Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΑΛΙΕΥΣΑΝ ΛΑΓΟΚΕΦΑΛΟ 2 ΚΙΛΩΝ
Το θανατηφόρο τοξικό ψάρι λαγοκέφαλος κυκλοφορεί πλεόν και στη Χαλκιδική.
Δύο ψαράδες στην περιοχή «Καρύδι» στη Βουρβουρού της Σιθωνίας χτύπησαν έναν λαγοκέφαλο, ο οποίος ζύγιζε 2 κιλά και είχε μήκος 53 εκατοστά.
Ο Χρήστος Κουτούσης είναι ο ψαροτουφεκάς που το χτύπησε. “Βγαίνοντας σε 4 μέτρα νερό είδαμε το λαγοκέφαλο να κόβει βόλτες απαθέστατος ανάμεσα στα βράχια.
Μέσα στο νερό είναι γκριζοπό με κάθετες ρίγες.
Ήταν ήρεμο σε σημείο να αναρωτιέσαι αν πράγματι είναι τόσο επικίνδυνο” ανέφερε στο SUPER ο κ.Κουτούσης.
To συγκεκριμένο ψάρι είναι απ' τους μεγαλύτερους λαγοκέφαλους που έχει βρεθεί στα ελληνικά νερά και βέβαια το γεγονός κάνει τους ψαράδες ανήσυχους.
Ο λαγοκέφαλος έφθασε στα νερά του Αιγαίου περνώντας από τη διώρυγα του Σουέζ.
Η επιστημονική του ονομασία είναι lagocephalus sceleratus και όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, μπορεί να προκαλέσει ακόμη και το θάνατο σε όποιον το καταναλώσει.
Ο λαγοκέφαλος μπορεί να προκαλέσει από σοβαρές δηλητηριάσεις μέχρι και τον θάνατο εξαιτίας της τοξίνης που έχει. Το θανατηφόρο ψάρι εντοπίστηκε στη χώρα μας αρχικά το 2003 στα νερά της νότιας Δωδεκανήσου και σταδιακά έφτασε ως το βόρειο Αιγαίο και στη Χαλκιδική.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες ανησυχούν, καθώς το Ελληνικό κοινό και πολλοί αλιείς δεν γνωρίζουν την επικινδυνότητα του εν λόγω ψαριού.
Ρεπορτάζ: Χρήστος Πέτρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κουπόνια Καινοτομίας για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Δημοσιεύτηκε το πρόγραμμα «Κουπόνια Καινοτομίας για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις» της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, που αφορά στην ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω της αγοράς καινοτόμων συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών γνώσης / εμπειρογνωμοσύνης από φορείς καινοτομίας. Μέσω του εν λόγω προγράμματος θα χορηγηθούν κουπόνια καινοτομίας μέγιστης ονομαστικής αξίας 7.000 € σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που παρουσιάζουν κάποιο συγκεκριμένο θέμα/πρόβλημα (σε επίπεδο ανάπτυξης νέων προϊόντων/υπηρεσιών ή διαδικασιών), του οποίου η αντιμετώπιση να απαιτεί την τεχνογνωσία/εμπειρογνωμοσύνη που διαθέτει κάποιος φορέας καινοτομίας (Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Ερευνητικά Κέντρα, Ινστιτούτα και οι Κλαδικές εταιρείες Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης). Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 26/3/2009 και θα παραμένει ανοικτή μέχρι την κάλυψη της προϋπολογισθείσας δαπάνης. Τα κουπόνια εκδίδονται ονομαστικά στην επωνυμία της αιτούμενης επιχείρησης και δεν μεταβιβάζονται παρά μόνο στον φορέα καινοτομίας για την πληρωμή του για τις υπηρεσίες τεχνογνωσίας/εμπειρογνωμοσύνης που θα παρασχεθούν στην επιχείρηση. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Στήριξης & Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας «ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» του Δήμου Καλαμαριάς, στο 2310.472890.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα στην Καλαμαριά
Ημερίδα με θέμα «Αστική κινητικότητα και εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης. Ο ρόλος των κέντρων εξυπηρέτησης μετακινουμένων», πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Θεατράκι Χηλής στην Καλαμαριά.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Καλαμαριάς όπου βρίσκεται το πρώτο Ελληνικό ΚΕΜ, το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και η Αναπτυξιακή Εταιρία «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.», ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Καλαμαριάς Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Μετά το χαιρετισμό του Δημάρχου Καλαμαριάς Χριστόδουλου Οικονομίδη, την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής για τις Πράσινες Μεταφορές, του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών Αλέξανδρος Βραχνός, ο Πρόεδρος του ΣΑΣΘ Γιάννης Τόσκας, ο Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Μεταφορών Γιώργος Γιαννόπουλος και ο Πρόεδρος της «Ανατολικής Α.Ε.» Γιώργος Κουγιάμης.
Τις εργασίες της Ημερίδας άνοιξε ο Γενικός Διευθυντής της «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ Α.Ε.» - Περιφερειακό Ενεργειακό Κέντρο Κεντρικής Μακεδονίας Ιάκωβος Σαρηγιάννης, ο οποίος μίλησε με θέμα «Κέντρα Εξυπηρέτησης Μετακινουμένων.
Η Ευρωπαϊκή εμπειρία και η Ελληνική εφαρμογή». Αναφέρθηκε εκτενώς στα κεφάλαια Διαχείριση Κινητικότητας, Υποστήριξη Δημοσίων Μεταφορών, για το Αυτοκίνητο - εναλλακτική λύση, Υποστήριξη ήπιων μέσων μεταφοράς, Ευαισθητοποίηση στο χώρο της εκπαίδευσης.
Έκανε μεγάλη αναφορά στο 1ο Κέντρο Εξυπηρέτησης Μετακινουμένων στην Ελλάδα που βρίσκεται στην Καλαμαριά και έδωσε στατιστικά στοιχεία από τις 22 Ιουλίου που ξεκίνησε τη λειτουργία του μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2009 (1423 επισκέψεις - 1743 ερωτήματα). Αναφέρθηκε ακόμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΚΕΜ (kemkalamarias.gr) (2.591 μεμονωμένοι επισκέπτες - 4.471 συνολικές επισκέψεις), την προέλευση των επισκέψεων (60% από Θεσσαλονίκη - 23% από Αθήνα), τις επισκέψεις από το εξωτερικό (28% από Κύπρο - 24% από Γερμανία), ενώ μιλώντας για το σχεδιασμό δράσεων Μαρτίου - Ιουνίου 2009 μεταξύ άλλων σημείωσε την Προώθηση των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, την Αξιοποίηση νέων προγραμμάτων (Εξοικονομώ - Bambini), τη Διερεύνηση πώλησης εισιτηρίων από φορείς Μ.Μ.Μ. και τη Διερεύνηση πώλησης εισιτηρίων εκδηλώσεων. Τέλος όπως είπε το ΚΕΜ Καλαμαριάς ψηφίστηκε ως η καλύτερη εφαρμογή για το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Νοεμβρίου στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο πληροφόρησης σε θέματα κινητικότητας, ELTIS.
Η Συγκοινωνιολόγος - Ερευνήτρια του Ινστιτούτου Μεταφορών ΕΚΕΤΑ Γεωργία Αϋφαντοπούλου ανέπτυξε το θέμα «Κέντρο Εξυπηρέτησης Μετακινουμένων.
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα πληροφόρησης.
Εφαρμογές προοπτική».
Τα κύρια σημεία της ομιλίας της Συγκοινωνιολόγου ήταν: Αναφορά στην έρευνα κοινού και στην μελέτη από την οποία προέκυψαν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΚΕΜ. Σύντομη περιγραφή του ΚΕΜ Παρουσίαση της διαδικτυακής πλατφόρμας παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών που ανέπτυξε το ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ. Καινοτομία της πλατφόρμας. Αναλυτική αναφορά στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες. Αναφορά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα παροχής υπηρεσιών και δεδομένων ΚΟΜΒΟΣ-ΙΜΕΤ. Αναφορά στους χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΚΕΜ και σε στατιστικά χρήσης. Αναφορά στις προοπτικές επέκτασης των υφιστάμενων και ανάπτυξης νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών.
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Γρηγόρης Ζωίδης από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Μεταφορών ΚΑΠΕ με θέμα «Αστικές Μεταφορές - Ανάπτυξη Σχεδίων Αστικής Κινητικότητας στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» του ΥΠΑΝ.
Ο κ.Ζωίδης μίλησε για τη στρατηγική και το περιεχόμενο του προγράμματος.
Όπως είπε στοχεύει στη βελτίωση των όρων της ενεργειακής αποδοτικότητας σε τοπικό επίπεδο, στην προώθηση δράσεων επίδειξης με άμεσα εφαρμόσιμα αποτελέσματα και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και των στελεχών της διοίκησης και της αυτοδιοίκησης σε ζητήματα εξοικονόμησης ενέργειας, προστασίας και βιώσιμης διαχείρισης του αστικού περιβάλλοντος.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις οι οποίες ταξινομούνται σε πέντε άξονες προτεραιοτήτων: Παρεμβάσεις σε υφιστάμενα δημοτικά κτίρια Παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους του αστικού περιβάλλοντος Πιλοτικές παρεμβάσεις στις αστικές μεταφορές Παρεμβάσεις σε λοιπές τεχνικές αστικές (δημοτικές) υποδομές Δράσεις διάδοσης, δικτύωσης και ενημέρωσης
Ο Αλέξανδρος Σιδέρης Πολιτικός Μηχανικός - Συγκοινωνιολόγος ΟΑΣΑ μίλησε με θέμα «Ευφυή συστήματα μεταφορών - τηλεματική και αυτόματο σύστημα συλλογής κομίστρου (ΑΣΣΚ). Εφαρμογές στις αστικές συγκοινωνίες των Αθηνών».
Όπως είπε «στο πλαίσιο του προγραμματισμού αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρουν τα ΜΜΜ στην περιοχή της Αθήνας, ο ΟΑΣΑ έχει δρομολογήσει την υλοποίηση με τη διαδικασία ΣΔΙΤ των σημαντικών έργων της Τηλεματικής και του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης στην πρωτεύουσα, αντιμετωπίζοντας πλήθος προβλημάτων και προβάλλοντας τις Δημόσιες Συγκοινωνίες έναντι της χρήσης του Ι.Χ.
Μίλησε ακόμη για τις Εφαρμογές Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών και τις ωφέλειές τους ενώ εκτενή αναφορά έκανε στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, την Εφαρμογή Αναζήτησης Βέλτιστης Διαδρομής (ΑΔΑΜΑΣ), τα ΕΘΕΛ (Θερμικά λεωφορεία), τα Ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας.
Η Ημερίδα έκλεισε με την ομιλία του συγκοινωνιολόγου, υπεύθυνου του προγράμματος ΟΑΣΘ Ιωάννη Σαββίδη, με θέμα «Πληροφορικά συστήματα - Ολοκληρωμένο σύστημα τηλεματικής για τη διαχείριση του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ και την πληροφόρηση των πολιτών». Ο κ.Σαββίδης μίλησε για τη Σημασία και τα Στάδια Εφαρμογής του Ολοκληρωμένου Συστήματος Τηλεματικής κάνοντας λόγω για τις δυο καινοτομίες του ΟΑΣΘ: ηχητική αναγγελία των στάσεων σε όλα τα λεωφορεία και έξυπνο λεωφορείο που διευκολύνουν τον επιβάτη.
Αναφέρθηκε στους στόχους του Οργανισμού μέσω της χρήσης της Τηλεματικής όπως είναι μεταξύ άλλων ο εκσυγχρονισμός λειτουργίας, η πληροφόρηση επιβατών, η βελτίωση παρεχόμενων υπηρεσιών, η αύξηση του ποσοστού χρήσης των Μ.Μ.Μ. η προσαρμογή στις ανάγκες των Α.με.Α. και εμποδιζόμενων ατόμων, η αύξηση εσόδων, η καλύτερη αξιοποίηση του διαθέσιμου χρόνου, η εξάλειψη αβεβαιότητας στις μετακινήσεις, η μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα Μ.Μ.Μ. η βελτίωση εργασιακών συνθηκών. Μίλησε επίσης για το σύστημα εντοπισμού και διαχείρισης κυκλοφορίας οχημάτων.
ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ
Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Μετακινουμένων (ΚΕΜ) του Δήμου Καλαμαριάς είναι το πρώτο αντίστοιχο Κέντρο στην Ελλάδα και λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2008 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου «Μobi - ΝΕΤ» από τη Διαδημοτική Αναπτυξιακή Εταιρία ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. - Περιφερειακό Κέντρο Κεντρικής Μακεδονίας.
Το έργο «Mobi - ΝΕΤ» στοχεύει στην ανάπτυξη ενός διεθνούς δικτύου ανταλλαγής πληροφοριών με θέμα τη Βιώσιμη Κινητικότητα στις Μεταφορές καθώς και στη δημιουργία προσβάσιμων σημείων πληροφόρησης (Info Points), όπου οι πολίτες θα ενημερώνονται για εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης αντί του ιδιωτικού ΙΧ και θα ενθαρρύνονται προς αυτήν την κατεύθυνση.
Η δημιουργία του ΚΕΜ συγχρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε. μέσω του προγράμματος «Έξυπνη Ενέργεια για την Ευρώπη», από το Δήμο Καλαμαριάς και του Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ενώ η ανάπτυξη και η φιλοξενία των ηλεκτρονικών υπηρεσιών στις οποίες βασίζεται το πληροφοριακό σύστημα του ΚΕΜ εκτελείται από το ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕ.

Κυκλοφόρησαν 6 νέα βιβλία με C D της πετυχημένης σειράς Μιούζικαλ για παιδιά

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΤο 2ο μέρος της σειράς Μιούζικαλ για παιδιά περιλαμβάνει θέματα για το περιβάλλον, τη διαφορετικότητα και την Ελληνική μυθολογία για την οργάνωση πρωτότυπων καλοκαιρινών παραστάσεων! Το ταξίδι του Φρύνη του Δελφίνι - Μιούζικαλ για παιδιά Νο 7 Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη Μουσική: Μάρω Θεοδωράκη Ετος:18 Μαρτίου 2009 Σχήμα:14x21 Σελίδες:48
Εξώφυλλο:ΜαλακόISBN:978-960-6864-05-6 Σίσσυ το τζιτζίκι που τραγουδούσε την αγάπη - Μιούζικαλ για παιδιά Νο 8 Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη Μουσική: Μάρω Θεοδωράκη
Έτος:18 Μαρτίου 2009 Σχήμα:14x21 Σελίδες:48
Εξώφυλλο:Μαλακό ISBN:978-960-6864-06-3 Ένα καράβι γεμάτο όνειρα - Μιούζικαλ για παιδιά Νο 9 Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη Μουσική: Μάρω Θεοδωράκη
Έτος:18 Μαρτίου 2009 Σχήμα:14x21 Σελίδες:40
Εξώφυλλο:Μαλακό ISBN:978-960-6864-07-0Η γοργόνα και το μαγικό κοχύλι - Μιούζικαλ για παιδιά Νο 10 Συγγραφέας: Μαριλένα Καββαδά Μουσική: Νίκος Παπαδογιώργος
Έτος:18 Μαρτίου 2009 Σχήμα:14x21 Σελίδες:48
Εξώφυλλο:Μαλακό ISBN:978-960-6864-08-7 Στο βασίλειο του Ποσειδώνα - Μιούζικαλ για παιδιά Νο 11 Συγγραφέας: Μαριλένα Καββαδά Μουσική: Νίκος Παπαδογιώργος
Ετος:18 Μαρτίου 2009 Σχήμα:14x21 Σελίδες:56
Εξώφυλλο:Μαλακό ISBN:978-960-6864-09-4
Μια αλεπού καλλονή - Μιούζικαλ για παιδιά Νο 12 Συγγραφέας: Σγουρή Γεωργιάδη Μουσική: Αναστασία Γεωργάκη
Έτος 18:Μαρτίου 2009 Σχήμα:14x21 Σελίδες:56
Εξώφυλλο:Μαλακό ISBN:978-960-6864-10-0
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Ζωοδόχου Πηγής 2-4
106 79 Αθήνα Τηλ: 210 38 08 445

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

"ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ" ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ "ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ"
Η έννοια της αγάπης στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη είναι το θέμα των δύο συναυλιών που διοργανώνει η Ένωση Κυριών Δράμας "Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας" με την Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης" στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 17 Μαρτίου και την Τέταρτη 18 Μαρτίου 2009.
Η αγάπη σε όλες τις εκφάνσεις της: ο έρωτας, η αγάπη της μάνας, η αδελφική αγάπη, η αγάπη-φιλία, η αγάπη ως ο Πυρήνας γύρω απ’ τον οποίο περιστρέφεται όλη η ζωή μας, ένας Κύκλος στο κέντρο της Σκηνής, μέσα στον οποίο εξελίσσεται και ολοκληρώνεται όλη η παράσταση.
Η Νατάσα Θεοδωρίδου και η Ηρώ συναντούν την Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης και -κάτω από την σκηνοθετική επιμέλεια της Μαργαρίτας Θεοδωράκη- διατρέχουν μαζί όλο το έργο του Θεοδωράκη με Κέντρο την έννοια της Αγάπης σε όλες της τις εκφάνσεις σ’ ένα συνεχή διάλογο με την οθόνη που μας θυμίζει τις απάνθρωπες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλείται σήμερα η Αγάπη σ’ όλο τον κόσμο να παλέψει και να επιβιώσει.
Βρίσκουν το μυστικό νήμα που ενώνει αποσπάσματα από έργα λαϊκά, όπως ο Επιτάφιος, Το Τραγούδι του νεκρού αδελφού, το Αρχιπέλαγος, οι Λιποτάκτες και το Ραντάρ, έργα λυρικά, όπως οι Μικρές Κυκλάδες, οι Μπαλάντες και το Mauthausen, ορατόρια όπως η Κατάσταση Πολιορκίας, έργα συμφωνικά όπως το Adagio, μπαλέτα όπως ο Ζορμπάς.
Το μυστικό νήμα που είναι η ιδία η Αγάπη και που μας οδηγεί από τον θρήνο της Μάνας του Επιτάφιου ως το ερωτικό τραγούδι της Φαίδρας.
Από τον Οδυσσέα Ελύτη, τον Γιάννη Ρίτσο, μέχρι τον Ιάκωβο Καμπανέλλη και τον Μανόλη Αναγνωστάκη από τον Νίκο Γκάτσο μέχρι τον Μάνο Ελευθερίου και από τον Κώστα Βίρβο μέχρι τoν Κώστα Τριπολίτη.
Η παράσταση διαρκεί 1:45 ώρες.
Τιμές Εισιτηρίων: 60€, 50€, 40€, 20€ & 12€ (φοιτητικό),
Ώρα έναρξης των παραστάσεων 21:00
Εισιτήρια πωλούνται:
στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου & Παραλία) και στο εκδοτήριο του Μεγάρου Μουσικής στην πλατεία Αριστοτέλους. Τηλ.: 2310895938

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Γραφείο Τύπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2056 Ώρα:09:15 Αθήνα:17/03/2009 Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 02:47 σήμερα, σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην πλατεία Κουνουπιδιανών του Δήμου Ακρωτηρίου, στο Νομό Χανίων.
Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές στον εξοπλισμό της τράπεζας.
Στην κατάσβεση συμμετείχαν έξι πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δύο οχήματα. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 03:44 σήμερα, σε καφέ - μπάρ, στην οδό Λομβάρδου 32, στη Ζάκυνθο, προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές στην επιχείρηση.
Στο συμβάν έλαβαν μέρος τέσσερις πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δύο οχήματα. Για τα ανωτέρω περιστατικά διενεργείται προανάκριση από τα αρμόδια Ανακριτικά Τμήματα.
Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6, http://www.fireservice.gr - e-mail: mail@fireservice.gr

Μας κοροϊδεύετε με ψεύτικα στοιχεία!

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΑπογραφή για τα «μαγειρέματα» Ευρωπαϊκή Ένωση: Η Ελλάδα κρύβει την αλήθεια για έλλειμμα, χρέος ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ειρήνη Χρυσολωρά
Εντελώς αναξιόπιστα θεωρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση τα στοιχεία που παρουσιάζει η Ελλάδα για το δημοσιονομικό της έλλειμμα, το οποίο εκτιμάται από τις κοινοτικές υπηρεσίες ότι είναι στην πραγματικότητα πολύ υψηλότερο.
Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεωρούν ότι η Ελλάδα επιδίδεται τα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια σ΄ ένα άνευ προηγουμένου παιχνίδι όχι απλώς «δημιουργικής λογιστικής», αλλά απόκρυψης και παρουσίασης ψευδών στοιχείων, με σκοπό να παραπλανήσει τις κοινοτικές υπηρεσίες και να εμφανίσει μικρότερο έλλειμμα.
Υψηλόβαθμη πηγή σχολίαζε ότι η απόπειρα εξαπάτησης είναι τόσο οφθαλμοφανής ώστε «αγγίζει τα όρια του γελοίου».

Η «άσπρη λέξη» της ημέρας - απογοήτευση

Aπογοήτευση.Ουσιαστικό γένους θηλυκού.
Η απογοήτευση δηλώνει το δυσάρεστο συναίσθημα που νιώθει κάποιος όταν δεν πραγματοποιείται αυτό που επιθυμούσε:
Απογοήτευση από τις παγκόσμιες και ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις για το κλίμα.
Σύμφωνα με το Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής το ρήμα απογοητεύω, από το οποίο προέρχεται η απογοήτευση, χρησιμοποιήθηκε για να αποδώσει το γαλλικό desenchanter. Αποτελεί «μεταφραστικό δάνειο».
Στην ίδια οικογένεια ανήκει το επίθετο απογοητευτικός.
Θέμα της εβδομάδας: Συναισθήματα
Δείτε όλο το αρχείο λέξεων αλλά και άλλα ενδιαφέροντα θέματα στη διεύθυνση www.asprilexi.com

Δύο προγράμματα εκταφών στην Κύπρο

ΑΠΟ ΤΟ infognomonpolitics ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
O αριθμός των Ελληνοκυπρίων και Ελλαδιτών αγνοουμένων του καταλόγου των 1493 υποθέσεων που κατατέθηκαν στη ΔΕΑ και των οποίων η τύχη παραμένει αδιευκρίνιστη, είναι 1390.
Τους τελευταίους μήνες γίνονται πάρα πολλές προσπάθειες από τη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων με σκοπό τον εντοπισμό αγνοουμένων και πεσόντων στις ελεύθερες και κατεχόμενες περιοχές.
Το τελευταίο διάστημα οι ενέργειες έχουν επικεντρωθεί σε τρία σημεία στακατεχόμενα.Δηλαδή: στους Βοτανικούς Κήπους στην Κερύνεια, στην Αμμόχωστο και στη Μεσαορία (περιοχή Άσσιας).
Ακόμα, στις ελεύθερες περιοχές, εκταφές έγιναν στο Πετροφάνη και στο έδαφος Μαθιάτη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS
"ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ" Η εφημερίδα "Παρατηρητής της Θράκης" και οι εκδόσεις "Μαλλιάρης - Παιδεία" σας προσκαλούν την Τρίτη 17 Μαρτίου 2009 και ώρα 8.30 μ.μ., στην παρουσίαση του 12ατομου έργου"ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ"των εκδόσεων ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ - ΠΑΙΔΕΙΑ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κοινοτικό Κατάστημα Θρυλορίου.
ΟΜΙΛΗΤΗΣ: Στάθης Πελαγίδης, καθηγητής Α.Π.Θ. - συγγραφέας ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΓΑΜΟΥ του Γιάννη Δελόγλου
Η πληρότητα του τεράστιου χώρου του Lindenbachhalle στο Weilimdorf της Στουττγάρδης, η ζωντάνια και ο ενθουσιασμός του κοινού, κυρίως της νεολαίας, είναι μαρτυρίες της μεγάλης επιτυχίας της εκδήλωσης αναπαράστασης παραδοσιακού γάμου στον Πόντο που διοργάνωσε ο σύλλογος «Ποντιακή Εστία» Στουττγάρδης με την συνεργασία των ποντιακών συλλόγων της Βάρδης Βυτεμβέργης.
Την γιορτή της αγάπης – όπως πολλοί χαρακτήρισαν – τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Στουττγάρδη κ. Δημήτρης Ξενιτέλλης, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης κ. Δήμητρα Παπαδοπούλου – Schickl, το μέλος του δις. της ΟΣΕΠΕ κ. Ανέστης Οσιπίδης, ο ευπατρίδης χορηγός κ. Αμανάτης Ταγκαλίδης, ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Μποζαντζής, ο εκδότης – δημοσιογράφος κ. Δημήτριος Αμπατζής, ο επισκέπτης από την Ελλάδα πρώην Σχολικός Σύμβουλος κ. Χάρης Πανικίδης που κατά το παρελθόν όταν υπηρέτησε στη Γερμανία άφησε, πέρα από τα καθήκοντά του, σημαντικό κοινωνικό και πολιτιστικό έργο που εκτιμήθηκε και αξιολογήθηκε από τους φορείς των Ελλήνων, εκπρόσωποι Ποντιακών συλλόγων και διαφόρων φορέων.Στην εκφώνηση αυτής της πολιτιστικής βραδιάς ακούστηκαν παραινέσεις για ταξίδι στον Πόντο μέσα από ένα όνειρο που κατέληγε «Γι’ αυτό ας τραβήξουμε από τον πάτο την παρηγοριά της ψυχής και ας ξεκρεμάσουμε το μυαλό από τη θέση του για να κλείσουμε στα αμπάρια της καρδιάς μας αυτό το όνειρο.»Φανερά ικανοποιημένος από την επιτυχία της εκδήλωσης ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Δημ. Οξιζίδης αφού ευχαρίστησε τους όμορους συλλόγους για την συνεργασία τους τόνισε ότι στόχος και σκοπός της Ποντιακής Εστίας είναι η δημιουργία τέτοιων συνδιοργανώσεων που πρόβαλαν ήθη και έθιμα με γέφυρα την ενότητα. Η Πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ κ. Δήμητρα Παπαδοπούλου και «άνθρωπος» του συλλόγου στον οποίο διετέλεσε πρόεδρος στις αρχές της δεκαετίας του 90 εξέφρασε την χαρά και τον ενθουσιασμό της τόσο για την ενότητα του χώρου στον οποίο προΐσταται όσο για τον τρόπο λειτουργίας τους παρουσιάζοντας έθιμα που χρειάζονται και πολύ δουλειά αλλά και πολύ χρόνο. Ο Γ. Πρόξενος κ. Δ. Ξενιτέλλης ομολόγησε ότι πρώτη φορά στην διαδρομή της διπλωματικής τους σταδιοδρομίας γνώρισε τέτοιους τρόπους πρόσκλησης για ένα γάμο με έθιμα που πρέπει να στηρίξουμε και να διαδόσουμε.Την άψογη συνεργασία του συλλόγου με το κέντρο νεότητας Στουττγάρδης τόνισε ο διευθυντής του κ. Reiner Neuchamer που συγκινήθηκε από όσα είδε και έζησε τόσο στην εν λόγω εκδήλωση όσο και σε άλλες. Η πρώτη έκπληξη στο κοινό ήταν η εμφάνιση της ανερχόμενης Ποντιοπούλας Καλλιτέχνιδας Μαρίνας Σαμψωνίδου στο μονόπρακτο «η γκεβετζού» ή «η πολυλογού». Η απόδοσή της, ο τρόπος και η έκφραση αλλά και η καθαρή ποντιακή προφορά της ήταν στοιχεία που τη βοήθησαν για μια καλή καριέρα στο χώρο του Ποντιακού Θεάτρου. Την ομορφιά της βραδιάς παρουσίασε η κ. Ελένη Σιδηροπούλου που γνωρίζει τα ήθη και έθιμα των Ποντίων και ασχολήθηκε κατά το παρελθόν με την ιστορία και την παράδοση. Τόνισε ότι η παράδοση είναι το αστείρευτο ποτάμι, που ξεκινά από τις οροσειρές των περασμένων γενεών, και ακολουθώντας τη ζωή του χρόνου φτάνει στ σήμερα για να δροσίσει τους οδοιπόρους του μέλλοντος.Οι πρόγονοί μας δίδαξαν και διέδωσαν πολιτισμό αλλά, σφαγιάστηκαν, διώχτηκαν, ξεριζώθηκαν, έκαναν τις κοινωνίες τους να ευημερήσουν, αλλά αντιμετώπισαν την καταστροφή. Είναι σημαντικό λοιπόν εμείς οι νεότερες γενιές να αναλογιζόμαστε το χρέος που μας βαραίνει κάθε μέρα, γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την ιστορία μας, γιατί η ιστορία φωτίζει και διδάσκει, αυτή είναι η γνώση του παρελθόντος και στοχεύει στην κατανόηση του παρόντος, με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία του μέλλοντος. Είναι καιρός να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στη μνήμη. Η αίθουσα γέμισε από μουσικά ακούσματα από τον δεξιοτέχνη λυράρη Σάββα Λαζαρίδη και το έθιμο του γάμου ξεκινούσε να μαγεύει το έκπληκτο πλήθος που αγκάλιασε με ζεστές ματιές όλη τη φορά του εθίμου. Ζούσαν όλοι μαζί τις γοητευτικές συνήθειες του Πόντου και χόρευαν οι καρδιές τους στους ρυθμούς του νεαρού λυράρη Κυριάκου Οξιζίδη και του νταουλτζή Χρήστου Πασχαλίδη.Και στο μυστήριο ο ιερέας Κώστας Σιδηρόπουλος αφού ευλόγησε τα στέφανα στην συνέχεια έκανε και το ζευγάρωμα των νεόνυμφων. Μια νέα έκπληξη που περίμενε τον κόσμο ήταν ο νυν Πρόεδρος Δ. Οξιζίδης με τον πρώην πρόεδρο Παναγιώτη Κωνσταντινίδη και ύστερα από επιθυμία των μελών του συλλόγου να τιμηθεί και πάλι η κ. Δήμητρα Παπαδοπούλου Πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ, την τίμησαν με αναμνηστική πλακέτα, λουλούδια και πολλές ευχές. Η κ. Παπαδοπούλου που μεγάλωσε με τα παραμύθια της γιαγιάς στην Λεκάνη Καβάλας αργότερα κατάλαβε πώς όλα αυτά ήταν το μεγάλο δράμα του ξεριζωμού τους από τον Πόντο. Μεγάλωσε με βιώματα δικών της ανθρώπων από την προσφυγιά που έγιναν μάθημα ζωής για την ίδια που στη συνέχεια μετέδωσε στις δυο της κόρες, την Σουλτάνα και την Μελανία – Καλλιόπη. Παιδί προσφύγων δεν την άφησαν αδιάφορη τα κοινά.Με τις γυμνασιακές της σπουδές στην Καβάλα κατέληξε στο Πανεπιστήμιο του Freiburg όπου γνώρισε τον σύζυγό της Bernhard. Τελείωσε την σχολή καλών τεχνών και εργάστηκε ως σχεδιάστρια στην φημισμένη εταιρία Zeiss. Ασχολήθηκε με τα κοινά σε πολλούς χώρους και από διάφορες θέσεις αλλά ο χώρος που την σκλάβωσε ήταν οι ρίζες της, τις οποίες υπηρετεί μέχρι σήμερα από το 1986. Στην Ομοσπονδία Ποντίων είναι συνεχώς από το 1992 και τώρα Πρόεδρος της, αφού πέρασε από διάφορες θέσεις. Πέρα από την τιμητική διάκριση ομάδα πέντε Ποντιόπουλων χόρεψε προς τιμή της τον Πυρίχειο χορό του Πόντου και στην συνέχεια νεαροί λυράρηδες νταουλτσήδες και τραγουδιστές ψυχαγώγησαν το Κοινό που έζησε μοναδικές στιγμές. Πρώτο παγκόσμιο συνέδριο για τη γενοκτονία Γενοκτονία: Το μέλλον της πρόληψης.
Το 1ο παγκόσμιο συνέδριο σχετικά με τη γενοκτονία από το διεθνές δίκτυο των μελετητών γενοκτονίας (International Network of Genocide Scholars -INoGS) στο κέντρο μελέτης της γενοκτονίας και της μαζικής βίας του πανεπιστήμιο του Σέφιλντ του Ηνωμένου Βασιλείου.
Τρεις εισηγήσεις για τη γενοκτονία στον Πόντο.
Τον Δεκέμβριο του 2008 ο πλανήτης τίμησε την επέτειο συμπλήρωσης 60 ετών από την υπογραφή της «Συνθήκης σχετικά με την πρόληψη και την τιμωρία του εγκλήματος της γενοκτονίας» του ΟΗΕ.
Οι πολιτικοί σε όλο τον κόσμο εγκωμίασαν τα... επιτεύγματά της Συνθήκης και την πρόοδο που έγινε με την μέχρι τώρα πάλη ενάντια στη γενοκτονία.
Και είναι έτσι, αφού τα επιτεύγματα είναι πολλά, κυρίως στον τομέα της τιμωρίας και στην κινητοποίηση της κοινής γνώμης.
Η γενοκτονία ως έγκλημα είναι τώρα επίσης μέρος της δημόσιας συνείδησης (τουλάχιστον στα περισσότερα μέρη του κόσμου), ενώ οι Μη κυβερνητικές οργανώσεις κάνουν ιδιαίτερη προσπάθεια ενάντια μαζική βία.
Η πρόληψη, εντούτοις έχει αποτύχει, το Νταρφούρ, το Τσαντ, το Κογκό, η Ζιμπάπουε, είναι ορισμένα παραδείγματα.
Σχεδόν σε όλον τον πλανήτη οι άνθρωποι διώκονται, αποβάλλονται ή σκοτώνονται λόγω της φυλής, της θρησκείας, του φύλου ή της πολιτικής τους ένταξης.
Η συλλογική βία, είτε οργανωμένη από τα κράτη είτε από το παρακράτος υφίσταται και παρά τη ρητορική η διεθνής κοινότητα κλείνει τα μάτια της ή δεν πράττει τίποτα.Προκειμένου να εξεταστούν αυτές οι παράμετροι της γενοκτονίας το διεθνές δίκτυο των μελετητών γενοκτονίας (INoGS - www.inogs.com) μαζί με το κέντρο για τη μελέτη της γενοκτονίας και της μαζικής βίας του πανεπιστημίου του Σέφιλντ στο Ηνωμένο Βασίλειο (www.genocidecentre.dept.shef.ac.uk) πραγματοποίησαν το 1ο Παγκόσμιο συνέδριο σχετικά με τη γενοκτονία, με τον τίτλο «Γενοκτονία: Το Μέλλον της πρόληψης».
Τα θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που περιελάμβανε το Συνέδριο ήταν τα εξής:- Πρόληψη.- Διεθνές δίκαιο και γενοκτονία.- Εκπαίδευση και πρόληψη γενοκτονίας.- Ολοκαύτωμα.- Γενοκτονία στην τέχνη, τη λογοτεχνία και την ταινία.- Αποικιακή μαζική βία.- Πολιτιστική γενοκτονία και εθνοκτονία.- Συμφιλίωση, αποκατάσταση και αναγνώριση.- Άρνηση γενοκτονίας.
Πολιτική της συγγνώμης.- Μορφές πολιτικής ενθύμησης και μνήμης.- Αλλαγή κλίματος και μαζική βία. Κοινωνική προέλευση της μαζικής βίας.- Γενοκτονία και η διεθνής τάξη.- Ανθρωπιστικές επεμβάσεις: πιθανότητες και προβλήματα.- Γένος και βία.- Η οθωμανική πολιτική ενάντια στους πληθυσμούς.- Μαζική βία στη Σοβιετική Ένωση.- Από την Ινδονησία στην Καμπότζη: γενοκτονίες στον ψυχρό πόλεμο.- Από τη Μπιάφρα στο Νταρφούρ: μαζική βία στη μετά την ανεξαρτησία Αφρική.
Στο 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο παρουσιάστηκαν τρεις εισηγήσεις για τη γενοκτονία στον Πόντο από τους Αλεξάνδρο Καστρινάκη, Ευριππίδη Γεωργανόπουλο, Ginerva Roli και Φάνη Μαλκίδη.
Πηγή: Greek American News Agency

ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΕΚΙ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑΠαιδικό Στέκι
Κάθε Σάββατο, στις 11:30 π.µ. στον ειδικά διαµορφωµένο χώρο,τα παιδιά αποκτούν το δικό τους στέκι.
Παρακολουθούν και συµµετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράµµατα µε θέµατα όπως η διατροφή, το περιβάλλον, η ενδυµασία, η ελιά, το αµπέλι, η τέχνη, τα παραµύθια κ.ά.
Είσοδος ∆ωρεάν!
Μάρτιος 2009
21 Μαρτίου 2009
«Σώσε το νερό»
Από πού έρχεται το νερό που πίνουμε;
Γιατί πρέπει να κάνουμε οικονομία;
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νερού, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για να γνωρίσουμε πώς θα το διαχειριστούμε.
28 Μαρτίου 2009
«Όλοι ίδιοι αλλά και διαφορετικοί»
Τι είναι αυτό που μας ενώνει αλλά και μας διαφοροποιεί από όλους τους άλλους;
Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις ομοιότητες και τις διαφορές των ανθρώπωνκαι για την αξία της διαφορετικότητας.
Απρίλιος 2009
4 Απριλίου 2009
«Το αγαπημένο μου βιβλίο»
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, ελάτε να διαβάσουμε παραμύθια και να εικονογραφήσουμε το δικό μας βιβλίο.
11 Απριλίου 2009
«Λαζαράκια»
Ελάτε να γνωρίσουμε ήθη και έθιμα του Πάσχα που χάνονται μέσα στον χρόνο... δημιουργώντας πασχαλινές κατασκευές.
Έκθεση και Πώληση Χονδρικής: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ
Λάμπρου Κατσώνη 271 και Γ . Παπανδρέου, Άγιοι Ανάργυροι,
Τ .Κ . 13562
Τηλ .: 210 2693800-4 - Fax Γραμματείας: 210 2693806, Fax Λογιστηρίου: 210 2693807
Κεντρικό Κατάστημα: ΑΓΚΥΡΑ-ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ
Σόλωνος 124 - Αθήνα,
T .K . 10681
Τηλ .: 210 3837667, 210 3837540, Fax: 210 3837066
Aντιπρόσωπος Β. Ελλάδας:
EYPΩΠAΪKO ΠPAKTOPEIO ΔIANOMHΣ ΠEPIOΔIKOY TYΠOY Α .Β .Ε .Ε .
3 .5 χλμ . Συμμαχικής Οδού Ωραιοκάστρου Διαβατών
• Τ .θ . 7 •
Θεσσαλονίκη 57013
Τηλ .: 2310 694200, 2310 694261, Fax: 2310 694131

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΝΩΣΕΩΝ/FOCUS ON
Ανθρώπινο Σώμα
Κωδικός 29602 ISBN 978-960-422-738-9 Σχήμα 20x20 Εξώφυλλο Μαλακό
Σελίδες 72 Ηλικία από 10 ετών Πρώτη έκδοση 2009 Τιμή: €8,50
Πώς λειτουργούν τα μάτια;
Γιατί έχουμε τα νεύρα;
Γιατί χασμουριούνται οι άνθρωποι;
Πόσα κόκαλα υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα;
Μέσα από σύντομες πληροφορίες, εικονογραφήσεις και διαγράμματα, αυτό τοσυναρπαστικό βιβλίο των 64 σελίδων δίνει απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις πουθέλατε να κάνετε για το ανθρώπινο σώμα - κι ακόμη περισσότερες!
Καμιά ερώτηση δεν είναι πολύ δύσκολη, καμιά απάντηση αρκετά δύσκολη για ναεξηγηθεί.
Δεινόσαυροι
Κωδικός 29601 ISBN 978-960-422-729-7 Σχήμα 20x20 Εξώφυλλο Mαλακό
Σελίδες 72 Ηλικία από 10 ετών Πρώτη έκδοση 2009 Τιμή: €8,50
Πού έζησαν οι δεινόσαυροι;
Πώς κυνηγούσαν;
Πώς αφανίστηκαν αυτά τα εντυπωσιακά πλάσματα;
Μέσα από σύντομες πληροφορίες, εικονογραφήσεις και διαγράμματα, αυτό το συναρπαστικό βιβλίο των 64 σελίδων δίνει απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις που θέλατε να κάνετε για τους δεινόσαυρους - κι ακόμη περισσότερες!
Καμιά ερώτηση δεν είναι πολύ δύσκολη, καμιά απάντηση αρκετά δύσκολη για να εξηγηθεί.
ΕΦΗΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΣΕΙΡΑ: ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ
Το ποτό, τα ναρκωτικά και το σώμα σου
Polly Goodman
Κωδικός 27401 ISBN 978-960-422-713-6 Σχήμα 22,5x27,5 Εξώφυλλο Σκληρό
Σελίδες 56 Μεταφραστής Αγγελική Χαρίσκου Ηλικία από 12 ετών
Πρώτη έκδοση 12/2008 Τιμή: €12,50
• Γιατί παίρνουν οι άνθρωποι ναρκωτικά;
• Πώς επηρεάζει το αλκοόλ το σώμα σου;
• Γιατί ορισμένα φάρμακα είναι επικίνδυνα; Βρες τις απαντήσεις σ' αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα σχετικά με το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και τον τρόπο που επηρεάζουν το σώμα σου. Με πολλούς πίνακες δεδομένων,διαγράμματα, χρήσιμες συμβουλές και πλούσιο έγχρωμο φωτογραφικό υλικό, αυτό το βιβλίο σε βοηθά να κατανοήσεις την αξία ενός υγιούς σώματος.
Η άσκηση και το σώμα σου
Polly Goodman Κωδικός 27402ISBN 978-960-422-712-9 Σχήμα 22,5x27,5
Εξώφυλλο Σκληρό Σελίδες 56 Μεταφραστής Αγγελική Χαρίσκου
Ηλικία από 12 ετών Πρώτη έκδοση 12/2008 Τιμή: €12,50
• Γιατί πρέπει να αθλείσαι;
• Πώς επηρεάζει η άσκηση τη ζωή σου;
• Ποιο άθλημα σου ταιριάζει;Βρες τις απαντήσεις σ' αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα σχετικά με την άσκηση και τον τρόπο που επηρεάζει το σώμα σου. Με ενδιαφέροντες πίνακες δεδομένων,διαγράμματα, χρήσιμες συμβουλές και πλούσιο έγχρωμο φωτογραφικό υλικό, αυτό το βιβλίο σε βοηθά να κατανοήσεις την αξία ενός υγιούς σώματος.
Η διατροφή και το σώμα σου
Alison Cooper Κωδικός 27403 ISBN 978-960-422-714-3 Σχήμα 22,5x27,5
Εξώφυλλο Σκληρό Σελίδες 56 Μεταφραστής Αγγελική Χαρίσκου
Ηλικία από 12 ετών Πρώτη έκδοση 12/2008 Τιμή: €12,50
• Τι είναι η ισορροπημένη διατροφή;
• Πώς μπορείς να ελέγξεις το βάρος σου;
• Προκαλεί στίγματα η σοκολάτα;Βρες τις απαντήσεις σ' αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα σχετικά με τη διατροφή σουκαι τον τρόπο που επηρεάζει το σώμα σου.
Με ενδιαφέροντες πίνακες δεδομένων,διαγράμματα, χρήσιμες συμβουλές και πλούσιο έγχρωμο φωτογραφικό υλικό, αυτό το βιβλίο σε βοηθά να κατανοήσεις την αξία ενός υγιούς σώματος.
Η εφηβεία και το σώμα σου
Alison Cooper Κωδικός 27404 ISBN 978-960-422-715-0 Σχήμα 22,5x27,5
Εξώφυλλο Σκληρό Σελίδες 56 Μεταφραστής Αγγελική Χαρίσκου
Ηλικία από 12 ετών Πρώτη έκδοση 2008 Τιμή: €12,50
• Πώς αλλάζει το σώμα σου κατά την εφηβεία;
• Επηρεάζει η εφηβεία τα συναισθήματά σου;
• Υπάρχει «σωστή» ώρα για να αρχίσεις σεξουαλικές σχέσεις;
Βρες τις απαντήσεις σ' αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα σχετικά με την εφηβεία καιτον τρόπο που επηρεάζει το σώμα σου.
Με ενδιαφέροντες πίνακες δεδομένων,διαγράμματα, χρήσιμες συμβουλές και πλούσιο έγχρωμο φωτογραφικό υλικό, αυτό τοβιβλίο σε βοηθά να κατανοήσεις την αξία ενός υγιούς σώματος.
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΕΙΡΑ: ΣΠΕΙΡΑ
Αν είχα κάνει μια ευχή
Βακάλη-Συρογιαννοπούλου Φιλομήλα Κωδικός 27154
ISBN 978-960-422-716-7 Σχήμα 13x20.5 Εξώφυλλο Μαλακό με αυτιά Σελίδες 120 Εικονογράφος Φιλομήλα Βακάλη-Συρογιαννοπούλου Ηλικία από 12 ετών
Ιστορίες από την καθημερινότητά μας γραμμένες με χιούμορ και ευαισθησία.
Οιχαρακτήρες των ηρώων αναδεικνύο­νται από τον τρόπο που αντιδρούν στα διάφοραγεγονότα.
Στις παροχές της ζωής, αλλά και στις στερήσεις.
Η ζωή είναι επιθυμία για αγάπη, για γνώση, για δημιουργία.
Επιθυμία για την ίδια τη ζωή.
Πώς κινούνται για την εκπλήρωσή της;
Πώς νιώθουν με το πλήρωμα και, κυρίως, με το ανεκπλήρωτο; «Ο Γιώργος, καθηλωμένος στο καρότσι, μιλούσε πολλή ώρα.
Δεν τον παρακολουθούσε.
Ονους της ξέφευγε διαρκώς στα δικά της. Στ' αυτιά της έφτανε μόνο ο ήρεμος τόνος της φωνής του.
Και της έλειψε την ώρα που σταμάτησε.
Τότε γύρισε και τον είδε. Είχε καρφώσει το βλέμμα του στοχαστικά πέρα, μακριά στο πυρακτωμένο κομμάτι του ουρανού, την ώρα τη στερνή της μέρας.
Τα χείλη του σάλεψαν.
- Όμορφη που είναι η ζωή, θεέ μου... τον άκουσε να ψιθυρίζει.Τα λόγια του τη συγκλόνισαν. Ξεκομμένος από οικογένεια, δίχως ταίρι, αδικημένος από τη φύση, πού έβρισκε την ομορφιά; Τόλμησε να τον κοιτάξει κατάματα.
Είδε το πρόσωπό του γαλήνιο και γλυκό, ωραίο σαν τον ήλιο στο γέρμα του.
Τι μεγαλείο!
Το αδικημένο κορμί είχε χαθεί. Πήρε διαστάσεις γίγαντα. Μαζί είχε χαθεί και το δικό της πείσμα...»
Όταν υπάρχει μια Ελένη...
Δελώνης Αντώνης Κωδικός 27106 Βάρος 280,00 kg ISBN 960-234-289-7
Σχήμα 13x20 Εξώφυλλο Μαλακό Σελίδες 208 Ηλικία από 12 ετώνΤιμή: €8,50
Ένα μυθιστόρημα γεμάτο τρυφερή νεανική αγάπη, διακριτικότητα κι ευγένεια.
Οι νεανικές ανησυχίες, οι έντοινοι προβληματισμοί των νέων, μια ανατρεπτική, νεανική ματιά για τα προβλήματα της Εκπαίδευσης, σήμερα, δημιουργούν το φόντο για να αναπτυχθεί ένας έρωτας - ακριβώς όπως ονειρεύονται, όλες τις εποχές, οι νέοι...
Η εξομολόγηση
Δελώνης Αντώνης Κωδικός 27110 ISBN 960-234-355-9 Σχήμα 13x20
Εξώφυλλο Μαλακό Σελίδες 128 Ηλικία από 12 ετών Τιμή: €6,50
Ο Παύλος, στις τελευταίες τάξεις του λυκείου, μπλεγμένος στον σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών, έχει να διαλέξει ανάμεσα στον θάνατο και στις λίγες πιθανότητες να ζήσει!...
Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα για μια γενιά παιδιών που παγιδεύονται και μπαίνουν στο τούνελ χωρίς επιστροφή.
Έκθεση και Πώληση Χονδρικής ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ
Λάμπρου Κατσώνη 271 και Γ . Παπανδρέου, Άγιοι Ανάργυροι,
Τ .Κ . 13562
Τηλ .: 210 2693800-4 - Fax Γραμματείας: 210 2693806, Fax Λογιστηρίου: 210 2693807
Κεντρικό Κατάστημα ΑΓΚΥΡΑ-ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ Σόλωνος 124 - Αθήνα,
T .K . 10681
Τηλ .: 210 3837667, 210 3837540, Fax: 210 3837066
Aντιπρόσωπος Β. Ελλάδας
EYPΩΠAΪKO ΠPAKTOPEIO ΔIANOMHΣ ΠEPIOΔIKOY TYΠOY Α .Β .Ε.Ε
3 .5 χλμ . Συμμαχικής Οδού Ωραιοκάστρου Διαβατών
• Τ .θ . 7 •
Θεσσαλονίκη 57013
Τηλ .: 2310 694200, 2310 694261, Fax: 2310 694131

Δεν μαζεύεται με τίποτα

ΑΠΟ ΤΟ http://panic-gr.blogspot.com/Οκ, η Έφη Θώδη μπορεί να βγάλει την χώρα από την οικονομική κρίση.
Οκ, μπορεί να είναι ιδανική για την θέση του πρωθυπουργού.
Οκ, μπορεί να πείθει τους αγρότες να αφήνουν τα μπλόκα.
Οκ, μπορεί να σαλαγάει πρόβατα παρέα με τον Ύψιστο (καλά ε, δεν έχει τον Θεό της)
Αλλά να παίζει με το δράμα χιλιάδων ανθρώπων όταν ισχυρίζεται ότι μπορεί να θερεπεύει τον καρκίνο αυτό δεν είναι καθόλου "οκ".
Αυτό πάει πολύ.
Κι αν οι τηλετσουτσούνες έχουν λίγο σεβασμό στον εαυτό τους, στην δουλειά τους και στους τηλεθεατές θα πρέπει να την βάλουν σε μαύρη λίστα.
Αλλιώς συνηγορούν στον εμπαιγμό.
Κι αν υποθέσουμε ότι η Θώδη το έχει χάσει και είναι για ζουρλομανδύα τότε εκείνοι που της δίνουν βήμα και έχουν σώας τας φρένας είναι πολύ χειρότεροι από εκείνη.