Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

ΛΑΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΒΑΛΚΑΝΙΑ στο Μουσικό Χωριό 2012

Διεθνής Μουσική Κοινότητα
www.music-village.gr
Αγαπητοί φίλοι του Μουσικού Χωριού, καθώς οδεύουμε προς την τελευταία φάση των αιτήσεων συμμετοχής για τα μουσικά εργαστήρια του Μουσικού Χωριού 2012, σας αποστέλλουμε σταδιακά μία τελευταία σειρά ενημερώσεων για όλες τις κατευθύνσεις που θα λειτουργήσουν φέτος.
ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ «ΛΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΒΑΛΚΑΝΙΑ»
ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ:
26 ΑΥΓ - 1 ΣΕΠΤ
ΠEΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

«Gaindaman ΙΙ»
Eργαστήριο για τις γκάιντες και τα καβάλια Μακεδονίας & Θράκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΗΣ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ
Μετά από ένα αβάσταχτο κενό 4 ετών οι άσκαυλοι επιστρέφουν! Αυτό το εργαστήριο έχει σαν στόχο την ανάδειξη των διαφόρων ειδών γκάιντας και καβάλ της Νότιας Βαλκανικής και ειδικότερα, για αυτήν την χρονιά, της Μακεδονίας και της Θράκης.
Επίσης, αποσκοπεί στην δημιουργία ενός μόνιμου πυρήνα σπουδαστών, έτσι ώστε να δημιουργήσει τα κατάλληλα ερεθίσματα για την διάσωση, εκμάθηση και καλλιέργεια της αρχαιότερης οικογένειας πνευστών οργάνων των Βαλκανίων.
Ακόμη, θέτει προβληματισμούς και προτείνει δρόμους που θα επιτρέψουν τη χρήση της γκάιντας μέσα στα πλαίσια της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας.
«The G-string of Pythagoras» + «Music Village Balkan Brass Βand»
HAYDEN CHISHOLM (NEA ZHΛΑΝ∆ΙΑ/ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ) - ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΤΟΪΚΟΣ
Κατά τα τελευταία 6 χρόνια τα εργαστήρια σαξοφώνου και μουσικής έκφρασης του Hayden έχουν προσελκύσει και διευρύνει τους μουσικούς ορίζοντες μερικών από τους πιο ταλαντούχους εκτελεστές πνευστών σε όλη την Ευρώπη. Φέτος το εργαστήριο του στο Μουσικό Χωριό διευρύνεται μέσα από τη συνεργασία του με τον κορυφαίο Βαλκάνιο τρομπετίστα Παντελή Στόικο.
Το «The G-string of Pythagoras» εξερευνά το ρόλο των αρμονικών (overtones), των αρχαίων κουρδισμάτων και των αρχετυπικών μουσικών τρόπων στις σύγχρονες εκτελεστικές πρακτικές των πνευστών οργάνων. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα μελετήσουμε τα μικροδιαστήματα, τις τεχνικές αναπνοής, τα σύνολα πνευστών, τον αυτοσχεδιασμό, τις πειραματικές τεχνικές και πολλά άλλα. Επίσης, θα ερμηνεύσουμε συνθέσεις του Hayden, του Παντελή αλλά και των σπουδαστών.
Τα πρωινά οι μουσικοί χωρίζονται σε ομάδες και δουλεύουν ξεχωριστά με τους δύο εισηγητές.
Τα απογεύματα, στα πλαίσια του κύκλου «Music Village Balkan Brass Βand», για πρώτη φορά θα ενορχηστρώσουμε σκοπούς της νότιας Βαλκανικής, καθώς και συνθέσεις του Παντελή Στόικου, ο οποίος και θα συντονίσει τις πρόβες μαζί με τον Hayden. Μέσα από τα κομμάτια αυτά και τις επεξεργασίες τους θα εντρυφήσουμε στην άρθρωση και την απόδοση του μελισματικού χαρακτήρα της μουσικής αυτής. Πολύ πιθανό να κερδίσουμε τον τίτλο της πρώτης, αυθεντικής Balkan Brass Band που είδε ο Άγιος Λαυρέντιος!!!
Παρότι το εργαστήριο απευθύνεται κυρίως σε εκτελεστές χάλκινων πνευστών, θα δεχτούμε στη μπάντα μας κάθε πνευστό ή άλλο όργανο με ενδιαφέρον για τα παραπάνω.
«The Happy Hour Orchestra» ΙΙ
Ένα εργαστήριο για την ενορχήστρωση και τον αυτοσχεδιασμό
ΜΑΡΘΑ ΜΑΥΡΟΕΙ∆Η - ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ
Ο Αντώνης Απέργης και η Μάρθα Μαυροειδή δημιουργούν και συντονίζουν μία χορωδία από όργανα και μία ορχήστρα από φωνές.
Το εργαστήριο έχει δύο στόχους:
Ο πρώτος είναι να πειραματιστούν οι μαθητές με τους διαφορετικούς ρόλους που μπορεί να πάρει ένα όργανο ή μια φωνή μέσα σε μια ορχήστρα. Μπορεί, για παράδειγμα, ένα φωνητικό σύνολο να κρατήσει συνοδεία στο σόλο ενός μπάσου ή ενός κρουστού, ή να αντικαταστήσει το μέρος ενός κουαρτέτου εγχόρδων;
Ο δεύτερος στόχος είναι η εξοικείωση με διάφορες τεχνικές αυτοσχεδιασμού. Πώς μπορεί κανείς, έχοντας για πρώτες ύλες απλά μουσικά στοιχεία, να οδηγηθεί σε μία αυθόρμητη σύνθεση;
Σκοπός του εργαστηρίου είναι η ανάπτυξη της μουσικής αντίληψης, για αυτό δεν απαιτείται γνώση παρτιτούρας.
Το εργαστήριο αποτελείται από δύο ομάδες: μία με όργανα (Αντώνης Απέργης) και μία με φωνές (Μάρθα Μαυροειδή).
Το πρωί οι δύο ομάδες θα δουλεύουν χωριστά και το απόγευμα θα βρίσκονται μαζί για να συμπράξουν.
Στο τέλος συναυλία!
«Ζυγιές του Ανατολικού Αιγαίου και σαντουρόβιολα ΙΙ»
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΚΟΥΒΕΝΤΑΣ (βιολί) - ΣΟΛΩΝ ΛΕΚΚΑΣ (τραγούδι) - ΑΝ∆ΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ (σαντούρι)
Το εργαστήρι για τις στεριανές ζυγιές θα λειτουργήσει για έβδομη συνεχή χρονιά, συνεχίζοντας να λειτουργεί με θεματικές/αφιερώματα σε συγκεκριμένα μουσικά ιδιώματα.
Φέτος, και μετά από τη μεγάλη επιτυχία της περσινής χρονιάς, οι σπουδαστές του εργαστηρίου θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τη λαϊκή μουσική του Ανατολικού Αιγαίου, σε ένα δεύτερο κύκλο μαθημάτων. Έμφαση θα δοθεί στους οργανικούς σκοπούς Λέσβου, Χίου και Λήμνου και Σάμου, καθώς και στον αμανέ και τους αργόσυρτους «μερακλίδικους» φωνητικούς σκοπούς της Λέσβου. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στη τυπική ζυγιά της περιοχής, τα «σαντουρόβιολα».
Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι μουσικοί θα κινηθούν σε τρία συμπληρωματικά επίπεδα:
1. Πρωινή σπουδή και μελέτη του ρεπερτορίου ανά όργανο (φωνή, βιολί, λαούτο, σαντούρι)
2. Μελέτη και εκτέλεση του ρεπερτορίου σε ζυγιές ή μικρές ορχήστρες (απογεύματα)
Το αποτέλεσμα των παραπάνω εργασιών θα παρουσιαστεί σε συναυλία/αφιέρωμα διδασκόντων και σπουδαστών.
Οι αυτοσχεδιαστικές φόρμες στην Ελληνική δημοτική μουσική:
Σκάροι, ταξίμια, μοιρολόγια και «ζουρνατζίδικα»
ΜΑΝΟΣ ΑΧΑΛΙΝΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το υψηλό επίπεδο των νέων μουσικών που ασχολούνται με το δημοτικό ρεπερτόριο στην Ελλάδα καθώς και η όλο και μεγαλύτερη προσέλευση εξαιρετικών μουσικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θέλουν να κατακτήσουν την τέχνη του ελληνικού κλαρίνου δημιούργησε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα αυτόνομο εργαστήριο για το όργανο αυτό.
Φέτος, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος θα αφιερώσει τα μαθήματα του επάνω σε ένα από τα απαιτητικότερα ρεπερτόρια του κλαρίνου: αυτά που βασίζουν τη δομή και την εξέλιξη τους επάνω στην τέχνη του αυτοσχεδιασμού. Το εργαστήριο είναι ανοικτό σε όλους τους μουσικούς με ενδιαφέρον προς αυτήν τη θεματική.
Μικρασιατικό τραγούδι & χορός
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑ∆ΟΠΟΥΛΟΥ (τραγούδι) - ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ (χορός)
Το τραγούδι ως τρόπος έκφρασης στην καθημερινότητα των Μικρασιατών, από την εργασία μέχρι το γλέντι.
Ο χορός ως αναπόσπαστο στοιχείο της μουσικής έκφρασης, ως φυσική πράξη για τον τραγουδιστή, τον οργανοπαίχτη, τον ακροατή.
Όπου τα μέλη μιας μουσικής κοινότητας αλληλεπιδρούν, χωρίς να διαχωρίζονται σε ενεργά (τραγουδιστής, μουσικός) ή παθητικά (ακροατής).
Η συμμετοχή, η μέθεξη, η επικοινωνία, η ολοκλήρωση της μουσικής πράξης.
Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται τόσο σε τραγουδιστές όσο και σε εκτελεστές οργάνων με συνάφεια στο μικρασιατικό ιδίωμα, καθώς και σε χορευτές που θα θελήσουν να το παρακολουθήσουν αυτόνομα ως ξεχωριστό εργαστήριο. Tο οργανικό σύνολο θα συντονίσει ο Σωκράτης Σινόπουλος.

Ψηφιακά βιβλία

Η χήρα του Πειραιά
Φιλομήλα Λαπατά
ISBN: 978-960-03-5468-3

Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου
Αγγελική Νικολούλη
ISBN: 978-960-03-5488-1 

Το αηδόνι στο πόδι της
Κωστής Γκιμοσούλης 

ISBN: 978-960-03-5494-2

Έκθεση φωτογραφίας Αντώνη Πλυμάκη "Τα Λευκά μας Όρη"

Από : 7/7/2012 Έως : 15/7/2012
Διοργάνωση : Δήμος Χανίων - ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ
Τόπος : Μεγάλο Αρσενάλι Ώρα : 11.00 - 13.00 και 19.00 - 23.00
Είσοδος : ελεύθερη
Ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΕΠΔΗΧ - ΚΑΜ διοργανώνουν από το Σάββατο 7 έως την Κυριακή 15 Ιουλίου 2012, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, έκθεση φωτογραφίας του Αντώνη Πλυμάκη με τίτλο "Λίγες Φωτογραφίες από τα Λευκά μας Όρη". Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 11.00 - 13.00 και 19.00 - 23.00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 7 Ιουλίου 2012, ώρα 19.30 στον εκθεσιακό χώρο του ΚΑΜ.
Ο Αντώνης Πλυμάκης για την έκθεση αναφέρει :
Με τη συμπλήρωση ακριβώς εξήντα χρόνων από την ευλογημένη ημέρα που γνώρισα τα Λευκά Όρη με τον Ορειβατικό σύλλογο Χανίων, μα και ακόμη εξήντα χρόνια από τη πρώτη μου διάβαση στο φαράγγι της Σαμαριάς, και τη σύμπτωση του εορτασμού του μισού αιώνα από τη δημιουργία του Εθνικού Δρυμού Λευκών Ορέων, (Σαμαριάς) σκέφτηκα να προσφέρω για μία ακόμη, τελευταία ίσως, φορά, στους συμπατριώτες μου που δεν είχαν τη τύχη να γνωρίσουν τους θησαυρούς της Χανιώτικης Μαδάρας, αυτή τη φωτογραφική προσέγγιση.
Σε καμιά περίπτωση η ασύγκριτη ομορφιά και το μεγαλείο κάθε γωνιάς των Λευκών Ορέων δεν μπορεί να αποδοθεί ούτε με χιλιάδες φωτογραφίες αλλά να δοθεί απλά μια ελάχιστη εικόνα από αυτά.
Όταν το έτος 2001 πραγματοποίησα την μεγαλύτερη από τις αρκετές εκθέσεις μου για τα Λευκά Όρη με τετρακόσιες φωτογραφίες, έγγραφα, αντικείμενα Μητάτων κλπ, δεν περίμενα ότι θα έχει τόσο μεγάλη απήχηση, ιδίως στη νεολαία μας, που με έκπληξη αναφέρουν, στις εκατοντάδες κρίσεις των στο βιβλίο επισκεπτών για το γεγονός ότι δεν γνώριζαν τίποτα για το θησαυρό αυτό του τόπου των. Το οικονομικό κόστος για την απλή σύνταξη μου ήταν μεγάλο γιατί καλύφθηκε μόνο κατά το ήμισυ από χορηγίες αλλά η ικανοποίηση μου δεν μέτραγε με τα χρήματα . Μετά από κάποιες μικρότερες εκθέσεις που ακολούθησαν τις καλύτερες φωτογραφίες τις χάρισα σε γνωστούς και άγνωστους και έτσι τώρα παρουσιάζω όσες από τις ταλαιπωρημένες παλαιές έμειναν και λίγες νεώτερες, ιδίως της κόρης μου Σοφίας.
Τράβηξα χιλιάδες φωτογραφίες με μηχανές που δε ξεπερνούσε η αξία των τα σημερινά 200 euro, και χωρίς κανένα πρόσθετο βοήθημα φακών κλπ, και πάντα χωρίς καμία διορθωτική ή ψηφιακή επέμβαση . Το έκανα όχι για κάποια καλλιτεχνικά επιτεύγματα, που και στην έκθεση αυτή δεν διεκδικώ, αλλά γιατί νόμιζα ότι έχοντας τη φωτογραφική απεικόνιση ενός θαυμαστού τοπίου , φυτού , ζώου κλπ θα το έπαιρνα μαζί μου να το απολαμβάνω και να το χαίρομαι όποτε θα το νοσταλγούσα.
Το μεγαλύτερο ορεινό συγκρότημα της Κρήτης, και από τα τρία της Ελλάδας, με τις πάνω από 50 κορυφές του άνω των 2000 μέτρων και άλλες τόσες από 1500 έως 2000, μα και τις εκατοντάδες μικρότερες, τα εκπληκτικά φαράγγια, την μοναδική χλωρίδα και πανίδα, την πανάρχαιη ιστορία ζωής αλλά και αγώνων των ανθρώπων της Μαδάρας, αποτελούν μία ευλογία για τα Χανιά μας που όμως δυστυχώς, ή ευτυχώς , δεν έχει αντιμετωπιστεί όπως αν ήταν αλλού εκτός από ότι έχει κάμει για αυτά ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων και όσα επέτρεπαν τα οικονομικά του Δασαρχείου και του Φορέα.
Ο Σεβάσμιος Γέροντας, πρώην Κισσάμου , Ειρηναίος έλεγε ότι Στα βουνά μας κρατήθηκε η ζωή και όχι στους κάμπους.
Μετά από τόσα χρόνια πιστέψετέ μας δεν μπόρεσα ακόμα να συνειδητοποιήσω πότε πέρασε αυτός , ο μισός και πλέον , αιώνας.
Δεν μπορώ να φαντασθώ πως όλα αυτά ήταν κάτι το πραγματικό και όχι ένα ωραίο παραμύθι που κάποτε τελείωσε.
Παρατηρώντας με μεγεθυντικό φακό στις φωτογραφίες των εκδρομών έναν έναν τους παλαιούς, νομίζω θα μου πούνε ένα γεια – χαρά, πώς δεν είναι δυνατόν να έχουν φύγει
Ακόμη με τη επιστροφή σε αυτές τις μοναδικές σε ευτυχία αναμνήσεις, συνειδητοποίησα για μία ακόμη φορά αυτό που τα τελευταία χρόνια έχει εδραιωθεί στη σκέψη μου. Πως τα χρόνια εκείνα δεν είχα σχεδόν τίποτα από τα σημερινά υλικά αγαθά μα στη πραγματικότητα τα είχα ΟΛΑ. Όλος ο κόσμος που αγνάντευα από τις κορφές ήταν δικός μου και ξέγνοιαστος κυκλοφορούσα παντού νιώθοντας μία εσωτερική ευτυχία που ποτέ δεν μπορούν να δώσουν εξωτερικοί παράγοντες. Σήμερα, που όλα τελειώνουν, και ίσως έχω, πιο πολλά από όσα χρειάζομαι, έχω την αίσθηση ότι δεν έχω ΤΙΠΟΤΑ.
Την έκθεση αυτή αφιερώνω :
Στους ανθρώπους των παλαιών Μιτάτων της Χανιώτικης Μαδάρας, τους αετούς και αγρίμια μαζί, που , απομονωμένοι για μήνες κάθε χρόνο στις ερημιές των κακοτράχαλων βουνών μας, κρατούσαν τα μιτιρίζια της ποιμενικής μας παράδοσης. Στους ανθρώπους που αγκάλιαζαν τους κυνηγημένους από κατακτητές και τυράννους, μα και υποδέχονταν με ανοιχτές αγκαλιές εμάς όλους τους περπατητές και λάτρεις του δικού τους και δικού μας ορεινού τόπου.
Προσωπικά φέρνω πολλές φορές με συγκίνηση στη σκέψη μου πολλούς από αυτούς τους λεβέντες που είχα τη τύχη να γνωρίσω. Σήμερα δεν μπορώ να τους προσφέρω τίποτα άλλο εκτός από αυτές τις γραμμές ευγνωμοσύνης.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Arne Dahl
ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
 
Σελίδες: 448
Ian Rankin

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ

Σελίδες: 480
 
Manouel Vázquez Montalbán 
Η ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΟ
Σελίδες: 800

Όλου του κόσμου οι πρόσφορες... εδώ υπάρχουν οι πιο φθηνές!

Σύρος: 85€ για ένα 4ήμερο για 2 άτομα στην υπέροχη Ερμούπολη
Σύρος: 85€ για ένα 4ήμερο για 2 άτομα στην υπέροχη Ερμούπολη.Μια καταπληκτική προσφορά στην αρχόντισα του Αιγαίου, την Ερμούπολη, ατέλειωτες ώρες χαλάρωσης και ψυχαγωγίας αφού το νησί προσφέρει εκατοντάδες δυνατότητες και επιλογές!
Πάρος: 90€ για ένα 3ήμερο για 2 άτομα στην υπέροχη Νάουσα

Πάρος: 90€ για ένα 3ήμερο για 2 άτομα στην υπέροχη Νάουσα.Το υπέροχο νησί σας περιμένει για ένα ταξιδάκι απόλυτης διασκέδασης και ηρεμίας με μια προσφορά καταπληκτική. Αποκτήστε την τώρα και αποδράστε αμέσως!

Νάξος:299€ για ένα 6ήμερο για 4 άτομα στο υπέροχο Καστράκι

Νάξος:299€ για ένα 6ήμερο για 4 άτομα στο υπέροχο Καστράκι.Διακοπές για όλη την οικογένεια στην καλύτερη Best Value προσφορά σε ένα πανέμορφο συγκρότημα!!!Τώρα μπορείτε να χαλαρώσετε οικονομικά και άνετα με τις καλύτερες παροχές!

Λευκάδα,Άγιος Νικήτας - Κάθισμα: 293€ για 6ήμερο για 2 άτομα για τον Αύγουστο

Λευκάδα, Άγιος Νικήτας - Κάθισμα: 293€ για 6ήμερο για 2 άτομα για τον Αύγουστο. Διακοπές στο νησί με τις ομοφότερες παραλίες. Μόλις λίγα μέτρα από τον παραδοσιακό οικισμό Άγιος Νικήτας μόνο με 293!

Σαντορίνη: 444€ για 4ήμερο για 2 άτομα σε 5άστερο resort για όλο τον Αύγουστο

Σαντορίνη: 444€ για 4ήμερο για 2 άτομα σε 5άστερο resort για όλο τον Αύγουστο. Απολαύστε τη διαμονή σας σε junior suite με πρωινό, βραδινό, ένα μπουκάλι κρασί στο δωμάτιο, χρήση σάουνας και τζακούζι μόλις με 444€!

Απαθανατίστε τις καλοκαιρινές σας βουτιές!

Απαθανατίστε τις καλοκαιρινές σας βουτιές!
Ανοίξτε μπίρες με το iPhone σας!

Ακόμη μεγαλύτερη οικονομία και έλεγχος του κόστους

Νέες σειρές HD τηλεοράσεων

Το πρώτο Smartphone με αναγνώριση φωνής!

Απορρίφθηκε το νομοσχέδιο ACTA από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Πρώτο βραβείο στα Bite Awards για τη Wind

Νέα εποχή επικοινωνίας

«Απόλυτα σεβαστή η προσπάθεια των επιστημόνων»

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΟΡΔΑΛΟΣ ΣΥΡΤΑ ΑΝ Μ'ΑΡΝΗΘΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ

Ετοιμάζεται για έξοδο από το ευρώ η Φινλανδία. Θα ακολουθήσουν η Γερμανία, Αυστρία και Ολλανδία;

Έρχονται τελικά οι γερμανοί εφοριακοί
Ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, υπόσχεται ο Στρατούλης

Αύξηση αφορολογήτου και μείωση του ΦΠΑ στις προγραμματικές δηλώσεις

Τυφλός μαθητής έγραψε είκοσι σε όλα τα μαθήματα των πανελληνίων

Ισχυροί αντίπαλοι για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα

Η Μαριάντα και ο... ήλιος

Πίνετε νερό, χάνετε κιλά

Όταν οι Έλληνες μεγαλουργούν

Ετοιμάζεται για έξοδο από το ευρώ η Φινλανδία. Θα ακολουθήσουν η Γερμανία, Αυστρία και Ολλανδία;

Σκιώδη κυβέρνηση και από την Χρυσή Αυγή

Απάτη με πλαστά μηχανογραφικά δελτία

Νέος γύρος εκβιασμών από τους ευρωπαίους

Πρόστιμα σε ανασφάλιστα ΙΧ -- Επιστρέφουν το χαράτσι -- Πλαστά μεταπτυχιακά -- Αποχώρηση Π. Κωστόπουλου

Η «κατάρα του καλοκαιριού» παραμονεύει
Νταντάδες δολοφόνησαν 9 μηνών βρέφος ταΐζοντας το ηρωίνη και κοκαΐνη
Μυστηριώδης εκατομμυριούχος μοιράζει χρήματα, με αντάλλαγμα… μια καλή πράξη
Δημήτρης Σκαρμούτσος: Από το «Μaster Chef 2″ είμαστε απλήρωτοι!
«Οι Έλληνες εμφανίζονται να τα έχουν κλέψει όλα…»
Πρόστιμο 250 ευρώ σε 1 εκατ. ιδιοκτήτες ανασφάλιστων ΙΧ
«Ναι» στη διπλή ανάπλαση Βοτανικού – Λ.Αλεξάνδρας
Επιστρέφουν 200 εκατ. ευρώ από το χαράτσι!
Κλείνει το εστιατόριο στο Μέγαρο Μαξίμου
Οι ληστές πυροβολούσαν, αλλά το θύμα… έδερνε
Με μπλουζάκια και ιντερνετ ξεκινά η ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ
Τέλος στα αυτοκόλλητα των τελών κυκλοφορίας
Φάμπρικα με πλαστά μεταπτυχιακά
Ενοχοι Νικολοπούλου και Κούρτης για οικονομικές ατασθαλίες στην ΕΡΤ
ΔΑΦΝΗ: Αποχώρηση Πέτρου Κωστόπουλου
Αντιδράσεις για το «σωματίδιο του Θεού»

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ PIAZZA del POPOLO

PIAZZA del POPOLO
Ορκωμοσιών … συνέχεια! Πω πω!!!…
Δώρο 2 εκατομμύρια ευρώ στους υπαλλήλους της Βουλής!

Συνεργασία ανάμεσα στον Έβρο και την Aegean Airlines

Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Φεστιβάλ Νεανικών Μουσικών Σχημάτων στην Δράμα

Παραιτείται ο Περιφερειακός Σύμβουλος ΑΜ-Θ Θανάσης Μακρής! Η Κατερίνα Γεροστεργίου τον αντικαθιστά

Στο αυτόφωρο δύο υψηλόβαθμοι τελωνειακοί στην Ορεστιάδα που συνελήφθησαν από το ΣΔΟΕ! Όλο το παρασκήνιο των συλλήψεων

Επίσχεση εργασίας στο Νοσοκομείο Καβάλας

Ο βουλευτής Έβρου Μαρίνος Ουζουνίδης αναλαμβάνει τομέα στους Ανεξάρτητους Έλληνες

Δεκτή έκανε την αίτηση πτώχευσης το Πρωτοδικείο για την Χαρτοποιία Ξάνθης

Στο 50% με 60% η ζημιά στη φετινή σκορδοκαλλιέργεια στη Βύσσα

Διόδια στην Μουσθένη Καβάλας;

Συνελήφθη 37χρονος στην Ξάνθη για μη απόδοση ΦΠΑ αξίας 16.388,45 ευρώ

Το υπουργείο Οικονομικών "τρελάθηκε" και μοιράζει εκατομμύρια - Έλληνας δήμαρχος μηνύει την Τουρκία και ζητά πενήντα εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση

Βλαντίμιρ Πούτιν, ο άνθρωπος δίχως πρόσωπο
"Για μένα το σημαντικό είναι να κάνω όσο πιο πολύ σεξ γίνεται..."

Εύγε!!!

Ξεχάστε το αυτοκόλλητο σήμα κυκλοφορίας

Το δημόσιο δίνει το παράδειγμα, 700.000 κρατικά οχήματα ανασφάλιστα!!!

Εκνευρίστηκε ο Σόϊμπλε με τους γερμανούς οικονομολόγους που έχουν διαφορετική από την δική του άποψη

Βάλτε προφυλακτικό...

Εμπορική και Γενική τράπεζα, θύματα της φυγής των γάλλων από την Ελλάδα

Οι γερμανοί εφοριακοί δεν θα έρθουν ποτέ στην Ελλάδα

Το υπουργείο Οικονομικών "τρελάθηκε" και μοιράζει εκατομμύρια

Ο Χίτλερ εξολόθρευσε εκατομμύρια εβραίους, ήθελε όμως να σώσει έναν!!!

Έλληνας δήμαρχος μηνύει την Τουρκία και ζητά πενήντα εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση

Η διεθνής επέμβαση για την πτώση του Άσαντ πιο κοντά από ποτέ στη Συρία

Η «τέλεια» παγκόσμια οικονομική καταιγίδα

Η «τέλεια» παγκόσμια οικονομική καταιγίδα
Χιλή: Μία ασφαλιστική μεταρρύθμιση - πρότυπο
Η πιο φτωχή χώρα στην Ευρώπη
Ο ελικοπτεράκιας Μπεν και η Σιδηρά καγκελάριος
Έρχονται νέες μειώσεις μισθών
Μεγάλο πύρινο μέτωπο σε εξέλιξη στην Ιστιαία Ευβοίας
Από 15 έως 18 Ιουλίου το «Συμπόσιο της Σύμης», που θα πραγματοποιηθεί στη Σάμο
Πρώτο βήμα για την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ η Εθνική Συνδιάσκεψη της Παρασκευής
Νέο αίτημα αποφυλάκισης θα καταθέσει η Βίκυ Σταμάτη
Λήγει τα μεσάνυχτα η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων
Ικανοποιημένη η τρόικα από την πορεία εκδίκασης των μεγάλων φορολογικών υποθέσεων
Κλείνει το εστιατόριο του Μεγάρου Μαξίμου με απόφαση του πρωθυπουργού
Στη Μήλο το 11ο Συνέδριο για την Έρευνα στην Οικονομική Θεωρία και Οικονομετρία
Την ευρωπαϊκή «χαλαρότητα» στην παροχή στήριξης επικρίνει η Γερμανική Κεντρική Τράπεζα
Εκτός πορείας το πρόγραμμα, δήλωσε ο Γ.Στουρνάρας στους Financial Times
Τον Σεπτέμβριο, η συζήτηση με την τρόικα για τις συλλογικές συμβάσεις εκτιμά η ΔΗΜΑΡ
Στη «μέγγενη» των αγορών τα ευρωπαϊκά ομόλογα μετά την απόφαση της ΕΚΤ
Προσαύξηση 7% στα τιμολόγια της ΔΕΗ για πρώην πελάτες παρόχων που έκλεισαν
Να επισπεύσει η Λευκωσία την ανακεφαλαιοποίηση ζητά η Τράπεζα Κύπρου
Για ανάγκη πρόσθετης διαγραφής ελληνικού χρέους 180 δισ. ευρώ μιλά ο Άκερμαν
Καταδικαστική απόφαση για Δίας Ιχθ/γειες Νηρέα
ΟΠΑΠ:Επικοινωνιακή υποστήριξη από Τempo OMD, JN+
Cosmote: Διπλή διάκριση στα Business IT Awards
Ελγέκα: Νέος Γενικός Διευθυντής ο Χ. Παπαντωνόπου
ΟΠΑΠ:Προσφορά εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων
Πόρτο Καρράς:Απετράπη η απεργία των εργαζομένων
ΟΤΕ: Παράνομες πρακτικές από άλλους παρόχους
ΦΑΓΕ: Χρυσό βραβείο για τα 86 χρόνια παρουσίας

Για να βγει η Ελλάδα από την κρίση

Για να βγει η Ελλάδα από την κρίση
Μια τέτοια ολική επαναφορά, δεν θα προκύψει στη βάση της επίτευξης μετρήσιμων λογιστικών στόχων. Δεν θα έρθει επειδή η οικονομία θα ανακάμψει πραγματικά. [...]
Το μεγάλο ερώτημα για τον Γιώργο

Ο Ανδρέας Λοβέρδος βρίσκεται απέναντι από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και αυτό είναι εμφανές. Η Άννα Διαμαντοπούλου απουσιάζει επιδεικτικά. Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης... είναι και δεν είναι. Ο Γιάννης Ραγκούσης απέναντι. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος το ίδιο. [...]

Η πρόβλεψη για τις γερμανικές εκλογές

Η πρόβλεψη για τις γερμανικές εκλογές
Το πραγματικά ενδιαφέρον στοιχείο της δημοσκόπησης είναι ότι η γερμανική κοινωνία... συμπορεύεται με την αυταρχική πολιτική που ακολουθεί η Μέρκελ, επιβάλλοντας όρους ακραίας και βάρβαρης λιτότητας στο σύνολο της ευρωζώνης. [...]
Αντεπίθεση με… “στοιχήματα”

Φαινομενικά και στο άκουσμα των ονομάτων κανένας φίλος της ομάδας δεν εντυπωσιάζεται. Δεν είναι ηχηρά τα ονόματα. Μεταγραφές αεροδρομίου! Ο καθένας αποτελεί ένα ξεχωριστό στοίχημα για την ομάδα. [...]
Η συνταγή έχει αποτύχει

Προφανώς και έχουμε προκαλέσει με την αναξιοπιστία που εδώ και μήνες έχουμε επιδείξει. Ωστόσο οι υπάλληλοι δεν μπορούν να θέτουν υπό αίρεση τις δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης που έχει νωπή τη λαϊκή εντολή. [...]
Η λογική Βενγκέρ και η “έξοδος” του Φαν Πέρσι

Αλλά τα πράγματα μάλλον δεν είναι και τόσο απλά:Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι μεγάλο μερίδιο ευθύνες φέρει και ο ίδιος ο προπονητής της Άρσεναλ, αλσατός, Αρσεν Βενγκέρ. [...]

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert

Greek Alert
Σκέψεις
Η μεγαλύτερη ποσότητα φυσικού αερίου στην Ευρώπη είναι στην Κέρκυρα - Διεκδικούν και οι Αλβανοί την περιοχή!!!

ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΗΔΗ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π. ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝ. ΚΑΡΤΑ

"Η μέση Ελληνίδα" στην κατά Βίκην ορολογία.!

«...το να είναι κανείς Ρωμιός, δεν είναι υπερηφάνεια αλλά είναι σταυρός...»

Ο υπάλληλος των Τούρκων Cameron, σε μία ιστορική ομιλία για την …προσφορά των Τούρκων στην ειρήνη!

ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

Eπιμένει στις ασκήσεις διάβασης του Έβρου ο ΕΣ - Ενίσχυση της 1ης τουρκικής Στρατιάς...

Απο την αντιρατσιστική επιτεθήκανε σε φίλαθλους του Ολυμπιακού στην Νίκαια!

Πτήση με ..μηνύματα πέριξ του Καστελόριζου.

Ιδού το δηλητήριο από τις τουρκικές σειρές στους

25 ΕΛΛΗΝΕΣ, 5 ΑΛΒΑΝΟΙ και 1 ΟΥΚΡΑΝΗ οι κουκουλοφόροι που έκαψαν την Αθήνα

Μετά τους Ελληνοκύπριους και οι Τουρκοκύπριοι δεν θέλουν τον τουρκικό Στρατό

Ο πόλεμος των αγωγών και τα σχέδια των ΗΠΑ για Ελλάδα και Τουρκία - Ανάλυση των σεναρίων

Πάτωσε το “caucus” των Σκοπιανών στο Αμερικανικό Κογκρέσο !!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται με αφορμή την επίσκεψη Μπαχτσελί

Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης: "Όχι στην αποικιοποίηση της Θράκης μέσω ΕΟΖ"

Μήπως ο «συνήγορος του πολίτη» ζει σε άλλη χώρα;

Εκρήξεις αναστάτωσαν το ελληνικό στρατόπεδο στο Αφγανιστάν

Στον «παράδεισο» του Τσάβες η Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ!....στην επιστροφή θα φέρει και φθηνό πετρέλαιο;;;

Επιστρέφουν 200 εκατομμύρια ευρώ από το χαράτσι!

www.marketbeast.gr
Επιστρέφουν 200 εκατομμύρια ευρώ από το χαράτσι!
Νέες μειώσεις μισθών στην Ελλάδα ζήτησε ο Ράιχενμπαχ!
Με λουκέτο απειλούνται τα ταμεία – Έχασαν το 70% της περιουσίας τους
Λαγκάρντ: Οι εξελίξεις στην Ευρώπη άμεσος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία
Έρχεται η… «λυπητερή» για τα ανασφάλιστα Ι.Χ.
Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών Μονάχου: «Γυρίστε στη δραχμή
Κορκίδης: «Βιώσιμο φορολογικό σύστημα και όχι φοροεπιδρομή»

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics
Ράσμουσεν: Το NATO θα σταθεί στο πλευρό της Τουρκίας Eπίθεση της Ρωσίας στη Δύση
Χωρίς Λόγια

Πραγματιστική σιωπή του Ισραήλ για την κρίση της Συρίας

Τουρκία: «Δικαίωμα που απορρέει από τη Συνθήκη της Λωζάννης» η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής

Ερευνα της τουρκικής δεξαμενής σκέψης TESEV Ε/κ και Τ/κ διαφωνούν με τις πολιτικές της Τουρκίας στην Κύπρο

Καθολική στήριξη στην Κυπριακή Προεδρία

Χριστόφιας: Καλύτεροι οι όροι δανεισμού από τη Ρωσία

Κύπρος: Αρχισε η διαβούλευση με τη Noble

Διαψεύδει τα περί χορήγησης πολιτικού ασύλου στον Ασαντ η Μόσχα

Γ. Στουρνάρας: Μας περιμένουν δύσκολα χρόνια

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το τουρκικό RF-4E που κατέρριψαν οι Σύροι

Τουρκία: Πορεία στο τεχνολογικό της μέλλον…

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ;

«Αν το μποζόνιο του Χιγκς είναι τόσο έξυπνο, ας δώσει συνέντευξη» λέει ο Πειραιώς Σεραφείμ

Μηδενική ανοχή στο έγκλημα

Ασαντ: Αν δεν είχα λαϊκή υποστήριξη, θα είχα ανατραπεί

Στο αρχαίο θέατρο των Δελφών

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ ʽΗ ΠΩΣ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ

ΤΟ ΕΥΡΩ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Η ΛΕΠΕΝ

Κινεζική επίδειξη δύναμης στους Ουιγούρους

Ελληνοτουρκικό Τουριστικό Φλέρτ

O Σεραφείμ για το... μποζόνιο του Χιγκς (η σωματίδιο «Θεός»)

Πέφτουν στο τραπέζι τα προσχέδια για το ψήφισμα Αλλαγές στην αποστολή της UNFICYP μεθοδεύουν οι Βρετανοί

Συνάντηση με τον Βούλγαρο πρόεδρο Πολύ σημαντική η ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας, είπε ο Κ.Παπούλιας

Η νέα «μεσογειακή» και «κυπριακή» στρατηγική της Άγκυρας

Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις, μετά η επαναδιαπραγμάτευση, δηλώνει ο Στουρνάρας στους Financial Times - Ποιος βουλευτής ζητά αύξηση του μισθού των βουλευτών, γιατί...πένονται

Ένοχος ο διευθυντής του τελωνείου Ορεστιάδας
Αφού δεν τον θέλουν για πρόεδρο του Eurogroup, βλέπει το μέλλον του ως υπουργός Οικονομικών της Ευρώπης

Στα "μαχαίρια" Μόσιαλος και Αράπογλου για το όνομα

«Ένα θεϊκό χέρι υπήρχε πάνω από το κεφάλι μου και με κατεύθυνε»

Τί να κάνετε για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά

Το ΠΑΣΟΚ σχημάτισε κυβέρνηση

Τέλος στο θεσμό των συμβασιούχων

Κόκκινο πανί στις χώρες του νότου, "θεά" στην Γερμανία

Ποιος βουλευτής ζητά αύξηση του μισθού των βουλευτών, γιατί...πένοντα

Αλλαγή φρουράς στο τιμόνι της Τράπεζας της Ελλάδας

Ανέσυραν τις σορούς των δύο τούρκων πιλότων

Στην Γερμανία επιτρέπεται η...κτηνοβασία!!!

Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις, μετά η επαναδιαπραγμάτευση, δηλώνει ο Στουρνάρας στους Financial Times

To βίντεο από την πυρπόληση των γραφείων της Microsoft

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» (www.elzoni.gr):
Μια άγρυπνη ψήφος περισσότερα…
Ελεύθερη Ζώνη

Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Βησσαρίωνος 3-5, Αθήνα
Τηλ. 210-3643601

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΛΧΙΚΟΥ "ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ"
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κρυπτοχριστιανοί του Πόντου: Παρελθόν, παρόν και μέλλον

Η γυναίκα ως φορέας πολιτισμού στην Ποντιακή Μούσα (της Παρθένας Τσοκτουρίδου)