Σάββατο 24 Απριλίου 2010

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ: Αστροπάρτυ στην Παραλία, Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Στα πλαίσια του Παγκόσμιου Μήνα Αστρονομίας, ο Όμιλος διοργανώνει αστροπάρτυ, το Σάββατο 24 Απριλίου, στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, μπροστά από το Μακεδονία Παλλάς μετά τις 9 το βράδυ
O Όμιλος Φίλων Αστρονομίας επιλέχθηκε, μαζί με άλλους 99 αστρονομικούς συλλόγους και ιδρύματα της Ευρώπης, να φιλοξενήσει την επετειακή εικόνα για τα 20 χρόνια του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble. Η αποκάλυψή της στο κοινό και στον Τύπο θα γίνει κατά την διάρκεια του αστροπάρτυ του Σαββάτου 24 Απριλίου. ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Αλεξανδρείας 113, περιοχή Μαρτίου
τηλ 2310 423 133

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΙΑΒΑΖΩ

Για δέκατη τέταρτη χρονιά το περιοδικό Διαβάζω θα απονείμει τα ΛογοτεχνικάΒραβεία ΔΙΑΒΑΖΩ. Οι δύο κριτικές επιτροπές έδωσαν στη δημοσιότητα, στις 19Απριλίου 2010, σε συνέντευξη τύπου, τις μικρές λίστες των υποψήφιων βιβλίων για βράβευση ανά κατηγορία.
Mε χαρά σας ενημερώνουμε ότι δύο από τα βιβλία των εκδόσεων «ΑΓΚΥΡΑ», περιλαμβάνονται στις λίστες για τα λογοτεχνικά βραβεία του περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ.
Μικρές Λίστες υποψήφιων βιβλίων προς βράβευση
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
Ιεροπούλου Εύα (κείμενο), Μαρουλάκης Ιούλιος (εικονογράφηση),
Ο άλλοςμου εαυτός, εκδόσεις Άγκυρα
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ
Κοντολέων Μάνος, Ο χαρταετός της Σμύρνης, εκδόσεις Άγκυρα
Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει στις 10 Μαΐου 2010, στο Μουσείο Μπενάκη, στην οδό Πειραιώς 138, στις 7:00 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Μουσείου.
Μετά την τελετή απονομής, θα ακολουθήσει κοκτέιλ στο αίθριο του Μουσείου.
Στην τελετή απονομής έχουν κληθεί να παραστούν άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, εκπρόσωποι κοινωνικών, πολιτικών και πολιτιστικών φορέων και οργανισμών.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Έκθεση και Πώληση Χονδρικής ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ
Λάμπρου Κατσώνη 271 και Γ . Παπανδρέου, Άγιοι Ανάργυροι,
Τ .Κ . 13562
Τηλ .: 210 2693800-4 - Fax Γραμματείας: 210 2693806, Fax Λογιστηρίου: 210 2693807
Κεντρικό Κατάστημα ΑΓΚΥΡΑ-ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ
Σόλωνος 124 - Αθήνα, T .K . 10681Τηλ .: 210 3837667 210 3837667 , 210 3837540 210 3837540 , Fax: 210 3837066
Aντιπρόσωπος Β. Ελλάδας
EYPΩΠAΪKO ΠPAKTOPEIO ΔIANOMHΣ ΠEPIOΔIKOY TYΠOY Α .Β .Ε .Ε .
3 .5 χλμ . Συμμαχικής Οδού Ωραιοκάστρου Διαβατών
• Τ .θ . 7 • Θεσσαλονίκη 57013
Τηλ .: 2310 694200 2310 694200
2310 694261 2310 694261 , Fax: 2310 694131

ΓΙΑ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΖΗΤΗΜΑ [ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ]

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΚΟΒΟΣΤΗ

Απάντηση του ΥΕΘΑ κ. Ευ. Βενιζέλου στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κ.Ο. του ΛΑΟΣ

Διαβάστε ή Παρακολουθήστε την απάντηση του ΥΕΘΑ κ. Ευ. Βενιζέλου στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κ.Ο. του ΛΑΟΣ, εδώ: http://www.evenizelos.gr/speechesintervention/1714-laos

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Mark Mobius: Μην δίνετε λεφτά σε διεφθαρμένους Είσαι Έλληνας, είσαι Έλληνας!!! Γενοκτονία των Αρμενίων: Εκδήλωση της Νομαρχίας Αθηνών Οι δυο Ελλάδες «Μικρός ΟΗΕ» οι σχολικές μας αίθουσες! Πατήθηκε το «κουμπί» Την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Τούρκος αξιωματικός της αστυνομίας νεκρός κατά την διάρκεια ένοπλης επίθεσης Τα «μπαξίσια» της Siemens... Συμβούλιο Ευρώπης: ανεξέλεγκτη η διαφθορά των πολιτικών στην Τουρκία Προηγήθηκε Ηθική και Πολιτική Χρεοκοπία Το Ολοκαύτωμα των χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Λιτότητα στο Λιμενικό, «ατάιστη» η Σάντι Σοβαρά γεγονότα στην Σάμο στα οποία δεν αποδίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα; Προς το απόσπασμα του ΔΝΤ Η γενοκτονία είναι γενοκτονία και η αποδόμηση της Ιστορίας Η εκδίκηση της πολιτικής Απρίλης: Ένας βασανιστικός μήνας ”Δεν ξέρουμε αν ανήκουμε στην Ελλάδα ή στην Τουρκία” Δεν μπορούμε να βάζουμε «κόκκινες γραμμές» στη διαπραγμάτευση, λέει ο Γ.Πεταλωτής.«Δεν έχει κανένα νόημα» Ο Στρος - Καν ζητεί συνεργασία με την κοινωνία Έξι χρόνια από το δημοψήφισμα… Αυτοκινητόδρομος συνδέει Κόσοβο-Αλβανία Τουρκία-Αρμενία: περί συμφωνίας εξομάλυνσης διμερών σχέσεων Κατανοεί την "πολιτική ισορροπιών" του Κιέβου Γαλλία: Νομοσχέδιο για την απαγόρευση της μπούρκας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ "ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ" Η ΒΡΑΔΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ της «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ» ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ και των ΚΡΗΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ Ελλήνων Οδύσσεια Τζούλια όπως... Τσιτσιολίνα Διψασμένοι μονομάχοι Περισσότερα χρόνια δουλειάς, μικρότερη σύνταξη Δύο τουλίπες που μοσχοβολούν θυμάρι Πράσινοι βουλευτές σε απόγνωση Ακόμη πέντε κομμάτια στο παζλ Μας απειλούν έντεκα επικίνδυνα ηφαίστεια Ν.Δ.: εγκλωβισμένη στη λαϊκή Δεξιά

