Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΤΩΝ ΚΕΠΑ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ


Φλεβάρηςς 2014, και μέσα στη γενικότερη ανοργανωσιά αυτού που κάποιοι αποκαλούν κράτος, οι «ιστορίες» καθημερινής τρέλας και απανθρωπιάς συνεχίζονται με αμείωτους – θα λέγαμε αυξανόμενους ρυθμούς.
Κοιτάξτε φίλοι μου ειρωνεία.
Το ΜΟΝΟ που πάει καλά σε αυτή τη χώρα, που «κινείται» με θετικούς (όπως θα έλεγαν και οι μορφωμένοι) ρυθμούς, είναι …. η διάλυση της!
Για ακόμα μια φορά στο φως, τα «καταραμένα» Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηριών, για ακόμα μια φορά (και θα ακολουθησουν και άλλες να είστε σίγουροι) ιστορίες, αποτελέσματα, από τα πειράματα που γίνονται στου κασίδη το κεφάλι.
Να τι έγραψε ένας από τους χιλιάδες ταλαίπωρους της ιστορίας ΚΕΠΑ.
«έχω αρκετά μεγάλο πρόβλημα υγείας και εδώ κι έναν χρόνο περιπαίζομαι από τις επιτροπές ΚΕΠΑ.. και τους γιατρούς που τις πλαισιώνουν. η συνεχόμενη απεργία τους, θίγει την υγεία μου και όλων των συμπασχόντων.
καταλαβαίνω ότι έχουν κι αυτοί τα ζητήματα τους όπως όλες οι τάξεις των εργαζόμενων όμως αυτό που γίνεται είναι ανεπίτρεπτο. σκεφτείτε όλα τα επαγγέλματα λόγω θίξεως των επαγγελματικών τους συμφερόντων να έκαναν τόσους μήνες απεργία. να έκαναν απεργία τα βυτιοφόρα, τα σούπερ μάρκετ, οι μανάβηδες, οι κρεοπώλες, οι εφοριακοί κτλ. θα παρέλυε η λειτουργία της κοινωνίας με αποτέλεσμα οι γιατροί να μην μπορούν να ταΐσουν ούτε τα παιδιά τους.
Παρακαλώ τους γιατρούς να βάλουν τα μυαλά τους να λειτουργήσουν και να εργαστούν και να διαμορφώσουν τον αγώνα τους διαφορετικά. ο θάνατος των πασχόντων είναι και δικός τους θάνατος.
Πρώτοι που θα κλάψουν για εμάς θα είναι αυτοί οι γιατροί και μετά οι φαρμακοποιοί που ζουν χάρη στους ασθενείς.»
Το πρόβλημα με τα ΚΕΠΑ βέβαια δεν είναι μόνο η απεργίες των γιατρών.
Ακόμα και αυτές να μην ήταν στη μέση, η ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ του συστήματος κόλλησε σε λίστες πολύμηνης αναμονής που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά τους δεκαέξι μήνες όλους εκείνους που περιμένουν να περάσουν από επιτροπές.
Τους μακροχρόνια πάσχοντες, τους αναπήρους, τους…..
Και ξέρετε φίλοι μου τι είναι να ξέρεις ότι επιτέλους μετά από μήνες σε λίγες μέρες περνάς από επιτροπή, να σε ειδοποιούν, και τελευταία στιγμή λόγο κινητοποιήσεων η ένα σωρό άλλων, να χτυπήσεις πίσω για μήνες πάλι;
Και άντε, πέρασες, επιτέλους, έγινε το «θαύμα» που περίμενες.
Αναφέρομαι σε «θαύμα», γιατί εκεί τους κατάντησαν οι υποτιθέμενοι αρμόδιοι τους ανθρώπους.
Να ελπίζουν, και να παρακαλούν για να γίνει το θαύμα και να περάσουν από τις επιτροπές.
Έγινε λοιπόν το «θαύμα», πέρασες, μόνο που η αναμονή ΔΕΝ τελειώνει.
Περίμενε τώρα ακόμα τρεις μήνες (το λιγότερο) να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατία, και για αυτό το διάστημα, συνέχισε να ζεις με δανεικά, να φιλάς κατουρημένες ποδιές για να αγοράσεις φάρμακα να πληρώσεις το «συνοδό» (όσοι έχουν) να πάρεις φαί για την οικογένεια σου, να……
ΣΚΟΠΙΜΗ καθυστέρηση σε ΟΛΑ, γιατί το σχέδιο είναι γνωστό.
ΚΟΨΤΕ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ να γλυτώσει λεφτά το κράτος, να τα τρώνε τα λαμόγια και να τα καταθέτουν σε λογαριασμούς στο εξωτερικό.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, και ας έρθει όποιος «αρμόδιος» θέλει να πει κάτι άλλο.
Αφού διέλυσαν τα ΠΑΝΤΑ στην υγεία, για ποιο λόγο να νοιαστούν για το τι θα απογίνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, για το τι θα απογίνει ΟΛΟΣ ο κόσμος.
Παίζουν με τις ζωές μας και εμείς τους αφήνουμε να κάνουν το παιχνίδι τους.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ πλέον σε ΚΑΝΕΝΑΝ και για ΤΙΠΟΤΑ.
Οι ανάπηροι, οι άρρωστοι, είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Δεν είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ να τα πετάτε μόλις τα βαρεθείτε στα σκουπίδια.
Το ακούσατε «κύριοι» της κυβέρνησης και οι λοιποί «αρμόδιοι»;
Που θα πάει όμως, λίγα είναι τα ψωμιά σας.

Βασίλης Τσούγκαρης

Προσκλήσεις | Πρόγραμμα εκδηλώσεων


12 Φεβρουαρίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και τα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ευγενίας Φακίνου Πλανόδιοι θεριστές την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 7.00 μ.μ. στον «Ευριπίδη στην Κηφισιά».
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Ευριπίδης στην Κηφισιά
Κηφισίας 310
Κηφισιά
Τηλ. 210-80.75.792



14 Φεβρουαρίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο ραδιοφωνικός σταθμός 105,5 Στο Κόκκινο σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Ραπτόπουλου Λούλα την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 8.00 μ.μ. στο Polis Art Cafe.
Τρεις γυναίκες, η δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου, η ηθοποιός Ειρήνη Δράκου και η πεζογράφος Βάσια Τζανακάρη μιλούν για ένα μυθιστόρημα που ανιχνεύει τη γυναικεία σεξουαλικότητα, αλλά και την ανοργασμική κοινωνία των χρόνων της φούσκας.
Polis Art Cafe
Πεσμαζόγλου 5
Αίθριο Στοάς Βιβλίου
Τηλ. 210 3249588



17 Φεβρουαρίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, o Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά (Σ.Α.Ι.Σ.Π.) και το βιβλιοπωλείο Βενιέρη σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παύλου Θ. Κάγιου Μη μ' αφήσεις να χαθώ τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 8.00 μ.μ. στο κτίριο του Σ.Α.Ι.Σ.Π.
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Φύτρας.
Θα προβληθεί το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Μη μ’ αφήσεις να χαθώ», βασισμένο σε ιστορικο-κοινωνικο-πολιτικά γεγονότα και αγαπημένες ταινίες που διατρέχουν τα 40 χρόνια (1973-2013) της ιστορίας των ηρώων του βιβλίου. Στην ταινία διαβάζουν αποσπάσματα του βιβλίου οι Λάκης Λαζόπουλος, Δημήτρης Καταλειφός, Γιώτα Φέστα, Αλίκη Παπαχελά και τραγουδάει η Πένη Ξενάκη.
Σύλλογος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά
Πραξιτέλους 236
Πειραιάς


Νίκος Πιλάβιος

20 Φεβρουαρίου 2014
Ο Παραμυθάς στον Ιανό. Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014 στις 6 μ.μ. ο Νίκος Πιλάβιος συναντά τους μικρούς του φίλους αλλά και τους μεγάλους που έχουν παραμείνει παιδιά. Θα προβληθεί βίντεο από τις εκπομπές του Παραμυθά των τελευταίων 35 χρόνων.
Ianos
Σταδίου 24
Αθήνα , 210 3217917


22 Φεβρουαρίου 2014
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 - Chameleons' party
Ο Αλέξης Σταμάτης σάς προσκαλεί σε πάρτι στο Bios με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του Χαμαιλέοντες.
Μουσικές εξαίσιες και η πιο ζωντανή παρέα της πόλης.
Είσοδος ελεύθερη Ώρα έναρξης 10.30 μ.μ
BIOS
Πειραιώς 84
Αθήνα
Τηλ. 210-34.25.335

Scholarships & Events in Summer 2014

Several Bursaries announced
for professional dancers, choreographers, movement specialists

Programme title:
International Summer School of Physical Theatre
Programme format:
annual residential programme - intensive practical training
Dates:
July 7 - 12, 2014
official arrival day 07/07 from 1pm; departure day 12/07 at 9am
Location:
Europe, Austria
Working language:
English
Target audience:
dancers, choreographers, physical theatre actors, contemporary circus performers and movers with professional stage experience working in various genres and techniques from different countries.
The programme includes intensive practical training and discussions guided by the Russian theatre director and teacher. Participants will research the connection between physical action and voice, gesture, movement, dance and word, explore performer's physicality as the key to form, style, atmosphere and emotional palette, learn to build up the composition of the form and the artistic space of the performance, gain helpful practical tools and valuable tips for mounting a contemporary physical theatre performance stepping beyond the limits of text-based acting, acquire a reliable practical toolkit for creating contemporary professional productions in limited rehearsal time.
Accommodation:
Group accommodation is organized at the comfortable guest house (single/shared twin rooms at participant's choice).
Three meals per day provided for the group (vegetarian/non vegetarian at participant's choice).
To receive information about the detailed programme, application process and bursaries,

please contact: theaterlaboratory@yahoo.co.uk

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΡΥΠΕΣ / ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ ΑΠΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΕΤ 12 ΦΕΒΡ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ


INSENSO του Δημήτρη Δημητριάδη Θέατρο Αυλαία

Logo Avlaia.jpg
INSENSO
του Δημήτρη Δημητριάδη
από τη θεατρική ομάδα ANGELUS NOVUS
12-16 Φεβρουαρίου 2014
Trailer
insenso3w.jpg
Το Insenso του Δημήτρη Δημητριάδη, που παίχθηκε, την προηγούμενη θεατρική περίοδο, στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, από τη θεατρική ομάδα ANGELUS NOVUS και σε σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη, αποσπώντας εγκωμιαστικές κριτικές, έρχεται στο Θέατρο Αυλαία για 5 μόνο παραστάσεις την περίοδο 12-16 Φεβρουαρίου 2014.
Ο παθιασμένος μονόλογος, «όπερα χωρίς μουσική», αλλά και ποιητικό δοκίμιο πάνω στον έρωτα, που είναι το Insenso, ήδη απ’ τον τίτλο του δηλώνει αυτή την παραφορά σώματος και αισθήσεων, λογικού και λόγου, που το χαρακτηρίζει. Η λέξη είναι επινοημένη από το γαλλικό insensé (άφρων, παράφρων, παράλογος, παράδοξος) και παραπέμπει στην πηγή έμπνευσης του συγγραφέα, στην ταινία του Λουκίνο Βισκόντι Senso (αίσθηση).
Κατά τα τέλη της αυστριακής κατοχής της Ιταλίας (1860) και ενώ κορυφώνεται το αντιστασιακό κίνημα στη Βενετία, η Κόμισσα Λίβια Σερπιέρι ερωτεύεται τον υπαξιωματικό του αυστριακού στρατού, Φράντς Μάλερ. Τυφλωμένη από την απελπισία όταν την εγκαταλείπει, τον καταδίδει ως λιποτάκτη. Εκείνος συλλαμβάνεται αμέσως και εκτελείται. Στο Insenso, η κόμισα συνεχίζει να ζει. Διασχίζει τους αιώνες, μη μπορώντας να πεθάνει, απελπισμένη, όχι γιατί πρόδωσε τον εραστή της, αλλά γιατί δεν τον σκότωσε με τα ίδια της τα χέρια, πράξη με την οποία, όπως πιστεύει, θα της ανήκε ολοκληρωτικά. Στην προσπάθειά της να τον ιδιοποιηθεί, καταλήγει να ταυτιστεί μαζί του.
Ακολουθώντας αυτή την σύγχυση ταυτοτήτων που υπάρχει στο κείμενο, καθώς και την υπόδειξη του ίδιου του συγγραφέα ότι «τον ρόλο της κόμισσας Λίβιας Σερπιέρι θα μπορούσε, ίσως και θα έπρεπε να επιδιωχθεί, να τον υποδυθεί και ο Φραντς Μάλερ», η σκηνοθεσία αναθέτει αυτόν τον μονόλογο σ’ έναν νεαρό άνδρα ηθοποιό και τον τοποθετεί σ’ έναν απροσδιόριστο γυμνό σκηνικό χώρο, βυθισμένο στη νύχτα των αιώνων μοναξιάς της κόμισσας, στη νύχτα των σωμάτων. Ταυτόχρονα επιχειρείται μια σύζευξη: αυτή ενός λόγου ποιητικού και άκρως απαιτητικού και μιας εξαντλητικής σχεδόν επιτόπιας κινησιολογίας, μιας ολοκληρωτικής σωματικής δέσμευσης εκ μέρους του ερμηνευτή.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία: Δαμιανός Κωνσταντινίδης
Κοστούμι-φωτισμοί: Έλενα Κώτση με τη βοήθεια του Απόστολου Αποστολίδη
Επιμέλεια κίνησης: όλη η ομάδα με τη βοήθεια της Ελίζας Γκιλιοπούλου
Μακιγιάζ: Μελίνα Γλαντζή
Βίντεο: Κώστας Καρύδας
Κατασκευή κοστουμιού: Φούλη Βουτσά
Ερμηνεία: Αναστάσης Δ. Ροϊλός
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 12-16 Φεβρουαρίου 2014
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Τετάρτη-Σάββατο 21:00, Κυριακή 20:00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ : Κανονικό 12€, Μειωμένο 10€           
ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ
Κτίριο ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή, τηλ: 2310237700
Γραμματεία-Δημόσιες Σχέσεις: Αγγελίνα Σοφιανοπούλου, e-mail: pr@avlaiatheatre.gr
Email: info@avlaiatheatre.gr Site: www.avlaiatheatre.gr

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΜΑΡΤΥΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ» ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΗ ΣΤΟΑ» Εισερχόμενα x

ημερίδα στην ΑΘΗΝΑ με τίτλο: «Η αγάπη δημιουργεί τις οικογένειες», Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014, στο ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52), στις 5.00μ.μ.

Εμφάνιση 1615224_215067432015275_819930112_n.jpg
«Η αγάπη δημιουργεί τις οικογένειες»
Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 1014, από τις 5.00μ.μ. ως 10.00μμ, στο ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52), ΑΘΗΝΑ
Επιστημονική ημερίδα: ''Η αγάπη δημιουργεί τις οικογένειες''
Φορέας διοργάνωσης: ''Οικογένειες Ουράνιο Τόξο

Οι «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» δημιουργήθηκαν τον Απρίλη του 2012 από έναν αρχικά μικρό πυρήνα lgbt γονέων, ο οποίος σταδιακά μεγάλωνε μέχρι που το Γενάρη του 2014 πήραμε και νομική μορφή (Μ.Κ.Ο.)
Ως γονείς αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες στην χώρα μας, ζούμε μέσα σε απόλυτο νομικό κενό που μας δημιουργεί ένα σωρό προβλήματα και ανασφάλειες και συχνά εισπράττουμε έντονη κοινωνική απόρριψη. Το ίδιο συμβαίνει και με τα παιδιά μας, που συχνά γίνονται θύματα διακρίσεων τόσο σε κοινωνικό όσο και σε εκπαιδευτικό επίπεδο και αυτό έχει άμεση σχέση με την έλλειψη νομικού πλαισίου ώστε να διασφαλίζεται η οικογενειακή μας ζωή.
Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν, σε γενικές γραμμές, ότι υπάρχουν οι οικογένειές μας και οι αντιλήψεις και οι απόψεις τους για μας διαμορφώνονται από την υπόθεση ότι μόνο άνθρωποι του αντίθετου φύλου μπορούν να κάνουν παιδιά, συνεπώς προσπαθούμε μέσα από ανοιχτές εκδηλώσεις να ανοίξουμε την συζήτηση πάνω στο θέμα της ομογονεϊκότητας.
Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η ημερίδα για θέματα ομογονεϊκότητας που έχουμε οργανώσει για την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014
από τις 5.00μ.μ. ως 10.00μμ στο ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52) με τίτλο: «Η αγάπη δημιουργεί τις οικογένειες»
Σε αυτήν την ημερίδα θα συμμετέχουν πανεπιστημιακοί από όλη την Ελλάδα:
Δήμητρα Κογκίδου, ΠΤΔΕ Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης,
Θεοφανώ Παπαζήση, Νομική Σχολή Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θες/νίκης,
Βενετία Καντσά και Άσπα Χαλκίδου, Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Πανεπιστήμιο Αιγαίου,
Κώστας Γιαννακόπουλος, Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Πανεπιστήμιο Αιγαίου,
Αθηνά Αθανασίου, Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Πάντειο Πανεπιστήμιο,
Αλεξάνδρα Χαλκιά, Τμήμα Κοινωνιολογίας Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Τέλος η Άλκηστις Κοντογιάννη, Κοσμητόρισσα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πρόεδρος του Τμήματος Καλών Τεχνών του ίδιου Πανεπιστημίου, θα παρουσιάσει το παιδικό βιβλίο που δημιούργησε η ομάδα μας με τίτλο «Τα δύο μικρά αβγά» και θα μιλήσει για τον τρόπο που τέτοια βιβλία μπορούν να λειτουργήσουν ως εργαλεία στην εκπαιδευτική πράξη.
Εκείνη την ημέρα θα συζητήσουμε για το θέμα της ομογονεϊκότητας στην χώρα μας εστιάζοντας σε όσο το δυνατόν περισσότερες πλευρές του (νομική, κοινωνική, ψυχολογική, εκπαιδευτική κλπ).

Merlin Puppet Theater στο Θέατρο Olvio, 22 - 23 Φεβρουαρίου

flyera
 Merlin Puppet Theatre presents...
"CLOWN'S HOUSES"
"A puppet theory for the human nothing"
Μετά απο την περιοδεία της σε διεθνή φεστιβάλ και θέατρα σε όλη την Ευρώπη, η Ομάδα Κουκλοθέατρου Merlin επιστρέφει στην Ελλάδα 22, 23 Φεβρουαρίου του 2014, καλεσμένη του Ελληνικού Κέντρου της Διεθνούς Ένωσης της Κούκλας Unima-ΕΛΛΑΣ, για να παρουσιάσει για πρώτη φορά την βραβευμένη παράστασή της "Clowns Houses" στο Aθηναϊκο κοινό.
 Merlin Puppetry1
ΠΟΤΕ: ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 στις 22:00 και
ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 στις 20:00 και 22:00
ΠΟΥ: ΘΕΑΤΡΟ OLVIO Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός
Τηλ: (+30) 210 3414118
Ωρες κράτησης εισιτηρίων: 17.00 - 21.00
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 10 ευρώ
(Με ατέλεια της UNIMA: 5 Ευρώ)
Merlin Puppetry3
 Η παράσταση "CLOWNS' HOUSES" έκανε ευρωπαική πρεμιέρα στις 21 Απριλίου 2012 στο Βερολίνο και απο τότε μέχρι σήμερα εκπροσώπησε τη χώρα μας σε θέατρα και διεθνή φεστιβαλ σε περισσότερες απο 16 χώρες. Ηταν μέσα στις 10 θεατρικές προτάσεις, για τον μήνα Μάρτιο του 2013, της επίσημης ιστόσελίδας του Δημου του Βερολίνου (http://www.berlin.de/kultur-und-tickets/archiv/2964947-2805649-merlin-puppet-theatre-clowns-houses.html) ενώ τον Ιούλιο του 2012 βραβεύτηκε με το βραβείο καλύτερης παράστασης στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Kotor art και τον Οκτώβριο του 2012 με το βραβείο επίκαιρης παράστασης στο Διεθνές Φεστιβαλ Κουκλοθέατρου στο Torun της Πολωνίας. Toν Απρίλιο του 2014 η παράσταση θα κανει πρεμιέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικης.
H Ομάδα Κουκλοθέατρου "Merlin" δραστηριοποιείται στο χώρο του κουκλοθέατρου απο το 1995 με παραστάσεις και επιμορφωτικά σεμινάρια για τη κούκλα και το θέατρό της. Έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα και έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όλου του φάσματος των παραστατικών τεχνών, μεταξύ αυτών οι Tiger Lillies, οι Dirty Granny Tales και οι Opera Chaotique. Είναι μέλος του Ελληνικού Κέντρου της Διεθνούς Ένωσης της Κούκλας Unima Hellas.
 Merlin Puppetry4
"CLOWN'S HOUSES – A puppet theory for the human nothing"
"...Blind are those houses, paper-thin, Old shadows hid therein,
With sly and crazy movements creep, Like marionettes, and weep..."
Edith Sitwell – "Clown's Houses" 1918
Με την Edith Sitwell να σιγοψυθιρίζει στο πίσω μέρος του μυαλού της, η ομάδα "Merlin", δημιούργησε το "CLOWN'S HOUSES ", τη πρώτη της παράσταση για ενήλικο κοινό.
Ένα κτίριο, πέντε διαμερίσματα, έξι κεντρικοί χαρακτήρες. Χαρακτήρες κωμικοτραγικοί που 'σέρνουν' την ύπαρξη τους στην μίζερη ζωή τους. Ο θεατής παρακολουθεί μέσα απο ένα σκοτεινό κλειστοφοβικό περιβάλλον, τη συμβατική καθημερινότητα τους. Τους φόβους και τις εμμονές τους. Τη μοναξιά τους. Η ομάδα 'παίζει' με τις εμμονές αυτές, τις δαιμονοποιεί και στο τέλος, με τον πιο βίαιο τρόπο, τους τιμωρεί αλλά και τους λυτρώνει.
Στο "clowns houses" συνυπάρχει ένας συνδυασμός κουκλοθεατρικών τεχνικών. Χρησιμοποιούνται επιτραπέζιες κουκλες, μαριονέτες, θέατρο σκιών και αντικειμένων. Οι κούκλες είναι κατασκευασμένες απο ξύλο, χαρτοπολτό και χαρτί, ύψους 45 εκατοστών. Οι δύο κουκλοπαίχτες εμψυχώνουν κούκλες και αντικείμενα, χωρίς να είναι εμφανείς στο κοινό ενώ ο ρεαλισμός στη κίνηση, ο σκηνικός κόσμος,οι φωτιστικές καταστάσεις συμπληρώνουν τη σκοτεινή αισθητική της παράστασης.
Merlin
Puppetry5
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Εμψύχωση: Ντέμη Παπαδά, Δημήτρης Στάμου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Στάμου
Σκηνικά, Κούκλες, Φωτισμοί: Δημήτρης Στάμου, Ντέμη Παπαδά
Μουσικη: Αχιλλέας Χαρμπίλας
Αφήγηση: Χρήστος Ανδροβιτσανέας
Φωτογραφίες: Δημήτρης Πούπαλος
Merlin Puppet Theatre
www.merlinpuppetry.gr
https://www.facebook.com/MerlinPuppetTheatre
Παραγωγή MERLIN PUPPET THEATRE - NO SPONSORS
Merlin Puppetry6
ΕUROPEAN PRESS
"Clowns Houses" is a black comedy similar to Topor's macabre pieces, or the movie "Delicatessen" with puppets perfectly animated by the founders of Merlin Puppet Theatre.
Arkadiusz Stern//Teatr dla Was Magazine (Poland)
The grave voice of an invisible speaker introduces each act with an english prologue, as if by Shakespeare. What follows may not have the power of royal drama, but the madness of a Learian frenzy. Especially through the contrast between the static facial expression of the puppets and the turbulent sound sphere the Merlin Puppet Theatre sparks its light.
Nord Bayern Newspaper (Germany)
Humor negro y refinamiento detallista son las dos otras características de "Clowns' Houses". Y una manifiesta voluntad de crear un mundo propio, determinado por las obsesiones y las ideas de Demy Papada y Dimitris Stamou, poseídos por un grado de auto-exigencia muy elevado...Una obra que harecibido ya algunos premios y de la que oiremos a hablar en un futuro próximo.
Toni Rumbau / Titeresante Magazine (Spain)
A pair of actors, puppets and marionettes in a fantastic game. Animates household items. This play impressed me with its visuality.
Ilona Słojewska / e-Teatr (Poland)
And here everything is clear, brilliantly choreographed spectacle with the minimum of expressive means. The crowd shouted "Bravo" .... I think you will agree that such a restrained from Finnish audience, even given the preponderance of Russian mentality is a success.
Svetlana Loginova / Vyboer press (Rusia)
I admit frankly that put me in an embarrassing and think: what is the meaning of the concept of representation, which is unreal drama of life? Maybe that's the one that introduced the incredible tension that has remained with me long after the show.
Magdalena Blanket//Teatr dla Was(Poland)
The name of the company is worth a note, if you planning a trip to the European capital of culture.
Matti Saarele (Finland)
The skilled puppeteers, the successful set design and the details of expressions of the puppets, reflect the fantastic world of different characters in the same apartment building.
Υeni Asir (Turkey)
Dimitris Stamou and Demy Papada create a dark and gloomy atmosphere with grotesque puppets, shadows and objects reflecting in a very refined way the prevailing pessimism of the days.
Delo Press (Slovenia)
Hailing from Athens, the show in question, named after and framed by an Edith Sitwell poem, consists of five stories about anxieties of modern life – including loneliness, greed and despair – which often culminate in some form of a violent ending. Without much prompting, the jury understood that the show offered hope in the form of engendering the responsibility for a better life with the audience.
Exeunt Magazine (London,UK)
THE AWARDS
1st PRIZE OF BEST PERFORMANCE
KOTORSKI ΤΗΕΑΤΕR FESTIVAL MONTENEGRO, JULY 2012
AWARD FOR GIVING SUGGESTIVE FORMS OF ANXIETY PRESENT
TORUN INTERNATIONAL PUPPET FESTIVAL, OCTOBER 2012
THE FESTIVALS 2012-2013
INTERNATIONAL CROSSROADS VISUAL THEATER FESTIVAL, ANTWERPEN, BELGIUM
PUPPET IS A HUMAN TOO INTERNATIONAL FESTIVAL, WARSAW, POLAND
SPECTACULO INTERESSE INTERNATIONAL FESTIVAL, OSTRAVA, CZECH REPUBLIC
OSTHAFEN V INTERNATIONAL THEATER FESTIVAL, FRANKFURT ODER, GERMANY
ATTENSION THEATER FESTIVAL, LARZ, GERMANY
INTERNATIONAL THEATRICAL FESTIVAL VALISE, LOMZA, POLAND
ARTISTI IN PIAZZA INTERNATIONAL FESTIVAL, PENNABILLI, ITALY
FIMFA - FESTIVAL INTERNACIONAL DE MARIONETAS, LISBON, PORTUGAL
BLACK AND WHITE INTERNATIONAL THEATER FESTIVAL, IMATRA, FINLAND
INTERNATIONALES FIGURENTHEATER-FESTIVAL, NÜRNBERG, GERMANY
INTERNATIONAL PUPPET DAYS FESTIVAL, IZMIR, TURKEY
UNIDRAM INTERNATIONAL THEATER FESTIVAL, POSTDAM, GERMANY
THE END OF THE DAYLIGHT SAVING TIME THEATRE FESTIVAL, OULU, FINLAND
XIXth INTERNATIONAL PUPPET THEATRES ' FESTIVAL MEETINGS, TORUN, POLAND
11th INTERNATIONAL FESTIVAL ANIMO, KWIDZIN, POLAND
"BABKARSKA BYSTRICA 2012" FESTIVAL, BANSKA BYSTRIKA, SLOVAKIA
XIV INTERNATIONAL FESTIVAL 'INTERLYALKA' UZHGOROD, UKRAINE
SOFIA PUPPET FAIR FESTIVAL, SOFIA, BULGARIA
'LUTKE' INTERNATIONAL PUPPET FESTIVAL, LIUBLIANA, SLOVENIA
52nd INTERNATIONAL CHILDREN'S FESTIVAL', SIBENIK, CROATIA
KOTORSKI FESTIVAL POZORISTA, KOTOR, MONTENEGRO
BISONTERE FESTIVAL, SANTILLANA DEL MAR, SPAIN
BELARUSIAN INTERNATIONAL PUPPET THEATRE FESTIVAL, MINSK, BELARUS
 flyerb

20 εκπληκτικά ξενοδοχεία που θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό (φωτό)

Amazing Hotels: Δωμάτια που θα άξιζε ίσως το κόπο να ταξιδέψουμε μονάχα για χάρη τους.amazing.jpg

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12-02-2014 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 12-01-2014
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ. ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ.
ΑΝΕΜΟΙ ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 5 ΜΕ 6 ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ. ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 6 ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 9 ΕΩΣ 16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΠΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 ΜΕ 7 ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΔΥΤΙΚΟΥΣ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ 2 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΛΙΓΕΣ ΒΡΟΧΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 5 ΜΕ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 13 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 19 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ

ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ .
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΧΡΙ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 9 ΕΩΣ 16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 ΜΕ 7. ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΔΥΤΙΚΟΥΣ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 14 ΕΩΣ 16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13-02-2014
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΝΕΦΕΛΩΔΗΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΣΠΟΡΑΔΙΚΩΝ ΒΡΟΧΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΧΩΡΑ.

Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ψυχική υγεία


Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ψυχική υγεία
Η σύνδεση του καφέ με την τόνωση και την ευεξία

Ασύρματο εμφύτευμα αυτιού για προβλήματα ακοής

Γυμναστική χωρίς γυμναστήριο
1
Το κρεμμύδι είναι ευεργετικό

Ξύδι και μπαλσάμικο βοηθούν στην απώλεια βάρους

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ


ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ
Ο πόλεμος στο παιδικό βιβλίο: Ημερίδα με αφορμή τα 100 χρόνια από την κήρυξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου
Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014, στις 7 μ.μ.
Για εκπαιδευτικούς και γονείς
Με αφορμή τα 100 χρόνια από την κήρυξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου θέλουμε να στρέψουμε την προσοχή μας σε έναν κόσμο, που παραδοσιακά θεωρείται ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο της πολεμικής βίας, της φρίκης και του αίματος: στην παιδική λογοτεχνία. Και να διαπιστώσουμε αν και κατά πόσον αυτό ισχύει στ’ αλήθεια. Είναι πράγματι ο πόλεμος ανάμεσα στα ταμπού, που δεν αγγίζει το παιδικό βιβλίο; Ή μήπως έχει βρει τρόπους κι έχει μπει στους εικονογραφημένους τόμους που κοσμούν τα ράφια της παιδικής βιβλιοθήκης;
Ξεκινώντας από τους μυθικούς πολέμους, που φυσικά έχουν την τιμητική τους στα παιδικά βιβλία τα απευθυνόμενα σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, φτάνουμε εύκολα στους πολέμους της φαντασίας, των κουμπιών, των άστρων...
Μόνο που στη διαδρομή θα περάσουμε κι από τοπία που ίσως δεν τα περιμένουμε: Είναι δυνατόν να εξυμνούν τα παιδικά βιβλία τον πόλεμο; Το κάνουν; Κι αν ναι, πότε και για ποιο σκοπό; Τι θέλουν να πετύχουν; Και το κυριότερο: το πετυχαίνουν;
Οι ομιλητές θα ασχοληθούν με την παρουσία του πολέμου στο παιδικό βιβλίο, ελληνικό και ξενόγλωσσο, σχολικό και εξωσχολικό, σημερινό και παλαιότερο.
Συμμετέχουν οι συγγραφείς Άλκη Ζέη και Αντώνης Παπαθεοδούλου.
Ομιλητές
• Μαρία Ρεπούση, Καθηγήτρια Ιστορίας και Ιστορικής Εκπαίδευσης στο ΑΠΘ-βουλευτής Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ: «Αναπαραστάσεις του πολέμου στα σχολικά εγχειρίδια Ιστορίας»
• Γιάννης Σ. Παπαδάτος, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου- κριτικός παιδικής λογοτεχνίας: «Παιδί και πόλεμος σε μυθιστορήματα της ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας»
• Μαρίζα Ντεκάστρο, συγγραφέας-κριτικός παιδικής λογοτεχνίας: «Εικονογραφώντας τον πόλεμο στο παιδικό βιβλίο»
• Μαρία Αγγελίδου, συγγραφέας-μεταφράστρια: «Στο παιδικό βιβλίο γίνεται πόλεμος»
Η ημερίδα απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς και σε εκείνους που ασχολούνται με το αντικείμενο της παιδικής λογοτεχνίας.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, στέλνοντας ένα σύντομο βιογραφικό σας και σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα και ειδικότητα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ «Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ»). Στο τέλος της ημερίδας Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Ζωγραφιές και χαράξεις για τα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου του Αστέρη Γκέκα
Εγκαίνια: Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014, στις 8 μ.μ.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 13 Φεβρουαρίου έως τις 12 Απριλίου 2014.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙ

 Μιμή η Νευρική της Μέγκαν ΜακΝτόναλντ
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 7 ετών
Νευριασμένα νεύρα, ήρεμα νεύρα, ζηλιάρικα νεύρα, ακόμα και σχολικά νεύρα. Η Μιμή τα έχει όλα! Γι’ αυτό και τη φωνάζουν «Νευρική». Είναι ένα μοντέρνο κορίτσι της διπλανής πόρτας. Ανεξάρτητη, δυναμική, γεμάτη ενέργεια. Η «Μιμή η Νευρική» είναι σίγουρα ένα κορίτσι με προσωπικότητα! Και ήρθε η ώρα να τη γνωρίσουμε καλύτερα!
Μέσα από ένα πρωτότυπο θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα που εμψυχώνει η Εύα Νικηφόρου και περιλαμβάνει παιχνίδια δράσης-αντίδρασης, επικοινωνίας και συνεργασίας, όλα με σκοπό τη δημιουργική έκφραση, ψυχαγωγία αλλά και έναν εναλλακτικό τρόπο παιδαγωγικής διαδικασίας, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Μιμή, την ηρωίδα της σειράς, καθώς και όλους εκείνους που τη συντροφεύουν στην καθημερινότητά της. Εκείνους δηλαδή που την εκνευρίζουν, αλλά επίσης την κάνουν να γελά και να συνειδητοποιεί αξίες όπως τη φιλία, την επιμονή και την πίστη. Βλέπουμε δηλαδή μέσα από τα μάτια ενός παιδιού έναν τρόπο
να αντιμετωπίζουμε τις χαρές αλλά και τις προκλήσεις της ζωής!
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Παιχνίδια φαντασίας και λόγου
Ένα εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης τεσσάρων συναντήσεων για παιδιά 8-10 ετών με την ηθοποιό-θεατρολόγο Μαρία Τερζάκη.
Ημερομηνίες: Παρασκευή, 14 και 28 Φεβρουαρίου, 14 και 28 Μαρτίου 2014
Κόστος: 60 € για κάθε παιδί -50 € για αδέρφια και για όσα παιδιά παρακολούθησαν κάποιο εργαστήρι στον Πολυχώρο το 2013- (και για τις τέσσερις συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 18.30 έως τις 20.00
Ένα εργαστήριο που συνδυάζει το θεατρικό παιχνίδι με τη δημιουργική γραφή. Με εργαλεία τα κόλπα και τις ιδέες του αγαπημένου μας Ιταλού συγγραφέα Τζάνι Ροντάρι, τα παιδιά θα απελευθερώσουν την επινοητική τους ικανότητα, θα διασκεδάσουν ταξιδεύοντας με τη φαντασία τους και θα φτιάξουν τις δικές τους ιστορίες, τις οποίες στη συνέχεια θα ζωντανέψουν κάνοντάς τες βιβλίο, κόμικ, θεατρικό έργο, κουκλοθέατρο, άρθρο, τραγούδι ή ό,τι άλλο τους ταιριάζει!
Ένα εργαστήριο που καλλιεργεί τη φαντασία των παιδιών, τους δίνει την ευκαιρία να εκφραστούν ελεύθερα, να έρθουν σε επαφή με διαφορετικά είδη γραπτού και προφορικού λόγου, τους δείχνει τρόπους να οργανώσουν τις ιδέες τους, να δουλέψουν ομαδικά, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση χρησιμοποιώντας δημιουργικά το «λάθος», αλλά κυρίως να ανακαλύψουν με βιωματικό τρόπο ότι η γραφή και η ανάγνωση μπορεί να είναι ένα διασκεδαστικό και δημιουργικό ταξίδι.
Το εργαστήρι είναι βασισμένο στο εμβληματικό βιβλίο του Τζάνι Ροντάρι Η Γραμματική της φαντασίας, το οποίο το 2013 συμπλήρωσε 40 χρόνια από την πρώτη έκδοσή του.
Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή ένα παιδικό βιβλίο.
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)
Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 50 ευρώ. Για να ισχύσει η προσφορά, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο: «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο εργαστήρι (ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ και ΗΛΙΚΙΑ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ και ΗΛΙΚΙΕΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».

ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
1. Επτά τέχνες – επτά συναντήσεις, Η εμψύχωση και η θεατρική αγωγή ως μέσο εναλλακτικής επικοινωνίας (διάρκεια: 21 διδακτικές ώρες / 7 συναντήσεις) με την Κατερίνα Ανωγιαννάκη
Έναρξη: 12 Φεβρουαρίου 2014
• Υπεύθυνη – Διδασκαλία: Κατερίνα Ανωγιαννάκη, παιδαγωγός, εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής, συγγραφέας
• Μέρες και ώρες μαθημάτων: Τετάρτη, 16:30-19:00
• Κόστος: 180 € - Για φοιτητές και ανέργους: 160 €
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Η τέχνη του Δράματος στην εκπαίδευση της Άβρας Αυδή και της Μελίνας Χατζηγεωργίου.
Αντικείμενο: Με ερέθισμα τις επτά τέχνες (Γλυπτική, Ζωγραφική, Αρχιτεκτονική, Κινηματογράφος, Ποίηση-Λογοτεχνία, Φωτογραφία, Μουσική) ανακαλύπτουμε τις τεχνικές που μας οδηγούν σε μια διαδικασία θεατρικής προσέγγισης και επικοινωνίας κάθε τέχνης.
2. Κατάρτιση Επιμελητών - Διορθωτών Κειμένων (διάρκεια: 50 διδακτικές ώρες / 17 συναντήσεις)
Έναρξη: 13 Φεβρουαρίου 2014
• Επιστημονική υπεύθυνη - Διδασκαλία: Άννα Ιορδανίδου, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
• Αντικείμενο: Ανάλυση βασικών ζητημάτων θεωρίας και πρακτικές εφαρμογές διόρθωσης κειμένων στο πλαίσιο ειδικών εργαστηρίων
• Μέρες και ώρες μαθημάτων: Πέμπτη και Παρασκευή 16:00-18:30
• Κόστος: 600 € - Για φοιτητές και ανέργους: 520 €
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το νέο βιβλίο της Άννας Ιορδανίδου Είναι λάθος ή δεν είναι; Ιδού η απορία…
Μπορείτε να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ*.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες λεπτομέρειες για τα παραπάνω σεμινάρια.

Κάνει κρύο, καιρός για βιβλίο!
BAZAAR ΒΙΒΛΙΟΥ στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Σας περιμένουμε με προσφορές από μια μεγάλη γκάμα βιβλίων μας για μικρούς και μεγάλους σε τιμές έκπληξη!
Βιβλία υψηλής ποιότητας σε πολύ χαμηλές τιμές με έκπτωση έως και 70%!
Από τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου έως και το Σάββατο 22, σας περιμένουμε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με προσφορές από μια μεγάλη γκάμα βιβλίων μας για μικρούς και μεγάλους: ελληνική και μεταφρασμένη λογοτεχνία, δοκίμια, σύγχρονα και κλασικά εικονογραφημένα παραμύθια, βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων και πολλά άλλα βιβλία για όλα τα γούστα σε τιμές έκπληξη από 3 €.
Σημειώστε στο ημερολόγιό σας τις ημερομηνίες και τις ώρες του bazaar:
17-22 Φεβρουαρίου 2014
• Δευτέρα-Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
• Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ
Οι αναγνώστες θα βρουν σε τιμές έως -70% αριστουργήματα του 20ού αιώνα (το Αλεξανδρινό κουαρτέτο του Λόρενς Ντάρελ, Η ωραία της ημέρας, Ο εραστής της λαίδης Τσάτερλι), λογοτεχνικά βιβλία καταξιωμένων ελλήνων συγγραφέων αλλά και βραβευμένων σύγχρονων συγγραφέων απ’ όλο τον κόσμο, όπως της αμερικανίδας Νικόλ Κράους, της σκοτσέζας Maggie O’ Farrell, του ρώσου Βλαντιμίρ Σορόκιν κ.ά. Οι φανατικοί του αστυνομικού θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν μυθιστορήματα σημαντικών εκπροσώπων του είδους, όπως ο Jo Nesbo, η Asa Larsson, ο Stuart Neville κ.ά. Δοκίμια και μελέτες, όπως το συγκλονιστικό βιβλίο του Marc Roche Η Τράπεζα, Πώς η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο και το μανιφέστο Ξύπνα, Ευρώπη! των Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ και Γκι Βέρχοφσταντ, χρονικά και μαρτυρίες, και άλλες εκδόσεις ποικίλης θεματολογίας είναι επίσης στη διάθεση του κοινού σε πολύ χαμηλή τιμή. Τέλος, οι μικροί αναγνώστες δεν θα μείνουν παραπονεμένοι, αφού θα βρουν τίτλους από μια μεγάλη γκάμα που περιλαμβάνει βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων, εικονογραφημένα αλλά και εφηβικά βιβλία ελλήνων και ξένων συγγραφέων. Μια μοναδική ευκαιρία για να επιλέξουν βιβλία αγαπημένων παιδικών σειρών, όπως οι περιπέτειες του Κλουζ, οι ιστορίες της Μιμής της Νευρικής, οι υποθέσεις των Αόρατων Ρεπόρτερ, τα Κρυπτόζωα, τα αδέσποτα της Σοφίας Ζαραμπούκα και η Οδύσσεια σε graphic novel.
Επιπλέον, με αγορές άνω των 20 ευρώ κερδίζετε 2 ευρώ και με αγορές άνω των 30 ευρώ κερδίζετε 3 ευρώ!
Σας περιμένουμε όλη την εβδομάδα με καφέ, τσάι, μπισκότα, ζεστή ατμόσφαιρα και ανεβασμένη διάθεση!
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ!

CINEMA THERAPY
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
με τις ψυχολόγους Μαρία Κωσταλά και Ελίνα Πανταλέων
Λατρεύετε το σινεμά όσο κι εμείς;
Με σινεφίλ διάθεση συνεχίζεται το βιωματικό εργαστήριο στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα). Με πρώτη ύλη μια κινηματογραφική σεκάνς (λιγότερο ή περισσότερο γνωστή), συζητάμε, μοιραζόμαστε συναισθήματα, προσωπικές εμπειρίες, διλήμματα και προβληματισμούς, βγάζουμε τα… ξίφη μας και τα διασταυρώνουμε σε δημιουργικούς καβγάδες κινηματογραφικής φύσης. Έτοιμοι; Μπείτε στο παιχνίδι.
• Χώρισα… και τώρα πώς το ξεπερνάω; Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014, στις 8 μ.μ.
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης ονομαστικής αξίας 9 ευρώ πριν από κάθε συνάντηση.
Διαβάστε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580, στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε.

118 COMEDY STREET!
Οι βραδιές γέλιου συνεχίζονται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ. Δύο κωμικοί με μεγάλη εμπειρία ο Κώστας και ο Θανάσης Παπαγεωργίου φέρνουν άρωμα stand up comedy!
Ζήστε τη μοναδική εμπειρία κάνοντας γελωτοθεραπεία, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ.
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης ονομαστικής αξίας 9 ευρώ.
Ο Κώστας Παπαγεωργίου σε μια «όρθια» συνέντευξη μιλά για το Stand up Comedy και τι να περιμένουν οι θεατές από την παράσταση στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
1. Επιμέλεια - Διόρθωση Λογοτεχνικών Κειμένων: Συναντήσεις με συγγραφείς (διάρκεια: 15 διδακτικές ώρες / 5 συναντήσεις)
Έναρξη: 18 Φεβρουαρίου 2014
• Υπεύθυνη – Διδασκαλία – Συντονισμός: Άννα Ιορδανίδου, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
• Αντικείμενο: Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ασκηθούν στην επιμέλεια/διόρθωση λογοτεχνικών κειμένων συζητώντας με γνωστούς λογοτέχνες για τους τρόπους με τους οποίους τα σχετικά ζητήματα αντιμετωπίστηκαν στα βιβλία τους.
Πιο συγκεκριμένα στο σεμινάριο συμμετέχουν οι συγγραφείς Νίκος Δαββέτας, Γιάννης Καλπούζος, Αργυρώ Μαντόγλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Θωμάς Σκάσσης.
• Μέρα και ώρες μαθημάτων: Τρίτη, 16:00-18:30
• Κόστος: 180 € - Για φοιτητές και ανέργους καθώς και για όσους έχουν παρακολουθήσει το σεμινάριο Κατάρτισης Επιμελητών - Διορθωτών Κειμένων του Πολυχώρου ή κάποιο άλλο συναφές σεμινάριο: 160 €
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν είτε το νέο βιβλίο της Άννας Ιορδανίδου Είναι λάθος ή δεν είναι; Ιδού η απορία… είτε κάποιο βιβλίο από τους συγγραφείς που θα συμμετάσχουν στο σεμινάριο.
Μπορείτε να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ*.
2. Παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών (διάρκεια: 30 διδακτικές ώρες / 3 κύκλοι συναντήσεων)
Έναρξη: 20 Φεβρουαρίου 2014
• Υπεύθυνοι – Διδασκαλία: Γιώργος Φλωράκης, Δημήτρης Σούλτας, Γιάννης Κουλουκάκος, ραδιοφωνικοί παραγωγοί
• Αντικείμενο: Προετοιμασία και πραγματοποίηση μουσικής ραδιοφωνικής εκπομπής
• Μέρα και ώρες μαθημάτων: Πέμπτη, 18:30-21:00
1ος κύκλος: Πέμπτη 20 και 27 Φεβρουαρίου, 6 και 13 Μαρτίου 2014
2ος κύκλος: Πέμπτη 20 και 27 Μαρτίου, 3 και 10 Απριλίου 2014
3ος κύκλος: Πέμπτη 8, 15, 22 και 29 Μαΐου 2014
• Κόστος: Για την παρακολούθηση ενός κύκλου: 80 €
Για την παρακολούθηση δύο κύκλων: 140 €
Για την παρακολούθηση και των τριών κύκλων: 190 €
• Στο τέλος κάθε κύκλου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά εκπομπές από το στούντιο του trollradio.gr.
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Ο Bono μιλάει για τον Bono του Michka Assayas
Αναλυτικά: Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε τρεις κύκλους. Ο κάθε κύκλος θα είναι αυτοτελής και οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν έναν, δύο ή και τους τρεις κύκλους.
1ος κύκλος: Προετοιμασία ραδιοφωνικής εκπομπής με τον Γιώργο Φλωράκη
Πέμπτη 20 και 27 Φεβρουαρίου, 6 και 13 Μαρτίου 2014
2ος κύκλος: Η είδηση στο μουσικό ραδιόφωνο με τον Δημήτρη Σούλτα
Πέμπτη 20 και 27 Μαρτίου, 3 και 10 Απριλίου 2014
3ος κύκλος: Μουσική επιμέλεια με τον Γιάννη Κουλουκάκο
Πέμπτη 8, 15, 22 και 29 Μαΐου 2014
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες λεπτομέρειες για τα παραπάνω σεμινάρια.
Στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ διοργανώνονται και άλλα σεμινάρια για ενηλίκους. Πατήστε ΕΔΩ για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο, τους διδάσκοντες, τις μέρες και τις ώρες των μαθημάτων, το κόστος των διδάκτρων, καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής σας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 211 3003580 ή να στείλετε e-mail στο polychoros@metaixmio.gr. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για το σεμινάριο που σας ενδιαφέρει στέλνοντας e-mail στο polychoros@metaixmio.gr. Στο θέμα του ηλεκτρονικού σας μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται ο τίτλος του σεμιναρίου και στο σώμα του να σημειώνονται τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας). Όπου απαιτείται βιογραφικό, θα πρέπει να επισυνάπτεται στο e-mail.
ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Το μπαούλο με τα τέρατα
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 4 ετών
Πόσα τέρατα μπορούν να χωρέσουν σε ένα μπαούλο; Μια κακιά μάγισσα που κάνει συνέχεια γκάφες, ένα βαμπίρ με καθόλου κοφτερά δόντια και άλλα πολλά τερατάκια κάνουν τα πάντα για να γίνουν τρομακτικοί ήρωες, αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας διασκεδάσουν.
Μια σειρά «τρομακτικών» δραστηριοτήτων με τον εμψυχωτή Γιώργο Λυμπέρη που θα μας κάνουν όλους να ουρλιάξουμε από τα γέλια!
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).
«Γίνε κι εσύ ένας Φύλακας»
Διαδραστικό παιχνίδι ρόλων - εργαστήριο αφήγησης (Role Playing Game) με αφορμή την εφηβική σειρά βιβλίων ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ του Άλεξ Σκάροου
Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014, στις 2 το μεσημέρι (game session 2)
Στον ρόλο του Αφηγητή ο Ανδρέας Μιχαηλίδης στήνει την ιστορία και οι συμμετέχοντες,
χωρισμένοι σε τρεις ομάδες, παίρνουν αποφάσεις για έναν χαρακτήρα της ιστορίας. Η επιτυχία της αποστολής, η ευτυχής κατάληξη της ιστορίας, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις αποφάσεις που θα πάρει η κάθε ομάδα, αλλά και σε έναν μικρότερο βαθμό από την τύχη, που μπορεί να είναι με το μέρος τους ή εναντίον τους...
Γίνε κι εσύ ένας Φύλακας στα μονοπάτια του χρόνου, γνώρισε ανθρώπους από διαφορετικές εποχές και ζήσε επικίνδυνες περιπέτειες!
Στο παιχνίδι μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά ηλικίας από 9 ετών.
Διάρκεια: 1,5 ώρα
Αντί εισιτηρίου απαιτείται η αγορά ενός τίτλου της σειράς κατά την είσοδο στην εκδήλωση.
Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

NOBEL POP
Μια διασκεδαστική ματιά στα Νόμπελ με τον συγγραφέα και μεταφραστή Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη
Από τον Φεβρουάριο, δύο φορές τον μήνα, αφιερώνουμε δύο ώρες σε γνωστούς νομπελίστες (8-10 το βράδυ). Θα ακούμε μουσικά θέματα που αντλούν την έμπνευσή τους από έργα τους, θα βλέπουμε αποσπάσματα από ταινίες που βασίστηκαν σε βιβλία τους, θα κάνουμε ζωηρές συζητήσεις, θα διαβάζουμε διαλεχτές σελίδες τους.
• Δύο δουλευτές της γραφής: Ζοζέ Σαραμάγκου (1998) / Τζ. Μ. Κουτσί (2003): Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014
• Δύο πληθωρικοί παραμυθάδες: Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες (1982) / Ορχάν Παμούκ (2006): Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014
• Δύο του Παραλόγου και του Θεάτρου: Αλμπέρ Καμύ (1957) / Χάρολντ Πίντερ (2005): Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014
Συνέχεια τον Μάιο με περισσότερα Νόμπελ!
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης ονομαστικής αξίας 9 ευρώ πριν από κάθε συζήτηση.
Για να πάρετε μια γεύση διαβάστε ΕΔΩ τι γράφει ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης στο site της LIFO και εδώ στο BHMAgazino.
Δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και την/τις ημερομηνία/ες των Νόμπελ που θέλετε να παρακολουθήσετε.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.