Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

 ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ
Παρουσία μαθητών , καθηγητών και γονέων, έγινε το απόγευμα της Τρίτης 15 Σεπτέμβρη ο καθιερωμένος Αγιασμός για την Νέα χρονιά 2015 - 2016 από το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ.

Πρέπει να σημειώσουμε, πως η περίοδος 2014 – 2015, ήταν περισσότερο από κάθε άλλη φορά πλούσια σε δραστηριότητες, διακρίσεις, εκδηλώσεις, με κορυφαία – μετά από τη Συναυλία για την Ελπίδα και την Στοργή την -Διοργάνωση της 1ης Θερινής Μουσικής Ακαδημίας Μουδανιών σε συνεργασία με την Αυστριακή εταιρεία διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων TETRAKTYS με καθηγητές πιάνου και φωνητικής από το «University of music and performing art» της Βιέννης, πάνω σε Κλασική Pop και Jazz μουσική. και με διάρκεια από 11 έως 30 Ιουλίου με καθημερινά μαθήματα και τέσσερεις συναυλίες.
Δεν νομίζω να χρειάζεται να αναφέρω και τις συναυλίες στις οποίες συμμετείχε αυτό το καλοκαίρι η ΣΥΝΘΕΣΗ!.
Ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ στα παιδιά, και ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ.
Τα μαθήματα ξεκινούν την Πέμπτη 17 / 9

Βασίλης Τούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

DEBATE ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ



DEBATE ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
Τέλος και του δεύτερου μέρους του show με την ελληνικότατη ονομασία debate, και όπως ήταν ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ, επρόκειτο για ακόμα ένα ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ, με τις γνωστές «κοκορομαχίες», τη σχετική «ενός τόνου μαγκιά», και ΦΥΣΙΚΑ, ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΗΔΗ ΓΝΩΣΤΕΣ στους αρχηγούς ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ .
Μου άρεσε πολύ, το επαναλαμβανόμενο «ΠΕΡΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ», μόνο που στο χθεσινοβραδινό μασκαραλίκι, μόνο αλήθειες ΔΕΝ ακουστήκαν….
Για ακόμα μια φορά απολαύσαμε το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΡΑΣΟΣ, τις ΨΕΥΤΙΕΣ, την ΚΟΡΟΪΔΙΑ, γίναμε ΈΞΑΛΛΟΙ γιατί χωρίς να το θέλουν οι «αρχηγοί», «αυτοξεβρακωθήκαν», και όπως το περιμέναμε, ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, ΟΥΔΕΝ.
Πέρα από το «θέατρο», γιατί ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ το χθεσινοβραδινό, για εμένα προσωπικά ήταν μια ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ προς τους «ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ», η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και η ΕΛΛΕΙΨΗ ΘΕΣΕΩΝ κυριαρχούσαν. Ο αρχηγός της ΝΔ, σε κάποιο σημείο είπε πως «από τον Γενάρη, στο κόμμα του άλλαξαν», μόνο που ο ΛΑΟΣ, θυμάται το παλιό γνωμικό που λέει, «ο λύκος κι αν εγέρασε, κι αν άσπρισε το μαλλί του, μηδέ τη γνώση άλλαξε, μηδέ την κεφαλή του».
Τα μόνα που ίσως άλλαξαν σε όλα τα κόμματα, είναι τα κοστούμια και οι καρέκλες των πολιτικών, που για ΑΥΤΕΣ ουσιαστικά ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ η χώρα.
Δε ξέρω αδέλφια, αν προσέξατε τις ΔΥΟ φορές που αναφέρθηκε από τη «δημοσιογράφο» στην ερώτηση της το «ότι γράφει δεν ξεγράφει» το οποίο φυσικά έχει να κάνει με ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΝΔ (στην αρχή) και ΣΥΡΙΖΑ (στη συνέχεια) στας Ευρώπας, και τι έχουν σκοπό να κάνουν ΑΝ εκλεγούν, τη στιγμή που οι υπογραφές ΔΕΝ ΣΒΗΝΟΥΝ…
ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ ΚΑΜΙΑ, γιατί πολύ απλά, ΟΠΟΙΟΣ και αν βγει από τους δυο, από δευτέρα έρχονται οι ΝΕΕΣ ΚΑΤΡΑΠΑΚΙΕΣ, και θα είναι ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ από τις ΠΑΛΙΕΣ (αυτό όσο αφορά τα περί παλιού και νέου). Να παρατηρήσω επίσης, πως το χθεσινοβραδινό μου θύμισε «παιδική χαρά», και όχι συνάντηση και μονομαχία αρχηγών.
«ΗΤΑΝ ΣΚΛΗΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΩΝΑΖΑΝ ΦΕΤΑ»… ΑΥΤΟ, για κάποιους «σχολιαστές» που μίλησαν κάποια στιγμή, για σκληρή μονομαχία.
Μα ας σοβαρευτούμε επιτελούς σε αυτή τη χώρα. 
ΑΔΕΛΦΙΑ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ;
ΕΙΔΑΜΕ και ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΑΣ ΕΧΘΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΣΚΑΡΑΛΙΚΙ, ΠΩΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟΙ, ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Η ΟΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ «ΜΑΖΕΨΕΙ» ΚΑΤΙ, ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΚΑΤΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ…. Τα «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ» τους σημαίνουν «ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΑΥΤΗ είναι η ουσία, και παρτε το χαμπάρι ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, τα ΔΥΣΚΟΛΑ, ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ακόμα. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ.
Θα επανέλθω.
 
Βασίλης Τσούγκαρης

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ



ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Ξεκίνησε η Νέα Σχολική Χρονιά, και πριν συνεχίσω, να ευχηθώ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ.
Πάμε τώρα στο θέμα μας, θέμα που ουσιαστικά στη Ελλάδα είναι ΑΝΑΘΕΜΑ, και το λέω αυτό, γιατί ΔΥΣΤΥΧΩΣ, οι κυβερνήσεις όπως έχει αποδειχτεί τα τελευταία σαράντα και βάλε χρόνια, είναι ΑΧΡΗΣΤΕΣ, με τις επιλογές τους τα έχουν κάνει μαντάρα στην παιδεία (και δεν είναι μόνο εδώ), και όχι μόνο ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ τα βλαστάρια μας με τα πειράματα τους γιατί έτσι τους έρχεται και αλλάζουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ (μην αναφερθώ σε λεπτομέρειες, ξέρουμε όλοι), αλλά στα πλαίσια των όποιων «σύγχρονων» μεθόδων, τα αποτελέσματα, είναι ΟΛΕΘΡΙΑ.
ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, τα σχολεία ξεκινούν με ένα σωρό ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ, οι οποίες αλλού καλύπτονται, αλλού πάλι επικρατεί το απόλυτο μπάχαλο, ειδικά τα τελευταία χρόνια της «κρίσης» που οι περικοπές είναι στην ημερήσια διάταξη.
Πολλοί αναρωτιούνται, αν τελικά στη χώρα μας έχουμε ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Και μιλώ για ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, γιατί από την «άλλη», σίγουρα ΕΧΟΥΝ, και μιλώ για ΟΛΟΥΣ εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.
Πάμε να δούμε τι γίνεται με τα ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ φέτος, μέσα από μια ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ….
«ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015
ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
Χαλκοκονδύλη 37, Αθήνα, 2ος όροφος, τηλ. & φαξ: 210 52 21 411, E-mail: eskamea@otenet.gr
Αγαπητοί γονείς και αγαπητά παιδιά,
Με αισιοδοξία και δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της νέας σχολικής χρονιάς.
Εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί των ειδικών σχολείων,
Όλοι μαζί με αγώνα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα της νέας χρονιάς. Κουράγιο και εμπιστοσύνη στη δύναμη του συλλογικού αγώνα!
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!!!
Σήμερα πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς πολλά από τα ειδικά σχολεία δεν θα ανοίξουν.
ΑΠ’ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!!!!
Σε κάποια θα κάνουν αγιασμό και κανείς δεν ξέρει πότε θα λειτουργήσουν. Κάποια θα ανοίξουν για ορισμένα μόνο παιδιά, για όσα μπορούν να τα πηγαίνουν οι γονείς τους γιατί δεν είναι λυμένο το θέμα της μεταφοράς, ενώ άλλα θα λειτουργήσουν εκ περιτροπής λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό, βοηθητικό και επιστημονικό και του προβλήματος μεταφοράς.
Η κυβέρνηση «πρώτη φορά αριστερά» αφού μας μπάφιασε με την κοινωνική της ευαισθησία, λεφτά δεν είχε να δώσει για προσλήψεις και τις ανάγκες των ειδικών σχολείων, όμως είχε να τα δώσει στους δανειστές, ενώ εξασφάλιζε φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές κι επιδοτήσεις στις τράπεζες και στους επενδυτές!!! Έφτασε στο σημείο να δεσμεύσουν και τα ελάχιστα αποθεματικά των ειδικών σχολείων αλλά και των άλλων σχολείων και των νοσοκομείων για τις επιταγές των τροϊκανών. Άλλωστε γι’ αυτούς τα ειδικά σχολεία είναι άσυλα και θα πρέπει να κλείσουν. Λογική που αναπαράγεται από τα διάφορα στελέχη της ΕΕ, του Υπουργείου Παιδείας και των υπηρεσιών που την ίδια στιγμή όμως παραπέμπουν τα παιδιά στα ακριβοπληρωμένα ιδιωτικά.
Την ίδια στιγμή στα πολυδιαφημισμένα «φιλανθρωπικά» κέντρα ειδικής αγωγής ζητάνε 300, 500 αλλά και 1000 ευρώ από τους γονείς αλλιώς ενημερώνονται ότι τα παιδιά τους δεν θα γίνουν δεκτά. Φιλάνθρωποι με το αζημίωτο!
Αγαπητοί μας γονείς, αγαπητά μας παιδιά, εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί οργάνωση, αγώνας, συμμαχία για να λειτουργήσουν τώρα σε πλήρη ανάπτυξη όλα τα σχολεία.
Συντονίζουμε τα βήματά μας με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα της ΣΕΑΑΝ για να αντιμετωπίσουμε τα πολύ δύσκολα που μας ετοιμάζουν με το 3ο μνημόνιο.
