Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

22/02/2010 - ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΙΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί συναρμολόγηση προκατασκευασμένης κατοικίας ανοικτή για το κοινό στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.
Ελάτε να παρακολουθήσετε την συναρμολόγηση κατοικίας 160 τμ στον χρόνο ρεκόρ των τριών ήμερων
Η Πρόσβαση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία θα είναι από την οδό Δεκελείας αριστερά στην Εφέσου και πάλι αριστερά στην Πέργαμου.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το Κέντρο Τέχνης "ΣΥΝΘΕΣΗ" την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου πήρε μέρος σε άλλη μία Φιλανθρωπική Εκδήλωση (Συναυλία) που πραγματοποιήθηκε στην ΕΠΟΚΑΜ στον Α. Μάμα με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για την υποστήριξή ενός συνανθρώπου μας που χρειάζεται βοήθεια.Την διοργάνωση της εκδήλωσης είχε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και είχε μεγάλη επιτυχία. Στο καλλιτεχνικό μέρος τώρα ακούστηκαν γνωστά τραγούδια ξένα και ελληνικά διαφόρων ειδών μουσικής από γνωστά γκρουπ και καλλιτέχνες. Τα παιδιά της ΣΥΝΘΕΣΗΣ που πήραν μέρος παίζοντας ξένα τραγούδια απέδειξαν άλλη μια φορά ότι επάξια μπορούν να σταθούν δίπλα σε επαγγελματίες. Έπαιξαν οι:
Αντώνης Φωτιάδης (πλήκτρα), Γιώργος Μουλικάς (κιθάρα) Άννα Χαμαμτζόγλου (μπάσο) Νίκος Ευτάτογλου (τύμπανα) και τραγούδησε η Φαίη Πανισκάκη.

Ανακοίνωση ακύρωσης

Σχήμα Εκτός Άξονα Οι παραστάσεις του Σχήματος εκτός Άξονα στην Πλάτωνος 35 στη Θεσσαλονίκη ακυρώνονται λόγω τεχνικών προβλημάτων. Σας ευχαριστούμε. Για το Σχήμα Εκτός Άξονα Αναστασία Θεοφανίδου Νίκος Βουδούρης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στο πλαίσιο του 4ου Πολύτεχνου Διαδημοτικού Μαθητικού Φεστιβάλ Έκφρασης & Δημιουργίας 2009-2010 σάς προσκαλούμε σε μια δραματοποίηση του βιβλίου Ο Ναβίντ δεν ήρθε για διακοπές του Πάνου Χριστοδούλου τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου και ώρα 19.35-19.50 Στο 2ο ΓΕ.Λ Διαπ/κής Εκπ/σης Ελληνικου (Υψηλάντου & Παρθενώνος)Υπεύθυνες διδασκαλίας:
Ειρήνη Αντωναράκου, Σοφία Γιαννακοπούλου, Βαρβάρα Πυρομάλλη
Πάνος Χριστοδούλου Ο ΝΑΒΙΝΤ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ Εικονογράφηση: ΑΝΝΑ – ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (από 9 ετών, σελ:128, ISBN: 978-960-04-3651-8) Στο σχολείο του Άλκη ήρθε ένας καινούριος μαθητής που δεν κατάγεται από την Ελλάδα. Λέγεται Ναβίντ και έφτασε εδώ με τη μητέρα του, έπειτα από ένα μεγάλο και επικίνδυνο ταξίδι. Τι ήρθε όμως να κάνει στην Ελλάδα και πού βρίσκεται ο μπαμπάς του;
Σίγουρα δεν ήρθε για διακοπές, γιατί, αν ήταν έτσι, δε θα γραφόταν στο σχολείο, θα πήγαινε στα νησιά. Άλλωστε, δεν έχουν σχολεία στη χώρα του; Και, καλά, το σχολείο δεν είναι και τόσο ωραίο πράγμα. Δεν έχουν όμως όλα τα άλλα ωραία που έχουμε κι εδώ, όπως τηλεόραση, μπάλα, μπαμπάδες, ίντερνετ, παγωτά; Και, αν τα έχουν, γιατί έφυγε ο Ναβίντ; Μέσα από τις σχολικές του εκθέσεις ο Άλκης θα προσπαθήσει να βρει απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα και θα ανακαλύψει ότι η χώρα του φίλου του, του Ναβίντ, έχει όλα τα παραπάνω, αλλά και πολλά διαφορετικά από την Ελλάδα. Είναι μια χώρα μαγική, ωστόσο βασανίζεται από ένα μεγάλο πρόβλημα... Ένα βιβλίο για το ρατσισμό και την ξενοφοβία, ένα βιβλίο για όλους τους Ναβίντ που ζουν δίπλα μας. Ο συγγραφέας έχει παραχωρήσει όλα τα δικαιώματα από την πώληση του βιβλίου στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες. Αγοράζοντάς το, συμβάλλετε στην ενίσχυση και προστασία των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα. Ο Πάνος Χριστοδούλου γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά και εργάστηκε τρία χρόνια ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Σήμερα είναι δικηγόρος στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (μη κυβερνητική οργάνωση, που προσφέρει νομική και κοινωνική βοήθεια στους πρόσφυγες και στους αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα). Αυτό είναι το τρίτο του βιβλίο. Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο Τροχονόμος στα κατσάβραχα (2009) και το Μάρτιο θα κυκλοφορήσει το βιβλίο του Ο Ζαχαρίας και η σπιτική μπεσαμέλ. E-mail: panix72@yahoo.com

