου 2015, 16 Ιανουαρίου 2016
Κόστος: 60 € για κάθε παιδί -50 € για αδέρφια- (και για τις τέσσερις συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 2 ώρες, από τις 10:00 έως τις 12:00
Υλικά: Πλαγκτόν, φύκια, ανεμώνες της θάλασσας και άμμος.
Εκτέλεση: Ψιλοκόβετε το πλαγκτόν, χτυπάτε στο μίξερ άνθη ανεμώνης, τα βάζετε στον φούρνο και πασπαλίζετε με άφθονη άμμο.
Σερβίρετε με κύβους από φύκια.
Προσκαλείτε χταπόδια, αχινούς, καρχαρίες, φώκιες, χελώνες, ξιφίες, μέδουσες και χελιδονόψαρα και η περιπέτεια αρχίζει!
Ποιος έκλεψε το μαργαριταρένιο κολιέ της μέδουσας;
Πώς βρέθηκε μια κηλίδα αίματος στο κοστούμι του καρχαρία;
Πώς μίκρυνε η μύτη του ξιφία;
Ελάτε να μαγειρέψουμε ιστορίες του βυθού. Να ζήσουμε περιπέτειες, να λύσουμε μυστήρια και να τις γράψουμε φυσικά! Θα τις σερβίρουμε με χαρτί και με μολύβι και θα είναι πεντανόστιμες.
Βοηθός σεφ ο ήρωας Βεντουζίνι, το χταπόδι. Ο ντετέκτιβ της θάλασσας.
Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή το βιβλίο Μαγειρεύοντας ιστορίες: Πώς να γράψεις τα δικά σου κείμενα της Ελένης Σβορώνου.
Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 70 ευρώ για το εργαστήριο δημιουργικής γραφής και η ειδική τιμή των 50 ευρώ για το εργαστήρι «Μαγειρεύοντας ιστορίες στον βυθό». Δείτε λεπτομέρειες στο συνημμένο αρχείο για το πώς μπορείτε να κάνετε χρήση της προσφοράς.
Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στην αίθουσα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ (1ος όροφος, Ιπποκράτους 118, στο κέντρο της Αθήνας). Οδηγίες για εύκολη πρόσβαση στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ θα βρείτε ΕΔΩ.
Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής τους, οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ, όπου μπορούν να πιουν τον καφέ ή το τσάι τους, να σερφάρουν στο Internet (και ασύρματο – Wi-Fi) ή να επιστρέψουν μετά τη λήξη κάθε συνάντησης.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ 15 ΠΑΙΔΙΑ
Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των εργαστηρίων
- στο τηλ.: 211 3003580
- στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και τον τίτλο του εργαστηρίου το οποίο επιθυμεί να παρακολουθήσει.
Περισσότερες λεπτομέρειες για την προεγγραφή στο συνημμένο αρχείο.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ FRANCESCO MORETTI

logo-technohoros_GR.jpg
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος ξεκινά τη νέα εικαστική σεζόν με την έκθεση “Αντιπαροχές” του ιταλού καλλιτέχνη Francesco Moretti που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00.
Όταν ο Francesco Morretti ήταν μαθητής στην Ιταλία, η ιστορία που διδάχθηκε στο σχολείο του και σχετιζόταν με την αρχαία Αθήνα τον οδήγησε να πλάσει στην παιδική του φαντασία την σύγχρονη πόλη αρκετά ειδυλλιακά. Η πρώτη επαφή όμως μαζί της ήταν άκρως απογοητευτική. Πολλές πολυκατοικίες, αναρίθμητα βρώμικα και εγκαταλελειμμένα κτίρια, ελάχιστη βλάστηση και ένα ιστορικό κέντρο «στριμωγμένο» σε έναν λόφο. Αναζητώντας τα αίτια αυτής της εγκατάλειψης ήρθε σε επαφή με κοινωνικο-πολιτικές συνθήκες και επιλογές του παρελθόντος που αποτελούν τον πυρήνα του προβλήματος. Ο τίτλος της έκθεσης «Αντιπαροχές» μας παραπέμπει άμεσα στο τι θα δει ο θεατής που θα περιηγηθεί στα έργα του.

10 στεριές για λίγους. Πολύ λίγους.