Η μείωση των δαπανών, ο περιορισμός των προσλήψεων, το κλείσιμο ειδικών σχολείων και τμημάτων ένταξης, η συρρίκνωση της δημόσιας παράλληλης στήριξης για να φορτώσουν ακόμη περισσότερα βάρη σε όλη την οικογένεια σπρώχνοντας τα παιδιά στην ιδιωτική παράλληλη αλλά και στην ιδιωτική ειδική αγωγή, είναι μία πλευρά των τραγικών προβλημάτων που θα αντιμετωπίσουν οι οικογένειές μας με τη νέα σχολική χρονιά. Κατ’ απαίτηση των επιχειρηματιών και της ΕΕ ψηφίστηκε το 3ο μνημόνιο, μέσα στο κατακαλόκαιρο από τα πέντε κόμματα, που κατακρεουργεί κυριολεκτικά το φτωχόκοσμο ξηλώνοντας ότι είχαν αφήσει όλα τα προηγούμενα μνημόνια.
Όμως αυτή τη φορά χτυπούν κυριολεκτικά στο ψαχνό την οικογένεια του ανάπηρου, χρόνιου πάσχοντα, του παιδιού με αναπηρία, των λαϊκών οικογενειών, αφού επέβαλλαν από φέτος μείωση των δαπανών για την πρόνοια κατά 50%. Αυτό, εάν τους αφήσουμε, θα έχει σαν αποτέλεσμα τα ιδρύματα για βαριά ανάπηρα παιδιά και κέντρα ειδικής αγωγής να οδηγηθούν στο κλείσιμο.
Τα επιδόματα των ΑΜΕΑ θα κοπούν από τα περισσότερα παιδιά και τους ανάπηρους και θα συνδεθούν με το λεγόμενο κατώτερο εγγυημένο εισόδημα. Ψίχουλα δηλαδή. Ενώ οι αναπηρικές συντάξεις για τους εργαζόμενους που σακατεύονται στη δουλειά τους θα ξεκινούν από τα 87 ευρώ.
Αυτά ψήφισαν το κόμματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ παραμονή της Παναγίας. ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ αλλά και οι δικοί μας της ΠΟΣΓΚΜΕΑ και της ΕΣΑΜΕΑ ένοχα σιωπούν γιατί συμμετέχουν άμεσα στη ληστεία.
Τέρμα στην απογοήτευση και στη μοιρολατρία! Τέρμα στις αυταπάτες, σωτήρες δεν υπάρχουν. Παίρνουμε θέση όλοι τώρα στον αγώνα για να μπορούμε να κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτια, για να προστατέψουμε τις οικογένειές μας. Οργανώνουμε τώρα τον αγώνα.
Καταδικάζουμε τις δυνάμεις που στήριξαν και στηρίζουν αυτή την πολιτική στο όνομα της επιχειρηματικότητας και της ΕΕ.
Μαζικοποιούμε, δυναμώνουμε τον Ενιαίο Σύλλογο. Ζωντανεύουμε τους συλλόγους σε κάθε ειδικό σχολείο, σε κάθε ίδρυμα. Μαζικές συνελεύσεις τώρα σ’ όλους τους συλλόγους. Κλιμακώνουμε τον αγώνα, παίρνουμε αποφάσεις για ενιαίο συντονισμένο αγώνα δημιουργώντας συνθήκες γενικού ξεσηκωμού άμεσα.
Οι άνθρωποι του λαού μπορούν να εξασφαλίσουν το δικό τους παιδί μόνο όταν αγωνίζονται για να εξασφαλιστούν τα παιδιά όλου του λαού. Αγαπάμε το δικό μας το παιδί μόνο όταν αγαπάμε τα παιδιά όλου του κόσμου.
Αγώνας για ν’ ανοίξουν τώρα όλα τα ειδικά σχολεία πλήρως στελεχωμένα με μόνιμο προσωπικό.
Να διοριστούν τώρα όλοι οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί και συνοδοί για την παράλληλη στήριξη.
Καμία πληρωμή από τους γονείς για παράλληλη στήριξη και συνοδεία, ειδική αγωγή και εκπαίδευση. Είναι υποχρέωση του κράτους και πρέπει ν’ αναλάβει.
Κανένα παιδί με αναπηρία στο σπίτι του επειδή δεν υπάρχει το ανάλογο μόνιμο προσωπικό και η δημόσια και δωρεάν ειδική σχολική μονάδα για να τον στηρίξει.
Ανυποχώρητος αγώνας, λαϊκός ξεσηκωμός και οργάνωση για την κατάργηση και των τριών μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.
Κάτω τα χέρια από τα επιδόματα των ΑΜΕΑ και τις αναπηρικές συντάξεις.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν και υψηλής ποιότητας υγεία, πρόνοια, παιδεία και ειδική αγωγή.
ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου»
ΑΥΤΑ συμβαίνουν στην «ΕΛΛΑΣ του 2015», ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ….
Έχω γράψει ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ φορές, πως ΟΙ ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ, ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, και αυτά τα παιδιά, αντιμετωπίζουν την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και τον ΡΑΤΣΙΣΜΟ από τους «ευαίσθητους» κατά τα άλλα πολιτικούς, που ζητούν την ψήφο μας για να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τα ΑΙΣΧΗ τους, στο όνομα της…… κρίσης, των μεταρρυθμίσεων, ΤΩΝ!
Θα επανέλθω, γιατί έχουμε να πούμε ΠΟΛΛΑ.

Βασίλης Τσούγκαρης

GO7 Multi-Touch Display

GO7 Multi-Touch Display
Easy to Use Multi-Touch Display
The GO7 offers tablet-like ease-of-use with intuitive touchscreen controls including pinch-to-zoom, and similar operation to other popular Simrad multifunction displays.
A clear menu layout with simple icons makes all functions and display screens quickly
and easily accessible.
Easy to use multi-touch interface
Full-featured chartplotter with widest available cartography support
Simple waypoint management
7-inch flush, flat or bracket mount display
Bright LED backlight for daylight viewing
High-speed 10 Hz GPS receiver
Powerboat/cruising navigation page
Broadband sonar with CHIRP
DownScan Imaging™
Built-in Wi-Fi functionality
GoFree™ cloud enabled
NMEA 2000® compatible

Chartplotter Navigation & Waypoint Management
The GO7 is a full-featured chartplotter, with support for the widest available range of cartography options including C-MAP® MAX-N, Navionics®, Insight®, Insight Genesis®, and NV Digital® Charts. Navigate confidently to destinations near and far, with the flexibility to choose charts that best fit your needs and location.
Set and record those destinations easily with simple waypoint mangement: the GO7 makes it easy to mark waypoints with a touch, and assign meaningful names that make it easy to find your desired destination, whether you’ve mapped out ten or a thousand.
Fully Customisable Interface
The Simrad GO7 is fully customisable to suit your vessel and your favourite on-water activities. Customise your home screen with shortcuts to the features you use most, and personalise it with your choice of wallpaper. Adjustable split-screen views and customisable panel layouts let you see everything you need on-screen at once, whatever your activity.
Built-in 10 Hz GPS receiver*
With a high-speed GPS receiver updating your position ten times every second, the Simrad GO7 is ideally suited for use aboard fast-moving powerboats. Watch your boat’s movement tracked smoothly, accurately, and in real-time, without ‘jumping’ from point to point on the display.
Unique Powerboat Navigation Page
Designed with power boating in mind, the Simrad GO7 offers a unique power/cruising navigation page that brings together the most vital navigation information in a single, easily-readable display.


NMEA 2000® Engine Monitoring & Instrumentation
The Simrad GO7 connects to any NMEA 2000®-capable equipment aboard your vessel including outboard and inboard engines; fuel level and flow meters; speed, heading, and water temperature sensors; and much more. Create your own custom digital instrument displays, bringing a wealth of information to even the most crowded dash while keeping a clean look with as few gauges as possible.
Watch Your Depth with Built-in Sonar
Knowing the true depth beneath your hull can help you enjoy your time on the water with fewer worries, and makes it easier to locate suitable anchorages in unfamiliar waters. With the Simrad GO7's built-in sonar, just add one of our HDI transducers (sold separately or as a bundle) for accurate, real-time depth tracking. A scrollable depth history view lets you track back and easily set waypoints for promising anchorages, while DownScan Imaging™ offers a picture-like view of the bottom beneath your vessel.
Find fish with CHIRP & DownScan Imaging™
Whether fishing is your life or just a casual hobby, any fishing trip will benefit from the Simrad GO7’s built-in sonar technology. Add a suitable transducer (sold separately or as a bundle) and the Simrad GO7 works as a powerful fishfinder, with CHIRP-enabled broadband sonar for clear detection of fish throughout the water column. With one of our HDI transducers, the Simrad GO7 also offers DownScan Imaging™ for a picture-like view of fish-holding structure beneath your vessel.
Simrad SonicHub® & Bluetooth Audio Integration
If music is a key part of your on-water experience, our SonicHub® marine audio system is the perfect companion to the Simrad GO7 display. Offering Bluetooth streaming from tablets, smartphones, and other mobile devices, built-in AM/FM radio, plus optional waterproof UNI-Dock for your smartphone or media player, SonicHub® brings complete control of your audio entertainment to your GO7 display for a clean and integrated helm.
GoFree cloud enabled with Built-in Wi-Fi
With Wi-Fi built in, the Simrad GO7 provides direct access to our GoFree cloud services for simple and convenient wireless map downloads, software updates, and more.
Whether on your home Wi-Fi with your boat trailered in the driveway, your marina’s Wi-Fi, or tethered to your smartphone out on the lake, you can access GoFree cloud services anywhere you have an internet connection.
On the water, GoFree connects the Simrad GO7 to your mobile devices, mirroring your display’s screen on your smartphone and giving you full remote control from your tablet with the free GoFree Controller app.

* The GO7's built-in GPS receiver works in any bracket-mount installation, and when flush-mounted with most fibreglass hulls. When flush-mounted in a metal hulled vessel, an external GPS receiver such as the Simrad GS25 may be required.



ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ

Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με τον αγιασμό την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στις 17:30 για το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ με στόχο όλα να είναι καλύτερα φέτος!!!
Μετά από μία πολύ έντονη δραστηριότητα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού μετά την ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ.
-Διοργάνωση της 1ης Θερινής Μουσικής Ακαδημίας Μουδανιών σε συνεργασία με την Αυστριακή εταιρεία διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων TETRAKTYS με καθηγητές πιάνου και φωνητικής από το «University of music and performing art» της Βιέννης, πάνω σε Κλασική Pop και Jazz μουσική.

Η διάρκειά της από 11 έως 30 Ιουλίου με καθημερινά μαθήματα και τέσσερεις συναυλίες. 
-Τρείς συναυλίες στις πλατείες των Μουδανιών Καλλικράτειας και Τρίγλιας στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Προποντίδας, καθώς και δύο συναυλίες στα beach bar Concha και Sueno.
-Μουσική επένδυση στην παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής της Κωνσταντίας Γέροντα με τίτλο «Εδώ γεννιέται και πεθάνει η Άνοιξη» στην παραλία του εστιατορίου «Καπηλειό». Jazz μουσική από τον Αντώνη Φωτιάδη που “αγκάλιασε ποιήματα, θάλασσα και ηλιοβασίλεμα” με το σαξόφωνό του,
-Τέλος το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ είχε και διακρίσεις στο 3ο Camp χορού που έγινε 19 με 26 Αυγούστου στην κατασκήνωση «Γλάροι» στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής όπου οι μαθήτριες Ιφιγένεια Τουμπέκη, Μαίρη Τσόγια, Ιωάννα Αθανασιάδου και Βιβή Σαρόγλου κέρδισαν Υποτροφίες και δωρεάν μαθήματα σε κλασικό χορό και Hip Hop.
Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ εύχεται σε όλυς τους μαθητές του, αλλά και σε όλους τους μαθητές και φοιτητές υγεία και μια πολύ δημιουργική καινούργια σχολική χρονιά!!!!
http://kentrotexnissynthesi.blogspot.gr/
https://www.facebook.com/kentrotexnissynthesi

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ALINCO DX-SR-8-E HF Allmode Πομποδέκτης - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

ALINCO DX-SR-8-E HF Allmode Πομποδέκτης
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Ο πομποδέκτης DX-SR8E ως Allmode πομποδέκτης παρέχει όλες τις ερασιτεχνικές ραδιοσυχνότητες βραχέων κυμάτων από 160 έως 10m σε SSB, CW, AM, FM. Ισχύς έως 100W στα SSB / CW / FM και μέχρι 40W σε λειτουργία AM. Για τη λειτουργία QRP, η ισχύς εκπομπής μπορεί να είναι 1 W (SSB, CW, FM) και 0,4 W (AM) . Ο δέκτης έχει έυρος συχνοτήτων από 135 kHz έως 30 MHz (επίσης Allmode).

Αποσπώμενο Panel

Η αποσπώμενη πρόσοψη με μεγάλη οθόνη LCD και μπροστινά ηχεία (2W NF) παρέχει τη μεγαλύτερη ευελιξία κατά την επιλογή ένός σημείου τοποθέτησης για το DX SR8E. Το μήκους 5 m καλώδιο διαχωρισμού του πάνελ απο το σώμα EDS-17 είναι διαθέσιμο ως προαιρετική επιλογή.
Τηλεχειριστήριο μέσω Internet

Ο πομποδέκτης έχει την δυνατότητα να ελέγχεται εξ αποστάσεως μέσω Διαδικτύου με Remoterig RRC 1258MkII (για περισσότερες πληροφορίες βλ. www.remoterig.com)
Άμεση είσοδο συχνότητας μέσω του πληκτρολογίου

Για μια γρηγορότερη άμεση είσοδο συχνότητας είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε το αριθμητικό πληκτρολόγιο στο μπροστινό μέρος.
Έμφαση στη λειτουργία CW

Για τους λάτρεις CW, αυτός ο πομποδέκτης είναι εξ ορισμού ένα μηχανημα CW, ρυθμιζόμενο CW pitch, full QSK, επιλεγόμενο  (USB ή LSB), Semi ή Auto Break-In, Automatic Gain Control και RF Gain.
Άψογη διαμόρφωση

Ο στάνταρ εξοπλισμός παρέχει δυναμικό μικρόφωνο και ενσωματωμένο επεξεργαστή φωνής για να σας εξασφαλίσει μια ισχυρή και δυνατή διαμόρφωση
Πολλαπλές λειτουργίες σάρωσης

Διάφορες λειτουργίες σάρωσης, όπως Priority, Search, Busy, Timed, Memory και προγραμματιζόμενη αναζήτηση.
Αλλες λειτουργίες


  • RF Attenuator and receiving amplifier (adjustable in 4 steps)
  • triple switchable transmission power (Super-Low setting for QRP operation)
  • Dual VFO
  • 600 memory channels (organized in three memory banks)
  • alphanumeric LCD display
  • Connection possibility for an external automatic antenna tuner
  • Connection for a linear power amplifier
  • Control buttons for AF level, squelch, RIT and IF shift
  • switchable keypad lock and dial-knob lock
  • TX / RX LED display
  • APO function
  • CTCSS encoder for repeater mode
  • Jacks for microphone, headphones & additional speaker on the front
  • integrated quiet fan
  • High SWR ProtectionSpecifications

    GENERAL
    Modes
  • J3E (USB / LSB) / A3E (AM) / A1A (CW) / F3E (FM)
  • Number of Memory Channels
  • 600
  • Frequency Stability
  • + / - 1ppm
  • Antenna connection
  • Unbalanced SO-239 (PL-socket), 50 Ohm
  • Operating voltage
  • 13.8 V DC + / -15% (11.7 to 15.8 V DC), negative ground
  • Current consumption
  • Reception: 1.0 A (max.) / 0.7 A (squelched)
  • Send: 20 A (max)
  • Operating Temperature Range
  • -10 C to + 60 C
  • Dimensions W x H x D
  • 240 mm x 94 mm x 255 mm (without protruding parts)
  • Weight
  • about 1 kg

  • SENDER
    Frequency ranges
  • 160m (1.80000 - 1.99999MHz)
  • 80m (3.40000 - 3.99999MHz)
  • 40m (6.90000 - 7.49999MHz)
  • 30m (9.90000 - 10.49999MHz)
  • 20m (13.90000 - 14.49999MHz)
  • 17m (17.90000 - 18.49999MHz)
  • 15m (20.90000 - 21.49999MHz)
  • 12m (24.40000 - 25.09999MHz)
  • 10m (28.00000 - 29.99999MHz)
  • Output
  • SSB / CW / FM power: 100W (Hi) / 10W (Low) / 1W (S-Low)
  • AM: 40W (Hi) / Approx 4W (Low) / 0,4 W (S-Low)
  • Modulation method
  • SSB: Balanced modulation
  • AM: Low Power Modulation
  • FM: Reactance modulation
  • Spurious emissions
  • below -50 dB (-45 dB in the 30m band)
  • Carrier suppression
  • More than 40dB
  • Sideband suppression
  • 50 dB (1 kHz)
  • Maximum FM Hub
  • + / - 2.5 kHz
  • Microphone impedance
  • 300 Ohm

  • RECEIVER
    Frequency range
  • 135 kHz - 29.99999MHz throughout
  • Receiver system
  • Double-Supperhet
  • Intermediate frequencies
  • 1st IF 71.75 MHz
  • 2.ZF 455 kHz
  • Sensitivity (typical)
  • SSB: (0.15 to 1.8MHz) 0 dBu (1UV)
  • CW: (1.8 to 30MHz)-12dBu (0.25uV)
  • AM: (0.15 to 1.8MHz) +20 dBu (10 uV)
  • AM: (1.8 to 30MHz) +6 dBu (2UV)
  • FM: (28 to 30MHz) 6dBu (0.5uV)
  • Selectivity
  • SSB, CW, AM (narrow): 2.4KHz/-6dB 4.5KHz/-60dB
  • AM, FM: 6KHz/-6dB 18KHz/-60dB
  • -6dB: 6kHz or more
  • -60dB: 16KHz or less (NFM)
  • Spurious & Image Rejection
  • more than 70 dB
  • Audio output power
  • 2.0 W (8 ohms, 10% THD)
  • RIT Adjustment
  • + / -1.2 KHz
  • Θέλεις να γίνουμε μιλκ σεικ - θεατρικο με CD

    Θέλεις να γίνουμε μιλκ σεικ - θεατρικο με CD
    Συγγραφέας: Λένα Τερκεσίδου
    Σειρά: Θέατρο για παιδιά
    Μουσική: Νίκος Παπαδογιώργος
    Ημερομηνία έκδοσης: 24 Μαρτίου 2008
    Σχήμα: 17Χ24
    Σελίδες: 64
    Εξώφυλλο: Μαλακό
    ISBN: 978-960-6638-64-0
    Για πρώτη φορά σε ένα θεατρικό έργο για παιδιά, το «Θέλεις να γίνουμε μιλκ-σέικ», προσεγγίζεται το θέμα της σωστής διατροφής και παρουσιάζεται μέσα από ένα φανταστικό, διασκεδαστικό ταξίδι των ηρώων, κατά τη διάρκεια του οποίου αποκαλύπτονται τα μυστικά της σωστής διατροφής. Με χιούμορ και χαμόγελο ο Σάκης Γαλατάκης και οι φίλοι του μας παρασύρουν σε μια περιπέτεια που θα τους φέρει σε σύγκρουση με τον Ανθρακόλα και την παρέα του, οι οποίοι έχουν βάλει σκοπό να τους εξοντώσουν. Με χαρούμενη διάθεση, βιωματικά, χωρίς διδακτικό και δογματικό τρόπο το έργο έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά ώστε να μάθουν πώς θα τρώνε σωστά Το CD περιέχει την μουσική και τα τραγούδια της παράστασης

    14/9/1964: O Vasili Grossman φεύγει από τη ζωή


    Γκρόσμαν, Βασίλι
    Ζωή και Πεπρωμένο
    ΣΕΛΙΔΕΣ: 960 • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14 χ 21
    ISBN: 960-446-182-0 • 35.00€
    «Ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα τού 20ού αιώνα» (The Times Literary Supplement)Από τα Γερμανικά Στρατόπεδα Εξόντωσης στα Σοβιετικά Στρατόπεδα Εργασίας και από τα φλεγόμενα ερείπια του Στάλινγκραντ στα ανακριτικά γραφεία της μεταπολεμικής Μόσχας, τα μέλη και οι φίλοι της οικογένειας Σαπόσνικοβ προσπαθούν να ξεφύγουν από τα νύχια του πιο απάνθρωπου πολέμου που γνώρισε η ανθρωπότητα.
    «Ένα από τα σημαντικότεραμυθιστορήματα τού 20ού αιώνα» The Times Literary SupplementΑπό τα Γερμανικά Στρατόπεδα Εξόντωσης στα Σοβιετικά Στρατόπεδα Εργασίας και από τα φλεγόμενα ερείπια του Στάλινγκραντ στα ανακριτικά γραφεία της μεταπολεμικής Μόσχας, τα μέλη και οι φίλοι της οικογένειας Σαπόσνικοβ προσπαθούν να ξεφύγουν από τα νύχια του πιο απάνθρωπου πολέμου που γνώρισε η ανθρωπότητα. Πολεμούν, ερωτεύονται, ελπίζουν, απογοητεύονται, καταρρέουν, αρπάζονται από τα πιστεύω τους και συνεχίζουν, ενώ γύρω τους όλο και στενεύει ο κλοιός του ολοκληρωτισμού. Η συγκλονιστική εποποιία Ζωή και Πεπρωμένο κατασχέθηκε το 1961 από την KGB, αφού, σύμφωνα με τον ηγέτη της «αποσταλινοποίησης» Νικήτα Χρουτσόφ, δεν ήταν παρά άλλη μια πυρηνική κεφαλή στραμμένη κατά της Σοβιετικής Ένωσης. Η ελεύθερη έκδοσή του, το 1990, αποκάλυψε ένα αριστούργημα που μόνο με το Πόλεμος και Ειρήνη του Τολστόι θα μπορούσε να συγκριθεί σε ρεαλισμό και τρυφερότητα, πίστη και ανθρωπιά.«Ένα πανόραμα της ρωσικής κοινωνίας στα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και γιʼ αυτό ένα από τα θεμελιώδη βιβλία τού 20ού αιώνα».The New York Review of Books«Ένα σπουδαίο βιβλίο, ένα αριστούργημα, ένα βιβλίο που μόνο ένας Ρώσος θα μπορούσε να γράψει». The Wall Street Journal«Όπως συνηθίζεται στα κλασικά ρωσικά μυθιστορήματα, δεκάδες χαρακτήρες -συμπεριλαμβανομένων του Χίτλερ και του Στάλιν- περιπλανούνται στις σελίδες του. Εδώ δεν υπάρχουν "καλοί" και "κακοί" ούτε μελοδραματικές σκηνές. Κάθε λέξη είναι ειλικρινής, διαυγής, σίγουρη γιʼ αυτό που λέει». National Review«Τεράστιο βάθος συναισθημάτων και μυθοπλαστικό μεγαλείο».London Review of Books«Είναι θέμα χρόνου να αναγνωριστεί ο Γκρόσμαν ως ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς τού 20ού αιώνα. Το Ζωή και Πεπρωμένο είναι ένα βιβλίο που επιβάλλεται να συζητηθεί».The Guardian«Διαβάστε το και θα νοιώσετε ευγνώμονες που ο 20ός αιώνας γέννησε έναν τόσο βαθυστόχαστο κήρυκα του ανθρωπισμού. Οι δοκιμασίες και οι εξομολογήσεις των ηρώων του μας δίνουν μερικές από τις πιο συγκλονιστικές καταβάσεις στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής, που μπορεί κανείς να βρει στην παγκόσμια λογοτεχνία. Ένα μυθιστόρημα που δεν γνωρίζει χρονικά όρια».The Washington Post World Book«Ένα μυθιστόρημα για τον πόλεμο, ένα οικογενειακό έπος, ένα πολιτικό μυθιστόρημα, ένα ερωτικό μυθιστόρημα... Όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα».Le Journal du Dimanche


    Ζωοδόχου Πηγής 73, 10681 Αθήνα. Τηλ: 2103822251 - 2103815433 - 2103816661 - Fax: 2103815882 email: info@govostis.gr

    ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ



    Η προσφορά αφορά αγορές 
    που πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας μας.

    Βενετία
    Η Βενετία είναι μια συναρπαστική ιστορία για τον αναγνώστη, ένας απαράμιλλος ταξιδιωτικός ...
    Από τη Σενεγάλη στο Παρίσι
    To βιβλίο αυτό καθορίζει τις μοίρες των ανθρώπων αιχμαλωτίζοντάς τους στις δίνες των ...

    Υφαίνοντας τον παγκόσμιο ιστό
    [...] O Tim Berners-Lee δημιούργησε τον Παγκόσμιο Ιστό κινούμενος από ένα προσωπικό όραμα: ότι ...
    Λορέντζο
    Ο Λορέντζο ντα Πόντε, ένας άνθρωπος πάνω από τα κοινά μέτρα, είναι ο ήρωας αυτού του ...