Στην Καλαμαριά το ηλεκτρονικό παρατηρητήριο τιμών (info-kiosk)

Στο πεζόδρομο επί της οδού Κομνηνών μπροστά από το Κτήριο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς, λειτουργεί το ηλεκτρονικό παρατηρητήριο τιμών (info-kiosk).Πρόκειται για ένα καινοτόμο έργο, που αφόρα την ανάπτυξη ενός πανελλήνιου δικτύου συλλογής, επεξεργασίας, ανάλυσης και σύγκρισης τιμών προϊόντων και υπηρεσιών.
Στόχος του παρατηρητηρίου είναι η ενημέρωση των καταναλωτών για τις τιμές προϊόντων ευρείας κατανάλωσης ώστε να έχουν τη δυνατότητα επιλογής.
Επίσης ο καταναλωτής μπορεί να ενημερωθεί και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Ακύρωση των εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου Έκκληση στο Βέλγιο για απόσυρση πυρηνικών όπλων από την Ευρώπη Τουρκία: "Ζωτικά δικαιώματα και συμφέροντα" στο Αιγαίο Νέος φορέας για έρευνα και εκμετάλλευση πετρελαίου Telegraph: Greece loses EU voting power in blow to sovereignty Marketwatch : Turkey offers a finance lesson to Greece H φωνή ενός απλού Έλληνα: Καλή υπομονή και καλό αγώνα σε όλους μας Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΜΥΝΑΣ Ο συνεχής δανεισμός δεν είναι λύση! S&P: Αναβαθμίζει την κατάταξη της Τουρκίας σε «ΒΒ» Τί; Μάθανε και οι Λιθουανοί ότι ο Ξυνίδης είναι δυσαρεστημένος με τη Μέρκελ; ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ "Το ΠΑΣΟΚ πάσχει από το σύνδρομο του Τιτανικού" Κυπριακή Βουλή: «Όχι στους εγγυητές» " Η εθνική υπόθεση"-Άρθρο του Αχμέτ Κερίμ στην Βατάν Η ΙΝΤΕΡΠΟΛ και το διεθνές δίκαιο "αγγίζουν" τον αρχηγό της ΜΟΣΣΑΝΤ Κυκλοφόρησε το 12ο Φύλλο της Εφημερίδας ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ Η διελκυστίνδα της καταστροφής Xρέη των HΠA, δανεισμός της EE Άκουσε ο Πρόεδρος τι είπε ο Μπασμπούγ; Τό μνημείο Πόντος προκαλεί την αγανάκτηση της Τουρκικής Κοινότητας του Καναδά. ΝΕΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ Τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από πεδίο βολής «Ιστορική συμφωνία με Turkish Airlines» Μαθήματα οικονομίας Έρχονται οι πράκτορες!

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΤέλος η μονιμότητα και οι συλλογικές συμβάσεις Στην Ευρώπη δεν υπάρχει συναίνεση Τι και πόσο ακριβαίνει αν αυξηθεί ο ΦΠΑ Η ΕΛ.ΑΣ. απολογείται Ουδέν κρυπτόν από τον σκύλο Τα φετίχ της ζωής μας Όταν η χούντα φλέρταρε με τα Βαλκάνια Μία Ελληνίδα στο χαρέμι Μοσάντ: πώς δολοφονούν οι μυστικές υπηρεσίες Τα ΝΕΑ σε 5' [ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ] Κόουτς

Απο την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010 - ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ - ΖΙΩΓΑΛΑΣ - ΦΑΜΕΛΟΣ

ΑΠΟΘΗΚΗ ΜΥΛΟΥ
Απο την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010
ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ -ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ - ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΑΜΕΛΟΣ
Εναρξη: 22.30

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ

Σήμερα, Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, η ημερίδα του δημοσιογραφικού συγκροτήματος "Μακεδονία" Οι εφημερίδες “Μακεδονία” και “Θεσσαλονίκη” με την υποστήριξη της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ημερίδα με θέμα “Η Θεσσαλονίκη βρίσκει την ταυτότητά της”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hyatt Regency στη Θεσσαλονίκη, από τις 17.00 έως τις 21.30. Συμπρωτεύουσα, συμβασιλεύουσα, πρωτεύουσα των Βαλκανίων, κέντρο καινοτομίας της χώρας, η Θεσσαλονίκη έχει “ευτυχήσει” να χριστεί με ουκ ολίγους τίτλους, οι οποίοι τις τελευταίες δεκαετίες έμειναν κενοί περιεχομένου. Στο μεταξύ, το παγκόσμιο περιβάλλον, μαζί και οι δυνατότητες, οι αδυναμίες και οι προοπτικές της πόλης, έχουν αλλάξει. Με γνώμονα τον επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας της Θεσσαλονίκης ως προαπαιτούμενου για τον σχεδιασμό του μέλλοντος, οι εφημερίδες “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” και “ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ”, με την υποστήριξη της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν σήμερα ημερίδα, με θέμα: “Η Θεσσαλονίκη βρίσκει την ταυτότητά της”. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Hyatt Regency, στη Θεσσαλονίκη, από τις 17.00 έως τις 21.30. Στην εναρκτήρια ομιλία, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος θα εξηγήσει για πρώτη φορά την έννοια και την ανάγκη προσδιορισμού της ταυτότητας της πόλης, ώστε, με συγκεκριμένη στρατηγική, να αποκτήσουν η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα μια νέα δυναμική. Στη συνέχεια θα αναπτυχθεί ένας διάλογος, στον οποίο από τη μια θα παρουσιάζεται η διεθνής εμπειρία, και από την άλλη η πραγματικότητα και κυρίως η δυναμική της Θεσσαλονίκης. Η ημερίδα θα κλείσει με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, την οποία θα συντονίσει η αρθρογράφος της "Μ" Μαριάνα Πυργιώτη. Τη δική τους θέση για την τύχη της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης θα κληθούν να παρουσιάσουν ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μάρκος Μπόλαρης και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης. Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ Η κοπή πίτας της Α.Ε. Ποντίων Κατερίνης στον "Αχινό" Πανελλαδική Ένωση Αταπαζαρλήδων ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ "Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΒΡΑΣ"

Ο Καιρός - Σάββατο 20.2.2010 (HDV)

http://www.youtube.com/watch?v=Q7E5amTvitA

Τοποθέτηση κομποστοποιητή στον υπαίθριο χώρο της Παιδαγωγικής Σχολής στο ΑΠΘ

Τοποθέτηση κομποστοποιητή στον υπαίθριο χώρο της Παιδαγωγικής Σχολής στο ΑΠΘ Αγαπητές φίλες και Αγαπητοί φίλοι Σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Παιδαγωγικής Σχολής και στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των φοιτητών και φοιτητριών θα τοποθετηθεί κάδος κομποστοποίησης στον υπαίθριο χώρο του Πύργου. Η τοποθέτηση και ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας του κομποστοποιητή, τη σημασία της κομποστοποίησης στη διαχείριση απορριμμάτων αλλά και τη χρήση του κομποστ (οργανικό λίπασμα) θα γίνει σε συνεργασία με την υπηρεσία κήπων του ΑΠΘ την Τρίτη 23/02/010 στις 13:30 στο χώρο της κεντρικής εισόδου του Πύργου. Καλούμε όσους και όσες ενδιαφέρονται να ενημερωθούν να παρακολουθήσουν την παρουσίαση. Με εκτίμηση, Η Κοσμητόρισσα της Παιδαγωγικής Σχολής Δήμητρα Κογκίδου

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR H Ρωσία δεν δίνει τους S-300 στο Ιράν Οι ΗΠΑ θέλουν βελτίωση των σχέσεων με τη Συρία «Πόλεμος» τoυ εβραϊκού λόμπι κατά του πανεπιστημίου UC Irvine

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΣΤΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΜΙΑ «ΑΚΡΗ» ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.
Πράγματι μια πολύ ενδιαφέρουσα εργασία ήρθε από το Πανεπιστήμιο της Λυών όπου εξεταστήκανε 400 περίπου παιδιά κάτω των 16 ετών με την μορφή της σκλήρυνσης κατά πλάκας και συγκεντρώθηκαν κάποια στατιστικά στοιχεία.
Για παράδειγμα τα κορίτσια που προσβλήθηκαν από την σκλήρυνση κατά πλάκας ήτανε περισσότερα από τα αγόρια.
Το κυρίαρχο σύμπτωμα ήτανε μια οπτική νευρίτιδα σε όλες τις ομάδες.
Η μορφή που κυριάρχησε στην σκλήρυνση κατά πλάκας ήταν αυτή των ώσεων με τις υφέσεις. Η κυριότερη παρατήρηση ήτανε ότι μετά από 10 χρόνια σε όλα περίπου τα παιδιά η εξέλιξη ήταν μια δευτερογενής προϊούσα φάση της νόσου.
Το συμπέρασμα ήταν ότι πράγματι σε ότι αφορά την παιδική μορφή της σκλήρυνσης κατά πλάκας υπάρχουν ακόμη παμπολα ερωτήματα και η έρευνα είναι κυριολεκτικά στην αρχή.
Είναι απολύτως απαραίτητο να εξεταστεί η περίπτωση χωριστά διότι τα στοιχεία είναι πολύ διαφορετικά από αυτά τα υπόλοιπα της ασθένειας των ηλικιωμένων ότι και σαφώς χρειάζεται και διαφορετική θεραπευτική προσέγγιση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

19/02/2010, Διαβάστε την ομιλία του Ευ. Βενιζέλου στην ημερίδα για το Νέο Στρατηγικό Δόγμα του ΝΑΤΟ, εδώ: http://www.evenizelos.gr/conferences-events/1652-nato 19/02/2010, Διαβάστε τις δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου σχετικά με την Οικονομία, εδώ: http://www.evenizelos.gr/statements/1651-oikonomia

Στο Καρφί Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 454 ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 Το σημείωμα του "Κ" Τιτανικός και απεργίες «Έχουμε χάσει μέρος της εθνικής μας ανεξαρτησίας», δήλωσε σε δραματικό τόνο πρόσφατα ο Γιώργος Παπανδρέου.
Πόσο πιο ρεαλιστικά μπορούσε να περιγράψει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας;
Η χώρα βρίσκεται κάτω από τριπλή σκληρή επιτήρηση, στο στόχαστρο διεθνών κερδοσκόπων, στο επίκεντρο δυσφημιστικών δημοσιευμάτων και στο εδώλιο του κατηγορουμένου με τις Βρυξέλλες σε ρόλο εισαγγελέα.
Χωρίς αμφιβολία, τη μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρουμε εμείς. Συνηθίσαμε να ζούμε πάνω από τις δυνατότητές μας, χρηματοδοτήσαμε τη σπατάλη με δάνεια, διογκώσαμε έναν αντιπαραγωγικό δημόσιο τομέα, ανεχτήκαμε την αναξιοκρατία, αποδεχτήκαμε την εκτεταμένη διαφθορά και αντιταχθήκαμε σε κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού και μεταρρυθμίσεων.
Το πάρτι τελείωσε. Ήρθε η ώρα του λογαριασμού που φτάνει «φουσκωμένος», επειδή ως χώρα, εκτός από μέρος της ανεξαρτησίας μας, έχουμε χάσει ολοσχερώς την αξιοπιστία μας. Σελ.2 Στα… γαλλικά συνεννοούνται πλέον στη Ρηγίλλης Τίποτε άλλο δεν χαρακτηρίζει την πολιτική αμηχανία και το ηλεκτρισμένο κλίμα που επικρατεί στη Ν.Δ., όσο οι τεταμένες σχέσεις των κορυφαίων στελεχών της που αλληλοϋβρίζονται σε κάθε ευκαιρία.
Πλέον ο «διάλογος» στη Ρηγίλλης διεξάγεται στα… γαλλικά.
Όχι όμως στη γλώσσα του Βολταίρου και του Ουγκώ, αλλά στην αγοραία διάλεκτο που χρησιμοποιούσαν προπολεμικοί καραγωγείς.
Η Ντόρα Μπακογιάννη, εξοργισμένη από το «πούλημα» που της έκανε ο Καραμανλής στην κούρσα για την αρχηγία, τον αντιμετώπισε με ένα αγέρωχο «άντε γ…». Εξίσου αθυρόστομος ο τέως πρωθυπουργός, χολωμένος με τη νέα ηγεσία του κόμματος που τον άφησε ακάλυπτο στην πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για εξεταστικές επιτροπές, «στόλιζε» τον Αντώνη Σαμαρά με διάφορα… κοσμητικά επίθετα σε φιλική παρέα αδιαφορώντας για τους παρευρισκόμενους που άκουγαν το βρισίδι. Σελ. 14 έως Σελ. 15 Η Ντόρα θεωρεί ορόσημο για τη ρήξη το Συνέδριο Η πρώην υπουργός Εξωτερικών αποφάσισε να μιλήσει, τρεις μήνες μετά την ήττα της από τον Αντώνη Σαμαρά, γιατί θεωρούσε ότι είναι ο κατάλληλος χρόνος.
«Δεν θα αφήσουμε την παράταξη να γίνει περίπτερο», υποστηρίζει στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις της.
Όσοι γνωρίζουν τα σχέδιά της υποστηρίζουν ότι όσα δήλωσε στο «Βήμα» είναι η πρόγευση αυτών που θα ακολουθήσουν.
Η Μπακογιάννη, παρά τα όσα ακούγονται και γράφονται, δεν φοβάται τη διαγραφή της. Πιστεύει ότι ο Σαμαράς δεν διαθέτει τα γκατς για να προχωρήσει σε μια τόσο μεγάλη κίνηση. Ούτε όμως η ίδια δείχνει –τουλάχιστον προς το παρόν– αποφασισμένη να προσφέρει την ευκαιρία στον Σαμαρά για να τη διαγράψει.
«Θα συνεχίσω να διατυπώνω τις θέσεις μου και τις διαφωνίες μου», λέει επισημαίνοντας: «Γνωρίζω πολύ καλά πώς παίζεται το παιχνίδι και πού βρίσκονται οι παγίδες». Σελ. 16 και Σελ. 49 Στημένη υπόθεση… Η πρόβλεψη ότι ο διαβόητος άρχοντας της Siemens, Μιχάλης Χριστοφοράκος, θα γινόταν ο υπέρτατος κριτής του πολιτικού μας συστήματος, επαληθεύτηκε.
Βέβαια, το πολιτικό μας σύστημα δεν είναι αγνό και αθώο.
Με τη στάση του, τις παραλείψεις του και τις δυσλειτουργίες του «πέτυχε» να αναδείξει σε αποσταθεροποιητικό παράγοντα έναν επιχειρηματία που έχει κατηγορηθεί για σωρεία αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος!
Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος χειρίστηκε την υπόθεσή του με μαεστρία.
Σε συνεννόηση με τους δικηγόρους του κι αφού εξασφάλισε την ανοχή εκπροσώπων των ελληνικών Αρχών, διέφυγε στη Γερμανία, απέφυγε την έκδοση στην Ελλάδα, γλίτωσε από βαριά καταδίκη, επειδή τα σοβαρότερα αδικήματά του έχουν παραγραφεί, και από τη σιγουριά της δεύτερης πατρίδας του την Αθήνα φοβερίζει. Σελ. 50 20 λάθη για ένα θάνατο Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 20 λάθη! Άλλα τόσα «γιατί» ζητούν απαντήσεις για το μακελειό του Βύρωνα.
Η κοινή γνώμη σοκαρίστηκε παρακολουθώντας το φιάσκο, που κατέληξε σε τραγωδία με το θάνατο του 25χρονου Βορειοηπειρώτη, πατέρα ενός κοριτσιού μόλις 18 μηνών.
Ο νέος αυτός δούλευε ως βοηθός υδραυλικού και δέχθηκε 9 σφαίρες από όπλα αστυνομικών που πυροβολούσαν προς την πλευρά που κρυβόταν ο πάνοπλος Αλβανός κακοποιός.
Είχε προηγηθεί αποτυχημένο τετ α τετ και καταδίωξη του Αλβανού και του συνεργού του στο Μαρούσι.
Όλη η υπόθεση βρομάει.
Καλά πληροφορημένες πηγές μιλούσαν για «απανωτά λάθη αστυνομικών, δικαστικών, υπαλλήλων φυλακών που οδήγησαν στο αιματηρό αποτέλεσμα.
Οι δύο Αλβανοί κακοποιοί είχαν πάρει άδεια από τις φυλακές όπου κρατούνταν, συνελήφθησαν για κλοπές, αλλά κατόρθωσαν να δραπετεύσουν και να ληστεύουν τράπεζες! Σελ. 62 στο Πέταλο Πάνω από 45 βουλευτές έδωσαν το «παρών» στην παρουσίαση του βιβλίου του νεοδημοκράτη βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη.
Πέραν των κοινοβουλευτικών το «παρών» έδωσε και ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης.
Κάποιοι έσπευσαν να «χρεώσουν» την εκδήλωση του Αυγενάκη στο Μητσοτακέικο.
Παρά το γεγονός ότι ο βουλευτής Ηρακλείου είναι γέννημα-θρέμμα της οικογένειας, δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Η αθρόα παρουσία των βουλευτών είχε να κάνει με τον ίδιο. Άλλωστε, στην εκδήλωση οι Ντορικοί (ίσως και να) ήταν μειοψηφία.
Ανεξάρτητα, πάντως, απ’ όλα αυτά, έχουν αξία τα όσα έλεγε ο Μητσοτάκης στα πηγαδάκια με τους βουλευτές.
Ο επίτιμος εκτιμούσε ότι αργά ή γρήγορα το πολιτικό σύστημα θα μπει σε περιπέτεια. Από τέτοιες περιπέτειες γνωρίζει πολύ καλά ο Ψηλός. Σελ. 63 στο Πέταλο Αγωνία επικρατεί στον Ευαγγελισμό εν αναμονή της ολοκλήρωσης της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί εισαγγελέας για τις αιτίες του θανάτου του Νίκου Κακαουνάκη.
Το πόρισμα της ΕΔΕ περιέχει διαπιστώσεις που προβλέπεται ότι θα οδηγήσουν σε διώξεις. Κατά τους γιατρούς, το πρωταρχικό λάθος εντοπίζεται στην πρώτη εγχείρηση, την οποία άλλωστε και το πόρισμα θεωρεί άχρηστη.
Η αφαίρεση του πολύποδα, μας είπαν, έπρεπε να γίνει ενδοσκοπικά.
Κι αν ο γαστρεντερολόγος δεν την αναλάμβανε, έπρεπε να αναζητηθεί άλλος.
Αλλά ακόμη κι αν η ενδοσκοπική μέθοδος είχε αποκλειστεί, οι ειδικοί πιστεύουν ότι δεν έπρεπε να γίνει κολεκτομή. Θα μπορούσε, λένε, να είχε γίνει κολοστομία, δηλαδή μια μικρή τομή στην κοιλιά μήκους όσο και στη σκωληκοειδίτιδα, μετά τομή 2 εκατοστών στην κολική ταινία, εντοπισμός και αφαίρεση του πολύποδα και κλείσιμο.
Ο ασθενής σε δύο μέρες γυρίζει σπίτι του. Ένα άλλο σημείο στο οποίο επίσης οι γιατροί συμφωνούν με το συμπέρασμα του πορίσματος είναι στην αντιμετώπιση της μόλυνσης.
Έπρεπε, υποστηρίζουν, να είχε γίνει στη δεύτερη εγχείρηση ό,τι έγινε στην τέταρτη. Δηλαδή κολοστομία, ακόμη κι αν δεν είχε βρεθεί η αιτία της μόλυνσης.
Το γεγονός ότι αυτό δεν έγινε ούτε στην τρίτη επέμβαση αποτελεί κατά τους γιατρούς την αιτία του άδικου θανάτου του Νίκου.
Το θέμα τώρα είναι τι θα πει ο εισαγγελέας. Σελ. 64