Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Με το νέο χάρτη στις 14/11 οι εκλογές για την Αυτοδιοίκηση

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην Αυτοδιοίκηση http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5214
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Γραφείο Τύπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:2148 Ώρα: 09:00 Αθήνα:15/12/2009
Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν : α) στις 00:36 σήμερα, σε είσοδο συνδέσμου φιλάθλων Παναθηναϊκού, καθώς και σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, στην οδό Κοντογιαναίων 7, στην Αθήνα, β) στις 01:24 σήμερα, σε είσοδο συνδέσμου φιλάθλων Παναθηναϊκού, καθώς και σε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα, στην οδό Υμηττού 8, στο Χολαργό.
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 03:58 σήμερα, σε καφετέρια, σε ισόγειο χώρο τετραώροφης πολυκατοικίας, στη συμβολή των οδών Μάρκου Μπότσαρη και Παπανδρέου, στη Γλυφάδα. Από την πυρκαγιά σημειώθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην καφετέρια.
Στο συμβάν συμμετείχαν δεκαπέντε πυροσβεστικοί υπάλληλοι με επτά οχήματα. Για τα ανωτέρω περιστατικά διενεργείται προανάκριση από τα αρμόδια Ανακριτικά Τμήματα. Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6, http://www.fireservice.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΗΛ : 23730-21630 ΦΑΞ: 23730-21637 Email: gdriv10@otenet.gr Ιστοσελίδα: http://vo.pasok.gr/drivelegkas ΘΕΜΑ: Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα συμμετέχει στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη από 15 έως 19 Δεκεμβρίου 2009 μαζί με τους κ.κ. Καρτάλη Κωνσταντίνο, Κυριάκο Μητσοτάκη, Παπαδημητρίου Έλσα και Τσίπρα Αλέξη. Της αντιπροσωπείας ηγείται ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου και συμμετέχουν η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μπιρμπίλη Ντίνα και οι Υφυπουργοί Κουβέλης Σπύρος και Μανιάτης Γιάννης. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 14 Δεκεμβρίου 2009

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ – ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ – ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΟΠ. ΑΥΤ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΟΡΓ. & ΛΕΙΤ.ΟΤΑ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΤΑ Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2009 Την 27η Νοεμβρίου 2009 ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για 122 δημοτικούς αστυνομικούς που υπηρετούν σε υπηρεσίες δημοτικής αστυνομίας και δεν είχαν εκπαιδευτεί. Οι δημοτικοί αστυνομικοί κατά τη διάρκεια του προγράμματος είχαν την ευκαιρία να επιμορφωθούν πάνω σε θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητες και το νέο θεσμικό πλαίσιο της δημοτικής αστυνομίας και να εκπαιδευτούν σε πρακτικές εφαρμογές, όπου συνδυάζονται γνώσεις θεωρίας γενικού περιεχομένου, ικανότητες και δεξιότητες εφαρμογής. Στην τελετή λήξης του επιμορφωτικού προγράμματος παρευρέθη ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου Καθηγητής κ. Παναγιώτης Καλδής και μέλη αυτού, καθώς επίσης και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχή ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας. Μετά την τελετή ακολούθησε δεξίωση. Ακολουθεί το επόμενο ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης που ξεκινά τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010 και πρόκειται να λήξει την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Συμμετοχή του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στην ανοιχτή σύσκεψη στη Θέρμη Θεσσαλονίκης με θέμα "Προστασία του Πολίτη- Ασφαλείς Δήμοι" ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Δευτέρα , 14 Δεκεμβρίου 2009 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σε ανοικτή σύσκεψη με θέμα «Προστασία του Πολίτη – Ασφαλείς Δήμοι» προέδρευσε σήμερα ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Σπύρος Βούγιας. «Με τις συσκέψεις δεν λύνονται τα προβλήματα, αλλά αποκαλύπτονται, συζητούνται, αναλύονται», τόνισε πριν από την έναρξη της σύσκεψης, ο κ. Βούγιας και επισήμανε: «Μετά τη σύσκεψη στη Δυτική πλευρά της πόλης, ερχόμαστε και στην Ανατολική που και αυτή υποφέρει από έξαρση της εγκληματικότητας.
Η χωροθέτηση της περιοχής με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, με τις μεμονωμένες κατοικίες, παίζει ρόλο στη δημιουργία συνθηκών ανασφάλειας στους πολίτες και πρέπει η αστυνομία να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και στις μεθόδους που οι εγκληματίες σήμερα χρησιμοποιούν». Όπως τόνισε ο Υφυπουργός, η Ελληνική Αστυνομία είναι αποφασισμένη να σκύψει στο πρόβλημα και με μία καινούργια αντεγκληματική πολιτική να δώσει λύσεις.
«Σήμερα η διεύθυνση της αστυνομίας έρχεται να κουβεντιάσει με τους δημάρχους, να καταγράψει και να κωδικοποιήσει τα προβλήματα ασφάλειας και από την πλευρά του υπουργείου θα συνδράμω ώστε να παίξει σωστά το ρόλο της.
Κι αυτό θα το πράξει με τον αστυνομικό της γειτονιάς, με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, με περιπολικά αλλά και με δίκυκλα. Έτσι θα προσπαθήσουμε να εμπεδώσουμε το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή», υπογράμμισε ο κ. Βούγιας. Σύμφωνα με τον Υφυπουργό, οι αστυνομικοί θα επιστρέψουν από υπηρεσίες που δεν είναι της αρμοδιότητάς τους. «Θα δούμε σε συνεργασία με τους δήμους, με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και άλλους φορείς τρόπους με τους οποίους θα απεγκλωβιστούν από πάρεργα, ώστε να αφοσιωθούν στο έργο τους, που είναι η καταπολέμηση του εγκλήματος.
Αυτό θα κάνουμε και είμαι βέβαιος πως με τον καινούργιο χρόνο οι επιδόσεις της αστυνομίας για την αντιμετώπιση του εγκλήματος θα είναι πολύ καλύτερες από ό,τι ήταν τα τελευταία χρόνια». Ο κ. Βούγιας επεσήμανε ότι στόχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι τόσο η ασφάλεια του πολίτη, όσο και ο σεβασμός των δικαιωμάτων του, αλλά και η αποκατάσταση των σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ της αστυνομίας και κοινωνίας.
Επίσης, αναφέρθηκε σε πρόσφατες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Υπουργείο, όπως η επαναφορά του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς, οι πεζές και εποχούμενες περιπολίες. ‘Όπως τόνισε ο κ. Βούγιας, τα αστυνομικά τμήματα θα προσαρμοστούν στη νέα διοικητική δομή της χώρας, η οποία θα προβλέπει λιγότερους, μεγαλύτερους και ισχυρότερους δήμους. Κατά τον τρόπο αυτό σχεδιάζεται η ύπαρξη λιγότερων, μεγαλύτερων και ισχυρότερων αστυνομικών τμημάτων. Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην απεμπλοκή του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας από υπηρεσίες άσχετες από το αντικείμενό τους, κάτι το οποίο επεσήμαναν όλοι οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης. Ο κ. Βούγιας σημείωσε ότι η ηγεσία του Υπουργείου θα στηρίξει την αστυνομία με κάθε τρόπο και πως θα υπάρξει μέριμνα για τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές, ενώ λαμβάνονται όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες τόσο για πρόσληψη περισσότερων αστυνομικών, όσο και για τη βελτίωση της εκπαίδευσής τους. Τέλος ο Υφυπουργός επισήμανε ότι η συγκεκριμένη σύσκεψη θα επαναληφθεί σε έξι μήνες, προκειμένου να αξιολογηθούν οι παρεμβάσεις της πολιτείας. Από την πλευρά του, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Δημ. Παπαδόπουλος στην εισήγησή του αναφέρθηκε στα προβλήματα έλλειψης προσωπικού τα οποία παρατηρούνται και είπε ότι πολλά κενά θα καλυφθούν από νέους αστυνομικούς που εντάσσονται στην υπηρεσία.
Είπε επίσης ότι δημιουργούνται νέες ομάδες δικυκλιστών οι οποίοι θα περιπολούν περιφερειακά της Θεσσαλονίκης. Αναφορικά με την εγκληματικότητα είπε ότι στην Ανατολική Θεσσαλονίκη παρατηρείται μείωση κατά 60% των «βαριών» ληστειών από οργανωμένες εγκληματικές ομάδες, αλλά και αύξηση της μικροεγληματικότητας η οποία σχετίζεται με τη χρήση ναρκωτικών. Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης επεσήμαναν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν, όπως σοβαρές ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό αλλά και σε υλικοτεχνικές υποδομές, ενώ κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις, όπως την περαιτέρω αξιοποίηση της δημοτικής αστυνομίας προκειμένου να απεμπλακούν οι αστυνομικοί από άσχετες ή καθαρά γραφειοκρατικές εργασίες. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Θέρμης, σε συνεργασία με τον τοπικό δήμο.
Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν: ο Δήμαρχος Θέρμης Θ. Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Επανομής Απ. Οικονομίδης, ο Δήμαρχος Μίκρας Θ. Γκουστίλης, ο Δήμαρχος Μηχανιώνας κ. Μαυτομάτης, ο Δήμαρχος Κορώνειας κ. Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Χορτιάτη κ. Γεράνης, ο Δήμαρχος Πυλαίας κ. Καρτάλης, ο Δήμαρχος Μαδύτου κ. Οχούνος, ο Δήμαρχος Ρεντίνας κ. Στοΐτσας, ο Δήμαρχος Αγίου Γεωργίου κ. Φραντζής, καθώς και εκπρόσωποι των δήμων Πανοράματος, Βασιλικών και Θερμαϊκού. Συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με το Διευθυντή της FRONTEX ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2009 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το θέμα της ενίσχυσης της φύλαξης των Νοτιοανατολικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζήτησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Frontex κ. Illka Laitinen , ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρης Τασούλας, ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας κ. Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, κ. Αθανάσιος Μπούσιος, ο αρμόδιος Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης κ. Γιάννης Ραπτάκης και υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και του Υπουργείου Εξωτερικών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης επεσήμανε ότι το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στα νοτιοανατολικά σύνορα της Ευρώπης είναι πρωτίστως ευρωπαϊκό και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να υπηρετεί μόνη, τις βασικές αρχές, που υιοθέτησαν τα Κράτη Μέλη με τη σύμφωνη γνώμη τους για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Άσυλο και τη Μετανάστευση». Επιπλέον ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε στον κ. Illka Laitinen το νέο εθνικό σχέδιο δράσης για την παράνομη μετανάστευση που περιλαμβάνει: την αναδιάταξη και αναθεώρηση της επιχειρησιακής δράσης στα εξωτερικά χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορα μας, για την αποτροπή της εισόδου στη χώρα. τη συστηματοποίηση των αστυνομικών ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα με τα κράτη μέλη της ένωσης των χωρών Σένγκεν για τη σφράγιση της παράνομης εξόδου. την ανάπτυξη του μηχανισμού επιστροφών και την εφαρμογή των συμφωνιών επανεισδοχής. Τέλος, ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε την ανάγκη συντονισμού των επιχειρήσεων από την Frontex και πρότεινε την φιλοξενία περιφερειακού της παραρτήματος στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι αύριο Τρίτη 15 Δεκεμβρίου και ώρα 10.00 το πρωί, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο εκτελεστικός Διευθυντής της FRONTEX , κ. Illka Laitinen , θα παραθέσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα Παύλος Μπακογιάννης, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΟλομέτωπη επίθεσηΓιώργου σε έλλειμμα, διαφθορά 45 ιδέες για hitech δώρα Λευκή πρεμιέρα στα χιονοδρομικά ΟΔΔΥ: μεγάλες ευκαιρίες για Ι.Χ. σε e-δημοπρασίες Έχω να φροντίσω γονείς και παιδιά Για κακούργημα ο ανακριτής της Ζίμενς Θρίαμβος πάλι στο ΣΕΦ Οι Πόρσε του... χεριού μας Με περσινές τιμές το γιορτινό τραπέζι