    Η κόμη του Μπετόβεν
    Ένας ύμνος στην ακατάλυτη δύναμη της μουσικής, τη γοητεία των κειμηλίων, τον ηρωισμό ...
    Ιράκ-Το ολίσθημα του Τσώρτσιλ
    Ένα βασικό βιβλίο για αναγνώστες που επιθυμούν να μάθουν την ιστορία πίσω από τη δημιουργία ...


    Ζωοδόχου Πηγής 73, 10681 Αθήνα. Τηλ: 2103822251 - 2103815433 - 2103816661 - Fax: 2103815882 email: info@govostis.gr

    Αφιέρωμα στην Άλκη Ζέη

     




    ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΚΗ ΖΕΗ
    O IANOS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
    στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Συναντήσεις με συγγραφείς» σας προσκαλούν να γνωρίσετε από κοντά την αγαπημένη συγγραφέα μικρών και μεγάλων
    ΑΛΚΗ ΖΕΗ
    την Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015, στις 8:30 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα).
    Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με την Άλκη Ζέη  για το έργο και τη ζωή της, ανιχνεύοντας τον άνθρωπο-συγγραφέα.
    Μια συζήτηση, σε πρώτο πρόσωπο, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή.
    Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα βιβλία της:
    Το καπλάνι της βιτρίνας, Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου, Κοντά στις ράγιες,
    Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της, Η μωβ ομπρέλα, Θέατρο για παιδιά,
    Η Αλίκη στη χώρα των μαρμάρων, Αρβυλάκια και γόβες, Ο θείος Πλάτων,
    Τα παπούτσια του Αννίβα, Μια Κυριακή του Απρίλη,
    Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα, Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο.
    Κυκλοφορεί επίσης Ο μικρός πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί σε απόδοση της Άλκης Ζέη και εικονογράφηση του Αλέξη Κυριτσόπουλου. Στις 16 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ το παιδικό παραμύθι της Άλκης Ζέη με τίτλο Γατοκουβέντες, ενώ τον Νοέμβριο το Όμορφη πορτοκαλιά μου του Χοσέ Μάουρο Ντε Βασκονσέλος σε μετάφραση της ίδιας.
    ΗΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΚΗ ΖΕΗ
    Η Άλκη Ζέη γεννήθηκε στην Αθήνα. Ο πατέρας της καταγόταν από την Κρήτη και η μητέρα της από τη Σάμο, όπου πέρασε τα πρώτα παιδικά της χρόνια. Παντρεύτηκε τον θεατρικό συγγραφέα και σκηνοθέτη Γιώργο Σεβαστίκογλου, που πέθανε το 1991. Απέκτησαν δύο παιδιά.
    Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και στο Κινηματογραφικό Ινστιτούτο της Μόσχας, στο τμήμα σεναριογραφίας.
    Από το 1954 έως το 1964 έζησε σαν πολιτική πρόσφυγας στη Σοβιετική Ένωση. Το 1964 επιστρέφει οικογενειακώς στην Ελλάδα, για να ξαναφύγουν πάλι όλοι μαζί με τον ερχομό της Χούντας το 1967. Αυτήν τη φορά ο τόπος διαμονής τους είναι η Γαλλία, και συγκεκριμένα το Παρίσι, απ’ όπου επιστρέφουν μετά τη δικτατορία.
    Από πολύ μικρή ασχολήθηκε με το γράψιμο. Στις πρώτες ακόμη τάξεις του Γυμνασίου άρχισε να γράφει κείμενα για το κουκλοθέατρο. Ένας από τους ήρωες που δημιούργησε, ο Κλούβιος, έγινε κατοπινά ο ήρωας του γνωστού κουκλοθέατρου «Μπαρμπα-Μυτούσης», εμπνεύστρια του οποίου ήταν η Ελένη Θεοχάρη-Περάκη. Πρώτο της μυθιστόρημα είναι Το καπλάνι της βιτρίνας (1963), που το έχει εμπνευστεί από τα παιδικά της χρόνια στη Σάμο και είναι σχεδόν αυτοβιογραφικό. Ακολουθεί μια σειρά μυθιστορημάτων για παιδιά, και το 1987 κυκλοφορεί το πρώτο της βιβλίο για μεγάλους Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα. Το 2013 κυκλοφόρησε το αυτοβιογραφικό της βιβλίο Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο.
    Το 2010 τιμήθηκε με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου της.
    Το 2012 αναγορεύτηκε επίτιμη διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Κύπρου.
    Το 2014 αναγορεύτηκε επίτιμη διδάκτωρ του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ το 2015 απέσπασε την ίδια τιμή από το Πανεπιστήμιο Πατρών και τη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών.
    Τον Ιανουάριο του 2015 έλαβε τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής, διάκριση που αποδίδεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε διαπρεπείς προσωπικότητες των τεχνών, των επιστημών και των γραμμάτων, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2015 τιμήθηκε από τη Γαλλία με τον τίτλο του Ταξιάρχη του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων (Commandeur de l’Ordre des Arts et des Lettres).

    Κρήτη: Το πιο ωραίο βίντεο που έχετε δει ποτέ!!!

    ArtTravel

    ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​1
    ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​2
    ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​3
    ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​4
    ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​