ArtTravel

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​1
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​2
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​3
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​4

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΙΑ
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 15-09-15/21 UTC
ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1021 ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΕΣ
1009 ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΚΑΙ 1011 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΜΠΟΥΤ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΜΕΛΙΤΑ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΙΔΡΑ
ΑΝΤΙΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ
Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 22.30 5 Η 6.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 22.00 ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ
22.00 ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ 33.30 ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ 33.30 ΒΟΡΕΙΟΙ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΤΑΥΡΟΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΕΛΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 23.30 5 Η 6.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 26.00 ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 26.00
ΒΟΡΕΙΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 5 Η 6.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16-09-2015/ 0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 16-09-2015
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ.
ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ .
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΤΟΠΙΚΑ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 16 ΕΩΣ 31 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ 4 ΜΕ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 19 ΕΩΣ 31 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ 32 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΛΙΓΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 31 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ 32 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ 5 ΜΕ 6 ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 22 ΕΩΣ 29 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 22 ΕΩΣ 31 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 31 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 30 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 17-09-2015
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΛΙΓΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ 3 ΜΕ 4, ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟ.

Πήγαινα Το Δρόμο Δρόμο

Nαύπλιο All Inclusive ΚΑΙ 1Παιδί Δωρεάν|-56%

Ekdromi.gr

Eden Beach Plaka Hotel - Ναύπλιο

ALL INCLUSIVE στο Ναύπλιο με 154€ από 350€ (-56%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Άτομα σε δίκλινο δωμάτιο

(Έκπτωση 56%)

ALL INCLUSIVE στο Eden Beach Plaka Hotel μια ανάσα από το Ναύπλιο ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 14 ετών, σε δίκλινο δωμάτιο, μόνο με 154€ από 350€ (Έκπτωση 56%)! Προσφέρεται Πρωινό, Μεσημεριανό και Βραδινό σε Μπουφέ καθώς και Απογευματινό Τσάι με Κέικ και Παγωτά! Προσφέρεται απεριόριστη κατανάλωση σε Μπύρα‚ Κρασί, Αναψυκτικά και Νερό κατά τη διάρκεια όλων των γευμάτων! Καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας προσφέρονται Μπύρα, Τοπικό Λευκό Κρασί και Κόκκινο, Αναψυκτικά, Χυμοί, Νερό, Καφές φίλτρου, Τσάι, Ζεστή Σοκολάτα και Γάλα! Παρέχονται Ομπρέλες και Ξαπλώστρες στην Παραλία και δωρεάν χρήση Ποδηλάτου για μία ημέρα για το σύνολο της διαμονής! Για μικρούς και μεγάλους φίλους παρέχεται ελεύθερη χρήση Γηπέδων Tennis, Basketball, Πινγκ Πονγκ και Petanque, Play Room, Εξωτερικό Σκάκι Δαπέδου, Πρόγραμμα Αναψυχής με Αεροβική και Zumba, Θεματικές βραδιές καθώς και Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Απολαύστε 3 ημέρες χαλάρωσης! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
€154 από €350 Κέρδος €196 Έκπτωση 56%
Eden Beach Plaka Hotel - Ναύπλιο
Ναύπλιο


Περισσότερες Προσφορές

ALL INCLUSIVE στους Αγίους Θεοδώρους με 229€ από 460€ (-50%) για 4 ημέρες KAI για τα 2 Άτομα+Παιδί σε δίκλινο δωμάτιο

(Έκπτωση 50%)

€229 από €460 -50%
Siagas Beach Hotel - Άγιοι Θεόδωροι
Άγιοι Θεόδωροι
ALL INCLUSIVE στο Siagas Beach Hotel στους Αγίους Θεοδώρους μια ανάσα από την Αθήνα, KAI για τις 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 12 ετών σε δίκλινο δωμάτιο με Μερική Θέα Θάλασσα, μόνο με 229€ από 460€ ( Έκπτωση 50%)! Προσφέρεται Πρωινό, Μεσημεριανό και Βραδινό σε Μπουφέ, Ελεύθερη κατανάλωση Χύμα Κρασιού, Βαρελίσιας Μπύρας και Αναψυκτικών κατά την διάρκεια των γευμάτων καθώς και Τοστ, Κρουασάν, Φρούτα και Απεριόριστη Κατανάλωση Καφέ Φίλτρου, Τσάι και Χυμούς καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας! Παρέχονται Ομπρέλες και Ξαπλώστρες στην Πισίνα και την παραλία καθώς και παιδικές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

All Inclusive στη Λακόπετρα με 133€ από 270€ (-51%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Άτομα+Παιδί σε Bungalow

(Έκπτωση 51%)

€133 από €270 -51%
Ionian Beach Hotel - Λακόπετρα Αχαΐας
Λακόπετρα
ALL INCLUSIVE στην Λακόπετρα Αχαΐας, στο Ionian Beach Hotel επάνω στο κύμα KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 12 ετών σε Bungalow, μόνο με 133€ από 270€ ( Έκπτωση 51%)! Προσφέρεται Πρωινό, Μεσημεριανό και Βραδινό σε Μπουφέ, Απεριόριστη Κατανάλωση σε Αναψυκτικά, Μπύρα και Κρασί κατά την διάρκεια των γευμάτων καθώς και Smart Snack με Κέικ, Φρουτοσαλάτες, Γλυκά, Χυμούς και Αναψυκτικά! Για τους μικρούς μας φίλους παρέχονται παιδικές δραστηριότητες από επαγγελματία παιδαγωγό όπως παιχνίδια στο νερό, κυνήγι θησαυρού, mini cinema, κατασκευές, ζωγραφική κλπ!!! Παρέχονται ομπρέλες και ξαπλώστρες στην πισίνα και την παραλία καθώς και Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Βόλος με 239€ από 478€ (-50%) για 3 Ημέρες KAI για τα 2 Άτομα+Παιδί με Ημιδιατροφή+Spa σε δίκλινο δωμάτιο, σε 5* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

€239 από €478 -50%
5* Valis Resort Hotel - Βόλος
Βόλος
239€ από 478€ (Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών στο 5 αστέρων Valis Resort Hotel, με Ημιδιατροφή (Πρωινό σε Μπουφέ και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο στον Βόλο! Προσφέρεται Τσίπουρο και Μεζές για καλωσόρισμα, 2 Ayurveda Massages και Ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής και Εξωτερικής Πισίνας καθώς και του Γυμναστηρίου! Απασχόληση με δραστηριότητες στην εξωτερική πισίνα και Kids Club για τους μικρούς μας φίλους! Παρέχεται Early check in και Late Check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

All Inclusive στο Αίγιο με 199€ από 398€ (-50%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Άτομα+Παιδί σε δίκλινο δωμάτιο

(Έκπτωση 50%)

€199 από €398 -50%
Long Beach Resort Hotel - Αίγιο
Αίγιο
ALL INCLUSIVE στο Long Beach Resort Hotel στο Αίγιο 1,5 ώρα από την Αθήνα ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 6 ετών σε δίκλινο δωμάτιο, μόνο με 199€ από 398€ ( Έκπτωση 50%)! Παρέχεται Πρωινό, Μεσημεριανό και Βραδινό σε Μπουφέ, Απεριόριστη Κατανάλωση σε Αναψυκτικά, Κρασί, Μπύρα, Καφέ, Αφεψήματα και Snacks! Παρέχεται Late check out για να απολαύσετε 3 μοναδικές ημέρες χαλάρωσης επάνω στο κύμα!

Ιωάννινα με 299€ από 598€ (-50%) για 4 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα+2Παιδιά+Spa με Ημιδιατροφή σε Executive δίκλινο δωμάτιο, σε 5* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

€299 από €598 -50%
5* Grand Serai Hotel - Ιωάννινα
Ιωάννινα
299€ από 598€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα KAI 2 Παιδιά έως 12 ετών, στο 5 αστέρων Grand Serai Hotel του Ομίλου Mitsis, με Ημιδιατροφή (Πρωινό Αμερικάνικου τύπου σε Μπουφέ και Βραδινό) σε Executive δίκλινο δωμάτιο, στα Ιωάννινα! Παρέχεται Ελεύθερη χρήση του Γυμναστηρίου, ένα House Cocktail καθημερινά καθώς και Ελεύθερη συμμετοχή στο εβδομαδιαίο Manager's Cocktail συνοδεία από Aperitif Cocktail & Canapes! Για τους μικρούς μας φίλους παρέχεται προβολή παιδικής ταινίας καθημερινά και ένα Παγωτό στο χώρο του Πάρκου! Παρέχεται καλωσόρισμα στο δωμάτιό σας κατά την άφιξη καθώς και Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 4 γεμάτες ημέρες πολυτέλειας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

Καρπενήσι με 189€ από 496€ (-62%) για 3 Ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+2Παιδιά με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο, σε 5* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 62%)

