Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΥΠΟΠΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΗΣΥΧΙΑ

ΥΠΟΠΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΗΣΥΧΙΑ

Νοέμβρης 2015, το τρίτο μνημόνιο είναι γεγονός, οι αναστεναγμοί και η απελπισία γενικότερα των Ελλήνων, του μεγαλύτερου αριθμού, είναι σε καθημερινή βάση. Τα κόμματα έχουν τα χαβάδια τους, άλλα πάνε για να εκλέξουν αρχηγό, και άλλα, είναι ως συνήθως στην καρακοσμάρα τους (όλα είναι δηλαδή, αλλά…).
Τα «μέτρα» που ψηφιστήκαν και θα ψηφιστούν για εμάς ΧΩΡΙΣ εμάς, φέρνουν και άλλα βάσανα στον κοσμάκη. Ο χειμώνας, όπως λένε και οι «ειδικοί» προβλέπεται όχι απλά δύσκολος, αλλά ΕΦΙΑΛΤΙΚΟΣ. Κάποιοι, αντέχουν ακόμα, έχουν «αποθέματα», κάποιοι άλλοι όμως, που ήδη ζουν με ψίχουλα, από τα όποια επιδόματα, τις όποιες «παροχές», βλέπουν με μεγάλη ανησυχία την καρατόμηση τους που έρχεται ολοταχώς.
Τα θέματα που αφορούν την αναπηρία, την παραπληγία, την τετραπληγία, την παραπάρεση, τις χρόνιες παθήσεις και τους πάσχοντες από αυτές, μετά τις τελευταίες «δηλώσεις», εδώ και κάτι καιρούς, μετά τις όποιες υποσχέσεις, μπήκαν στο ντουλάπι της αναμονής, και ΙΣΩΣ της κατάργησης τους.  Μη ξεχνάμε, πως τα τελευταία χρόνια, η «οδηγία» που αφορά την αναπηρία, είναι «κόβετε ποσοστά και αναπήρους». Και ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ η οδηγία αυτή από πάρα πολλούς γιατρούς, διευθυντές, γραμματείς και Φαρισαίους, και εφαρμόζεται, και θα εφαρμόζεται δηλαδή όπως πάνε τα πράγματα επ αοριστον… Μύριες οι καταγγελίες για τα ΚΕΠΑ, για αρκετές επιτροπές, για παρεμβάσεις διευθυντών, για ΣΚΟΠΙΜΕΣ καθυστερήσεις, και σα να μην έφταναν όλα αυτά και άλλα πολλά δηλαδή, έρχονται ΝΕΕΣ κατραπακιές για τους αναπήρους και τους χρόνια πάσχοντες.
Για να θυμηθούμε την είδηση που τη διαβάσαμε στις 17 του Σεπτέμβρη…..
«Α. Μητρόπουλος: Επτά μέτρα “φωτιά” στο μνημόνιο για ΑΜΕΑ και ευπαθείς ομάδες
«Ο ελληνικός λαός, ιδιαίτερα τα περήφανα ΑΜΕΑ και οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες γενικά, πρέπει να γνωρίζουν ότι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
ανέλαβε την υποχρέωση με το τρίτο Μνημόνιο (ν. 4336/2015 σελ. 1023) να περικόψει κατά 1 δις € περίπου ετησίως (1/2 επί του ΑΕΠ) από την κρατική ενίσχυση προς την κοινωνική πρόνοια (κάθε είδους προνοιακά επιδόματα) προς τους ΑΜΕΑ και τις ευπαθείς ομάδες.
Τη θέση των προνοιακών επιδομάτων, σύμφωνα με την ίδια δέσμευση που θα γίνει νόμος μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015, θα λάβει ένα «στοχοθετημένο σύστημα πρόνοιας» (ν. 4336/2015 σελ. 1021) με τη θέσπιση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (ΕΕΕ) για όσους είναι απόλυτα πένητες.
Στο πλαίσιο της ίδιας διαπραγμάτευσης, επίσης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέλαβε με το τρίτο Μνημόνιο (ν. 4336/2015 σελ. 1023) τη δέσμευση να καταργήσει, μέχρι τον προσεχή Οκτώβρη, όλες τις ευνοϊκές συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις του νόμου Στρατούλη (ν. 4331/2015)!!
Ειδικότερα, με τον πρώτο νόμο της νέας μνημονιακής κυβέρνησης δανειστές και κυβέρνηση δεσμεύτηκαν να καταργήσουν τις παρακάτω ρυθμίσεις:
-Τη ρύθμιση του άρθρου 3 του ν. 4331/2015 (επαναφορά παραβόλου για την εξέταση σε ΚΕΠΑ για ανασφάλιστους και αιτούντες προνοιακά επιδόματα αναπηρίας).
-Τη ρύθμιση του άρθρου 7 του ν. 4331/2015 (αναστολή καταβολής εξωϊδρυματικού επιδόματος παραπληγίας-τετραπληγίας κατά τη νοσηλεία των δικαιούχων).
-Τη ρύθμιση του άρθρου 9 του ν. 4331/2015 (αναστολή χορήγησης αναπηρικής σύνταξης όσο καθυστερεί η ιατρική κρίση του ΚΕΠΑ).
-Τη ρύθμιση του άρθρου 11 του ν. 4331/2015 (επαναφορά του καθεστώτος προσωρινής πιστοποίησης αναπηρίας, ακόμη και για όσους έχουν σοβαρές μόνιμες αναπηρίες και έχουν πάρει υψηλά ποσοστά αναπηρίας).
-Τη ρύθμιση του άρθρου 31 του ν. 4331/2015 (κατάργηση της σύνταξης ανασφάλιστων υπερηλίκων).
Οι ρυθμίσεις αυτές, που εξαθλιώνουν τους πολίτες και τους υποβιβάζουν σε επίπεδα αναξιοπρεπούς διαβίωσης, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ισχύσουν».»
ΠΗΓΗ: inewsgr.com
ΝΑ βλέπουμε τα δύσκολα, τα στενάχωρα, το έχω ξαναγράψει, για να μην τα ξεχνάμε, γιατί αδέλφια τα πράγματα ΔΕΝ είναι καλά…. Μέχρι στιγμής, άσχετα με τα παχιά λόγια των ανεύθυνων «αρμοδίων», ΟΛΑ τα παραπάνω ισχύουν…. ΑΣΧΕΤΑ με το τι υποσχεθήκαν, τι ανακοίνωσαν πως «σχεδιάζουν», τι είπαν στους αναπήρους που έκαναν κινητοποιήσεις, επί της ουσίας, ΔΕΝ είπαν, και ΔΕΝ έκαναν ΤΙΠΟΤΑ.
Ησύχασαν τα πράγματα προς όφελος των πολιτικών, αλλά αυτή η ησυχία είναι πολύ ύποπτη, και δε θα αργήσουν να σκάσουν τα άσχημα για τα ΑΜΕΑ, τους χρόνια πάσχοντες, και τις οικογένειες τους.
Θα επανέλθω σύντομα……

Βασίλης Τσούγκαρης

ΤΜΗΜΑΤΑ ΧΟΡΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛ. 2373024234   17:00 - 21:30

HDS-9 Gen3


 


Νέα σειρά συσκευών HDS GEN 3 Αφής και Πλήκτρα με ακόμη καλύτερο διαχωρισμό στόχων, με καλύτερες οθόνες, πιο γρήγορους επεξεργαστές και συνδεσιμότητα με άλλες Lowrance συσκευές.


•Απλές στη χρήση.
•7 ίντσες, 9 ίντσες, 12 ίντσες
•Φωτισμός με LED
•Ευρεία οθόνη αφής multi touch.
•Εύκολη στον χειρισμό αφής ή με τα πλήκτρα.
•Μπορείτε να βλέπετε ταυτόχρονα το βυθόμετρο CHIRP και το Structure Scan.
•Γρήγορες ρυθμίσεις συσκευής
•Πάρα πολύ γρήγορος επεξεργαστής και πανεύκολοι φιλικοί κατάλογοι oι οποίοι σας επιτρέπουν να κάνετε όλες τις ρυθμίσεις της συσκευής.
• Μένετε συνδεδεμένοι
Mε το ενσωματωμένο WiFi, μπορείτε να δείτε και να ελέγξετε τη συσκευή σας μέσω Τablet, Ipad, smartphones, επίσης να συνδεθείτε στο Internet χρησιμοποιώντας ως hotspot το κινητό σας ή κάποιο άλλο hotspot.
•Συνδέεται με όλους τους αισθητήρες και συσκευές της Lowrance όπως Ραντάρ, VHF, AIS, SonicHub, αυτόματο πιλότο κλπ. και επικοινωνεί με τις συσκευές HDS Gen 2.
•Διαθέτουν δύο θύρες επικοινωνίας Ethernet.
Είσοδο έξοδο ΝΜΕΑ 0183.
Δίκτυο ΝΜΕΑ 2000.
Είσοδος Βίντεο με έξτρα καλώδιο.
Δύο θύρες mSD.
Ναυσιπλοΐα
Εσωτερική αντέννα GPS με 10 Hz ενημέρωση θέσης, πάρα πολύ μεγάλη ακρίβεια.
Υποστηρίζει διορθώσεις θέσης WAAS/EGNOS/MSAS.
Μπορεί να εμφανίσει τους χάρτες της Navionics®, C-MAP MAX-N+, Insight™.
Μπορείτε να δείτε όλους τους χάρτες και στον Υπολογιστή σας με τα έξτρα προγράμματα Insight Planner™ και PC planning.
Insight Genesis™
φτιάξτε το δικό σας χάρτη χρησιμοποιώντας τις εγγραφές του βυθού, φορτώνετε τα αρχεία σας στον λογαριασμό που έχετε κάνει στο Insight Genesis και κατεβάζετε σε μια SD κάρτα τον χάρτη σας και τον χρησιμοποιείτε στη συσκευή σας. Επίσης έχετε την επιλογή εάν θέλετε να μοιράζεστε τους χάρτες σας με την κοινότητα των Insight Genesis Social Map. Μπορείτε ταυτόχρονα να βλέπετε δύο χάρτες σε 2D ή 3D και να τους χειρίζεστε ανεξάρτητα και μέσω της θύρας Ethernet τους βλέπετε σε όλες τις συσκευές του δικτύου.
•Βυθόμετρο-Ανιχνευτής ψαριών
Ενσωματωμένο CHIRP SONAR
Μεγαλύτερη ευαισθησία, μεγαλύτερη ανάλυση ψαριών και βυθού, μεγαλύτερη απόρριψη θορύβων για εύκολη αναγνώριση δολωμάτων και μεγαλύτερων ψαριών.
•Ενσωματωμένο Structure Scan® HD sonar imaging.
Μπορείτε να βλέπετε εικόνες του βυθού και των ψαριών με άνοιγμα γωνίας 180 μοιρών. Χρειάζεται ο έξτρα αισθητήρας της δομής βυθού.
•Ενσωματωμένο Broadband Sounder™
Το καλύτερο ψηφιακό βυθόμετρο εμφανίζει ψάρια και κατασκευή βυθού με μεγάλες ταχύτητες και σε βάθη από 1 - 1500 μέτρα.
•StructureMap™ HD.
Δημιουργία χάρτη δομής βυθού με επικάλυψη του χάρτη της Navionics ή C-MAP σε πραγματικό χρόνο.
•DownScan Overlay™
Επικάλυψη κάθετης δομής βυθού στο βυθόμετρο CHIRP ή στο Broadband
•TrackBack™
Μπορείτε να γυρίσετε πίσω την οθόνη του βυθομέτρου και να μαρκάρετε τόπους ή ψάρια που έχετε ήδη περάσει γλιτώνοντας κόπο και χρήμα.
•SpotlightScan™
Μπορείτε να περιστρέφετε τον αισθητήρα και να βλέπετε γύρω σας εάν υπάρχουν ψάρια στην επιφάνεια ή στο βυθό.

HDS - 9 GEN 3


  • HDS - 9 GEN 3
  • Ευρεία οθόνη έγχρωμη WVGA TFT LCD
  • Ανάλυση οθόνης 800 X 480, 9 ίντσες ή 229 mm
  • Ανιχνευτής ψαριών, Chirp - Ευρυζωνικό βυθόμετρο - Δομή Βυθού - GPS - Chart Plotter
  • Φωτισμός LED
  • Ισχύς εξόδου 500΅watt RMS
  • Συχνότητες 455/800 kHz (Δομή βυθού), Χαμηλή Chirp (40-60 kHz) , Μεσαία Chirp (85-145 kHz), Υψηλή Chirp (130-210 kHz), 50 kHz, 83 kHz, 200 kHz.
  • Δύο θύρες microSD, Ελληνική γλώσσα (36 γλώσσες)
  • Τάση λειτουργίας 12vDC
  • Εσωτερική κεραία GPS 10 Hz
  • Αποθηκεύει 5000 στίγματα 200 διαδρομές, Λειτουργία αυτόματης διαδρομής
  • Εγγραφή Βυθού
  • Αποτύπωση οθόνης
  • 2 χρόνια εγγύηση

Polmar ΖΕΥΣ ZX-40 PRO - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

Polmar ΖΕΥΣ ZX-40 PRO
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ



Polmar ΖΕΥΣ ZX-40 PRO
CB Ασύρματος με ένδειξη συχνότητας ή καναλιών , δυνατότητα expo mode (240 κανάλια σε 6 μπάντες.)
Με μπουτόν up down στο χειριστήριο,  αυτόματο squeltch .
MULTINORM CB MOBILE TRANSCEIVER
Built-in Noise blanker.
Microphone with button for auto-squelch (ASQ) and channel selection control.
Wide LCD display, with frequency or channel number display.
TX or RX operating display LED.
Dual Watch.
4 memory channel.
Channel 9 emergency key.
Double function key, two functions for every button selectable with the Function key.
Beep and Roger Beep button.
Manual or automatic squelch control.
Available channel scan function.
Supplied with: microphone, mounting bracket, power cable with car lighter plug, fuse, screws, italian and english user’s manual.
Frequency range 26.965 ~ 27.405 MHz
Frequency tollerance ±600 Hz
Antenna impedance 50 ohm
Modulation capacity AM: 90 % FM: 2 kHz
Squelch sensivity 0,5 μV max
Sensivity (AM s/n 10 dB/FM sinad 12 dB) AM: 0.5 μV/FM: 0.3 μV
Audio output power 4 Watt
Dimension (h x l x p) 40 x 139 x 136* mm
Power supply 13,8Vcc

Τραγουδώ τα αινίγματα

Τραγουδώ τα αινίγματα
Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη
Εικονογράφος: Κατερίνα Βερούτσου
Σειρά: Τραγουδώ ό,τι αγαπώ
Αρίθμηση στην σειρά: 1
Μουσική: Μάρω Θεοδωράκη
Τραγουδούν: Μάρω Θεοδωράκη, Σωτήρης Καρκαλέμης
Ημερομηνία έκδοσης: 4 Φεβρουαρίου 2010
Σχήμα: 13Χ26 

Σελίδες: 48 
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-6864-32-2
Ετικέτες Λαική παράδοση
Ποιος ξυπνά πρώτος απΆ όλους το πρωί… και τι είνΆ αυτό που νοστιμίζει το φαΐ; Τι είνΆ αυτό που τρέχει γρήγορα πολύ… και ποια είναι εκείνη που πάντοτε σΆ ακολουθεί; Ταξίδεψε με τη φαντασία σου και τραγούδησε κι εσύ τα δροσερά αινίγματα που ζωντανεύουν στις σελίδες αυτού του βιβλίου. Εξαιρετική όπως πάντα η εικονογράφηση της Κατερίνας Βερούτσου που μέσα στις εικόνες της, κρύβονται οι απαντήσεις των αινιγμάτων.

Προβολές ντοκιμαντέρ στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας

documentary

Προβολές ντοκιμαντέρ στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου στις 7.15 το απόγευμα θα προβληθεί στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, το ντοκιμαντέρ του BBC «Οι Πλανήτες - Ζωή (49΄)»
Είσοδος ελεύθερη
***
synestiasi

Ετήσια συνεστίαση του Ομίλου - Παρασκευή 27 Νοεμβρίου

Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015, στις 9 μ.μ., σας περιμένουμε στη Μουσική Ταβέρνα «ΚΑΡΝΑΓΙΟ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ», Ιλισσού 5, Θεσ/νίκη - περιοχή Αγίου Θεράποντα (Τούμπα), στην Ετήσια Συνεστίαση του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας με αφορμή τη συμπλήρωση 18 χρόνων από την ίδρυσή του.
Ελάτε να περάσουμε όμορφα σ΄ ένα ζεστό περιβάλλον, απολαμβάνοντας φαγητό & ποτό, ζωντανή μουσική, χορό, δώρα για τους τυχερούς και … διασκεδαστικές εκπλήξεις!
Τιμή πρόσκλησης: 15 €
Προσκλήσεις διατίθενται στο γραφείο του Ο.Φ.Α. – Αλεξανδρείας 113 (τηλ. 2310 423133).
map
Βοηθήστε μας να προγραμματίσουμε μια επιτυχημένη εκδήλωση προμηθευόμενοι την πρόσκλησή σας πριν την ημερομηνία της εκδήλωσης ή τουλάχιστον δηλώνοντας την συμμετοχή σας με ένα e-mail στο ofa@ofa.gr, για να κρατήσουμε τις προσκλήσεις που θέλετε.
***

Αστρονομικό Ημερολόγιο 2016. Μόλις κυκλοφόρησε!!!

calendar2016
Το Αστρονομικό Ημερολόγιο εκδίδεται κάθε χρόνο από το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τονΌμιλο Φίλων Αστρονομίας.
Για το Αστρονομικό Ημερολόγιο 2016 οι περισσότερες φωτογραφίες έχουν επιλεγεί από τις συμμετοχές στον«Μεγάλο Διαγωνισμό Φωτογραφίας 2015» που διοργάνωσε το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης.
Οι αστροφωτογράφοι που ευγενικά παραχώρησαν τις πολύ όμορφες φωτογραφίες τους για αυτό το ημερολόγιο είναι οι εξής (αλφαβητική σειρά):
Αλεξανδρής Ευθύμιος, Αρχοντάκης Αλέξης, Βελισσαράτος Λευτέρης, Βλάχος Παύλος, Ηλία Αγάπιος, Κίντζιος Δημήτρης, Κωστάκης Γεώργιος, Μακρής Άγγελος, Μαλακόπουλος Μάνος, Παράβαλος Χρήστος, Πατάκος Μιχαήλ, Τριανταφύλλου Βασίλης.
Μπορείτε να το προμηθευτείτε από το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης και τα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας.
***
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ www.ofa.gr
ofa logo

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ


Χαΐνης Δ. Αποστολάκης

18 Νοεμβρίου 2015
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν σε μια συνάντηση με απρόβλεπτη εξέλιξη την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 7 μ.μ. για να γιορτάσουμε την κυκλοφορία του βιβλίου του Χαΐνη Δ. Αποστολάκη Φτου ξελευτερία για όλους!
Καφέ Άλικο
Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή
Αθήνα , 210-325.32.72


Ρέα Γαλανάκη

20 Νοεμβρίου 2015
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ρέας Γαλανάκη Η Άκρα Ταπείνωση την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 8 μ.μ. Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίου Δημητρίου
Αγίου Δημητρίου 216 & Ειρήνης 17
Άγιος Δημήτριος , 210-97.19.423



Δώρος Αντωνιάδης

23 Νοεμβρίου 2015
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο πολυχώρος Βιβλιόπολις Rivergate σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Δώρου Αντωνιάδη Στο μάτι του ταύρου τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 7 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Γιώργος Γεωργής, αναπληρωτής καθηγητής Νεότερης Ιστορίας Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, πρώην πρέσβης Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα
Κλείτος Ιωαννίδης, συγγραφέας, ερευνητής, πρόεδρος Φιλοσοφικής Εταιρείας Κύπρου
Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Αχιλλέας Γραμματικόπουλος.
Πολυχώρος Βιβλιοπώλης Rivergate
Πάφου 4, Λατσιά
Λευκωσία, Κύπρος , 0035 722572722


Μάνος Στεφανίδης

24 Νοεμβρίου 2015
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Μάνου Στεφανίδη Τραγούδια για το πένθος την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 7 μ.μ.
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Νίκος Διαμαντής.
Ποιήματα θα διαβάσουν φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, φίλοι, το κοινό και ο συγγραφέας.
Την ημέρα της εκδήλωσης ο Μάνος Στεφανίδης θα ξεναγήσει το κοινό στην έκθεση με θέμα «Το Γέλιο, Το Δάκρυ, Το Θέατρο», που έχει επιμεληθεί ο ίδιος και φιλοξενείται αυτό το διάστημα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ηρώων Πολυτεχνείου 34
Πειραιάς

Νέες Εκδόσεις

Εκδόσεις Επίκεντρο,
Καμβουνίων 9, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54621
τηλ 2310-256146, Fax 2310-256148
books@epikentro.gr
www.epikentro.gr
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Οκτώβριος 2015
 
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΖ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ. Όλα τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά
Δήμητρα Κογκίδου
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια αυξανόμενη ανησυχία διεθνώς για τον έμφυλο διαχωρισμό των παιχνιδιών καθώς αναπαράγει την εσφαλμένη αντίληψη ότι τα αγόρια και τα κορίτσια είναι τελείως διαφορετικά και την ενισχύει προδιαγράφοντας διαφορετικά ενδιαφέροντα, δεξιότητες και κλίσεις μεταξύ τους. Αυτή η πρώιμη διχοτόμηση των ενδιαφερόντων και των δραστηριοτήτων των αγοριών και των κοριτσιών που γίνεται συχνά και μέσα από το παιχνίδι έχει ως αποτέλεσμα να αποκτούν διαφορετικές εμπειρίες και δεξιότητες, γεγονός που επηρεάζει τη συγκρότηση της έμφυλης ταυτότητάς τους, περιορίζει τις δυνατότητες ολόπλευρης ανάπτυξής τους, τη μελλοντική επιτυχία των παιδιών στη μάθηση σε πολλούς τομείς του αναλυτικού προγράμματος και στη συνέχεια τις επαγγελματικές τους επιλογές. Η ευαισθητοποίηση γονιών, εκπαιδευτικών και καταναλωτών/τριών στο ζήτημα της έμφυλης διχοτόμησης των παιχνιδιών και των επιπτώσεών τους, η ελαχιστοποίηση της αγοράς έμφυλων παιχνιδιών στα παιδιά, η κατάργηση των διαφορετικών ζωνών «για κορίτσια» και «για αγόρια» στα καταστήματα πώλησης, είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα. ISBN: 9789604586004
Τιμή: 17,00 €
Σελίδες: 256
Περισσότερα...
 
ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΛΑΪΚΙΣΜΟΥ, 50+1 Κείμενα 1975-2015
Ανδρέας Παππάς
Μία συλλογή κειμένων που καλύπτουν διάστημα σαράντα ετών, τα περισσότερα από αυτά δημοσιευμένα σε εφημερίδες (Βήμα, Αυγή, Ελευθεροτυπία, Athens Voice) και σε περιοδικά (Αντί, Αντιθέσεις, Επιχειρήματα, The Book’s Journal, κ.ά.). Επικεντρωμένα στον εθνολαϊκισμό με την ευρύτερη έννοια του όρου, στην αριστερά και τις προσπάθειες για ανανέωση και εκσυγχρονισμό της, στις διαχρονικές σχέσεις σοσιαλιστών και κομμουνιστών, σε φυσιογνωμίες του διεθνούς σοσιαλιστικού κινήματος, σε πρόσωπα που, κατά τον συγγραφέα, «άφησαν ένα θετικό χνάρι» στο πέρασμά τους από την ελληνική κοινωνία. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο συγγραφέας στον πρόλογο του βιβλίου, «Εκτός των άλλων επιπτώσεών της στο κοινωνικό σώμα, η κρίση είχε και μια ακόμα αρνητική συνέπεια: έφερε στην επιφάνεια ότι χειρότερο υπήρχε στα έγκατα της ελληνικής κοινωνίας, τόσο σε επίπεδο ιδεών (λέμε τώρα…), απόψεων και πρακτικών, όσο και σε επίπεδο πολιτικού προσωπικού. Να λοιπόν, γιατί επέλεξα κυρίως κείμενα που τα διαπερνά και τα διαποτίζει η αντιπαράθεση με τον εθνολαϊκισμό, με τον “ελληναρισμό” και τον αντιδυτικισμό». Έναυσμα για να συγκεντρωθούν και να εκδοθούν ειδικά τώρα αυτά τα κείμενα, η τραγική κατάσταση και το αβέβαιο μέλλον της χώρας. Κυρίαρχα «μοτίβα», η κριτική στον λαϊκισμό και τον εθνικισμό, η μετωπική αντιπαράθεση με κάθε μορφή ολοκληρωτισμού ανεξάρτητα από το χρώμα του, αλλά και η εμμονή στην αυταξία των δημοκρατικών θεσμών, όπως αυτή συμπυκνώνεται σε μια φράση που θα μπορούσε να είναι και προμετωπίδα του βιβλίου: «Η δημοκρατία δεν είναι το πολίτευμα που μας πηγαίνει στον παράδεισο. Είναι, όμως, το πολίτευμα που αποτρέπει το να βρεθούμε στην κόλαση». ISBN: 9789604586110
Τιμή: 13,00 €
Σελίδες: 280
Περισσότερα...
 
ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗ. Από το Καϊμακτσαλάν της Αντίστασης και του Εμφύλιου στην πολιτική προσφυγιά
Γιάννης Συμεωνίδης (Ταρζάν)
Οι αναμνήσεις ενός βετεράνου της εθνικής αντίστασης με κριτική ματιά και εύστοχο σχολιασμό. Ο Γιάννης Συμεωνίδης, όπως πολλοί νέοι της γενιάς του, παιδί μιας φτωχής οικογένειας από ένα προσφυγικό χωριό της Έδεσσας, άφησε το Γυμνάσιο για να καταταχτεί στην ΕΠΟΝ και αργότερα στον ΕΛΑΣ. Φοίτησε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζοντας πολλές δυσκολίες οι οποίες τον ώθησαν να ανέβει πάλι στο βουνό. Συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα της Ιστορίας (Μπελογιάννης, Λαμπράκης κ.ά.) και κλήθηκε να πάρει σοβαρές αποφάσεις. Η συνέχεια, αποτέλεσμα της σύμπτωσης φανατισμών, λαθών και εξωτερικών παρεμβάσεων, είναι λίγο πολύ γνωστή. Βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στο Βουκουρέστι, όπου διετέλεσε διευθυντής στο ελληνικό Λύκειο για 15 χρόνια (1957-1972) και, τέλος, επέστρεψε ξανά στην Ελλάδα. Η μανία των αντιφρονούντων να οργώσουν το γήπεδο της ομάδας του χωριού του, επειδή οι ποδοσφαιριστές της είχαν ενταχθεί στον ΕΛΑΣ, οι κρυφές και υστερόβουλες επιδιώξεις των Σλαβομακεδόνων του ΔΣΕ, η ζωή του στην παρανομία μετά την ήττα, η κομματική σχολή για την προετοιμασία της εισόδου στην Ελλάδα, η περιπέτεια των ανταρτών που κατηγορήθηκαν ως πράκτορες του Τίτο, επειδή υποχωρώντας είχαν καταφύγει στη Γιουγκοσλαβία, είναι μερικές μόνο από τις αναφορές του συγγραφέα που προσδίδουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο κείμενό του. Από την αφήγησή του δεν λείπουν και τα ευτράπελα περιστατικά, μέσα από τα οποία προσπαθεί να αναδείξει το κλίμα της εποχής και να κριτικάρει τη στενοκεφαλιά κάποιων κομματικών στελεχών. Ο συγγραφέας, μακριά από φανατισμούς και μισαλλοδοξίες, καταγράφει τις εμπειρίες του από μια εποχή που σημάδεψε ανεξίτηλα όχι μόνο τη γενιά του αλλά και την ιστορία της χώρας. Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μαρτυρία για όσους θέλουν να γνωρίσουν και άλλες μικρές πτυχές της τραγωδίας εκείνης της χρονικής περιόδου. ISBN: 9789604586165
Τιμή: 15,00 €
Σελίδες: 232
Περισσότερα...
Εκδόσεις Επίκεντρο,
Καμβουνίων 9,
Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54621
τηλ 2310-256146
Fax 2310-256148
books@epikentro.gr
www.epikentro.gr

Kάντε το γύρο του κόσμου με τον Τζέιμς Μποντ

ArtTravel

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​1
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​2
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​3
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​4

Προγνωστικοί Χάρτες Ανέμων επιφανείας