Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το καινούργιο διμηνιαίο περιοδικό ανεξάρτητης δημοσιογραφίας Post-Media σας εύχεται καλές γιορτές!
Φέτος ας μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη.
Ας συζητήσουμε όσα συνέβησαν κι όσα συνεχίζουν να συμβαίνουν στην ελληνική επκράτεια, χωρίς ιδεοληψίες και παρωπίδες.
Ας αναλύσουμε όσο πιο εκτεταμένα γίνεται το αδιέξοδο της ελληνικής δημοκρατίας, κι ας αναζητήσουμε λύσεις. Συνεπείς προς τη θεματολογία του πρώτου τεύχους του Post-Media, προτείνουμε, αυτές τις γιορτές, στις συντροφιές και τα τραπέζια μας, στα δώρα που θα κάνουμε και στις βόλτες που θα κάνουμε, να σκεφτούμε λίγο περισσότερο και κυρίως να συζητήσουμε.
Να συζητήσουμε για την επικαιρότητα, αλλά να δούμε κιόλας τη θέση μας συνολικά μέσα στον κόσμο, και τον πλανήτη.
Να αναρωτηθούμε αν όσα διαβάζουμε και πληροφορούμαστε απ’ τα παραδοσιακά και τα λεγόμενα Free Μέσα (είτε είναι νεανικά έντυπα, είτε ιδιωτικά κανάλια και ραδιόφωνα) είναι αληθινά, ή αν υπαγορεύονται απ’ τις διαφημιζόμενες εταιρείες.
Να σκεφτούμε πώς θα μπορούσε να βοηθήσει το Διαδίκτυο στην κατεύθυνση της δημοκρατίας. Να δούμε πώς θα συναντηθούμε στο δημόσιο χώρο.
Να αποκωδικοποιήσουμε επιτέλους τα μηνύματα της διαφήμισης.
Να δούμε τί σημαίνει πραγματική οικολογική συμπεριφορά και τί υποκριτική στάση απ’ την πλευρά των επιχειρήσεων.
Να σκεφτούμε τα προβλήματα των νέων γενεών.
Να ξανασκεφτούμε τις αγορές μας. Να ανοιχτούμε στην Τέχνη και τη δημιουργία, στις σχέσεις μας και στην Ποίηση.
Να μιλήσουμε για την Πολιτική. Το Post-Media θέλει να ορίσει ένα πλαίσιο διαλόγου γύρω από καθημερινά, αλλά και πιο θεωρητικά ζητήματα του Σήμερα.
Θέλει να συνομιλήσει με την κοινωνία ώστε να ορίσει ξανά την έννοια του Μέσου. Το πρώτο τεύχος μόλις κυκλοφόρησε στα περίπτερα και τα βιβλιοπωλεία.
Περιμένουμε τα σχόλια και τις προτάσεις σας! Ας ευχηθούμε ότι το νέο έτος θα κομίσει λιγόετερες διαφημίσεις, λιγότερα άχρηστα προϊόντα, λιγότερα χρέη, και θα φέρει περισσότερες ρηξικέλευθες αποφάσεις, περισσότερες ιδέες, και περισσότερες συζητήσεις. http://www.postzine.wordpress.com/ Post-Media το μόνο ελληνικό περιοδικό χωρίς καθόλου διαφημίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: