Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Μαθήματα κινέζικων στην Οικία Τέλλογλου

«Νι χάο, Τζονγκ Γκούο!»
Μαθήματα κινέζικων στην Οικία Τέλλογλου
Έναρξη: 28 Φεβρουαρίου 2018 
 
Με τη φράση «Nǐ hǎo, Zhōngguó» («Γεια σου, Κίνα»), η Οικία Τέλλογλου στην πλατεία Αριστοτέλους ανοίγει την πόρτα της στον κινέζικο πολιτισμό: στις 28 Φεβρουαρίου 2018 ξεκινά ένας κύκλος μαθημάτων για ενήλικες, που θα συστήσει στους συμμετέχοντες βασικά στοιχεία από τη γλώσσα, τον πολιτισμό και την καθημερινότητα της Κίνας.
Τα μαθήματα –οκτώ συνολικά– θα γίνουν από την Κινέζα γλωσσολόγο Τσουράν Τσεν (ελληνικό όνομα: Σελήνη), η οποία διδάχτηκε την ελληνική γλώσσα στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου και αυτό τον καιρό κάνει το διδακτορικό της στον τομέα Γλωσσολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ με θέμα τη συγκριτική μελέτη μεταξύ της κινέζικης και της ελληνικής γλώσσας.
Η 25χρονη Σελήνη τονίζει ότι αντίθετα με ό,τι πιστεύουμε οι περισσότεροι, δεν είναι δύσκολο να μάθει κανείς κινέζικα. «Τι να φοβάσαι, μια γλώσσα είναι, η οποία μιλιέται από περισσότερους από 1.5 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Έχω πολλούς Έλληνες φίλους και μιλάνε πολύ καλά κινέζικα. Με το σωστό δάσκαλο και την σωστή μέθοδο, γιατί δεν μπορείς και εσύ; Όπως λέει άλλωστε μία κινέζικη παροιμία: Για τον καθένα από εμάς, δεν υπάρχει καμία δυσκολία στον κόσμο. Αρκεί να είναι αποφασισμένος. Μαθαίνοντας κινέζικα δεν μαθαίνεις μόνο την γλώσσα, αλλά έρχεσαι σε επαφή με τον λαό και τον πολιτισμό. Και το πιο σημαντικό, θα δεις πως αξίζει».
Η ίδια αναφέρεται και στις σχέσεις ανάμεσα στην ελληνική και την κινέζικη γλώσσα: «Στη γραμματική ή τη μορφολογία οι ομοιότητες είναι ελάχιστες. Ωστόσο, ως δυο γλώσσες με μεγάλη ιστορία, σημασιολογικά έχουν κοινά στοιχεία».
Και έκθεση κινέζικων αντικειμένων
Θα ακολουθήσει στα τέλη Μαρτίου στην Οικία Τέλλογλου έκθεση κινεζικής τέχνης. Θα εκτεθούν κινέζικα αγγεία, πιάτα από ποικίλα υλικά (πορσελάνη, λάκα) σε διάφορες τεχνικές  και με ποικίλες θεματικές, πίνακες ξυλόγλυπτοι με ηθογραφικές σκηνές και σκηνές μάχης, πίνακες με την κινέζικη χαρτοκοπτική κιριγκάμι, μεταξωτά κεντήματα, ειδώλια μυθικών μορφών. Όλα τα εκθέματα προέρχονται από τη συλλογή της Αλίκης Τέλλογλου, η οποία έτρεφε μεγάλη αγάπη και θαυμασμό για τον κινέζικο πολιτισμό και είχε κάνει πολλά ταξίδια στην Κίνα.
Σύντομη περιγραφή των μαθημάτων
Βασικές γνώσεις για τη γλώσσα και την καθημερινότητα. Η μανδαρινική και η φωνητική αναπαράσταση της «pin yin (πιν γιν)», τα συνηθισμένα κινέζικα ιδεογράμματα, τα βασικά στοιχεία της γραφής και της  καθημερινής  επικοινωνίας στα κινέζικα.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Χώρος μαθημάτων: Οικία Τέλλογλου (Αριστοτέλους 2, 4ος όροφος)
Διάρκεια μαθημάτων: 28 Φεβρουαρίου 2018 – 25 Απριλίου 2018
Μέρες και ώρες μαθημάτων: Τετάρτη, 19.30 – 21.30
Κόστος μαθημάτων: 100 ευρώ (ολόκληρος ο κύκλος)
Λήξη εγγραφών: 23 Φεβρουαρίου 2018
Πληροφορίες – εγγραφές στο τηλ. 2310 247111 (Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 9.00 – 14.00, Τετάρτη 9.00 – 14.00 και 17.00 – 21.00, Σάββατο και Κυριακή 10.00 – 18.00) και στο info@teloglion.gr