Στο Καρφί Σάββατο 24 Απριλίου 2010

H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 463 ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010Το σημείωμα του "Κ" Και τραγωδία και φάρσα Στις 21 Απριλίου 1967 ξυπνήσαμε από τις ερπύστριες των τανκς. Κάποιοι επίορκοι στρατιωτικοί με την ανοχή και ενθάρρυνση (αν όχι την καθοδήγηση) της υπερδύναμης της άλλης πλευράς του Ατλαντικού αποφάσισαν να μας σώσουν από τον κομμουνιστικό κίνδυνο κι έβαλαν τα πολιτικά δικαιώματα των Ελλήνων στο γύψο. Χρειάστηκε μια ολόκληρη επταετία για να πέσει η χούντα.
Στις 21 Απριλίου 2010 ξυπνήσαμε από το θόρυβο που προκάλεσε η άφιξη των εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ.
Κάποιοι απρόσωποι οικονομολόγοι του ΔΝΤ με την ανοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ενθάρρυνση της υπερατλαντικής υπερδύναμης ήρθαν να μας σώσουν από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και θα βάλουν στο γύψο την κυριαρχία της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας στον οικονομικό τομέα. Θα χρειαστούν τουλάχιστον τρία χρόνια για να πέσουν τα επιτόκια δανεισμού και να μειωθούν το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος. Σελ.2 Aπόκομμα κατάντησε τη Νέα Δημοκρατία ο Σαμαράς Ανεπανάληπτη ανευθυνότητα απέναντι στην κρισιμότητα των στιγμών επιδεικνύει η Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά. Αντί να απολογηθεί για τα «εγκλήματα» που διέπραξαν στο πεδίο της οικονομίας ο Καραμανλής και οι Αλογοσκούφης και Παπαθανασίου, οι στενοί συνεργάτες του νέου αρχηγού προκαλούν με τη συμπεριφορά τους.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επενδύει στη διαφωνία με την κυβερνητική πολιτική, πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα καταφέρει να ανακάμψει δημοσκοπικά.
Η επιλογή του Σαμαρά, όμως, εκτός από καιροσκοπισμό, υποκρύπτει και τεράστια επιπολαιότητα.
Επί της ουσίας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαφημίζει τις… διαφωνίες στο κόμμα του, πιστεύοντας ότι αργά ή γρήγορα θα υπάρξει κοινωνική αντίδραση την οποία φιλοδοξεί να κεφαλαιοποιήσει εκλογικά.
Με άλλα λόγια, επενδύει στην καταστροφή της χώρας, μήπως και καταφέρει να γίνει πρωθυπουργός. Ό,τι ακριβώς κάνουν και οι διεθνείς κερδοσκόποι που έχουν πέσει σαν τα όρνια στην ελληνική οικονομία. Αλλά αν εκείνοι βγάζουν εκατομμύρια από τη δράση τους, ο Σαμαράς λογαριάζει για άλλη μια φορά χωρίς τον ξενοδόχο. Αυτό προκύπτει από το σύνολο των δημοσκοπήσεων, οι οποίες καταγράφουν πολύ κακή εικόνα για τη Ν.Δ. Σελ. 12 και Σελ. 13 Πρώτη συντριβή για τον Σαμαρά Την πρώτη εσωκομματική συντριβή μετά την ανάδειξή του στην αρχηγία της Ν.Δ. υπέστη το βράδυ της Κυριακής ο Αντώνης Σαμαράς.
Το γεγονός ότι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την ηγεσία της γαλάζιας νεολαίας στον εκλεκτό του, Κώστα Χατζή, έρχεται να επιβεβαιώσει όσους πιστεύουν ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. είναι ηγέτης με «σύμβαση ορισμένου χρόνου».
Το αποτέλεσμα στην ΟΝΝΕΔ δείχνει ότι οι δύο μεγαλομέτοχοι της νεοδεξιάς, Κώστας Καραμανλής και Ντόρα Μπακογιάννη, έχουν αποφασίσει να κάνουν δύσκολη τη ζωή του νέου προέδρου.
Από την ώρα που αποφάσισε να προχωρήσει σε ανοικτές διαδικασίες για την εκλογή προέδρου στη Νεολαία, ο Σαμαράς πίστευε ότι θα μπορούσε να ελέγξει τη διαδικασία. «Θα βγάλω όποιον θέλω», έλεγε σε κατ’ ιδίαν κουβέντες. Έτσι, άναψε το πράσινο φως στον επί χρόνια συνεργάτη του, Κώστα Χατζή, αν και επισήμως απέφυγε να δώσει χρίσμα. Σελ. 14 «Aναγκαία η προσφυγή» Τελικώς ο Γ. Παπανδρέου ανέλαβε την ευθύνη και έκοψε το γόρδιο δεσμό. Έβγαλε τη χώρα από τα δεσμά του δανεισμού και των κερδοσκόπων, ανακοινώνοντας από το ακριτικό Καστελόριζο την προσφυγή της Ελλάδας στον κοινό μηχανισμό Ε.Ε. - ΔΝΤ.
«Μόλις χθες μας δόθηκαν τα στοιχεία για πραγματικό μέγεθος ελλείμματος», ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός.
«Μας θύμισαν τα ακατανόητα λάθη και τις παραλείψεις που μας κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση.
Ένα σκάφος έτοιμο να βυθιστεί»! «Μια οικονομία εκτεθειμένη στο έλεος των ορέξεων της κερδοσκοπίας», τόνισε. «Από την πρώτη μέρα», σημείωσε, «βαλθήκαμε να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα. Πήραμε δύσκολα μέτρα που πολλές φορές πόνεσαν. Αλλά ανακτήσαμε την αξιοπιστία μας. Και μετά από ένα μαραθώνιο οδηγηθήκαμε σε έναν πρωτόγνωρο ευρωπαϊκό μηχανισμό. Σελ. 15 Αλήθειες και ψέματα για το μηχανισμό Ε.Ε. - ΔΝΤ Παντού υπάρχει ένας μύθος, ακόμα και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το μεγάλο επικοινωνιακό στοίχημα της κυβέρνησης και η αγωνία των υπουργών και των στελεχών είναι να «διαλύσουν» τα σενάρια τρόμου που συνοδεύουν το μηχανισμό στήριξης, και να αποκρούσουν τις αντιπολιτευτικές κορόνες κατά της ενεργοποίησής του.
Η μεγάλη προσπάθεια έγκειται κυρίως στο να πειστούν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, δηλαδή όσοι σηκώνουν το «βάρος» των περικοπών και των οικονομικών μέτρων, ότι ο μηχανισμός είναι ένα δίχτυ ασφαλείας με ευρωπαϊκή πατέντα, όπου το ΔΝΤ έχει μερική συμμετοχή. Σελ. 16 και Σελ. 49 Εκτιμούν πως έχει πολιτικές βλέψεις Αντιδράσεις και στα δύο μεγάλα κόμματα έχει προκαλέσει η πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνιση του ισχυρού άνδρα της MIG Ανδρέα Βγενόπουλου. Η προσπάθεια απαξίωσης του συστήματος σε συνδυασμό με την επίθεση που εξαπέλυσε προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θόδωρο Πάγκαλο, ενισχύουν, σύμφωνα με έμπειρους πολιτικούς παρατηρητές, την εκτίμηση ότι «στο πίσω μέρος του μυαλού του γνωστού επιχειρηματία βρίσκεται η δημιουργία νέου κόμματος».
Ο ίδιος, ωστόσο, έσπευσε κατ’ επανάληψη κατά τη διάρκεια της δίωρης συνέντευξης που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Αλέξη Παπαχελά, να διαψεύσει τη συγκεκριμένη σεναριολογία. Ωστόσο, όσοι έχουν την ευκαιρία να συνομιλούν μαζί του, εκφράζουν την άποψη ότι όχι μόνον το σκέφτεται, αλλά και ότι έχει αρχίσει (ήδη) να υλοποιεί τη στρατηγική του. Σελ. 53 στο Πέταλο Παρότι οι αυτόκλητοι υπερασπιστές τους επικαλούνται το τεκμήριο της αθωότητας, οι πιο σημαντικοί από τους έξι συλληφθέντες με την κατηγορία της συμμετοχής στον Επαναστατικό Αγώνα δεν μετέχουν καν στην προδικαστική διαδικασία.
Χαρακτηριστική είναι η φράση που αποδίδεται στον Κ. Γουρνά, όταν η Αστυνομία ανακάλυψε το αυτοκίνητό του:
«Τα υπόλοιπα θα τα βρείτε μόνοι σας», είπε. Και πράγματι η Αντιτρομοκρατική βρήκε τα υπόλοιπα μόνη της – κι αυτά τα «υπόλοιπα» ήταν οπλικά συστήματα, δείγματα DNA, δακτυλικά αποτυπώματα, χαρτονομίσματα και δεκάδες άλλα αντικείμενα που ερευνώνται συστηματικά για να οδηγήσουν και σε νέες αποκαλύψεις. Σελ. 63 στο Πέταλο Τρόπο για να προσεγγίσει το Σαμαρέικο αναζητά ο Μεϊμαράκης, που θέλει να κατέβει περιφερειάρχης. Πιστεύει, μάλιστα, ότι έχει προϋποθέσεις για να κερδίσει τη μάχη. Προφανώς, δεν έχει πάρει (ακόμη) χαμπάρι ότι σε λίγο η Ν.Δ. θα είναι τρίτο κόμμα στην Αττική. Το παλικάρι δεν λέει να βάλει μυαλό.
Κάθε τρεις μήνες τον πιάνει και από μια κρίση αλαζονείας. Θέλετε παράδειγμα; Λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Μάξιμος Χαρακόπουλος. Το συμβάν έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βουλή.
Ο γραμματέας Σχεδιασμού έκρινε σκόπιμο να κάνει παρατήρηση στον πρώην υπουργό Αμύνης για το γεγονός ότι δεν πήρε θέση στο θέμα με τα υποβρύχια. Ποιος είδε τον Μεϊμαράκη και δεν τον φοβήθηκε. «Και, ποιος είσαι εσύ που θα μου πεις πότε θα μιλήσω;». Προφανώς, ο Βαγγέλας δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει τη νέα κομματική ιεραρχία. Σελ. 64

Thessaloniki International Film Festival

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο 11ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας(22 - 28 Απριλίου 2010) Η επιτυχημένη συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών συνεχίζεται για ενδέκατη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας που διεξάγεται ήδη στην Αθήνα έως τις 25 Απριλίου 2010 και ξεκινά απόψε στη Θεσσαλονίκη, στο Ολύμπιον, με την ταινία Τα ομορφόπαιδα του Ριάντ Σατούφ που πραγματεύεται την ιστορία του άχαρου εμφανισιακά, γεμάτου ορμές αλλά όχι ιδιαίτερα τολμηρου εφήβου Ερβέ που ζει μόνος με τη μητέρα του.
Η επίσημη έναρξη του αφιερώματος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Απριλίου στις 20.00 ενώ θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας Φεύγω της Κατρίν Κορσινί, μια ταινία για μια γυναίκα που αποφασίζει να εγκαταλείψει την αστική οικογενειακή της ζωή για να κυνηγήσει τον έρωτα.
Για να δείτε όλες τις ταινίες του αφιερώματος αλλά και το πρόγραμμα προβολών κάντε κλικ εδώ
Διαγωνισμός!Αναζητήστε τις σωστές απαντήσεις για τις ερωτήσεις στο www.filmfestival.gr, και κερδίστε το δεύτερο εισιτήριο, για κάθε ένα που αγοράζετε!
Το βιβλιοπωλείο του Φεστιβάλ «ντύνει» τις προθήκες του στα γαλλικά και προτείνει εκδόσεις με 25% έκπτωση* Caude Chabrol (17 EUR)Patrice Chereau (14.5 EUR)Eric Rohmer (12.5 EUR)Robert Bresson (12,5 EUR)J.-P. & L. Dardenne (12 EUR) Alain Delon (4 EUR)Jacques Demy (8,5 EUR)Isabelle Huppert (1,5 EUR)Pierre Perrault (2 EUR)Jean-Daniel Pollet (8,5 EUR)Ousmane Sembene (12 EUR)Κώστας Γαβράς (12,5 EUR)Νίκος Παπατάκης (35 EUR)Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος, πραγματοποιείται στις παραπάνω τιμές, έκπτωση 25% στο ταμείο του Φεστιβάλ. Η έκπτωση αυτή ισχύει όλο το χρόνο για τους κατόχους CineΚάρταF! Πλ. Αριστοτέλους 10Ώρες λειτουργίας10:00 - 17:00&22-25 Απριλίου Διεθνής Έκεθση ΒιβλίουΠερίπτερο 13 / Stand 85Ώρες λειτουργίας10:00 - 21:00 Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ. Το ΦΚΘ στην 7η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου (22 - 25 Απριλίου 2010)Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης βρίσκεται και φέτος στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, στο Περίπτερο 13-stand 85.
Από σήμερα Πέμπτη 22 Απριλίου έως και τις 25 του μήνα, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τη δράση του Φεστιβάλ και να αποκτήσει τις πλήρεις και σπάνιες εκδόσεις του, που έχουν πάντα ως πυρήνα την 7η τέχνη. Ανάμεσά τους, τις δύο μονογραφίες των κινέζων Χου Χσιάο Χσιεν και Ουόνγκ Καρ-Ουάι και την έκδοση Νέος Κινηματογράφος από την Κίνα: Μια διαφορετική όψη.
Την Κυριακή 25 Απριλίου, στις 18:00, στην Αίθουσα Στρατής Τσίρκας (περίπτερο 13), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Οι επετειακές εκδόσεις του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: "1960-2009: πενήντα χρόνια Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης" και "Why cinema Now"» Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Ηλίας Κανέλλης. ΠροβολέςΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ
Μαύρο Λιβάδι(Ελλάδα, 2009)Ώρες προβολών: 19:00, 21:00, 23:00Σκηνοθεσία: Βαρδής Μαρινάκης, Έγχρωμο, 104΄.
H Ανθή, μια έφηβη μοναχή, μεγαλώνει σε ένα γυναικείο μοναστήρι επί Τουρκοκρατίας, υπό την επίβλεψη της αυστηρής Ηγουμένης.
Τη γαλήνη του μοναστηριού έρχεται να ταράξει ένας Γενίτσαρος, που καταφτάνει βαριά τραυματισμένος.
Με τη συγκατάθεση της Ηγουμένης, η νοσοκόμα της μονής Πελαγία περιθάλπει τον τραυματία, εκπαιδεύοντας παράλληλα την Ανθή ως βοηθό της. Σύντομα, Ανθή και Πολεμιστής έρχονται κοντά.
Εντωμεταξύ, ο Τούρκος διοικητής του Γενίτσαρου, τον αναζητά ως λιποτάκτη.

Πρόσκληση στη διάλεξη της Κατερίνας Τσεντς στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη"

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στην δεύτερη διάλεξη του 12ου κύκλου διαλέξεων τηςΜεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη" με θέμαΣύγχρονη Μουσική - Σύγχρονες Τεχνικές Πρόκειται για τη διάλεξη της φλαουτίστας Κατερίνας Τσεντς,επίκουρης καθηγήτριας στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίαςμε τίτλοΝέες τεχνικές στο φλάουτοΤο φλάουτο σήμερα: μια παρουσίαση τεχνικών δυνατοτήτωνκαι ρεπερτορίου του 20ού & 21ου αιώνα Η διάλεξη, που θα συνοδεύεται από αποσπάσματα από το σύγχρονο ρεπερτόριο του φλάουτου,θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Απριλίου και ώρα 19.00στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Βιβλιοθήκης, Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη με προσκόμιση δωρεάν δελτίου εισόδου. Για το αναλυτικό πρόγραμμα, τους ομιλητές και τις ομιλίες διαβάστε περισσότερες πληροφορίεςστην αφίσα που επισυνάπτεται και στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης: