Τρίτη 14 Απριλίου 2015

ΚΕΔΡΟΣ | νέες εκδόσεις

Ακολουθούν τα νέα μας βιβλία που μόλις κυκλοφόρησαν. 
ΕΛΕΝ-ΕΛΛΗ ΓΚΙΑΛΗ - ΑΣΑΛΕΥΤΕΣ ΜΝΗΜΕΣ
Έλεν-Έλλη Γκιάλη
ΑΣΑΛΕΥΤΕΣ ΜΝΗΜΕΣ


Ένα νοσταλγικό ταξίδι στην Αλεξάνδρεια των τελών του 18ου και των αρχών του 19ου αιώνα. Η πόλη με την ακμαία ελληνική παροικία και τη σπουδαία πολιτιστική παράδοση αποτελεί το σκηνικό στο οποίο οι ήρωες του βιβλίου βιώνουν τις ματαιώσεις τους, αμφισβητούν, τολμούν, ερωτεύονται.
Περισσότερα

Η συνέχεια του βιβλίου Στην Αλεξάνδρεια ζάχαρη και στο Μισίρι ρύζι, που αγαπήθηκε από το κοινό και τους κριτικούς. 


 
ΤΑΚΗΣ ΓΕΡΑΡΔΗΣ - ΤΑ ΚΟΜΠΟΛΟΓΙΑ
Τάκης Γεράρδης
ΤΑ ΚΟΜΠΟΛΟΓΙΑ

Η τυχαία συνάντηση του ταξιτζή Χρήστου Bερούτη με τον παλαιοπώλη πολυτελείας Σπύρο Σαμαρόπουλο γίνεται η αρχή μιας περιπέτειας που οδηγεί στα ίχνη της Εύας Πάλμερ, του Άγγελου Σικελιανού και του μουσικοσυνθέτη Κωνσταντίνου Ψάχου. O παλαιοπώλης θα αγοράσει στο Άγιο Όρος μια σπάνια περγαμηνή του Αγίου Δαμασκηνού για την παρασημαντική. Η περγαμηνή αλλά και μια συλλογή σπάνιων κομπολογιών που βρέθηκε στο σπίτι ενός τοκογλύφου στο Κολωνάκι είναι τα κίνητρα για τη δράση των ηρώων. Η αλληλουχία των γεγονότων θα τους οδηγήσει στο περίφημο εύειο παναρμόνιο και στη γοητευτική όσο και μυστηριώδη ιστορία του.
Έρωτες φανεροί αλλά και κρυφοί, αδίστακτοι τύποι του υποκόσμου αλλά και καθημερινοί έντιμοι άνθρωποι δρουν και φιλοσοφούν ακολουθώντας το ακατανόητο της δημιουργίας. Τελικά η ζωή επέλεξε γι’ αυτούς άλλα πράγματα από αυτά που είχαν οι ίδιοι σχεδιάσει. Περισσότερα
CHIP CONLEY - ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ
Chip Conley
ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ
Απλές αλήθεις που δημιουργούν ΕΥΤΥΧΙΑ+ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Μετάφραση: ΜΑΙΡΗ ΠΕΡΑΝΤΑΚΟΥ-ΚΟΥΚ 

Όταν ο Chip Conley, ο βραβευμένος συγγραφέας του μπεστ σέλερ Peak, ήρθε αντιμέτωπος με μια σειρά προβλημάτων σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, αναγκάστηκε να επαναπροσδιορίσει τις ιδέες του για τον κόσμο βρίσκοντας καταφύγιο στη σαφήνεια και στην απλή λογική που κρύβουν τα μαθηματικά. Προσπάθησε με αυτό τον τρόπο να ανιχνεύσει στη ζωή μας τα στοιχεία που επιδέχονται αλλαγή και να κατανοήσει τη φύση των συναισθημάτων μας, προκειμένου να γίνουν αρωγός και όχι εμπόδιο στις αναζητήσεις και στις φιλοδοξίες μας. Επινόησε λοιπόν τις Συναισθηματικές εξισώσεις: μια σειρά απλών εξισώσεων (π.χ. Χαρά = Αγάπη-Φόβος, Απελπισία = Πόνος-Νόημα), προκειμένου να διαχειριστεί ορθολογικά τις μεταβλητές της καθημερινής πραγματικότητας.
Περισσότερα
 
ΦΕΔΕΡΙΚΟ ΓΚΑΡΘΙΑ ΛΟΡΚΑ - ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΑ ΑΛΜΠΑ
Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα
ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΑ ΑΛΜΠΑ

Μετάφραση: ΠΑΝΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΗΣ

Γραμμένο το 1936, Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα ολοκληρώνει την τριλογία του Λόρκα στην οποία ανήκουν επίσης τα θεατρικά έργα Γέρμα και Ματωμένος γάμος. 
Περισσότερα
«Έχοντας μεταφράσει τον Ματωμένο γάμο και τη Γέρμα, η τριβή με τη λυρική φωνή του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα με οδήγησε στην πρόκληση να κλείσω την τριλογία με τη μετάφραση της Μπερνάρντα Άλμπα. Έργο που, παρά την αυστηρότερη θεατρική δομή με χαρακτηριστικά ρεαλισμού, μου εντείνει την πεποίθηση ότι πρόκειται πάλι για ένα ποιητικό, εν κρυπτώ, θεατρικό κείμενο. Η ποίηση διατρυπά την «ψυχρή» του δομή και το φορτίζει με πάθος και συγκίνηση.»
Πάνος Κυπαρίσσης

 
βιβλία για τους μικρούς μας φίλους
Σειρά: ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ
Σειρά: ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ
Το διάβασμα γίνεται διασκέδαση!
Μια συναρπαστική ιστορία, χωρισμένη σε μικρές παραγράφους για αρχάριους αναγνώστες και σε μεγαλύτερες για εξασκημένους. Διαβάζουμε λοιπόν μαζί, μια ο ένας, μια ο άλλος. Έτσι το διάβασμα γίνεται ακόμη μεγαλύτερη διασκέδαση!
Για παιδιά από 6 ετών

Άμελι Μπεν
Η ΝΕΡΑΪΔΟΜΠΑΛΑΡΙΝΑ ΧΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ
Η Λένα είναι αναστατωμένη: Σε λίγο πρέπει να βγει στη σκηνή με το μπαλέτο της. Στα γρήγορα κάνει πάλι πρόβα μια πιρουέτα. Στριφογυρίζει γρήγορα, όλο και πιο γρήγορα... μέχρι που ξαφνικά βρίσκεται στη χώρα των νεράιδων! Αλλά και εδώ υπάρχει μεγάλη αναστάτωση: Το κακό ξωτικό Νοξ έχει κάνει μαγικά στο Αστεράκι, την πρίμα μπαλαρίνα του μπαλέτου των άστρων. Χωρίς το Αστεράκι δεν μπορεί να γίνει η παράσταση και όλα τα αστέρια στον ουρανό θα σβήσουν! Άραγε θα μπορέσει η Λένα να σώσει την κατάσταση;
Περισσότερα

Άνα Τάουμπε
Ο ΦΙΝ ΜΕ ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΣΠΑΘΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΠΙΤ
Ένα πραγματικό πειρατικό σπαθί! Ένας μυστηριώδης χάρτης! Ο Φιν δεν μπορεί να πιστέψει την τύχη του όταν αυτός και η αυθάδης παπαγαλίνα του η Ντόρα πέφτουν κυριολεκτικά πάνω σε ένα παμπάλαιο μπαούλο με θησαυρούς. Όμως, ποιο μυστικό κρύβεται πίσω από τα διάφορα πράγματα που υπάρχουν στο κουτί; Ο Φιν δεν έχει καθόλου χρόνο να το σκεφτεί, γιατί ξαφνικά βρίσκεται πάνω σε ένα αληθινό πειρατικό καράβι, στη μέση μιας μάχης ενάντια στον Πιτ βαν Χολέρεν και στους τρομερούς πειρατές-φαντάσματα...
Περισσότερα
ΕΦΗ ΚΟΥΤΣΗ - Ο ΜΙΚΡΟΣ ΘΕΟΣ
Έφη Κούτση
Ο ΜΙΚΡΟΣ ΘΕΟΣ


Μεσόγειος, 6ος αιώνας π.Χ.
Τόπος συνάντησης δύο μεγάλων αρχαίων πολιτισμών. Ελλάδα και Αίγυπτος αποτελούν φάρους επιστημών και τεχνών. Πολιτισμοί τόσο μεγάλοι και συνάμα τόσο μυστικιστικοί, δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για να λάμψουν προσωπικότητες όπως ο Πυθαγόρας.
Σάμος, την ίδια περίοδο. Ο μικρός Ιάσονας ξυπνά σε πανικό. Πειρατές έχουν εισβάλει στο σπίτι του και απαγάγουν τη μητέρα του. Όταν ο Ιάσονας συναντηθεί με τον Πυθαγόρα και με τη βοήθειά του προσπαθήσει να βρει τη μητέρα του θα ξεκινήσει μια συναρπαστική περιπέτεια.
Ένα μυθιστόρημα που ταξιδεύει τον αναγνώστη στο μεγαλείο και στο μυστήριο δύο μεγάλων πολιτισμών.
Περισσότερα
Για παιδιά από 13 ετών
ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Δείτε εδώ όλες τις εκδηλώσεις μας, για μικρούς και μεγάλους.
Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: H νικήτρια του μηνιαίου διαγωνισμού μας
είναι η κυρία
Μαρίνα Αλεξάκου. Κέρδισε τα ακόλουθα πέντε βιβλία:
ΒΙΒΛΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: