Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Μήνας ενημέρωσης για τον ΚΑΡΚΙΝΟ του ΜΑΣΤΟΥ - Εκδήλωση στην Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ


Παρουσίαση του νέου βιβλίου του ΝΙΝΟΥ ΦΕΝΕΚ ΜΙΚΕΛΙΔΗ

Η  ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ και ο ΙΑΝΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Νίνου Φένεκ Μικελίδη Θρυμματισμένο γυαλί Την Τρίτη 9 Νοεμβρίου, στις 6.00 μ.μ.  
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:  
-    Ο Τάσος Γουδέλης, συγγραφέας, δημοσιογράφος  
-    Ο Βασίλης Καλαμαράς, δημοσιογράφος  
Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Μαρία Καλλιμάνη και Ιωσήφ Μαρινάκης.  
Η ιστορία ενός νεαρού στην Κύπρο τη δεκαετία του ’50,  τότε που οι προσπάθειες Ένωσης του νησιού με την Ελλάδα και αποτίναξης της βρετανικής επικυριαρχίας θα οδηγήσουν σε ένοπλο αγώνα. 
Και κάπου εκεί, ο έρωτας, πανταχού παρών, να θέτει προσωπικά διλήμματα.

Εκδόσεις Επίκεντρο-Νέες Κυκλοφορίες

Μόλις κυκλοφόρησαν   
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ 
Πολιτικά Σύμμεικτα 
Θανάσης Αθανασίου  
Εκδόσεις Επίκεντρο 
ISBN: 978960458275
Σελίδες: 368    
ΜΙΑ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ  
Ευάγγελος Θ. Παπαναστασίου 
Εκδόσεις Επίκεντρο  
ISBN: 9789604582617   
Σελίδες: 240  
Εκδόσεις Επίκεντρο 
Θεσσαλονίκη: Καμβουνίων 9, Τ.Κ. 54621  
τηλ.: 2310-256146, fax: 2310-25618  
Αθήνα: Κιάφας 5, Τ.Κ. 10678 
τηλ. 210-3811077, Fax: 210-3811086  
www.epikentro.gr   
books@epikentro.gr

Μυρτώ Γεωργιάδου – Κωστής Ρασιδάκης - Λίλυ Δάκα : Βραδιά Lieder με έργα Σούμαν

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Κ.Ε.ΔΗ.Χ
ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ
ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077
FAX : 28210 74332
Web SIte : www.dipeh.gr
Email :
dipeh@otenet.gr    
Μυρτώ Γεωργιάδου – Κωστής Ρασιδάκης - Λίλυ Δάκα : Βραδιά Lieder με έργα Σούμαν 
 Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΒΡΑΔΙΕΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χανίων, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010, οι Μυρτώ Γεωργιάδου, Κωστής Ρασιδάκης και Λίλυ Δάκα θα πραγματοποιήσουν Βραδιά Lieder με έργα Σούμαν. Η συναυλία θα γίνει στο Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης", ώρα 20.30. Γενική είσοδος : 10 €  
Πρόγραμμα Ρεσιτάλ γερμανικού lied, με έργα Robert Schumann 
Μέρος Α΄
Robert Schumann 
Κύκλος "Dichterliebe", op. 48 (σε ποίηση Heine) 
1. Im wunderschönen Monat Mai 2. Aus meinen Tränen sprießen  3. Die Rose, die Lilie, die Taube 4. Wenn ich in deine Augen seh  5. Ich will meine Seele tauchen  6. Im Rhein, im heiligen Strome  7. Ich grolle nicht  8. Und wüßten's die Blumen, die kleinen  9. Das ist ein Flöten und Geigen  10. Hör' ich das Liedchen klingen 11. Ein Jüngling liebt ein Mädchen  12. Am leuchtenden Sommermorgen  13. Ich hab' im Traum geweinet  14. Allnächtlich im Traume  15. Aus alten Märchen 16. Die alten, bösen Lieder  
Μέρος Β΄
I. Der Nussbaum op. 25 (σε ποίηση Mosen) II. Widmung op. 25 (σε ποίηση Rückert) III. Dein Angesicht, op. 127 (σε ποίηση Heine)  Κύκλος "Frauenliebe und Leben" (σε ποίηση Chamisso)  
1. "Seit ich ihn gesehen"  2. "Er, der Herrlichste von allen"  3. "Ich kann's nicht fassen, nicht glauben"  4. "Du Ring an meinem Finger" 5. "Helft mir, ihr Schwestern"  6. "Süßer Freund, du blickest mich verwundert an"  7. "An meinem Herzen, an meiner Brust" 8. "Nun hast du mir den ersten Schmerz getan"

ΤΟ ATHENS PRIZE FOR LITERATURE ΣΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ    
Το θαύμα της αναπνοής    
Ελληνική λογοτεχνία    
ISBN: 978-960-04-3896-3  
σελ. 216    
Ένας άνδρας αναγκάζεται να αποδεχθεί μια παράξενη θέση εργασίας, προκειμένου να βγει απ' το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται.   
Η εταιρία, την οποία ανακαλύπτει στις μικρές αγγελίες των εφημερίδων, του υπόσχεται ευημερία και γρήγορο πλουτισμό, γεγονός που του επιτρέπει να ονειρευτεί μια ζωή που ποτέ δεν είχε.   
Η συνεργασία τους ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις και, χωρίς την παραμικρή προσπάθεια απ' τη μεριά του, βλέπει τον τραπεζικό του λογαριασμό να αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς.   
Όμως με το πέρασμα του χρόνου, συνειδητοποιεί ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, και πλέον βρίσκεται εγκλωβισμένος σε μια καινούργια εφιαλτική καθημερινότητα που σταδιακά του αφαιρεί το δικαίωμα να ζει και να κινείται ελεύθερα.  
Στο φόντο, η άρρωστη μητέρα του, μια ανήμπορη γυναίκα που καταρρέει στο κρεβάτι του πόνου, η ερωμένη του και ο ζωγράφος φίλος του, φιγούρες που σαν κινούμενες μαριονέτες παίζουν το ρόλο των κομπάρσων, πλαισιώνοντας το προσωπικό αδιέξοδο του ήρωα.  
Μια ιστορία για τη ματαιότητα των επιθυμιών, για τον ορισμό της ευτυχίας από τον σύγχρονο άνθρωπο και για όλα αυτά που θυσιάζουμε ελπίζοντας σ' έναν παράδεισο που δεν θα γνωρίσουμε ποτέ…   
Το θαύμα της αναπνοής βραβεύτηκε με το The Athens Prize for Literature 2009 του περιοδικού (δε)κατα.   
Γεννημένος το 1973 και έχοντας πέντε μυθιστορήματα και μια συλλογή διηγημάτων ως τώρα στο ενεργητικό του, ο Δημήτρης Σωτάκης αναγνωρίζεται δίκαια ως ένας από τους πιο ταλαντούχους συγγραφείς της γενιάς του.   
Μετά την Παραφωνία και τον Άνθρωπο Καλαμπόκι, που επίσης κυκλοφορούν από τον Κέδρο, το τελευταίο του μυθιστόρημα με τίτλο Το θαύμα της αναπνοής είναι μια έξοχη αλληγορία που πραγματεύεται ζητήματα όπως την ματαιότητα της επιθυμίας, τον χρόνο που σπαταλιέται στο βωμό της επιτυχίας και της καταξίωσης, τον ορισμό της ευτυχίας στη σύγχρονη κοινωνία.

FLORAL - Εκδηλώσεις 25 - 31 Οκτώβρη

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, 19.30    
Παρουσίαση CD Διονύσης Τσακνής: «Εαυτούληδες» / Γιάννης Σκαρίμπας: Άπαντες στίχοι   
Ο ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΣΑΚΝΗ με τίτλο «Εαυτούληδες», περιέχει 12 τραγούδια από την ομώνυμη συλλογή του Γιάννη Σκαρίμπα και διατίθεται αποκλειστικά με το βιβλίο «Άπαντες στίχοι 1936-1970».  
Παραγωγή-διάθεση: Εκδόσεις Νεφέλη,   
Οκτώβριος 2010 Tετάρτη 27 Οκτωβρίου, 22.00   
The Swing Sessions Οι AthensSwingCats, η πιο δραστήρια Swing ομάδα της Αθήνας, κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα διοργανώνουν τα δικά τους, μοναδικά, πάρτι στο Floral.   
Τα τραπέζια φεύγουν και ο χώρος μεταμορφώνεται σε μια πίστα ξέφρενου χορού.   
Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, 22.00   
Dj set Loukia Soupouli Αυθεντικά μαύρα ακούσματα σε μια διαδρομή από πολλές δεκαετίες και είδη.  
Σάββατο 30 Οκτωβρίου, 22.00   
BANDA MAGDA LIVE!!!   
Γαλλικοί στίχοι πάνω σε μουσικές που φλερτάρουν με εξωτικούς ρυθμούς από Βραζιλία και Κούβα και με απόηχους από underground μπαράκια της Νέας Υόρκης.   
Η Ελληνίδα chef d’orchestre Μάγδα Γιαννίκου (ακορντεόν και τραγούδι), οι Αργεντίνοι, Marcelo Woloski (κρουστά) και Ignacio Hernandez (κιθάρες), ο Έλληνας Πέτρος Κλαμπάνης (κοντραμπάσο) και η Γιαπωνέζα Mika Mimura (βιμπράφωνο) θα μας παρουσιάσουν τραγούδια από το πρώτο τους album, το οποίο είναι βαθιά επηρεασμένο από τη μουσική των Serge Gainsbourg, Tom Jobim, Beatles και Pink Martini.    
ελεύθερη είσοδος   
Θεμιστοκλέους 80, 106 81 Εξάρχεια    
τηλ: 210 3800070 fax: 210 3800071   '
e-mail: info@floralcafe.gr

Π. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: ΣΥΝ 14,5 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ Α' ΓΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ Π. ΤΑΤΟΥΛΗ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΤΗΣ PUBLIC ISSUE ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΑΕΙ ΝΑ "ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ" ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ      
Διαβάστε επίσης:   
1) ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΑΒΟΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΙΤΗ ΕΡΕΥΝΑ Ο Γ. ΔΗΜΑΡΑΣ   
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8656      
2) ΦΑΒΟΡΙ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ, ΜΙΧΑΣ, ΝΤΕΡΜΠΙ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ-ΜΠΟΥΤΑΡΗ   
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8657      
3) ΑΛΑΒΑΝΟΣ: ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ     
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8655        
4) Όλα τα ονόματα των υποψηφίων στις 13 περιφέρειες και τους 325 Καλλικρατικούς δήμους. Η λίστα επικαιροποιείται καθημερινά.      
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7720    
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr   
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ   
(Τιμητική Διάκριση Ιδρύματος Μπότση 2010)

Ξενώνας Κυριακή

Στο Καρφί Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΤΕΥΧΟΣ 489 ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010   
Το σημείωμα του "Κ" Πλούσιος και υγιής ή φτωχός και άρρωστος;   
Οι ειδικοί της πολιτικής επικοινωνίας λένε ότι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση πρέπει να προβάλλεται ένα δίλημμα. Η Νεοδεξιά του Αντώνη Σαμαρά δεν δυσκολεύτηκε να το βρει: μετέτρεψε τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε επιλογή μεταξύ του «ναι» και του «όχι» στο μνημόνιο. 
Για να καταλάβει κάποιος την παιδαριώδη λογική με την οποία το αυταπόδεικτο ανάγεται σε… ζητούμενο, αρκεί ένα απλό παράδειγμα. Είναι σαν να τίθεται το… δίλημμα μεταξύ του να είναι κάποιος φτωχός και άρρωστος ή πλούσιος και υγιής. Χωρίς αμφιβολία, όλοι θα επέλεγαν τη δεύτερη πρόταση. Χωρίς αμφιβολία, επίσης, η επιλογή δεν θα ήταν αρκετή για να πραγματοποιηθεί η επιθυμία. Άλλο τόσο δεν είναι αρκετό το «όχι» στις εκλογές για να… καταργηθεί το μνημόνιο. Αλλά ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε το ψευτοδίλημμα ποντάροντας και στις εξ ανάγκης… φίλιες πολιτικές δυνάμεις. Τα δικά του τα κουκιά τα μέτρησε και δεν του φτάνουν. Γι’ αυτό ψαρεύει στα θολά νερά ψήφους και από τον πολιτικό αντίπαλο (δυσαρεστημένους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ) και από τον ταξικό εχθρό (την αμήχανη ελληνική Αριστερά). Αθροίζοντας τα ετερόκλητα ποσοστά διαμαρτυρίας ελπίζει ότι θα δικαιωθεί η στείρα άρνησή του από τον αριθμό των πολιτών που, έχοντας πληγεί από την κρίση, καταφέρονται κατά του μνημονίου.  
Σελ.2   
Tι Σαμαράς, τι Δημαράς!   
Tο ΠΑΣΟΚ είναι «ένας μεγάλος πολιτικός και κοινωνικός χώρος, από τον οποίο δεν παίρνει… διαζύγιο το μυαλό και η ψυχή», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Γιάννης Δημαράς. Σαν τον άπιστο που τον πιάνουν στα πράσα να μοιχεύεται, αλλά δικαιολογείται με τη σπαραξικάρδια δήλωση ότι το μυαλό και η ψυχή του δεν έχουν πάρει διαζύγιο από τη νόμιμη σύζυγο. Είναι υπόθεση της γυναίκας του να τον βγάλει από τη ζωή της (όπως ήταν και του ΠΑΣΟΚ να τον αποπέμψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα) και επαφίεται στην κοινωνία να τον κρίνει (όπως άλλωστε και στους ψηφοφόρους). Ο Γιάννης Δημαράς είναι συμπαθής στην κοινή γνώμη. Η δημοτικότητά του δεν γνώρισε πτώση ούτε μετά την πρώτη «απιστία» που έκανε στο «μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό χώρο». Όταν δηλαδή αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ για να ενταχθεί στο ΔΙΚΚΗ του Δημήτρη Τσοβόλα. Εξελέγη πάλι βουλευτής με άλλη… σημαία. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν του κράτησαν κακία. Όταν επέστρεψε στο κόμμα όπου ανήκει «το μυαλό και η ψυχή του», τον έστειλαν για μία ακόμη φορά στη Βουλή.   
Σελ. 12   
«Όχι άλλα μέτρα για μισθωτούς και συνταξιούχους»   
«Δεν θα υπάρξει νέα επιβάρυνση των φορολογικών συντελεστών και επιβάρυνση των μισθωτών και συνταξιούχων», είπε την Τετάρτη ο Γιώργος Παπανδρέου. Η πρόταση θυμίζει προεκλογική εξαγγελία, αλλά αυτήν τη φορά ο πρωθυπουργός την εννοεί. Ένα χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ, τα όρια της καθαρά εισπρακτικής πολιτικής έχουν γίνει σαφή στην κυβέρνηση.  
Αντιμέτωπη με μια υφεσιακή οικονομία που λυγίζει κάτω από το βάρος του χρέους, που παράγει όλο και μικρότερα εισοδήματα και που φέρνει όλο και λιγότερα φορολογικά έσοδα, το οικονομικό επιτελείο, αντιλαμβάνεται ότι οι «εύκολες λύσεις» («εύκολες» για το επιτελείο – όχι για το γενικό πληθυσμό ή την επιχειρηματικότητα) τελείωσαν. Η προτροπή του ΔΝΤ στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, την ίδια μέρα, ήταν σαφής: Ναι, μειώστε τα ελλείμματα, αλλά, αν δείτε την ανάπτυξη να παραπαίει και την ανεργία να εκρήγνυται, καλύτερα να αναβάλετε κάποια μέτρα για αργότερα.  
Σελ. 16 και Σελ. 49    
Στά ΜΜΕσα και στα έξω    
Ο πρόεδρος του ΕΣΡ κ. Λασκαρίδης έχει υποπέσει σε ένα βαρύτατο παράπτωμα αυτό τον καιρό. Φαίνεται ότι, λόγω «μακροβιότητας στη θέση», δεν έχει αντιληφθεί ότι η θλιβερή παρένθεση της δεξιάς κυβέρνησης έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. 
Έτσι, συνεχίζει να βάζει πλάτες στα αγαπημένα παιδιά της γαλάζιας παράταξης Χατζηνικολάου και Ρίζο, στους οποίους είχαν χαριστικά δοθεί ραδιοφωνικές άδειες με τον προκλητικά φωτογραφικό νόμο Ρουσόπουλου. Αυτή τη φορά χρησιμοποιεί τον ίδιο νόμο… με διαφορετική ερμηνεία. Έτσι, καταφέρνει να αφήσει στο απυρόβλητο Χατζηνικολάου και Ρίζο «σβήνοντας» τη φωνή του δεύτερου σε ακροαματικότητα ραδιοφωνικού σταθμού «Ηot FM» παρόλο που είχε πάρει άδεια με τον ίδιο τρόπο και με τις ίδιες προϋποθέσεις που είχαν πάρει και οι δύο «παραταξιακοί».  
Ο νόμος Ρουσόπουλου προέβλεπε ότι όποιος ραδιοφωνικός σταθμός λειτουργούσε παράνομα το Δεκέμβριο του 2004 και είχε καταθέσει αίτηση για αδειοδότηση, είναι νόμιμος!!!  
Σελ. 43   
Θα φάμε, θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε!   
Σε ένα διακαναλικό τηλε-μαγειρείο έχουν μετατραπεί τα κανάλια φέτος προσπαθώντας να καλύψουν ώρες επί ωρών με φτηνό και σχετικά… νόστιμο πρόγραμμα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Η παραδοξότητα όμως είναι μεγάλη και… δυσκολοχώνευτη: σε μία εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης, όπου η Αρχιεπισκοπή προσπαθεί να διπλασιάσει τις μερίδες συσσιτίων για να καλύψει τις ανάγκες του πεινασμένου κόσμου, είναι προκλητικό η τηλεόραση να παρουσιάζει συνταγές για… μοσχάρι ωρίμανσης άνγκους με κονφί σπαραγγιού και αφρό μάνγκο, ενώ είναι τουλάχιστον σουρεαλιστικό να βλέπουμε άνδρες και γυναίκες, επίδοξους «μάστερ» ή «τοπ» σεφ, να κάθονται σαν μαθητούδια μπροστά από αυστηρούς κριτές και να περιμένουν τρέμοντας να τους πουν αν πέτυχαν την… κρούστα σταφυλιού ή αν η σος μπουργκινιόν χρειαζόταν περισσότερο… φινόκιο. Παιδιά, έλεος!   
Σελ. 45   
Τέσσερα βιβλία ξεσκεπάζουν τις «βρομιές» της Ν.Δ.    
Επειδή δεν προβλέπεται σύντομη επιστροφή στην εξουσία, τέσσερις υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή αποφάσισαν να γίνουν… συγγραφείς.  
Φωτιά έχουν πάρει τα στιλό και τα μολύβια των υπουργών, που αποφάσισαν να βγάλουν σε βιβλία όσα διαδραματίστηκαν επί των ημερών της Νέας διακυβέρνησης.  
Ο λόγος για το επί σειρά ετών πρωτοπαλίκαρο του καραμανλισμού, Θόδωρο Ρουσόπουλο, και τον πρώην υπουργό και γαμπρό τού Έβερτ, Πέτρο Δούκα. «Θα κλάψουν μανούλες», αναφέρει πρόσωπο που γνωρίζει το περιεχόμενο των πονημάτων. Η παραπομπή των Ρουσόπουλου - Δούκα στο Ειδικό Δικαστήριο επισπεύδει την έκδοση των συγγραμμάτων. Ο δεύτερος, μάλιστα, λέγεται ότι έχει ήδη στείλει τα κείμενα στον οίκο που θα εκδώσει το βιβλίο.  
Ο Δούκας, που όλο αυτό το διάστημα έχει προχωρήσει σε σημαντικές αποκαλύψεις που αφορούσαν την καραμανλική διακυβέρνηση, δείχνει αποφασισμένος να παραθέσει με συγκεκριμένα στοιχεία και ονοματεπώνυμα όσα συνέβησαν από το 2004 μέχρι το 2009. «Κάποια στιγμή πρέπει ο κόσμος να μάθει την αλήθεια», αναφέρει και προσθέτει: «Εγώ χτύπαγα συνεχώς καμπανάκια, ωστόσο κανείς δεν έδειχνε να ενδιαφέρεται».   
Σελ. 62     
στο Πέταλο ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΗΚΕ ο Σαμαράς όταν άρχισε να σκάει η πληροφορία για τη μυστική συνάντηση που είχε στο σπίτι του, στη Μουρούζη, με τους βαρόνους του Mega, Μπόμπολα και Βαρδινογιάννη.  
Ο αρχηγός της Νεοδεξιάς προσπαθούσε να εντοπίσει τον πληροφοριοδότη. «Φεύγουν πράγματα από μέσα», έλεγε ο πρόεδρος Αντώνης, που διακρίνεται για τις ικανότητες στα σενάρια επιστημονικής φαντασίας! Την πληροφορία αποκάλυψε πρώτος ο Θέμος μέσα από τη στήλη του στο «Θέμα».  
Τα τσακάλια της Ρηγίλλης άρχισαν να αντιλαμβάνονται τη σπουδαιότητα του θέματος μετά από ένα 48ωρο. «Δεν έγινε ποτέ το συγκεκριμένο ραντεβού», έλεγαν. Η αλήθεια, όμως, ήταν εντελώς διαφορετική. Ο Σαμαράς συναντήθηκε με τους δύο επιχειρηματίες. Και δεν είναι οι μόνοι που έχει δει το τελευταίο διάστημα.  
Σελ. 63   
στο Πέταλο Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ του Γιώργου Παπανδρέου ότι δεν θα προστεθούν νέα βάρη στους οικονομικά αδύναμους δεν είναι… προεκλογική. Αποδεικνύεται κι από τις πρόσφατες εξαγγελίες για ανακούφιση των συνταξιούχων. Η απόφαση να μην πιεστούν κι άλλο τα υποζύγια του προϋπολογισμού πηγάζει από μια ρεαλιστική διαπίστωση: η ύφεση βαθαίνει και η ανάπτυξη γίνεται άπιαστο όνειρο. Αποδείχθηκε δηλαδή ότι η συνταγή του ΔΝΤ δεν αποδίδει. Το παραδέχθηκε και η Ευρώπη, που συνιστά χαλάρωση των μέτρων. Όταν όμως τα έσοδα υστερούν, πρέπει να μειωθούν τα έξοδα. Και στον τομέα αυτό η χώρα μας έχει περιθώρια. Ο δημόσιος τομέας κοστίζει πολλά και παράγει σχεδόν μόνο ελλείμματα. Η εξοικονόμηση επομένως θα επιδιωχθεί από τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ και τις άλλες δαπάνες – όχι από μισθούς. Η διακαναλική συνέντευξη που θα δώσει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός έχει αναστατώσει τη Ρηγίλλης. Δεν είναι τόσο για το δίλημμα «σωτηρία της χώρας ή καταστροφή», που θα θέσει ο Γιώργος Παπανδρέου.  
Σελ. 64

Greek Alert

* "Πόρτα" στην Πορτάλιου από τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα και της πλατεία Αττικής!   
* Αλαβάνε δεν φταίνε οι κάτοικοι....Η Ελληνοφρένεια το είχε προτείνει   
* Φωτογραφίες από Άγιο Παντελεήμονα – ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ έλεγε στα κανάλια ο σύντροφος Αλαβάνος  
* Το βίντεο δείχνει ξεκάθαρα πως στόχευαν μόνο σε επεισόδια για εντυπωσιασμό   
* To ΑΛΑΒΑΝικΟ έπος   
* Αυτή είναι η δήθεν αφύλακτη κουστωδία του κυρίου Αλαβάνου!   
* Ο ALPHA ακολουθεί το κλίμα της σημερινής ημέρας και δείχνει τον asterix και το γαλατικό χωριό!!!   
* Βίντεο Αλαβάνος...    
* Πολιτικά κόλπα του Αλαβάνου για να ανεβάσει τα καταρακωμένα ποσοστά του   
* Οι δήθεν αντιεξουσιαστές του indymedia ζητούν προσαγωγές για το γιαούρτωμα!   
* ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΤΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΛΩΝΕΙ...   
* Αλαβάνος ... γιαούρτι ...   
* Γιαούρτωμα Αλαβάνου και "λοιπών" στην Αχαρνών!

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics    
* Να κρατήσουμε τη φλόγα της Ελλάδος και του Ελληνισμού ζωντανή εκεί στη Βοστόνη    
* Ο Κεμάλ στο debate   
* Πρώτο "άδειασμα" του Βασιλάκου. Ήρθαν οι αμερικανοί για τα Apache   
* Ελλάδα: Η ανεργία ντύνει τους νέους στο χακί   
* Το πολιτικό εργαστήρι της Ευρώπης   
* Υποστηρικτής του Νετανιάχου χρηματοδότης των αντιπάλων του Ομπάμα   
* Ερώτηση Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος σε Ερντογάν για ΡΚΚ   
* Αιγαίο: Πάγωσαν οι διμερείς, μένει η ανίερη συμμαχία ΝΑΤΟ-Τουρκίας   
* Ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση απειλεί τη Βουλγαρία   
* Νέο…τουρκοπαραλήρημα Σιμπέλ!  
* Το Γιβραλτάρ είναι ισπανικό και η Κύπρος κυπριακή   
* Αυτοδιοίκηση χωρίς ανθρώπους; To (αμείλικτο) δημογραφικό πρόβλημα στο Νομό Έβρου.   
* «Το βράδυ των εκλογών, η κυβέρνηση θα πρέπει να νιώσει «ζεματισμένη»   
* Χεζμπολάχ-Ιράν: Όταν σύμμαχοι... δουλεύονται μεταξύ τους!  
* Ένα αμαρτωλό ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ-ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ   
* Συμβαίνουν και αλλού! Είχαν χάσει στις ΗΠΑ τους κωδικούς των πυρηνικών πυραύλων!    
* "Τα ελληνικά μαχητικά σταμάτησαν τις πτήσεις στο Αιγαίο",λένε οι Τούρκοι!   
* Χωρίς τη παρουσία Βενιζέλου η ύψωση σημαίας του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ   
* Σκάνδαλο με δωροδοκίες τύπου Ζήμενς στην Τουρκία   
* Το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ επιβεβαιώνει ότι το Ιράν επιδιώκει να ιδρύσει τράπεζες σε μουσουλμανικές χώρες   
* Τεκμήριο του εξελληνισμού των αρχαίων κατοίκων της σημερινής ΠΓΔΜ.   
* Γράμμα από το Μέτωπο νεαρού Δεκανέα του 5ου Συντάγματος, λίγο προτού αφήσει την τελευταία του πνοή στο Ύψωμα 731   
* Βγαίνουν ξανά για πετρέλαιο στα βόρεια της Κύπρου   
* «Διάβηµα» Βενιζέλου στον Ράσµουσεν για τη Λήµνο   
* "Νίπτει τας χείρας του" ο ΓΓ του ΝΑΤΟ για το Αιγαίο...

Νέα από το e-Pontos

* «Τρεις γενοκτονίες, μια Στρατηγική»   
* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΑΙ - ΚΟΜΝΗΝΟΙ   
* Σημάντικη εκδήλωση για το "Ποντιακό ζήτημα" στη Ν. Σάντα   
* Tre genocidi, una strategia    
* ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ "ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΧΩΡΑΦΑΣ"    
* ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΥΣΗΣ