Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Τζάκετ Πυροσβεστών 49538 STProtect

Τζάκετ Πυροσβεστών 49538 STProtect

Τζάκετ Πυροσβεστών Προσέγγισης Denver 7
Τζάκετ για πυροσβέστες. Παρεχόμενη προστασία: Έμφυτη και μόνιμη αντιπυρική προστασία Θερμομόνωση. Προστασία από την ακτινοβολούμενη θερμότητα. Υψηλές μηχανικές ιδιότητες. Αντιστατική προστασία.Διαθέτει ανακλαστήρες στα χέρια στην πλάτη και στο τελείωμα του  ώστε να φαίνονται την νύχτα. Κλείνει με σιδερένιο φερμουάρ.
Προδιαγραφές
* Εξωτερικό ύφασμα NOMEX 195gr/m2
* Αναπνέουσα μεμβράνη PTFE
* Επένδυση και φοδράρισμα από ΝΟΜΕΧ® /Viscose + NOMEX® / Kevlar® συνολικού βάρους 230 gr/m2
* Ανακλαστικές λωρίδες
* ΕΝ469, Ευρωπαϊκή Οδηγία 89/686/CEE Κατηγορία 3
* Ιταλικής Κατασκευής

Προτεινόμενη Χρήση
Kατάλληλο για Πυρόσβεση, Δασοπυρόσβεση και εφαρμογές σε φωτιά.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

KODEN CVS-128B

KODEN CVS-128B
Η KODEN αλλάζει το μέτρο σύγκρισης στην τεχνολογία των βυθομέτρων
Η έκδοση CVS-128B (Broadband) εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τη χρησιμοποίηση Broadband βεντούζας. Με την επιλογή της κατάλληλης συχνότητας αποφεύγουμε όλα τα ενοχλητικά παράσιτα από άλλες συσκευές ή πλαγκτόν, ανεβάζοντας ή κατεβάζοντας τη συχνότητα που ‘ψάχνουμε’ και επιτυγχάνουμε τον τέλειο συντονισμό ανάλογα με το είδος ψαρέματος που κάνουμε.
8.4΄΄ έγχρωμη LCD οθόνη υψηλής ευκρίνιας
ισχύς εξόδου 2kW RMS
δύο συχνότητες 50 kHz & 200 kHz
επιλογή παλέτας χρωμάτων από 64, 16 ή 8 χρώματα
αυτόματη ψηφιακή επιλογή της πιο αξιόπιστης ρύθμισης για λειτουργίες όπως GAIN, Range, SHIFT και TVG για ευκολία στη χρήση
υπολογισμός και εμφάνιση μεγέθους ψαριού σε cm
εμφάνιση της περιοχής ανίχνευσης του βυθομέτρου στην πλατιά και στη στενή δέσμη, για να ξέρετε που να στοχεύετε τα ψάρια, ακρίβως από κάτω σας ή στο πλάι
αποθήκευση μέχρι 10 εικόνων του βυθού για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης των παλιότερων με τον τρέχοντα βυθό, όταν ψάχνουμε για ψαρότοπους
προσδιορισμός του τι είναι κάτω από το σκάφος σας, με διαφορετικούς ήχους για ψάρια και κοπάδια ψαριών (λειτουργία ‘Sona-Tone’)
εμφάνιση δεδομένων πλοήγησης (σε σύνδεση με GPS), για εύκολη επιστροφή στους ψαρότοπους που σημαδέψατε σαν ‘Hot Spot’
RGB έξοδος για σύνδεση με 2η οθόνη
επιλογή σένσορα από: TDM-071 (38-75 kHz με επιλογή 2 συχνοτήτων) ή TDM-091D (42-85 kHz & 130-210 kHz)
πλήρως ελληνικό μενού
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Οθόνη 8,4 ίντσες TFT LCD
Τάση Λειτουργίας 10.8 – 31.2 VDC
Κατανάλωση < 25 W
Ισχύς Εκπομπής 2,000 W RMS
Συχνότητα Επιλογή από 24 - 210 kHz (ανά 0,1 kHz)
Κλίμακα 0 - 2,000m
Μονάδες Μέτρησης Μέτρα, Οργιές, Πόδια, Ι. Οργιές
Λειτουργίες Αποκοπή παρασίτων, Αποκοπή χρωμάτων, Αποκοπή θορύβου, Μετρητής, Λευκή γραμμή, Διόρθωση ισάλου, Διόρθωση θερμοκρασίας, Διόρθωση ταχύτητας, Αποθήκευση εικόνας, Sona-Tone, Μνήμη Στίγματος, Απλό πλότερ, Μείωση ισχύος, Μέγεθος ψαριών, Περιοχή ανίχνευσης
Παρουσίαση Υψηλή συχνότητα, Χαμηλή συχνότητα, Υψηλή & χαμηλά συχνότητα, Κλείδωμα βυθού, Ποιότητα βυθού, Μεγέθυνση βυθού, Εικόνα πλοήγησης, A-scope

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ 13,8V / 8-10A JETFON PC810

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ 13,8V / 8-10A JETFON PC810
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ 
SWITCHING ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ 13,8V 8-10 AMPER, ΓΙΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΩΝ 50-60W. 
ΜΙΚΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ,ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΒΑΡΟΣ,ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΕΛΥΦΟΣ ABS, ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΓΙΑ ΨΥΞΗ.
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΤΑΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ: 220-240V AC
ΤΑΣΗ ΕΞΟΔΟΥ: 13,8V
ΡΕΥΜΑ ΕΞΟΔΟΥ: 10A ΜΕΓΙΣΤΟ
ΜΕΓΕΘΟΣ :130Χ92Χ86 χιλ.

Το χαμένο άλλοθι

Το χαμένο άλλοθι
Συγγραφέας: Μαίρη Βασάλου
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Υπεύθυνος Σειράς: Ελένη Γκίκα
Ημερομηνία έκδοσης: 15 Νοεμβρίου 2017
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 352
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-138-9
Όταν ο ιατρός Ιάσων Ρώμας, τρελός από αγωνία, ανεβαίνει τα σκαλοπάτια του γειτονικού σπιτιού, δεν ξέρει τι θα αντικρίσει. Ανάμεσα στα θύματα είναι και η αγαπημένη του Ρέα;
Καλοκαίρι του 1924. Το έγκλημα της οδού Περικλέους συγκλονίζει την Αθήνα. Το άκουσμα της είδησης σημαδεύει καίρια τη ζωή των αδελφών Ρώμα, της Καλλιρρόης, του Ιάσονα και του Πιέρου, αφήνοντάς τους έκθετους στη δίνη μιας αδιανόητης περιπέτειας.
Χειμώνας του 1928. Η εκτέλεση της ποινής πλησιάζει… Κατηγορούμενη, η όμορφη κόρη Ρώσων εμιγκρέ: η «ξένη» για τους πολλούς, Όλγα Μιλιόσοβα για τους λίγους. Η φωνή της ακόμη αντηχεί – δεν έπαψε ποτέ να δηλώνει αθώα. Η ετυμηγορία; Τρις εις θάνατον.
Θανάσιμες σιωπές, άκαμπτες πεποιθήσεις και τα προσωπικά όνειρα μιας κοινωνίας που δεν είναι ακόμη έτοιμη να απαλλαγεί από τα ήθη και τις προκαταλήψεις του παρελθόντος καθορίζουν τις τύχες των ηρώων του βιβλίου. Θα βρεθεί αυτός που έσπειρε τον θάνατο; Ποιοι οι συνεργοί και οι συνένοχοι; Υπάρχει ελπίδα, φως στο τέλος του δρόμου; Ποιοι θα φθάσουν στην επόμενη στροφή; Οι υπαίτιοι, οι ένοχοι, και μαζί τους οι αθώοι;
Κοινωνικό μυθιστόρημα με αστυνομικές, υπαρξιακές και φιλοσοφικές αναφορές. Η συγγραφέας υφαίνει μια εντυπωσιακή πλοκή, χρησιμοποιώντας συνεχή φλας-μπακ και αριστοτεχνική γλώσσα για να αναπτύξει χαρακτήρες που ξαφνιάζουν, θύτες και θύματα του περιβάλλοντός τους. Η ολοζώντανη απεικόνιση μιας αθηναϊκής εποχής που βρισκόταν όπως και η δική μας σε κρίση, στο μεταίχμιο.

Αιχμές από το Μεταίχμιο - Μάρτιος 2018



Αναζωπύρωση αναγνωστικής απόλαυσης
Νίκος Θέμελης
Η αναζήτηση, Η ανατροπή, Η αναλαμπή - Η τριλογία
Με τη βραβευμένη τριλογία του που έχει ξεπεράσει τα 700.000 αντίτυπα σε πωλήσεις ο Θέμελης ανανέωσε την παράδοση του ιστορικού μυθιστορήματος συνδυάζοντας τη συναρπαστική δράση, την ποικιλία των πηγών και την πολύμορφη τοπιογραφία. Με αυθεντικό ταλέντο, αίσθηση της ιστορίας, κατανόηση της ανθρώπινης φύσης και αγωνία για το αύριο ο συγγραφέας μάς έχει χαρίσει ένα μεγάλο έργο της σύγχρονης ελληνικής πεζογραφίας.
Η έκδοση συμπληρώνεται από προλογικό σημείωμα του συγγραφέα στο οποίο εξηγεί τη φιλοσοφία της γραφής του, αλλά και το γιατί άρχισε να γράφει ιστορικά μυθιστορήματα, καθώς και κριτικά κείμενα για το έργο του.
«Συχνά με ρωτούν πώς άρχισα να γράφω στα πενήντα μου και μάλιστα ξεκινώντας με μία τριλογία. Άρχισα να γράφω φιλοδοξώντας να σκαρώσω ένα διήγημα, ένα παραμύθι, που θα το έστελνα στους φίλους μου τα Χριστούγεννα μαζί με τις ευχές μου. Εύκολα γεννήθηκε η πρώτη αφήγηση της Αναζήτησης. Ανακάλυψα τότε την έκπληξη της έμπνευσης, τη μαγεία της μυθοπλασίας, τη γοητεία της γραφής, οι οποίες και με συνεπήραν. Η πρώτη αφήγηση έφερε τη δεύτερη. Μετά την τρίτη άρχισα να διαισθάνομαι ότι θα μπορούσα να καταλήξω σε μια μεγαλύτερη ενότητα, ίσως σε ένα μυθιστόρημα. Με τον ίδιο τρόπο γράφτηκε το δεύτερο. Έτσι οδηγήθηκα τελικά στην τριλογία. Δεν προηγήθηκε κάποιο μακρόπνοο σχέδιο. (…)
»Γράφω γιατί η προσπάθεια της δημιουργίας και η ανάγκη έκφρασής της είναι συστατικά στοιχεία του πυρήνα της ύπαρξής μου. Γράφω γιατί με έλκει το ταξίδι και με συνεπαίρνει η περιπέτεια από το μηδέν στο κάτι. (…)
»Γράφω γιατί με προκαλεί το στοίχημα ανάμεσα στη σύλληψη μιας κεντρικής ή μερικής ιδέας και στη μετάπλασή τους σε μυθιστορία. Γιατί η έμπνευση και η επινόηση σαν μάγισσες με κυνηγούν, με προκαλούν, με ερεθίζουν. (…)
»Γράφω γιατί δεν μπορώ να αρκεστώ στα όσα άλλα έχω κατακτήσει ή ακόμα επειδή ίσως νιώθω κάποιο έλλειμμα απ’ όσα επιδίωξα και δεν κατάφερα να επιτύχω. (…)
»Γράφω γιατί δεν έχω χρόνο, γιατί με κυνηγά ο χρόνος και γράφοντας έχω την αίσθηση ότι προλαβαίνω να χωρέσω αυτά που αλλιώς δεν θα μπορούσα να βιώσω».
Ν. Θ.
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

Το αίμα νερό δεν γίνεται

Ali Land
Η καλή και η κακή
ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΕΡ ΤΩΝ SUNDAY TIMES - ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ HEAT
Η μητέρα της Άννι είναι σίριαλ κίλερ. Ο μόνος τρόπος για να τη σταματήσει είναι να την καταδώσει στην αστυνομία. Μάνα και κόρη θα χωριστούν, αλλά δεν θα ξεχάσουν η μία την άλλη. Με καινούργιο όνομα -Μίλι- και με καινούργια ανάδοχη οικογένεια, το κορίτσι ελπίζει πως θα κάνει μια νέα αρχή. Όμως καθώς πλησιάζει η δίκη της μητέρας της, τα μυστικά του παρελθόντος δεν αφήνουν τη Μίλι να κλείσει μάτι. Γιατί η μαμά της Μίλι είναι σίριαλ κίλερ. Και το αίμα νερό δεν γίνεται…
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
Καρέ καθημερινού τρόμου Η τέχνη της ποίησης

Τάσος Καλούτσας
Υπό το κράτος του τρόμου
Ιστορίες καθημερινότητας, των οποίων οι πρωταγωνιστές, παρόλο που βιώνουν συχνά οδυνηρές καταστάσεις από τις συγκυρίες μιας δύσκολης πραγματικότητας, προσπαθούν να διατηρήσουν εν ενεργεία μέσα τους έναν θερμό πυρήνα ονείρου, αντίστασης και καλοσύνης.
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
Μάνος Ελευθερίου
Τα ομοιοκατάληκτα
Μια προσωπική επιλογή του Μάνου Ελευθερίου από παλαιότερα και νέα, ανέκδοτα γραπτά του συνθεμένα με την τεχνική της παραδοσιακής ρίμας. Συνθέσεις, ακριβώς, επί χάρτου. Ασκήσεις μετρικής. Μια πρόκληση, πάντα, για τους τεχνίτες του λόγου να συνθέσουν μέσ’ από μια μεγάλη ποικιλία μέτρων τη δική τους μουσική.
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
Ζευγάρι στον αγώνα και στη ζωή

Julian Barnes
Η μοναδική ιστορία
Ο δεκαεννιάχρονος φοιτητής Πολ γνωρίζει στην τενιστική λέσχη τη σαρανταοκτάχρονη Σούζαν, παντρεμένη με δυο μεγάλες κόρες. Ο Πολ και η Σούζαν γρήγορα γίνονται εραστές.
Ένα τρυφερό, ενορατικό, στοχαστικό, βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα, γραμμένο με τη μοναδική ευαισθησία ενός από τους πιο σπουδαίους χαρτογράφους της ανθρώπινης καρδιάς και των καπρίτσιων της.
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
Ερνέστο Σάμπατο
Το τούνελ
Το πρώτο μυθιστόρημα του βραβευμένου Ερνέστο Σάμπατο, ενός από τους σημαντικότερους συγγραφείς της Λατινικής Αμερικής. Ένα μυθιστόρημα χωρίς φτιασίδια που θυμίζει το στεγνό και απέριττο ύφος του Μπόρχες από έναν εμπνευσμένο λατινοαμερικάνο συγγραφέα. Μια αριστουργηματική ιστορία έρωτα, πάθους και ζήλιας.
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
Βιβλία που έσπασαν το φράγμα του χρόνου
Σειρά: Μεγάλες αφηγήσεις

Ζοζέφ Κεσέλ
Η ωραία της ημέρας
Το προκλητικό και πρωτοποριακό μυθιστόρημα που ενέπνευσε την ομότιτλη ταινία του Λουίς Μπουνιουέλ, με πρωταγωνίστρια την Κατρίν Ντενέβ, παραμένει έως τις μέρες μας τόσο ζωντανό και αμφιλεγόμενο όσο όταν πρωτοκυκλοφόρησε το 1960. Διάσημο για τον τολμηρό ερωτισμό του, το μυθιστόρημα του Κεσέλ μάς προσφέρει ένα μοναδικό πορτρέτο της γυναικείας ψυχής.
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
Γ. Σόμερσετ Μομ
Το βαμμένο πέπλο
Το κλασικό βιβλίο του Σόμερσετ Μομ με θέμα την πνευματική αφύπνιση και τη συναισθηματική ολοκλήρωση μιας γυναίκας που προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Μια εκ βαθέων εσωτερική αναζήτηση για το ποιοι πραγματικά είμαστε, ποιες είναι οι επιλογές μας και πώς μας καθορίζουν.
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
Περί δημοκρατίας συζήτηση

Σταύρος Τσακυράκης, Απόστολος Δοξιάδης
Από πού κι ως πού όλοι οι αγώνες είναι δίκαιοι;
O Σταύρος Τσακυράκης, καθηγητής Συνταγματικού ∆ικαίου στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, καλεσμένος της ελληνικής κοινότητας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, συζητά με τον συγγραφέα Απόστολο ∆οξιάδη για τη ∆ημοκρατία στη Μεταπολίτευση, προσπαθώντας να ερμηνεύσουν όλα τα παράλογα που μας συμβαίνουν σήμερα, όλα όσα μας απασχολούν και μας προβληματίζουν.
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
Πρόσωπα της Ιστορίας

Σωτήρης Ριζάς
Κωνσταντίνος Καραμανλής
Η Ελλάδα από τον Εμφύλιο
στη Μεταπολίτευση

Ο Σωτήρης Ριζάς ακολουθεί και αναλύει την πολιτική πορεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενός ανθρώπου που επέδρασε αναμφίβολα ασυνήθιστα την πορεία της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Από το 1955 ως το 1995, από την ενεργό διακυβέρνηση ως την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο συγγραφέας αναλύει το ιστορικό πλαίσιο και την ιδεολογία του μακεδόνα πολιτικού και αποτιμά την κληρονομιά του.
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
Sheila Fitzpatrick
Οι σύμβουλοι του Στάλιν
Τα επικίνδυνα χρόνια της
σοβιετικής πολιτικής

Από τις Μεγάλες Εκκαθαρίσεις και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο έως την παράνοια των ύστατων χρόνων του Στάλιν, το βραβευμένο αυτό βιβλίο παρουσιάζει μια ολότελα νέα εικόνα του Στάλιν μέσα στον περίγυρό του – μια εικόνα που αλλάζει την αντίληψή μας για το σοβιετικό καθεστώς σε μια μεγάλη περίοδο της ιστορίας του. H διακεκριμένη ιστορικός καταπιάνεται με τις δομές εξουσίας στην ΕΣΣ∆ υπό τον Στάλιν και ανατρέπει πολλές από τις κρατούσες απόψεις.
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

Ο φοβερός αόριστος φόβος
Andrés Barba
Χέρια μικρά
Μια ιστορία-δυναμίτης που θα ανατρέψει ό,τι πιστεύατε για την παιδική αθωότητα.
ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (2017) ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ GUARDIAN
Σε ένα ορφανοτροφείο θηλέων, καταφτάνει η εφτάχρονη Μα­ρίνα μετά τον θάνατο των γονιών της σε αυτοκινητιστικό. Η διαφο­ρε­τικότητα του καινούργιου κοριτσιού αλλάζει τις ισορ­ροπίες στο ίδρυμα. Καθώς η Μαρίνα παλεύει να βρει τη θέση της, επινοεί ένα παιχνίδι στους κα­νόνες του οποίου υποβό­σκει μια έμμονη βία. Η επιθυμία, σαν αίνιγ­μα ή σωτη­ρία, ιδω­μένη εναλλάξ μέσα από την οπτική της Μαρίνας κι αυτήν των άλλων κοριτσιών, με υπνωτιστικό, λυρικό ρυθμό, μας υπο­βάλ­λει μια αίσθηση διφο­ρούμενου και τρομερού· γιατί ο φό­βος είναι ακόμα πιο φο­βερός στον βαθμό που είναι αόριστος.
Ένα βιβλίο λεπτών αποχρώσεων και υπόγειων εντάσεων που θα προβληματίσει τους αναγνώστες για αρκετό καιρό αφού το τελειώσουν. Φανταστείτε έναν συγκερασμό της ατμόσφαιρας της Δάφνης ντι Μωριέ με αυτή του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο σε μια ιστορία σαν παραμύθι που θα κρατήσει ξάγρυπνο τον αναγνώστη.
Τον συγγραφέα του βιβλίου, μια από τις σημαντικότερες λογοτεχνικές φωνές της γενιάς του, τον συγκρίνουν με τον Κάφκα και τον Μπρούνο Σουλτς, ενώ το 2010 το περιοδικό Granta τον συμπεριέλαβε στη λίστα του με τους καλύτερους νεαρούς ισπανόφωνους συγγραφείς. Ο Barba τιμήθηκε το 2017 με το πολύ σημαντικό Premio Herralde για το μυθιστόρημά του República luminosa, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ το 2019.
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
Διαθέσιμο και σε e-book


Νίκος Θέμελης
Andrés Barba
Ελένη
Γλύκατζη-Αρβελέρ

Εντμόντ Αμπού
Η αναζήτηση
Η ανατροπή
Η αναλαμπή
Χέρια μικρά Μια ζωή χωρίς άλλοθι Η Ελλάδα του Όθωνα

Ο διακεκριμένος αστροφυσικός Διονύσης Π. Σιμόπουλος μιλάει για το αέναο ταξίδι της ύλης που απαρτίζει το Σύμπαν με αφορμή το νέο του βιβλίο Είμαστε αστρόσκονη: Σύμπαν, μια ιστορία χωρίς τέλος, στο βιβλιοπωλείο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ στην Κηφισιά, την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018, στις 7 το απόγευμα.
Διαβάστε περισσότερα
Ο Σταύρος Τσακυράκης και ο Απόστολος δοξιάδης συζητούν για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης με αφορμή το βιβλίο τους «Από πού κι ως πού όλοι οι αγώνες είναι δίκαιοι;», στο Public Café Συντάγματος, την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, στις 9 το βράδυ.
Διαβάστε περισσότερα

Η Σοφία Νικολαΐδου ταξιδεύει στην Ξάνθη και παρουσιάζει το νέο της βιβλίο Στο τέλος νικάω εγώ, στο βιβλιοπωλείο ΔΥΟ, την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, στις 8 το βράδυ.
Διαβάστε περισσότερα
Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ
Τα πολυδιαβασμένα από γενιές και γενιές βιβλία της αγαπημένης Άλκης Ζέη σε μια συλλεκτική διαχρονική κασετίνα, ιδανική για δώρο και απαραίτητη για κάθε παιδική και εφηβική βιβλιοθήκη
Διαβάστε περισσότερα
Ο JO NESBO ΕΡΧΕΤΑΙ ANTΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΒΕΘ TOY ΣΑΙΞΠΗΡ
Ο βασιλιάς του αστυνομικού σε ένα αποκλειστικό βίντεο για τους απανταχού έλληνες Nesbomaniacs αποκαλύπτει στοιχεία για το νέο του βιβλίο, τον Μάκβεθ.
Διαβάστε περισσότερα

«ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ» ΤΗΣ MARY BEARD
Στις 19 Απριλίου θα κυκλοφορήσει το νέο βιβλίο της διεθνώς αναγνωρισμένης κλασικίστριας και μπεστσελερίστριας συγγραφέα στο οποίο διερευνά τις ρίζες του μισογυνισμού στην αρχαία Αθήνα και Ρώμη.
Διαβάστε περισσότερα
ΝΑ ΜΕ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΜΕ Τ’ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ
Το λογοτεχνικό ντεμπούτο του André Aciman, μια αισθησιακή και υπερβατική ιστορία για τον πρώτο έρωτα, που μεταφέρθηκε στο σινεμά και κέρδισε πρόσφατα το Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου, θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ τον Ιούνιο.
Διαβάστε περισσότερα


ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΟ
Μια βραδιά για τον Μάνο Ελευθερίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με αναγνώσεις ποιημάτων και στίχων του και ζωντανή μουσική με τα τραγούδια του.
Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ CURZIO MALAPARTE
Μια βραδιά αφιερωμένη στον ιταλό συγγραφέα και διανοούμενο, σε συνεργασία με την BOOK PRESS, με αφορμή τα δύο αντιπολεμικά-αυτοβιογραφικά αριστουργήματά του, Καπούτ και Το δέρμα.
Διαβάστε περισσότερα

Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΘΕΜΕΛΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΟΜΟ
Η επιμελήτρια των βιβλίων και όλου του πεζογραφικού έργου του Νίκου Θέμελη Ελένη Μπούρα εξομολογείται.
Διαβάστε περισσότερα
25 ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΒΙΒΛΙΟ
Με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων μας, ο Παναγιώτης Μένεγος, ένας εκ των Λατέρνατιβ, γράφει για το αγαπημένο του Ένα κάποιο τέλος του βρετανού Julian Barnes.
Διαβάστε περισσότερα