Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ


ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ
Ο πόλεμος στο παιδικό βιβλίο: Ημερίδα με αφορμή τα 100 χρόνια από την κήρυξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου
Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014, στις 7 μ.μ.
Για εκπαιδευτικούς και γονείς
Με αφορμή τα 100 χρόνια από την κήρυξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου θέλουμε να στρέψουμε την προσοχή μας σε έναν κόσμο, που παραδοσιακά θεωρείται ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο της πολεμικής βίας, της φρίκης και του αίματος: στην παιδική λογοτεχνία. Και να διαπιστώσουμε αν και κατά πόσον αυτό ισχύει στ’ αλήθεια. Είναι πράγματι ο πόλεμος ανάμεσα στα ταμπού, που δεν αγγίζει το παιδικό βιβλίο; Ή μήπως έχει βρει τρόπους κι έχει μπει στους εικονογραφημένους τόμους που κοσμούν τα ράφια της παιδικής βιβλιοθήκης;
Ξεκινώντας από τους μυθικούς πολέμους, που φυσικά έχουν την τιμητική τους στα παιδικά βιβλία τα απευθυνόμενα σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, φτάνουμε εύκολα στους πολέμους της φαντασίας, των κουμπιών, των άστρων...
Μόνο που στη διαδρομή θα περάσουμε κι από τοπία που ίσως δεν τα περιμένουμε: Είναι δυνατόν να εξυμνούν τα παιδικά βιβλία τον πόλεμο; Το κάνουν; Κι αν ναι, πότε και για ποιο σκοπό; Τι θέλουν να πετύχουν; Και το κυριότερο: το πετυχαίνουν;
Οι ομιλητές θα ασχοληθούν με την παρουσία του πολέμου στο παιδικό βιβλίο, ελληνικό και ξενόγλωσσο, σχολικό και εξωσχολικό, σημερινό και παλαιότερο.
Συμμετέχουν οι συγγραφείς Άλκη Ζέη και Αντώνης Παπαθεοδούλου.
Ομιλητές
• Μαρία Ρεπούση, Καθηγήτρια Ιστορίας και Ιστορικής Εκπαίδευσης στο ΑΠΘ-βουλευτής Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ: «Αναπαραστάσεις του πολέμου στα σχολικά εγχειρίδια Ιστορίας»
• Γιάννης Σ. Παπαδάτος, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου- κριτικός παιδικής λογοτεχνίας: «Παιδί και πόλεμος σε μυθιστορήματα της ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας»
• Μαρίζα Ντεκάστρο, συγγραφέας-κριτικός παιδικής λογοτεχνίας: «Εικονογραφώντας τον πόλεμο στο παιδικό βιβλίο»
• Μαρία Αγγελίδου, συγγραφέας-μεταφράστρια: «Στο παιδικό βιβλίο γίνεται πόλεμος»
Η ημερίδα απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς και σε εκείνους που ασχολούνται με το αντικείμενο της παιδικής λογοτεχνίας.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, στέλνοντας ένα σύντομο βιογραφικό σας και σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα και ειδικότητα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ «Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ»). Στο τέλος της ημερίδας Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Ζωγραφιές και χαράξεις για τα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου του Αστέρη Γκέκα
Εγκαίνια: Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014, στις 8 μ.μ.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 13 Φεβρουαρίου έως τις 12 Απριλίου 2014.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙ

 Μιμή η Νευρική της Μέγκαν ΜακΝτόναλντ
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 7 ετών
Νευριασμένα νεύρα, ήρεμα νεύρα, ζηλιάρικα νεύρα, ακόμα και σχολικά νεύρα. Η Μιμή τα έχει όλα! Γι’ αυτό και τη φωνάζουν «Νευρική». Είναι ένα μοντέρνο κορίτσι της διπλανής πόρτας. Ανεξάρτητη, δυναμική, γεμάτη ενέργεια. Η «Μιμή η Νευρική» είναι σίγουρα ένα κορίτσι με προσωπικότητα! Και ήρθε η ώρα να τη γνωρίσουμε καλύτερα!
Μέσα από ένα πρωτότυπο θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα που εμψυχώνει η Εύα Νικηφόρου και περιλαμβάνει παιχνίδια δράσης-αντίδρασης, επικοινωνίας και συνεργασίας, όλα με σκοπό τη δημιουργική έκφραση, ψυχαγωγία αλλά και έναν εναλλακτικό τρόπο παιδαγωγικής διαδικασίας, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Μιμή, την ηρωίδα της σειράς, καθώς και όλους εκείνους που τη συντροφεύουν στην καθημερινότητά της. Εκείνους δηλαδή που την εκνευρίζουν, αλλά επίσης την κάνουν να γελά και να συνειδητοποιεί αξίες όπως τη φιλία, την επιμονή και την πίστη. Βλέπουμε δηλαδή μέσα από τα μάτια ενός παιδιού έναν τρόπο
να αντιμετωπίζουμε τις χαρές αλλά και τις προκλήσεις της ζωής!
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Παιχνίδια φαντασίας και λόγου
Ένα εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης τεσσάρων συναντήσεων για παιδιά 8-10 ετών με την ηθοποιό-θεατρολόγο Μαρία Τερζάκη.
Ημερομηνίες: Παρασκευή, 14 και 28 Φεβρουαρίου, 14 και 28 Μαρτίου 2014
Κόστος: 60 € για κάθε παιδί -50 € για αδέρφια και για όσα παιδιά παρακολούθησαν κάποιο εργαστήρι στον Πολυχώρο το 2013- (και για τις τέσσερις συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 18.30 έως τις 20.00
Ένα εργαστήριο που συνδυάζει το θεατρικό παιχνίδι με τη δημιουργική γραφή. Με εργαλεία τα κόλπα και τις ιδέες του αγαπημένου μας Ιταλού συγγραφέα Τζάνι Ροντάρι, τα παιδιά θα απελευθερώσουν την επινοητική τους ικανότητα, θα διασκεδάσουν ταξιδεύοντας με τη φαντασία τους και θα φτιάξουν τις δικές τους ιστορίες, τις οποίες στη συνέχεια θα ζωντανέψουν κάνοντάς τες βιβλίο, κόμικ, θεατρικό έργο, κουκλοθέατρο, άρθρο, τραγούδι ή ό,τι άλλο τους ταιριάζει!
Ένα εργαστήριο που καλλιεργεί τη φαντασία των παιδιών, τους δίνει την ευκαιρία να εκφραστούν ελεύθερα, να έρθουν σε επαφή με διαφορετικά είδη γραπτού και προφορικού λόγου, τους δείχνει τρόπους να οργανώσουν τις ιδέες τους, να δουλέψουν ομαδικά, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση χρησιμοποιώντας δημιουργικά το «λάθος», αλλά κυρίως να ανακαλύψουν με βιωματικό τρόπο ότι η γραφή και η ανάγνωση μπορεί να είναι ένα διασκεδαστικό και δημιουργικό ταξίδι.
Το εργαστήρι είναι βασισμένο στο εμβληματικό βιβλίο του Τζάνι Ροντάρι Η Γραμματική της φαντασίας, το οποίο το 2013 συμπλήρωσε 40 χρόνια από την πρώτη έκδοσή του.
Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή ένα παιδικό βιβλίο.
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)
Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 50 ευρώ. Για να ισχύσει η προσφορά, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο: «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο εργαστήρι (ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ και ΗΛΙΚΙΑ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ και ΗΛΙΚΙΕΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».

ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
1. Επτά τέχνες – επτά συναντήσεις, Η εμψύχωση και η θεατρική αγωγή ως μέσο εναλλακτικής επικοινωνίας (διάρκεια: 21 διδακτικές ώρες / 7 συναντήσεις) με την Κατερίνα Ανωγιαννάκη
Έναρξη: 12 Φεβρουαρίου 2014
• Υπεύθυνη – Διδασκαλία: Κατερίνα Ανωγιαννάκη, παιδαγωγός, εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής, συγγραφέας
• Μέρες και ώρες μαθημάτων: Τετάρτη, 16:30-19:00
• Κόστος: 180 € - Για φοιτητές και ανέργους: 160 €
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Η τέχνη του Δράματος στην εκπαίδευση της Άβρας Αυδή και της Μελίνας Χατζηγεωργίου.
Αντικείμενο: Με ερέθισμα τις επτά τέχνες (Γλυπτική, Ζωγραφική, Αρχιτεκτονική, Κινηματογράφος, Ποίηση-Λογοτεχνία, Φωτογραφία, Μουσική) ανακαλύπτουμε τις τεχνικές που μας οδηγούν σε μια διαδικασία θεατρικής προσέγγισης και επικοινωνίας κάθε τέχνης.
2. Κατάρτιση Επιμελητών - Διορθωτών Κειμένων (διάρκεια: 50 διδακτικές ώρες / 17 συναντήσεις)
Έναρξη: 13 Φεβρουαρίου 2014
• Επιστημονική υπεύθυνη - Διδασκαλία: Άννα Ιορδανίδου, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
• Αντικείμενο: Ανάλυση βασικών ζητημάτων θεωρίας και πρακτικές εφαρμογές διόρθωσης κειμένων στο πλαίσιο ειδικών εργαστηρίων
• Μέρες και ώρες μαθημάτων: Πέμπτη και Παρασκευή 16:00-18:30
• Κόστος: 600 € - Για φοιτητές και ανέργους: 520 €
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το νέο βιβλίο της Άννας Ιορδανίδου Είναι λάθος ή δεν είναι; Ιδού η απορία…
Μπορείτε να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ*.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες λεπτομέρειες για τα παραπάνω σεμινάρια.

Κάνει κρύο, καιρός για βιβλίο!
BAZAAR ΒΙΒΛΙΟΥ στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Σας περιμένουμε με προσφορές από μια μεγάλη γκάμα βιβλίων μας για μικρούς και μεγάλους σε τιμές έκπληξη!
Βιβλία υψηλής ποιότητας σε πολύ χαμηλές τιμές με έκπτωση έως και 70%!
Από τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου έως και το Σάββατο 22, σας περιμένουμε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με προσφορές από μια μεγάλη γκάμα βιβλίων μας για μικρούς και μεγάλους: ελληνική και μεταφρασμένη λογοτεχνία, δοκίμια, σύγχρονα και κλασικά εικονογραφημένα παραμύθια, βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων και πολλά άλλα βιβλία για όλα τα γούστα σε τιμές έκπληξη από 3 €.
Σημειώστε στο ημερολόγιό σας τις ημερομηνίες και τις ώρες του bazaar:
17-22 Φεβρουαρίου 2014
• Δευτέρα-Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
• Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ
Οι αναγνώστες θα βρουν σε τιμές έως -70% αριστουργήματα του 20ού αιώνα (το Αλεξανδρινό κουαρτέτο του Λόρενς Ντάρελ, Η ωραία της ημέρας, Ο εραστής της λαίδης Τσάτερλι), λογοτεχνικά βιβλία καταξιωμένων ελλήνων συγγραφέων αλλά και βραβευμένων σύγχρονων συγγραφέων απ’ όλο τον κόσμο, όπως της αμερικανίδας Νικόλ Κράους, της σκοτσέζας Maggie O’ Farrell, του ρώσου Βλαντιμίρ Σορόκιν κ.ά. Οι φανατικοί του αστυνομικού θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν μυθιστορήματα σημαντικών εκπροσώπων του είδους, όπως ο Jo Nesbo, η Asa Larsson, ο Stuart Neville κ.ά. Δοκίμια και μελέτες, όπως το συγκλονιστικό βιβλίο του Marc Roche Η Τράπεζα, Πώς η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο και το μανιφέστο Ξύπνα, Ευρώπη! των Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ και Γκι Βέρχοφσταντ, χρονικά και μαρτυρίες, και άλλες εκδόσεις ποικίλης θεματολογίας είναι επίσης στη διάθεση του κοινού σε πολύ χαμηλή τιμή. Τέλος, οι μικροί αναγνώστες δεν θα μείνουν παραπονεμένοι, αφού θα βρουν τίτλους από μια μεγάλη γκάμα που περιλαμβάνει βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων, εικονογραφημένα αλλά και εφηβικά βιβλία ελλήνων και ξένων συγγραφέων. Μια μοναδική ευκαιρία για να επιλέξουν βιβλία αγαπημένων παιδικών σειρών, όπως οι περιπέτειες του Κλουζ, οι ιστορίες της Μιμής της Νευρικής, οι υποθέσεις των Αόρατων Ρεπόρτερ, τα Κρυπτόζωα, τα αδέσποτα της Σοφίας Ζαραμπούκα και η Οδύσσεια σε graphic novel.
Επιπλέον, με αγορές άνω των 20 ευρώ κερδίζετε 2 ευρώ και με αγορές άνω των 30 ευρώ κερδίζετε 3 ευρώ!
Σας περιμένουμε όλη την εβδομάδα με καφέ, τσάι, μπισκότα, ζεστή ατμόσφαιρα και ανεβασμένη διάθεση!
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ!

CINEMA THERAPY
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
με τις ψυχολόγους Μαρία Κωσταλά και Ελίνα Πανταλέων
Λατρεύετε το σινεμά όσο κι εμείς;
Με σινεφίλ διάθεση συνεχίζεται το βιωματικό εργαστήριο στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα). Με πρώτη ύλη μια κινηματογραφική σεκάνς (λιγότερο ή περισσότερο γνωστή), συζητάμε, μοιραζόμαστε συναισθήματα, προσωπικές εμπειρίες, διλήμματα και προβληματισμούς, βγάζουμε τα… ξίφη μας και τα διασταυρώνουμε σε δημιουργικούς καβγάδες κινηματογραφικής φύσης. Έτοιμοι; Μπείτε στο παιχνίδι.
• Χώρισα… και τώρα πώς το ξεπερνάω; Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014, στις 8 μ.μ.
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης ονομαστικής αξίας 9 ευρώ πριν από κάθε συνάντηση.
Διαβάστε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580, στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε.

118 COMEDY STREET!
Οι βραδιές γέλιου συνεχίζονται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ. Δύο κωμικοί με μεγάλη εμπειρία ο Κώστας και ο Θανάσης Παπαγεωργίου φέρνουν άρωμα stand up comedy!
Ζήστε τη μοναδική εμπειρία κάνοντας γελωτοθεραπεία, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ.
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης ονομαστικής αξίας 9 ευρώ.
Ο Κώστας Παπαγεωργίου σε μια «όρθια» συνέντευξη μιλά για το Stand up Comedy και τι να περιμένουν οι θεατές από την παράσταση στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
1. Επιμέλεια - Διόρθωση Λογοτεχνικών Κειμένων: Συναντήσεις με συγγραφείς (διάρκεια: 15 διδακτικές ώρες / 5 συναντήσεις)
Έναρξη: 18 Φεβρουαρίου 2014
• Υπεύθυνη – Διδασκαλία – Συντονισμός: Άννα Ιορδανίδου, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
• Αντικείμενο: Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ασκηθούν στην επιμέλεια/διόρθωση λογοτεχνικών κειμένων συζητώντας με γνωστούς λογοτέχνες για τους τρόπους με τους οποίους τα σχετικά ζητήματα αντιμετωπίστηκαν στα βιβλία τους.
Πιο συγκεκριμένα στο σεμινάριο συμμετέχουν οι συγγραφείς Νίκος Δαββέτας, Γιάννης Καλπούζος, Αργυρώ Μαντόγλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Θωμάς Σκάσσης.
• Μέρα και ώρες μαθημάτων: Τρίτη, 16:00-18:30
• Κόστος: 180 € - Για φοιτητές και ανέργους καθώς και για όσους έχουν παρακολουθήσει το σεμινάριο Κατάρτισης Επιμελητών - Διορθωτών Κειμένων του Πολυχώρου ή κάποιο άλλο συναφές σεμινάριο: 160 €
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν είτε το νέο βιβλίο της Άννας Ιορδανίδου Είναι λάθος ή δεν είναι; Ιδού η απορία… είτε κάποιο βιβλίο από τους συγγραφείς που θα συμμετάσχουν στο σεμινάριο.
Μπορείτε να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ*.
2. Παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών (διάρκεια: 30 διδακτικές ώρες / 3 κύκλοι συναντήσεων)
Έναρξη: 20 Φεβρουαρίου 2014
• Υπεύθυνοι – Διδασκαλία: Γιώργος Φλωράκης, Δημήτρης Σούλτας, Γιάννης Κουλουκάκος, ραδιοφωνικοί παραγωγοί
• Αντικείμενο: Προετοιμασία και πραγματοποίηση μουσικής ραδιοφωνικής εκπομπής
• Μέρα και ώρες μαθημάτων: Πέμπτη, 18:30-21:00
1ος κύκλος: Πέμπτη 20 και 27 Φεβρουαρίου, 6 και 13 Μαρτίου 2014
2ος κύκλος: Πέμπτη 20 και 27 Μαρτίου, 3 και 10 Απριλίου 2014
3ος κύκλος: Πέμπτη 8, 15, 22 και 29 Μαΐου 2014
• Κόστος: Για την παρακολούθηση ενός κύκλου: 80 €
Για την παρακολούθηση δύο κύκλων: 140 €
Για την παρακολούθηση και των τριών κύκλων: 190 €
• Στο τέλος κάθε κύκλου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά εκπομπές από το στούντιο του trollradio.gr.
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Ο Bono μιλάει για τον Bono του Michka Assayas
Αναλυτικά: Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε τρεις κύκλους. Ο κάθε κύκλος θα είναι αυτοτελής και οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν έναν, δύο ή και τους τρεις κύκλους.
1ος κύκλος: Προετοιμασία ραδιοφωνικής εκπομπής με τον Γιώργο Φλωράκη
Πέμπτη 20 και 27 Φεβρουαρίου, 6 και 13 Μαρτίου 2014
2ος κύκλος: Η είδηση στο μουσικό ραδιόφωνο με τον Δημήτρη Σούλτα
Πέμπτη 20 και 27 Μαρτίου, 3 και 10 Απριλίου 2014
3ος κύκλος: Μουσική επιμέλεια με τον Γιάννη Κουλουκάκο
Πέμπτη 8, 15, 22 και 29 Μαΐου 2014
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες λεπτομέρειες για τα παραπάνω σεμινάρια.
Στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ διοργανώνονται και άλλα σεμινάρια για ενηλίκους. Πατήστε ΕΔΩ για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο, τους διδάσκοντες, τις μέρες και τις ώρες των μαθημάτων, το κόστος των διδάκτρων, καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής σας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 211 3003580 ή να στείλετε e-mail στο polychoros@metaixmio.gr. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για το σεμινάριο που σας ενδιαφέρει στέλνοντας e-mail στο polychoros@metaixmio.gr. Στο θέμα του ηλεκτρονικού σας μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται ο τίτλος του σεμιναρίου και στο σώμα του να σημειώνονται τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας). Όπου απαιτείται βιογραφικό, θα πρέπει να επισυνάπτεται στο e-mail.
ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Το μπαούλο με τα τέρατα
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 4 ετών
Πόσα τέρατα μπορούν να χωρέσουν σε ένα μπαούλο; Μια κακιά μάγισσα που κάνει συνέχεια γκάφες, ένα βαμπίρ με καθόλου κοφτερά δόντια και άλλα πολλά τερατάκια κάνουν τα πάντα για να γίνουν τρομακτικοί ήρωες, αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας διασκεδάσουν.
Μια σειρά «τρομακτικών» δραστηριοτήτων με τον εμψυχωτή Γιώργο Λυμπέρη που θα μας κάνουν όλους να ουρλιάξουμε από τα γέλια!
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).
«Γίνε κι εσύ ένας Φύλακας»
Διαδραστικό παιχνίδι ρόλων - εργαστήριο αφήγησης (Role Playing Game) με αφορμή την εφηβική σειρά βιβλίων ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ του Άλεξ Σκάροου
Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014, στις 2 το μεσημέρι (game session 2)
Στον ρόλο του Αφηγητή ο Ανδρέας Μιχαηλίδης στήνει την ιστορία και οι συμμετέχοντες,
χωρισμένοι σε τρεις ομάδες, παίρνουν αποφάσεις για έναν χαρακτήρα της ιστορίας. Η επιτυχία της αποστολής, η ευτυχής κατάληξη της ιστορίας, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις αποφάσεις που θα πάρει η κάθε ομάδα, αλλά και σε έναν μικρότερο βαθμό από την τύχη, που μπορεί να είναι με το μέρος τους ή εναντίον τους...
Γίνε κι εσύ ένας Φύλακας στα μονοπάτια του χρόνου, γνώρισε ανθρώπους από διαφορετικές εποχές και ζήσε επικίνδυνες περιπέτειες!
Στο παιχνίδι μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά ηλικίας από 9 ετών.
Διάρκεια: 1,5 ώρα
Αντί εισιτηρίου απαιτείται η αγορά ενός τίτλου της σειράς κατά την είσοδο στην εκδήλωση.
Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

NOBEL POP
Μια διασκεδαστική ματιά στα Νόμπελ με τον συγγραφέα και μεταφραστή Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη
Από τον Φεβρουάριο, δύο φορές τον μήνα, αφιερώνουμε δύο ώρες σε γνωστούς νομπελίστες (8-10 το βράδυ). Θα ακούμε μουσικά θέματα που αντλούν την έμπνευσή τους από έργα τους, θα βλέπουμε αποσπάσματα από ταινίες που βασίστηκαν σε βιβλία τους, θα κάνουμε ζωηρές συζητήσεις, θα διαβάζουμε διαλεχτές σελίδες τους.
• Δύο δουλευτές της γραφής: Ζοζέ Σαραμάγκου (1998) / Τζ. Μ. Κουτσί (2003): Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014
• Δύο πληθωρικοί παραμυθάδες: Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες (1982) / Ορχάν Παμούκ (2006): Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014
• Δύο του Παραλόγου και του Θεάτρου: Αλμπέρ Καμύ (1957) / Χάρολντ Πίντερ (2005): Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014
Συνέχεια τον Μάιο με περισσότερα Νόμπελ!
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης ονομαστικής αξίας 9 ευρώ πριν από κάθε συζήτηση.
Για να πάρετε μια γεύση διαβάστε ΕΔΩ τι γράφει ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης στο site της LIFO και εδώ στο BHMAgazino.
Δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και την/τις ημερομηνία/ες των Νόμπελ που θέλετε να παρακολουθήσετε.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.