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics «Σημαντική η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ» Παρουσίαση βιβλίου για τα εκατό χρόνια του Συλλόγου Κοζανιτών Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Νικόλαος» Παναγιώτης Λαφαζάνης: Δυο ερωτήσεις με νόημα! Eκδήλωση στο Νέο Καύκασο Φλώρινας: 1924-2009: Από το Καρς στην Ελλάδα Νέα προκλητικότατη ενέργεια των Τούρκων: Τουρκικά μαχητικά εισβάλλουν σε πεδίο βολής στην Άνδρο! Ha'aretz: Μόνο φιλοϊσραηλινοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι στις ΗΠΑ Η κλαπείσα σορός και "to be or not to be" ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ TO ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ... Ο Ερντογάν διχάζει τις ΗΠΑ Hφαίστειο ξανά το Kουρδικό FT : Πιέσεις στην Ελλάδα για μείωση του ελλείμματος Ποιοι σόρταραν τα ελληνικά ομόλογα Στρατιωτικές Βάσεις: Θανάσιμος κίνδυνος αφανισμού της Κύπρου Ιερός πόλεμος για τη δημοτική Στην Πρέβεζα παπάδες λειτουργούν και τελούν μυστήρια στη νεοελληνική Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας χρεωκοπίας Ανοίγοντας Κερκόπορτα στους Τσάμηδες... Συνδιαχείριση στο Αιγαίο έθεσε ο Ερντογάν στις ΗΠΑ! Ο «διάβολος» κρύβεται στις λεπτομέρειες Το αδιέξοδο του Πανεπιστημιακού Ασύλου Γραμμή άμυνας του «βαθέος κράτους» Η συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου Πετρέλαιο έξω από τρία ελληνικά νησιά ψάχνει η Τουρκία - Το "καυτό" κοίτασμα του Μπάμπουρα Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, 13 Δεκεμβρίου 1943 Κωσταντίνος Φίλης: Η Ρωσία επιδιώκει τον σεβασμό των εταίρων της Δυσαρέσκεια Ντόρας για το σκιώδες χαρτοφυλάκιο Οι σκοπιανοί φτιάχνουν ίδρυμα στην Έδεσσα για τον κομιτατζή Μίσιρκοβ Η Οθωμανική Τουρκία δεν έχει θέση στην ΕΕ- Δρούτσας στο "Θέμα" Οι ιδεοληψίες της μεταπολίτευσης Ο Αρμαγεδδών ίσως είναι η μόνη λύση Οι «τυχαίες» προφητείες της Ντόρας Στο Γ΄Σώμα Στρατού η 10η Ταξιαρχία Πεζικού Ανησυχώ μήπως δοθεί η Κύπρος για αντάλλαγμα Ένα Κουρδιστάν που δεν φοβάται η Τουρκία Ο Ερντογάν «δεν πήρε από ΗΠΑ όσα ζήτησε για Κυπριακό» Δεν υπήρξα ποτέ επαγγελματίας ευαίσθητος, δηλώνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης Παλάτια στην άμμο Το τουρκικό ΓΕΕΘΑ ζητεί στενή παρακολούθηση Αμερικανών στην Τουρκία ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΝΙΚΑ Οι μιναρέδες των 27 αστέρων! Χτίζει υπόγειο σιδερένιο τείχος στα σύνορα με τη Γάζα Eθνικοί μύθοι, εβραϊκότητα και Iσραήλ Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων - Ημερίδα για την ελληνική εξωτερική πολιτική. Τελεσίγραφο της Ε.Ε. για μείωση εξοπλισμών «Λάδωμα μέχρι εκεί που δεν πάει...» Η ταφόπλακα της Μεγάλης Ιδέας Τι παίζεται στη Θράκη.Οι στόχοι της επίθεσης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την Ουάσιγκτον Η νέα διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης

"ΝΑΙ" στο ν/σ για τη διαφάνεια μέσω Διαδικτύου

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr τα θετικά σχόλια που απέσπασε από τους πολίτες η απόφαση της κυβέρνησης να αναρτώνται στο ίντερνετ οι αποφάσεις και οι πράξεις κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων καθώς και οργάνων διοίκησης φορέων στο Διαδίκτυο και να τίθενται σε δημόσια διαβούλευση http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5208
Επίσης, διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για την πρόταση του Μίμη Ανδρουλάκη να κατέβει ως υποψήφια για το δήμο Θεσσαλονίκης η Εύα Καϊλή http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5206
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

«Καποδίστριας 2»: τον Ιανουάριο οι προτάσεις, το Μάρτιο το ν/σ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για τις αλλαγές που θα φέρει στην Αυτοδιοίκηση ο "Καποδίστριας 2"http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5214
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

DOG LOVERS & DOG BONUS

DOG LOVERS & DOG BONUSΠώς να γνωρίσεις τον άντρα των ονείρων σου πηγαίνοντας βόλτα το σκυλάκι σου; 1.Φρόντισε να μην το εκπαιδεύσεις για φύλακα, γιατί δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν άγνωστο να σε πλησιάσει σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων.
2. Δεν έχεις δικό σου σκύλο;
Προσφέρσου να βγάλεις βόλτα το σκυλάκι της ηλικιωμένης γειτόνισσας!
Που ξέρεις, ίσως ανταμειφθείς για την καλή πράξη σου με κάποια ενδιαφέρουσα γνωριμία.
3. Έσο έτοιμη!
Μάθε απέξω το γενεαλογικό δέντρο της κάθε ράτσας μαζί με τα βασικά χαρακτηριστικά της και δείξε στο νέο γνωστό σου πόσο φιλόζωη είσαι δίνοντάς του μερικές συμβουλές για την καλύτερη φροντίδα τους σκύλου του.
4. Μετά τις τυπικές συστάσεις μεταξύ σκύλων και αφεντικών και αφού ανταλλάξετε μερικές κουβέντες για να σπάσει ο πάγος, πρότεινέ του να συνεχίσετε μαζί τη βόλτα των τετράποδων φίλων σας.
5. Προσοχή: Απόφυγε τα κλισέ υπονοούμενα για ενδεχόμενο ζευγάρωμα των σκυλιών σας, γιατί θεωρούνται ελαφρώς ξεπερασμέναDOG BONUS
Γιατί οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν το πλεονέκτημα στον έρωτα;
1. Έχουν μάθει να συζούν με άλλους.
2. Είναι υπεύθυνοι και περιποιητικοί γιατί μην ξεχνάς, τα σκυλιά απαιτούν μεγάλη φροντίδα, ακριβώς όπως οι γυναίκες.
3. Ξέρουν πώς λειτουργεί η σφουγγαρίστρα και η ηλεκτρική σκούπα, αφού σκουπίζουν συνεχώς τις τρίχες και τις ακαθαρσίες των τετράποδων συγκατοίκων τους .

Νέα & Πρόσκλησεις από το Mind Radio

Το Σάββατο γιόρταζε ο Σπύρος και την Κυριακή ο Στράτος (και η Εύα και η Λουκία και ο Αδάαμ και ο Ισάακ και και και....) Αν σας ξέφυγε (oops!) μπορείτε ακόμα (40 μέρες κρατάει η γιορτή) να τους πάρετε ενα ξεχωριστό δώρο απο το www.tokotoukan.gr. Μην ξεχνάτε οτι με αγορά 2 T-Shirts και άνω λαμβάνετε μέρος στην μεγάλη κλήρωση ενός PLAYSTATION 3 Slim 120 GB και πολλών T-Shirts της επιλογής σας! Πάνω από 70.000 ξενοδοχεία σε 3.000 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Όλο και κάτι θα βρείτε να ικανοποιεί τα "βίτσια" σας ;) http://www.travelplanet24.com/gr/hotels . Αυτή την εβδομάδα δεν έχουμε ένα guest star αλλά δύο!
Καλά ακούσατε την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου ο Κωστής Μαραβέγιας θα μας βάλει σε άκρως illegal διαθέσεις οπότε να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, ενώ την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου ΕΛΑ-τε μια βόλτα να ακούσουμε ζωντανά την Ελεωνόρα Ζουγανέλη.
Που άλλου;
Στο www.mindradio.gr φυσικά. Πότε; 23.00 - 01.00!! Και μην ξεχνάτε ότι αυτή την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου ο Δημήτρης Κατσουρίνης ΚΑΙ ο Γιάννης Σορώτος θα παίξουν ζωντανά στο Tiki Athens. Set your calendars και κατεβείτε για ένα ποτό από Μακρυγιάννη μεριά! Και μην ξεχνάτε να μπείτε στο www.mindradio.gr και να ενημερώνεστε για όλες τις επικείμενες συναυλίες και events. Αυτή την εβδομάδα: Cyanna + Transistor, Puressence, Red Snapper, Gogol Bordello and many many more!! Και φυσικά οι καθιερωμένες προσκλήσεις της εβδομάδας!
Κερδίστε πατώντας πάνω στους τίτλους και ακολουθώντας τις οδηγίες. Puressence @ Fuzz Club (19/12/09, Αθήνα) ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ, του Πέτρου Ζούλια. Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση της Τετάρτης 16 Δεκεμβρίου στις 21.00. Ο ΑΜΠΙΓΙΕΡ, του Ronald Harwood Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση της Τετάρτης 16 Δεκεμβρίου στις 18.15. ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ, του Philip Ridley. Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου στις 21.00.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

Real bloggers ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣΤου Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ.ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα για αυτό είναι ο ανιψιός του Βασιλιά Γεωργίου της Αγγλίας ο Φρέντερικ το 1922 όταν ξαφνικά σε μια κηδεία λόγω της μεγάλης έντασης άρχισε να βλέπει θολά και από τα δύο του μάτια.
Όλοι οι γιατροί τότε που ασχοληθήκανε με αυτόν και ήταν οι καλύτεροι του βασιλείου δεν μπορέσανε να βρούνε μια άκρη.
Η άκρη βρέθηκε μερικά χρόνια αργότερα όταν άρχισε σιγά-σιγά να μην μπορεί να περπατήσει, να έχει ακράτεια και φοβερές ζαλάδες.
Όλα αυτά καταγράφθηκαν σαν ένα ιατρικό ανακοινωθέν στο οποίο όμως η διάγνωση τέθηκε πολύ αργότερα από τον συγκερασμό των συμπτωμάτων.
Ο Βασιλικός ανιψιός είχε σκλήρυνση κατά πλάκας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Γραφείο Τύπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:2147 Ώρα: 10:30 Αθήνα:14/12/2009
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 11:47 χθες, σε σκάφος στο λιμένα Μαλίων του Νομού Ηρακλείου. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν εκτενείς υλικές ζημιές στο σκάφος. Στο συμβάν συμμετείχαν δέκα πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα. Προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 18:11 χθες, σε διαμέρισμα 2ου ορόφου, στη συμβολή των οδών Λιοσίων και Ηπείρου στην Αθήνα.
Από την πυρκαγιά σημειώθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο διαμέρισμα, ενώ ο ενοικιαστής του διαμερίσματος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με ελαφρά εγκαύματα. Στο συμβάν συμμετείχαν δεκαεννέα πυροσβεστικοί υπάλληλοι με επτά οχήματα. Προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα. Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6, http://www.fireservice.gr

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΣΕΠ

Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2009 3Κ/2009: Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της κατηγορίας ΠΕ Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 20092 Κ/2009 : Ποσοστό συμμετοχής στην ειδική πρακτική δοκιμασία Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 20091 Ε/2008: Εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα των γνωστικών αντικειμένων Νανοτεχνολογία (Κ.Θ.: 30002), Τεχνολογία Διαστήματος (Κ.Θ.: 30003) και Τεχνολογία Τροφίμων (Κ.Θ.: 30004) Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2009 4Κ/2009: Εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της κατηγορίας ΔΕ Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2009 4Π/2008 και 5Π/2008: Εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα των κλάδων ΠΕ18.01, ΠΕ12.04, ΠΕ17.02, ΠΕ18.18 και ΠΕ18.31

SALONICA PRESS NEWS

http://salonica-press.blogspot.com/ Διαβάστε στην SPN αυτής της εβδομάδας Υποσχέθηκε και έπεισε για την παράταση Νομοσχέδια για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, επιχειρήσεων, επαγγελματιών και αγροτών ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ Όλη η επικαιρότητα για την ΝΔ ΚΚΕ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΛΑΟΣ : ΣΤΟΧΟΣ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ & ΑΝΕΡΓΟΥΣ και το άρθρο του Δημ. Συρμάτση "Πόσα απίδια πιάνει ο σάκος "και όπως κάθε εβδομάδα διαβάστε νέα από την δράση των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, την κοινωνία, τον πόλεμο ενάντια στα καρτέλ, την Θεσσαλονίκη, την Ήπειρο, τα media, τον αθλητισμό, τον ΠΑΟΚ και τον ΑΡΗ, τις τέχνες, τον πολιτισμό και την μετεωρολογία.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009 Αριθμός Δελτίου: 240531767 Έκδοση 1
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΣΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ(111209) ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2009 Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με την απάντηση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Π. Παναγιωτόπουλου, στον Πρωθυπουργό, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Την ώρα που ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, δίνει παντού τη μάχη για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας και να προστατεύσει το εισόδημα των αδύναμων και των μεσαίων στρωμάτων, που απειλούνται από τα συσσωρευμένα και πρωτοφανή προβλήματα που άφησε πίσω της η κυβέρνηση Καραμανλή, η Νέα Δημοκρατία και ο εκπρόσωπός της επιδίδονται σε μια ανεύθυνη και απαράδεκτη αντιπολιτευτική τακτική. Παριστάνουν ότι, αδυνατούν να κατανοήσουν τις ευθύνες τους για την κατάσταση στην οποία οδήγησαν την χώρα, την οικονομία, τους πολίτες. Παριστάνουν ότι, αδυνατούν να κατανοήσουν ότι διογκώνοντας το πελατειακό κράτος και υπηρετώντας τα συμφέροντα των ολίγων, οδήγησαν τη χώρα σε κρίση και την κατέστησαν «αδύναμο κρίκο» στις επιλογές των αγορών. Είναι προφανές ότι, η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου υπηρετεί διαφορετικές πολιτικές από την κυβέρνηση Καραμανλή. Αυτή εξάλλου είναι και η διαφορά μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου από τη μια, του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά από την άλλη. Σήμερα όμως, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας μας εκπλήσσει με τη στάση του, καθώς παριστάνει ότι αδυνατεί να καταλάβει ό,τι κατάλαβαν οι εταίροι της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ότι δηλαδή, υπάρχει ένας Πρωθυπουργός και μια κυβέρνηση που έχουν λάβει τις αποφάσεις τους, έχουν σχέδιο, πολιτική και αποφασιστικότητα να προχωρήσουν σε συγκεκριμένο έργο, που θα οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στην έξοδο από την κρίση, θα οικοδομήσει μια άλλη ανάπτυξη και θα διανείμει με δικαιοσύνη τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας. Εκτός και αν ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας επαναλαμβάνει τον «κακό εαυτό» της Δεξιάς, που καταψηφίστηκε στις πρόσφατες εκλογές. Ας επιλέξει ο ίδιος τι από τα δύο συμβαίνει. Και κάτι ακόμη. Μήπως μπορεί ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί, όταν καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει «άμεσα στη λήψη όλων των ενδεδειγμένων αποφάσεων για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας»; Μήπως εννοεί την πολιτική που εξήγγειλε ο κ. Καραμανλής στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης;