Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Χρόνια Πολλά - Fire Rescue News

ΑΠΟ ΤΟ FIRE.GR

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το καινούργιο διμηνιαίο περιοδικό ανεξάρτητης δημοσιογραφίας Post-Media σας εύχεται καλές γιορτές!
Φέτος ας μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη.
Ας συζητήσουμε όσα συνέβησαν κι όσα συνεχίζουν να συμβαίνουν στην ελληνική επκράτεια, χωρίς ιδεοληψίες και παρωπίδες.
Ας αναλύσουμε όσο πιο εκτεταμένα γίνεται το αδιέξοδο της ελληνικής δημοκρατίας, κι ας αναζητήσουμε λύσεις. Συνεπείς προς τη θεματολογία του πρώτου τεύχους του Post-Media, προτείνουμε, αυτές τις γιορτές, στις συντροφιές και τα τραπέζια μας, στα δώρα που θα κάνουμε και στις βόλτες που θα κάνουμε, να σκεφτούμε λίγο περισσότερο και κυρίως να συζητήσουμε.
Να συζητήσουμε για την επικαιρότητα, αλλά να δούμε κιόλας τη θέση μας συνολικά μέσα στον κόσμο, και τον πλανήτη.
Να αναρωτηθούμε αν όσα διαβάζουμε και πληροφορούμαστε απ’ τα παραδοσιακά και τα λεγόμενα Free Μέσα (είτε είναι νεανικά έντυπα, είτε ιδιωτικά κανάλια και ραδιόφωνα) είναι αληθινά, ή αν υπαγορεύονται απ’ τις διαφημιζόμενες εταιρείες.
Να σκεφτούμε πώς θα μπορούσε να βοηθήσει το Διαδίκτυο στην κατεύθυνση της δημοκρατίας. Να δούμε πώς θα συναντηθούμε στο δημόσιο χώρο.
Να αποκωδικοποιήσουμε επιτέλους τα μηνύματα της διαφήμισης.
Να δούμε τί σημαίνει πραγματική οικολογική συμπεριφορά και τί υποκριτική στάση απ’ την πλευρά των επιχειρήσεων.
Να σκεφτούμε τα προβλήματα των νέων γενεών.
Να ξανασκεφτούμε τις αγορές μας. Να ανοιχτούμε στην Τέχνη και τη δημιουργία, στις σχέσεις μας και στην Ποίηση.
Να μιλήσουμε για την Πολιτική. Το Post-Media θέλει να ορίσει ένα πλαίσιο διαλόγου γύρω από καθημερινά, αλλά και πιο θεωρητικά ζητήματα του Σήμερα.
Θέλει να συνομιλήσει με την κοινωνία ώστε να ορίσει ξανά την έννοια του Μέσου. Το πρώτο τεύχος μόλις κυκλοφόρησε στα περίπτερα και τα βιβλιοπωλεία.
Περιμένουμε τα σχόλια και τις προτάσεις σας! Ας ευχηθούμε ότι το νέο έτος θα κομίσει λιγόετερες διαφημίσεις, λιγότερα άχρηστα προϊόντα, λιγότερα χρέη, και θα φέρει περισσότερες ρηξικέλευθες αποφάσεις, περισσότερες ιδέες, και περισσότερες συζητήσεις. http://www.postzine.wordpress.com/ Post-Media το μόνο ελληνικό περιοδικό χωρίς καθόλου διαφημίσεις.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έναρξη λειτουργίας του νέου ταμείου του Κ.Θ.Β.Ε. στο «Ολύμπιο»
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανακοινώνει την έναρξη της λειτουργίας του νέου του ταμείου, το οποίο στεγάζεται στο ισόγειο του κινηματογράφου «Ολύμπιον» στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.
Το ταμείο θα ξεκινήσει την λειτουργία του από την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008 ως αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας του Κ.Θ.Β.Ε. με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και έχει ως στόχο του την καλύτερη εξυπηρέτηση του θεατρόφιλου κοινού στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Ώρες λειτουργίας ταμείου:
Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 10-2μ.μ. και 5-9 μ.μ.
Τετάρτη και Σάββατο:10-6 μ.μ.
Τηλέφωνο: 2310 223211

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕΒΕ Σουλιέ 14 & Σαρκουδίνου 136, 11744 Αθήνα Τηλ. 210.7777788 – Fax. 210.7757757 – e-mail: info@empiria.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην αιθουσα “Kωστης Παλαμας” της “Τεχνοπολις” του Δημου Αθηναιων τη Δευτερα 12 Ιανουαριου 2009 και ωρα 19:00 Με «κεντητές» τηγανίτες, ζαμπελίσιο ηπειρώτικο τσίπουρο, αλλά και παραδοσιακό και λαϊκό μουσικό πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί στις 12 του Γενάρη στο Γκάζι η παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Βάντας Κουτσοκώστα, στα πλαίσια ενός πολυθεάματος λόγου, τέχνης, μουσικής και γαστρονομικής παράδοσης, αφιερωμένο στις μικρές ορεινές μας πατρίδες. Μια ξεχωριστή εκδήλωση με ποικίλα πολιτιστικά δρώμενα διοργανώνουν τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα «Κωστής Παλαμάς» της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι (Πειραιώς 100) οκτώ Ηπειρωτικοί Σύλλογοι –με επικεφαλής την ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ– και ο εκδοτικός οίκος ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ, με τη στήριξη της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, του φωτογραφικού αρχείου του Μουσείου Μπενάκη και του Νεοελληνικού Θεάτρου του Γιώργου Αρμένη και χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ. Πιο συγκεκριμένα, οι Ηπειρωτικοί Σύλλογοι ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ, ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αστυνομικών, οι Σύλλογοι Κυψελιωτών Άρτας (έδρα Αθήνα και Άρτα ), ο Σύλλογος Μαζαρακιτών, η Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου και η Ιστορική-Λαογραφική Εταιρεία Τζουμέρκων, από κοινού με τον εκδοτικό οίκο ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ διοργανώνουν, ένα πολυθέαμα λόγου, τέχνης, μουσικής και γαστρονομικής παράδοσης στην αίθουσα «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, με την ευκαιρία της παρουσίασης του νέου βιβλίου της Βάντας Κουτσοκώστα «Το Τραγούδι των λύκων». Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα της βραδιάς θα περιλαμβάνει: Έκθεση φωτογραφίας του μεγάλου Έλληνα φωτογράφου Κώστα Μπαλάφα.
Πρόκειται για περισσότερες από 30 φωτογραφίες, τις οποίες ο φωτογράφος έχει προσφέρει στην αδελφότητα Κυψελιωτών Άρτας και στην Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Τζουμέρκων και των οποίων την επιμέλεια έχει αναλάβει το φωτογραφικό αρχείο του Μουσείου Μπενάκη. Παρουσίαση του μυθιστορήματος της Ηπειρώτισσας συγγραφέως, στιχουργού και δημοσιογράφου, Βάντας Κουτσοκώστα, με τίτλο «Το τραγούδι των λύκων» που κυκλοφορεί από την ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ.
Πρόκειται για ένα βιβλίο-κραυγή για την ερήμωση και εγκατάλειψη των χωριών μας στην Ήπειρο, την παράδοση που χάνεται σιγά-σιγά και την οικολογική καταστροφή που τα απειλεί ανά πάσα στιγμή.
Είναι το τρίτο κατά σειρά βιβλίο της συγγραφέως, ενώ τα προηγούμενα μυθιστορήματά της «Οι λιποτάκτες των ονείρων» και «Αλλού να κοιμάσαι και αλλού να ξυπνάς» κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Λιβάνη. Το βιβλίο παρουσιάζουν ο γνωστός σκηνοθέτης, ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας Γιώργος Αρμένης, ο πρώην Υπουργός Παιδείας και βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθηνών Πέτρος Ευθυμίου, ο βουλευτής Ν.Δ Β΄ Αθηνών και δημοσιογράφος Αργύρης Ντινόπουλος, ο συγγραφέας και αρθρογράφος Δημήτρης Παπαχρήστου, ενώ για τη συγγραφέα-στιχουργό θα μιλήσει ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Τάκης Σούκας. Τη βιβλιοπαρουσίαση θα συντονίσουν η δημοσιογράφος και εκφωνήτρια ειδήσεων της ΕΤ1 Αγλαΐα Κυρίτση και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και συγγραφέας Γιώργος Παπαχρήστου. Πρόγραμμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής και τραγουδιού με τη συμμετοχή του καταξιωμένου μουσικοσυνθέτη του λαϊκού τραγουδιού Τάκη Σούκα, σε μελωδίες του ίδιου και στίχους της Βάντας Κουτσοκώστα, αλλά και σε τραγούδια άλλων συνθετών, όπως της Πέρσας Σούκα, του Αλέξανδρου Χατζή και του Στέλιου Τζανετή. Σημαντική θα είναι και η συμμετοχή ενός επίσης σπουδαίου καλλιτέχνη, του δεξιοτέχνη του κλαρίνου Πέτρου Λούκα-Χαλκιά, ο οποίος θα παίξει ηπειρώτικα μοιρολόγια, ένα από αυτά μελοποιημένο από τον μουσικοσυνθέτη Τάκη Σούκα ειδικά για τη βραδιά και βασισμένο σε στίχους τραγουδιού που υπάρχει στο βιβλίο. Συμμετέχουν:
Χρυσαυγή Γιάμαρη, Κώστας Μάντζιος, Φάνης Μεζίνης, Στέλιος Μπέλλος, Δάφνη Νικολάου, Γιώργος Υδραίος, Αλέξανδρος Χατζής, καθώς και ο μαέστρος Γιώργος Παγιάτης, το Πολυφωνικό της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας υπό τη διεύθυνση του Βαγγέλη Κώτσου και οι μουσικοί Αχιλλέας Χαλκιάς (βιολί), Αλέξανδρος Μαρκόπουλος (λαούτο), Θοδωρής Μπαλντούμας (ντέφι).
Πληροφορίες: Σοφία Τσιβιτζή – Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ, Τηλ.: 210-777.77.88, εσωτ. 131 - e-mail: pr@empiria.gr Όλγα Φώτη – Υπεύθυνη Γραμματείας ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Τηλ. 210-3243822, 3241137 – e-mail: info@panepirotiki.com

ΤΟ SALONICA-PRESS ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!!!!

DefenceNet / ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ KAΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Απαράδεκτος υπαινιγμός από τον υιο Πλεύρη

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗΣας παραθέτουμε ένα σύντομο απόσπασμα από τη χθεσινή ομιλία του κ.Πλεύρη στη Βουλή :
Η αστυνομία δεν πρέπει να είναι ούτε αμυντική, ούτε επιθετική.
Η αστυνομία πρέπει να κάνει αυτό που έχει ορίσει.
Εάν χρειάζεται να είναι επιθετική, θα είναι επιθετική, αν δεν χρειάζεται να είναι επιθετική δεν θα είναι επιθετική.
Τι θα πει δηλαδή;
Θα μπαίνει ο άλλος να κλέβει μια τράπεζα και θα λέμε δεν θέλουμε επιθετική αστυνομία, να δούμε την ληστεία της τράπεζας;
Και ορισμένοι χώροι εδώ γνωρίζουν καλά από ληστείες τραπεζών.
Θα δούμε την ληστεία της τράπεζας και δεν θα κάνουμε τίποτα;
Σχόλιο Παραπολιτικής :
Για ακόμα μια φορά ένας βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ επέλεξε τον δρόμο της λασπολογίας και των προσωπικών επιθέσεων.
Ο κ.Πλεύρης αναφέρεται σε πολιτικούς "χώρους" που γνωρίζουν καλά από ληστείες τραπεζών...
Είναι ένα σχόλιο που ελάχιστοι κατάλαβαν που απευθυνόταν... Να σας θυμίσουμε όμως μια παλιά υπόθεση...
Στις 4 Οκτωβρίου του 2007 ο 23χρονος Γιώργος Βούτσης, γιος του μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΣΥΝ Νίκου Βούτση συνελήφθη ως ο ένας εκ των δύο δραστών ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε σε υποκατάστημα τράπεζας, στου Γκύζη...
Ο κ.Πλεύρης έκρινε λοιπόν σκόπιμο να επιτεθεί με αυτόν τον χυδαίο τρόπο στο ΣΥΡΙΖΑ την ίδια ώρα που αρνείται να δεχθεί οποιοδήποτε σχόλιο για τον φασίστα πατέρα του...
Θα σας άρεσε κύριε Πλεύρη να αφήσει υπονοούμενα ο κ.Αλαβάνος ή ο κ.Βούτσης για τον ρατσιστή και φασίστα πατέρα σας ;
Θα σας άρεσε να αναφερθεί κάποιος μέσα στο Κοινοβούλιο στις δραστηριότητες του πατέρα σας στη διάρκεια της Χούντας ;
Η λέξη "ντροπή" είναι μικρή για τον κ.Πλεύρη...

Σχέδιο SΟS για Ιταλία καιΕλλάδα

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΣχέδιο έκτακτης ανάγκης Οι Βρυξέλλες αναζητούν τρόπο χρηματοδότησης για Ελλάδα και Ιταλία ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ειρήνη Χρυσολωρά
Μηχανισμό χρηματοδοτικής στήριξης των χωρών της ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο του δανεισμού από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μελετά η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το θέμα απασχολεί τις υπηρεσίες της Επιτροπής, καθώς η τελευταία διαπιστώνει ότι το κόστος δανεισμού για την Ελλάδα έχει γίνει υπέρογκο, ξεπερνώντας κατά 2,32% το αντίστοιχο της Γερμανίας (την Παρασκευή η διαφορά διαμορφώθηκε στο 2,27%).
Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Ιταλία, της οποίας τα επιτόκια δανεισμού έχουν επίσης μεγάλη διαφορά από αυτά των γερμανικών ομολόγων.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ infognomonpolitics
Ο Τάσσος έφυγε νωρίς Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
‘Ολες οι «αυλές» έχουν «γελωτοποιό», εκφραστή της αναιδούς του δήμου αλήθειας.
Εδώ, τον ρόλο παίζει ο Γιάννης δίπλα μου, που ταράζει προς στιγμήν την επίφαση τάξης, φωνάζοντας στον Χριστόφια και τον Καραμανλή, καθώς περνούν βαδίζοντας προς τη σωρό του Προέδρου Παπαδόπουλου: «φανείτε άξιοί του!».
Τα χαρακτηριστικά τους τσιτώνονται για ένα κλάσμα μοναχά δευτερολέπτου, προδίδοντας τον ασυνείδητο τρόμο των πολιτικών μπροστά στην ιστορία.
Στην Αγιά Σοφιά του Στρόβολου, η μάζωξη των πενθούντων θυμίζει μικρογραφία του γένους των Ελλήνων, θεωρητικά ενωμένων περί την ηγεσία τους, ψυχολογικά έτοιμων όμως, αν οι περιστάσεις τους οδηγήσουν, να εξαπολύσουν μιαν ακόμα από τις φοβερές τους εμφύλιες συγκρούσεις.
Η τελετή συμβιβάζει...αλήθεια και πρωτόκολλο.
Αλλωστε, ο Παπαδόπουλος δεν θάξιζε πολλά πράγματα αν δεν προκαλούσε ενόχληση κι αντιδράσεις, όπως εύστοχα υπογραμμίζει από άμβωνος ο Αρχιεπίσκοπος, μπερδεύοντας μια στιγμή, σε αναζήτηση ηγέτη, «Βάσσο» και «Τάσσο».
Διαβάστε όλο το άρθρο και πολλά ακόμα εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ Ενόψει των ημερών και στο πλαίσιο της ραδιοφωνικής εκπομπής «Είναι μόνο η αφορμή» της δημοσιογράφου Λέλας Κατεχάκη, η «Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων» έψαλλε τα ποντιακά κάλαντα.
Το πρωί του Σαββάτου 20 Δεκεμβρίου 2008 μέλη της παιδικής χορευτικής ομάδας του συλλόγου επισκέφθηκαν το «Ράδιο Πρωινός» καλεσμένοι της εκπομπής.
Η εκπομπή ήταν αφιερωμένη στα ήθη και έθιμα του δωδεκαημέρου από όλη την Ελλάδα με προσκεκλημένους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής.
Η Λένα Σαββίδου, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Ευξείνου Λέσχης μίλησε στην κα Κατεχάκη για τα έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπως αυτά λάμβαναν χώρα στις περιοχές του αλησμόνητου Πόντου και συνεχίζουν σήμερα να αναβιώνουν στις περιοχές όπου κατοικούν Πόντιοι.
Τα παιδιά του Συλλόγου έψαλλαν ζωντανά τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην ποντιακή διάλεκτο και ευχήθηκαν σε όλον τον κόσμο «Εις Έτη Πολλά» και Καλές Γιορτές.
Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων
Καλαμπάκας 28
Τ.Κ. 42100
ΤρίκαλαΤηλ. & fax : 2431074588

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Θα φωνάξω την αστυνομία Μία ιστορία απώθησης και ανάκτησης Συγγραφείς: Irvin Yalom - Robert L Berger Θέμα: Ψυχολογία (γενικά) Εκδότης: Άγρα Μετάφραση: Ευαγγελία Ανδριτσάνου Σελίδες: 54 Ημ. Έκδοσης: 01/12/2008 Χωρίς να φοβάμαι τίποτα πια Συγγραφείς: Τζούλιαν Μπαρνς Θέμα: Ξένη πεζογραφία Εκδότης: Μεταίχμιο Μετάφραση: Αλεξάνδρα Κονταξάκη Σελίδες: 368 Ημ. Έκδοσης: 01/12/2008 Εθισμός στη νικοτίνη Συγγραφείς: Θανάσης Βαλτινός Θέμα: Ελληνική πεζογραφία Εκδότης: Βιβλιοπωλείον της Εστίας Σελίδες: 140 Ημ. Έκδοσης: 01/01/2008 Μια ζωή στη φωτιά Εξομολογήσεις Θέμα: Ξένη πεζογραφία Εκδότης: Βιβλιοπωλείον της Εστίας Μετάφραση: Ανδριάνα Χαχλά - Μάρω ΚάτσικαΣελίδες: 916 Ημ. Έκδοσης: 01/12/2008
Και πολλά περισσότερα εδώ.