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΟ ΠΑΤΡΙΚΙΟ


Αν δεν έχουμε συμμετοχή σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας, μοιραία πληρώνουμε τις συνέπειες.
 ΤΙΤΟΣ ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ
Οι Ποιητικοί Διάλογοι της 5ης Φεβρουαρίου, με καλεσμένο τον Τίτο Πατρίκιο και συνομιλητή του τον Κώστα Γ. Παπαγεωργίου, άφησαν τους παριστάμενους με τις καλύτερες εντυπώσεις με το ήμισυ του φετινού κύκλου να συμπληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο. Ποιήματα του μεγάλου σύγχρονου ποιητή διάβασαν η Λένα Καλλέργηκαι ο Γιώργος Ψάλτης.
Ο Τίτος Πατρίκιος, οξυδερκής, αφοπλιστικά ειλικρινής, απολαυστικός και πάντοτε έτοιμος για ποίηση διάβασε πολλά ποιήματά του, από τα πρώτα του –όταν ακόμα έγραφε με μέτρο και ομοιοκαταληξία– που δημοσιεύτηκαν όταν ήταν 15 ετών μέχρι και ανέκδοτα που γράφτηκαν μόλις το 2017.
Πρόθυμος να απαντήσει στον συνομιλητή του αλλά και στο κοινό, μίλησε για τον Γιάννη Ρίτσο, τον Μανόλη Αναγνωστάκη, τον Τάσο Λειβαδίτη, τον Μιχάλη Κατσαρό, τις ανθρώπινες και τις πνευματικές οφειλές του, τη μεταπολεμική ποιητική γενιά και τις δυσκολίες που έπρεπε να υπερβεί σε ένα εχθρικό πολιτικό τοπίο για την έκδοση του περιοδικού Επιθεώρηση Τέχνης, ενός περιοδικού που αποτύπωσε τελικά τις αναζητήσεις της ελληνικής αριστεράς στις μετεμφυλιακές συνθήκες.
Ο ποιητής μίλησε για τα πρώτα του βήματα στην ποίηση την οποία θεωρούσε έκφραση μικροαστικού συναισθηματισμού μέχρι που ο Ρίτσος του είπε ότι η ποίηση είναι το πεπρωμένο του. Τα πρώτα ποιήματά του πέρασαν τη λογοκρισία της φυλακής και του στρατοπέδου μέσα σε αυτοσχέδια κρύπτη βαλίτσας. Ιδιαίτερα ενδεικτικό για το κλίμα της εποχής και το αστυνομικό κράτος ήταν ότι το πρώτο τεύχος της Επιθεώρησης Τέχνηςέγραφε ότι βγήκε τα Χριστούγεννα του 1954, ενώ στην πραγματικότητα κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1955. Κι αυτό επειδή η Ομάδα του Βαρβακείου είχε μέχρι το 1954 εξασφαλισμένη άδεια και, μέσω της ένωσης με αυτή, η συντακτική ομάδα της Επιθεώρησης Τέχνης εξέδιδε το περιοδικό.
Κ.Γ.Π.: Τίτο, πώς αντιλαμβάνεσαι την έννοια της μεταπολεμικότητας; Ποια τα χαρακτηριστικά της;
Τ.Π.: Δεν θεωρώ τον εαυτό μου μεταπολεμικό ποιητή και μόνο. Δεν δέχομαι τον χαρακτηρισμό αυτό. Εμείς ζήσαμε τον πόλεμο, είμαστε πολεμική και μεταπολεμική γενιά. Αναγνωρίζω μόνο στα χαρακτηριστικά της μεταπολεμικής ποίησης την ενοχή, την υπαρξιακή αγωνία. Πρόκειται για ποίηση συνδεδεμένη με βιώματα ή έστω άμεση παρατήρηση.
Κ.Γ.Π.: Σε ποιους αισθάνεσαι ότι έχεις οφειλές;
Τ.Π.: Στον Ρίτσο, τον Βρεττάκο, τον Άρη Αλεξάνδρου, τον Έζρα Πάουντ. Μέχρι τον Έζρα Πάουντ πίστευα ότι όλοι οι καλοί ποιητές είναι αριστεροί και όλοι οι δεξιοί είναι κακοί ποιητές…
Και μια ανέκδοτη ιστορία:
T.Π. (απευθυνόμενος στον Ρίτσο) Γιάννη, έγραψα σύντομα ποιήματα.
Γ.Ρ.: Τίτο, μπήκες σε κακό δρόμο. Η επαναστατική ποίηση πρέπει να είναι σαν τη συμφωνική μουσική, συνθετική. Αλλιώς με τα σύντομα ποιήματα είναι σαν να κάνεις μουσική δωματίου, απευθύνεσαι στους λίγους.

… Ο Πατρίκιος έκρυψε αυτά τα ποιήματα στο συρτάρι του και ο Ρίτσος τελικά εξέδωσε σύντομα ποιήματα λίγο αργότερα.

Ζωοδόχου Πηγής 73, 10681 Αθήνα. Τηλ2103822251 - 2103815433 - 2103816661 - Fax: 2103815882email: info@govostis.gr

Matina - Kiss And Tell | NEW SONG & MUSIC VIDEO

ΜΑΤΙΝΑ
KISS AND TELL
Μουσική - Στίχοι: Ματίνα
Μία φρέσκια πρόταση έρχεται από την Panik Records! Το δισκογραφικό label που δεν σταματά να ανακαλύπτει νέους καλλιτέχνες και να τους φέρνει στο προσκήνιο, παρουσιάζει τη νέα ταλαντούχα τραγουδίστρια – τραγουδοποιό Ματίνα (κατά κόσμον Ματίνα Ζάρα).
 Το νέο single με τίτλο 'Kiss And Tell'  σε στίχους και μουσική που υπογράφει η ίδια έχει αναφορές από τα δημοφιλή είδη country & rock  και δίνει μόνο μία αίσθηση του ταλέντου της 21χρονης Ματίνας, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Η Ματίνα μεγάλωσε στον Καναδά και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική και το τραγούδι. Το ταλέντο και η θέλησή της να κυνηγήσει το όνειρό της την οδήγησαν σε ηλικία μόλις 14 ετών να συνθέσει το πρώτο της τραγούδι και μέσα σε έναν χρόνο να κυκλοφορήσει την πρώτη της δισκογραφική δουλειά. Τρία τραγούδια του album κατέκτησαν τις ερτζιανές συχνότητες του Καναδά και της έδωσαν την ευκαιρία να αναγνωριστεί με τη δική της μπάντα, παίζοντας live σε μαγαζιά, σχολεία, συναυλίες και σε φεστιβάλ της χώρας.
Η μεγάλη της λατρεία για την Ελλάδα την έκανε να επιστρέψει μόνιμα με την οικογένειά της λίγα χρόνια αργότερα. Στην ηλικία των 18 με φόντο την Σκιάθο, η Ματίνα εμπνεύστηκε μεταξύ άλλων και το καινούργιο της τραγούδι “Kiss and Tell". Παράλληλα με live εμφανίσεις σε μαγαζιά και μουσικές σκηνές της Αθήνας, ηχογράφησε και τελείωσε το καινούργιο της υλικό.
Η Ματίνα χωρίς καμία αμφιβολία με το αστείρευτο ταλέντο της, τη μελωδική φωνή της και την ενεργητικότητά της δείχνει ότι είναι έτοιμη να κατακτήσει την ελληνική και όχι μόνο μουσική σκηνή.

Η αγάπη ❤ κρύβεται στα βιβλία 📚 Ανακάλυψέ την!








Ταξίδι στο Ηλιακό Σύστημα - ο Δρ. Σταμάτης Κριμιζής στο Public Cafe

PLAYMEN feat. Demy, Andy Nicholas & Mc Timm “Million to One”

Όταν οι πιθανότητες είναι μία στο εκατομμύριο, η αγάπη μπορεί να κάνει θαύματα! 
PLAYMEN
MILLION TO ONE
feat Demy & Andy Nicolas & MC Timm

Ένα video clip που δεν μπορείς να δεις χωρίς να δακρύσεις…
Για ένα κομμάτι που δεν μπορείς να ακούσεις χωρίς να χορέψεις!
Μετά από 2 επιτυχημένες συνεργασίες οι Playmen και η Demy επιστρέφουν με ένα ακόμα hit που μας προκαλεί αμέτρητα συναισθήματα.
Ένα music video που ήρθε για να μας συγκινήσει, γυρισμένο εξ ολοκλήρου στο Λονδίνο, περιγράφει την ιστορία ενός συνεσταλμένου αγοριού και ενός κωφάλαλου κοριτσιού που προσπαθούν να επικοινωνήσουν και να ερωτευτούν παρά τις δυσκολίες...
Οι Playmen, η Demy, ο Andy Nicolas, ο Mc Timm και το “Million to One” μας έχουν ήδη κατακτήσει αφού έχουν ήδη σκαρφαλώσει στο No1 του Ελληνικού iTunes και έχουν συμπεριληφθεί στις playlists όλων των μεγάλων ραδιοφωνικών σταθμών.

To single κυκλοφορεί στα ψηφιακά καταστήματα ως μέρος της συλλογής των μεγαλύτερων hits των Playmen 'The Playbook' από την Panik Records.
http://smarturl.it/Playmen_ThePlaybook
Δείτε το Official Music Video:

Eleotechnia, olive oil + olives tasting day

Προσφορά περιορισμένης διάρκειας (Early Bird Registration)
Μέχρι 23 Φεβρουαρίου 2018
Εξαιρετικό δώρο αξίας 200 Euros

Κάθε συμμετοχή στους διαγωνισμούς ελαιολάδου Λονδίνου - London IOOC 2018 κερδίζει ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή στην εκδήλωση Eleotechnia 2018, ημέρα γευσιγνωσίας ελαιολάδου + επιτραπέζιας ελιάς στο Λονδίνο

Στην 13 Μαΐου 2018
Kensington, στο κεντρικότερο σημείο του Λονδίνου (κοντά στην στάση metro Shepherd's Bush) μέσα στο Hilton Kensington London hotel θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση ELEOTECHNIA 2018, Olive oil and Table olive TASTING Day. Πολλά προϊόντα θα είναι διαθέσιμα για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να δοκιμάσει εξαιρετικά προϊόντα. Στο τέλος της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί και η απονομή των βραβείων ελαιολάδου 2018.
Προωθήστε δωρεάν τα προϊόντα σας, με την προϋπόθεση της συμμετοχής στους διαγωνισμούς London IOOC 2018 μέχρι της 23 Φεβρουαρίου 2018.
ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
ΔΗΛΩΣΤΕ την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σας τώρα: www.londonoliveoil.com/book-your-participation-in-london-oliveoil-awards

3x Volvo FH 460 2011

New in stock
3 units Volvo FH 460 Globetrotter
year 2011
Ischift,nightheating,nightairco,refrigerator,radio cd,2 tanks
Front steel back air suspension
Dutch registration
Topcondition trucks
Netto export price € 19.900 incl papers or deliverd port
Zundert Trucks
Hazeldonk 6255
4836 LG Breda
Nederland
Mobile + 31 653 949 549

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ - ΣΩΠΑ ΚΙ ΑΚΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ
«ΣΩΠΑ ΚΙ ΑΚΟΥ»
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΠΑΝΗΣ
ΣΤΙΧΟΙ: ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΝΝΑΤΣΟΥΛΙΑ
Ακούστε το τραγούδι στο YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=LeRm2F9_v3U
Βρείτε το τραγούδι σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες: https://GiorgosMazonakis.lnk.to/SopaKiAkouPR
«Σώπα κι άκου» τον ολοκαίνουργιο Γιώργο Μαζωνάκη, στη νέα μεγάλη του επιτυχία!
«Σώπα και άκου» ονομάζεται το νέο ραδιοφωνικό single του Γιώργου Μαζωνάκη σε μουσική του Γιώργου Σαμπάνη και σε στίχους της Ελένης Γιαννατσούλια και κυκλοφορεί σε όλα τα ραδιόφωνα και τα ψηφιακά καταστήματα
Ο καλλιτέχνης με την έντονη προσωπικότητα και με την πιο χαρακτηριστική λαϊκή φωνή του σήμερα εμπιστεύεται για ακόμα μια φορά το επιτυχημένο δίδυμο Σαμπάνης – Γιαννατσούλια, και επανέρχεται δυναμικά στα ραδιόφωνα με το τραγούδι «ατάκα» του φετινού χειμώνα «Σώπα και άκου».
«Σώπα κι άκου πόνος είναι θα περάσει
Απ’ το χέρι άλλο χέρι θα με πιάσει
Και στο πάτωμα ριγμένα ρούχα χρόνια αναμμένα
Ούτε ίχνος δε θα μείνει από σένα…»
Κυκλοφορεί από την Minos EMI / Universal.
#SopaKiAkou
#
OsoZwMazw
#
MonoMazw

Σταύρος Κωνσταντίνου - Έλεγες | New Song & Music Video


 
 
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΕΛΕΓΕΣ
Νέο Τραγούδι & Music Video

Ο Σταύρος Κωνσταντίνου επιστρέφει στη δισκογραφία με καινούργιο τραγούδι! Μια δυναμική μπαλάντα σε μουσική του ιδίου και στίχους του ιδίου μαζί με τον Ραφαήλ Ευσταθίου.
Μετά τις επιτυχίες «ΤΑ ΣΠΑΣΑ», «ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΕΚΑΝΕ ΠΡΕΜΙΕΡΑ» και «ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΜΕ ΦΤΑΝΕΙΣ» κυκλοφορεί το νέο τραγούδι του αγαπημένου Κύπριου τραγουδιστή με τίτλο «ΕΛΕΓΕΣ».
Κυκλοφορεί σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα από την Panik Platinum.
ΕΛΕΓΕΣ | New Digital Single 2018
Μουσική: Σταύρος Κωνσταντίνου
Στίχοι: Σταύρος Κωνσταντίνου & Ραφαήλ Ευσταθίου
ΔΕΙΤΕ ΤΟ OFFICIAL MUSIC VIDEO ΕΔΩ
 
2017 PANIK PLATINUM

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΤΑΝΤΑ | ΚΑΠΟΙΑ ΞΕΝΥΧΤΑΕΙ | DJ PIKO REMIX


 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΤΑΝΤΑ
ΚΑΠΟΙΑ ΞΕΝΥΧΤΑΕΙ 
DJ PIKO REMIX

ΜΟΥΣΙΚΗ : ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΑΣΕΡΗΣ
ΣΤΙΧΟΥΣ :  ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΝΝΑΤΣΟΥΛΙΑ

Η νέα επιτυχία της Βασιλικής Νταντά “Κάποια Ξενυχτάει” έχει αγαπηθεί από το κοινό και ακούγεται δυνατά στα μεγαλύτερα ραδιόφωνα και clubs όλης της Ελλάδας, ενώ έχει συγκεντρώσει πάνω από 1 εκ. προβολές στο YouΤube.
Ο νέος ανατρεπτικός ήχος μέσα από το ολοκαίνουργιο remix του DJ PIKO σε συνδυασμό με την γνήσια λαϊκή φωνή της Βασιλικής Νταντά ήρθε για  να μας ξεσηκώσει.
Ένα ρυθμικό κομμάτι σε μουσική του Γιάννη Φρασέρη και στίχους της Ελένης Γιαννατσούλια.
κυκλοφορεί από την Panik Platinum!
OFFICIAL AUDIO RELEASE
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΤΑΝΤΑ - ΚΑΠΟΙΑ ΞΕΝΥΧΤΑΕΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ : ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΑΣΕΡΗΣ
ΣΤΙΧΟΥΣ :  ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΝΝΑΤΣΟΥΛΙΑ


Most recent TTC stock vehicles

Most recent stock vehicles
Check our latest available vehicles, currently in stock, ready for purchase!
Trailor Semi-Trailer
Ref. TC14300
2.700 €
Semi-Trailer · Flatbed · 1996 · Air · 3 axles · VFNSYY3CXTAL10352
VIEW
 
OVA Semi-Trailer
Ref. TC30508
4.500 €
Semi-Trailer · Frigo · 2002 · Air · 3 axles · YA921623801111095
VIEW
 
Turbos Hoet Semi-Trailer
Ref. TC35840
7.250 €
Semi-Trailer · Curtainsides · 2010 · Air · 3 axles · YE73SAAS1H0206268
VIEW
 
Pacton Semi-Trailer
Ref. TC93685
4.250 €
Semi-Trailer · Curtainsides · 2006 · Air · 3 axles · XLDTXD33900053088
VIEW
 
Pacton Semi-Trailer
Ref. TC56533
4.250 €
Semi-Trailer · Curtainsides · 2006 · Air · 3 axles · XLDTXD33900053091
VIEW
 
Pacton Semi-Trailer
Ref. TC33992
4.250 €
Semi-Trailer · Curtainsides · 2006 · Air · 3 axles · XLDTXD33900053087
VIEW
 
Pacton Semi-Trailer
Ref. TC88568
4.250 €
Semi-Trailer · Curtainsides · 2006 · Air · 3 axles · XLDTXD33900053089
VIEW
 
Pacton Semi-Trailer
Ref. TC46708
4.250 €
Semi-Trailer · Curtainsides · 2006 · Air · 3 axles · XLDTXD33900053090
VIEW
 
Pacton Semi-Trailer
Ref. TC19199
4.250 €
Semi-Trailer · Curtainsides · 2006 · Air · 3 axles · XLDTXD33900053092
VIEW
 
Pacton Semi-Trailer
Ref. TC21382
4.250 €
Semi-Trailer · Curtainsides · 2006 · Air · 3 axles · XLDTXD33900053101
VIEW