Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕΒΕ Σουλιέ 14 & Σαρκουδίνου 136, 11744 Αθήνα Τηλ. 210.7777788 – Fax. 210.7757757 – e-mail: info@empiria.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην αιθουσα “Kωστης Παλαμας” της “Τεχνοπολις” του Δημου Αθηναιων τη Δευτερα 12 Ιανουαριου 2009 και ωρα 19:00 Με «κεντητές» τηγανίτες, ζαμπελίσιο ηπειρώτικο τσίπουρο, αλλά και παραδοσιακό και λαϊκό μουσικό πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί στις 12 του Γενάρη στο Γκάζι η παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Βάντας Κουτσοκώστα, στα πλαίσια ενός πολυθεάματος λόγου, τέχνης, μουσικής και γαστρονομικής παράδοσης, αφιερωμένο στις μικρές ορεινές μας πατρίδες. Μια ξεχωριστή εκδήλωση με ποικίλα πολιτιστικά δρώμενα διοργανώνουν τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα «Κωστής Παλαμάς» της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι (Πειραιώς 100) οκτώ Ηπειρωτικοί Σύλλογοι –με επικεφαλής την ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ– και ο εκδοτικός οίκος ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ, με τη στήριξη της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, του φωτογραφικού αρχείου του Μουσείου Μπενάκη και του Νεοελληνικού Θεάτρου του Γιώργου Αρμένη και χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ. Πιο συγκεκριμένα, οι Ηπειρωτικοί Σύλλογοι ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ, ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αστυνομικών, οι Σύλλογοι Κυψελιωτών Άρτας (έδρα Αθήνα και Άρτα ), ο Σύλλογος Μαζαρακιτών, η Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου και η Ιστορική-Λαογραφική Εταιρεία Τζουμέρκων, από κοινού με τον εκδοτικό οίκο ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ διοργανώνουν, ένα πολυθέαμα λόγου, τέχνης, μουσικής και γαστρονομικής παράδοσης στην αίθουσα «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, με την ευκαιρία της παρουσίασης του νέου βιβλίου της Βάντας Κουτσοκώστα «Το Τραγούδι των λύκων». Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα της βραδιάς θα περιλαμβάνει: Έκθεση φωτογραφίας του μεγάλου Έλληνα φωτογράφου Κώστα Μπαλάφα.
Πρόκειται για περισσότερες από 30 φωτογραφίες, τις οποίες ο φωτογράφος έχει προσφέρει στην αδελφότητα Κυψελιωτών Άρτας και στην Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Τζουμέρκων και των οποίων την επιμέλεια έχει αναλάβει το φωτογραφικό αρχείο του Μουσείου Μπενάκη. Παρουσίαση του μυθιστορήματος της Ηπειρώτισσας συγγραφέως, στιχουργού και δημοσιογράφου, Βάντας Κουτσοκώστα, με τίτλο «Το τραγούδι των λύκων» που κυκλοφορεί από την ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ.
Πρόκειται για ένα βιβλίο-κραυγή για την ερήμωση και εγκατάλειψη των χωριών μας στην Ήπειρο, την παράδοση που χάνεται σιγά-σιγά και την οικολογική καταστροφή που τα απειλεί ανά πάσα στιγμή.
Είναι το τρίτο κατά σειρά βιβλίο της συγγραφέως, ενώ τα προηγούμενα μυθιστορήματά της «Οι λιποτάκτες των ονείρων» και «Αλλού να κοιμάσαι και αλλού να ξυπνάς» κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Λιβάνη. Το βιβλίο παρουσιάζουν ο γνωστός σκηνοθέτης, ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας Γιώργος Αρμένης, ο πρώην Υπουργός Παιδείας και βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθηνών Πέτρος Ευθυμίου, ο βουλευτής Ν.Δ Β΄ Αθηνών και δημοσιογράφος Αργύρης Ντινόπουλος, ο συγγραφέας και αρθρογράφος Δημήτρης Παπαχρήστου, ενώ για τη συγγραφέα-στιχουργό θα μιλήσει ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Τάκης Σούκας. Τη βιβλιοπαρουσίαση θα συντονίσουν η δημοσιογράφος και εκφωνήτρια ειδήσεων της ΕΤ1 Αγλαΐα Κυρίτση και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και συγγραφέας Γιώργος Παπαχρήστου. Πρόγραμμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής και τραγουδιού με τη συμμετοχή του καταξιωμένου μουσικοσυνθέτη του λαϊκού τραγουδιού Τάκη Σούκα, σε μελωδίες του ίδιου και στίχους της Βάντας Κουτσοκώστα, αλλά και σε τραγούδια άλλων συνθετών, όπως της Πέρσας Σούκα, του Αλέξανδρου Χατζή και του Στέλιου Τζανετή. Σημαντική θα είναι και η συμμετοχή ενός επίσης σπουδαίου καλλιτέχνη, του δεξιοτέχνη του κλαρίνου Πέτρου Λούκα-Χαλκιά, ο οποίος θα παίξει ηπειρώτικα μοιρολόγια, ένα από αυτά μελοποιημένο από τον μουσικοσυνθέτη Τάκη Σούκα ειδικά για τη βραδιά και βασισμένο σε στίχους τραγουδιού που υπάρχει στο βιβλίο. Συμμετέχουν:
Χρυσαυγή Γιάμαρη, Κώστας Μάντζιος, Φάνης Μεζίνης, Στέλιος Μπέλλος, Δάφνη Νικολάου, Γιώργος Υδραίος, Αλέξανδρος Χατζής, καθώς και ο μαέστρος Γιώργος Παγιάτης, το Πολυφωνικό της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας υπό τη διεύθυνση του Βαγγέλη Κώτσου και οι μουσικοί Αχιλλέας Χαλκιάς (βιολί), Αλέξανδρος Μαρκόπουλος (λαούτο), Θοδωρής Μπαλντούμας (ντέφι).
Πληροφορίες: Σοφία Τσιβιτζή – Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ, Τηλ.: 210-777.77.88, εσωτ. 131 - e-mail: pr@empiria.gr Όλγα Φώτη – Υπεύθυνη Γραμματείας ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Τηλ. 210-3243822, 3241137 – e-mail: info@panepirotiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: