Τρίτη 14 Απριλίου 2015

ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ

Πάει και το Πάσχα, και εμπρός και πάλι ΟΛΟΙ στο μαγκανοπήγαδο της καθημερινότητας, της τόσο αβέβαιης για τον κόσμο, που περιμένει να γίνουν πολλά, αλλά και τίποτα!
Οι άγιες μέρες που πέρασαν, έφεραν μια προσωρινή «ηρεμία» στην ειδησεογραφία, στην «επικαιρότητα» εκείνη με την οποία ΔΕΝ ασχολούνται τα υποτιθέμενα ΜΜΕ, ηρεμία που από εδώ και μπρος, πάει περίπατο.
Το θέμα μας έχει να κάνει και πάλι με την ΥΓΕΙΑ, με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ, τα ΚΕΠΑ, και γενικότερα, με το ΣΦΑΓΕΙΟ των ασθενών με οποιονδήποτε τρόπο. Πολλοί έλεγαν πως επειδή είναι «νέα» η κυβέρνηση, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια, μόνο που δόθηκαν δείγματα το ίδιο ΑΡΝΗΤΙΚΑ με την προηγούμενη, τις προηγούμενες, και έτσι έχουμε τα Ίδια Παντελάκη μου (που λέει και η παροιμία).
Διαβάστε Συνέλληνες την καταγγελία της ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ), και θαυμάστε πρώτα απ’ όλα την ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ, και μετά το ΘΡΑΣΟΣ και την ΚΟΡΟΙΔΙΑ που συνεχίζεται, και θα συνεχίζεται όπως δείχνουν τα πράγματα.

«ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ του ΔΙΟΙΚΗΤΗ του ΙΚΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ήταν η απάντηση στις καταγγελίες της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) για τα σφαγεία των ΚΕΠΑ και το ρόλο κάποιων διευθυντών του ΙΚΑ και άλλων ασφαλιστικών ταμείων.
Η ΣΕΑΑΝ μαζί με τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ πραγματοποίησαν μια σειρά από καταγγελίες και κινητοποιήσεις στα κεντρικά του ΙΚΑ, στα ΚΕΠΑ, αλλά και στο ΙΚΑ Πανόρμου ενάντια σε αποφάσεις-σφαγεία σε βάρος αναπήρων και χρονίως πασχόντων.
Στα μέσα του Μάρτη απευθύναμε ανοιχτό γράμμα στο διοικητή του ΙΚΑ με κοινοποίηση στον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, δίνοντας μια σειρά από συγκεκριμένα στοιχεία για τις συνέπειες που έχουν οι ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες από τη λειτουργία των ΚΕΠΑ.
Ο διοικητής του ΙΚΑ και ο υπουργός Εργασίας ούτε ζήτησαν διευκρινίσεις για τα στοιχεία της ΣΕΑΑΝ, αλλά ούτε ο κύριος υπουργός όρισε συνάντηση, ως όφειλε, ενώ είχε ζητηθεί επανειλημμένα από τη ΣΕΑΑΝ.
Άλλωστε στις 2 του Απρίλη στις 4 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας όπου διατυπώθηκε ξανά το αίτημα για συνάντηση με τον υπουργό στους γενικούς γραμματείς του υπουργείου, Κ. Νεφελούδη και Κ. Κουτσούρη, με τους οποίους συναντήθηκε αντιπροσωπεία.
Πριν λίγες μέρες από δημοσιογράφους πληροφορηθήκαμε την απάντηση του διοικητή του ΙΚΑ στο ανοιχτό γράμμα της ΣΕΑΑΝ. Έφτασε στο σημείο ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, να αμφισβητήσει την ύπαρξη του προσώπου που του κόπηκε η σύνταξη ύστερα από ένσταση του διευθυντή του ΙΚΑ Πάνορμου, Στεργίου.
Κι επειδή ο διοικητής του ΙΚΑ αμφισβητεί την ύπαρξη του εν λόγω προσώπου, τα πλήρη στοιχεία του παρατίθενται παρακάτω: Αλεξάνδρα - ………… του ….. και της …….. με ΑΜΚΑ ………… και ΑΜ ΙΚΑ ……… με αριθμό Β’ ΥΕ …….με ΠΑ 55% με ημερομηνία έκδοσης τις 17/12/2014.
Η συνάδελφος είναι 53 χρονών πάσχουσα από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ) και βρίσκεται αυτήν τη στιγμή, όπως και χιλιάδες συνάδελφοί μας, χωρίς εισόδημα και χωρίς ασφάλιση. Τώρα που γνωρίζουν τα στοιχεία ο κύριος διοικητής και ο υπουργός θα δώσουν τη σύνταξη του τρομακτικού ύψους των 340 ευρώ για να μπορεί να ζήσει στοιχειωδώς η συναδέλφισσα;
Τώρα βέβαια, αν οι Άγιοι των ΚΕΠΑ καταφέρουν να τη γιατρέψουν από τη ΣΚΠ, ας της κόψουν τη σύνταξη για να τη δώσουν στους "χορηγούς", όπως μάλλον θα βαφτίσουν τους δανειστές για να σωθεί η πατρίδα!
Ο κύριος διοικητής, με την κάλυψη του υπουργού του, απαντά στο γράμμα του για ένα ζήτημα που δεν το είχε θέσει η ΣΕΑΑΝ, για το πόσο γρήγορα, δηλαδή, λειτουργούν τα ΚΕΠΑ.
Εμείς στο γράμμα μας θέταμε ανοιχτά, όπως και σε προηγούμενες ανακοινώσεις, ότι στα ΚΕΠΑ γίνεται σφαγή και όχι ότι το σφαγείο λειτουργεί αργά. Μάλιστα, δώσαμε το στοιχείο ότι οι ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες από 210.000 που έπαιρναν κάποιο επίδομα έφτασαν στις 160.000 (στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, σύστημα ΗΛΙΟΣ) όταν στη χώρα μας οι ανάπηροι φτάνουν το 1.000.000 και οι βαριά ανάπηροι ξεπερνούν τις 500.000! Αυτοί πώς θα ζήσουν; Πώς θα κάνουν Πάσχα; Πώς θα πληρώσουν τα πανάκριβα φάρμακα και θεραπείες αφού ένα μεγάλο πόσο καλούνται να το πληρώσουν από την τσέπη τους;

Εδώ θα μας πουν το ανήκουστο που είπε ο υπουργός Υγείας, ότι δηλαδή οι χρονίως πάσχοντες και οι ανάπηροι δεν πληρώνουν φράγκο για τα φάρμακα και τις θεραπείες! Θα σηκωθούν και οι πέτρες!
Συνάδελφοι, με τη βαρβαρότητα δεν συνδιαλέγεσαι, θα σε συντρίψει! Μόνο την τσακίζεις, μόνο την ανατρέπεις!
Οργάνωση - Αγώνας - Συνέχεια μαζί με τους ανθρώπους της βιοπάλης ενάντια στα σφαγεία των ΚΕΠΑ, ενάντια στα σχέδια που εξελίσσονται για μαζικές περικοπές στα επιδόματα των ΑΜΕΑ, στις συντάξεις αναπηρίας, ενάντια στις περικοπές και τις πληρωμές για φάρμακα και θεραπείες.
Για δωρεάν φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες και τεχνικά βοηθήματα ανεξαρτήτου ποσοστού αναπηρίας, αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι, Έλληνες ή μετανάστες.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ)
Χαλκοκονδύλη 37, Αθήνα, 2ος όροφος, τηλ. & φαξ: 210 52 21 411,
E-mail: eskamea@otenet.gr»

Όπως βλέπετε Συνέλληνες, η ΚΟΡΟΙΔΙΑ και η ΤΥΡΑΝΝΙΑ των χρόνια πασχόντων και αναπήρων, συνεχίζεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ, και δεν είναι μόνο αυτή η καταγγελία που το αποδεικνύει.
Οι «αρμόδιοι» παίζουν τα φονικά παιχνίδια τους σε βάρος εκείνων που η ΚΑΤΑΡΑ τους έχει με χρόνιες παθήσεις και αναπηρίες. Μην ακούσω κανένα «ευαίσθητο» πολιτικάντη να κάνει «ερωτήσεις» και δηλώσεις, γιατί μαύρο φίδι που τον έφαγε.
Είμαστε η χώρα που οι πολιτικοί της ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ παράταξης εκδηλώνουν το ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ τους μένος απέναντι στους ανάπηρους και τους χρόνια πάσχοντες.
Θα έχουμε συνέχεια με καταγγελίες, και περιμένουμε ΧΘΕΣ να δούμε κινήσεις ΟΥΣΙΑΣ από την κυβέρνηση.

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ
DRAGO 7.60 m
2 ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ DIESEL MERCRUISER 120 hp ΕΣΩ ΕΞΩ ΜΟΝΟ ΜΕ 320 ΩΡΕΣ.
ΤΕΠΟΖΙΤΟ ΝΕΡΟΥ 80 L
WC ΚΑΙ ΝΤΟΥΖ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ
ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ-ΚΟΥΖΙΝΑ
2 ΚΑΜΠΙΝΕΣ ΓΙΑ ΥΠΝΟ 2 ΑΤΟΜΩΝ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ CBS
ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ
ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ: 30.000 ΕΥΡΩ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ 6942400926

Αμαλασούνθα η Νεράιδα της νύχτας με CD

Αμαλασούνθα η Νεράιδα της νύχτας με CD
Ένα παραμυθένιο νανούρισμα
Συγγραφέας:Θεοφανία Παπαθωμά
Εικονογράφος:Γεωργία Στύλου
Μουσική:Γρηγόρης Πετράκος
Τραγουδούν:Θεοφανία Παπαθωμά
Ημερομηνία έκδοσης:19 Ιανουαρίου 2015
Σχήμα:24X32
Σελίδες:32
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-567-073-3
Ετικέτες Συναισθήματα
Τιμή Τιμοκαταλόγου: €15.00
Η Νεράιδα της Νύχτας Αμαλασούνθα, νεράιδα της καλοσύνης, της αγάπης και της ελπίδας, έχει μεγάλη αδυναμία στα παιδιά. Τα αγαπά πολύ! Θέλει να πραγματοποιεί όλες τις επιθυμίες τους και να τα κάνει χαρούμενα. Δεν μπορεί όμως να τα συναντήσει, γιατί, σαν Νεράιδα της Νύχτας, ζει το βράδυ, όταν τα παιδιά κοιμούνται. Η Αμαλασούνθα είναι απαρηγόρητη. Τι θα γίνει όμως, όταν τελικά θα συναντήσει ένα όμορφο αγοράκι που δεν μπορεί να κοιμηθεί; Θα πραγματοποιήσει τη μεγάλη του επιθυμία; Θα καταφέρει να το κάνει ευτυχισμένο; Και τελικά θα το κοιμήσει;
Το πιο γλυκό νανούρισμα από τη Νεράιδα της Νύχτας Αμαλασούνθα!

YAESU FT-8900R - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

YAESU FT-8900R
29/50/144/430 MHz FM Transceiver

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
The FT-8900R is a ruggedly-built, high quality Quad Band FM transceiver providing 50 Watts of power output on the 29/50/144 MHz Amateur bands, and 35 Watts on the 430 MHz band. It includes leading-edge features like cross-band repeat, dual receive, VHF-UHF Full Duplex capability, and over 800 memory channels. And its 10-meter FM coverage brings the possibility of world-wide FM DX-ing to you on your drive in to work!

Convenient Remote-Head Mounting Capability
Having trouble mounting your mobile radio in your compact car? With the FT-8900R and its optional YSK-8900 Separation Kit, mounting is a breeze even in the tightest locations. The YSK-8900 includes a 20’ (6 m) remote cable and a mounting bracket for the front panel, and the microphone jack is located on the side of the front panel, eliminating the need to run a separate cable. Convenient Access to WIRES and other Internet-linking Systems
When six and ten meters are dead, you can still talk around the world with the FT-8900R! The front panel provides easy access to any WIRES™ (Wide-coverage Internet Repeater Enhancement System) repeater, automatically sending the required single DTMF access code at the beginning of each transmission. And if you’re using another Internet linking system, one that requires a DTMF string to being up the link, you can easily configure the FT-8900R to store and send the required tone sequence, as well! Quad Band Operation
The FT-8900R combines the “traditional” 144/430 MHz local-communications concept with the exciting capability for Sporadic-E or F2 DX on the 29 MHz and 50 MHz bands, for nationwide or worldwide FM communications from your car! The first Amateur Radio FM mobile transceiver providing this capability, the FT-8900R will make you wonder how you got by with a two-band transceiver up to now! Wide Frequency Coverage
The FT-8900R provides extended receiver coverage beyond the Amateur bands, so you can keep informed of communication activities in the public safety, commercial, aircraft, and government communications ranges. Included is coverage of 28-29.7 MHz, 50-54 MHz, 108-180 MHz, 300-480 MHz, and 700-985 MHz (cellular frequencies are blocked and non-restorable). High Power Output
To get your message through when it counts, the FT-8900R puts out a full 50 Watts of power on the 29/50/144 MHz bands, and 35 Watts on 430 MHz. To ensure thermal stability during long transmissions, a thermal sensor monitors heat sink temperature, engaging the rear panel’s cooling fan only when needed. Over 800 Memory Channels
The FT-8900R provides a wide variety of memory resources, including 799 “regular” memories, six “Home” channels for favorite frequencies, five sets of band-edge memories, and six “Hyper Memory” memories, which store complete transceiver operating status, for maximum operating efficiency and convenience. Six-character Alpha-Numeric “Tags” (labels) may be appended to memory channels, affording instant channel identification. No transceiver can compare with the memory capability of the FT-8900R! Cross-Band Repeat Capability
For emergency work, or to extend the range of a hand-held unit, the FT-8900R includes Cross-Band Repeat capability, similar to that pioneered on our popular FT-8100R Dual Band FM Mobile! One-Touch Band-Pattern
To save valuable time while operating a transceiver with the versatility of the FT-8900R, the “Hyper Memory” feature allows you to store a complete set of configuration data for the two bands on which you’re operating. Besides the usual storage of frequency and tone data, Hyper Memory will store such setup parameters as Automatic Repeater Shift status, Packet parameters, Scanning mode, and VFO tracking, avoiding the need to change each of these functions manually on a regular basis. CTCSS and DCS Encoders Built In
Providing excellent performance even under difficult link conditions, Yaesu’s 50-tone sub-audible CTCSS and 104-tone DCS signaling systems ensure that you have full access to repeater and remote-base inputs, and the built-in CTCSS/DCS decoders allow silent listening on busy channels. Plus you get Tone Search Scanning, which will scan for the tone being received on an incoming signal, allowing you to match tones quickly when operating on a new repeater system Easy Setup for FM Satellite Operation
For operating on FM satellites like UO-14, the versatile memory system of the FT-8900R allows you to store a set of uplink and downlink frequencies that account for Doppler shift over the entire horizon-to-horizon pass, allowing you to select the optimum uplink/downlink combination effortlessly! Truly Independent Two-Channel Operation
Basically operating as two radios in one, the FT-8900R may be configured in a number of ways. For example, you can set up the "left" side of the rig for operation on 29, 50, 144, or 430 MHz operation, while setting the "right" side either to 144 MHz or 430 MHz. And, if you like, you can configure the FT-8900R for 144-144 MHz or 430-430 MHz Dual Receive operation, so you'll never miss out on the action!
The left and right sides have their own Volume and Squelch controls, as well as S-Meters, so your operating preferences are never compromised.

Ονειρική Παρανομία

Ονειρική Παρανομία

Η Αθήνα έχει αλλάξει. Δεν έχει πια καμία σχέση με την πόλη που οι ήρωες των διηγημάτων μέχρι τώρα έζησαν.
Ακόμα και οι νεώτεροι απ΄ αυτούς δύσκολα την αναγνωρίζουν. Άλλαξε και η ζωή τους. Έγινε γκρίζα και πικρή ∙ σαν την πρωτεύουσα.
Όμως το χειρότερο για όλους δεν είναι τα χρώματα και οι γεύσεις που χάθηκαν. Είναι ότι τα όνειρα μπήκαν στην παρανομία. Γιατί εκείνος που ονειρεύεται κάποια στιγμή θα ονειρευτεί και την απελευθέρωσή του και τότε θα θελήσει ν' αποτινάξει όσα τον πνίγουν.
Υπάρχει ακόμα ελπίδα; Είναι η δύναμη του έρωτα και της αγάπης ικανή να ελευθερώσει, να στηρίξει, να ανατρέψει;
Τα δέκα αυτά διηγήματα παίρνουν θέση.
Ονειρική Παρανομία
Συγγραφέας: Γιώργος Μπουγελέκας
Isbn:978-960-9692-40-3
Σελίδες: 176
Λιανική Τιμή: 13 ευρώ

HELLAS MARINE ELECTRONICS


Η εταιρία μας αναγνωρίστηκε ως Εκκαθαρίστρια Αρχή Ραδιοεπικοινωνιακών Λογαριασμών Ελληνικών Πλοίων με κωδικό (AAIC) GR20. Ως Εκκαθαρίστρια εταιρία μπορούμε να παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες , one stop shop,  για όλα τα Πιστοποιητικά Ραδιοεπικοινωνιών που ανανεώνουν ετησίως τα επαγγελματικά σκάφη.

1.    Ετήσια Πιστοποιητικό Σύμβασης Συντήρησης Ξηράς (SBM)
2.    Πιστοποιητικό Ελέγχου Συσκευής EPIRB
3.    Ετήσια Σύμβαση Ραδιοεπικοινωνιών GR20

Επωφεληθείτε από τη μοναδικά χαμηλή τιμή που προσφέρεται για το σύνολο των  προαναφερόμενων υπηρεσιών!
 

 McMurdo EPIRB  
Για να σας βρουν, η επιλογή είναι McMurdo

Ως αντιπρόσωποι στην Ελλάδα του πρωτοπόρου Βρετανικού οίκου McMurdo, διαθέτουμε πλήρη σειρά προϊόντων GMDSS (EPIRBs , SARTS, VHF κ.λ.), καθώς και όλα τα ανταλλακτικά και μπαταρίες για να μπορούμε να εξυπηρετούμε γρήγορα και αποτελεσματικά και με το μικρότερο δυνατό οικονομικό κόστος.

Δείτε περιγραφή του προϊόντος και χαρακτηριστικά ΕΔΩ
 

 KODEN βυθόμετρο CVS-126
Η KODEN αλλάζει το μέτρο σύγκρισης στην τεχνολογία των βυθομέτρων

Το ψηφιακό βυθόμετρο CVS-126 είναι το τελευταίο μοντέλο στα ‘μικρά’ βυθόμετρα της KODEN και περιλαμβάνει όλες τις λειτουργίες, που μέχρι τώρα είχαν μόνο τα πολύ μεγαλύτερα και ακριβότερα βυθόμετρα. Η ισχύς του είναι 600 W που το κάνει ιδανικό για ανίχνευση ψαριών στα βαθιά νερά, αλλά και στα ρηχά νερά γιατί αυτορυθμίζεται για να μην ‘μπουκώνει’ και χάνουμε τα ψάρια. Η απόδοση του είναι εντυπωσιακή και αντιστοιχεί σε συμβατικά βυθόμετρα με διπλάσια ισχύ. Αυτό γίνεται πραγματικότητα χάρις στο μοναδικό KDF™, ψηφιακό φίλτρο της KODEN, που απορρίπτει τα παράσιτα, επιτρέποντας στους στόχους (μικρά και μεγάλα ψάρια) να είναι εμφανέστερα και να ζωγραφίζει τέλεια το βυθό.

Δείτε περιγραφή του προϊόντος και χαρακτηριστικά ΕΔΩ
 

KODEN βυθόμετρο CVS-128
Η KODEN αλλάζει το μέτρο σύγκρισης στην τεχνολογία των βυθομέτρων
Το ψηφιακό βυθόμετρο CVS-128 έχει τη σαφέστερη και πιο λεπτομερή εικόνα του βυθού που γίνεται να έχουμε σε ένα βυθόμετρο 8.4΄΄. Η μοναδική ψηφιακή τεχνολογία της KODEN κάνει τη διάκριση μεταξύ των μεμονωμένων ψαριών, των κοπαδιών και του πυθμένα της θάλασσας, να γίνεται πολύ πιο εύκολη και κατανοητή. Με ισχύ 1000Watt και τη μοναδική δυνατότητα να επιλέγουμε το βάθος, τη διάμετρο αλλά και τη περιφέρεια του βυθού που ανιχνεύουμε με το βυθόμετρο, τη συγκεκριμένη στιγμή και στο συγκεκριμένο βάθος που ψαρεύουμε. 
Δείτε περιγραφή του προϊόντος και χαρακτηριστικά ΕΔΩ

Λεωφ. Αλίμου 85, 174 55 Άλιμος, Αθήνα / τ: 210 9966730, 210 9928128 /f: 210 9967847

ΚΕΔΡΟΣ | νέες εκδόσεις

Ακολουθούν τα νέα μας βιβλία που μόλις κυκλοφόρησαν. 
ΕΛΕΝ-ΕΛΛΗ ΓΚΙΑΛΗ - ΑΣΑΛΕΥΤΕΣ ΜΝΗΜΕΣ
Έλεν-Έλλη Γκιάλη
ΑΣΑΛΕΥΤΕΣ ΜΝΗΜΕΣ


Ένα νοσταλγικό ταξίδι στην Αλεξάνδρεια των τελών του 18ου και των αρχών του 19ου αιώνα. Η πόλη με την ακμαία ελληνική παροικία και τη σπουδαία πολιτιστική παράδοση αποτελεί το σκηνικό στο οποίο οι ήρωες του βιβλίου βιώνουν τις ματαιώσεις τους, αμφισβητούν, τολμούν, ερωτεύονται.
Περισσότερα

Η συνέχεια του βιβλίου Στην Αλεξάνδρεια ζάχαρη και στο Μισίρι ρύζι, που αγαπήθηκε από το κοινό και τους κριτικούς. 


 
ΤΑΚΗΣ ΓΕΡΑΡΔΗΣ - ΤΑ ΚΟΜΠΟΛΟΓΙΑ
Τάκης Γεράρδης
ΤΑ ΚΟΜΠΟΛΟΓΙΑ

Η τυχαία συνάντηση του ταξιτζή Χρήστου Bερούτη με τον παλαιοπώλη πολυτελείας Σπύρο Σαμαρόπουλο γίνεται η αρχή μιας περιπέτειας που οδηγεί στα ίχνη της Εύας Πάλμερ, του Άγγελου Σικελιανού και του μουσικοσυνθέτη Κωνσταντίνου Ψάχου. O παλαιοπώλης θα αγοράσει στο Άγιο Όρος μια σπάνια περγαμηνή του Αγίου Δαμασκηνού για την παρασημαντική. Η περγαμηνή αλλά και μια συλλογή σπάνιων κομπολογιών που βρέθηκε στο σπίτι ενός τοκογλύφου στο Κολωνάκι είναι τα κίνητρα για τη δράση των ηρώων. Η αλληλουχία των γεγονότων θα τους οδηγήσει στο περίφημο εύειο παναρμόνιο και στη γοητευτική όσο και μυστηριώδη ιστορία του.
Έρωτες φανεροί αλλά και κρυφοί, αδίστακτοι τύποι του υποκόσμου αλλά και καθημερινοί έντιμοι άνθρωποι δρουν και φιλοσοφούν ακολουθώντας το ακατανόητο της δημιουργίας. Τελικά η ζωή επέλεξε γι’ αυτούς άλλα πράγματα από αυτά που είχαν οι ίδιοι σχεδιάσει. Περισσότερα
CHIP CONLEY - ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ
Chip Conley
ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ
Απλές αλήθεις που δημιουργούν ΕΥΤΥΧΙΑ+ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Μετάφραση: ΜΑΙΡΗ ΠΕΡΑΝΤΑΚΟΥ-ΚΟΥΚ 

Όταν ο Chip Conley, ο βραβευμένος συγγραφέας του μπεστ σέλερ Peak, ήρθε αντιμέτωπος με μια σειρά προβλημάτων σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, αναγκάστηκε να επαναπροσδιορίσει τις ιδέες του για τον κόσμο βρίσκοντας καταφύγιο στη σαφήνεια και στην απλή λογική που κρύβουν τα μαθηματικά. Προσπάθησε με αυτό τον τρόπο να ανιχνεύσει στη ζωή μας τα στοιχεία που επιδέχονται αλλαγή και να κατανοήσει τη φύση των συναισθημάτων μας, προκειμένου να γίνουν αρωγός και όχι εμπόδιο στις αναζητήσεις και στις φιλοδοξίες μας. Επινόησε λοιπόν τις Συναισθηματικές εξισώσεις: μια σειρά απλών εξισώσεων (π.χ. Χαρά = Αγάπη-Φόβος, Απελπισία = Πόνος-Νόημα), προκειμένου να διαχειριστεί ορθολογικά τις μεταβλητές της καθημερινής πραγματικότητας.
Περισσότερα
 
ΦΕΔΕΡΙΚΟ ΓΚΑΡΘΙΑ ΛΟΡΚΑ - ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΑ ΑΛΜΠΑ
Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα
ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΑ ΑΛΜΠΑ

Μετάφραση: ΠΑΝΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΗΣ

Γραμμένο το 1936, Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα ολοκληρώνει την τριλογία του Λόρκα στην οποία ανήκουν επίσης τα θεατρικά έργα Γέρμα και Ματωμένος γάμος. 
Περισσότερα
«Έχοντας μεταφράσει τον Ματωμένο γάμο και τη Γέρμα, η τριβή με τη λυρική φωνή του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα με οδήγησε στην πρόκληση να κλείσω την τριλογία με τη μετάφραση της Μπερνάρντα Άλμπα. Έργο που, παρά την αυστηρότερη θεατρική δομή με χαρακτηριστικά ρεαλισμού, μου εντείνει την πεποίθηση ότι πρόκειται πάλι για ένα ποιητικό, εν κρυπτώ, θεατρικό κείμενο. Η ποίηση διατρυπά την «ψυχρή» του δομή και το φορτίζει με πάθος και συγκίνηση.»
Πάνος Κυπαρίσσης

 
βιβλία για τους μικρούς μας φίλους
Σειρά: ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ
Σειρά: ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ
Το διάβασμα γίνεται διασκέδαση!
Μια συναρπαστική ιστορία, χωρισμένη σε μικρές παραγράφους για αρχάριους αναγνώστες και σε μεγαλύτερες για εξασκημένους. Διαβάζουμε λοιπόν μαζί, μια ο ένας, μια ο άλλος. Έτσι το διάβασμα γίνεται ακόμη μεγαλύτερη διασκέδαση!
Για παιδιά από 6 ετών

Άμελι Μπεν
Η ΝΕΡΑΪΔΟΜΠΑΛΑΡΙΝΑ ΧΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ
Η Λένα είναι αναστατωμένη: Σε λίγο πρέπει να βγει στη σκηνή με το μπαλέτο της. Στα γρήγορα κάνει πάλι πρόβα μια πιρουέτα. Στριφογυρίζει γρήγορα, όλο και πιο γρήγορα... μέχρι που ξαφνικά βρίσκεται στη χώρα των νεράιδων! Αλλά και εδώ υπάρχει μεγάλη αναστάτωση: Το κακό ξωτικό Νοξ έχει κάνει μαγικά στο Αστεράκι, την πρίμα μπαλαρίνα του μπαλέτου των άστρων. Χωρίς το Αστεράκι δεν μπορεί να γίνει η παράσταση και όλα τα αστέρια στον ουρανό θα σβήσουν! Άραγε θα μπορέσει η Λένα να σώσει την κατάσταση;
Περισσότερα

Άνα Τάουμπε
Ο ΦΙΝ ΜΕ ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΣΠΑΘΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΠΙΤ
Ένα πραγματικό πειρατικό σπαθί! Ένας μυστηριώδης χάρτης! Ο Φιν δεν μπορεί να πιστέψει την τύχη του όταν αυτός και η αυθάδης παπαγαλίνα του η Ντόρα πέφτουν κυριολεκτικά πάνω σε ένα παμπάλαιο μπαούλο με θησαυρούς. Όμως, ποιο μυστικό κρύβεται πίσω από τα διάφορα πράγματα που υπάρχουν στο κουτί; Ο Φιν δεν έχει καθόλου χρόνο να το σκεφτεί, γιατί ξαφνικά βρίσκεται πάνω σε ένα αληθινό πειρατικό καράβι, στη μέση μιας μάχης ενάντια στον Πιτ βαν Χολέρεν και στους τρομερούς πειρατές-φαντάσματα...
Περισσότερα
ΕΦΗ ΚΟΥΤΣΗ - Ο ΜΙΚΡΟΣ ΘΕΟΣ
Έφη Κούτση
Ο ΜΙΚΡΟΣ ΘΕΟΣ


Μεσόγειος, 6ος αιώνας π.Χ.
Τόπος συνάντησης δύο μεγάλων αρχαίων πολιτισμών. Ελλάδα και Αίγυπτος αποτελούν φάρους επιστημών και τεχνών. Πολιτισμοί τόσο μεγάλοι και συνάμα τόσο μυστικιστικοί, δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για να λάμψουν προσωπικότητες όπως ο Πυθαγόρας.
Σάμος, την ίδια περίοδο. Ο μικρός Ιάσονας ξυπνά σε πανικό. Πειρατές έχουν εισβάλει στο σπίτι του και απαγάγουν τη μητέρα του. Όταν ο Ιάσονας συναντηθεί με τον Πυθαγόρα και με τη βοήθειά του προσπαθήσει να βρει τη μητέρα του θα ξεκινήσει μια συναρπαστική περιπέτεια.
Ένα μυθιστόρημα που ταξιδεύει τον αναγνώστη στο μεγαλείο και στο μυστήριο δύο μεγάλων πολιτισμών.
Περισσότερα
Για παιδιά από 13 ετών
ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Δείτε εδώ όλες τις εκδηλώσεις μας, για μικρούς και μεγάλους.
Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: H νικήτρια του μηνιαίου διαγωνισμού μας
είναι η κυρία
Μαρίνα Αλεξάκου. Κέρδισε τα ακόλουθα πέντε βιβλία:
ΒΙΒΛΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Οι συνέπειες του ξενυχτιού στην υγεία

Οι συνέπειες του ξενυχτιού στην υγεία
Η αραχνοφοβία είναι ένας πρωτόγονος φόβος

Σύντομες και έντονες ασκήσεις για πρόληψη
κατά του πρόωρου θανάτου

Πείτε «όχι» σε κινητό και τηλεόραση μαζί

Εκτός εστιατορίων οι… θεριακλήδες Αυστριακοί

«Καισαρική μόνο αν είναι ιατρικά απαραίτητο»

Η σχέση αυγών-χοληστερίνης

Στην υγειά μας - Aφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο

Διαψεύδει το δημοσίευμα της FAS το υπουργείο Οικονομικών

«Υπονόμευση της διαπραγμάτευσης»
Έντονα αντέδρασε το υπουργείο Οικονομικών για το δημοσίευμα της FAS, τονίζοντας ότι δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα και υπονομεύει τη διαπραγμάτευση και την Ευρώπη. Το δημοσίευμα, επικαλούμενο αξιωματούχους της ευρωζώνης, αναφέρει ότι προκάλεσε σοκ το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν παρουσίασε προτάσεις για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας, με τον έναν από τους αξιωματούχους αυτούς να διατείνεται πως ο Έλληνας εκπρόσωπος συμπεριφέρθηκε σαν «ταξιτζής».
 
Τσίπρας: «Ανάσταση όλων μας, που έχουμε αποφασίσει να σταθούμε όρθιοι»
Λαϊκό γλέντι με οβελίες και τραγούδια στο στρατόπεδο του Γουδή
Σοβαρός τραυματισμός 25χρονου από αυτοσχέδια κροτίδα στην Καλαμάτα
Διπλωματική ρήξη Άγκυρας - Βατικανού λόγω της γενοκτονίας των Αρμενίων
Ικανοποιημένος ο Ομπάμα από την ιστορική συνάντηση με τον Ρ.Κάστρο
Μάχη των «τεσσάρων» θα δοθεί στις κάλπες της Ισπανίας
Διαψεύδει το δημοσίευμα της FAS το υπουργείο Οικονομικών
Reuters: Η Ελλάδα κλωτσά την ευκαιρία για συμφωνία επί του χρέους
ΕΚΤ: Επικίνδυνη η γενικευμένη αναστολή των πλειστηριασμών α’ κατοικίας
[Alt-Text] [Alt-Text]
Πώς θα έμοιαζε ο έναστρος ουρανός πριν από 10 δισεκατομμύρια χρόνια
Στην Κύπρο εθεάθη το «μοναδικό στον κόσμο μαύρο φλαμίνγκο»
Λονδίνο - Νέα Υόρκη σε μόλις 58 λεπτά;
Βίντεο-σοκ με τους τζιχαντιστές να ισοπεδώνουν την αρχαία Νιμρούντ
Πρώτο παιδί για τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και την Τζέσικα Μπίελ
Ξεχωριστά τα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας
«Αφεντικό» στο Μάντσεστερ η Γιουνάιτεντ, κινδυνεύει να χάσει «4αδα» η Σίτι
Φινάλε με τρία χρυσά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια για τα ελληνικά κουπιά
Λογομαχία Χάμιλτον - Ρόσμπεργκ στη συνέντευξη Τύπου

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας 9/4 έως 15/4
Πασχαλιάτικος καφές δίπλα στο κύμα
Κερδίστε προσκλήσεις για τις εμφανίσεις του Ορφέα Περίδη
Δωρεάν Ξεναγήσεις σε Αρχαιολογικούς χώρους και Γειτονιές έως τον Ιούνιο
Το γευστικό Bollywood της Αθήνας
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου συνεχίζει τις εμφανίσεις της ανά την Ελλάδα
Λαμπάδες από τα χεράκια σας με στιλ και φαντασία!
20 αξιόλογες θεατρικές πρεμιέρες έρχονται μετά το Πάσχα
Πέντε «pet friendly» αθηναϊκά στέκια για καφέ και ποτό
Τι περιμένουμε από τη νέα ταινία Τζέιμς Μποντ «Spectre»
5 ιδιαίτερες καφετέριες αθηναϊκών μουσείων
Κερδίστε το βιβλίο «Στα άδυτα των... "δυτών"» της Έλενας Χουσνή
Προτάσεις παιδικών βιβλίων με θέμα το Πάσχα
Το γευστικό Bollywood της Αθήνας
Κερδίστε το βιβλίο «Τα λιβάδια του ουρανού» του Τζον Στάινμπεκ
Αφιέρωμα στα τραγούδια του Δημήτρη Μητροπάνου από τον Δημήτρη Μπάση
Δοκιμάζουμε την Mercedes-Benz GLA 180 CDI με 109 ίππους και κιβώτιο 7G-DCT
GP Κίνας 2015: Επέστρεψαν στην κορυφή Hamilton και Mercedes
Τα Volvo S60 & V60 οι μεγάλοι νικητές της Έκθεσης Αξιοπιστίας της DEKRA
Στην καρδιά της Τσακωνιάς
Μηλίνα και Τζάστενη, το μαγευτικό Νότιο Πήλιο
Παλαιό Λιμάνι Σπετσών, ένα θέαμα συναρπαστικό
Χώρα Άνδρου, η σεμνή μεγαλοπρέπεια
Η Ναύπακτος στο διάβα του χρόνου...
Μολυβδοσκέπαστη, ακοίμητος φρουρός των συνόρων
Εσείς ξέρετε να προφέρετε σωστά τις μάρκες;
Με αυτή τη διατροφή θα πέσει η κοιλιά
12 σπιτικές μάσκες για να μακραίνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά
Η γυναίκα που έζησε για ένα χρόνο σύμφωνα με τη Βίβλο
Αυτά είναι τα μαγιό που θα φορέσουμε το καλοκαίρι
Πως να πετύχετε το τέλειο μαύρισμα χωρίς ήλιο
Τι κινδύνους κρύβουν οι πετσέτες της κουζίνας;
Τα ω-3 λιπαρά οξέα ακυρώνουν τη χημειοθεραπεία
Enzalutamide: Καλύτερη θεραπεία του καρκίνου προστάτη
Τι ρόλο παίζει το ύψος στην εκδήλωση στεφανιαίας νόσου;
Θεραπεία αντισωμάτων καταστέλλει το AIDS
Η Τέχνη ασπίδα προστασίας κατά της άνοιας
Μπιγιόνσε: Η μεταμόρφωση μιας 15ετίας!
10 (απλά) πράγματα που είναι αδύνατον να κάνει μια έγκυος!
10 + 1 τρόποι να επιβιώσετε από μια επίσκεψη στην πεθερά σας
Τα top models των ΄90ς: Τότε & τώρα
Κέιτ Μίντλετον: Τα καλύτερα χτενίσματα
15 (μικρο-) πράγματα που κάνουν μια μαμά ευτυχισμένη
Εσείς επιβραβεύετε σωστά το παιδί σας;
Παρακαταθήκη φωτογραφιών των παιδιών από τους γονείς στο Facebook
[βίντεο] Τι νέο φέρνει το Project Spartan στον τρόπο που «σερφάρουμε»
Το Minecraft επίσημο εργαλείο διδασκαλίας στην Βόρεια Ιρλανδία
Χρήσιμες συμβουλές για την αξιοποίηση της προβολής από το Twitter
Το Codie επιχειρεί να κάνει παιχνίδι τον προγραμματισμό για παιδιά από 8 ετών
Εισβολείς τραπεζών με Εξυπηρέτηση «Πελατών» ξεσκεπάζει η ΙΒΜ
Διαγωνισμός ιδεών από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης
«Πώς χάκεψα το έξυπνο περικάρπιό μου», περιγράφει ερευνητής
Εφικτή η ενσωμάτωση φωτογραφιών «παντού» από το Igmur
Βίντεο για την χρήση του έξυπνου ρολογιού της αναρτά η Apple
Compute stick με Windows και Linux από την Intel και την Google
Δύσκολη η επισκευή του Galaxy S6 edge, σύμφωνα με το iFixIt
Hullsquared: Χαμηλές πτήσεις!
Wim Van Der Valk - Continental 30: Η εξέλιξη του είδους