€189 από €496 -62%
5* Montana Hotel & Spa - Καρπενήσι
Καρπενήσι
189€ από 496€ ( Έκπτωση 62%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 και ένα έως 6 ετών, στο 5 αστέρων Montana Hotel & Spa στο Καρπενήσι, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο! Προσφέρεται Ένα Relax Massage, Ολιστικό Χαλαρωτικό Μασάζ σώματος, πελμάτων και κεφαλής, με αιθέρια έλαια και τελείωμα με ζεστές πετσέτες διάρκειας 25 λεπτών, μία Θεραπεία Προσώπου, μία Συνεδρία Solarium και Ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας με σύστημα Jet, Νεροκουρτίνα και σύστημα αντίστροφης Κολύμβησης, του Ηamam, της Sauna και του Γυμναστηρίου! Για τους μικρούς μας φίλους παρέχονται μοναδικές Cine βραδιές με προβολή κινούμενων σχεδίων, Παιδότοπος, αίθουσα Μπιλιάρδου & Πινγκ Πονγκ και επιτραπέζια παιχνίδια! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να χαρείτε το μαγικό τοπίο του Καρπενησίου για 3 γεμάτες ημέρες! Απολαύστε τους αγαπημένους σας παίκτες της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού από τις 27/08! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Καμένα Βούρλα με 179€ από 358€ (-50%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Άτομα+2Παιδιά με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο, σε 5* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

€179 από €358 -50%
5* Galini Wellness Spa & Resort - Καμένα Βούρλα
Καμένα Βούρλα
179€ από 358€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών, στο 5 αστέρων Galini Wellness Spa & Resort του Ομίλου Mitsis με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε δίκλινο δωμάτιο, στα Καμένα Βούρλα! Ελεύθερη χρήση της Εξωτερικής Ιαματικής Πισίνας! Παρέχεται Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Απολαύστε 3 ημέρες πολυτέλειας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Πάτρα με 160€ από 320€ (-50%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Άτομα+Παιδί με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο με Θέα Θάλασσα

(Έκπτωση 50%)

€160 από €320 -50%
5* Poseidon Palace - Πάτρα
Πάτρα
160€ από 320€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 12 ετών στο 5 αστέρων Poseidon Palace μια ανάσα από την Πάτρα δίπλα στη θάλασσα, με Ημιδιατροφή (Πρωινό σε Μπουφέ και Μεσημεριανό ή Βραδινό), σε δίκλινο δωμάτιο με θέα Θάλασσα! Προσφέρεται Νερό και ή Αναψυκτικό ή ένα ποτήρι Κρασί ή Μπύρα ανά άτομο κατά την διάρκεια των γευμάτων! Παρέχεται ελεύθερη χρήση του Πλήρως Εξοπλισμένου Γυμναστηρίου, μία χρήση Hamam ή Sauna ημερησίως καθώς και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

ALL INCLUSIVE στην Αίγινα με 199€ από 398€ (-50%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Άτομα σε δίκλινο δωμάτιο

(Έκπτωση 50%)

€199 από €398 -50%
Argo Hotel & Spa - Αίγινα
Αίγινα
ALL INCLUSIVE στην Αίγινα στο Argo Hotel & Spa ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 15 ετών, πάνω στη Θάλασσα σε δίκλινο δωμάτιο, μόνο με 199€ από 398€ (Έκπτωση 50%)! Προσφέρεται Πρωινό, Μεσημεριανό και Βραδινό καθώς και Παγωτά στο Μπαρ! Προσφέρεται απεριόριστη κατανάλωση σε Μπύρα‚ Κρασί, Αναψυκτικά, Χυμούς, Τσάι και Καφέδες(Nescafe, Φίλτρου, Espresso, Cappuccino και Freddo) καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας! Παρέχονται Welcome Drink και 1 συνεδρία Spa (Hammam, Jacuzzi και Θαλασσοθεραπεία) ανά άτομο καθώς και Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Απολαύστε 3 ημέρες χαλάρωσης! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Πρέβεζα με 149€ από 298€ (-50%) για 4 Ημέρες KAI για τα 2 Άτομα+Παιδί με Ημιδιατροφή σε δικλινο δωμάτιο

(Έκπτωση 50%)

€149 από €298 -50%
Poseidon Beach Hotel - Πρέβεζα
Πρέβεζα
149€ από 298€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών στην Πρέβεζα μια ανάσα από το κύμα, με Ημιδιατροφή (Πρωινό σε Μπουφέ και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο στο Poseidon Beach Hotel! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

Νέα Μάκρη Αττικής με 49€ από 98€ (-50%) για 2 Ημέρες KAI για τα 2 Άτομα σε Miami δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό

(Έκπτωση 50%)

€49 από €98 -50%
Marathon Beach Resort Hotel - Νέα Μάκρη Αττικής
Νέα Μάκρη Αττικής
49€ από 98€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 2 ημέρες / 1 διανυκτέρευση ΚΑΙ για τα 2 Άτομα στη Νέα Μάκρη Αττικής, στο Marathon Beach Resort Hotel σε Miami δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ! Προσφέρεται Welcome Drink καθώς και Ομπρέλες, Ξαπλώστρες και Πετσέτες στην Πισίνα του Ξενοδοχείου! Παρέχεται Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!